Tu vorbesti foarte încet si cand apar deodată secvențele din filmele alea pe care le aplici tu imi sparg timpanele. Alterează sunetele sa fie macar egale
Veste buna pentru cei care abia au dat peste acest video! Am incarcat video special pentru subiectul 3 si un SUPER CADOU! Asa ca aruncati un ochi, va garantez ca nu o sa regretati! :)
M-ai făcut sa râd înainte de Bac și... ce sa vezi, am 37 de ani și mâine dau Bac-ul. Din motive personale, nu am putut sa îl susțin atunci când a trebuit. Mult succes în ceea ce faci!
Examenul de Bacalaureat nu este greu, sau dificil. Este neadecvat structurat. Atunci când elevul se pregătește pentru Evaluarea care este gândită în așa mod în care să fie pretată pentru toate tipologiile de elevi, chiar dacă are de studia și 1000 de romane, atunci elevul reușește. În schimb, Examenul de Bacalaureat este structurat pentru studenții de o singură tipologie, iar acești studenți reușesc. Dar ceilalți "pică". Tocmai datorită faptului că structura nu a fost dezvoltată pentru toți studenții. În gândirea filosofică, nota mică reprezintă neputința și lipsa de dorința. Nu este adevărat, nu in toate cazurile. Examenul de Bacalaureat este creat într-un mod greșit pentru elevii din secolul XXI. Asta presupune că tipologia pentru care este pretată, acceptă să facă anumite sacrificii, dar cealaltă tipologie nu este dispusă și nici nu are posibilitatea în a face aceleași sacrificii. Vorbim despre individualitate. Cu toții dorim și iubim știința și cunoașterea, dar modul pașnic cu care ajungem la cunoaștere este total unic. În primul rând suntem obligați să scriem despre țărani, despre oameni care se bazează pe pământ ca apoi să fie apreciați dei ceilalți. Studiem despre un țăran care crede că face politică cu ceilalți țărani, și ca are datorii. Studiem despre un copil care se joacă în bătătură. Studiem despre o povestioară în care feciorul cel mic se duce să devină rege. Studiem despre o familie săracă care dorește să-și schimbe destinul amărât, dar care ajunge să fie omorâtă. Studiem despre un tânăr care este îndrăgostit de o femeie care ajunge să-l înșele, care este nesigur pe sine. Studiem despre un tânăr care este îndrăgostit de o tânără ușuratecă. Studiem despre un poem care prezintă două lumi paralele, care nu se vor putea întâlni. Nimeni nu scrie despre educație, simț civic, bun simț, ce sa faci atunci când prietenul tău are nevoie de ajutorul tău. S-a luat exemplul Franței, Italiei, Spaniei, Angliei, care au o literatură binecuvântată, în care cunoști și te dezvolți. Aceștia au o istorie mândră, de la care Terra a avut ce să invețe. Chiar eu fac parte din categoria elevului care nu vrea, care îl doare foarte tare să facă sacrificii inutile, când problema putea fi rezolvată și ALTFEL. Cei care sunt dispuși să pună accentul pe memorie, aceștia sunt binecuvântați. Dar cu restul... Așa se crede că se face țară? Dovada: priviți pe ferestră. Să mergem și în țările de la care am preluat exemplu, și apoi să ne uităm și pe ferestra lor. Corpul întreg mi-l bag în foc, dacă nu se va vedea nici o diferență. Se vede. Tocmai asta e problema. Bacul nu este dificil, Examenele, Atestatele, Licențele și Evaluările nu sunt dificile. Ce ste urât, greșit, este dificil. Ceea ce se face cu inima, cu iubire, cu plăcere, acel lucru se face mai bine, se face frumos.
@@reedolfkekler7860Eu știu exact ce am de zis. Dumneata îți cunoști lucrurile Tale. Am studiat, studiez, și voi studia suficient, cât să-mi dau seama ce este bine, și ce este rău. Pe de altă parte, Dumneata te înșeli. Propun să ne documentăm îndeajuns, ca să ne putem alege opinia. Dumneata nu ești de acord cu mine?
