Arkadaşlar Merhaba: Finish'e bu videoya katkıları için teşekkür ederim. Sizlerden Ricalarım: 1) Yarininsuyu.com adresini ziyaret edin lütfen: www.yarininsuyu.com/ 2) Su ayak izinizi hesaplayın. Yorumlar kısmında hepimiz bulduğumuz rakamları kıyaslayalım. 3) Tasarruf sözü verin lütfen. 5-6 ay sonra verdiğimiz sözleri tutup tutmadığımıza bakalım. 4) Finish Su endeksini takip edin lütfen. Herkese sevgiler, Özgür
Saygıdeģer Hocam yaratmak istediģiniz farkındalık için çok teşekkür ediyorum. Çok yaģış alan ve su sıkıntısı olmayan Almanya'da teşvik edilen bir sistemi ülkemde de görmeyi ćok isterdim. Yaģmur suları ekstra bir depoda toplanarak filtrelenip WC, çamaşır makinası, araba yıkama vs. tüketiminde kullaniliyor. Bahçe sulamalarini söylemeye gerek bile yok, nerdeyse her evin çatilarindan inen yagmur oluklarina ekstra açma kapaklari yapilip o sular toplanir ve kullanilir.
Hocam ekonomi bakanı olsanız Türkiye nin dünya gücü olması 3 seneyi bulmaz. Bu ülkeye sizin gibi 10 tane süper adam yeter. Teşekkürler Hocam. İyi ki ülkenize döndünüz.
Peygamber efendimizin yüzyıllar önce dereden abdest alırken bile suyu israf etmeyin demesi şimdi daha iyi anlaşılıyor hocam. Farkındalık oluşturmanız çok güzel. Teşekkür ederiz
Sosyal sorumluluk projesi değil, ölüm kalım meselesi. Bizden sonraki 1 yada 2 nesil sonrası su yüzünden savaşlar çıkabilir, haritalar değişebilir, milyonlarca insan ölebilir, belki milyarlarca. Konu o kadar kritik ki; 1- Su dünyada oluşmadı ve oluşmuyor. Hazırdan yiyoruz. 2- Çöllerin alanı yılda 10 kilometre artıyor.
Küçüklüğümden beri suya ve ekmeğe saygıyla büyütüldum ve bununla gurur duyuyorum ailem gençlik yıllarında istanbul gibi "mega sehir"de su sikintisi yaşamış köylerde daha bol su varmış herkesin kuyusu varmış şehirde tam aksine ayda bir gelirmiş ve sadece 1 gün akiyomus sular herkes doldurabildigi kadar bidon dolduruyormuş demem o ki annem babam susuzluğun ne olduğunu çok iyi bildiklerinden hep israf edilen suya çok acır ve çok kızarlardı, bu evlerinde küvet olanlar keyfi küvetleri doldurup keyif yapanlar dışını fırçalarken 2 dk aksin ne olcak diye düşünenler elini sabunlayınca eli köpürene kadar suyu boşa akıtanlar size sesleniyorum kendinizi düşünmüyorsunuz evlatlarinizi düşünün yeni nesili düşünün ben çocuğumun ileride su kıtlığı yaşayabilme ihtimalini düşününce bile kendimi kaybediyorum cok bilinçli olun lütfen,hanımlar mutfakta bulaşıkları sudan geçirmek yerine bir legende gün içinde su biriktirin bu her türlü olabilir bi sebze yikladığınız suyu dökmeyin boşuna yemekten sonra tabakları o legende akitip köyün makineye ,dus alırken şu biraz geç ısınır o sırada akan suyu kovaya doldurup sifon suyu yapın ya da yer silme suyu,bunları yapan da vardır ama daha çok kişiye ulaşsın lütfen akan suyun kıymetini bilin ve saygı duyun onu hor kullanmayın israf etmeyin geleceğimiz için bu sart insan su hariç yaşadığı her yoklukta hayatta kalır , su hayat demek lütfen duyarlı olalım en hassas olduğum konu bunu buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim 🙏
Gel gör bunu hangi insana anlatıcan yeni askerden geldim askerde her sabah tıraş ve diş fırçalanır çoğu kişi dişini fırçalarken traş olurken %85 suyu açık bırakır bunların hepsine tek tek anlatıyorum kimi yapıyor kimi yapmıyor sorun yine biz insanımızda tamamen bilinçsiz hayat yaşıyorlar bilmiyorlar ki ilerleyen yıllarda biz Türkiye olarak su sıkıntısı çekeceğimizi biliyorum burada önemli olan gerçek anlamda su hakkında bilinçlenmek bu konu medyanın üstüne çok düşüyor umarım herkes bilinçlenir.
