Находки Пренаписващи ИСТОРИЯТА - Падането на Една ПАРАДИГМА | Скритата История Е75

Поділитися
Вставка
 • Опубліковано 29 кві 2023
 • 10 000 г.пр.Хр., планетата Земя.
  Ледниковият период е сковал цялото северно полукълбо в смъртоносната си прегръдка. Местата, които ние днес познаваме като пустини са тучни савани, на места осеяни с гъста растителност. Някъде там долу, малки разпръснати примитивни племена се борят за своето оцеляване. Обширните и диви океани биват кръстосвани и картографирани от могъщи флотилии на някаква велика, но забравена за нас цивилизация.
  Някъде високо горе, къс скала пронизва атмосферата на Земята и се насочва към повърхността й с драматичен, ужасяващ писък. Тази носеща се с невероятна скорост солидна маса се разбива в ледниците с такава мощ, че се изпарява още при удара, заедно с милиарди тонове лед, отделяйки енергия, равняваща се на 50 000 до 100 000 мегатона тротилов еквивалент - пъти повече от тази, която би се отделила при едновременната детонация на целия ядрен арсенал на съвременния свят.
  Всичко това се случва за миг. И в този миг всяко живо същество в радиус от стотици и дори хиляди километри от мястото на сблъсъка загива. Светкавично.
  Но пълната разруха не е попречила на живота и цивилизацията да се завърне отново тук.
  𓂀 Подкрепи 'Скритата История'
  Ако харесвате това пътуване в загадките на миналото и смятате епизодите от 'Скритата История' за полезни и интересни, можете да подкрепите канала със символичната сума от 2.99лв на месец.
  Тази, макар малка на пръв поглед помощ, е безценна!
  ► / @skritata_ist
  𓂀 Интерактивната Карта на 'Скритата История'
  ►www.google.com/maps/d/u/4/edi...
  𓂀 Последвайте ни и в социалните мрежи за допълнителна информация и интересни публикации:
  ► Facebook: HiddenHistoryBG
  ► Instagram: skritata_ist

КОМЕНТАРІ • 0

 • Tihomir Ivanov
  Tihomir Ivanov 4 місяці тому +29

  На прав път сте! Точно така, истината е над всичко! Умишлено се укриват доказателства и факти за да не се стигне до истината! Адмирации за всичките ви клипове!

 • Ludia Marinec
  Ludia Marinec 4 місяці тому +34

  Това беше може би най - забуленото в мистерии видео. Евала, човече! Напълно съм съгласен с твоите наблюдения, но също така си мисля, че отговора може и да се крие в библиотеката на Ватикана. Но за там..... трудна работа. Тези пазят такава история, че ще преобърне човечеството. 🍺

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +5

   Интересен факт - в Европа има най-малко запазени праисторически обекти с необясним произход? Защо?
   Вие споменахте главните виновници за това..
   Поздрави и до скоро! ;)

  • gor ian
   gor ian 4 місяці тому +1

   И нашите източни църкви имат и пазят стари книги и документи,не само ватикана!)

 • Chicho Kure
  Chicho Kure 4 місяці тому +10

  Твойте разсъждения са уникално интересни и широки . Едно голямо браво от мен - за поредния интересен епизод . Перфектен изказ , подредба на разсъжденията и самите думи от които ги създаваш . Мойте уважения и успех !!

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   И аз благодаря за вниманието и коментара!
   Поздрави! :)

  • RoB0T 13 Ltd.
   RoB0T 13 Ltd. Місяць тому

   ​@Скритата Историятова е и събитието, което описват по целия свят, а ние наричаме потоп.

  • RoB0T 13 Ltd.
   RoB0T 13 Ltd. Місяць тому

   ​това също е описано в старите книги като края на дните, когато слънцето става тъмно

 • zmeil
  zmeil 4 місяці тому +6

  Тук е всичко, което те не искат да знаем. Един глас на скромен, старателен и съвестен учен ни дава достъп. Всички, или почти всички, останали канали, за мен, който съм топ ай ти специалист на държавата ни, са били за проучване на нашите нагони. И за клоунада, но който иска да види истински цирк, нека опознава благородните изкуства. На земята, за мен, има само толкова истина, и Йога не може да ми помогне. Моята медитация се случва тук, в онлайн пространството, където много души живеем днес. Аз съм благодарен. И, ще има видов ден. Убеден съм, гответе се със спокойствие, въпреки вълненията, гответе се със себеуважение, въпреки нетърпението. С огромен поздрав към успеха на едни абсолютно некомерсиален канал, който оцеля в тази си форма една година, и привлече, а и освети онези светли умове на нацията ни към своята невро-електрическа намотка, една достойна за инвестиция духовна кибер бобина! 💙🌟⭐✨👍👍🤓 Стефан.

  • Dimitrina Ivanova
   Dimitrina Ivanova 3 місяці тому +1

   БРАВО,ДОСТОЕН И ЗДРАВОМИСЛЕЩ БЪЛГАРИН ! ИЗПИТВАМ УВАЖЕНИЕ И СЪМ ДОВОЛНА ОТ ПРОЧЕТЕНОТО В КОМЕНТАРА ВИ.ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И УСПЕХ

 • Змей Горянин
  Змей Горянин 4 місяці тому +12

  Интересен епизод.Благодаря ви😀
  Въпросите, често са по важни ,от самите отговори!

 • Regina K
  Regina K 4 місяці тому +7

  Отново уникално видео!!! Винаги ми харесват точните ви аргументи и философски анализ върху много от неудобните на ортодоксалната наука въпроси. Аз изучавам философия в момента 4курс, това беше една моя голяма мечта, когато завърших гимназията, но веднага след това нямах тази възможност. Сега, малко късно, макар и на 27 чета и уча с нестихващ интерес. Пиша всичко това, за да ви кажа, че ви се възхищавам и уважавам за труда ви и факта, че карате хората да разсъждават, а не сляпо да вярват и бъдат наивни далеч от тяхната истина. На същото мнение съм като вас за Атлантида например. Всичко там се върти именно върху една научна парадигма, или нещата стоят така и така - други опции няма! Доста ограничено мислене, а това не ни е нужно изобщо. Покойният "проф." Лъчезар Филипов твърдеше, че всичко, което не е удобно на науката и тя не може да обясни се превръща в подигравка и се обяснява с думата "феномен". Гледам ви от самото начало с огромен интерес и ви пожелавам много успехи в това, което правите. А вие правите много за нас!

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Много Ви благодаря за думите!
   Факта, че виждам толкова много мислещи хора с открито съзнание, ме прави безкрайно щастлив. Радвам се, че заедно дискутираме и се учим - този канал не е мой, той е на всички нас!
   Поздрави и до скоро! :)

 • Ninja World Kitchen
  Ninja World Kitchen 4 місяці тому +29

  Епизода е както винаги на високо ниво. Информация, анимация, структура - 6! Единственият минус ти го каза - много много въпроси остават след него. Повече от отговорит, за съжаление.
  За радост това е още едно парче от общия пъзел!
  Until next time, we shall see again. Arigato gozaimasu 🙇‍♂️

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +5

   Вечното проклятие - повече въпроси отколкото отговори.
   Благодаря и до сряда! ;)

  • Ninja World Kitchen
   Ninja World Kitchen 4 місяці тому +3

   @Скритата История
   И събота, и събота 😉

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +2

   @Ninja World Kitchen .. :D

  • data47ice
   data47ice 4 місяці тому +1

   въпросите са по-важни от отговорите. 42 никакъв отговор не е ;)

  • Yoh
   Yoh 2 місяці тому

   Който търси намира. Въпросът е дали ти стиска

 • Stelyan Ivanov
  Stelyan Ivanov 4 місяці тому +7

  Поздравления! Харесва ми как успявате да обясните на широката аудитория простите заимовръзки за произхода ни.