@@ionutolteanu824Eu unul consider ca denigrezi literatura Romana din necunostinta de cauza, in primul rand operele studiate pentru bac au rolul de exemple pentru curentul lor literar nu sunt parabole sau ghiduri dupa care sa-ti traiesti viata , iar ca tematica si calitate sunt in rand cu literatura Europeana, "Morometii" nu este doar despre un taran care discuta politica si are datorii, este despre dezintegrarea acelei clase sociale datorita comunismului, "Enigma Otiliei" nu este doar despre un tanar care se indragostete de o fata usurateca, este despre familie, paternitate, mostenire, societatea secolului XX , iar circumstantele Otiliei sunt o tema abordata si de Dostoievski in "Idiotul." s.a.m.d
@@reedolfkekler7860 Nu este denigrată nici o latură a culturi române, sau universale, pentru că a denigra înseamnă a aduce ceva rău unei laturi. Eu nu înfățișez nimic negativ, pentru că ar însemna să aduc munciună și neadevăr, iar acesta nu este scopul meu, ci arăt starea actuală, mai ales în ceea ce privește Examenul de Bacalaureat. Dimpotrivă, scopul meu este să culeg doar cei frumos din tot ceea ce Omul poate să cuprindă cu mintea și cu sufletul, în spiritul speranței și a desăvârșirii. În primul rând, operele studiate pentru Examenul de Bacalaureat la proba pentru Limba și Literatura Română, nu doar că au rolul de a fi drept exemple pentru curentul literar din care fac parte, dar cu adevărat trebuie să fie ghiduri după care să-ți trăiești viața. Voi luptă să fiu înțeles corect, iar dacă nu reușesc din prima, cer iartare, nu renunț. Prietene... Acestea trebuie să fie un ghid. Deoarece fiind exemple, care au rămas aceleași pentru atâția ani, acestea au format poporul doar într-un anumit mod. Dar intrebarea de succes este următoarea: sunt aceste exemple ultimele și cele mai bune? Toți părinții cunoștințelor sunt puși să studieze aceleași trăsături ale literaturii românești. Literatura universală, în cazul nostru, are doar rolul de a oferi o altă perspectivă asupra culturii. Mie unul mi-a oferit-o. Bine înțeles că sunt în rând, ca tematică și calitate, cu literatura europeană. Dar din punctul meu de vedere, ar fi fost mult mai bine dacă s-ar fi pus mai mult accentul pe dezvoltarea virtuților și calităților importante. Eu unul nu concep ca într-o probă care privește Limba și Literatura Română, să nu conțină și elemente de dezvoltare profundă. Vorbim despre ceva care se situează la un nivel universal! Fac pe plac, și spunem că aceste exemple sunt cu adevărat cele mai bune posibile pentru Literatura Română. Bun! Ce s-a întâmplat? De ce nu se poate culege roada adevărată și de calitate a acelei virtuți. Iartă-mă când Îți spun faptul că eu nu cred, eu chiar nu cred, că Ai o plăcere, o bucurie, o satisfacție, o desăvârșire incredibilă în momentul atingerii acelor cărți!? Atenție! Nu vorbesc despre Stimabili Autori, ci despre operele care reprezintă exemple pentru Nația Românească. Un alt singur lucru spun, care nu poate fi distrus de nici cea mai puternică Lucrare de Doctorat, sau de nici cel mai înalt grad academic posibil pe Terra: dovada adevărului rostit de mine, stă în privirea obiceiurilor, a culturii actuale a României. Eu am în biblioteca mea câteva cărți în limba română, care le am în cel mai înalt loc al inimii mere, dar faza este că nu este scrisă de nici o autor român. Într-un fel ai și Dumneata dreptate... Am venit eu să stric visul Românesc al muncii în străinătate, pentru străini. Cum mi-am permis?! Nu am eu putere de decizie în această Țară. Mulțumesc!
Am o întrebare, nu cumva te referi la argumentarea de la Subiectul I, B? Aia să fie cireașa de pe tort, că la Subiectul II ai semnificații despre text/caracterizări, etc.
Super fain clipul! Ma bucur ca împarți ceva din experiența ta din acea perioadă și sincer asta vine și pentru mine ca o încurajare pentru bac, mersi! Keep it up!
nu am auzit niciodata de tine, m am uitat la videoclip din curiozitate si recunosc ... sfaturile tale chiar mi se par folositoare, in special cel de al 3 lea. multumesc mult ca ai facut acest videoclip
@@black_flag2136 foarte bine cred ca a aratat lucrarea :)) ca tot zice de cum arata lucrarea ingrijita. Cred ca l-a zapacit pe profesor cu sub 3, sub 1, sub 2 si sub 1B
7:40 Dar dacă scrii cu stiloul nu ți se atinge mâna de cerneală? Cerneala împrăștiată arată de zece ori mai rău decât scrisul pixului. Ce faci în privința asta?
Cum am spus si in descriere, daca inveti mult, nu inseamna ca inveti bine si ca o sa ai o nota mai mare. Sper sa va placa episodul, iar aceste sfaturi sa va fie de folos! :)
Îți sugerez să inserezi secvențele de film la același volum cu vocea ta pentru ca e oarecum deranjant faptul că se aud mult mai tare. Foarte bună treabă, ca aproape absolventă de cnva știu că ai fost o personalitate în liceu și poate ești si acum și acea notă la română sigur nu a fost luată la noroc cum ar crede unii 😄
Scuza-mă dacă greșesc, dar cred ca te referi la sub 1 B, la textul argumentativ, pt ca la sub 2 în general se da despre rolul didascaliilor, mesaj sau perspectiva narativa. poate ma înșel. Oricum ms de sfaturi!!
Ai spus subiectul 2, te-ai referit la textul argumentativ? Textul argumentativ este la subiectul 1, punctul B. La subiectul 2, in general, este vorba despre apartenta unui text la o specie sau trasaturi etc.
