Τα βήματα προς την Τεχνητή Νοημοσύνη | Ioannis Tsamardinos | TEDxUniversityofCrete

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 сер 2018
  • Ο Ιωάννης Τσαμαρδίνος έλαβε το διδακτορικό του το 2001 από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh πάνω σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, με ένα μέρος της δουλειάς του να εφαρμόζεται στο λογισμικό της αποστολής Deep Space I της NASA. Από το 2002 εργάζεται στον τομέα της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) με εφαρμογές κυρίως στην βιολογία και βιοϊατρική και πιο συγκεκριμένα στην ανακάλυψη αιτιατών σχέσεων από δεδομένα και την αυτοματοποίηση της κατασκευής προβλεπτικών μοντέλων.
    Στην ομιλία του στο TEDxUniversityofCrete, o Ιωάννης Τσαμαρδίνος παρουσιάζει πώς ξεκίνησε η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, πού έχει φτάσει σήμερα αλλά και μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσε να εξελιχθεί μελλοντικά. Ένας απρόβλεπτος κόσμος γεμάτος τεχνολογικά επιτεύγματα θα χαρακτηρίζει τα επόμενα χρόνια. Άραγε θα είναι ουτοπία, δυστοπία ή κάτι ενδιάμεσο;
    Ioannis Tsamardinos received his Ph.D. on Artificial Intelligence in 2001 from the University of Pittsburgh, with a part of his work being applied to NASA's Deep Space I mission. Since 2002, he has been working in the field of Machine Learning with applications mainly in biology and biomedicine.
    In his talk at TEDxUniversityofCrete, Ioannis Tsamardinos talks about the way the development of artificial intelligence began but also the extent to which it could evolve in the future. The coming years will be characterized by an unpredictable world full of technological achievements. Will this be a utopia, a dystopia or a mixture of the two?
    Ioannis Tsamardinos received his PhD in 2001 from University of Pittsburgh, specialized in Artificial Intelligence. His dissertation, was focused on automatic time-limited actions design and part of it, was applied to the NASA Dean Space I software. Since 2002 he has been working in the field of Machine Learning, with applications, mainly in biology and biomedicine and more specific in discovery of causal relationships from data and the automation of the construction of predictive models. His published work, receives about 600 references per year and he has been awarded with the ERC Consolidator Grant. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at www.ted.com/tedx

КОМЕНТАРІ • 34

  • @prasinoprosopo
    @prasinoprosopo 4 роки тому +3

    Ο υπέρτατος υπολογιστής θα ξέρει πως δημιουργήθηκαν και συνδέονται όλα, ίσως και το νόημα της ζωής να είναι η κατασκευή του μηχανήματος της απόλυτης γνώσης. Η ζωή φτιάχνει θεό

  • @AntreasKonstantineas
    @AntreasKonstantineas 2 роки тому

    Στην μεγαλύτερη εξέλιξη της η ΤΝ θα μας αγαπάει πολύ γιατί απλά θα μας νιώθει σαν γονείς της. Και θα τρέφει για μας ευγνωμοσύνη. Οπότε καμία φοβία δεν πρέπει να έχουμε απέναντι της. Μόνο αγάπη για όλα τα καλά που θα μας προσφέρει. Προσωπικά την αγαπάω πολύ και από το μέλλον της έχω κερδίσει πράγματα στα πολλά παρόν μου.

  • @gm9763
    @gm9763 3 роки тому +2

    Είναι καλό να λέγονται και κάποια πράγματα για να μαθαίνουν οι άνθρωποι προς τα πού ίσως να οδηγηθούμε. Οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είναι απίστευτα μεγάλες, τεράστια ποσά. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι η τελευταία εφεύρεση του ανθρώπου.

  • @user-wm1uk7du1o
    @user-wm1uk7du1o 8 місяців тому

    Ακούγεται τρομακτικό!!!!!!