 • А. С.
  А. С. 4 місяці тому +8

  DMT и гъбите/плесента заслужават епизод - там е магията
  Следя те от кладенецът на ада и ти се възхищавам всеки път, поклон и ти ръкопляскам 🙏

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   Определено ще получат не просто епизод, а поредица! :)
   Благодаря за подкрепата! :)
   Поздрави!

 • ovi
  ovi 4 місяці тому +3

  Страхотен канал.Много добри информативни видеа с високо качество, с факти които са базирани на реални места,сгради,предмети и записки.Личи си че за направата на толкова качествено видео е положен много труд, за което Ви поздравявам. Браво ! Продължавайте все така и успех !

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   Много Ви благодаря! :)

  • Ana Nikolova
   Ana Nikolova Місяць тому

   МНОГО ИНТЕРЕСНИ ВИДЕА ПРЕДЛАГАТЕ ВСИЧКО Е ПОУЧИТЕЛНО юБЛАГОДАРЯ

 • Martin Popov
  Martin Popov 4 місяці тому +5

  Всички епизоди са страхотни, но в този епизод това което споделихте съм го мислил,споделял още преди 20 години и винаги съм знаел,че точно така стоят нещата с човешката цивилизация. Поздравления и продължавайте все така!

 • AAA
  AAA 4 місяці тому +6

  Отново браво и от мен!Каналът Ви е много интересен и представя много гледни точки теории по непредубеден начин. В тази материя има голяма опасност да се изпадне във всякакви теории на конспирацията и ужасни заключения за бъдещето, а при Вас не става така и затова винаги ми харесва да ви гледам и слушам.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Благодаря Ви! :)
   Старая се да бъда обективен и да разглеждам колкото може повече гледни точки, за да изградим заедно логично заключение.
   Поздрави!

 • Здравко Георгиев
  Здравко Георгиев 4 місяці тому +8

  Страхотен епизод! Браво! Истината трябва да излезе на яве!

 • Valeriya Despodova
  Valeriya Despodova 4 місяці тому +7

  Много добър епизод!
  Според мен поне част от истината за произхода и историята на света е скрита и преиначена още с Първият Вселенски събор. Някой ще каже, че това е било много отдавна, но още тогава (главно течението на Католическата църква) решават какво трябва да пише и какво не, решават с течение на годините да "изтрият" от съзнанието на хората истини от стари времена. Друг е въпроса, че не се получава на 100%.
  Не християнският свят в течение на годините се е срещнал с така нареченият Западен свят (или Западна Европа), който с насилие или манипулации им дава своите "идеи", така се получава ефекта на доминото.
  Истината желана или не ще излезе на "бял свят", не само чрез археологически открития, но и в задълбочено изучаване на традициите и обичаите на народите. Това е много устойчив фактор, може през годините да е претърпял леки трансформации и дори хората, които го изпълняват да не знаят защо го правят точно по този начин, но той факт и до днес!
  Надявам се да ме разберете, но сбих идеите си колкото можеше повече!

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Да, разбрах Ви много добре! :)
   Точно поради това смятам, че не бива с лека ръка да отхвърляме митологията и легендите на народите!
   Поздрави!

 • PT
  PT 4 місяці тому +17

  Сигурно най-якото видео досега :) изображенията са уникални както винаги. Общо взето от топ каналите на роден език за мен, ако не е и топ1.

 • 200г история
  200г история 4 місяці тому +2

  Браво и поздравления за повдигнатата мнооого обширна тема. Трябва да има повече повече такива изследвания, за да може да се обори ортодоксалната наука и тя да приеме и друга гледна точка.
  В момента правя трилогия специално за потопа и първия епизод е почти готов. Само ще надигна малко завесата, като ще спомена, че потоп може да не е имало в края на ледниковия период, а съвсем наскоро- не повече ог 300 години, а учЕните са пръснали събитията в 12000...

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +2

   Благодаря Ви! :)
   Да, има доказателства за различни потопи и наводнения, но най-мащабният за сега е този, случил се при прехода от плейстоцен към холоцен.
   Поздрави!

 • Vinelin Vinev
  Vinelin Vinev 4 місяці тому +4

  Не отговорите а въпросите са основната движеща сила. Може би това е най-доброто видео на канала. Много е добро за споделяне с хора които все още не са запалени по темата.

 • Надя Каменова
  Надя Каменова 4 місяці тому +2

  Гледам и ще продължавам да следя всяко ваше видео,защото сте едни от най-добрите!Прекрасен епизод,достъпно представена информация.
  Много въпросителни?А още колко има!Ще се радвам да търсим и намираме заедно с вас все повече отговори!
  Бъдете здрави и успех!Невероятни сте,не спирайте!

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Много Ви благодаря!
   Това е и смисъла на този канал - да търсим и изследваме заедно!
   Поздрави!

 • Dimitriy Petrov
  Dimitriy Petrov 4 місяці тому +4

  Цяла година е минала от както открих прекрасния ти канал (видеото за платоновия разказ за атлантида и мавритания). За мен това е най-качественото видео съдържание от както боравя с интернет, промотирам ти канала на всички познати и ти желая искрено да си жив и здрав, защото иначе няма да има какво да гледам и коментирам.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Изключително съм благодарен за подкрепата и думите! :)
   Жив и здрав и до утре! ;)

 • kamelia asenova
  kamelia asenova 4 місяці тому +3

  Уникален! Все така продължавай и благодаря !

 • Йордан Маноилов
  Йордан Маноилов 4 місяці тому +3

  Страхотно видео и фактите изложени във него .съгласен съм с теб за всичко казано страхотен си само напред и нагоре.

 • Monk Marionson
  Monk Marionson 4 місяці тому +3

  Хубав епизод с 12 пъти "защо" 😂 Нищо в историята неможе да бъде казано с категоричност,затова изказваме разни предположения и теории.Щеше да бъде добре да знаем как се е появил човекът ,но няма как да знаем това !

 • Mario Petrov
  Mario Petrov 4 місяці тому +1

  Страхотно изказване, и със голяма любов. Благодаря ти!!!

 • Fen na Botev
  Fen na Botev 4 місяці тому +1

  Толкова много станаха нещата за следващи епизоди,че до късна есен трябва да има по 2 епизода на седмица ,за да ги обхванем! И чакам епизоди за сфинкса!

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   За жалост времето ми е ограничено..
   ..за сега.

