Arkadaşlar kafaya takacağınız seneler bu seneler. Sakın ola boş vermeyin, zaman o kadar hızlı geçiyor ki anlayamazsınız. Hata yapacağınız ders alacağınız ve en önemlisi geleceğinizi kuracağınız yıllar bu yıllardır.
Teşekkürler. hocalarım ikinizde hızlı konuşuyorsunuz gerçekten "x1.5 tamı izliyorum ben bunu acaba?" diyerek kontrol ettim 😅 neyse hızlı konuştuğunuz için video hızlı bitti tadı damağımda kaldı devamını bekliyorum 😂😂
Dobra dobra konuşan, ülke insanı ve ülke geleceği üzerine kafa yoran, neden böyle diye soran; donanımlı ve kıymetli iki insan bir araya gelince harika sohbet olmuş.
Emrah hocayı bulmuşken keşke programı daha uzun yapsaydınız, çok kısa olmuş, bu arada Behçet hocanın beyaz çoraplar müthişti, programa renk kattı, Emrah hoca her zaman ki gibi şıktı, teşekkürler.
Daha dün içimden geçiriyordum, Emrah Hocam Akademiklink kanalına gelse veya Behçet Hocam Omnibus a gelse diye! Dileğim gerçekleşmiş oldu. Şampiyonlar ligi buraya geldi! İyi ki varsınız! Çok teşekkürler Canım Hocalarım 😍
Ben de akşam aklımdan geçiriyordum neden Emrah hocayla Behçet hoca video çekmedi acaba diye UA-cam girdim bı baktım çekilmiş benim haberim yokmuş yetistimm🥳
Bir eğitim sektöründen emekli kişi olarak, değerli hocam şunu neden görmüyoruz şaşırıyorum. Okullar evet sektöre insan yetiştiriyor ancak insan yetiştirmiyor. En şahane üniversiteden mezun bir evladımıza soralım aile kavramı çocuk yetiştirme, toplum içinde nasıl bir birey olmalı, ahlaki değerler, sağlıkla ilgili genel kültür, yani hayata hazır olmakla ilgili ne gibi bir kazanımı var? hiç! eh bu bireyden de siz çok şey bekliyorsunuz demektir.
Yorumunuzda bahsettiğiniz değerlerin insanlarda olması gerektiği fikrine katılıyorum ancak bahsettiğiniz değerlerin kazanım yeri Üniversite değil ilkokuldur. ESG’nin de videoda bahsettiği gibi Üniversitelerin ilk kurulma amacı Subay Doktor ve Mühendis yetiştirmektir. Şahsen ahlaki değerlerin üniversitede kazandırılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum
Bu, ailede başlayan ve temel eğitimde ilk ve ortada devam eden bir şey. Şahsen ben üniversitede entelektüel eksiğimi tamamladım, üniversite sayesinde iş bulmadım kendi çabamla buldum ama okuduğum bölümün sektörüne girdim ve emekli oldum, maalesef bunu Türkiye'de bana üniversite sağlamadı ama hakkını vereyim bana sağlam bir entelektüel kapasite kazandırdı, ha onu da o süreçte kendi tercih ve çabamla yaptım, aynı sınıftan bomboş çıkan arkadaşım da oldu. Yani dediğiniz değerleri, insan gibi insan olmayı başta aile sonra da birey kendisi becerecek. Kendi eksiğini kusurunu 50 yaşında hala göremeyenlerle dolu memleketimiz. Bense aynı yaşta hala psikolojimi, kendimi daha da düzelteyim diye kitap okuyor kafa yoruyorum, bu insana bağlı, sadece okulla hiç bir şey olmaz.
