Almanya'da Nasıl Eczacı olurum?(Part 3)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 12 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 30

  • @lilugur
    @lilugur 21 день тому

    sonundaaaaaaaaa

  • @lilugur
    @lilugur 21 день тому +3

    abi orada hastane eczacısı nasıl var mı orada bizim bura gibi

  • @mrbirisi9858
    @mrbirisi9858 2 місяці тому +1

    çok teşekkür ederim. mükemmel anlatım.. Birçok noktaya değindiniz. İşiniz rast gitsin.

  • @erdemyildiz3632
    @erdemyildiz3632 Місяць тому

    Merhabalar. Bu degerli bilgiler icin gercekten cok tesekkurler. Fachsprachprüfung ve kenntnisprüfung icin hangi kaynaklari kullandiniz ya da hangi kurslara katildiniz? Ayrica Kenntnisprüfung icin biraz korkuyorum. Sorulan sorular ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Farmakoloji agirlikli mi yoksa teknoloji ya da kimya soruluyor mu? Cok tesekkurler simdiden.

  • @ulassalman6435
    @ulassalman6435 Місяць тому +2

    Merhabalar fachsprachprüfung a nasıl ve hangi kaynakları kullanarak çalıştınız?

  • @znt.007
    @znt.007 Місяць тому

    Merhaba, emeğinize sağlık videolar bilgilendirici olmuş. Denklik sınavına hazırlanırken kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz kaynakları paylaşabilir misiniz ?

  • @thunderstruckkk
    @thunderstruckkk 2 місяці тому +1

    Kardeşim, part 1 den beri takip ediyorum ilk videoya göre biraz yorgun görünüyon ama mücadeleye devam ediyon valla helal olsun. Almanya da eczacı olarak yaşamayı senin gibi yorumlayıp açıklayan yok, seriye devam. Çevrende uzun süre Türkiye de eczacılık yapıp gelen var mı geldiyse Türkiye deki kariyerini kullanabilmiş mi yoksa Almanya sen sıfırsın baştan başla mı diyo ?

    • @ysr29
      @ysr29  2 місяці тому +1

      Teşekkürler 🙏🏼 Türkiye‘deki kariyer ne yazık ki sadece ilaç firmalarında işe yarıyor. Onun dışında herkesin sıfırdan sürece başlaması gerekiyor. Sadece iyi üniversitelerin denklik süreci daha rahat oluyor. İyi üniversitelerden mezun olan kişiler için ilave belge veya ek sınav gerekmiyor.

  • @fai-b7z
    @fai-b7z Місяць тому

    merhabaa tesekkurler vidyolar icin cok bilgi vericiler, benim bir sorum vardi ben eczacilik son sinif ogrencisiyim suanda ve yuksek lisans yapmayi dusunuyorum almanyada. yuksek lisans kabulu alip gidersem yuksek lisansimi yaparken ayni anda denklik surecini yapabilir miyim? yani yuksek lisans yaparken eczanede part time calisip ogrensem isleyisi, ogrendikten sonra da son bilgi sinavina girsem? yoksa illa tam zamanli eczanede mi calismak gerekiliyor sinava girmek icin. yuksek lisansla ayni anda halledersem zaman kaybetmemis olurum da o yuzden merak ettim. saolun vidyolariniz icin🙏🏻

  • @BilgeBuğdaycı
    @BilgeBuğdaycı 2 місяці тому

    Ecz bilgi sinavina calistiginiz kaynaklar neler🥲

    • @ysr29
      @ysr29  2 місяці тому +2

      Merhaba, bilgi sınavı için Deutcher Apotheker Verlag isimli yayınevinin “Prüfungs Tranier” isimli kitabı ve online bir kurs olan “Ravati” benim kullandığım kaynaklardı. Ayrıca çıkmış sorulara baktım. Çıkmış sorulara erişmek için eczacı odasının düzenlediği “ Praxis Begleitenden Unterricht” isimli kursa katıldım. Bu kurs 5. sınıf eczacılık öğrencileri için bilgi sınavına hazırlık kursu. Katılmak için eczacı odasına mail atmanız yeterli. Orada tanıştığım kişilerden çıkmış soruları aldım.