Bilinçliler bilinçsizlere tek tek anlatsa da yarın bir gün unuturlar ama bunu ülke gündemine koymak gerek aynı pandemi gibi sürekli uyarılar olmalı gerek medyada gerek disarda afişlerle, reklamlar haberler hep bunu göstermeli bi rutin haline gelmeli ki üzerine bastıra bastıra en sona kalanlar da ikna olsun
Özgür hocam bu videodan dolayı size hocam teşekkürler ediyorum 46 yaşındayım baktığınız zaman ilkokul mezunuyum lise bitiremedim Ben yıllardır su için herkesle kavga eden biriyim o kadar önemli ki bu su su olmasa hiçbir şey olmayacak ve ben 3. Dünya Savaşı'nın su sebebiyle çıkacağına inanıyorum Umarım herkes bilinçlenir su gerçekten hayattır gerisi boş teşekkür ederim.
Fatih Rustu aday olmak istediği duyulduktan sonra büyük ihtimal bir kılıf uydurulur ve içeri artırılır. Bam meral aksener yılların kurdu olmasına rağmen zar zor çöl kutularının üzerinde miting yaparak bir yerlere gelebildi. Babacanin parti kurmasi 2 seneden fazla surdu
İyiki Türkiye'ye dönme kararı vermişsiniz, iyiki UA-cam kanalı açmaya karar vermişsiniz, iyiki Anadiliniz Türkçe, iyiki Türkiye'de doğmuşsunuz ve umuyorum bu kadar bilgi, birikim, tecrübe ve enerji kapsamlı bir yetkiyle buluşur.
@@mustafaakkoclar1272 Evet beyaz adam tüm açgözlülüğüyle ABD'de çoğaldıkça kızılderililer azaldı, ardından yok oldu. Beyaz adam doymadan dünyadaki tüm kendinden geri ulusları sömürgecilikle savaşla yok ediyor. Sayın Beyaz Adam kıtalar ötesinde Filipinler'de Vietnam'da Afganistan'da daha sıralamaya devam etmeye gerek var mı, barış götürmeye devam ediyor. Hatta Mars'a bile özgürlük götürecek. Dünyadaki yoksulluğu yok etmek için mi Mars'a gittiğini zannediyorsunuz? Tabiki madenleri için. Oluşacak yeni çıkarları için. Ne diyordunuz: Çok yaşa Wahşi Beyaz Adam.
@@demirceyhan3019 beyaz adamın icat ettiği, internetten, bilgisyardan, youtubeden bunları söylüyorsun, beyaz adam sayesinde kısmende olsa demokratik bir ülkede yşaıyorsun . hayat standartların beyaz adam sayesinde çok iyi, onların icat ettiği, ilaçlarla tedavi oluyor onların makineleryle amelyat oluyorsun. ve kalkmış mağara hayatı yaşayan insanları savunuyorsun, beyaz adam amerikaya varmasa onlar birbirlerini öldürmeye devam edecekti zaten. babası ferrari yerine bmw aldı diye ağlaayan çocuklar gibisiniz. beyaz adamın size verdiği nimetleri görmezden gelip size zerre faydası olmamış adamları övüyorsunuz. şehirlerde sizi zorla mı tutuyorlar ? git köyüne tarım yap, engelleuyen mi var ?
Merhaba, Özgür Bey gerçekten çok etkilendim. Hemen paylaştım. Söz verdikten sonra günde 355 L dönüştü. Yıllardır kıyafet almıyorum. Araba kullanmıyorum, sadece bisiklet. Dilerim Bisiklet yollarını bir an önce geliştiririz. İnsanların bisiklet kullanımını işe giderken, alışveriş yaparken her alanlarına yansıtabiliriz. Maalesef misafirlerim olduğu zaman Et tüketimim artıyor. Yaz dönemine denk geliyor. Bence pandemi krizinin dışında bu sürecin ilerisi Çevresel Fırtına yıkımı olarak görüyorum. Bu yıl Çin'in yaşadığı seller ile birlikte ekin alanlarının yok oluşunu izlediğim zaman çok üzüldüm. Çin'in nüfus oranına düşününce en büyük problemin gıda krizi dalgası ne yazık ki ön görülebilir. Güzel ülkemizin yaşadığı derin kriz ortamında dayanışmayla, bilgiyi paylaşarak bilimin ışığında hareket etmemizi dilerim. Ben tek yaşayan bir bireyim. Su tüketimime de çok özen gösteriyorum. Çöplerimi ayrıştırıyorum. Sahilde plastik topluyorum. Erikli Su firmasına hem yazılı hem arayarak plastik şişe sorununu çözmemiz gerektiğini bir çok kez ilettim. Almanya ya da Norveç gibi depozitolu şişeyi özendirici hale getirmeliyiz. Doğa Ana için yaşıyorum, tek dileğim ona daha da çok sahip çıkmamız. Dayanışma ve eğitimle dilerim gelecek kuşaklara cennet dünyayı tekrar Cennet yaparak emanet ederiz. Sevgiler Saygılar,
Eti yarıya düşürmeye söz vermezsem 1595, eti yarıya düşürme sözü verince 345 litre. Aslın su şişesi meselesinde firmaları beklemek yerine herkes kendi su kabını kendi taşısa çok fazla tasarruf olur.
