Toplumun kanayan yarasına çok yerinde şekilde özetleyen bir konuşma olmuş, ağzınıza sağlık.. daha güzel aydınlık günlere uyanma dileğiyle dileyim yine de.. her şeye rağmen:) iyi ki varsınız 🌱
Günümüzde kaliteli içerik ve sohbetin neredeyse yok denecek kadar az olduğu bir dönemde, olaylara bakış açışınız ve yaklaşımınız sayesinde, olayları farklı açılardan görebilme ve değerlendirme imkanı buluyorum. Ağzınıza sağlık 🙋🏼♂️☺️
Arkadaşlar tek gerçek toplumsal kalkınma. Bu da eğitim ile olacak. İnsanlar eğitilirse adalet olur, para olur, inovasyon olur, huzur olur , olurda olur.. Bizim topraklarda olur mu? Bence zor ancak aslolan olamasa bile denemeye değer diyebilmek.
""atilla yeşilada" diye bir adam var ya." beni benden aldınız, keyifli, isabetli, katastrofik, samimi sohbet için teşekkür ederim. sevgiler ve saygılar sunuyorum.
Sevgili dostlar, programızı sıkı takip eden bir dinleyicinizim. Ekonomi alanıyla ilgileniyorum, yurtdışında yaşıyorum 5 yıldır. 20. dakikalarda sohbetinizde geçen bu ekonomik değişikliğin Türkiye’deki kadar değilse bile tüm dünyada da bir değişimin olması ve orta sınıfın yok olması, hatta sizlerin bahsettiği gibi covid sonrası bu sürecin hissedilmesi konusu da doğrudan “The Great Reset” ve / veya türkçe kaynaklarda geçen “Büyük Sıfırlama” ile ilgili. Sizlerden ricam bu konuyu araştırıp bir bölüm yapmanız, eminim durumun arkasında olanları daha iyi kavrayacaksınız ve her zaman olduğunuz gibi birçok kişiye ışık tutacaksınız. Büyük bir değişimin içerisindeyiz. Lütfen bu yorumumu dikkate alınız, çok teşekkür ederim, sevgilerimle.
Arkadaşım ben de 5 yıldır yurtdışındayım millet buralarda peynir alamıyor kıyma 2 günde %500 zamlandı gibi birşey falan da yok! Yurtdışında yaşayan birisinin gündengüne MARKETTE YAŞANAN ARTIŞTAN nasıl haberi olacak ?! Siz gidin başkasına sıkın bu koyun kafasını … sahiden kalbinize biraz olsun insanlık diliyorum başka da birşey değil
Mutluluğu metalar da arayan haz odaklı yaşayan 1 haftalık geçici bir tatilin 1 yıl hasretini çeken kişiler ömür boyunca mutsuz olmaya mahkumdur. Mutluluk küçük şeylerde gizli ne mutlu onu oralarda arayıp bulabilenlere
Terapi gibi bölüm! Çok sevdim bölümü, insan dinlerken rahatlıyor. İnsan kendisi ile ortak dertte biri ile konustuğunda, yan yana geldiğinde onu dinlediğinde rahatlıyormus, harbiden öyleymiş:) bilimsel bir yanı var mı ortak dert ile rahatlama şeysinim bilmiyorum ama çok güzel bölümdü :)
Eğitim sistemi ve aile baskısı sağolsun istemeye istemeye okuduk, istemeye istemeye yaşadık. Hah böyle yaşanmaz ki diyene kadar 30 olduk, hadi kendimizi tanıyalım gerçekleştirelim derken ekonomi bu hale geldi. Yeteneğimi paraya çevirsem tam da en iyisi olacak derken tüm videoda bahsettiğiniz gibi bir halde, yahu çeviriyoruz da neye yetiyor moduna geçtik. Eskiden hayallerimiz dünyayı dolaşmakken yeni hayallerimizde arkadaşlarla bir bir gece dışarı çıktığımızda 4 tane içkiyi karşılayabilmeye + üstüne yemek yiyebilme lüksüne dönüştü (hayale bak mm...no comment) bir de hala da dediğiniz gibi işte iç huzur var ya bir yerde, tamam ben varım, sevdiklerim var, sağlığımız idare ediyor, daha da beklenti olmasın modundayız. Ne gençliğimiz tatmin oldu bu hayattan, çocukken hep büyük olmak isterdim. Şimdi yetişkinlikte ne çocukluğa dönmek, ne büyümek, ne de olduğum yerde olmak istiyorum. Meditasyon, spor, ok ama esas