    • @BilgeBuğdaycı
      @BilgeBuğdaycı 2 місяці тому

      @@ysr29 teşekkürlerr!

    • @mrbirisi9858
      @mrbirisi9858 2 місяці тому

      @@ysr29 Merhaba hocam. FSP ye nasıl hazırlanmak lazım. Stuttgart a mail attım. Beratung için.

  • @metinzaier
    @metinzaier 2 місяці тому

    Merhaba sizin gibi bende Almanya’da eczacı olmak için bu yola çıktım fakat yeterli olmayan bilgilerden dolayı yanlış yolda olduğumu fark ettim sanırım 😅 sizin videolarınız ve yorumlardaki cevaplarınız olmasa bilgi sahibi olamayacaktım bu yüzden size çok teşekkür ederim. Denklik süreci 1 sene sürüyor ve bir sürü karışık işleri var diye korkuttular beni ( bir danışman şirketi) daha sonra eğer Almanya’da yüksek lisans eğitimi alıp mezun olursanız eczanede veya ilaç firmasında çalışabilirsiniz dediler, şuan o yoldayım B2 dil sertifikamı aldım, aralık ayı gibi Almanya’da olacağım ve C1 dil eğitimi alacağım yüksek lisansa başlamak için ama masterı ne üzerine yapacağıma hala karar vermedim 😅 çünkü hiç yüksek lisans yapacağımı düşünmemiştim. Baya zor bir yol açıkçası keşke sizin gibi yapsaydım bende.
    Size sorum ise: ben yüksek lisans eğitimi için geldiğim zaman acaba o süre içerisinde dil eğitimi alırken denklik onay sürecimi Almanya’dan yapsam bir sorun olur mu ? Sonuçta master için gelmiş olacağım ve daha sonra bana demesinler bu işleri Türkiye’den yönetmeniz gerekirdi diye 😅

    • @ysr29
      @ysr29  2 місяці тому +1

      @@metinzaier tabiki denklik sürecinizi Almanya’da iken de yapabilirsiniz hatta büyük bir avantaj sağlamış oluruz. Çünkü süreç ilerlerken sizin Almanya’da oturumunuzun olup olmadığını veya bir iş bulup bulmadığınızı soruyorlar. Sadece öğrenci işlerinden alıp tercümesini yaptırmanız gereken evraklar olacaktır. Bu evraklar için Türkiye’den birisinden destek almanız gerekebilir.

  • @fbeyza1343
    @fbeyza1343 2 місяці тому +1

    sonradan farkli bi eyalete tasinmak gibi seyler mumkun mu denetimden de kalkip tam denklik alindiginda? bir de mezun olunan universitenin akreditasyonu vs bunlarla cok ilgileniyorlar mi?

    • @ysr29
      @ysr29  2 місяці тому +1

      @@fbeyza1343 Approbation tüm Almanya’da geçerli. İstediğiniz yere taşınabilirsiniz. Taşındığınız eyaletin eczacı odasına kayıt yaptırabilirsiniz ama zorunlu değil. Mezun olduğunuz üniversite çok önemli. Denklik sürecinde ek evrak veya bilgi sınavında ek dersten sınava tabi olabiliyorsunuz.

  • @2000mervee
    @2000mervee 2 місяці тому

    Yasir Bey merhaba, tüm videolarınızı izledim. Bi eczacı olarak Almanya’ya taşınıp orada çalışmamızdaki en büyük engelin dil olduğunu düşünüyorum. Siz liseden itibaren iyi bir dil eğitimi mi aldınız? Yoksa üniversite zamanlarında mı öğrenmeye başladınız. Önerebileceğiz kaynaklar ve diğer önerileri de duymak isterim. Evet çok fazla bu konuda video var ama sizin deneyimlerimizi de merak ediyoruz. Bi sonraki videolarınızda dil öğrenme sürecinizi ve vize alma sürecinizden bahsetmeniz mümkün müdür?

