Ev tipi su arıtma cihazları sağlıklı mı? Su arıtma cihazlarında dikkat edilecekler. eşref atabey
Вставка
- Опубліковано 27 гру 2024
- Ev tipi su arıtma cihazları sağlıklı mı? Su arıtma cihazı çeşitleri, arıtma cihazlarının bakımı ve temizliği, hidrojen suyu, arıtma suyu özellikleri, su arıtma cihazlarında dikkat edilecekler. eşref atabey
20,5 Dak.
13 kasım 2020
Bu konuda gördüğüm en detaylı ve bilgilendirici video.
Arıtma cihazı alıp almama konusunda tereddütlerim vardı ve bunu araştırmaya başladım. Böylesine bilimsel bir açıklamayı bulmuş olmak beni çok mutlu etti. Bu değerli çalışmayı bize ulaştırdığınız için çok teşekkürler, emeklerinize sağlık.
Emeğinize, bilginize, birikiminize ve yüreğinize sağlık...
çok güzel bir sunum teşekkürler.
Hocam çoook güzel anlatmışsınız. Her yönüyle yapılan iyi bir araştırma olmuş. Emeğinize sağlık teşekkür ederim
Güzel bir bilgilendirme videosu olmuş, Teşekkürler
Emeğinize teşekkürler. Anlayanlar için kıymetli. 🙏🏻
👏👏👏
hocam sizin için aydınlatma yapayım istedim. bahsettiğiniz konularda bir insanın günlük içtiği su miktarı 2,5 3 litre oda sağlığına özen gösterenler de gün içinde aldığımız gıdalarda zaten yeterince suyun içinde olan minerallar fazlaca var. bilgilendirmeniz keşke bu kavramlara göre hazırlasaydınız. koskoca yıldız teknik üniversitesi aynı zamanda NSF (amerika ulusal hijyen vakfı bunun araştırma sonuçlarını paylaşmış.) reverse osmosis sistemlerin kullanışlı olduğunu tabiki de NSF belgesine sahip olan ürünlerde bu unsunların gayet sağlığa uygunlunğu tescillenmiştir. bence video için yeniden bir güncelleme yapma zamanınız gelmiş diye düşünüyorum.
bir kase yoğurt içinde olan minerallar.
Ev Yapımı Yoğurt % 36,05 karbonhidrat, % 30,57 protein, % 31,73 yağdan oluşur. Ev Yapımı Yoğurt kaç kalori? Ev Yapımı Yoğurt diyette yenir mi? Ev Yapımı Yoğurt besin değerleri nedir? Ev Yapımı Yoğurt karbonhidrat değeri nedir? gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Kase (200g) Ev Yapımı Yoğurt 128,28 kaloridir. Ev Yapımı Yoğurt içeriğinde 8,00 Karbonhidrat(g), 6,78 Protein(g), 7,04 yağ(g), 100,00 Sodyum(mg), 301,40 potasyum(mg), 241,40 Kalsiyum(mg), 84,60 A Vitamini(ui), 2,00 C Vitamini(mg), 0,10 ve Demir barındırır. Ev Yapımı Yoğurt kalorisi ve besin değerleri…
bir bardak su içinde olabilecek minerallar .
Su içinde kalsiyum, magnezyum, demir, nitrat, flor, çinko, sodyum bulunuyor. Bu mineralleri miktarı suyun kaynağına göre değişiyor. Bu minerallerin her birinin vücuda yararı ayrı... Satın aldığınız pet şişe veya damacana suyun üzerinde bu mineraller miktarlarıyla yazıyor.
Objektif bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
merhaba değerli bilgiler için teşekkürler hocam bursa da yaşıyorum anladığım kadar arıtma cihazların sağlıklı olmadığını söylüyorsunuz bu durumda ne yapmalıyız nereden ve nasıl su tuketmeliyiz?