Sunt bune sfaturile, dar trebuia sa te interesezi de structura bacului..nu mai Are aceasi structura ca înainte și poți produce confuzie, subiectul 2 de care zici tu este acum la subiectul 1, iar la subiectul doi este un subiect mult mai diferit
mai am 1 saptamana pana la examen cand tu spui ca mai sunt doar 2 luni scotand in evidenta putina durata de timp ramasa care nu-mi permite sa citesc romanele, nota 7 arata bine daca ma gandesc mai bine ))
Uite eu am terminat un seral în urmă cu un an și acum mă întorc să iau bacul, informațiile în sine nu prea te ajută, dar organizarea și planificarea pe care o faci când înveți pentru bac, da te ajută
Desi ma tenteaza sa scriu in ordinea precizata de tine subiectele, in acelasi timp imi este si frica pentru ca am impresia ca o lucrare cu subiectele rezolvate in ordine 1 2 3 impresioneaza mai mult decat daca le-as amesteca. Iar vorba ta, textul argumentativ e o oportunitate sa impresioneze foarte mult corectorul. Ma bazez pe impresionarea lui prin caligrafie si exprimare, astfel incat sa ma ierte mai mult la ultimul subiect, daca imi pica o opera pe care o stiu mai putin.
Salut,vreau sa invat pentru bacul din sesiunea urmatoare si chiar nu stiu cum sa procedez sau de unde sa incep...am terminat in 2014,nu am dat bacul niciodata si tot am fugit de el de de atunci (dar ma urmareste)un sfat ar fii binevenit multumesc!
Ok, ințeleg punctul tău de vedere în privința caligrafirei și originalității, dar dacă subiectul respectiv valorează n' puncte, pot să o desenez și pe mona lisa, să compun poezii în toate dialectele românești, tot atât primesc pe subiect
Da, dar iti pot fi trecute cu vederea greseli mai subtile de la alte subiecte In plus, 1.8 puncte sunt subiective, corectorul poate alege sa le scada doar pentru ca nu ii place cum arata lucrarea ta
Daca lucrarea ta este impecabila, il faci pe corector sa o indrageasca si sunt sanse foarte mari sa iti ierte greseli mici, precum o virgula scrisa gresit, care in alte circumstante te-ar fi costat cateva sutimi de punctaj.
Ma ajuți cu subiectul 3 la matematică, la evaluarea națională? Sunt tufa de Veneția la matematică. Eu sper la un 7. Și la romana dacă faci de astea. Eu cred 8,50, dar vreau mai mult.
Subiectul II nu este textul argumentativ(asa se numeste "sa scrii despre transporturi"). Ce spui tu este subiectul IB. Sfatul tau este "smecheros". Cel mai bine este sa inveti, totusi.
N-am auzit in viata mea niste sfaturi mai proaste🙊 si din ce zici tu acolo la sub 2, este de fapt subiectul 1 punctul B. La subiectul 2 iti da o cerinta pe baza unui text, de exemplu didascaliile din text, tema poeziei sustinuta de mijloace artistice etc
Salut! Crezi că introducerea respectivă merge și pentru eseurile in care trebuie sa caracterizăm un personaj sau relația dintre 2 personaje? Pentru că mi se poate foarte buna pentru tema și viziunea despre lume dar nu știu ce să zic despre personaje..
Ai putea sa imi trimiți te rog si mie câteva din acele curiozități găsite daca le ai însemnate pe undeva oricum ce spui pare usor coerent si folositor eu îl dau sesiunea următoare din nou
momentan sunt clasa a 11a m1 si vreau sa dau bacul la info, dar deocamdata nu ma pot atinge de subiectul 2 si 3 la bac. De unde imi recomanzi sa incep? Multumesc anticipat
Fie cauti pe internet dupa un anumit autor, o anumita carte, fie din carti. Eu am mai gasit lucruri interesante si la finalul cartilor (unde sunt solutii) cu subiecte pentru bac. Am facut zilele astea un episod in care vorbesc despre asta si despre subiectul 3. Sper ca te-am ajutat! 😁
@@DragosHomner mă gândeam, ceea ce nu prea știu e ce trebuie mai exact să scriu înainte să dau search. Am găsit doar "curiozități" care dezvăluiau că ei consumau alcool sau substanțe interzise înainte să scrie o lucrare, lucru ce nu prea-mi folosește pentru bac. 😅
Tu vorbesti foarte încet si cand apar deodată secvențele din filmele alea pe care le aplici tu imi sparg timpanele. Alterează sunetele sa fie macar egale
Sigur, mersi de feedback, in ultimele episoade am tinut cont de acest sfat si cred ca am ma imbunatatit partea audio. Mersi din nou 😁
@@DragosHomner cu placeree ❤❤
Nu stie despre normalizare :)
Nu am urmarit si alte episoade, dar daca ai tinut cont, eu las like si subscribe, bravo ba
Încearcă să aibă o energie tare dar încă nu ii iese
Dă-ne și nouă o listă cu acele curiozități pe care le-ai pregătit pentru subiectul II!
Veste buna pentru cei care abia au dat peste acest video! Am incarcat video special pentru subiectul 3 si un SUPER CADOU!
