Bizim Dünyamız Bizim Geleceğimiz Ulusal Verimlilik Zirvesi

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 жов 2024
  • Bizim Dünyamız Bizim Geleceğimiz Projesi Kapsamında I.Ulusal Verimlilik Zirvesi Gerçekleşti
    Sürdürülebilir kalkınma için tasarruf ve verimlilik konularında kamusal, kurumsal, bireysel rollerin gözden geçirilerek, geleceğimizin ihtiyacı olan temel rollerin edinilmesine yönelik Türkiye’de ilk defa akademik ve sektörel düzeyde verimlilik zirvesi Halkbank Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde birçok değerli kurumsal paydaşın katkıları ile Medikal Turizm Derneği koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. Bu zirvede kalkınma, finans, sağlık, enerji, çevre, iklim, gıda, su gibi temel başlıklar uzmanların vurguları ile ulusal bir bilinçlenme buluşması gerçekleştirilmiştir.
    Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr.Sinan İbiş tarafından koordine edilen Verimlilik Zirvesi protokol oturumu ile açıldı. Protokol oturumunda Zirve Başkanı Halkbank Genel Müdürü Osman ARSLAN, Zirve Onursal Başkanı İstinye Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erkan İBİŞ, EBRD Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Başkan Vekili Mehmet ÜVEZ, T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof.Dr.Göksel AŞAN, Uzman Dr.Sinan İBİŞ konuşmalarını gerçekleştirdiler.
    Ardından gerçekleşen iki bilimsel oturumda ise İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali SINAĞ İklim Değişliği Önlemlerinin Tasarruf ve Verimliğe Etkisi, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Prof.Dr.Mustafa Necmi İLHAN Sağlık Hizmetlerinde Kalite ve Verimlilik, İstanbul Beykent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Tanay Sıdkı UYAR Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Arasındaki Sinerji, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Süphan NASIR Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Verimlilik ile Geleceği Şekillendirmede Toprağın Gücü, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği E. Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nevzat ARTIK Gıda İsrafı ve Atıkların Gıda Arz Güvenliği ile Verimliliğe Etkileri, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şiran KESKE Enfeksiyon Riskleri ve Yaşamsal Sürdürülebilirlik, Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Gökşen ÇAPAR Su verimliliği ve Sürdürülebilirlik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Başkan Yardımcısı Dr.Ayşegül SELİSİK Tarım Gıda Sistemlerinin Dönüşümünde Gıda Kaybı ve İsrafın Önlenmesi ile Uluslararası Deneyimler, UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Uluslararası Özel Sektör Kalkınma Merkezi Kıdemli Uzmanı Gökhan DİKMENER Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Ulaşmada Verimlilik ve Tasarruf İçin Öncü Teknoloji Kullanımı, EWA Danışmanlık Şirketi Kurucu Ortak Dilek EMİL Sürdürülebilirlik İçin Kritik Adım Verimlilik konularında muhteşem bilgiler verdiler.
    26 Eylül 2024 Tarihinde 13.30 - 18.30 saatleri arasında İstanbul Finans Merkezi Halkbank İkiz Kuleleri Konferans Salonunda gerçekleşen ve 556 kişinin katılığı 1.Ulusal Verimlilik Zirvesi birçok sektör temsilcileri, akademisyenler, finans uzmanları ve yatırımcılar ile basın mensupları tarafından izlendi.
    Verimlilik Zirvesi koordinasyonunu yürüten Uzman Dr.Sinan İbiş yaptığı konuşmada; “küresel kaynakların korunmasının multidisipliner bir yaklaşımın başarısı olabileceğini ve her bireyin varlıkların israf edilmeden etkin kullanımına saygı göstermesi gerektiğini, üretkenlik ve verimlilik kavramları her alanda kullanılabildiğine göre çok faktörlü bu iki deyimin altında; insan kaynağı, eğitim, sağlık, emek, gıda, toprak, iklim, su, hava, tabiat, tarım, ekosistem, madenler, zaman, enerji, geri dönüşüm, endüstri, teknoloji, dijitalleşme gibi sayısız bileşeni düşünebiliriz. Birey, işletme, kuruluş, kamu, akademi, devlet veya diğerleri bazında bakacak olursak; her birinin üretkenlik çeşitliliği ile toplam üretkenlik ve verimliliklerini asgari ihtiyaçları üzerinde gerçekleştiriyor olmaları kaçınılmaz hedefleridir” dedi.
    Dr.İbiş ayrıca “Karlılık; üretkenlikten, verimlilikten, yönetimden, tasarruftan ve işi yönetme şeklinden gelir. Yavaşlayan küresel ekonomi ve farklılaşan ekonomik manzaranın, 2024 ve 2025 yıllarında da bankacılık ve finans sektörünü zorlamayı sürdüreceği öngörülmektedir. Buna bağlı olarak da, bu süreçlerde bankaların gelir yaratma ve maliyetleri yönetme yetenekleri yeni yollarla test edilecektir. Birden fazla yıkıcı gücün, bankacılık ve sermaye piyasaları endüstrisinin temel mimarisini yeniden şekillendirdiğine şahit oluyoruz. Daha yüksek faiz oranları, azalan para arzı, daha iddialı düzenlemeler, iklim değişikliği ve jeopolitik gerginlikler bu dönüşümün arkasındaki temel itici güçlerdir. Ülkemizde bizler birey, kuruluş, işletme, akademi ve diğer kurumlar olarak; tüm mekanizmalarımızla sürdürülebilir yarınlar için tasarlayacağımız planlamalarımızı, kültürümüzün bir parçası konumuna geçirmediğimiz sürece, üretkenlik ve verimlilik bizim için erişilemez bir hedef konumunda kalmayı sürdürecektir.” dedi.

КОМЕНТАРІ •