    • @ysr29
      @ysr29  2 місяці тому +1

      @@2000mervee merhaba ben Almanca öğrenmeye Ocak 2021 yılında online olarak başladım. Lise de Fransızca öğrenmiştim. 2022 Şubat ayında B2 sertifikamı aldım. Dil kursuna online olarak Goethe’den katıldım. Goethe güzel bir dil okulu ve intensive kurs ile çok hızlı ilerleyebiliyorsunuz. Yakında 4. Videoyu da çekeceğim. Sevgiler

  • @aliinan3786
    @aliinan3786 Місяць тому

    Merhabalar, öncelikle kendim ve türkiyede bulunup almanyaya gelmeyi düşünen eczacı meslektaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Benim sorum şu olacak; türkiyede eczane işletmeciliği ve almanyada eczane işletmeciliği arasında çok büyük farklar var mı? Ve bir de iyi bir yerde eczane açtıktan sonra ayda 10 bin euronun üzerinde kazanç elde etmek mümkün bir olasılık mıdır yoksa çok mu hayalperest bir düşünce olur almanya için?

  • @vina473
    @vina473 2 місяці тому

    Abi teknikerler de Almanyada rahatlıkla iş bulabilir mi? Onlar için süreç nasıl oluyor ve ne kadar kazanıyorlar? Bu konuda da bir video hazırlasan çok sevinirim.

    • @ysr29
      @ysr29  2 місяці тому +1

      @@vina473 merhaba onlar için de denklik süreci var ama süreci hiç bilmiyorum. Almanca’da eczane teknikerlerine PTA deniyor. PTA Anerkennung yazarak internetten araştırabilirsin.

    • @vina473
      @vina473 Місяць тому

      @@ysr29 teşekkürler

  • @bilgetunc5084
    @bilgetunc5084 2 місяці тому

    Almanca öğrenmeye ne zaman başladınız?

    • @ysr29
      @ysr29  2 місяці тому +1

      @@bilgetunc5084 merhaba 2021 Ocak ayında başladım. 2022 Şubat ayında B2 sertifikamı aldım.

    • @bilgetunc5084
      @bilgetunc5084 Місяць тому

      @@ysr29 Türkiye de mi kurs aldınız önerebileceğiniz bir kurs var mı İstanbul da veya online

  • @KadirAzatKutlu
    @KadirAzatKutlu 2 місяці тому +2

    Merhabalar eczacılık denklik diploması için yapılan sınav ülke genelinde aynı mı yoksa eczacı odalarının isteğine bağlı mı soruluyor. Eğer farklı farklı sorular yöneltiliyorsa hangi bölgede daha kolay olduğunu düşünüyorsunuz? Teşekkürlerrrr

    • @ysr29
      @ysr29  2 місяці тому +1

      @@KadirAzatKutlu merhaba sınav her bölgede ve her eyalette farklı oluyor. Sınav sözlü oluyor ve her seferinde her adaya farklı sorular soruluyor. Bir tane zarf seçiyorlar ve oradan soru seçiliyor. Münster biraz daha kolay soruyor diye duydum.

    • @KadirAzatKutlu
      @KadirAzatKutlu 2 місяці тому +1

      @@ysr29bilgilerinizi aktardığınız için teşekkürler gerçekten hiç bir yerde bulunamayacak bilgiler. Teşekkürler

    • @KadirAzatKutlu
      @KadirAzatKutlu 2 місяці тому +1

      @@ysr29 bir sorum daha olucaktı. Üniversitede aldığım derslerin kredisi ve notu denklik alırken isteniyor mu? Yoksa mezuniyet belgesi yeterli mi? Eğer dersleri istiyorlarsa ve denklik için gerekli olan dersim eksik ise o dersi almam mı gerekiyor? Son olarak istedikleri dersleri nereden görebilirim eğer ki varsa? Çok teşekkürler biraz fazla oldu soru sayısı :)