Hyvä kun seuraat hakkuita ja työn jälkeä ,ite oun sitä mieltä tekijoitä on monelaisia ,minulle kun tehtiin lähes puolen hehtaarin aukko en ollut nyt tyytyväinen koska oli jätetty niin pitkijä ja paksuja latvoja ois saanut hyvin ropsin keräsin polttopuuksi,näre metsää ei kannata pitää liijan vanhaksi laho iskee,oma arvio 70-80v sille välille hakkuu jo.
Sellainen havainto aukoista, että sinne tulee parin vuoden kuluttua horsmaa ja rehevillä paikoilla vadelmaa ym. Ja se taas houkuttelee runsain mitoin perhosia ja muita pölyttäjiä. Mutta aika paljon oli lahoa. Laitahan lisää videota, kun homma jatkuu.
Hyvin hoidat metsiäsi,uusi metsä syntyy kyllä nopeasti siemenistä ja istutus taimista.Kokeile kesäkoivun istutusta,syntyy metsä nopeasti niistä.Varovainen maankäsittely,liika laikutus lisää vesakon ja heinän kasvua.t:Jukka
Tuli tämä kanava suosituksiin, mukava kun on metsätöistä ja omistuksista myös naisten mielipiteitä ja videoo. Teeppä lisää videoita, kanava meni tilauslistalle😊👍
Kuinka suuri pinta-ala tuo oli? Hienosti suunniteltu ja kiva että toteutus onnistui toivotusti 😊... 5-10 vuoden päästä saat valikoida mitä puuta haluat kasvatella ja siitä seuraavat 5-10 vuotta maisema muuttuukin taas metsäksi kauttaaltaan, vaikka kaunis tuo kokonaisuus on noinkin.
Kivasti kerroit metsän tarinan. Hyvän tilin sait kun tukkiprosentti oli vissiin 90. Nyt sitten loppu työt niin pääsee uusi kasvu vauhtiin. Mikä lie suunniteltu istutettava puulaji. Koivut ja mänty kylvää sienentä kun mätästys tehdään. Sitten pääset raivaushommiin. Tuulenkaato riskihän siihen jää, mutta jos sen 2-4 vuotta ne pysyy pystyssä niin sutten ne kyllä kohtuu hyvin pysyy. Ne vanhat puut voi nyt kun valomäärä kasvaa niin kuivahtaa tai neulaset alkaa karisemaan. Miten lie niitä kirjanpainajia sillä seudulla. Kyllähän se ylikypsä metsä hyvä uudistaa. Kohta olis palokärki käyny paukuttelemaan reikiä kuusen kylkeen.😀
@@metsaelamaa Niin, jäihän sinulle sinne siemenpuita pystyy ja vähän kun maata muokkaa niin uudistuu luontaisesti. Hieno seurata videoitasi ja laitahan näitä lisää, kohtahan päästään raivailemaan taas metsiä vaikkakin täällä pohjoisessa on lunta vielä haittona mutta teillä on jo varmaan lumet sulaneet tälle keväälle.
@@RistoPernu Kannattaa hyvin muokata istutettiin,kylvetiin,tai annettas luonnon hoitaa kylväminen.Meillä kotona joskus 1998 vuonna hakattiin noin 1,5 ha aukko ja se omalla kaivurilla mätästettiin,mutta meni useampi vuosi kun ei mätästyksen jälkeen tehty mitään,niin metsäkeskuksen kaveri määräsi alueella 1500 kuusentaimenta istutettavaksi,mutta kun ympärillä oli taimikkoa ja ikimetsää jossa oli hyviä mäntyjä,niin koko hakkuualue tuli tupaten täyteen mäntyä ja kuuset jäi vähän varjoon.No mie velipojan kanssa tein taimikonperkkauksen ja myöhemmin harvennuksen,niin siinä on nyt komia männyntaimikko varttuneena ja seassa niitä kuusiakin,mutta paljon lyheämpänä.Kun pyysin metsäkeskuksen kaveria myöhemmin katsomaan miten luonto hoiti kylvötyön,mutta ei hänellä ollut siihen aikaa kuulema.Myöhemmin suojeltiin sitten 6,1 ha ikimetsää liito-oravien elinymäristönä ja metsätaloutta jatkettu sitten varttuneissa nuoremmissa metsälöissä haevennushakkuissa.Metsä Groupin hakkajat on jättäneet harvennuskohteille ja pienille avohakkuille paljon teköpökkelöitä ja komeita puita maisemaa korostamaan ja riistatiheikköjä suojapuu puskia.Ei yksiään metsänomistaja köyhdy liikaa vaikka luontoarvot otetaan metsähakkuiden yhdeydessä huomioon.Avohhakkuun koko pidetään nykyisin,jos siihen tarvetta tulee korkeintaan yhdessä hehtaarissa ja siihenkin jätetään jättöpuita ja säästöpuskia jonkin verran.Venlalla on terve asenne metsätalouteen.Ymmärtää luonnonsuojelua ja metsätalouden tarvetta yhteiskunnan rattaiden pyörimisen vuoksi.