Arıtma da su israfı 1lt de 4-5 lt .....damacana veya satın alınan pet şişe su plastık ve gunes altında stok... nereden tutsak elimizde kalıyor ..... bilgilendirme/uyarı son tüketiciye mı yapılmalı yoksa sorunun direk kaynağına/muhatabına mi gidilmeli /iletilmeli
aslında direkt muhatabını da belirtmiş :)
Hocam Ben anladım ki burada siz arıtma cihazı kullanmayın damacana suyu daha sağlıklı olduğunu ifade ediyorsunuz peki günlerce damacana ve pet şişedeki suların güneş altında beklediği yerleri gördünüz mü hiç nasıl bir yerlerde muhafaza ediliyor. Ben gördüm gün boyunca güneşin altında açık havada bekliyor.
Ev tipi arıtma cihazı kullanmayınız, damacana suyu kullanınız diye bir önerim bulunmamakta. Yöneticiler musluklardan temiz ve kaliteli su vermek zorundadırlar. Bu görevlerini yerine getirmedikleri için halk ambalajlı suları-damacanaları tercih etmektedir. Damacanalar ve ambalajlı sularla ilgili videomu da izlemenizi öneririm. Ev tipi arıtmanın sakıncaları ve yapılması gerekenlere dikkat çektim. Su, kanımız gibi stratejik bir maddedir. Su özelleştirilemez, ticarileştirilemez, bu Dünyada suyu satanlar var, bir de parasıyla suyu satın alanlar. Sağlıklı günler dileğimle.
Hocam tesekkurler.
İnsan sağlığı için son derece önemli bir konuda tarafsız ve faydalı bilgiler dolu bu sunumu sadece 11000 kişi izlemiş ve bu 11000 kişiden sadece ve sadece 182 kişi beğenmiş! Bu kalitede bir topluluk iyi şeyleri hak etmiyor ve sunulanı da bünyeler almıyor zaten görünüşe bakılırsa :(
Sağlık ve sevgiler
Hocam bilgilendirme videonuz için teşekkür ederim. Tarafsız bir sunum hazırlamışsınız. Sizin elinizde tam teşekküllü bir laboratuvarda yapılmış mineral, element vs. karşılaştırmalı analiz sonuçları var mı? Tabikide gönül şebeken alınabilen suya tabiri caizse tekrar ödeme yapmadan içebilmek ancak sizde biliyorsunuzdur şuan birçok ilde şebeke suları sadece klorlama yapılarak kullanıma sunulmaktadır. Güvenilir bir firmadan alınan, takibi sürekli yetkili teknik servis personeli tarafından yapılan su arıtma cihazlarının kullanılması elzem görülmektedir kanatimce. Teşekkür ediyorum saygılarımı sunarım. Yiğit AYAZ
Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKi web sayfasında Ankara içme suyu İvedik Arıtma Tesislerinden çıkan suyun analiz sonuçları, WHO, EPA, EU, TS266 ve Sağlık Bakanlığı parametreleri karşılaştırmalı derişimleri mevcut. Analiz değerlerine göre Ankara musluk suyu içilebilir özellikte.
Teşekkürler Sayın Eşref Atabey. Benim sorum su arıtma cihazlarında suyun minerali azaltıp ve asidiklik artırdıktan sonra kullanılan mineral tüplerinin etkinliği ve sağlıklılığı konusunda araştırmalarınız veya verileriniz varmı?
Kimyasalllarla suyun fiziksel ve kimyasal yapısına müdahalede bulunulmaktadır. Sonuçta suyun doğal fiziki ve kimyasını bozan her müdahale sağlıklı olmayacaktır.
@@esrefatabey2114 Bulunduğumuz ildeki genel olarak Halkın kullandığı ve belediyenin ölçüm yaptığı depolu çeşmeleri kullanıp eve su getireceğiz artık. Teşekkür ederim.