Gizli Gizemli bir kilo havuç düşünün onun sofraya gelene kadar su vs masrafını düşünün eti de ayni şekilde sofraya gelene kadarki masrafları düşünebilirsiniz.
Özgür bey , pet şişelerin , kapaklarının kapatılmadan atılması da suyun doğaya karışabilmesi için çok önemli . Konuyla ilgili yapacağınızı söylediğiniz sonraki videonuzda bu hususa da değinmeniz faydalı olacaktır .
Özgür Hocanın mükemmel ve bilim dolu videoları, bende bağımlılık yaptı. Prof. Demirtaş Hoca'nın verdiği bilgilere göre, yakın zamanda, Su, Brent Petrolden, Doğalgazdan, Altından, Elmastan, Dolardan daha önemli olacak. Yakında, altyazıda Suyun da fiyatını koymaya başlarlar. Dinledikçe, olayın ciddiyetini anlayıp, Hiçbir şey bilmediğimi ve daha çok okuma yapmam gerektiğini anlıyorum. Hocam, siz gerçek Yurtsever bir Bilim İnsanısınız. Çok teşekkür ederiz.
Bakan olsa idim etrafıma en iyi ekonomistleri toplar, görüşlerini alırdım. Ekonomi politikamı buna göre oluşturur yine de her durumda uzmanlara danışırdım. Öz babam olsa kimsenin işime karışmasına izin vermezdim. Bu durumda o pozisyonda uzun süre kalabileceğimi de sanmam. Tabii ki azledilirdim.
Bu kadar bilgili çağdaş bir insanın ülke yönetiminde olmaması ülkem adına çok büyük bir kayıp. İnşallah bir gün siz ve sizin gibi insanlar söz sahibi olurlar.
3 роки тому+4
Toplumu bilinçlendirdiğiniz için teşekkürler hocam.🙏
Özgür Hocamı dinlemek harika. Canlı kanlı da dinleme, izleme şansım olmuştu. Sanırım kardeşimden sonra hayatımda gördüğüm en hiperaktif insan olabilirsiniz. Öyle ekrana bağlı yansıtma yapıp anlatan hocalardan da değil he :) Canım Özgür Hocam ağzınıza sağlık.
Hocam 90larda su savaşları diye bir belgesel izlemiştim o zamanlar çok ütopik gelen şeyler şimdi gerçek. İzlanda norveç isveç gibi ülkelerde ki tasarruf tedbirleri inanılmaz.. teşekkürler bilgilendirme için
@isak doğrudur hocam birde bu fiyork ülkelerinin tarıma elverişli olmaması onların artısı su kullanımı bakımından. Ama bizim gibi doğu avrupa ya da ortoduğu ülkelerinden daha bilinçliler. Biraz da bunu vurgulamak istedim aslında.
Özgür Hocam bir dahaki videonuzda şunlara da değinmenizi isterim : Biz neden Fırat(30 milyon m³) , Dicle (16.4 milyon m³) nehirlerimizi sınırdışı olan Suriye ve Irak ile paylaşıyoruz eğer bunları şuanki bizde olan m³ ile toplarsak yaklaşık 150-160 milyon m³ su oluyor bu da bizi su endeksinde su stresinden normal seviyeye getirebilir. Çıkan bazı haberleri de okuyorum ırak -suriyede bunları aşırı israfa kullanıyorlarmış ve biz bunları kendi isteğimizle paylaşıyormuşuz(zaten 5 milyon Suriyeli gelmedi mi biz niye suyu oraya gönderiyoruz onun yerine bereketli Güneydoğu bölgesinde kullanabiliriz) onun yerine suyu kendi sınırlarımız içerisinde yeni barajlar kurabiliriz değinirseniz çok sevinirim , teşekkürler.
sen dicle fıratı kes bulgarda edirneye gelen suları kessin.zambiya nilin suyunu kessin oklahama diğer eyaletlere giden missipiyi kessin.herkes kessin seninki müthiş fikir 3 güne kalmaz 3.dünya savaşı çıkar zaman sumu daha değerli insanlıkmı anlarsın.