İnsanlığın günümüz sisteminde geleceğini kurtaran her insan, ben de dahil, diğer insanların geleceğini yok etmiş oluyoruz. Bunu anlamak ve görmek normalin dışına bakmayı gerektirir, sevgiler
Yine yeniden ve her zaman olduğu gibi keyifle izledim. Evet konuşulan konular üzücü, yorucu olabilir ama nedense bu kanalda izlediğim her içerik benim için faydalı ve mutluluk verici oluyor 😊
13:07 Emrah hocamın düşüncesi biraz mükemmelliyetçi bakış açısını yansıtıyor. Yarım yapacaksan hiç yapma diyor. Tabii ki her çocuk çok iyi futbolcu veya çok iyi müzisyen olamaz. Olmak zorunda da değil. Çocuk futbola yeteneği olmasa bile takım oyununu, yardımlaşmayı öğreniyor. Arkadaşı yere düştüğünde kaldırmayı öğreniyor. Yine enstrüman çalarken bol tekrar ve sabrın önemini anlıyor. Bunlar yaşam içerisinde güzel kazanımlar değil midir? Yarım çalıyorsa hiç çalmasın demek gelişime ket vurmaz mı?
Bu şekilde spor ya da sanat alanında yarım yamalak başlayıp sonra yaptığı işten zevk almaya başlayınca iyice çalışıp ilerleyip kendini çok iyi seviyelere taşıyan öğrencilerimiz oldu. Size kesinlikle katılıyorum. Bu çocukları ilk haliyle değerlendirseydik "bundan olmaz" deyip geçmemiz gerekirdi.
Türkiye’den giderek diyen arkadaşların düşün yapısını anlayabiliyorum. Yaşanacak sadece 1 hayat var ve bunu da çok daha iyi imkanlarla yaşama imkanı varken, bizden sonra gelecekler daha iyi şartlarda bu ülkede varlıklarını sürdürebilsinler diye çabalamanın ne kadar zor olduğunun farkındayım. Yurtdışındaki üniversiteler ve hayat standartları da iki günde var olmadı arkadaşlar. Yüzyıllar boyunca gerek farklı millet ve ülkelerin yapmış oldukları savaşlara gerekse de ülkelerin iç savaşlarına bakacak olursanız demek istediğimi anlayacaksınız. Biz gerçekten daha yolun başında sayılabilecek ülkeyiz. Emrah hocamızın dediği gibi, bizdeki üniversiteler çok kısa zamanda kuruldu ve cok hızlı geliştiler. Bu yüzden de sorunların olması çok normal. İnşallah gelecekte bu sorunlardan arındırılmış, fikir ve ifade özgürlüğünün kutsallığının farkına varılmış, saygılı ve yurtdışına (ekonomik, kültürel, liyakatsizlik vb. sebeplerle) kalıcı olarak giden vatandaşlarımıza cazip gelen bir ülke inşa edebiliriz. Video için siz değerli hocalarımıza çok teşekkür ederim
Kesinlikle öyle. Buradaki dertlerden dolayı yurtdışına gitmek pes etmektir. Bu ülkeden vazgeçmektir. Eğer bunu yapıp burayla bağın kalmıyorsa diyecek bir şeyim yok ancak hala buradaki sistemi eleştiriyorsan bundan yakınıyorsan " kardeş sen ülkenin problemlerini dert edinip çözecek adımlar atmak yerine gittin zaten, senin konuşmaya hakkın buradaki o derdi çeken ve çözmeye çabalayan adam konuşacak" derler sana. Ülkeden gidenlerden bahsederken tabikide genelleme yapıyorum. Bu ülkeden gitmek zorunda bırakılan bir sürü insan var buranın gelişimine katkıda bulunmayı bırak ölmemek, hapse girmemek için giden var yahu. Bunların farkındayım. Onlardan bahsetmiyorum. Kıssadan hisse yaralı parmağa işeyin.
yolun başında falan değiliz kardeşim. 100 yıldır ne halt yeniyor bu ülkede? rezaletten beter üniversiteler ve rezil bir duruma kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz. bırakın bahane üretmeyi. bilmiyor muyuz kaç tane insan harcandı bu ülkede haksız şekilde?
Günaydınlar, 50 yaşımı geçtim. Ben lisedeyken orta seviye bir öğrenciyim. Çok öyle spesifik hedeflerim yoktu. Gelecek ile ilgili de hiç kaygım yoktu. İlkokuldan beri tüm yazları çalışıp bir iki mesleğin ön adımlarını atmıştım zaten. Sıhhi tesisat. İnşaat, tezgahtar lık, marangozluk gibi elimden gelen işler de yapmıştım. Demem o ki gelecek için ince planlarımın olmaması bile problem değildi.