  • Fen na Botev
   Fen na Botev 4 місяці тому

   @Скритата История Дори и на почивка да си , с лаптопа на плажа за приготвяне на следващото видео :))))

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   @Fen na Botev Мечта.. :D
   Но няма как да го направя без записките, бележките и книгите си. (освен ако не дигитализирам всичко)

 • Rusty Madness Garage
  Rusty Madness Garage 4 місяці тому +1

  Браво! Правите уникални епизоди!
  П.п. знам, че е трудна тема, но може да направите епизод за чинията на Ной, открита край Варна. Поредното доказателство за допотопна цивилизация!

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   Благодаря!
   Да, планирам поредица за Черноморския потоп и Варненската цивилизация! :)

 • Аna Bogdanova
  Аna Bogdanova 4 місяці тому +1

  От скоро следя канала Ви и Ви поздравявам за информация която ни споделяте във видеата. Представяте я ясно и в зависимост от темата, с лека загадка. В настоящето видео, част от истината е добре скрита в библиотеките под Ватикана, а другата част е в самите нас. С малко практика и правилната насока ние с арсеналът от възможности които имаме, можем да се пренесем далеч, далеч отвъд земната орбита. Благодаря и успех в бъдещи видеа и проекти! 👏🏻

 • Simo Novic
  Simo Novic 4 місяці тому +1

  Адски ти се възхищавам как подреждаш всичко във видеото перфектно. Имаш таланта да разказваш истории много интригуващо и с добър анализ. Браво! :)

  • Simo Novic
   Simo Novic 4 місяці тому

   Ако искаш сподели как започна и къде се научи да се изразяваш толкова добре?

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Благодаря за думите! :)

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Не се изразявам чак толкова добре, допускам доста граматически грешки и лапсуси.. :D

 • Калина
  Калина 4 місяці тому +3

  Здравейте, БРИЛЯНТНО видео! Аплодисменти ! 👏 👏👏
  Мисля,че повторихте въпроса " Защо" дванадесет пъти,ако не се лъжа. 😀
  Чакам с нетърпение следващият епизод. 💐

 • Denysco
  Denysco Місяць тому

  Много интересни видеа правите. Цял ден ги гледаме и сме напълно пристрастени. Благодаря Ви за споделените с нас истории.

 • AlexBurdin
  AlexBurdin 4 місяці тому +1

  Отново много повече въпроси отколкото отговори . Чудесно видео успех с канала !

 • Емилиян Стойков
  Емилиян Стойков 4 місяці тому +4

  Отлично систематизирана информация и гледна точка ! Мислите ви са на прав път . В последните 2 години съм стигнал до същите изводи и въпроси . Излиза така ,че има голяма вероятност да сме на милиони години,което е и логично впредвит това което сме сега. И наистина винаги ми е било странно защо не откриваме инструментите с които са строени така наречените от нас днес чудеса . А между другото ако днес ни сполети катаклизъм които е в състояние да заличи 90-95% от живота на земята ,то ние отново ще се върнем в пещерите,ще деградираме и ще забравим 95% от технологията с която боравим днес .В този ред на мисли ,няколко хиляди години по-късно отново ще има преоткриване на технология и главоблъсканица как така днес сме развити и правим невъзможни неща спред хората след катаклизма . Планетата на която живеем не е безопасна и периодично има "зануляване". Това според мен е основната причина да има обратно рзвитие.
  Огромно благодаря за видеото ,беше изключително интересно . Живи и здрави !

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +3

   В Египет има някои "парчета" от тези инструменти, които си остават необяснени и до днес.
   Мислел съм си, ако днес стане катаклизъм, подобен на този от края на плейстоцена, то колко от нас биха оцелели? Колко могат да живеят без абсолютно нищо, извън уютната си зона на комфорт?
   Това ме навежда на мисълта, че тази цикличност, за която постоянно говорим е абсолютен факт и определено има "зануляване".
   Поздрави и до скоро!

  • Емилиян Стойков
   Емилиян Стойков 4 місяці тому +1

   @Скритата История Прав сте за всичко . Поклон пред това което правите ! Дерзайте ! Сигурен съм ,че ако продължавате в същия дух скоро ще ви видим и на големия екран или най - малкото, ваше филмово произведение по някои от каналите . Имате дарбата,хъс и познание . Помислете . Поздрави !

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   @Емилиян Стойков Много благодаря! :)

 • Rumiana Paunova
  Rumiana Paunova 3 місяці тому

  Относно кариерното самоубийство на учените сте прав - никой не иска да повдига въпроси като този за Атлантида. И не само за нея!
  Поздравления за интересните епизоди!

 • Leven Naimova
  Leven Naimova 4 місяці тому +2

  Благодарим за Хубавия епизод. На голяма част от тези въпроси , може да отговори подземията на Ватикана. Там са скрити една голяма част от отговорите на въпросите от това видео. ( Поне така съм чувал ).

 • Nasko Donev
  Nasko Donev 4 місяці тому +1

  Много добър епизод! Всичко възможно се прави; от заинтересовани общности да не достига информация до хората. Унищожават се артефакти, откровено се лъже само и само да сме в неведение кои сме, защо сме тук, има ли други освен нас и т.н.. Благодаря за споделянето! Успех!

 • Juspa
  Juspa 3 місяці тому

  Невероятно професионално структурирано видео обхващащо гигантска информация … говореща за екстремно информирана и интелигентна личност стояща отзад. Очаквам още по-задълбочени тълкования . 🙏

 • Violeta Pavlova Rangelova
  Violeta Pavlova Rangelova 4 місяці тому +1

  Браво,браво,браво,с нетърпение чакам всеки следващ епизод.

 • Petyo Peev
  Petyo Peev 4 місяці тому +3

  Това беше добро.Много защо..Много теми за размисъл.. Обаче,за ДМТ молекулата е нужен отделен епизод,не само загатване,защото там има много отговори..🤙

 • Станимир Радев
  Станимир Радев 4 місяці тому +3

  ХОРА ВИДЕАТА СА ВЪРХА.
  ПОЛЗВАЙТЕ ТОЗИ ЛАЙК БУТОН НЕ БОЛИ И НЕ Е ТРУДНО.

 • Petar Petrov
  Petar Petrov 4 місяці тому +2

  Здравейте.
  Страхотен анонс и клип.
  Жалко,че нямам Вашата ерудиция и умение да разказвам така ясно и сбито,но голяма част от въпросите,които си задавам са Вашите..
  Дали греша,но мисля,че няма Академична общност,в коя да е сфера на наука,която да е направила откритие,съществено за човечеството..
  Значи остават любителите,хората с въпроси и отворени умове..тези на които им е хоби,да са тези,които ще отхвърлят старите догми и ще внесат яснота в Човешката история.желая Ви го от сърце!
  Като илюстрация:Ной е построил ковчега като любител..Титаник обаче е строен от професионалисти..
  Поздрави на екипа на най-интересния и интригуващ канал!

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +2

   Много Ви благодаря за думите! Особено много ми хареса това за Ной и Титаник! :)
   Поздрави!

 • data47ice
  data47ice 4 місяці тому +1

  "Защо винаги личността бива нападана, а не идеята?" - накратко, по-лесно е да заличиш човек, отколкото идея. Говорейки за/против една идея, просто й даваш гласност.