Peki musluk suyumu içelim ne yapalım hocam
Musluk suyunu analiz yaptırdık içinde zehirli ağır metaller çıktı sakın çeşme suyu içmeyin ben zehirlendim
@@esstellyaa bulunduğunuz bölgeye göre değişir bu durum. Mesela Adana içme suyu oldukça sağlıklıdır.
@@esstellyaa nerenin suyu için?
1.25 veya 1.5 hızında dinlemek lazım
Video içeriği kadar akıcılıkta önemli dinlemek biraz zor
Hocam çok güzel bir çalışma yapmışsınız. Söylediklerinizin bir çoğunu çeşitli mecralarda duymuştum. Size sorum şu; Bursa'da Şebeke sularımız kireçli. bu durum evde kullandığımız cihazlarımız (çamaşır makinası, bulaşık makinası, kombi vs) için biraz problem. Bu cihazlarda kireç oluşumunu önlemek için manyetik kireç tutucu kullansak uygun olur mu?
Bu makineler için zaten kireç önleyici sıvı kullanılması gerekiyor. Önerdiğin yöntem olabilir. sağlıklar dileğimle
İki haftadır "meşhur bir yerli beyaz eşya üreticisinin pazarladığı su arıtma kira süremin dolması nedeni ile " araştırma içindeyken bu konudaki en objektif yayını şimdi izleyebiliyorum. Pazarlama endişesi taşıyarak izlediğim pek çok yayından sonra anlayışıma uygun bir yayın yapmışsınız. Şebeke suları en iyi sulardır. Ancak gelene kadar başlarına bir şeyler gelebilir endişesini taşıyırum.
Bir tek konuda sorum var onu da belki diğer videolarınzda bulurum. Terkos suyunu 1984 e kadar musluktan kana kana içebilmiş bir nesil olarak şimdi musluklardan akan pas kokulu depo kokulu suların ve herhangibir yağmurlu günde ya da su keaintisinden sonra borularda oluşacak negatif basınçla gelebilecek suyun çocuklarımıza zarar verebileceğini düşünerek yine de bir şeyler yapmamız gerektiğini yadsıyamayız. Yöneticilerimiz sizin anlayış seviyenize ulaşmasına kadar bunu yapmamız gerekiyor. Bu amaçlandığı zaman En doğruya yakını "uf filtre" olabilir mi?
Hilmi Bey,
Olabilir. Ankara'da ikamet etmekteyim. ASKİ web sayfasında Ankara suyu analiz raporları yayımlanmakta. Ve musluktan akan su içilebilir özellikte. Oturduğum binada musluktan su sarı renkli, bulanık ve sülfat kokuyordu. Apartmanın eski kurşun borularını sağlıklı borularla değiştirdik. Şimdi o pas rengi ve sülfat kokusu kalmadı. Anladığım kadarıyla İstanbul'da ikamet etmektesiniz. İSKİ WEB sayfasındaki bazı mahallelere ait şebeke su örneklerinin en son Temmuz 2021 tarihine ait su kalite raporuna göre; tüm parametreler uygun ve içilebilir özellikte olduğu görülüyor. Eğer oturduğunuz binanın su tesisatı eski kurşun boru ise mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Suyun musluktan bulanık aktığını, koku olduğuyla ilgili belediyeye durumu bildirebilirsin. Hatta CİMER aracılığıyla musluktan akan suyun neden paslı, sarı, bulanık ve koku olduğunun sebebini sorabilirsiniz. Yemek ve çay için musluk suyunu kullanabilirsiniz. Çare olarak sadece içme için damacana suyu alınabilir. Kişi başına günde 1 litreden ayda 30 litre, 1.5 litreden 45 litre, o da yaklaşık 2 damacana yapar. Sağlıklı günler dileğimle.
hocam keşke 2020 ters ozmoz ile şebeke suyu örneklerini de alıp test ettikten sonra bilgilerini paylaşabilseydiniz. 2009 yılından beri arıtma sistemleri çok gelişti.
İlginiz için teşekkür ederim.