Asa ca aruncati un ochi, va garantez ca nu o sa regretati! :)
Un videoclip foarte bine structurat si din care chiar am inteles ceva! Succes pe mai departe si mersi de ajutor!
Ma bucur 😁 Mersi si eu de comentariu 🙏
M-ai făcut sa râd înainte de Bac și... ce sa vezi, am 37 de ani și mâine dau Bac-ul. Din motive personale, nu am putut sa îl susțin atunci când a trebuit. Mult succes în ceea ce faci!
Mult succes !! 🙏🙏 Apreciez oamenii care nu se dau batuti!! 😊
Buna Monica ce ai facut , cum a fost? Intreb din curiozitate ca si eu sunt in aceiasi situatie ca tine, vreau sa il dau acum in toamna.
Monica eu am 32 și îl susțin tot acum la fel sin motive personale l am ratat și acum mă pregătesc
Ghidurile astea sunt much appreciated ^-^. Pentru ca raman pe youtube si pentru generatia urmatoare.
Asta este si scopul, sa ajute indiferent de timp si spatiu! 😁 Mersi frumos pentru comentariu 😁
@@DragosHomner Mersi :P
Examenul de Bacalaureat nu este greu, sau dificil. Este neadecvat structurat. Atunci când elevul se pregătește pentru Evaluarea care este gândită în așa mod în care să fie pretată pentru toate tipologiile de elevi, chiar dacă are de studia și 1000 de romane, atunci elevul reușește. În schimb, Examenul de Bacalaureat este structurat pentru studenții de o singură tipologie, iar acești studenți reușesc. Dar ceilalți "pică". Tocmai datorită faptului că structura nu a fost dezvoltată pentru toți studenții. În gândirea filosofică, nota mică reprezintă neputința și lipsa de dorința. Nu este adevărat, nu in toate cazurile. Examenul de Bacalaureat este creat într-un mod greșit pentru elevii din secolul XXI. Asta presupune că tipologia pentru care este pretată, acceptă să facă anumite sacrificii, dar cealaltă tipologie nu este dispusă și nici nu are posibilitatea în a face aceleași sacrificii. Vorbim despre individualitate. Cu toții dorim și iubim știința și cunoașterea, dar modul pașnic cu care ajungem la cunoaștere este total unic. În primul rând suntem obligați să scriem despre țărani, despre oameni care se bazează pe pământ ca apoi să fie apreciați dei ceilalți. Studiem despre un țăran care crede că face politică cu ceilalți țărani, și ca are datorii. Studiem despre un copil care se joacă în bătătură. Studiem despre o povestioară în care feciorul cel mic se duce să devină rege. Studiem despre o familie săracă care dorește să-și schimbe destinul amărât, dar care ajunge să fie omorâtă. Studiem despre un tânăr care este îndrăgostit de o femeie care ajunge să-l înșele, care este nesigur pe sine. Studiem despre un tânăr care este îndrăgostit de o tânără ușuratecă. Studiem despre un poem care prezintă două lumi paralele, care nu se vor putea întâlni. Nimeni nu scrie despre educație, simț civic, bun simț, ce sa faci atunci când prietenul tău are nevoie de ajutorul tău. S-a luat exemplul Franței, Italiei, Spaniei, Angliei, care au o literatură binecuvântată, în care cunoști și te dezvolți. Aceștia au o istorie mândră, de la care Terra a avut ce să invețe. Chiar eu fac parte din categoria elevului care nu vrea, care îl doare foarte tare să facă sacrificii inutile, când problema putea fi rezolvată și ALTFEL. Cei care sunt dispuși să pună accentul pe memorie, aceștia sunt binecuvântați. Dar cu restul... Așa se crede că se face țară? Dovada: priviți pe ferestră. Să mergem și în țările de la care am preluat exemplu, și apoi să ne uităm și pe ferestra lor. Corpul întreg mi-l bag în foc, dacă nu se va vedea nici o diferență. Se vede. Tocmai asta e problema. Bacul nu este dificil, Examenele, Atestatele, Licențele și Evaluările nu sunt dificile. Ce ste urât, greșit, este dificil. Ceea ce se face cu inima, cu iubire, cu plăcere, acel lucru se face mai bine, se face frumos.
😁😁😁🙏🙏🙏
Nu suna de parca ai aprofundat nici literatura romaneasca nici literatura universala.
@@reedolfkekler7860Eu știu exact ce am de zis. Dumneata îți cunoști lucrurile Tale. Am studiat, studiez, și voi studia suficient, cât să-mi dau seama ce este bine, și ce este rău. Pe de altă parte, Dumneata te înșeli. Propun să ne documentăm îndeajuns, ca să ne putem alege opinia. Dumneata nu ești de acord cu mine?