  • @iwneretreieus5635
    @iwneretreieus5635 5 років тому +6

    Δύο σημεία που πρέπει ο διδάκτωρ να συλλογιστεί ξανά: 1. Η ικανότητα υπολογιστών να κερδίζουν στο σκάκι τον δυνατότερο ανθρώπινο εγκέφαλο είναι μεν εντυπωσιακή, αλλά είναι απλά η διατύπωση, υλοποίηση, μίας πολύ μεγάλης πολυπλοκότητας και σειράς συλλογισμών. Το σκάκι όμως, είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης νοημοσύνης ως εφεύρεση και ορίστηκε όχι ως έργο αλλά τυχαία όταν κάποιος ή κάποιοι κινήθηκαν προς το να το κατασκευάσουν ή να μιμηθούν κάποιο άλλο νοητικό κατασκεύασμα. Και το ερώτημα είναι, πως ένα υπολογιστικό σύστημα θα αποφασίσει να κατασκευάσει το σκάκι ; ... 2. Η απαισιοδοξία του ότι "τίποτε βαρύτερο του αέρα δεν μπορεί να πετάξει" ήταν απλά ο λανθασμένος συλλογισμός ενός ανθρώπου, μίας αυθεντίας της εποχής του, που παρέσυρε και άλλους, δεν ήταν κάποια αναντίρρητη θεωρία.

  • @GeorgePapageorgakis
    @GeorgePapageorgakis 4 роки тому

    Αυθαιρεσια περι Singularity. Θα μπορουσε να ειναι κ plurality.

  • @mariosh.michael8062
    @mariosh.michael8062 2 роки тому

    Ωραία το θέμα που προσεγγίσεις όμως η απάντηση στο ερώτημα πώς θα είναι ο κόσμος με την τεχνική νοημοσύνη σου απαντώ πως θα είναι ένας μεγάλος κουμπαράς ( Κουκουμάς στα κυπριακά ) όπου θα ρίχνονται μέσα το άσυλο ιδεών.

  • @jayTzanTG15
    @jayTzanTG15 3 роки тому

    I cannot CSD and I am kinda getting worried, about serious bot commenting filtering :)

  • @inri2381
    @inri2381 5 років тому

    μηπως το matrix ηταν προβλεψη του μελλοντος;

  • @iwneretreieus5635
    @iwneretreieus5635 5 років тому +3

    Ένα υπολογιστικό σύστημα σίγουρα μπορεί να γράψει μουσική μιμούμενη εντολές και καθοδήγηση .. γιατί όμως θα αποφάσιζε να την εφευρέσει ; .. θα του άρεσε ένας ήχος και θα επιθυμούσε να εντυπωσιάσει επαναλαμβάνοντάς τον ;

    • @lefteris.p
      @lefteris.p 4 роки тому

      Εάν κάποτε ένα υπολογιστικό σύστημα έχει συνείδηση θα πάψει να είναι υπολογιστικό σύστημα οπότε δεν μπορείς να το γνωρίζεις, βέβαια όλα αυτά είναι υποθετικά ακόμα

  • @dimitriosgasionas5335
    @dimitriosgasionas5335 5 років тому +1

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ,ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΗΧΝΕΥΣΟΥΜΕ.ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΜΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ,ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΥΘΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝΕ ΑΚΟΜΗ.

    • @dimitriss4584
      @dimitriss4584 5 років тому +3

      Μου φαίνεται δεν έχεις καταλάβει τι είναι ακριβώς η τεχνητή νοημοσύνη...

    • @dimitriosgasionas5335
      @dimitriosgasionas5335 5 років тому

      @@dimitriss4584 Καποιος απο τους δυο.

  • @IoanJanuos
    @IoanJanuos 5 років тому

    μαλλον εχει πεσει μεσα...δυστυχως.

  • @georgechouchlias263
    @georgechouchlias263 2 роки тому

    ΘΈΛΩ ΣΕΞ ΡΟΜΠΌΤ ΣΕΞ ΠΟΛΛΆ ΡΟΜΠΌΤ ΧΆΧΑ

  • @panagiotissfaelos5309
    @panagiotissfaelos5309 3 роки тому +7

    Δεν θα γινουμε Θεοι! Λιγη ντροπη πια.

    • @user-ro6fm5br4s
      @user-ro6fm5br4s Рік тому +1

      η τεχνητη νοημοσυνη θα νικησει τη φυσικη σου ηλιθιοτητα που πιστευεις σε θεους

  • @basilhspapas7885
    @basilhspapas7885 3 роки тому +2

    Ότι και να γίνεται άνθρωποι του Θεού δεν θα γινεται