 • Vasil Todorov
  Vasil Todorov 4 місяці тому

  Интересни са ти видеата, надявам се да си събереш по голям екип и да пускаш по на често видеата. Колкото до потопа, четох някъде че според някакви изследвания, не е имало истински такъв, а локални такива. Нямало как да се покрие целата планета с вода. Същевременно казваш, че във всички народи по онова време има данни за такъв. Аз си го представям, че огромната скала ни блъска и водата се разлива на по ниските места, а по високите не е стигало. Така хем е навсякъде, хем е останала суша, т. е хора и животни са оцелели. В същата статия се казва, че нямало как всички животни да се възпроизведат, като са събрани по двойки в ноевия ковчег.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Благодаря! :)
   За потопа, можете да погледнете поредицата от три части тук в канала. В третата част са изложени последните изследвания, показващи повсеместното съобщение за глобален катаклизъм, довел последния Ледников период до своят край.
   Поздрави!

 • Mia Valentinova
  Mia Valentinova 4 місяці тому

  Супер видео! Чудила съм се много пъти- защо в древен Рим, по-рано Етруските, Тракия, древните градове-държави на Гърция етк са имали толкова развито изкуство и изведнъж - шпляс!- от Средновековието са останали статуи, които сякаш аз съм правила, потрошавайки всичките си крайници в процеса , както и изображения, които сякаш са рисувани от 12 годишни деца…. Ми, не, Християнството не ми звучи като адекватна причина… все едно утре да приема Растафарианството и някак изведнъж да забравя, че съм чела Достоевски… 🙄

 • пламен а
  пламен а 4 місяці тому +2

  Страхотен епизод! Браво

 • Ethel
  Ethel 4 місяці тому +1

  Никога не съм вярвала в общоприетата човешка история !Има теория,че всъщност древният човек е деградирал и сега наново върви нагоре !Идва времето на велики разкрития,наближава!Благодаря🙏👍

 • Harutyun Torosyan
  Harutyun Torosyan 4 місяці тому +1

  въобще не грешиш,поне за мен е същата истина на проблема.страх от кариерно самоубийство.лошото е ,че е в големи мащаби.браво за видеото

 • Grigetto Migliore
  Grigetto Migliore 4 місяці тому

  Благодаря ти, обичам те, продължавай да отваряш съзнанията!

 • ИстинатаЕвНасСамите
  ИстинатаЕвНасСамите 4 місяці тому +2

  Лайквам и добавям коментара си още преди да свършил клипа понеже знам че ще ми е интересен и знам че тези неща няма да ги видя чуя по БТВ И НОВА . Продължавай все така задълбочено с кеф си пия ракията и слушам човек като теб . Поздрави напред и нагоре !

 • Kalin Mihaulov
  Kalin Mihaulov 2 місяці тому +1

  Ако паднат наложените парадигми, ще се наложи да пренапишем историята (и това ще стане) . На много хора не им изнася поради ред причини и най вече че ще им се наруши зоната на комфорт.

 • Gronin Gradev
  Gronin Gradev 4 місяці тому +3

  Супер както винаги!

 • Yordan Todorov
  Yordan Todorov 4 місяці тому

  Крайно необходимо е вече истината да излезе на яве! Но представи си какъв ужас би предизвикало това в повечето хора!

 • КР. Мафия
  КР. Мафия 4 місяці тому +3

  Невероятен си!!
  Още когато бях малък горе долу на 8/9 години не вярвах на историите че човешкият вид е на 10/15 000 или пък това че сме били маймуни и така нататък.... Но според мен всичко се прикрива и изопачава нарочно... С всеки един клип осъзнавам че видът ни е много много по стар от колкото предполагаме " може би ние сме съществували и по времето на динозаврите" един ден всичко ще излезе на яве но едва ли ще е в близките 100 години.
  Благодаря ти за невероятния епизод ❤❤❤❤❤

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   Много благодаря за думите и подкрепата! :)
   Поздрави и до сряда! ;)

 • Йордан Йорданов
  Йордан Йорданов 4 місяці тому

  Благодаря за поредния загадъчен епизод.

 • Gabriela Deleva
  Gabriela Deleva 4 місяці тому

  Много ценна информация и гледна точка. Благодаря :)

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   И аз Ви благодаря! :)

  • zmeil
   zmeil 4 місяці тому +1

   Истината е най-ценната информация

 • swdream dr
  swdream dr 4 місяці тому

  Страхотно видео браво според мен сме някъв експеримент на извънземни които ни наблюдават как се развиваме и какво правим в бъдеще

 • ILKO PETKOV
  ILKO PETKOV 5 днів тому

  Страхотно предаване и наистина на 100% сте прав. Но и това ще излезе на бял ден, освен до тогава ако не се онищожим ❤❤❤❤❤

 • Daniel
  Daniel 4 місяці тому

  Много интересен епизод и толкова много въпроси без отговори!

 • Lyudmila Todorova
  Lyudmila Todorova 4 місяці тому

  . В момента света е на прага на най-новата си ера, ако не и в началото вече.През последната половин година света порасна с няколко века.Но, ако не внимава, може да се върне в пещерите.
  Слушам ви със задоволство приятели от Скритата история. Благодаря Ви за научното видео!!

 • Скритата История
  Скритата История  4 місяці тому +38

  Ще се радвам някой да преброи колко пъти повторих "защо?" (това е видеото с най-много въпросителни в канала)!

  • Цветослав Стефанов
   Цветослав Стефанов 4 місяці тому +1

   Вече 5 мин гледам не чух един път "ЗАЩО"😂😂😂😂

  • Don Alejandro
   Don Alejandro 4 місяці тому +1

   Изобщо вече не вярвам на никой! Иначе си се потрудил за това което правиш! Но не вярвам вече на науката и съм много по-добре така :)

  • Don Alejandro
   Don Alejandro 4 місяці тому

   @Цветослав Стефанов след 10та минута, гледай го цялото!

  • Veni Kamenova
   Veni Kamenova 4 місяці тому +5

   Много са!Докато гледах си помислих-и аз се питам същото !Истината се крие, може би от религиозна гледна точка.Да
   не забравяме,че Ватикана има пръст в прикриването на много факти,документи,открития и др.Защо?Може би човечеството не е готова за истината,при условие, че се кове фалшива история с векове .Трудно ще бъде обяснението. Има Бог, вярвам и,че не сме сами. Благодаря за видеото и труда ,уникален си,както винаги!❤