Mun mielestä on mukava katsoa näitä videoita, kun selvästi on ajatus mukana näissä. Luulen että monella on samanlaisia ajatuksia kuin tässä, mutta eivät ehkä uskalla niitä tuoda esille. Hyvä että ei kaikkia metsiä hoideta samalla tavalla.
Siinä taas kaunis metsä nutullaan. Eipä taida Puukiipiää tai Hömppää nähdä enää koskaan näillä tanhuilla. Surullista katsottavaa.. Olisit tarjonnut suojeluun, korvaus olisi ollut käytännössä sama tai parempi kuin hakkuu ja uudistuskustannuskin jäänyt pois. Ja mikä parasta - Metsä ja sen eliöstö olisi saanut jatkaa elämäänsä. Itse olen tehnyt omille mailleni vastaavia enkä metsänomistajana katunut hetkeäkään...
Olen kertonut hakkuun syistä aiemmilla videoilla, ne on mainittu tämän videon kuvauksessa. Tätä metsää ei huolittu suojeluun, selvitin sen ennen hakkuuta. Ei ole tällä hetkellä kiva ympäristö tiaisille ja pikkulinnuille, mutta aikanaan taas on. Jos haluaa suojella oman metsänsä, voi kysyä arviota Metsäkeskukselta tai Ely-keskukselta. Suojelun rahoituksia on nyt tiukennettu, joten kannattaa selvittää sen mahdollisuus ehkä pikemmin, kun tulevaisuuden rahoituksista ei tiedä.
@@HeJurm Metsäkeskukselta tai Ely-keskukselta voi pyytää arvion omasta metsästä, jonka haluaa suojella. Suojeluohjelmille on tietyt ehdot, millainen suojeltavan alueen pitää olla, joten ei onnistu aina tai mille tahansa metsälle/kuviolle. Kannattaa selvittää. Suojeluohjelmille on omat rahoituksensa ja niistä maksetaan korvaus metsänomistajalle. Myös Luonnonperintösäätiölle voinee tarjota omaa metsäänsä.
Siinä taas yks luonnosta erkaantuneen kommentti ja en todellakaan usko, että omaat aariakaan omaa metsää, kuten tiedämme olette niitä muiden metsien suojelijoita ja muiden omaisuuden sosialisoijia kuten vihreiden ja vasemmiston pääteema on ollut aina. Itse laitoin talvella oman metsäpalstani kaikki 90 vuotiaat korpikuusikot päätehakkuuseen, koska olivat VIELÄ terveitä ja toisekseen olivat turvemailla joka on ollut vihersosialisoijien hampaissa muutenkin viime vuodet. Turvepohja alueet käyn ensi töikseen nyt läpi kaikki. Lisäksi naapurin lohkolla riehui jo kirjanpainajat siihen malliin, että kymmenen vuoden sisään tuo metsä olisi alkanut olemaan isolta osalta pystyyn kuivanutta rankaa. Nyt alueella ei ollut vielä yhtään kuollutta kuusta ja ei edes maannousemaa ja puista sai täyden arvon. Väitän, että yksikään suojelu taho ei olisi tuosta palstasta maksanut saamaani 83 euroa motilta, vaikka rutinassanne annatte aina väärää todistusta kuinka "suojelu on kannattavaa". Ja ennenkun se vastanillitys alkaa olen itse metsäalan ammattilainen ja alan yrittäjä ja saanut koko elämäni leivän upeasta suomalaisesta metsästämme. Myös luonnonhoidon koulutukset saaneena en edelleen käsitä mikä vimma vihreillä on aina yrittää suojella pystyyn lahoavaa vanhaa puustoa joka on itseasiassa niin riistan kuin muunkin eliöstön