@@ionutolteanu824Eu unul consider ca denigrezi literatura Romana din necunostinta de cauza, in primul rand operele studiate pentru bac au rolul de exemple pentru curentul lor literar nu sunt parabole sau ghiduri dupa care sa-ti traiesti viata , iar ca tematica si calitate sunt in rand cu literatura Europeana, "Morometii" nu este doar despre un taran care discuta politica si are datorii, este despre dezintegrarea acelei clase sociale datorita comunismului, "Enigma Otiliei" nu este doar despre un tanar care se indragostete de o fata usurateca, este despre familie, paternitate, mostenire, societatea secolului XX , iar circumstantele Otiliei sunt o tema abordata si de Dostoievski in "Idiotul." s.a.m.d
@@reedolfkekler7860 Nu este denigrată nici o latură a culturi române, sau universale, pentru că a denigra înseamnă a aduce ceva rău unei laturi. Eu nu înfățișez nimic negativ, pentru că ar însemna să aduc munciună și neadevăr, iar acesta nu este scopul meu, ci arăt starea actuală, mai ales în ceea ce privește Examenul de Bacalaureat. Dimpotrivă, scopul meu este să culeg doar cei frumos din tot ceea ce Omul poate să cuprindă cu mintea și cu sufletul, în spiritul speranței și a desăvârșirii. În primul rând, operele studiate pentru Examenul de Bacalaureat la proba pentru Limba și Literatura Română, nu doar că au rolul de a fi drept exemple pentru curentul literar din care fac parte, dar cu adevărat trebuie să fie ghiduri după care să-ți trăiești viața. Voi luptă să fiu înțeles corect, iar dacă nu reușesc din prima, cer iartare, nu renunț. Prietene... Acestea trebuie să fie un ghid. Deoarece fiind exemple, care au rămas aceleași pentru atâția ani, acestea au format poporul doar într-un anumit mod. Dar intrebarea de succes este următoarea: sunt aceste exemple ultimele și cele mai bune? Toți părinții cunoștințelor sunt puși să studieze aceleași trăsături ale literaturii românești. Literatura universală, în cazul nostru, are doar rolul de a oferi o altă perspectivă asupra culturii. Mie unul mi-a oferit-o. Bine înțeles că sunt în rând, ca tematică și calitate, cu literatura europeană. Dar din punctul meu de vedere, ar fi fost mult mai bine dacă s-ar fi pus mai mult accentul pe dezvoltarea virtuților și calităților importante. Eu unul nu concep ca într-o probă care privește Limba și Literatura Română, să nu conțină și elemente de dezvoltare profundă. Vorbim despre ceva care se situează la un nivel universal! Fac pe plac, și spunem că aceste exemple sunt cu adevărat cele mai bune posibile pentru Literatura Română. Bun! Ce s-a întâmplat? De ce nu se poate culege roada adevărată și de calitate a acelei virtuți. Iartă-mă când Îți spun faptul că eu nu cred, eu chiar nu cred, că Ai o plăcere, o bucurie, o satisfacție, o desăvârșire incredibilă în momentul atingerii acelor cărți!? Atenție! Nu vorbesc despre Stimabili Autori, ci despre operele care reprezintă exemple pentru Nația Românească. Un alt singur lucru spun, care nu poate fi distrus de nici cea mai puternică Lucrare de Doctorat, sau de nici cel mai înalt grad academic posibil pe Terra: dovada adevărului rostit de mine, stă în privirea obiceiurilor, a culturii actuale a României. Eu am în biblioteca mea câteva cărți în limba română, care le am în cel mai înalt loc al inimii mere, dar faza este că nu este scrisă de nici o autor român. Într-un fel ai și Dumneata dreptate... Am venit eu să stric visul Românesc al muncii în străinătate, pentru străini. Cum mi-am permis?! Nu am eu putere de decizie în această Țară. Mulțumesc!
Am o întrebare, nu cumva te referi la argumentarea de la Subiectul I, B? Aia să fie cireașa de pe tort, că la Subiectul II ai semnificații despre text/caracterizări, etc.
Ești magic! Am văzut video urile tale și m-am amuzat și încântat în același timp! Te ador! La cât mai multe vlogur & urmăritori !!
Mersii frumos pentru cuvintele frumoase 😊😊😊 Sper sa fie din ce in ce mai bine 😁
Super tare omule! Multumesc mult de sfaturi, chiar ma ajuta!
Ma bucura foarta tare 😁 Mersii si eu de comentariu 🙏
Super! Imi place initiativa ta si chiar faci bine ce faci. Multumim! 🎀
Mersi si eu, ma bucur enorm 😁😁😁
Super fain clipul! Ma bucur ca împarți ceva din experiența ta din acea perioadă și sincer asta vine și pentru mine ca o încurajare pentru bac, mersi!
Keep it up!
Pentru putin, Albert! Mersi si eu pentru comentariu 😁🙏
nu am auzit niciodata de tine, m am uitat la videoclip din curiozitate si recunosc ... sfaturile tale chiar mi se par folositoare, in special cel de al 3 lea. multumesc mult ca ai facut acest videoclip
Iti urez mult succes 😁🙏🙏 Ma bucur ca ti-a fost de folos 😄
Pana la urma l-ai luat?
@@xkuro9646 haha daaaa
cu cât l ai luat ?:))
prin sub 2 se refera la sub 1 b (pentru cine da bacu)
Da, mersi de feedback 😁😁 M-am corectat in ultimul video, dar iti multumesc ca ai fost atent 🙏🙏🙏
@@DragosHomner deci tu ai inceput cu subiectul 1, b?