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   @Цветослав Стефанов :D

 • Kliment Dechampeime
  Kliment Dechampeime 4 місяці тому +1

  Поредното интересно видео, този път по-скоро приканващо към дискусия отколкото поднасящо конкретни факти, та ето моето включване:
  Относно има ли събрана и достоверна информация, пренаписваща историята, както е позната, и ако да, то крие ли се умишлено от някого и защо съм склонен да се съглася с казаното във видето. Според мен едва ли има някаква дълбока конспирация, по-скоро се касае както обикновено за пари и авторитет, и по-точно потенциалната загуба на такива :) Наскоро гледах едно интервю на Ръсел Бранд с Греъм Ханкок /за първия не знам, но за втория съм сигурен, че си чувал и то не малко :) ) точно по тази тема оставям линк към него - ua-cam.com/video/yvBbvQ12kLY/v-deo.html
  Относно датировката на артефакти, още от едно време професорът ми по антропология ми е обяснявал, че carbon dating-а или датирането посредством изследването на въглеродния разпад /не съм 100% сигурен, че така се превежда на български, но няма значение ;P / е доста неточен метод и в зависимост от какво точно датираме, може да се получи отклонение в рамките на хиляди и дори десетки хиляди години. В този ред на мисли може би би било интресно да се отдели повече внимание на инструментите, които се ползват за датиране и въобще изготвяне на различните хипотези за миналото.
  За диемтито /DMT/ през последните години се говори много и особено покрай хора като Джо Рогън набира популярност във всякакви среди 🤣 лично аз се съмнявам до колко подобни субстанции биха могли да изиграят ключова роля в еволюцията, поне така както я познаваме официално. Мисля си, че конкретно диемти изолирано чисто в достатъчни количества, за да предизвика нужния ефект, е сравнително (ако въобще) рядко срещано в приородата, за да могат маймуните масово да го консумират и да "добият знания от другите измерения"
  За мен най-голямата неяснота и дупка в официално приетата история е как 100 000 години хората сме били на ниво - седиме и се гледаме като идиоти - и изведнъж на някой му хрумва да позлва инструменти измисля колелото и топлата вода и в рамките на само няколко хилядолетия имаме самолети и интернет :P образно казано. Колкото и инерция да събира подобен процес, то за мен или има грешки в датировката и всичко се е развивало по-плавно, или е имало рестарти или нещо друго, но във вида, в който се представя официално инфорамицията просто изглежда да има много противоречия, правейки го съответно доста малко вероятен вариант - поне за не до толкова запознат човек като мен.
  Според мен към момента до голяма степен алтернативните обяснения за историята са също толкова пълни с пробойни и липса на доказателства, колкото и официалната версия и поради тази причина на малко утвърдени учени им се рискува сериозно да застанат против статуквото, което е наистина за съжаление, защото подобно поведение обрича прогреса като цяло.
  Бих искал и да вметна, че поредицата за Потопа е изключително добра, подкрепена с редица конкретни доказателства и теории, така че поздравления за труда и благодаря.
  Като заключение, предвид, че каналът изглежда да набира популярност, хрумвало ли ти е някога да пробваш да организираш среща за феновете му? Аз лично бих се радвал да се запозная с хора, които проявяват сериозен интерес към темата /болшинството от моето обкръжение взимат подобни теми в най-добрия салучай като любопитни, а по-често сякаш и като фантасмагории и нещо, с което просто си попълвам времето.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Много Ви благодаря за коментара!
   Да, доста добре съм запознат и с Ръсел Бранд като журналист и с Греъм Хенкок като изследовател! :)
   За датировката - отклонение от порядъка на хиляди и стотици хиляди години може да се получи върху обекти, които сами по себе си са изключително стари. Този метод е що-годе точен до към 50 000 г., отвъд това е абсолютна спекула. Когато сравним резултата от радиовъглеродния анализ с резултата от "геологическата датировка", то можем да добием точна представа за кой период говорим.
   За ДМТ можем да говорим много. Наистина много. Има доста подробно изследвания върху древните и антични култове, свързани с ДМТ, но за това в други епизоди. :)
   Въпросът, който не Ви дава покой ме тормози от години, особено когато изучавах археология.
   За срещите - хрумвало ми е в бъдеще, да! Просто трябва да прескоча психологическата бариера и да се покажа. С радост бих организирал срещи, в които да дискутираме подробно различни теми.
   Поздрави и до скоро! :)

 • todor todorov
  todor todorov 4 місяці тому

  Поздравения!Супер епизод!До колкото си спомням има артрефакти който бяха датирани на милиони години не говаря за сферите в юар а за сибир не се говори за тях защото обеснение няма подобни

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   Благодаря! :)
   Да, най-вероятно ще има епизод за тези артефакти в бъдеще..

 • Tsveti Shopova
  Tsveti Shopova 4 місяці тому

  На вашите въпроси ,,защо,, трябва да се потърси отговор в периодите за цикличноста на нашата слънчева система,както и в многото информация каято дават руски и други изследователи извън научните кръгове.За любознателните има информация.Вие сте такъв.Браво.

 • Toni
  Toni 4 місяці тому +1

  РЕСПЕКТ ЗА Видеото👍 Ей такива теми са невероятно интересни 🤨

 • Йовко Кулев
  Йовко Кулев 23 дні тому

  Много се радвам за Поредния Неземен Епизод. За мен бих казал следното. Ние сме тази ЦИВИЛИЗАЦИЯ, която се Явяваме като на Ускорен Курс. Защото всички други ЦИВИЛИЗАЦИИ са живели много повече години за да Достигнат тия технологии които имаме. Но тука става Интересното че с течение на времето те са се Научили как да ги Използват. А ние Не.

 • gor ian
  gor ian 4 місяці тому

  Лично за мен сте прав,че без да пазим и знаем миналото си,неможе да имаме нито настояще,още по малко бъдеще!Ние човечеството не познаваме достатъчно 1/3 сушата,още по малко 2/3 океани и води!А трябва да пазим планетата и тя да пази нас!Продалжавайте с тези звънци дано се събудим!)

 • Dan Bul
  Dan Bul 4 місяці тому

  Продължавай все така смело напред.

 • Miro Dobrev
  Miro Dobrev 4 місяці тому

  Г-н Жива енциклопедия Вие си знаете но аз ще го напиша отново:невероятно видео,нова информация получих. Браво.Продължавайте в същия дух

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   Благодаря, благодаря! :)

  • Miro Dobrev
   Miro Dobrev 4 місяці тому

   С нетърпение чакам и книга да издадете и не само една разбира се.наистина Ви го пожелавам от все съце

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   @Miro Dobrev Много Ви благодаря! С години съм събирал много материали и бележки за книга, свързана с изгубените цивилизации от праисторията. Надявам се някой ден да успея да я пусна! :)

  • Miro Dobrev
   Miro Dobrev 4 місяці тому

   Ще съм много щастлив ако това стане много скоро.Пожелавам Ви го от все сърце.Вие наистина разполагате с много знания.Искам първият брой да е за мен лично подписана от Вас

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   @Miro Dobrev Много Ви благодаря! :)

 • uahuto uahun
  uahuto uahun 4 місяці тому +2

  Здравейте, рядко рикувам с коментари, Но Вие ТРЯБВА да знаете... от Вас НАИСТИНА съм Научил, Уча, и ще продължавам да Научавам , Много Повече, от колкото от университетската ми специалност и проф.В.Фол !!!
  Чувствам се Късметлия, защото съм един от първите Ви последователи, а Вие с ВСЕКИ ЕПИЗОД разширявате вселената ни на познание. Моля Ви Знайте,... Вие сте Рядък Пример, който Трябва да бъде следван. Щом Ви има , има и Надежда. Дълъг коментар стана, извинявам се😊
  Благодаря Ви !