mesele de videonun başında konuştuğunuz kısım, adam kendini gram yetiştirmemiş, üstte, saygı görüyor, ben şimdi naparsam yapayım o saygıyı da göremiyorum çünkü kalp zenginliği kimse için önemli değil. Konu karamsar olunca yorumum da karamsar oldu belki ama, ne diycem, yaşıtız ve sizi seviyorum ondan galiba keşke aynı şehirde olsakta arada takılsak diye geçirmiyor değilim, bir İstanbul'a geldiğimde iki muhabbet etsek, az kaynatsak iyi olurdu ama bu da galiba bu ekonominin hayalleri seviyesinde bir hayal :')
Daha önceleri hep spotify dan dinlediğim podcastlerden sonra ilk defa video şeklinde izledim. UA-cam da tabiki kanal ve içerik olduğunu biliyordum ama bakmadım ve bakma gereğini duymadım, ama şimdi çok şaşkınım. Şöyle ki ; Sadece sesleri dinlerken Oğulcan hep şöyle hafif kısa boylu sarışın zıppır bi tip gibi zihnimde betimlerken, Zuhatı tam tersi daha olgun şişman jahrein benzeri bir görüntüyle zihnimde canlandırmışım :) Başarılarınızın devamını dilerim, severek dinliyorum.
@@BuMuYani 2020 yazında sizi dinlemeye başladığımda gençliğin verdiği hatalarla ve yalnızlıkla nasıl başa çıkacağımı bilmiyordum. Sizi dinlemek bana hep iyi geldi. Sizi seviyore gençler 🌼🌺❤
20 yaşındayım kaygı bozukluğum var. Dinlerken tetiklenebileceğimi düşünmemiştim. Çünkü hâlâ ailemle yaşıyorum yani çokta ekonomik bir zorlanma yaşamadım. Neyse benim gibi olanlar dikkat etsin demek istedim sadece.
Sizden once hic podcast dinlememistim acikcasi pek benlik degildi. Ama sizin hicbir podcastinizi kacirmiyorum uzun bi zamandir. Gercekten dinlerken cogu zaman dusundugum seyleri dile getirmekle beraber daha once aklima gelmeyen seyleri de sorgulatiyorsunuz. Ha bu arada terapi reklami yapiyosunuz fark etmeden belki ama bunda ben yanlis bisey goremiyorum 🤷🏻♀️ O yuzden cok takilmayin bence. Bir sonraki bolumu sabirsizlikla bekliyorummm.
devamlı şartları suçlamaktan bıkmadınız güzel abilerim. ben sizden genç olsam da üniversiteden mezun oldugum yıl aynı böyleydim. sadece şartları, hükümeti, üst sınıfı suçluyordum. ama tarih okumak hayatımı değiştirdi. son 200-300 yıldır zaten otobüsü kaçırmış bir milletiz. bunu kabullenmemiz lazım. kabullenmemiz de hayatı kabul edelim, çiçek böcek için değil. kabullenmezsek kafayı kırıyoruz, mentalimiz çöküyor. insan çıkarcı oldugundan olumlama yapıyor zaten. hal böyleyken dünya devi ekonomilere bakıp kendimizi üzmenin hali yok. ben küçükken de deli gibi fakirlik vardı. hatta monami boyadan sınıfta sadece 3-4 kişide vardı. uzaktan bakardık. yani bir şekilde hep bir şeylerden mahrum olacağız. kabul edip nasıl daha mentalen rahatlarızın peşinden koşmak gerek. değiştiremeyeceğimiz şeyleri konuşarak ve eleştirerek zaman tüketiyoruz. kabul edin, eleştrmek ve hayıflanmak çok konforlu. harekete geçmemizi engelliyor. hayat hep eğleneceğimiz, hep mutlu olacağımız bir yer maalesef değil. sizi ilk başta dinlerken bir elmas bulmuş kadar sevinmiştim. hayata dair yaptığınız psikolojik farkındalık konuşmaları, yabancı kaynaklardan beslenerek verdiğiniz demeçler güzeldi. ama şu an size baktığımda 34-34 yaşında olup hala üniversitedeki öğrencilik hayatı konforunu arayan yetişkin olamamış iki insan görüyorum. ortaokulda izlediğim amerikan filmlerindeki gibi lise hayatını yaşayacağım sanrısıyla aynı sanrı. bir yerde büyümek gerek. yine de güzel içerikleriniz var. ama çok negatif basıyosunuz.
