ظرف وحی تمامی انسان ها - آیت الله محمد رضا نکونام

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 22 лип 2022
  • وحی چنان‌چه فرازمانی باشد، برای هر زمانی سخن و هدایت متناسب با آن را دارد و چیزی را فروگذار نکرده است؛ البته گزاره‌های آن را باید با نظام اجتهاد و استنباط و با تحقیق ژرف و عمیق و نیز با انس گرفتن با متن وحی؛ یعنی قرآن‌کریم و داشتن ملکهٔ قدسی به دست آورد. بنابراین، نزول وحی ختمی در عربستان به معنای محدودبودن به آن منطقه نیست؛ زیرا عربستان منطقهٔ نزول وحی است، نه منطقهٔ استمرار آن، و استمرار دین منطقه‌ای دارد به وسعت تمامی جهان و زمانی دارد تا قیامت، و به تعبیر دقیق، دینی فرازمانی و قانونی ابدی است که حکم تمامی موضوعات پایدار و گذرا را به ادعای جامعیت و خاتمیتی که دارد، بیان کرده است؛ اما کشف این حکم و قوانین برآمده از آن، نیاز به اجتهاد درست، منطقی و علمی دارد.
    منظور از وحی، محتوای دین اسلام و شریعت معین و فرد و متشخص آن است که در قرآن‌کریم آمده و توسط سنت چهارده معصوم تفسیر شده است. قرآن‌کریم، کتاب تمامی دانش‌ها و عقلی ربوبی و علمی لدنی و ماورایی، برای هدایت بشر در تمامی موضوعات است و شریعت مستند به قرآن‌کریم، دیگر تکرار نمی‌پذیرد و جایگزین ندارد و البته چون اسلام، دینی جامع و خاتم است، تعلیق، تعطیل، تعدّد و تغیر به آن راه ندارد. هر قانون و حکمی که با این اصطلاح، اسلامی دانسته شود و با محتوای این کتابِ آسمانی مخالفت نداشته باشد، اعتبار دارد. مراد از شریعت و محتوای دین، اسلام علوی و شیعی دوازده امامی است، نه هر آیین و مذهبی.
    برای دریافت حکم شرعی در هر موضوعی، مطمئن‌ترین راه این است که حکم را بدون واسطه از متن قدسی قرآن‌کریم اجتهاد نمود. قرآن‌کریم کتاب برنامهٔ زندگی و کتاب علمی فقه و احکام شرعی می‌باشد، اما طریق اخذ احکام از آن، با روش انس و دوستی صادقانه با آن محقق می‌گردد که آن را در فصل قرآن‌کریم در همین کتاب توضیح دادیم.
    ما از زبان و فرهنگ قرآن‌کریم و نحوهٔ استفاده از کتاب ختمی وحی ربوبی به تفصیل در کتاب «فرهیخت ادبیات و دانش اشتقاق» و نیز در «تفسیر هدی» و در فصل نخست این کتاب، سخن گفته‌ایم.
    آیت الله محمد رضا نکونام فیلسوف عصر حاضر با بیش از هشتصد اثر علمی نوپدید

КОМЕНТАРІ •