suhteen erittäin köyhää. Varjoisa kenttäkerros ei enää kasvata edes kunnon marjasatoa ja huom suurinosa esim mustikkasadostamme kerätään hyvin hoidetuista talousmetsistämme. Nuori kasvatusmetsä on niin riistan kuin muunkin eliöstön suhteen rikkaimmillaan. Vaikka liki miljoona paria käsittävästä hömötiaisesta onkin otettu joku suojeluideologistien "äärimmäisen uhanalainen" symboli lintu on se silti edelleen yksi yleisimpiä lintulajeja maassamme ja näkyy näitä meidänkin linnunruokinnoilla pyörivän läpi talven aina kymmenittäin kuten tiaisparvien mukana tulevia puukiipijöitäkin. Ja tämä kuuluisa "hiilensidonta" sekin on parhaimmillaan nuorissa kasvatusmetsissä. Tutkimusten mukaan jo itse hakkuuaukko sitoo paremmin hiiltä kuin siinä päällä kasvanut pystyyn lahoava vanha metsä. Kummasti tuokin jää aina mainitsematta vihreiltä, kun käytte metsätalous vastaista ideologista sotaanne. Totuus ja tutkimushan on vain silloin parhaimmillaan, kun se tukee omaa ideologiaa niinkö ja muusta tutkimuksesta voidaan vaijeta, jos se ei tue omia näkemyksiä? Suomessa on maailman edistynein metsätalous ja terveimmät ja hoidetuimmat metsät maailmassa joiden kasvu on huippuluokkaa eikä sitä muuta, vaikka keksisitte mitä ilmastonmuutos tai luontokato termistöjä metsätalouttamme vastaan. Ps. Harsintahakkuu eli nykytermein "jatkuvakasvatus" on kokeiltu ja huonoksi todettu eikä onnistu kuin max 2% pinta-alalla suomessa ja silloinkin vain lehtomaisilla kankailla, jos olit sitä tyrkyttämässä seuraavaksi.
Kiitos miellyttävästä selonteosta..
Oot ihailtava metsän omistaja..
Olet mun suosikki tubettaja
Pirskatin hyvän ❤ näkönenkin.
Hyvin meni. Siitä on hyvä jatkaa ja auttaa luonnon kiertokulkua. Nuori metsä kasvaessaan on joka vuosi eri näköinen. 🙂👍
Hakkuu on onnistunut kun maanomistaja on tyytyväinen 😊 Toivottavasti ei tule kovia myrskyjä jossa voi kaatua siemenpuita. Hyvä video!
Kiitokset! :)
Hyvä, kun kaikki nuoret naiset ei ole viherpiipertäjiä! Onnittelut.
Toivottavasti myrsky ei kaada siemenpuitasi, sillä tuonlaiset harvennetut alueet ovat herkkiä myrskyille ennenkuin juuristot vahvistuu.
Hyvältähän tuo näytöstää lopputulos, sehän on onnistunut hakkuu jos maanomistaja on tyytyväinen🙂 Mukavata kesän odotusta.
Kiitos! 🙂 Samoin
Hieno kooste, kiitos😊
Kiitos😊
Hieno ja koskettava video. Kaunis lopputulos ja upeat vanhat kuuset!
Kiitos❤🙏
Hyvä kun seuraat hakkuita ja työn jälkeä ,ite oun sitä mieltä tekijoitä on monelaisia ,minulle kun tehtiin lähes puolen hehtaarin aukko en ollut nyt tyytyväinen koska oli jätetty niin pitkijä ja paksuja latvoja ois saanut hyvin ropsin keräsin polttopuuksi,näre metsää ei kannata pitää liijan vanhaksi laho iskee,oma arvio 70-80v sille välille hakkuu jo.
Hyvältä näyttää! 👍
🙂 Kiitos
Nopeata on kone kaato, itse siistin juuri ystävän palstaa metsuritöinä. Ei tule koneen jälkiä niin pysyy siistinä, ja puut polttopuiksi.
