Hribi de Toamnă runda II 5 10 2024!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 6

  • @cosminplaian1518
    @cosminplaian1518 27 днів тому +1

    Salutări dl Marian de la bucureșteanul original din Maramu pe care l-ați întâlnit în pădure și despre care ați vb în filmuleț. Mulțumesc de cuvintele frumoase, cât și despre evaluarea în jos a etății mele, realitatea fiind mai tristă, pragul de 50 de ani fiind muuult mai aproape decât cel de 40 😂. În speranța unei noi întâlniri în pădurea frumoasă în care ne-am cunoscut sau de ce nu, în alte păduri la fel de aerisite, va urez toate cele bune și multă sănătate.

    • @sandumariean264
      @sandumariean264  27 днів тому +1

      @@cosminplaian1518 Cu respect vă salută Vrânceanu-Păncean original din Pădure, convertit de nevăstuica lui în muntean-Morenar de aproximativ 40 ani ..nu trebuie să-mi mulțumiți cu nimic, ba din contră eu vă mulțumesc, că am avut onoarea să împărtășesc cu dumneavoastră același sentimente, îndeletniciri față de, pot spune "Mama noastră Natura"! În ceea ce privește vârsta am pronunțat în clip 40 și dar înfățișarea nu vă trădează deloc, să pot și eu aprecia corect vârsta, avantaj dumneavoastră 😄 ! Acum o să inchei discuția despre vârstă spunând și conștientizând că vârsta nu-i decât o cifră într-un act și atât cât te simți bine în pielea ta, ne-ciulind urechea la ce spun alții, ești ok tu cu tine! Mulțumesc frumos, sănătate vă urez și eu la rându-mi și Doamne ajută să auzim numai de bine 🫡🤝

  • @emiliordache-hobby
    @emiliordache-hobby 27 днів тому +1

    Vă salut și-mi pare bine că ne prezentați și nouă hobbi-urile dv . Si eu sunt „infectat” de microbul pescuitului .Mă interesează și ciupercile dar îmi este frică să culeg din flora spontană deoarece cunosc puține (ghebe , ciuperca de câmp ) și de aceea am ales să cultiv de la zero adică de la producerea micelului pleurotus .După 2 ani m-am lăsat pentru că este nevoie de condiții stricte(umiditate , temperatură,ventilatie etc.) .
    Când eram copil găseam în pădure niște ciuperci de culoare vineție care creșteau în cerc sau semicerc ,erau destul de mari și erau destul de apreciate de părinții și bunicii mei .După ce erau fierte deveneau alunecoase și se serveau cu mujdei de usturoi .
    După descriere puteți să-mi spuneți cum se numesc ? Cei bătrâni le numeau bureți de „horă” asta că creșteau in cerc.
    La noi lumea nu culege ciuperci din pădure în afară de ghebe pentru că pe restul nu le cunosc .Bănuiesc că se mai găsesc și cele prezentate de mine mai sus .Mulțumesc !

    • @sandumariean264
      @sandumariean264  27 днів тому

      @@emiliordache-hobby Salutare așa doar din vorbe nu am putea indetifica ciupercile, nici chiar cu imagini realizate cu telefonul mobil, pentru că în cele mai multe cazuri ies denaturate, dar așa la rece eu singurele ciuperci de Horă cunoscute acolo de unde provin eu sunt bureți de Rouă și îi găsim Primăvara pe pajiști, islazuri și sunt de culoare galben-portocaliu, cei descriși de tine nu am întâlnit, depinde și de regiune, nu peste tot se fac aceleași ciuperci, nu pot să îți dau un răspuns cât decât plauzibil fără o imagine a acelei ciuperci, îmi pare rău, totuși mulțumesc frumos pentru mesaj, sănătate și numai bine 🤝

    • @emiliordache-hobby
      @emiliordache-hobby 26 днів тому +1

      @@sandumariean264 Multumesc ! Pe cei de rouă îi cunosc ,cresc pe păsuni .Zona este sudul jud . adică de la Găiești în jos .Pădurea unde găseam este una de foiase (frasin , stejar ,cer, jugastru) si se află pe malul Neajlovului .

    • @sandumariean264
      @sandumariean264  26 днів тому

      @@emiliordache-hobby Pentru puțin ... Cunosc cât decât zona Găești ... am pescuit mult pe Argeș mai Odinioară cănd nu erau așa multe balastiere, De la Pătroia, Ionești, Puțul cu Salcia, în jos Crovu, Potlogi în colo spre Vânători până la Barajul Mihăilești !