Hocam siz bir yardımcı melek gibi anlatıyorsun Bilinçsiz bir toplumda yaşıyoruz Türkiye de boşa akan nice çeşmeler var önlem alınsa çok güzel olur Kendine iyi bak selamlar Danimarkadan
Hocam boyle bi konuya degindiginiz için teşekkürler, Bende sosyal sorumluluk projeleri kapsaminda Afrikanin bi kac ulkesinde su kuyusu projelrinde bulunuyorum oralara gidip geldikten sonra, muslugu acip kapama şeklim degisti, mumkun mertebe 1 damla suya bile dikkat etmeye çalışıyorum . 1 şişede isinip kalan suyu dokmem gerektiginde bunu dogaya mi lavaboya mi dokmem gerektiğini ogrendim. Tarim hayvancilikla ugrasiyorum bugün yagislarin azalmasi nedeniyle sulama kuyularinin kuruduğuna şahit oluyoruz artık malesef, 😢😢.
Finish olmamış.Finishin doğaya verdiği zararıda anlatsaydınız. Yıkamadan sonra gider sularına gönderilen kimyasallar ne olacak. Kaç ton suyu kirletiyor acaba. Zararlarını kapatmak için sizi kullanıyorlar.
Finish kullanılmasa yerine pril kullansan hem elde yıkadığın için hem de daha kirletici olduğu için avantajlı değil. Sadece aklıma sabun kullanmak geliyor.
Bu güzel ve bilgilendirici içerik için teşekkürler hocam. Finish bu işe öncülük etmiş diye önyargılı düşünenler olmuş ama biz almamız gereken bilgi ve düşünceyi aldık hocam sağolun.
Şimdi bak hocam siz ekonomist siniz ben mühendis . Dünya bir fanus tur yani atmosfer çevreler. Siz hiç bir bilimsel veride atmosferden uzaya kaçan su buharı araştırmasına rastladınız mı. Yoktur çünkü. Dünyanın 74 oranındaki suyu buharlaşır ki bu süreçte içindeki tuzdan arınır daha sonra atmosferik etkiyle dolu kar yağmur olarak karaya döner.Küresel ısınma nedeniyle süreç içerisinde daha çok tatlı su karaya düşmektedir. Ha sorun nedir artan dünya nüfusuna yeter mi. Yada bizim bölgeye nasıl daha fazla düşürürüz. Bunlarla ilgili çalışmalarda USD Rusya Çin Hindistan tarafından hali hazırda yapılmakta istenen bölgelere suni olarak tatlı su indirilmektedir. Küreselci baskı tasarruf diye kamuoyu oluşturarak hem ürün satmakta hemde kendi bölgelerine düşen tatlı su oranını artırmak istemektedirler. Sonuç dünyadan uzaya su kaybı yoktur sadece paylaşım problemi vardır. Bu yarışmada olmak için bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirmek gerekir. Saygılarımla
Peki Sayın Hocam, Finish yüzünden kirlenen su miktarı nedir acaba? Finish bunu da araştırmış mı? Yıllardır kanallara, denizlere vs ne kadar kimyasal içerikli su deşarj olmuş? Doğal hayat üzerinde etkileri ne olmuş? Bununla da ilgili bir araştırma videonuzu bekliyoruz! Madalyonun görünmeyen yüzünü bekliyoruz sizden! Saygılarımla.
Hocam iyi de bulaşık deterjanı kullanmayacak mıyız? Zaten yağlı tabakları temizlerken hiç deterjan kullanmasak bile o yağ litrelerce suyu kirletiyor. Mğhendislik hesabının yapılması lazım fakat deterjanlar yağı çözdüğü için direkt yağ olarak dökmekten daha yararlı bile olabilir.
@@DenizFidan Yağı gidere dökmezseniz suyu kirletmezsiniz! Deterjana da gerek kalmaz. Temizlenecek yağlı eşyaların kaba atıklarını kolaylıkla başka bir yere aktarabilirsiniz. Sorunlu bir süreç başka sorun yaratan bir süreç ile giderilemez! Mühendislik hesabına gerek yok böyle basit mantık işleri için!