Önemli olan yönetenlerin halka musluktan temiz ve güvenilir suyu sağlamaktır. Ankara'da ikamet etmekteyim. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'ya barajlardan gelen suyu, devasa su arıtma sistemlerinde arıtmaktadır. ASKİ WEB sayfasından yayımlanan analiz değerlerine göre musluktan akan su içilebilir özellikte ve kalitede. Neden ev tipi su arıtma cihazı alarak suyu tekrar arıtmak isteyeyim.
Suyun arıtması yapıldığına göre, ev tipi su arıtma cihazında arıtılmış suyun kalitesinde ters ozmos da olsa değişen bir şey olmamaktadır. Sonuçta arıtma işleminde bir iyonu, birçok anyon ya da katyonu, elementi tutarken, diğerini arttırmaktadır. Suyu yumuşak hale getirmektedir. Bir dizi etken filtre, kimyasal kullanılmaktadır. Birçok elementin iyon değişimi de olmakta, arsenik, florür gibi elementleri arıtamamaktadır. Radyoaktiviteyi yok etmemektedir. Dolayısıyla suyu kaynağında kirletmeden, temiz ve kaliteli su temin edilmesidir. Ev tipi arıtma cihazlarında tüm işlemleri tüm parametreleri aynı anda yapabildiğini söyleyemeyiz. Ters ozmosda arıtılmış sudaki tüm parametre derişimleri, doğal haliyle korunuyorsa, arıtma neden yapılmaktadır. Tüm arıtma cihazları aynı nitelikte midir? Videoda ev tipi su arıtma cihazı hakkında temel bilgiler vermekteyim. Tüketicinin ev tipi su arıtma cihazı alırken, suyunu analiz ettirerek, hangi tip arıtma cihazı uygundur, karar vermelidirler diye de uyarı yapmaktayım.
Ev tipi su arıtma cihazlarının bakımı ve kontrolü çok önemli. Firmalar cihazın bakımını kaç gün arayla, ay sonra yapmaktadırlar. Bozulanın bakımını ücretsiz yapabiliyor mu? Filtreleri ne kadar. Alan kişinin bütçesi için fazla bir yük taşıyor mu? Filtreler bütçelere uygun fiyatlarda mı satılmaktadır. Tüketici kaliteli ve güvenli su içtiğinin güveni verilebilmekte midir. Arıtılmış su elementler yönünden yeterli midir? Asitliği PH 7,4 ve üzeri midir? Kalsiyum, magnezyum gibi elementler kafimi. Toksik elementleri arsenik, florür, kadmiyum, kurşun, cıva, radyoaktif, gideriyor mu? Arıtılmış suyun Elektrik iletkenliği, toplam çözünmüş madde derişimi nedir? Sülfat, sodyum, klorür, karbonat, bikarbonat derişimi nedir? Arıtılmış suyun sertliği nedir? Su sert su mu yoksa yumuşak su mu olmaktadır. Birçok soru akla gelmektedir.
@@esrefatabey2114 işte Bilimin ve bilginin gücü.öyle her ağzı 😛 dili olanın konuşacağı birşey değildir bu.
Hocama uzun ömürler dilerim.