@@black_flag2136 foarte bine cred ca a aratat lucrarea :)) ca tot zice de cum arata lucrarea ingrijita. Cred ca l-a zapacit pe profesor cu sub 3, sub 1, sub 2 si sub 1B
@@alinaelena7754 eu la bac cred că o sa fac sub 3 , sub 1a , 1b si la sfarsit 2
@@black_flag2136 eu o sa fac 1, 2 si 3 :))) succes!
Unde pot gasi si eu curiozitatile? Ma poate ajuta cineva, va rog?
Pentru pregatirea examenului la matematica va stam la dispozitie cu mai multe video folositoare! Spor la invatat!
Vine bacul, hai cu sfaturile 💣
👍👍👍
Mai sunt 2 zile pana la bac ..
exact :))
Sa ne ajute dumnezeu
7:40 Dar dacă scrii cu stiloul nu ți se atinge mâna de cerneală? Cerneala împrăștiată arată de zece ori mai rău decât scrisul pixului. Ce faci în privința asta?
Cum am spus si in descriere, daca inveti mult, nu inseamna ca inveti bine si ca o sa ai o nota mai mare. Sper sa va placa episodul, iar aceste sfaturi sa va fie de folos! :)
Buna! Ne poti lasa cateva link-uri de pe site-urile unde se gasesc curiozitațile literare pentru textul argumentativ? Multumesc mult💋
Mai multa lume a cerut si o sa gasesc cateva pentru episodul urmator 🙏 Parerea voastra este importanta 👍😁
Îți sugerez să inserezi secvențele de film la același volum cu vocea ta pentru ca e oarecum deranjant faptul că se aud mult mai tare.
Foarte bună treabă, ca aproape absolventă de cnva știu că ai fost o personalitate în liceu și poate ești si acum și acea notă la română sigur nu a fost luată la noroc cum ar crede unii 😄
Mersi frumos de sfat si de cuvintele frumoase! Ai dreptate, o sa tin cont, nu mi-am dat seama pana acum! 👍🙏 Si eu sunt sigur ca nu a fost noroc 😄
Multumim pentru ajutor! Keep up the good work!
Mersi de comentariu 😁😁😁
Primul video la care găsesc niște sfaturi reale si folositoare
Poti sa ne dai si noua inceputul pentru toate operele??
6:39
3. 8:37 => 9:27 => 10:43 => 11:37 => 11:58 => 13:07
Esti tare bro !
Keep up the good work !
😅😅😅😂😂😂👍👍👍
Scuza-mă dacă greșesc, dar cred ca te referi la sub 1 B, la textul argumentativ, pt ca la sub 2 în general se da despre rolul didascaliilor, mesaj sau perspectiva narativa. poate ma înșel. Oricum ms de sfaturi!!
Da, ai dreptate, mersi de precizare 🙏
Bun clipul! Like!
Mersii 😁😁🙏🙏
Cu Dumnezeu inaintee !!!
😄🙏🙏
Bravo, Dragos!
Mersii mult !! 🙏🙏🙏
Prin subiectul 2 te referi la eseul argumentativ? Este subiectul 1, B
Sper să fie bine! Anul ăsta dau și eu bacul ....😁
Eu zic ca o sa fie bine!! Mult succes, sper ca te pot sprijini! 🙏🙏
Geofin,ai luat bacul?
@@og1315 Da, cu 9.01
Ai spus subiectul 2, te-ai referit la textul argumentativ? Textul argumentativ este la subiectul 1, punctul B. La subiectul 2, in general, este vorba despre apartenta unui text la o specie sau trasaturi etc.
Macar atat stiu si eu la bac "Mircea Eliade a invatat despre cultura italiana pentru a scrie Adolescentul miop":))) Multumesc de sfaturi!
ai luat bacul cumetre?
8,30 vtm 🤣🤣
Pt subiectul 3, te rog!🥶
Sigur, abia am terminat de filmat un episod special pentru subiectul 3, iar duminica sper sa-l postez. Mersi de comentariu! 🙏
Continuă sa faci video-uri 👀 sunt utile !
Te asteptam cu alte sfaturi 😍
Mersi mult de comentariu 🙏
Sunt bune sfaturile, dar trebuia sa te interesezi de structura bacului..nu mai Are aceasi structura ca înainte și poți produce confuzie, subiectul 2 de care zici tu este acum la subiectul 1, iar la subiectul doi este un subiect mult mai diferit
Posteaza si tu te rog acele curiozitati:)))
Am facut episod special pentru subiectul 3 si acele curiozitati. Il gasesti la mine pe canal 😁😁
mai am 1 saptamana pana la examen cand tu spui ca mai sunt doar 2 luni scotand in evidenta putina durata de timp ramasa care nu-mi permite sa citesc romanele, nota 7 arata bine daca ma gandesc mai bine ))
Suntem in aceeași situație🤣🤣
Uite eu am terminat un seral în urmă cu un an și acum mă întorc să iau bacul, informațiile în sine nu prea te ajută, dar organizarea și planificarea pe care o faci când înveți pentru bac, da te ajută
Continuă tot așa
Mersii de comentariu 🙏🙏
Cine inca se lupta cu compunerile? 😂
Desi ma tenteaza sa scriu in ordinea precizata de tine subiectele, in acelasi timp imi este si frica pentru ca am impresia ca o lucrare cu subiectele rezolvate in ordine 1 2 3 impresioneaza mai mult decat daca le-as amesteca.