Vihreät koneet teki hyvän työn :)
Sellainen havainto aukoista, että sinne tulee parin vuoden kuluttua horsmaa ja rehevillä paikoilla vadelmaa ym. Ja se taas houkuttelee runsain mitoin perhosia ja muita pölyttäjiä.
Mutta aika paljon oli lahoa. Laitahan lisää videota, kun homma jatkuu.
Noin sitä pitää metsää hoitaa, sait tilin myös😊. Minua kiinnostaa aina myös kun kaadan puun, sen ikä ja kasvuvaiheet. Olet perehtynyt asiaan myös.
Kiitokset kerronnasta 👍
Kiva video. Siinä maisema muuttuu mutta sitähän se kiertokulku on. Hyvin hoidettuna nousee uusikin metsä nopeasti🙂
Kiitos🙂🌿
Hyvin hoidat metsiäsi,uusi metsä syntyy kyllä nopeasti siemenistä ja istutus taimista.Kokeile kesäkoivun istutusta,syntyy metsä nopeasti niistä.Varovainen maankäsittely,liika laikutus lisää vesakon ja heinän kasvua.t:Jukka
Hyvän näköseksi on kyllä aukon hakanneet☆
Tuli tämä kanava suosituksiin, mukava kun on metsätöistä ja omistuksista myös naisten mielipiteitä ja videoo. Teeppä lisää videoita, kanava meni tilauslistalle😊👍
Kiva kuulla. Kiitos! 🙂
Kuinka suuri pinta-ala tuo oli? Hienosti suunniteltu ja kiva että toteutus onnistui toivotusti 😊... 5-10 vuoden päästä saat valikoida mitä puuta haluat kasvatella ja siitä seuraavat 5-10 vuotta maisema muuttuukin taas metsäksi kauttaaltaan, vaikka kaunis tuo kokonaisuus on noinkin.
Juu :) hakkuu oli noin 4,4 ha.
Edelleenkin kaunis metsä (ainakin videossa).
komeita kuusia jäi pystyyn, toivotaan että eivät kaadu myrskyssä😊👍
Juu, näin toivotaan 🙂
Kivasti kerroit metsän tarinan. Hyvän tilin sait kun tukkiprosentti oli vissiin 90. Nyt sitten loppu työt niin pääsee uusi kasvu vauhtiin. Mikä lie suunniteltu istutettava puulaji. Koivut ja mänty kylvää sienentä kun mätästys tehdään. Sitten pääset raivaushommiin. Tuulenkaato riskihän siihen jää, mutta jos sen 2-4 vuotta ne pysyy pystyssä niin sutten ne kyllä kohtuu hyvin pysyy. Ne vanhat puut voi nyt kun valomäärä kasvaa niin kuivahtaa tai neulaset alkaa karisemaan. Miten lie niitä kirjanpainajia sillä seudulla. Kyllähän se ylikypsä metsä hyvä uudistaa. Kohta olis palokärki käyny paukuttelemaan reikiä kuusen kylkeen.😀
😎😂😎
Olet vastuullinen metsänomistaja Suomessa osataan hoitaa metsiä. Ei tarvita ulkopuolisia neuvojia metsien hoidossa.
Pirullinen ötökkä se kirjanpainaja.Saihkohan niistä syömistä
TUTTUA HOMMAA MINULLEKIITOS SINULLE 🚜🚜
Mulla tuli sorvipuita ,Kaikki meni paperitehtaalle
Kuusethan kaatuu aukolla reunalla
Tuleeko sinulle Venla tuohon hakkuuaukiolle äestys ja kylvö vai miten uudistat tuon?
Ajattelin kääntömätästystä ja istutusta. Luontaisestikin varmaan uudistuu / uudistuisi aika paljon😊
@@metsaelamaa Niin, jäihän sinulle sinne siemenpuita pystyy ja vähän kun maata muokkaa niin uudistuu luontaisesti. Hieno seurata videoitasi ja laitahan näitä lisää, kohtahan päästään raivailemaan taas metsiä vaikkakin täällä pohjoisessa on lunta vielä haittona mutta teillä on jo varmaan lumet sulaneet tälle keväälle.