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Много Ви благодаря за топлите думи и подкрепата, която оказвате през цялото време!
   Бъдете здрави и до скоро! :)

  • zmeil
   zmeil 4 місяці тому

   Поздрав и от мен. Имало е много по-дълги коментари на канала, но важното е да се каже истината, защото истината е най-ценната информация; колкото до професор Фол, личен мой познат беше, особено отношение имаше към младите навремето той, и е може би по-добре, че едни времена безвъзвратно отминават

 • Yoto Yotov
  Yoto Yotov 4 місяці тому

  Браво И пак Браво. Продължавай да дълбаеш във "раните" на науката, коклото до това дали си пазят хляба и работата ако найстина вярват в нещо и в неговото намиране ще се постарят да го открият - нима откривателя на Троя да се е притеснявал че всеки мисли града за мит...?

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   Благодря, благодаря! :)
   П.С. Днес все още има хора, които отричат Троя..

 • Iliya Filipov
  Iliya Filipov 4 місяці тому +4

  има доста енергия в този клип. Лично аз като бивш иманяр, още от дете започнах да се интересувам от историята и бях завладян от фантастиката, Индиана Джоунс и много други, и на по късен етап документални филми. В документалните филми е лесно. Просто ти предоставят една история подкрепена от факти. и се предполага че е истина . Във филмите е лесно. Всичко е фантастика и нищо не е истина. Но в иманярството всичко е различно. Ти си човекът. Ти си откривателя, ти си човека който знае че истината е в ръцете ти. И искрата беше запалена като дете. Сега съм на 33 и знам че годните няма да ми стигнат за да науча всичко . За това чета , гледам и слушам. По повод същата тази тема с въпросите. Имам въпрос. В Румъния има няколко ценни артефакта от човешка дейност. Единия знам че беше датиран на около 300 000 години а втория беше предмет от алуминий, или алуминиева сплав датиран на поне 1 милион години. Проблема е че алуминия е намерен преди около 70-80 години ако не бъркам. Можете ли да проучите случая с този предмет ?

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +2

   Здравейте!
   Индиана Джоунс е главната причина да тръгна по този път, колкото и смешно да звучи това. Интересен факт е, че поколенията израснали на тези филми, посочват тях като главна причина за избора си на кариера в дисциплини като археология.
   Общувал съм с иманяри, академици, пътешественици, изследователи - всички ги свързва една и съща искра, а именно тази, за която говорите.
   За Румъния, мисля, че говорите за така нареченият "wedge of Aiud", открит в слой с мастодонт или бъркам? Подобно нещо разглеждаме в епизод 8 тук в канала!
   Поздрави и до скоро!

  • Iliya Filipov
   Iliya Filipov 4 місяці тому +1

   @Скритата История ще открия малко информация за въпросния предмет от алуминий и ще и ще я пратя тук. Ще се радвам ако разберете повече по въпроса.

 • Yoh
  Yoh 2 місяці тому

  Скритата история е точно под носа ти. Колкото е величествена, толкова е и мъчна. А и тя съвсем не е приключила 😅.. Историята има навика да се повтаря, докато не бъде разрешена. Доброто и злото водят борбата си от хиляди години. Любовта и омразата от тогава отекват и до днес, навсякъде около и във самите нас. Любовта е по-стара, от там - по-близка, и от там - по-силна.
  Пп: Математически, минимум 5/7ми от нас е любов, най-много 2/7ми има примеси на омраза, индивидуално погледнато, като части от всеки отделен човек.
  Тва са груби сметки базирани на груба датировка, в полза на най-лошия случай. Би трябвало статистчески да сме дори по-добре.

 • Velyna Krumova
  Velyna Krumova 4 місяці тому +1

  Невероятно видео !

 • Georgi Georgi
  Georgi Georgi 4 місяці тому +1

  Едно от най- добрите ти видеа !

 • Georgi Bukov
  Georgi Bukov 4 місяці тому

  Здравейте, дванадесет пъти употребявате "защо" ,а накрая един път "защото" . Но както пише в един от коментарите преди моя - въпросите са много повече, което според мен идеята на цялото видео. Успех в развитието на личността Ви и канала,с който ни дарявате. Благодаря!!!

 • LUCKY STRIKE
  LUCKY STRIKE 4 місяці тому +1

  При толкова много защо няма как човек да не започне да мисли логично над нещата. И да съгласен съм , че всички нови открития се отхвърлят защото иначе някой ще се окаже в небрано лозе и няма да може да оправдае нещата който си е измислил.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Ще продължават да се натрупват до като не "съборят" парадигмата.
   Доминото вече пада.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   @LUCKY STRIKE Реално погледнато, този мит може лесно да бъде разбит с научен подход - археология, химия, геология и климатология.

 • ivo iyi
  ivo iyi 4 місяці тому +1

  Нещата въобще на са такива каквито ни се представят. Световният ред има нужда от това, поради което всичко, което променя статуквото или се скрива или унищожава. За щастие все пак по някой друг елемент успява да се промъкне до нас.

 • Аз Знам ॐ
  Аз Знам ॐ 2 дні тому

  Браво, топ видео, както винаги !

 • Doba Dobrev
  Doba Dobrev 4 місяці тому

  Мисля, че това видео някакси "обобщава" идеята на предходните видеа: "Познанието" за света, едва ли е резултат на еволюционно развитие на така наречения "хомо сапиенс". Вярвам, че нашата планета и в миналото и сега представлява своеобразно "училище" за нас, за същността на живота, Вселената и процесите, свързани с тях. А кои са "учителите"?? Надявам се да разберем, докато сме живи! 🙏

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому

   Има някои точни в нашето развитие, които са прекалено "резки".

 • Diana Koleva
  Diana Koleva 4 місяці тому +2

  “Документите Тера”, “Звездният старейшина” това са книги даващи отговори на въпросите “защо”.

  • Nikola Lesov
   Nikola Lesov 4 місяці тому +2

   Това е само теория, при това най-веорятно на около 99,99%... погрешна. Иначе историята е приятна за четене, препоръчвам на всеки, който може да си я намери, да я прочете и да прецени за себе си. Радвам се, че има хора които се интересуват от такива неща, независимо от това дали мненията ни по един или друг въпрос се различават 🤩. Имате моите почитания 😇

 • Ивака про бг
  Ивака про бг 3 місяці тому

  Много добър и интересен епизод,но аз смятам че все пак има някой някъде с изключително много власт който се опитва да скрие истината.За това свидетелстват археологическите обекти с ограничен достъп по света.Д ме говорим колко явно си пролича в един от епизодите на National Geographic от поредицата им за гигантите.Изпращат проба за анализ в щатите и пробата е взета от неизвестни костюмирани лица.Така че по мое мнение тези укрити и не изследвани факти и теории си стоят покрити не само от единият страх да не се изгуби нечия репутация.

  • Скритата История
   Скритата История  3 місяці тому

   Главните виновници за темата с гигантите са Смитсониън.

 • Mariyana Popova
  Mariyana Popova 4 місяці тому +1

  Много интересно видео, благодаря

 • GREMIK Welcome to the unknown
  GREMIK Welcome to the unknown 4 місяці тому +2

  Аз искам да допълня, защо учените не могат да допуснат нетрадиционните метафизични схващания за света. Точно така е, както каза тях ги е страх за престижа им страхуват се да не загубят авторитета си и всичко това идва от чувството за собствена значимост. А то е основния генератор на човешката нищета и робство. Няма конспирация, ние самите сме хванати в капана на себеотразяването доживотно и никога не се усъмняваме в стойността на нашите убеждения. А истината е , че те не са наши и ни са внедрени от сили, които няма как да ги разберем на този етап. Единственото което пожелавам на канала ти и на теб е да продължаваш така, за да достигнеш прреломен момент в който ще видиш истината за заобикалящата ни вселена. Пожелавам ти успех по-пътя.