Gelir eşitsizliğinin yüksek olması nasıl adaletsizlik oluyor? Herkes eşit faydalı iş mi yapıyor da gelirleri eşit olsun? Yaptığınız işin ederi kadar ücretiniz yoksa ya insanlarla değer yargılarınızda ciddi fark var ya da devlet çeşitli hizmet iddalarıyla gelirinizin bir kısmına el koyuyor. Türkiye’de ikisi de mevcut. Mesela ben, 40 yaşında birisi 99 yılı öncesinde sigortalı olduğu için emekli maaşını ödüyorum ama ben 60 yaşımda emekli olacağım. Sağlanması gereken fırsat eşitliğidir gelir değil. (Temel düzeyde)
gelir esitsizligi sistemsel bir sey. mesela vergi oranlari tesvik falan. bakarsan gelir artis oranlarina bir ceo’nun ve calisanin son 50 yoldaki esitsizligi gorebilirsin. yani avrupanin ve amerika’nin arasindaki gelir esitsizliklerine bakabilirsin. bu konuda gini index iyi bir endeks
Evet hekes esit faydali is yapiyor. Kim bir madencinin bir cop toplayisicinin bir ogretmenin bir doktorum bir fabrika iscisinin birbirlerinden daha faydali yada faydasiz oldugunu soyleyebilirki? Asil sorun bugunun tr sinde bunlarin hic birinin belirli bir refah icinde yasayamamasi ve yasamin temel ihtiyaclarina sahip olamamasi. Cop toplayicar olmasa millet b*kunda bogulur, doctor olmasa o b*kunda bogulanlari kim kurtarir? Ogretmen olmasa o b*kunda bogulanlari kurtaracak doktoru kim egitir? Fabrika is ileri olmasa yasamin en temel ihtiyaclarindan en bilimsel araclarina kadar kim irtir? Yani hepsi onemli ve gerekli biri digerinden ustun degil ama birbirlerine bagimli. Gelir esitsizligi insanlarin o ortak sgari refah seviyesine erisemiyirken bazilarinin sisirilmis gelirleri ve b*klarinda boncuk aramarina deniyor.
İyi bir üniversitede doktora derecesine yükselmiş biri olarak soruyorum, okuyan insanı diğer insandan üstün görmek isteme sebebiniz nedir ? Benim Türk dili ve edebiytına hakim olmam ve bunun için yıllarımı gönüllü olarak harcamış olmam niçin beni sokaktaki belediye temizlikçisinden üstün kılsın ki ?!.. Kendinizi değerli hissetmek için başksıını değersiz hissetme gereksiniminizi bir türlü anlayamıyorum. Türk edebiyatının sikko eserlerini biliyor olmam ve de'leri TDK'ye uygun yazıyor olmamın ne önemi var ? Refah seviyesini eleştirecekseniz oturun ekonomik sistemleri tartışın . Bu sistemlerdeki haksızlıkları tartışın. Mali bir beklenti ile okul okuyup bir denyonun size patron olması denyonun sorunu değil. Ekonomik ve yönetimsel bir sorun. Ne kadar da sığ bir yerden konuşuyorsunuz meseleyi.