Juu, kyllä lumet alkaa olla täällä lähteneet. Toivottavasti ei enää uutta tule 😀
Mukavaa vappua :)
@@RistoPernu Kannattaa hyvin muokata istutettiin,kylvetiin,tai annettas luonnon hoitaa kylväminen.Meillä kotona joskus 1998 vuonna hakattiin noin 1,5 ha aukko ja se omalla kaivurilla mätästettiin,mutta meni useampi vuosi kun ei mätästyksen jälkeen tehty mitään,niin metsäkeskuksen kaveri määräsi alueella 1500 kuusentaimenta istutettavaksi,mutta kun ympärillä oli taimikkoa ja ikimetsää jossa oli hyviä mäntyjä,niin koko hakkuualue tuli tupaten täyteen mäntyä ja kuuset jäi vähän varjoon.No mie velipojan kanssa tein taimikonperkkauksen ja myöhemmin harvennuksen,niin siinä on nyt komia männyntaimikko varttuneena ja seassa niitä kuusiakin,mutta paljon lyheämpänä.Kun pyysin metsäkeskuksen kaveria myöhemmin katsomaan miten luonto hoiti kylvötyön,mutta ei hänellä ollut siihen aikaa kuulema.Myöhemmin suojeltiin sitten 6,1 ha ikimetsää liito-oravien elinymäristönä ja metsätaloutta jatkettu sitten varttuneissa nuoremmissa metsälöissä haevennushakkuissa.Metsä Groupin hakkajat on jättäneet harvennuskohteille ja pienille avohakkuille paljon teköpökkelöitä ja komeita puita maisemaa korostamaan ja riistatiheikköjä suojapuu puskia.Ei yksiään metsänomistaja köyhdy liikaa vaikka luontoarvot otetaan metsähakkuiden yhdeydessä huomioon.Avohhakkuun koko pidetään nykyisin,jos siihen tarvetta tulee korkeintaan yhdessä hehtaarissa ja siihenkin jätetään jättöpuita ja säästöpuskia jonkin verran.Venlalla on terve asenne metsätalouteen.Ymmärtää luonnonsuojelua ja metsätalouden tarvetta yhteiskunnan rattaiden pyörimisen vuoksi.
hyvältä näyttää ja kohta siinä onkin uusi metsä kasvamassa jonka jäävät puut kruunaa
Voi hyvä luoja
Mun mielestä on mukava katsoa näitä videoita, kun selvästi on ajatus mukana näissä. Luulen että monella on samanlaisia ajatuksia kuin tässä, mutta eivät ehkä uskalla niitä tuoda esille. Hyvä että ei kaikkia metsiä hoideta samalla tavalla.
Onks toi isokin aukea. Jossain Janakkalassa.
Hyvin onnistunu sun hakkuu ja hyvä jälki😂
Aikamoinen raiskio jäi 😱
Siinä taas kaunis metsä nutullaan. Eipä taida Puukiipiää tai Hömppää nähdä enää koskaan näillä tanhuilla. Surullista katsottavaa.. Olisit tarjonnut suojeluun, korvaus olisi ollut käytännössä sama tai parempi kuin hakkuu ja uudistuskustannuskin jäänyt pois. Ja mikä parasta - Metsä ja sen eliöstö olisi saanut jatkaa elämäänsä. Itse olen tehnyt omille mailleni vastaavia enkä metsänomistajana katunut hetkeäkään...
Miten käytännössä tämä suojeluun tarjoaminen toimii? Onnistuuko se aina? Miten siitä voi saada korvausta?
Olen kertonut hakkuun syistä aiemmilla videoilla, ne on mainittu tämän videon kuvauksessa. Tätä metsää ei huolittu suojeluun, selvitin sen ennen hakkuuta. Ei ole tällä hetkellä kiva ympäristö tiaisille ja pikkulinnuille, mutta aikanaan taas on.
Jos haluaa suojella oman metsänsä, voi kysyä arviota Metsäkeskukselta tai Ely-keskukselta.
Suojelun rahoituksia on nyt tiukennettu, joten kannattaa selvittää sen mahdollisuus ehkä pikemmin, kun tulevaisuuden rahoituksista ei tiedä.