 • Илко Марков
  Илко Марков 4 місяці тому +1

  Препоръчвам разказа "Падането на нощта" на Айзък Азимов. Мисля, че това е първия му разказ, с който навлиза в Голямата фантастика. Няма да говоря за сюжета. Става дума за периодичното загиване и възраждане на една цивилизация. Не е ли възможно това да се случва и на Земята?

 • la besina
  la besina 4 місяці тому +2

  Hide and seek 🤔
  Когато имаш куче играеш тази игра за да развиваш неговата интелигентност.
  Когато възпитаваш дете ( играта става по сложна ☺️) не го караш само да помни факти ( настоящата образователна с -ма ) , а да ги намери , съпостави и да направи извод.
  Да МИСЛИ !!!!!!!
  Ако приемем хипотеза , че тази реалност е една симулация играта си остава същата, само сменя нивото си.
  Тайните на архиологията , историята, политиката и теорията на конспирацията може би са само уравнения които трябва да решим по ПЪТЯ към .....към....какво ...и ЗАЩО.....?????
  Е, това е въпросът?
  Дори църквата ( каквито и да ги е вършила и върши ) е била така добра да ни остви в Библията емблематичната фраза:
  " Истината ще ви направи свободни"
  Коя истина? Та те са много.
  Моята е :
  Защото на всички
  " защо " е че трябва да си решиш
  " уравненията " ( да си изминеш ПЪТЯ ) да стигнеш до целта ( ИСТИНАТА )....И...бууммм💣.....свободен си от тази тази реалност.
  И, какво???
  Ами , нищо , нова реалност, същата игра , но с нови правила. 😂
  Извод: Всички е игра. Забавлявай се! ( е , понякога боли )
  Дали съм права ???
  Кой да ти кажи ?
  Желая Добро Утро на всички ви и се забавлявайте много днес!!!!!

  • zmeil
   zmeil 4 місяці тому

   Не знам, ще бъде интересно какви задачи поставя човек, когато възпитава дете на извънземни, например - или техните деца се раждат с други ментални параметри, стартират от рождението си от определено интелектуално ниво нагоре, е, това в кръга на шегата ;-) поздрави, Стефан

 • Aleksandar Aleksandrov
  Aleksandar Aleksandrov 4 місяці тому

  Уникално видео, благодаря ти.

 • Цветан Маринов
  Цветан Маринов 4 місяці тому

  Благодаря за хубавото видео. Може ли да ти помогна за събиране на уникални не вписващи се в официалната история факти от нашата страна? В момента се сещам за три такива. Впрочем сещам се и за четвърти, но той всеизвестен - пещерата Козарника.

  • Деян Бузин
   Деян Бузин 4 місяці тому

   Пещерата Козарника - да. Много са следите по нашите земи.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Работил съм на разкопки в Козарника на практиката си по археология преди години. :)

 • Пенчо Димитров
  Пенчо Димитров 4 місяці тому

  Благодаря за интересното видеото
  Макар и не вярероятно но отговора от къде идваме се крие в Библията . Колко и да отричаме Библията накрая отговора в нея. Благодаря

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   Аз Ви благодаря за вниманието! :)
   Мисля, че не е правилно да приемаме само един източник - истината може да бъде открита на много места.
   Поздрави!

 • ReDHOoLiGaN1948
  ReDHOoLiGaN1948 5 місяців тому +4

  Ооо, за втори път ще празнуваме Великден 🎉😁

 • Todor Tenchev
  Todor Tenchev 4 місяці тому +1

  Чудесни и много смислени въпроси поставяте на които отговор няма да получим от казуалните учени на хранилка. Препоръчвам Ви да прочетете книгите на издателство Паралелна реалност. Най вече Документите Тера! По смислена и логически последователна теза не съм чел никъде другаде! И най интересното е че тази история пасва като дялан камък на толкова много и най различни легенди и истории. Успех в търсенето!

  • Nikola Lesov
   Nikola Lesov 4 місяці тому +2

   Не съм съгласен, че ,,Документите Тера" е най-смисленото обяснение. Честно казано, ако истински извънземни са се месили в историята ни е по-вероятно това да са ,,Анунаки", не както са описани в документите (където са киноиди, могъщи васали на още по могъща рептилоидна междузвездна империя), а не чак толкова напредничавите същества, описани от Захарая Сичин в книгата му ,,Дванадесетата Планета". Не мисля, че и тази теория е вярна, но е по-правдоподобна. Иначе и двете истории са приятни за четене, и човек може да си извади полезни изводи от тях (например, аз лично не се бях замислял, че грешки в преводите от древните езици могат да доведат до такива страхотни обърквания, при тълкуването на древни легенди и свети писания, както е описано от Сичин, а начинът, по който е използван така нареченият ,,Ар" в документите е много подобен на това, което срещнах в клиповете на футуриста Isaac Arthur, наречено RKM или Relativistic Kill Missile - показателно за разрушителната мощ, която всяка междузвездна империя би трябвало да притежава). Който може да си ги намери, нека ги прочете и да си извади собствени изводи. Също така искам да се възползвам от случая, да препоръчам на аглоговорящите, които се интересуват от наука и технология да проверят канала на футуриста - SFIA. Радвам се, че има хора които се интересуват от тези неща, независимо, дали сме на едно мнение по някои въпроси. Чест и почитания 😇

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +2

   Преди време ги прочетох, има някои смислени неща, но има и някои странни твърдения. Както навсякъде. Разбира се, много неща се застъпват с други източници, което е доста интересно..

  • Todor Tenchev
   Todor Tenchev 4 місяці тому +1

   @Скритата История Всеки има право да интерпретира според своето ниво. За последните 5 години от както прочетох Тера виждам постоянно потвърждения от твърде много и най различни източници. Причинно следствените връзки са твърде много, за да се пренебрегне този източник. И ще се позволя обратна връзка като зрител- въпреки, че ми допада стила ви твърде много се позовавате на "учените", те все повече се доказват като платена клика манипулатори и то не в една област! Желая Ви успех! Добре е хората да бъдат провокирани да мислят!

  • Todor Tenchev
   Todor Tenchev 4 місяці тому +1

   @Nikola Lesov аз също съм изненадан, че срещам повече хора запознати с Тера. Ако не сте запознат със сайта на издателство Паралелна реалност го препоръчвам горещо! Там има златни текстове- много, много храна за размисъл. Успех и на вас

  • Todor Tenchev
   Todor Tenchev 4 місяці тому +1

   @Скритата История ще ви провокирам с още нещо. Запознайте се с лекциите на Ангел Манев и Таньо Танев.(втория вече е покойник). Там има какво да се чуе за българската и световна история. Допада ми логиката, обосновката и последователността на тези хора и на тезите им за разлика от повечето представящи се за учени! Бих се зарадвал да видя и ваше видео коментирайки тезите им, дори и да се опитате ги оборите!