Beyaz yakalı ve mavi yakalı arasındaki ücret farkının en az Türkiye’de olduğundan bahsetmişler. Ayrıca siz gönüllü olarak harcamış olabilirsiniz fakat ben küçüklüğümden beri belli bir hayat standardına erişmek için çabaladım. Eminim çoğu insan da benim gibi düşünüyordur.
Yaşadığımız yetmiyor bi de sizden dinliyoruz hayatın acı gerçeklerini
Biz de yaşadığımız yetmiyor bi de oturup 1 saat konuşuyoruz
Zuhat’la birlikte hayatıma “ günün sonunda” tabiri girdi.Kullanmazsam ölürmüşüm 😂🫠
Haha ama günün sonunda güzel bağlaç
Benim de, bu programla birlikte, hayatıma 'pembe göt' tabiri girdi🙈 hiç bilmezdim, şimdi yeri gelince kullanıyorum🤭
@@ozenturkkan dili zenginleştirmede bu mu yani gibi ol 😂
@@sahsenem9016 🤭🖖🏻
ya sormayın bende sürekli ya kardeş deyip duruyorum
Toplumun kanayan yarasına çok yerinde şekilde özetleyen bir konuşma olmuş, ağzınıza sağlık.. daha güzel aydınlık günlere uyanma dileğiyle dileyim yine de.. her şeye rağmen:) iyi ki varsınız 🌱
Yemek yerken çok pahalı düşüncesinin tek bende olmaması rahatlattı dldlflflgl
Düşünmeyen bizi tam anlamıyordur
Günümüzde kaliteli içerik ve sohbetin neredeyse yok denecek kadar az olduğu bir dönemde, olaylara bakış açışınız ve yaklaşımınız sayesinde, olayları farklı açılardan görebilme ve değerlendirme imkanı buluyorum. Ağzınıza sağlık 🙋🏼♂️☺️
Arkadaşlar tek gerçek toplumsal kalkınma. Bu da eğitim ile olacak. İnsanlar eğitilirse adalet olur, para olur, inovasyon olur, huzur olur , olurda olur..
Bizim topraklarda olur mu? Bence zor ancak aslolan olamasa bile denemeye değer diyebilmek.
+1
Harikasınız.Sizi dinlemek çok keyifli.İyiki varsınız❤
""atilla yeşilada" diye bir adam var ya."
beni benden aldınız, keyifli, isabetli, katastrofik, samimi sohbet için teşekkür ederim.
sevgiler ve saygılar sunuyorum.
haha teşekkürler. Ekonomi çok ilgi alanımıza girmediği için o taraftaki değerli insanları yeni yeni tanıyoruz
Sevgili dostlar, programızı sıkı takip eden bir dinleyicinizim.
Ekonomi alanıyla ilgileniyorum, yurtdışında yaşıyorum 5 yıldır.
20. dakikalarda sohbetinizde geçen bu ekonomik değişikliğin Türkiye’deki kadar değilse bile tüm dünyada da bir değişimin olması ve orta sınıfın yok olması, hatta sizlerin bahsettiği gibi covid sonrası bu sürecin hissedilmesi konusu da doğrudan “The Great Reset” ve / veya türkçe kaynaklarda geçen “Büyük Sıfırlama” ile ilgili.
Sizlerden ricam bu konuyu araştırıp bir bölüm yapmanız, eminim durumun arkasında olanları daha iyi kavrayacaksınız ve her zaman olduğunuz gibi birçok kişiye ışık tutacaksınız.
Büyük bir değişimin içerisindeyiz.
Lütfen bu yorumumu dikkate alınız, çok teşekkür ederim, sevgilerimle.