Ülkede sosyal bilim ve mühendislikte ciddi problemler var çok fazla alım var ilk 10 üni de okuyanlar nispeten rahat ama onlar bile tam rahat değil ben hacettepe de okuyorum ve birçok kişide bu durum gözlemlenebiliyor umarım mühendis ve sosyal bilime bi el atarlar ve düzelir.
Geleceğini planlayarak kurtarırsınız; Mezun olduğunuzda ne yapacaksınız; işinizi bulmanız kolay olacak mı? Ne kadar maaş alacaksınız,alacağınız maaşla refah içerisinde yaşayabilir misiniz? Sizi hayata bağlayacak birikimi ev ve arabayı alabilecek misiniz? Bu üç sorunun cevabı hayırsa ; Şuan yaşamınızdan mutlu musunuz ? Gelecekten ümitli misiniz? Bu iki sorunun cevabı da hayırsa; O zaman kendinize yeni bir gelecek planı yeni bir hikaye aramalısınız. Şahsen Yolsuzluğun daim ve sürekli kök saldığı ; kimsenin dur demediği bu sistemin parçası neden olayım; Günün sonuna erebilirsek emeklilik sisteminin çökeceği bir ülkede neden çalışayım. Bu ülkeyi seviyor ve gelecek planımı bu ülkede yapıyorum; ama bunu bu ülkede yaşayarak ve çalışarak yapamam.
Mugla üniversitesi fethiye mefharet sıtkı koçman ,organik tarım bölümünün oldugu binada bir odada kütüphane vardı açılmıyordu, zorla açtırdım , arkadaş oraya ekin sapı devrimi ve bir kaç köy enstitusu kitabi bağışlamış ben gitmeden bir sene önce , sordugumda kitap eski aarı kagıttann diye imha edilmiş :(
Osmanlı'nın modernleşme sürecinde yaklaşık 200 sene boyunca oturtamadığı yönetimsel düzeni cumhuriyet inkılapları ile 15 yılda kökten kazıdı. Cumhuriyet yanlısı olmamama rağmen, kökten çözümün kapatmak olduğunu düşünüyorum. Onun için tanzimat (Var olanı düzenleme) nihai bir başarıya ulaşamamışken inkılap (Var olanı kapatıp başkalaşarak ortama çıkarma) başarılı olmuştur. Tabi sosyal etkilerinden bahsedilebilir ama bu anlamda inkılaplar tanzimattan daha kesin bir sonuça ulaşmıştır.
@meaeren silmemiştir büyük ihtimalle UA-cam alakalı benimde oluyor çoğu zaman, yorum yasağı gibi bişey var bazen yazdığım hiç bir yorum yerinde durmuyor.
Bakkal dükkanı açar gibi üniversite açılmamalıdır. Niteliği olmayan üniversiteler sadece oyalama ve diploma merciidir. Planlama ve nitelik olmadan zor görünüyor.
Buram buram samimiyet, birikim kokuyor. Sanki bir platform da değil de , yanımızdaymış hissi yarattınız ama 32 dk olması üzdü :( Türk içerikte izlediğim 4 kişiden ikisi . ESG,BEHÇET HOCA,KUZULOĞLU,ALTAYLI Ve bu tarz içerik üretenler çıtayı arşa çekti.
İlk kez birisi kapatma meselesinde kazanılmış haklardan bahsetti. Bir şeylerin keskin çözümleri olur her türlü ama arada kaynayacak kişileri düşünmek de önemli. Yoksa veba da uzun vadede işçi haklarını iyileştirmişti.
Lise önerileri de yapar mısıınız?Ama 9. ve 10. sınıflar için, dersle kalmayıp diğer şeyler hakkında da öneri verirseniz çok güzel olur. 9. sınıf bir fen liseli olarak çok bir öneri bulamadım.
"siz" den "sen"e uzanan sohbetler samimidir...güzeldir...varolun
21 yaşında bir genç olarak "Belki de bu meseleleri o kadar çok kafaya takıyoruz ki kendimize zarar veriyoruz." diye düşünmeye başladım.
