Halil İnalcık hocanın kitabından hatırladığım kadarıyla O dönem yaşanan büyük bir deprem Çanakkale ve Balıkesir de Osmanlı nın işini bir miktar kolaylaştırmış.
Hocam geçmiş bayramınızı tebrik ederim. Yaptığınız çalışmaları ilgiyle takip ediyorum. Lütfen izlenme sayısına takılmayın. Ben sizden şu iki konuda bilgi almak istiyorum. 1.Moğolların Dünya görüşü ile komunizm ve faşizm ideolojilerinin benzerlikleri var mıdır? 2.Moğol devlet kültürünün Rusyadaki yansımalarını anlattınız. Avrupa özellikle Anadolu, Ortadoğu, İran, Hindistan, Uzak Asya ve Çin de otoriter yönetimlerin genlerinde Moğol kültürünün tarihsel etkileri var mıdır? Bu iki konuyla alakalı Türkçe ve İngilizce kaynak önerebilir misiniz? Saygılarımla
13. yuzyil Mogollarinin yasam tarzina imparatorluk yapisina bakilirsa gunumuz ideolojilerine bir benzerligi olmadigini dusunuyorum. Tabii boyle bir calisma da tapilmis. Ona da bakilabilir. The Mongol-Bolshevik Revolution: Eurasianist Ideology in Search for an Ideal Past journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1016/j.euras.2010.10.007 Diger yandan ikinci soru icin size onerebilecegim kitap John Man - 1The Mongol Empire: Genghis Khan, His Heirs and the Founding of Modern China, 2014 Denise Aigle - The Mongol Empire Between Myth and Reality: Studies in Anthropological History, 2014 Sanirim bu iki kitapta aradiginiz kimi sorulara cevap bulabilirsiniz Kolay gelsin.
Hocam siz bu işi biliyorsun belli sizi i ve kanalını yeni keşfettim yutup.bu kanalı bana yeni önerdi çok memnun oldum hocam bir sorum olacak Çanakkale savaşını kazanan bir devlet nasıl olurda müttefiki yenildi diye Mondros mütarekesi ni imzalar buna bir türlü aklım ermiyor gerçi çok akıllı biri değilim amma bunun mantıklı bir açıklaması varmı rica etsem bu arada stiliniz bir harika
Merhaba, hoş geldiniz. Öncelikle biz Çanakkale savaşını kazanmadık. Çanakkale muharebesini kazandık. Çanakkale 1. Dünya savaşının cephelerinden sadece birisiydi. Biz diğer cephelerde kaybettik. Yani genel anlamiyla 1. Dünya savaşını kaybettik. 1918 Ekimine geldiğimizde artik sıkacak mermimiz savastiracak askerimiz kalmamıştı. Biz asıl zaferi 4 yıl sonra, 1922 Eylül ayında Çanak krizinde kazandık. Ingilizler mermi sikmaya cesaret edemedi. Boğazları Türk askerine karşı savunamadı.
Emeğinize sağlık Semih abi
Teşekkürler.
Teşekkürü bir borç bilirim anlatma kabiliyeti de hoş ve güzel olan hocamız.
ben de tesekkur ederim
Teşekkürler hocam.
Beğendim emeğe saygı 🖤
Halil İnalcık hocanın kitabından hatırladığım kadarıyla
O dönem yaşanan büyük bir deprem Çanakkale ve Balıkesir de Osmanlı nın işini bir miktar kolaylaştırmış.
Ya Süper bir anlatım her videolarındaki gibi 👏💙
Teşekkürler!
Hocam bir video nu zdada Halid bin Velid den bahsedermisiniz
El8mde güvenilir kaynak yok ne yazık ki
Videoları Spotifya yükler misin
Nasıl yapıldığını bilmiyorum.ama deniycem
Hocam geçmiş bayramınızı tebrik ederim. Yaptığınız çalışmaları ilgiyle takip ediyorum. Lütfen izlenme sayısına takılmayın. Ben sizden şu iki konuda bilgi almak istiyorum.
1.Moğolların Dünya görüşü ile komunizm ve faşizm ideolojilerinin benzerlikleri var mıdır?
2.Moğol devlet kültürünün Rusyadaki yansımalarını anlattınız. Avrupa özellikle Anadolu, Ortadoğu, İran, Hindistan, Uzak Asya ve Çin de otoriter yönetimlerin genlerinde Moğol kültürünün tarihsel etkileri var mıdır? Bu iki konuyla alakalı Türkçe ve İngilizce kaynak önerebilir misiniz?
Saygılarımla
13. yuzyil Mogollarinin yasam tarzina imparatorluk yapisina bakilirsa gunumuz ideolojilerine bir benzerligi olmadigini dusunuyorum. Tabii boyle bir calisma da tapilmis. Ona da bakilabilir.
The Mongol-Bolshevik Revolution: Eurasianist Ideology in Search for an Ideal Past
journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1016/j.euras.2010.10.007
Diger yandan ikinci soru icin size onerebilecegim kitap
John Man - 1The Mongol Empire: Genghis Khan, His Heirs and the Founding of Modern China, 2014
Denise Aigle - The Mongol Empire Between Myth and Reality: Studies in Anthropological History, 2014
Sanirim bu iki kitapta aradiginiz kimi sorulara cevap bulabilirsiniz
Kolay gelsin.
@@BirazTarih Teşekkür ederim hocam :)
Şimdi canakkale bogazı savunması nasıl iyimi kötümü
Cihat Yaycı söylesin.
@@BirazTarih ben size sordum ama hocam
bilsem dukkan sizin.
Hocam siz bu işi biliyorsun belli sizi i ve kanalını yeni keşfettim yutup.bu kanalı bana yeni önerdi çok memnun oldum hocam bir sorum olacak Çanakkale savaşını kazanan bir devlet nasıl olurda müttefiki yenildi diye Mondros mütarekesi ni imzalar buna bir türlü aklım ermiyor gerçi çok akıllı biri değilim amma bunun mantıklı bir açıklaması varmı rica etsem bu arada stiliniz bir harika
Merhaba, hoş geldiniz. Öncelikle biz Çanakkale savaşını kazanmadık. Çanakkale muharebesini kazandık. Çanakkale 1. Dünya savaşının cephelerinden sadece birisiydi. Biz diğer cephelerde kaybettik. Yani genel anlamiyla 1. Dünya savaşını kaybettik. 1918 Ekimine geldiğimizde artik sıkacak mermimiz savastiracak askerimiz kalmamıştı.
Biz asıl zaferi 4 yıl sonra, 1922 Eylül ayında Çanak krizinde kazandık. Ingilizler mermi sikmaya cesaret edemedi. Boğazları Türk askerine karşı savunamadı.
nikolah cavusenko gelmeli garip bir hayati var
Çavuşesku hakkında elimde bir biyografi kitabı yok ne yazık ki. Konu hakkında halen bilgi / belge topluyorum.
garip bir diktator hikayeleri gercekten ilginc oluyor
@@BirazTarih ayakkabi boyaciligindan devlet baskanligina