@@HeJurm Metsäkeskukselta tai Ely-keskukselta voi pyytää arvion omasta metsästä, jonka haluaa suojella. Suojeluohjelmille on tietyt ehdot, millainen suojeltavan alueen pitää olla, joten ei onnistu aina tai mille tahansa metsälle/kuviolle. Kannattaa selvittää.
Suojeluohjelmille on omat rahoituksensa ja niistä maksetaan korvaus metsänomistajalle.
Myös Luonnonperintösäätiölle voinee tarjota omaa metsäänsä.
Eiköhän se ole jokaisen oma asia mitä metsälleen tekee
Siinä taas yks luonnosta erkaantuneen kommentti ja en todellakaan usko, että omaat aariakaan omaa metsää, kuten tiedämme olette niitä muiden metsien suojelijoita ja muiden omaisuuden sosialisoijia kuten vihreiden ja vasemmiston pääteema on ollut aina.
Itse laitoin talvella oman metsäpalstani kaikki 90 vuotiaat korpikuusikot päätehakkuuseen, koska olivat VIELÄ terveitä ja toisekseen olivat turvemailla joka on ollut vihersosialisoijien hampaissa muutenkin viime vuodet. Turvepohja alueet käyn ensi töikseen nyt läpi kaikki. Lisäksi naapurin lohkolla riehui jo kirjanpainajat siihen malliin, että kymmenen vuoden sisään tuo metsä olisi alkanut olemaan isolta osalta pystyyn kuivanutta rankaa. Nyt alueella ei ollut vielä yhtään kuollutta kuusta ja ei edes maannousemaa ja puista sai täyden arvon.
Väitän, että yksikään suojelu taho ei olisi tuosta palstasta maksanut saamaani 83 euroa motilta, vaikka rutinassanne annatte aina väärää todistusta kuinka "suojelu on kannattavaa".
Ja ennenkun se vastanillitys alkaa olen itse metsäalan ammattilainen ja alan yrittäjä ja saanut koko elämäni leivän upeasta suomalaisesta metsästämme.
Myös luonnonhoidon koulutukset saaneena en edelleen käsitä mikä vimma vihreillä on aina yrittää suojella pystyyn lahoavaa vanhaa puustoa joka on itseasiassa niin riistan kuin muunkin eliöstön suhteen erittäin köyhää. Varjoisa kenttäkerros ei enää kasvata edes kunnon marjasatoa ja huom suurinosa esim mustikkasadostamme kerätään hyvin hoidetuista talousmetsistämme.
Nuori kasvatusmetsä on niin riistan kuin muunkin eliöstön suhteen rikkaimmillaan.
Vaikka liki miljoona paria käsittävästä hömötiaisesta onkin otettu joku suojeluideologistien "äärimmäisen uhanalainen" symboli lintu on se silti edelleen yksi yleisimpiä lintulajeja maassamme ja näkyy näitä meidänkin linnunruokinnoilla pyörivän läpi talven aina kymmenittäin kuten tiaisparvien mukana tulevia puukiipijöitäkin.
Ja tämä kuuluisa "hiilensidonta" sekin on parhaimmillaan nuorissa kasvatusmetsissä. Tutkimusten mukaan jo itse hakkuuaukko sitoo paremmin hiiltä kuin siinä päällä kasvanut pystyyn lahoava vanha metsä. Kummasti tuokin jää aina mainitsematta vihreiltä, kun käytte metsätalous vastaista ideologista sotaanne. Totuus ja tutkimushan on vain silloin parhaimmillaan, kun se tukee omaa ideologiaa niinkö ja muusta tutkimuksesta voidaan vaijeta, jos se ei tue omia näkemyksiä?
Suomessa on maailman edistynein metsätalous ja terveimmät ja hoidetuimmat metsät maailmassa joiden kasvu on huippuluokkaa eikä sitä muuta, vaikka keksisitte mitä ilmastonmuutos tai luontokato termistöjä metsätalouttamme vastaan.
Ps. Harsintahakkuu eli nykytermein "jatkuvakasvatus" on kokeiltu ja huonoksi todettu eikä onnistu kuin max 2% pinta-alalla suomessa ja silloinkin vain lehtomaisilla kankailla, jos olit sitä tyrkyttämässä seuraavaksi.