Aynennnn öyle. Yap gıtsın de geç
Arkadaşlar kafaya takacağınız seneler bu seneler. Sakın ola boş vermeyin, zaman o kadar hızlı geçiyor ki anlayamazsınız. Hata yapacağınız ders alacağınız ve en önemlisi geleceğinizi kuracağınız yıllar bu yıllardır.
Teşekkürler. hocalarım ikinizde hızlı konuşuyorsunuz gerçekten "x1.5 tamı izliyorum ben bunu acaba?" diyerek kontrol ettim 😅 neyse hızlı konuştuğunuz için video hızlı bitti tadı damağımda kaldı devamını bekliyorum 😂😂
😍😁
Dobra dobra konuşan, ülke insanı ve ülke geleceği üzerine kafa yoran, neden böyle diye soran; donanımlı ve kıymetli iki insan bir araya gelince harika sohbet olmuş.
Emrah hocayı bulmuşken keşke programı daha uzun yapsaydınız, çok kısa olmuş, bu arada Behçet hocanın beyaz çoraplar müthişti, programa renk kattı, Emrah hoca her zaman ki gibi şıktı, teşekkürler.
Destek olmak için atılmış bir yorumdur
🙏🙏
BEĞENEYİM DE GÖR GÜNÜNÜ!!!
😎
Daha dün içimden geçiriyordum, Emrah Hocam Akademiklink kanalına gelse veya Behçet Hocam Omnibus a gelse diye! Dileğim gerçekleşmiş oldu. Şampiyonlar ligi buraya geldi! İyi ki varsınız! Çok teşekkürler Canım Hocalarım 😍
Ben de akşam aklımdan geçiriyordum neden Emrah hocayla Behçet hoca video çekmedi acaba diye UA-cam girdim bı baktım çekilmiş benim haberim yokmuş yetistimm🥳
Sevilen iki samimi akademisyenin güzel sohbeti. Teşekkürler.
Kaçırılmayacak bir sohbet olmuş, emeğinize sağlık. Sayenizde umudumuz var.
Geç kalmış ve aceleye gelmiş bir söyleşi. Yine de, böyle şahsına münhasır insanlar bir arada gelince ilham veriyor. Teşekkürler ❤
Takip ettiğim iki akademisyenin aynı videoda olması hoşuma gitti. Ufak tefek kısımlarda fikir ayrılıklarınızın olması daha da cok hoşuma gitti...
Babadan normal birisiolan bir prof ile babadan zengin bir profun konuşması bile farklı ..
prof isman da ozel okul bebesi
Normal= fakir
@@jsb-fy3wv liseye kadar iyi halli bir ailedeymiş. Lise döneminde iflas etmişler yani hayatının çok büyük bir kısmını fakir olarak geçirmiş
Kim
Varlıklı olmayana "normal" demek de manidar tabi. Zengin olana da kendisi normal, diğeri fakir.
Ooo ballı kaymaklı bölüm gelmiş 🎉 Devamını isteriz 🫶🏻
Pazar günüme anlam katan bir sohbeti dinlemek çok keyifliydi. iyi ki varsın AkademikLink. Sahi Abuşko Asuman'da bu videoları izliyor mu acep :)
En sevdiğim iki hoca
Ama beni daha çok sevdiğinizi düşünüyorum
@@AkademikLinkkesinlikle❤❤❤ Sefa hoca suya sabuna dokunmayan tatlı su hocasi😂
@@AkademikLink tabiki de 😁
Bir eğitim sektöründen emekli kişi olarak, değerli hocam şunu neden görmüyoruz şaşırıyorum. Okullar evet sektöre insan yetiştiriyor ancak insan yetiştirmiyor. En şahane üniversiteden mezun bir evladımıza soralım aile kavramı çocuk yetiştirme, toplum içinde nasıl bir birey olmalı, ahlaki değerler, sağlıkla ilgili genel kültür, yani hayata hazır olmakla ilgili ne gibi bir kazanımı var? hiç! eh bu bireyden de siz çok şey bekliyorsunuz demektir.
