Eneco - Terugleveren en salderen, hoe zit het nou eigenlijk

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 жов 2024
  • Abonneer je op ons UA-cam kanaal: / eneco
    Volg Eneco op Twitter: / eneco
    Volg Eneco op Facebook: / eneconederland
    Volg Eneco op LinkedIn: / eneco
    Volg Eneco op Instagram: / eneco
    Neem contact met ons op: www.eneco.nl/k...

КОМЕНТАРІ • 4

  • @aquafan1491
    @aquafan1491 Рік тому +2

    Eneco verteld het halve verhaal. Waar gaat je stroom heen nadat je het aan het net hebt geleverd.
    Het tweede stuk van het verhaal komt Eneco niet zo goed uit. Ik zal het hele verhaal vertellen!
    Terugleveren bestaat niet, het is gewoon onmogelijk. Je kunt geen stroom van Eneco krijgen en dat dan terug leveren.
    Zou ook wel heet raar zijn. Ook kun je geen stroom aan Eneco leveren en dat Eneco dat later terug levert.
    Eneco en andere leveranciers hebben geen accu's a;s ze stroom zouden kunnen krijgen van burgers met zonnepanelen.
    Stroom van iemands dak gaat niet naar Eneco of andere leveranciers. De stoppen zouden bij hen doorslaan.
    Terugleveren bestaat dus niet. Terug-lever-vergoeding is dus ook een dom woord. Dan moet je eerst stroom ontvangen en dat dan terugleveren. Dom idee! Onzin!
    Eneco: "Met zonnepanelen wek je groene stroom op. Die kun je meteen verbruiken door bijvoorbeeld de wasmachine aan te zetten. De zelf opgewekte stroom die je niet direct gebruikt, gaat via de meter het elektriciteitsnet op. Dat heet terugleveren."
    Je wekt het op en het is dus nieuwe stroom, dan is dat geen terugleveren, maar gewoon LEVEREN!
    Eneco:"De stroom die jij gedurende een verbruiksjaar zelf opwekt strepen we weg tegen de stroom die je afneemt. Dat heet salderen.Op je jaarnota zie je hoeveel stroom je hebt opgewekt en hebt afgenomen. Heb je meer stroom afgenomen dan opgewekt? Dan betaal je hiervoor het tarief uit je energiecontract. Een rekenvoorbeeld. Stel je neemt in een verbruiksjaar 2500 kWh van het elektriciteitsnet af. En je wekt 1000 kWh zelf op die je terug levert aan het net.
    De teruggeleverde stroom strepen we weg tegen de stroom die je hebt afgenomen.
    Er blijft dan nog 1500 kWh over. Deze 1500 kWh betaal je aan ons."
    De 1000 kWh die je aan het net leverde gaat NIET naar je energieleverancier of naar Eneco en niet naar een accu.
    Als je stroom levert aan het net gaat het op het net in een fractie van een seconde naar de eerste de beste die stroom wil.
    In een woonwijk zijn dat meestal buren in de straat. Die betalen aan hun leverancier bv. Vandebron de prijs die is afgesproken bv. 50 cent. Al is de stroomprijs dan laag of zelfs negatief. Vandebron krijgt 50 cent. Leveranciers maken zo dus flink WINST.
    Door salderen krijgt degene die de stroom leverde aan het net en aan de buren krijgt ongeveer 50 cent en dat is salderen.
    De buren betalen salderen en krijgen gewoon daarvoor groene stroom. Salderen is dus geen subsidie en klanten zonder panelen zijn op geen enkele manier slachtoffer.
    De buren krijgen groene stroom van dichtbij en ze betalen hetzelfde als voor al hun stroom en hun leverancier maakt flink winst. Maar Vandebron wil nog meer dan dat en wil hun klanten met zonnepanelen geld vragen voor kosten die ze zogenaamd zouden hebben. Maar ze maken WINST. Meermaals gevraagd naar welek kosten dat dan zijn, maar ik kreeg geen antwoord.
    Dat is salderen en klanten van Eneco die stroom krijgen van een burger met zonnepanelen betaald aan Eneco 50 cent, ook al is de stroomprijs maar 1 cent per kWh.

  • @devonseamoor
    @devonseamoor Рік тому +1

    Ik ga het toch eens navragen. Want groene stroom wordt beschouwd als gratis opgewekte stroom, terwijl energiecentrales dat doen tegen een kostenplaatje. Zo zit het toch, of niet?
    Wat nu, als Eneco groene stroom levert aan mij, de klant. En ik betaal daarvoor, dan klopt er toch iets niet. Als groene stroom opgewekt wordt met wind en zon, door Eneco, welke factoren bepalen dan het kostenplaatje dat Eneco samenstelt voor de klant, die maandelijks de nota betaalt?
    Verder is er nog een ander onderwerp: hoe worden de energieprijzen bepaalt?
    "Power companies have hiked the price of electricity, making a tough winter even worse. And this time, it’s not just the poorest who are affected. The middle class is also feeling the squeeze. How much of this is due to how our politicians have set up Europe’s energy market, and how much to corporate greed? What other factors are at play? And how can we get out of this mess? Yanis Varoufakis exposes Europe's energy scam and explains how we can overcome it."
    The date of this publication is Febr. 10 2023: ua-cam.com/video/R3bo-s_OY4Q/v-deo.html