@@esrefatabey2114 hocam arıtma cihazı kullanıyorum. Membrandan çıkan suyun saf su kadar mineralsiz olduğu konusunda hiç şüphem yok. Zaten tds oranı çok düşük çıkıyor. Membrandan sonra alkali, mineral ve post carbon denen filtreden geçince tds oranı 65 e yükseliyor. Damacana sular ise 60 70 bandında oluyor. Şebeke suyu tds seviyesi ise 250 civarında seyrediyor. Membranın atık kısmından çıkan suda ise tds 450 civarı ve atık sudan klor kokusunu şebeke suyuna göre daha yoğun alabiliyoruz. Eldeki imkanlarla tds ölçümü ve tat koku analizi yapabiliyoruz. Biyolojik ve radyolojik analiz yapma şansımız maalesef yok. Bizim su arıtmaya olan güvenimiz nsf isimli global kuruluşun verdiği sertifikalardır. Ayrıca membran sistemi endüstriyel sistemlerdede kullanıldığı için işe yarayabileceğini değerlendiriyoruz. Biz bu işi bilmiyoruz ama bu kuruluş bunu biliyordur diyerek inanıyoruz. Bu arada aldığımız ürünlerinde onaylı olmasına dikkat ediyoruz. Belediyelerin siyasi yapısı ve altyapı giderlerini düşük tutarak oy arttıran sektörlere yatırım yapması sebebiyle güvenmiyoruz. Damacan suların analiz sonuçları ve ticari işletmelerin müşteri sağlığına acil bir hastalık durumu olmadıkça hassasiyet göstermedikleri gerçeği ortada iken belediyeye güvenmenin yada damacana su kullanmanın iyi bir çözüm olmadığı kanaatindeyim. Siz işin uzmanı olarak nsf kuruluşunun hangi su arıtma filtre ve sistemlerine, neye göre sertifika verdiği ve ne kadar güvenilir olduğu konusunda araştırma yapıp sonuçları bizimle paylaşırsanız hayırlı bir iş yapmış olacağınız kanaatindeyim.
Hocam peki İstanbul'da çeşme suyu içmek güvenli mi ve klorun insan sağlına bir zararı var mi
Musluktan akan sudaki klorür derişimi 250 miligram/litreyi geçmemelidir. Geçerse zamanla sağlığa zararı olur.
İstanbul'un suyu hakkındaki video
ua-cam.com/video/VA22-WGIQZE/v-deo.html
Ayrıca klorür elementi dahil elementlerin sağlığa etkileri için ''Elementler ve Sağlık'' kitabını edinebilirsiniz. www.kitapyurdu.com/yazar/esref-atabey/168758.html
Su arıtma cihazlarının faydalı olduğuna dair 500 tane profesör bulurum
Su arıtma cihazlarının faydalı olduğuna dair 500 tane profesör bulabileceğinizden şüphem yok da, asıl olan su arıtma cihazlarının faydasını bilimsel olarak nasıl kanıtlayacaklarına dair şüphelerim var. Sağlık dileğimle.
Buna kimsə rüşvət verilib
musluk suyu içme damacana içme su arıtma zaten içme ne içeceğiz arkadaş. siz ne içiyorsunuz keşke söyleseydiniz de onu içseydik
hiç inandırıcı değil, damacana su firmaları için oluşturulmuş bir paylaşım gibi. niye mi?
o petlerden, plastiğin sağlığa zararı, hormonal etkileri vs. ye farkındaysanız hiç değinmemiş bile "hoca" bu su arıtmacıları hedef alan bir paylaşım ve itimat edilmemeli. Otorite insan, sağlık düşmanı niye izin veriyor, imal, ithal ve satışına dese ya! sıkıyorsa. iyi inceleyin bence. ben arıtma cihazı kullanıyorum çok araştırdım ve ne içtiğimi gayet iyi biliyorum. siz de aynını yapın. araştırın. sevgilerimle
Kemal Demir, Manisa
aynen katılıyorum
Sayın Kemal Demir, Eleştiri ve katkınız için öncelikle size teşekkür ediyorum. Beni, arıtım cihazı satıcılarının karşıtı, bunun yanında damacana su satıcılarının yandaşı olduğumu ima eden ön yargılı bir fikir beyan etmişsiniz. Ev tipi su arıtma cihazı hakkındaki bilgileri hiç kimse ve kuruluşa yaranmak için vermedim. 67 yıllık, Türkiye'nin her yerinde yaptığım araştırmalar ve edindiğim hayat bilgi ve tecrübelerime dayanarak, bildiklerimi ve tecrübelerimi halkın bilgilenmesi, yararına sunmak için videoyu hazırladım. Şimdiye kadar yazdığım kitaplardan ve verdiğim bilgilerden de metelik çıkar sağlamadım. Bilimsel bilgiyi halka ulaştırmak, belki insanların yaşamında kolaylıklar sağlaması için, kitap, dergi, gazete yazıları, facebook, youtube gibi sosyal alanlarda bildiklerimi ulaştırma çabasını göstermekteyim.