Yorumunuzda bahsettiğiniz değerlerin insanlarda olması gerektiği fikrine katılıyorum ancak bahsettiğiniz değerlerin kazanım yeri Üniversite değil ilkokuldur. ESG’nin de videoda bahsettiği gibi Üniversitelerin ilk kurulma amacı Subay Doktor ve Mühendis yetiştirmektir. Şahsen ahlaki değerlerin üniversitede kazandırılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum
Bu, ailede başlayan ve temel eğitimde ilk ve ortada devam eden bir şey. Şahsen ben üniversitede entelektüel eksiğimi tamamladım, üniversite sayesinde iş bulmadım kendi çabamla buldum ama okuduğum bölümün sektörüne girdim ve emekli oldum, maalesef bunu Türkiye'de bana üniversite sağlamadı ama hakkını vereyim bana sağlam bir entelektüel kapasite kazandırdı, ha onu da o süreçte kendi tercih ve çabamla yaptım, aynı sınıftan bomboş çıkan arkadaşım da oldu. Yani dediğiniz değerleri, insan gibi insan olmayı başta aile sonra da birey kendisi becerecek. Kendi eksiğini kusurunu 50 yaşında hala göremeyenlerle dolu memleketimiz. Bense aynı yaşta hala psikolojimi, kendimi daha da düzelteyim diye kitap okuyor kafa yoruyorum, bu insana bağlı, sadece okulla hiç bir şey olmaz.
Emrah Safa Gürkan hocam, şükür mantıklı bir insan..
yeni nesil en sevdiğim 2 hocaya teşekkür ederim.
İnsanlığın günümüz sisteminde geleceğini kurtaran her insan, ben de dahil, diğer insanların geleceğini yok etmiş oluyoruz. Bunu anlamak ve görmek normalin dışına bakmayı gerektirir, sevgiler
Ilk defa Iki akademisyenin konusmasindan bu kadar zevk aldim muazzam❤
Yine yeniden ve her zaman olduğu gibi keyifle izledim. Evet konuşulan konular üzücü, yorucu olabilir ama nedense bu kanalda izlediğim her içerik benim için faydalı ve mutluluk verici oluyor 😊
Dinlemeyi en çok sevdiğim 2 profesör bir arada
Muhteşem ikili. Videolarını hızlandırarak dinleyemediğim iki kişi😂
Dert ile dertlenip değer üretmek.
Teşekkürler.
Esg ve Behçet Hoca bir arada. Güzel şeyler de oluyor be.
Hayat bana güzel:p
@@AkademikLink Hocam yalnız, Uluç'a sataşmak büyük hata olabilir 😂
@@AkademikLink öhö öhö öhö yapılacak işleriniz bitti mi? Romanımın taslağını inceleyebilir misiniz?
👍💯🇹🇷
Toplumun değer vermediği eğitimin değerli olması mümkün değildir.
hangi eğitime değer verelim
13:07 Emrah hocamın düşüncesi biraz mükemmelliyetçi bakış açısını yansıtıyor. Yarım yapacaksan hiç yapma diyor. Tabii ki her çocuk çok iyi futbolcu veya çok iyi müzisyen olamaz. Olmak zorunda da değil. Çocuk futbola yeteneği olmasa bile takım oyununu, yardımlaşmayı öğreniyor. Arkadaşı yere düştüğünde kaldırmayı öğreniyor. Yine enstrüman çalarken bol tekrar ve sabrın önemini anlıyor. Bunlar yaşam içerisinde güzel kazanımlar değil midir? Yarım çalıyorsa hiç çalmasın demek gelişime ket vurmaz mı?
Bu konuda epey yanlış kendisi
Bu şekilde spor ya da sanat alanında yarım yamalak başlayıp sonra yaptığı işten zevk almaya başlayınca iyice çalışıp ilerleyip kendini çok iyi seviyelere taşıyan öğrencilerimiz oldu. Size kesinlikle katılıyorum.
Bu çocukları ilk haliyle değerlendirseydik "bundan olmaz" deyip geçmemiz gerekirdi.