Arkadaşım ben de 5 yıldır yurtdışındayım millet buralarda peynir alamıyor kıyma 2 günde %500 zamlandı gibi birşey falan da yok! Yurtdışında yaşayan birisinin gündengüne MARKETTE YAŞANAN ARTIŞTAN nasıl haberi olacak ?! Siz gidin başkasına sıkın bu koyun kafasını … sahiden kalbinize biraz olsun insanlık diliyorum başka da birşey değil
Tam bizlik bir bölüm önerisi gibi duruyor, teşekkür ettik notlarımıza eklendi
Mutluluğu metalar da arayan haz odaklı yaşayan 1 haftalık geçici bir tatilin 1 yıl hasretini çeken kişiler ömür boyunca mutsuz olmaya mahkumdur. Mutluluk küçük şeylerde gizli ne mutlu onu oralarda arayıp bulabilenlere
Gerçekten ne mutlu onu arayıp bulabilenlere
Terapi gibi bölüm!
Çok sevdim bölümü, insan dinlerken rahatlıyor.
İnsan kendisi ile ortak dertte biri ile konustuğunda, yan yana geldiğinde onu dinlediğinde rahatlıyormus, harbiden öyleymiş:) bilimsel bir yanı var mı ortak dert ile rahatlama şeysinim bilmiyorum ama çok güzel bölümdü :)
Eğitim sistemi ve aile baskısı sağolsun istemeye istemeye okuduk, istemeye istemeye yaşadık. Hah böyle yaşanmaz ki diyene kadar 30 olduk, hadi kendimizi tanıyalım gerçekleştirelim derken ekonomi bu hale geldi. Yeteneğimi paraya çevirsem tam da en iyisi olacak derken tüm videoda bahsettiğiniz gibi bir halde, yahu çeviriyoruz da neye yetiyor moduna geçtik. Eskiden hayallerimiz dünyayı dolaşmakken yeni hayallerimizde arkadaşlarla bir bir gece dışarı çıktığımızda 4 tane içkiyi karşılayabilmeye + üstüne yemek yiyebilme lüksüne dönüştü (hayale bak mm...no comment) bir de hala da dediğiniz gibi işte iç huzur var ya bir yerde, tamam ben varım, sevdiklerim var, sağlığımız idare ediyor, daha da beklenti olmasın modundayız. Ne gençliğimiz tatmin oldu bu hayattan, çocukken hep büyük olmak isterdim. Şimdi yetişkinlikte ne çocukluğa dönmek, ne büyümek, ne de olduğum yerde olmak istiyorum. Meditasyon, spor, ok ama esas mesele de videonun başında konuştuğunuz kısım, adam kendini gram yetiştirmemiş, üstte, saygı görüyor, ben şimdi naparsam yapayım o saygıyı da göremiyorum çünkü kalp zenginliği kimse için önemli değil. Konu karamsar olunca yorumum da karamsar oldu belki ama, ne diycem, yaşıtız ve sizi seviyorum ondan galiba keşke aynı şehirde olsakta arada takılsak diye geçirmiyor değilim, bir İstanbul'a geldiğimde iki muhabbet etsek, az kaynatsak iyi olurdu ama bu da galiba bu ekonominin hayalleri seviyesinde bir hayal :')
Daha önceleri hep spotify dan dinlediğim podcastlerden sonra ilk defa video şeklinde izledim. UA-cam da tabiki kanal ve içerik olduğunu biliyordum ama bakmadım ve bakma gereğini duymadım, ama şimdi çok şaşkınım.
Şöyle ki ;
Sadece sesleri dinlerken Oğulcan hep şöyle hafif kısa boylu sarışın zıppır bi tip gibi zihnimde betimlerken, Zuhatı tam tersi daha olgun şişman jahrein benzeri bir görüntüyle zihnimde canlandırmışım :)
Başarılarınızın devamını dilerim, severek dinliyorum.
Bir süredir sizleri dinlemiyordum adi depresyon beni avcunun içine alıp hallaç pamuğu gibi dağıtmıştı sizi dinlemeyi özlemişim .
Ne zaman ihtiyacın olursa buralardayız
@@BuMuYani 2020 yazında sizi dinlemeye başladığımda gençliğin verdiği hatalarla ve yalnızlıkla nasıl başa çıkacağımı bilmiyordum. Sizi dinlemek bana hep iyi geldi. Sizi seviyore gençler 🌼🌺❤
Oh iyi geldi gerçekten. A'dan Z'ye aynı dertlerden muzdaribim.