Herkesi bir yan olma gibi bir ön yargı içinde olmanızı ve beni şunun, bunun yanında olma gibi yan tutma düşüncenizi kabul etmiyorum.
UA-cam kanalımı incelediyseniz orada halk sağlığı, doğa, çevre, tıbbi jeoloji konularında onlarca video bulunmakta. Orada ev tipi su arıtma cihazı sağlıklı mı videosu da, damacana ve pet şişelerle, ambalajlı sularla ilgili videolar da mevcut. Damacanalar hakkında videoyu da izlemiş olsaydınız, orada damacanalardaki fosgen gazından, pet şişeleri, ambalajlı sularla ilgili sakıncaları, uyulması gerekenler, önerileri görebilirdiniz. Ben ev tipi arıtma cihazı almayın, bunun yerine ambalajlı su, damacana suyu alın gibi bir öneride de bulunmuyorum.
Şunu yapmış olsaydınız, çok memnun olacaktım. Kullanmış olduğunuz arıtma cihazından geçen suyun analiz değerlerini, kapsadığı elementleri, pH, asidiklik, kalsiyum, magnezyum, klorür, florür, sülfat, sodyum vd elementlerin, toksik elementlerden arsenik, florür, cıva, kadmiyum, kurşun değerleri, radyoaktivitesi,, en önemlisi çözünmüş madde oranı, elektrik iletkenliğini vererek, benim verdiğim değerlerin hatalı ve yanlış olduğuyla ilgili beni ikna edebilirdiniz. Arıtma cihazından geçen su ile doğal musluk suyunun parametrelerini karşılaştırarak benim verdiğim bilgileri çürütebilirdiniz ve bana verdiğiniz bilimsel bilgi için teşekkür ederdim.
Şu dikkatinizden kaçmış. Videoda ben, ev tipi arıtma cihazlarının kesinlikle zararlı olduğunu ve kesinlikle kullanılmaması gerektiğini söylemiyorum. Bilimsel araştırmam sonucunda, dediğim, arıtmadan geçen suyun parametrelerinin ne olduğunu, eksilen elementle dolayısıyla suyun sağlık açısından sakıncalarını, arıtma alırken hangi parametreyi arıtacağınızı bilmek için analiz yapılması gerektiğini, her arıtma cihazının iyi yada kötü yanları olabileceğini söylemekteyim. Ev tipi arıtma cihazı almayın diye bir ifadem yok ki. Sadece insanları bilgilendirme ve önerilerde bulunuyorum. Aynı uyarıyı ve önerileri ambalajlı sular, damacanalar için de, ev tipi arıtma cihazı videosunun olduğu UA-cam kanalımdaki videoda da yapmaktayım. İzleyebilirsiniz. Bireylerin, Ev tipi arıtma cihazı alıp almamaları konusunda bir yönlendirme de yapmıyorum.
Bu konuda görev belediyelere, yerel yönetimlere, yönetenlere düşmektedir diyor ve asıl olan musluktan temiz ve kaliteli içilebilir suyu sağlamalıdır diyorum. Bireylerin, zorunlu olarak damacana, ambalajlı sulara, ev tipi arıtma cihazı almaları için yönelmelerini önlemeleri gerektiğini belirtiyorum.