İkisi de x1.25 ile konuşuyor adeta mükemmel
Bende 2xle dinliyorum
İki hızlı konuşan deliyle güzel bir program oldu. Geri ala ala izledik :) (Deli olumlu anlamda söylenmiştir. Başımız derde girmesin)
Hızlandırmadan izlediğim iki insan bir arada
Müthiş bir ikili. Sonunda beraberler umarım daha fazla yaparlar
Çok güzel bir sohbet olmuş teşekkürler
Teşekkürler güzel sohbet için ❤
Harika program,teşekkürler.
Videolarınıza, konuştuğunuz konuların bölümlerini eklerseniz daha da faydalı olur diye düşünmekteyim.
Haklısınız buna dikkat edeceğiz
👍🏻
Kralsin hocam, seni sevmeyen ölsün, ölsün.... Seni sevmeyen ölsün. Herşey yalan hocam sen geleceksin. Gelirse dert senden gelsin be Behcet Hocam❤❤❤
Herşey yalan sen gerceksin ❤ olacakti😊
Efsane ikili ve meslek büyüğüme sevgi ve saygılarımla. İyi ki varsınız 🙏🏻💚
Bu Bilgilerle Bizleri Aydınlattığınız İçin Teşekkür Ederim Hocam.
Türkiye’den giderek diyen arkadaşların düşün yapısını anlayabiliyorum. Yaşanacak sadece 1 hayat var ve bunu da çok daha iyi imkanlarla yaşama imkanı varken, bizden sonra gelecekler daha iyi şartlarda bu ülkede varlıklarını sürdürebilsinler diye çabalamanın ne kadar zor olduğunun farkındayım. Yurtdışındaki üniversiteler ve hayat standartları da iki günde var olmadı arkadaşlar. Yüzyıllar boyunca gerek farklı millet ve ülkelerin yapmış oldukları savaşlara gerekse de ülkelerin iç savaşlarına bakacak olursanız demek istediğimi anlayacaksınız. Biz gerçekten daha yolun başında sayılabilecek ülkeyiz. Emrah hocamızın dediği gibi, bizdeki üniversiteler çok kısa zamanda kuruldu ve cok hızlı geliştiler. Bu yüzden de sorunların olması çok normal. İnşallah gelecekte bu sorunlardan arındırılmış, fikir ve ifade özgürlüğünün kutsallığının farkına varılmış, saygılı ve yurtdışına (ekonomik, kültürel, liyakatsizlik vb. sebeplerle) kalıcı olarak giden vatandaşlarımıza cazip gelen bir ülke inşa edebiliriz. Video için siz değerli hocalarımıza çok teşekkür ederim
Eline aklina saglik fikirlerime tercuman oldun kral
Kesinlikle öyle. Buradaki dertlerden dolayı yurtdışına gitmek pes etmektir. Bu ülkeden vazgeçmektir. Eğer bunu yapıp burayla bağın kalmıyorsa diyecek bir şeyim yok ancak hala buradaki sistemi eleştiriyorsan bundan yakınıyorsan " kardeş sen ülkenin problemlerini dert edinip çözecek adımlar atmak yerine gittin zaten, senin konuşmaya hakkın buradaki o derdi çeken ve çözmeye çabalayan adam konuşacak" derler sana. Ülkeden gidenlerden bahsederken tabikide genelleme yapıyorum. Bu ülkeden gitmek zorunda bırakılan bir sürü insan var buranın gelişimine katkıda bulunmayı bırak ölmemek, hapse girmemek için giden var yahu. Bunların farkındayım. Onlardan bahsetmiyorum. Kıssadan hisse yaralı parmağa işeyin.
yolun başında falan değiliz kardeşim. 100 yıldır ne halt yeniyor bu ülkede? rezaletten beter üniversiteler ve rezil bir duruma kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz. bırakın bahane üretmeyi. bilmiyor muyuz kaç tane insan harcandı bu ülkede haksız şekilde?
Çok severek takip ettiğim 2 kaliteli insanı aynı videoda görmek bile mutlu etti :) birlikte daha çok içerik görmeyi dileriz.