Iar vorba ta, textul argumentativ e o oportunitate sa impresioneze foarte mult corectorul. Ma bazez pe impresionarea lui prin caligrafie si exprimare, astfel incat sa ma ierte mai mult la ultimul subiect, daca imi pica o opera pe care o stiu mai putin.
Sigur, este doar recomandarea mea, dar este alegerea fiecaruia ce face 😉 Pana la urma, nota este a voastra 😄
Salut,vreau sa invat pentru bacul din sesiunea urmatoare si chiar nu stiu cum sa procedez sau de unde sa incep...am terminat in 2014,nu am dat bacul niciodata si tot am fugit de el de de atunci (dar ma urmareste)un sfat ar fii binevenit multumesc!
Salut, spune ceva și despre bacul la informatică
Salut! O sa fac un video si pentru asta 😁 Mersi de comentariu 🙏
Ok, ințeleg punctul tău de vedere în privința caligrafirei și originalității, dar dacă subiectul respectiv valorează n' puncte, pot să o desenez și pe mona lisa, să compun poezii în toate dialectele românești, tot atât primesc pe subiect
Da, dar iti pot fi trecute cu vederea greseli mai subtile de la alte subiecte
In plus, 1.8 puncte sunt subiective, corectorul poate alege sa le scada doar pentru ca nu ii place cum arata lucrarea ta
Daca lucrarea ta este impecabila, il faci pe corector sa o indrageasca si sunt sanse foarte mari sa iti ierte greseli mici, precum o virgula scrisa gresit, care in alte circumstante te-ar fi costat cateva sutimi de punctaj.
Mersi frate !!!
😁😁🙏🙏🙏
buton de Doamne ajuta!
Trebuie să înveți toate romanele? Nu pot 2 sau 3? 😭
Ma ajuți cu subiectul 3 la matematică, la evaluarea națională? Sunt tufa de Veneția la matematică. Eu sper la un 7. Și la romana dacă faci de astea. Eu cred 8,50, dar vreau mai mult.
fă, te rog un video pentru structura eseuluipentru română.
Ok, o sa tin cont 😁
Continuaaaaa cu seria de bacccccc
Eu m-am apucat că idiotul cu 2 săptămâni înainte de bac da învăț 🤦
Și ai reușit sa iei o nota decenta?
@@a.d3285 9 la romana; 8,6 la mate și 9,6 la geografie. Eu zic ca e decent
@@adrianbadea9359 e f bn
@@adrianbadea9359la ce fac ai intrat?
@@a.d3285 la unit bv, facultatea de inginerie mecanica, autovehicule rutiere
Extraordinara faza cu subiectul 2! 😂👏 Multumesc mult!
Ma bucur 😁😁
el se referea la subiectul 1 b
Mersi mult. Sper sa ma ajute la bac!!!
Chiar util, am bacul anul viitor.
Subiectul II nu este textul argumentativ(asa se numeste "sa scrii despre transporturi"). Ce spui tu este subiectul IB. Sfatul tau este "smecheros". Cel mai bine este sa inveti, totusi.
Mi-ar fi prins bine cateva dintre aceste sfaturi pe vremea cand am dat si eu bacul. 🙂
Si mie 😄😄🙏👍👍
N-am auzit in viata mea niste sfaturi mai proaste🙊 si din ce zici tu acolo la sub 2, este de fapt subiectul 1 punctul B. La subiectul 2 iti da o cerinta pe baza unui text, de exemplu didascaliile din text, tema poeziei sustinuta de mijloace artistice etc
Fa un video si pentru subiectul 2, te rog!
Sigur, o sa tin cont
Salut Dragos, ai putea oare sa-mi dai niste curiozitati, ideea chiar e buna! Sau un tip de unde sa caut
Eu le-am luat in mare parte de pe internet, dar trebuie sa ai grija sa le verifici, ca pe internet gasesti multe :))
Salut! Crezi că introducerea respectivă merge și pentru eseurile in care trebuie sa caracterizăm un personaj sau relația dintre 2 personaje? Pentru că mi se poate foarte buna pentru tema și viziunea despre lume dar nu știu ce să zic despre personaje..
Da, caracterizare eu o inserez in compunerea generala si mai scot cateva paragrafe care cred ca sunt in plus 😁
Bine, mulțumesc frumos!
Power
Ai putea sa imi trimiți te rog si mie câteva din acele curiozități găsite daca le ai însemnate pe undeva oricum ce spui pare usor coerent si folositor eu îl dau sesiunea următoare din nou
Mersi tare mult!!
