Seydamızın çok kıymetli bir sohbeti. Yılbaşına dair sorulara son derece açık ve net cevaplar vermiş. Ayrıca çok güzel detaylar da içeriyor. Mutlaka izleyin derim!
özellikle şans oyunlarına veya haram yollara bel bağlayanlara önemli bir mesaj veriyor. Şans oyunlarından elde edilen kazançlar kısa vadede çekici görünebilir, ancak bu tür yollar huzurdan ve bereketten yoksundur. Helal kazancın bereketi ise hem maddi hem de manevi dünyada kendini gösterir.
seyda bizleri çok önemli bir konuda uyarmakta: Ben müslümanım ve yapacağım eylemler bir Müslüman'a yaraşır mı müslüman bir bireyin özelliklerinden mi diye kişinin yapacağı her eylemde kendisini sorgulaması lazım
İslam âlimlerinin bayram, yıl ve ay gibi özel günlerde yapılan tebriklerin dinî açıdan hükmü hakkında farklı görüşlerini tartışmaktadır. Özellikle, bu tür tebriklerin sünnet (Peygamber'in sünneti) olup olmadığı veya bid'at (dinde yenilik) sayılıp sayılmayacağı üzerinde durulmaktadır. Metnin Özetlemesi: Metinde bahsedilen Kadi İyaz adlı âlim, arkadaşlarının bu konuda herhangi bir görüş belirtmediklerini belirtir. Ancak daha sonraki âlimlerden İbnü'l-Munzir ve İbnü'l-Hacer el-Askalani bu konuyu değerlendirmişlerdir. * İbnü'l-Munzir: Tebriklerin hükmü konusunda farklı görüşler olduğunu belirtir ve kendi görüşü olarak bunların mübah (caiz) olduğunu, ne sünnet ne de bid'at olduğunu söyler. * İbnü'l-Hacer el-Askalani: Tebriklerin meşru olduğunu savunur. Bunun delili olarak, Beyhaki'nin bu konuda bir bölüm ayırmasını ve zayıf da olsa bazı rivayetler zikretmesini gösterir. Ayrıca genel olarak nimetlerin gelmesi veya belaların defedilmesi durumunda şükür secdesi yapılması ve başkalarına tebriklerde bulunulmasının meşru olduğuna işaret eder.
"Allah razı olsun hocam, istifade edilen çok güzel bir sohbet olmuş. Bu konuların daha fazla konuşulması gerekiyor."
Her müslümanın ihtiyacı olan bu sorunu çözdüğünuz için Allah sizden razı olsun inşallah
Birçok müslümanın kafasına takılan bir konu çok güzel anlatmissiniz hocam Allah razı olsun ❤️
Allah senden razı olsun insallah🍂❤
Hocam Rabbim sizi hayırlı ilminizle daha fazla insana ulaştırsın çok kıymetli bir paylaşım olmuş.
Seydamızın çok kıymetli bir sohbeti. Yılbaşına dair sorulara son derece açık ve net cevaplar vermiş. Ayrıca çok güzel detaylar da içeriyor. Mutlaka izleyin derim!
Xüdı jıte razibe xalı seyda
Çok manidar bir sohbet oldu Allahuteala seydamıza uzun ömürler versin.
Bu bilgilendirici sohbet için teşekkür ederim Allah ilminize bereket versin
Allah sizlerden razı olsun inşallah seyda
Saydamızın ağzına yüreğine sağlık 👏👍
Xwedê ji we razî be mamoste 🤲
özellikle şans oyunlarına veya haram yollara bel bağlayanlara önemli bir mesaj veriyor. Şans oyunlarından elde edilen kazançlar kısa vadede çekici görünebilir, ancak bu tür yollar huzurdan ve bereketten yoksundur. Helal kazancın bereketi ise hem maddi hem de manevi dünyada kendini gösterir.
Allah sizden razı olsun seydayimin
Ağzınıza sağlık, Allah razı olsun inşallah sizden bizi aydınlattınız.
seyda bizleri çok önemli bir konuda uyarmakta:
Ben müslümanım ve yapacağım eylemler bir Müslüman'a yaraşır mı müslüman bir bireyin özelliklerinden mi diye kişinin yapacağı her eylemde kendisini sorgulaması lazım
👏👏👏
👍👍👍
❤
Hocam, yılbaşı gecesi sadece ailecek vakit geçirmek ve yeni bir yıla giriş için dua etmek de yanlış mı? İslam’da bu nasıl değerlendirilir?
Bence yanlış değil, niye yanlış olsun ki. Sonuçta biz de hicri yılbaşını kutluyoruz. Tüm yıllar ve takvimler Allah’a aittir sonuçta
Yılbaşı piyango biletine gerek yok, helal para bereket biletini seçmek daha garanti
İslam dışındaki bayramları kutlamanın neden bu kadar sakıncalı olduğunu daha iyi anladım. Peki, bu konuda farklı görüşte olan âlimler var mı?”
İslam âlimlerinin bayram, yıl ve ay gibi özel günlerde yapılan tebriklerin dinî açıdan hükmü hakkında farklı görüşlerini tartışmaktadır. Özellikle, bu tür tebriklerin sünnet (Peygamber'in sünneti) olup olmadığı veya bid'at (dinde yenilik) sayılıp sayılmayacağı üzerinde durulmaktadır.
Metnin Özetlemesi:
Metinde bahsedilen Kadi İyaz adlı âlim, arkadaşlarının bu konuda herhangi bir görüş belirtmediklerini belirtir. Ancak daha sonraki âlimlerden İbnü'l-Munzir ve İbnü'l-Hacer el-Askalani bu konuyu değerlendirmişlerdir.
* İbnü'l-Munzir: Tebriklerin hükmü konusunda farklı görüşler olduğunu belirtir ve kendi görüşü olarak bunların mübah (caiz) olduğunu, ne sünnet ne de bid'at olduğunu söyler.
* İbnü'l-Hacer el-Askalani: Tebriklerin meşru olduğunu savunur. Bunun delili olarak, Beyhaki'nin bu konuda bir bölüm ayırmasını ve zayıf da olsa bazı rivayetler zikretmesini gösterir. Ayrıca genel olarak nimetlerin gelmesi veya belaların defedilmesi durumunda şükür secdesi yapılması ve başkalarına tebriklerde bulunulmasının meşru olduğuna işaret eder.
Abi özet olarak bize bir cümle ile açıklayabilir misin? Ben pek anlamadım
❤