Ülkemiz giderek su fakiri olma yolunda ilerlemektedir. Dünya'da olduğu üzere ülkemizde de bazı yerlerde sular özelleştirildi. Ambalajlı su sektörü ve arıtma cihazı sektörü yaygınlaşmakta. Sularımız insan eliyle giderek kirlenmekte. Göllerimiz kurudu. Musluklardan temiz ve içilebilir su bulma giderek zorlaşmakta. Bunu fırsat bilenler arıtma cihazı pazarlamakta, ambalajlı su tüketimini teşvik etmekteler. Olan biz bireylere olmakta. Yine arıtma cihazı alan biz bireyler, ambalajlı suyu alan yine biz bireyler. Yine bütçemizden pay ayıran biz bireyler. Yapılacak tek çözüm var: Su hakkı çerçevesinde, her bireye günlük insan hakkı gereğinin miktarda su temin etmek, musluktan akan suyun içilebilir kalitede ve güvenilir olmasını yönetimlerin sağlamasıdır. Sağlıklı günler dileğimle.
@@esrefatabey2114 Selám,
Önyargım şu sebeple oluştu. deprem vs. döneminde kullanın demişsiniz hazır suları. arıtmayı da "kullanmayın demedim" diyorsunuz ama...
Bu video hiç de öyle söylemiyor. tek katıldığım nokta. evet bence yönetimler bize şebeke yoluyla çok daha iyi su getirmeli. hele de ödediğimiz meblağlar gözönüne alınınca! Zira asli görevleri içinde olan atık su ile ilgili harcamaların bile parasını bizden alıyorlar. tıpkı elektrik sağlayıcılarının sayaç okuma bedellerini bizden tahsil etmeleri gibi... oysa basit bir otomasyon sistemi yatırımı ile zaten gelip sayaç okumasına gerek yokken personelinin maaşını hatta çok, çok daha fazlasını bizden, bir de kullandığın enerjinin miktarına göre değişkenlik gösteren şekilde tahsil ediyorlar. sözün özü, bu paylaşımınızı çok faydalı bulmuyorum. Tüm artırma sistemlerinin verileri sizdeyse ; bizimle paylaşın ben kalkıpta arıtma cihazımdan suyu analiz ettirecek değilim. bana bunu satan firmayı, elindeki verileri inceledim. kullanıyorum. memnunum zira her mineral, element neyse tamamını sudan alacak değiliz, su temel ancak başlıca besin kaynağımız değil. minimize yada yok ettiklerini zaten diğer gıdalardan alıyoruz. ben şunu ararım akademik bir açıklama ve paylaşımda. şebeke suyu da plastik içinden ve kaynağının neresi olduğunu nelere maruz kalarak depolama alanlarına geldiği malum yer altı sularının. şunu söyleyin ;
Damacana, pet vs. deki sular, zararları...
şebeke suyu zararları....
arıtma cihazı çeşitleri ve öyleyleyse hepsinin ya da şu teknikte olanların zararları, faydaları vs. şeklinde ciddi veriler ışığında herkesin anlayacağı bir dille PAYLAŞIM. Yoksa sizi tanımam etmem, su arıtma cihazı satıcısı değilim. niye size gard alayım. Selámlar....
@@giftplusturkey7391 sayın kemal Demir,
''Suyun musluktan temiz, sağlıklı ve güvenilir akması yönetimlerin en önemli görevi olmalıdır. Yapılacak öncelikli iş topluma şebeke yoluyla sağlıklı ve temiz suyu ulaştırmaktır.
Bu görev hiçbir şekilde aksatılamaz ya da devredilemez. Ancak bu görevin yerine getirilmediği deprem, doğal afet, olağanüstü hallerde yapılması gereken; şişe ve damacana sularını içme suyu olarak kullanmak, klorlu şebeke suyunu temizlik amacıyla kullanmaktır.
''demekteyim. Deprem gibi doğal afetlerde su iletim sistemleri hizmet dışı kalır. İnsanların yaşamı için gerekli su, geçici olarak acilen arıtılarak ya da ambalajlı sulardan sağlanır. Bu bilgi AFAD bilgilendirmesinde de yer almaktadır. sağlıklar dilerim.