Ma bucur ca te pot ajuta 😁😁
Poti face si despre bacul la mate? 😅
Sigur, probabil va fi fix urmatorul video 😁😁
Ce informații/curiozități ai mai extras de pe internet?
momentan sunt clasa a 11a m1 si vreau sa dau bacul la info, dar deocamdata nu ma pot atinge de subiectul 2 si 3 la bac. De unde imi recomanzi sa incep? Multumesc anticipat
Iti recomand sa faci materia si sa lucrezi cat mai multe probleme de pe pbinfo sau infoarena. O sa fac un video dedicat pentru asta 👍🙏
Super!
😁😁🙏🙏🙏
Buna , imi dai si mie link ul pt acele curiozitati
Am facut un episod special pentru aceste curiozitati si subiectul 3 😁
da, vreau, sunt folositoare, multumesc
Mersi de comentariu 🙏
care e videoclipul cu curiozitati
5:34
am examenul maine si n-am invatat pana azi nimic((:
1 zi pana la bac, haideee
Cat ai luat
@@numeprenume4397 9.05 la romana :))
@@iustinfloarea6817 asa fac și eu frs
De unde ai citit curiozitatile ?
Fie cauti pe internet dupa un anumit autor, o anumita carte, fie din carti. Eu am mai gasit lucruri interesante si la finalul cartilor (unde sunt solutii) cu subiecte pentru bac. Am facut zilele astea un episod in care vorbesc despre asta si despre subiectul 3. Sper ca te-am ajutat! 😁
@@DragosHomner mersii, orice e de ajutor acum .La sub 1 tu ai explicat mult cu exemple din text ?
Da, cu multe exemple din curiozitatile de care am vorbit 😁
Totuși ce zici tu la subiectul al II-lea, se poate aplica doar dacă îți cere idea poetică...
Da vreau 🤞🏼
Am pus episod pe canal si pentru mate si pentru subiectul 3, sper sa iti fie de ajutor 😁
Mulțumesc
😁😁🙏🙏🙏
Daca incep sa invat din clasa a 10 a pentru bac (rezumate pentru romane) si sa invat pentru matematica si biologie, am o sansa mai mare sa iau bacul?
Teoretic da 😅 Nu iti recomand sa inveti se acum rezumatele, pentru ca o sa le uiti pana atunci
@@DragosHomner dar pana atunci cred ca o sa le stiu fara sa ma uit pe foaie, acum nu stiu cum sa fac, mersi de raspuns!
Bun sfat
Unde gasesc și eu acele curiozități? :)
Hei! De unde ai citit acele curiozități pe care le-ai folosit pentru S1B? 🙃
Mare parte le gasesti si pe internet 😄
@@DragosHomner mă gândeam, ceea ce nu prea știu e ce trebuie mai exact să scriu înainte să dau search. Am găsit doar "curiozități" care dezvăluiau că ei consumau alcool sau substanțe interzise înainte să scrie o lucrare, lucru ce nu prea-mi folosește pentru bac. 😅
@@DragosHomner le punem in argumentul 2?
Maine am bacu pica Riga Crypto
Serios ar fi bine
Subiectul al doilea niște sfaturi?
Cele mai importante sfaturi se regasesc in acest video 😁
@@DragosHomner perspectiva narativă,ideea poetica,caracterizare de personaj,didascaliile...
Ok, ai dreptate, o sa tin cont 😁
@@DragosHomner Mă bucur mult
Vrem si pt matematicaa❤
Sigur, o sa tin cont 😁🙏
Mai mult fetele au luat la test 9 și 10 baieti nu au luat mai mult de 5-6! Dar eu am fost băiatul cu nota mai mare adică 7! În rest atat!
In ce an ai dat bacul ?
in 2018
Cum as reusi sa învăț mai usor la biologie (materia 9-10)
Pff...nu stiu daca te pot ajuta, nu a fost materia mea favorita, incearca sa-ti faci cat mai multe scheme 😁😁
Da vrem
Mersi de comentariu! 🙏 Duminica o sa postez un episod special pentru subiectul 3 👍
M ai omorât cu scenele astea dmn
am bacu in 12 zile 😭
maine :)
Cat ai luat
@@_clara.exe_ cât ai luat
@@numeprenume4397 9.25
Da, vreau!
Tu ți-ai scris argumentarea si/sau eseul mai întâi pe ciornă și apoi pe foaie de examen? Sau ai scris direct?
Cred ca tu vorbesti despre subiectele de bac cu structura dinainte. Acum este altfel
Da, ai dreptate, insa sfaturile sunt aceleasi 😄🙏
Mai mult baieti au luat note mai mici la romana decât fetele și suntem mai mulți baieti în clasa decât fetele!
La istorie poți face ceva similar?😪
am fost la mate-info 😅
Super
Încarcă sa clipești puțin mai "ne insistent" pare ca ești foarte stresat (un mic sfat no hate, super video!)
Da, am observat si lucrez de cateva video-uri incoace la acest lucru 😅 Cu timpul sper sa scap de acest tic. Mersi frumos de feedback!!!