Günaydınlar, 50 yaşımı geçtim. Ben lisedeyken orta seviye bir öğrenciyim. Çok öyle spesifik hedeflerim yoktu. Gelecek ile ilgili de hiç kaygım yoktu. İlkokuldan beri tüm yazları çalışıp bir iki mesleğin ön adımlarını atmıştım zaten. Sıhhi tesisat. İnşaat, tezgahtar lık, marangozluk gibi elimden gelen işler de yapmıştım. Demem o ki gelecek için ince planlarımın olmaması bile problem değildi.
Birşey anlamadım kendini ovmenden başka
@@alpozdemir82bence firsat çoktu at yarişinda gibi ince planlar yapmam gerekmiyordu demek istemiş
Hep destek, tam destek ❤❤❤
cok iyi konuk secimi, agziniza saglik.
Başlıktaki konu dışında her şeyi konuşmuşsunuz hocam :D En azından güzeldi, devamını bekleriz
UA-cam'da en çok izlediğim iki insan biraraya gelmiş.Video kapağını görünce çok mutlu oldum.Bu video ilk olsun ama son olmasın hocalarım 😂
Mukemmel yayin hocam
Ülkede sosyal bilim ve mühendislikte ciddi problemler var çok fazla alım var ilk 10 üni de okuyanlar nispeten rahat ama onlar bile tam rahat değil ben hacettepe de okuyorum ve birçok kişide bu durum gözlemlenebiliyor umarım mühendis ve sosyal bilime bi el atarlar ve düzelir.
Geleceğini planlayarak kurtarırsınız;
Mezun olduğunuzda ne yapacaksınız; işinizi bulmanız kolay olacak mı?
Ne kadar maaş alacaksınız,alacağınız maaşla refah içerisinde yaşayabilir misiniz?
Sizi hayata bağlayacak birikimi ev ve arabayı alabilecek misiniz?
Bu üç sorunun cevabı hayırsa ;
Şuan yaşamınızdan mutlu musunuz ?
Gelecekten ümitli misiniz?
Bu iki sorunun cevabı da hayırsa;
O zaman kendinize yeni bir gelecek planı yeni bir hikaye aramalısınız.
Şahsen Yolsuzluğun daim ve sürekli kök saldığı ; kimsenin dur demediği bu sistemin parçası neden olayım; Günün sonuna erebilirsek emeklilik sisteminin çökeceği bir ülkede neden çalışayım. Bu ülkeyi seviyor ve gelecek planımı bu ülkede yapıyorum; ama bunu bu ülkede yaşayarak ve çalışarak yapamam.
Destek yorumu, herkes kanala abone olsa beğense hoca maddi olarak güçlenip bir döner falan yese
😃
Mugla üniversitesi fethiye mefharet sıtkı koçman ,organik tarım bölümünün oldugu binada bir odada kütüphane vardı açılmıyordu, zorla açtırdım , arkadaş oraya ekin sapı devrimi ve bir kaç köy enstitusu kitabi bağışlamış ben gitmeden bir sene önce , sordugumda kitap eski aarı kagıttann diye imha edilmiş :(
Bu ikiliyi daha çok görme şansımız var mı acaba? Çok iyi muhabbet dönüyor :)
Emrah hocam aydınlatıyorsun teşekkür ederim. 12.8.24/ wdm
Cok teşekkür ederiz
Güzel sohbet
En sevdiğim iki kral adam ESG❤BEHÇET hocalarım
İlk defa Emrah hocayla fikir ayrılığı yaşadım hocam kapatma en masrafsız çözüm yolu olabilir bence.
Fazla Besim Tibuk izliyoruz galiba biz
Osmanlı'nın modernleşme sürecinde yaklaşık 200 sene boyunca oturtamadığı yönetimsel düzeni cumhuriyet inkılapları ile 15 yılda kökten kazıdı. Cumhuriyet yanlısı olmamama rağmen, kökten çözümün kapatmak olduğunu düşünüyorum. Onun için tanzimat (Var olanı düzenleme) nihai bir başarıya ulaşamamışken inkılap (Var olanı kapatıp başkalaşarak ortama çıkarma) başarılı olmuştur. Tabi sosyal etkilerinden bahsedilebilir ama bu anlamda inkılaplar tanzimattan daha kesin bir sonuça ulaşmıştır.