Adının hakkını verdiğini hissediyosun sonunda
20 yaşındayım kaygı bozukluğum var. Dinlerken tetiklenebileceğimi düşünmemiştim. Çünkü hâlâ ailemle yaşıyorum yani çokta ekonomik bir zorlanma yaşamadım. Neyse benim gibi olanlar dikkat etsin demek istedim sadece.
Evet güzel bi uyarı oldu. Çok dürüst bi şekilde dertleştiğimiz için tetikleyici olabilir bazı kişiler için
Sebep belli ama kimse tutuklanmak istemiyor 😢
Yok canım o kadar da değil
Memur ülkesi Türkiye. Kimsenin iyi bi sey yapma derdi yok. Herkes "kapağı atma" derdinde
Sizden once hic podcast dinlememistim acikcasi pek benlik degildi. Ama sizin hicbir podcastinizi kacirmiyorum uzun bi zamandir. Gercekten dinlerken cogu zaman dusundugum seyleri dile getirmekle beraber daha once aklima gelmeyen seyleri de sorgulatiyorsunuz. Ha bu arada terapi reklami yapiyosunuz fark etmeden belki ama bunda ben yanlis bisey goremiyorum 🤷🏻♀️ O yuzden cok takilmayin bence. Bir sonraki bolumu sabirsizlikla bekliyorummm.
Dertleştik❤
Valla bi rahatladık
devamlı şartları suçlamaktan bıkmadınız güzel abilerim. ben sizden genç olsam da üniversiteden mezun oldugum yıl aynı böyleydim. sadece şartları, hükümeti, üst sınıfı suçluyordum. ama tarih okumak hayatımı değiştirdi. son 200-300 yıldır zaten otobüsü kaçırmış bir milletiz. bunu kabullenmemiz lazım. kabullenmemiz de hayatı kabul edelim, çiçek böcek için değil. kabullenmezsek kafayı kırıyoruz, mentalimiz çöküyor. insan çıkarcı oldugundan olumlama yapıyor zaten. hal böyleyken dünya devi ekonomilere bakıp kendimizi üzmenin hali yok. ben küçükken de deli gibi fakirlik vardı. hatta monami boyadan sınıfta sadece 3-4 kişide vardı. uzaktan bakardık. yani bir şekilde hep bir şeylerden mahrum olacağız. kabul edip nasıl daha mentalen rahatlarızın peşinden koşmak gerek. değiştiremeyeceğimiz şeyleri konuşarak ve eleştirerek zaman tüketiyoruz. kabul edin, eleştrmek ve hayıflanmak çok konforlu. harekete geçmemizi engelliyor. hayat hep eğleneceğimiz, hep mutlu olacağımız bir yer maalesef değil. sizi ilk başta dinlerken bir elmas bulmuş kadar sevinmiştim. hayata dair yaptığınız psikolojik farkındalık konuşmaları, yabancı kaynaklardan beslenerek verdiğiniz demeçler güzeldi. ama şu an size baktığımda 34-34 yaşında olup hala üniversitedeki öğrencilik hayatı konforunu arayan yetişkin olamamış iki insan görüyorum. ortaokulda izlediğim amerikan filmlerindeki gibi lise hayatını yaşayacağım sanrısıyla aynı sanrı. bir yerde büyümek gerek. yine de güzel içerikleriniz var. ama çok negatif basıyosunuz.
Genel anlamda,huzursuz olmamızın temel sebebi.
aah aah malesef
elveda fine dining seven dostlarım, elveda..
Ve o zengin insanlar, o güzel fine dining restaurantlarında yemekleri yediler. son.
Toplanıp bir ada falan satın alsak😢Bu yuksek bilinç halı bizi nihilizme sürüklüyor.
