این سخنان ویلیام راسل رو باید از طلا گرفت ، حرفهایی که مانع شنیدن آن میشوند ...

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 вер 2024
  • ما در سخن بزرگان گلچینی از زیباترین و شنیدنی ترین سخنان بزرگان را برای شما جمع آوری و به تصویر میکشیم
    اگر این محتوا براتون جذاب بود ، لطف کنید و با عضویت در کانال و لایک کردن کارها ما رو در این مسیر حمایت کنید
    همچنین نظراتتون رو هم برای ما بنویسید
    سخن بزرگان
    #انگیزشی
    #سخن_بزرگان
    #نقل_قول
    #درس_زندگی
    برتراند راسل (Bertrand Russell) با نام کامل برتراند آرتور ویلیام راسل، از مهم‌ترین فیلسوفان بریتانیایی است که در قرن نوزدهم و بیستم می‌زیست. او در ریاضیات،‌ جامعه‌شناسی، ‌علوم سیاسی و ادبیات نیز سررشته داشت. برتراند راسل اصالتی ولزی داشت ولی اکثر عمر خود را در انگلستان گذراند. خانواده‌ی راسل از اشراف‌زادگان قدیمی و مادر او از فعالان آزادی زنان در بریتانیا بود. برتراند راسل دوساله بود که مادرش بر اثر بیماری درگذشت. مدت کوتاهی پس از آن، خواهر و دو سال بعد، پدر خود را از دست داد.
    برتراند راسل در آغاز جوانی به مطالعه‌ی آثاری از پرسی بیش شلی (شاعر غزل‌سرای انگلیسی) پرداخت که این امر مسیر زندگی او را تغییر داد. سپس به دانشگاه کمبریج رفت و تحصیل در ریاضیات و فلسفه را آغاز کرد. در 1901 موفق به کشف «پارادوکس راسل» در نظریه‌ی مجموعه‌ها شد و شروع به نامه‌نگاری با گوتلوب فرگه کرد. در سال 1918 به دلیل سخنرانی علنی در تظاهرات ضدجنگ،‌ علیه دعوت از ایالات متحده برای ورود به جنگ جهانی اول، از دانشگاه اخراج و به شش ماه حبس در زندان بریکستون محکوم شد. برتراند راسل در زندان کتاب «مقدمه‌ای بر فلسفه‌ی ریاضی» را نوشت. راسل در 1958 رئیس مؤسسه‌ی مبارزه برای خلع سلاح هسته‌ای شد. او یک بار دیگر در 1961، در سن 89 سالگی، پس از شرکت در تظاهراتی در لندن علیه گسترش سلاح‌های ‌هسته‌ای، مدت هفت روز را در زندان بریکستون گذراند.
    برتراند راسل در طول زندگی خود چهار بار ازدواج کرد. او سرانجام در دوم فوریه‌ی 1970 بر اثر آنفلوآنزا در ولز درگذشت. بنا به وصیت راسل، جسدش را سوزاندند و خاکسترش را به کوه‌های ولز سپردند.
    آثار برتراند راسل بسیار متنوع است. راسل به جز منطق و فلسفه در جامعه‌شناسی و علوم سیاسی و داستان‌نویسی نیز دستی بر آتش داشت. خود او می‌گوید: «تا چهل‌سالگی که مغزم خوب کار می‌کرد به دنبال ریاضیات و پژوهش در اعداد بودم. از چهل تا شصت‌سالگی که ذهنم ضعیف شده بود به فلسفه گرویدم و در اواخر عمر که مغزم به‌کلی از کار افتاد به سیاست پرداختم.»
    برتراند راسل بیش از 97 سال زندگی کرد. او که خداناباوری تمام‌عیار بود طی سال‌های زندگی خود علاوه‌ بر مشاهده‌ی جنگ ‌جهانی دوم از نزدیک، تأثیرهای به‌جا‌مانده از جنگ ‌جهانی اول در اروپا را نیز درک کرد. تمامیت‌خواهی در شوروی استالینی و آلمان هیتلری وقایع دیگری بودند که راسل با آن‌ها به مخالف برخاست. او در عین حال بارها نظام سرمایه‌داری و استعمار ناشی از آن را به باد انتقاد گرفته بود. برتراند راسل همچنین معترض به تهاجم نظامی آمریکا علیه ویتنام و از حامیان خلع سلاح هسته‌ای بود.

КОМЕНТАРІ • 25