@ haksız olduğu konu ender.
@@eyupcankaya7677 benim buradaki yorumumu hoca neden sildi acaba
@meaeren silmemiştir büyük ihtimalle UA-cam alakalı benimde oluyor çoğu zaman, yorum yasağı gibi bişey var bazen yazdığım hiç bir yorum yerinde durmuyor.
kimi sevsem yanında esg bitiyor kısa zamanda. müthiş bi duygu
Pazar sabahı nasıl güzel olmuş
Teşekkürler video için.
Çalışarak çalışarak hedefi belirlemek ❤👏👏👏
Mükemmel ikili
Bakkal dükkanı açar gibi üniversite açılmamalıdır. Niteliği olmayan üniversiteler sadece oyalama ve diploma merciidir. Planlama ve nitelik olmadan zor görünüyor.
👍🏻
Umarım yakın zamanda Esg hocamızla yeni bölümler ve daha büyük kişilerle yeni videolar gelir !!🥰
Harika!
Buram buram samimiyet, birikim kokuyor. Sanki bir platform da değil de , yanımızdaymış hissi yarattınız ama 32 dk olması üzdü :(
Türk içerikte izlediğim 4 kişiden ikisi .
ESG,BEHÇET HOCA,KUZULOĞLU,ALTAYLI Ve bu tarz içerik üretenler çıtayı arşa çekti.
Emekleriniz için teşekkürler
Teşekkürler Hocam...
İyi ki varsınız 🎉
Teşekkürler🎉
Sonunda beklenen buluşma gerçekleşmiş çok sevindim
24:50 hocam ağzına diline sağlık.
çok eğlenceli sohbet 😌
gördüm bi heyecanlandım off aradığım buluşma
Aydınlık sohbetler bunlar, çoğalmasını dilerim.
İki hocam program yapmış ❤. Videoya girer girmez beğendim.
çok keyifli program
Harika bir bolum 😊
Gençlerin geleceklerini bu videoyu izleyerek kurtaramayacakları kesin diyebiliriz.
Behçet hocama destek yorumu Emaile donmedi ama canı sağolsun
30:51'den sonrası tavsiye çok güzel ve çok haklı
İki hızlı konusan Profesor in kaçınılmaz denk gelmesi.. Bromance devam eder bu :))
Çok güzel bir anlatım
Önemli video
Selamlar. Başka başka bilgiler öğrenmeliyiz. Yaş atmış. Öğrenmeye devam ediyorum
Muhteşem ikili....❤
Teşekkür ederim
Harikasınız
Tarih dışı güzel sohbet ❤ Fakat Fatih Altay lı konsepti gördüm :) Arkada renkli ışık eksik. 🎉
Türkiye kurtulmaz herkes kendisini ailesini kurtarmaya baksin
tebrikler
Bu bir destek yorumudur❤❤❤
yaşayacağımız 30 yıl onuda güzel yaşamak için en iyisi gitmek maalesef
Hatay-İskenderun Teknik Üniversitesi ❤ Hatay’da iki Ünüversite var
İlk kez birisi kapatma meselesinde kazanılmış haklardan bahsetti. Bir şeylerin keskin çözümleri olur her türlü ama arada kaynayacak kişileri düşünmek de önemli. Yoksa veba da uzun vadede işçi haklarını iyileştirmişti.
Lise önerileri de yapar mısıınız?Ama 9. ve 10. sınıflar için, dersle kalmayıp diğer şeyler hakkında da öneri verirseniz çok güzel olur. 9. sınıf bir fen liseli olarak çok bir öneri bulamadım.
11:45 hocanın birden korkutucu derecede ciddileşmesi...
Kendimizden umudumuz kalmadı, tek derdimiz çocuklarımızı göndermek.
merhabalar hocam, eskişehirde imza günü yapmanızı bekliyoruzz
İki tane çok hızlı konuşan bilgi dolu profesör bir araraya gelince 32 dakikalık bu videonun 1.5 saat olarak değerlendirilmesi lazım :)
ağzınıza sağlık