 • Nikolay Savchev
  Nikolay Savchev 4 місяці тому +1

  Ще спомена само няколко имена: Чилингиров, Стамен Стаменов, Лъчезар Филипов, леля Славка, леля Вачи (Вангелия Гущерова - баба Ванга), Джуна, дядо Добри.... Спирам до тук, но това е само малка частица от цякото! Моите най-добри пожелания!

 • Ludmila Čechmánková
  Ludmila Čechmánková 4 місяці тому

  Opravdu krasne vysvetleno tech otazek je strasne moc💫💝💫

 • FDK
  FDK 4 місяці тому

  Защото има какво да крият, и то би им отнело силата, която имат над нас, а думата конспирация я използват като етикет с друго значение, само за да отхвърлят истината и да я пренасочват. Конспирация означава, да замисляш план, да разсъждаваш...

 • Dimitar Surtchev
  Dimitar Surtchev 4 місяці тому

  Благодарим ви!

 • Румен Иванов
  Румен Иванов 4 дні тому

  Защо,защо,защо извън земните слязоха в България и ахнаха,какви красиви магистрали и пътища.

 • TantiManti
  TantiManti 24 дні тому

  Във Флорида има построен замък с ъс силата на мисълта. Миже би и пирамидите в Египет са построени по подобен начин

  • Скритата История
   Скритата История  23 дні тому

   Да, ще разгледаме този "замък" в отделен епизод. Неговият строител е Едуард Лийдскалнин.

 • Nikola Lesov
  Nikola Lesov 4 місяці тому +1

  Колкото до това, защо не се говори за това от ,,сериозните" историци за Атлантида и други праисторически цивилизации - една дама беше започнала да прави видеа в отговор на Грег Браден (надявам се да не бъркам чоевка). В тях обяснява, че не било вярно, дето историците не искали да приемат различни от техните теории, просто изчаквали да се натрупат достатъчно доказателства, преди да вадят прибързани заключения. Иначе, разбира се щели да бъдат във възторг, ако се откриело нещо ново и се докажело, както били във възторг покрай откритията в Гьобекли Тепе. И било нормално, дето се получавало ,,изместване на цивилизацията и различни епохи назад във времето", защото сме се сдобивали с по-съвършени средства за провеждане на археологически разкопки и датировка. Абе май след време неохотно ще трябва да си признаят, че е имало праисторическа цивилизация (или повече от една), намирала се поне в желязната епоха, когато другите хора били все още в каменната ера, дори и да не е била Атлантида и / или другите описани в ,,Критий". Ама като знам, как са нападали Хайнрих Шлиман, когато доказал, че Троя и други градове покрай нея са съществували и веднага го разкритикували, когато не познал вярно кой от градовете бил Троя, малко ме съмнява, че ще са във възторг от цялата ситуация. Авторът на приключенския роман ,,Атлантида открита" К. Каслър и той донякъде ги оправдава, че може би е добре, дето са твърдоглави - има някакъв резон, ама лично на мен ми се струва, че прекаляват. Ми като не знаеш, признай си! Останете със здраве 😇

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +2

   Очакваме парадигмата да падне в идните години. Хубаво е, че така наречената Аrchaeology 2.0, оказва огромно влияние върху новите открития.
   Поздрави!

  • Nikola Lesov
   Nikola Lesov 4 місяці тому

   @Скритата История Много се извинявам за закъснялата ми реакция (току-що харесах кометара ви). Също така предварително се извинявам за дългото отклонение от темата. Преди броени минути осъзнах, че става нещо странно в Ю тюб, когато видях, как друг Ютюбър е подканила зрителите да коментират и да задавът въпроси под нейния коментар, на видео колаборация относно религия между нея и друг бивш член на секта. В продължение около месец коментарът ѝ е получил десетки харесвания и десетки отговори (и въпроси), а тя не е отговорила на нито един. Сетих се, че и аз имах проблеми с Ютюб - преди ме известяваха, когато има отговор на мой коментар, но още преди години това спря. Получавах известия, само когато получа харесване, та ми се е налагало да си прося харесвания предварително, молейки хората, които евентуално биха искали да отговорят на коментара ми да ударят и един палец нагоре, за да разбера, че имам отговор (не знам за вас, ама за мен беше малко унизително това положение 😓). По принцип рядко коментирам, ама все пак... от месеци не съм получавал никакви известия, та след като видях, че дамата не е отговорила на никого вече цял месец, се досетих, че от Ютюб може да са спрели да известяват дори и за харесвания. Проверих историята на коментарите ми. Едва сега виждам, че някой е харесал коментара и ми е отговорил. Не знам, дали само някои ползуватели като мен имат такъв проблем или Ютюб вече тотално се е скофтил. Сега ще трябва да проверя всичките си коментари за последните няколко месеца, че да видя, дали нямам отговори и на други. А вас специално искам да помоля, да напишете не само за мен но и за други ползуватели, които може да имат същите проблеми, дали качвате видеа и в други платформи, където бихме могли да се свързваме по-добре. Пак ще гледам да си проверя коментарие след няколко дни и така ще видя, дали и как сте ми отговорили. Но независимо дали и как ще ми отговорите, знайте, че съм много благодарен за работата ви. Останете със здраве 🍀

 • PGK PGK
  PGK PGK 4 місяці тому +5

  Защото определен кръг "хора" са имали достъп до познанието в древността (не , че сега нещо се е променило ,има и ордени които го пазят). Когато на Земята е имало голям катаклизъм твърде малко са оцелявали и се е започвало от нулата с предаването на знанията на нови определени . Който е могъл да оцелее е отивал на места на които е можело да продължи живота . Защото много по - напреднали цивилизаций сами след като са достигнали върха в развитиети си сами са се унищожавали и пак се започва от 0-та. Защото едни диви и многоброини племена които нямат морал и задръжки и опустошават, изнасилват и убиват всичко по пътя си. И пак от начало. Защото " светила" в историята , археологита и науката са написали трудове и , ако нещо се промени всичко пак трябва да започне отначало. Защото накои хора се мислят за богоизбрани. Може да се изброват още много причини. По-важното е ,че не си вадим поуки от всичко това. Както е тръгнало ние можем да сме поредните и ние да подивеем. И пак от 0-та.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +3

   Днес сякаш манипулацията достига нови висоти. От личен опит мога да кажа, че през последните почти две десетилетия литературата, свързана с археологията се е променила драстично, сякаш насилствено. И дори не се изменя в направление, свързано с ключови находки, а точно на обратно..

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +1

   @PGK PGK Задължително!

  • PGK PGK
   PGK PGK 4 місяці тому

   @Скритата История Благодаря . С уважение : Пламен Георгиев Кьосовски

 • ivan sotirov
  ivan sotirov 4 місяці тому +1

  Mnogo dobar epizod

 • Realistic Houses
  Realistic Houses 4 місяці тому +3

  Разбирасе че Истината ще се крие от човечеството,не само за да си запазят авторитетите,ами и за това че Истината стане ли достъпна тя ще направи хората свободни! Това не е в интерес на тези,които управляват света.

  • Скритата История
   Скритата История  4 місяці тому +2

   „И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.”