Ada bulursan haber ver, hatta haber bile verme 2 kişi biz yaz ortaklara
Bumu yani😮
Gelir eşitsizliğinin yüksek olması nasıl adaletsizlik oluyor? Herkes eşit faydalı iş mi yapıyor da gelirleri eşit olsun? Yaptığınız işin ederi kadar ücretiniz yoksa ya insanlarla değer yargılarınızda ciddi fark var ya da devlet çeşitli hizmet iddalarıyla gelirinizin bir kısmına el koyuyor. Türkiye’de ikisi de mevcut. Mesela ben, 40 yaşında birisi 99 yılı öncesinde sigortalı olduğu için emekli maaşını ödüyorum ama ben 60 yaşımda emekli olacağım. Sağlanması gereken fırsat eşitliğidir gelir değil. (Temel düzeyde)
gelir esitsizligi sistemsel bir sey. mesela vergi oranlari tesvik falan. bakarsan gelir artis oranlarina bir ceo’nun ve calisanin son 50 yoldaki esitsizligi gorebilirsin. yani avrupanin ve amerika’nin arasindaki gelir esitsizliklerine bakabilirsin. bu konuda gini index iyi bir endeks
Evet hekes esit faydali is yapiyor. Kim bir madencinin bir cop toplayisicinin bir ogretmenin bir doktorum bir fabrika iscisinin birbirlerinden daha faydali yada faydasiz oldugunu soyleyebilirki? Asil sorun bugunun tr sinde bunlarin hic birinin belirli bir refah icinde yasayamamasi ve yasamin temel ihtiyaclarina sahip olamamasi. Cop toplayicar olmasa millet b*kunda bogulur, doctor olmasa o b*kunda bogulanlari kim kurtarir? Ogretmen olmasa o b*kunda bogulanlari kurtaracak doktoru kim egitir? Fabrika is ileri olmasa yasamin en temel ihtiyaclarindan en bilimsel araclarina kadar kim irtir? Yani hepsi onemli ve gerekli biri digerinden ustun degil ama birbirlerine bagimli. Gelir esitsizligi insanlarin o ortak sgari refah seviyesine erisemiyirken bazilarinin sisirilmis gelirleri ve b*klarinda boncuk aramarina deniyor.
Minumum parayla yapilacak aktivite : piknik ❤
Evet neyse ki yaz geldi. 5-6 ay rahatız
@@BuMuYani sonra tekrar kış gelir soğuk diye dışarı çıkmayız 😸
Bence hepimiz bir kamera şakasının içine falan düştük, kışkırtma videosu çekiliyor. Başka mantıklı bir açıklaması yok tüm bu yaşananların.
Öyleyse artık kameraya el sallayalım da bitsin
tabi canım
Gelir dağılımındaki adaletsizlik mi, bu kavram hatalı arkadaşlar, bunun adı kapitalizm😂
Bu işi birakamam :)
İyi bir üniversitede doktora derecesine yükselmiş biri olarak soruyorum, okuyan insanı diğer insandan üstün görmek isteme sebebiniz nedir ?
Benim Türk dili ve edebiytına hakim olmam ve bunun için yıllarımı gönüllü olarak harcamış olmam niçin beni sokaktaki belediye temizlikçisinden üstün kılsın ki ?!..
Kendinizi değerli hissetmek için başksıını değersiz hissetme gereksiniminizi bir türlü anlayamıyorum.
Türk edebiyatının sikko eserlerini biliyor olmam ve de'leri TDK'ye uygun yazıyor olmamın ne önemi var ?
Refah seviyesini eleştirecekseniz oturun ekonomik sistemleri tartışın . Bu sistemlerdeki haksızlıkları tartışın.
Mali bir beklenti ile okul okuyup bir denyonun size patron olması denyonun sorunu değil. Ekonomik ve yönetimsel bir sorun.
Ne kadar da sığ bir yerden konuşuyorsunuz meseleyi.
Beyaz yakalı ve mavi yakalı arasındaki ücret farkının en az Türkiye’de olduğundan bahsetmişler. Ayrıca siz gönüllü olarak harcamış olabilirsiniz fakat ben küçüklüğümden beri belli bir hayat standardına erişmek için çabaladım. Eminim çoğu insan da benim gibi düşünüyordur.
çünkü olması gereken o ?
Aslında hiç bahsettiğin şekilde veya bahsettiğin gibi bir yerden konuşmamıştık?