@@onurtopbastekin1847 Her yağ sıvı mı oluyor? Zaten sıvı yağı her zaman için ayrı bir toplama kabında vs. topluyoruz. Donmuş yağ, katı yağ, yemek artıklarının tabağa yapışanlarını vs kulkanmak için makine deterjanı olmasa da el deterjanı kullanılacak. Yani demeye çalıştığım sabun veya deterjan zaten kulkanılmadan yağı veya artıkları çözmek neredeyse imkansız. Yani fnishi falan savunmuyorum babamın firması mı zaten. Ama en azından sabun gerekecek. Bunlara takılmaktansa suyu nasıl daha az kullanabilirize takılmak daha mantıklı bence.
@@DenizFidan Kusura bakmayın fakat yorumlarınızda teknik hatalar var ve konuyu başka kısımlara çekiyorsunuz. Ben bir çözüm yolundan bahsediyorum ve Hocanın böyle bir işe bu alanda kimyasal üreten ve muhtemel olarak doğanın zarar görmesine doğrudan ya da dolaylı etki eden bir firmayla kaynak göstermesini, video atmasını uygun bir şekilde eleştiriyorum ve tepkimi iletiyorum. Süreç diyorum, yağı önceden temizlemek gerek diyorum siz her yağ sıvı mı diyorsunuz. Ne alaka? Sıvı da olsa temizlenir katı da olsa temizlenir, ticari ürünlere mecbur değiliz bunun için. İnsanlar ne zaman kendi menfaatleri ve kolaylıkları uğruna doğayı tahrip etmekten vazgeçerlerse o zaman zaten suyumuzda, toprağımızda, havamızda temiz olur.
Hocam Bloomberg HT’de su endeksi döviz emtia vs. gibi ekranın sağ altında gösteriliyor. Birkaç kere denk geldim üstüne siz bu videoyu çektiniz çok iyi oldu, teşekkürler 🙂
Şimdi bak hocam siz ekonomist siniz ben mühendis . Dünya bir fanus tur yani atmosfer çevreler. Siz hiç bir bilimsel veride atmosferden uzaya kaçan su buharı araştırmasına rastladınız mı. Yoktur çünkü. Dünyanın 74 oranındaki suyu buharlaşır ki bu süreçte içindeki tuzdan arınır daha sonra atmosferik etkiyle dolu kar yağmur olarak karaya döner.Küresel ısınma nedeniyle süreç içerisinde daha çok tatlı su karaya düşmektedir. Ha sorun nedir artan dünya nüfusuna yeter mi. Yada bizim bölgeye nasıl daha fazla düşürürüz. Bunlarla ilgili çalışmalarda USD Rusya Çin Hindistan tarafından hali hazırda yapılmakta istenen bölgelere suni olarak tatlı su indirilmektedir. Küreselci baskı tasarruf diye kamuoyu oluşturarak hem ürün satmakta hemde kendi bölgelerine düşen tatlı su oranını artırmak istemektedirler. Sonuç dünyadan uzaya su kaybı yoktur sadece paylaşım problemi vardır. Bu yarışmada olmak için bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirmek gerekir. Saygılarımla
👉(Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58] ✌️Şu güzel insan ekonomi anlatmaktan bıktı bizimkiler batırmaktan bıkmadı . Liyakat sahibi olmayan devlet adamı olamaz ...
Verdiğin bu değerli bilgi için sana çok teşekkür ediyorum sana minnettarız aslında bu bilgi televizyon'da sürekli kamu spotu olarak devlet tarafından verilmesi lazım iş siyasilere kalırsa yandık...
Sudan gecirilmez ise yaglar ve hatta cay lekeleri bile çikmiyor..bulasiklar yagli kaliyor ..ozellikle finish kullanirken de oluyor.. Lutfen ozgur bey kendiniz makinaya sudan gecirmeden salcali ve firin tepsilerinizi de koyun ve sonucunu gorün..
Hocam bunları yıllardır şahsen çevreme izah etmeye çalışıyorum ancak bizi bekleyen su kıtlığının halk tarafından yapılan tasarruf ile olacağını anlamak biraz saflık olur zira dünya nüfusunun kirlettiği su ile fabrikasyonun ve hidrokarbon sonucu kirletilen su ve havayı oranlayınca aslında bize çok gelen bu oranın ne kadar az olduğunu anlamış oluruz. (Tabi ki bizim de tasarruf yapmamız lazım ama birileri bir gölün tamamını, denizin %60 ve üzerini kirletirken bizim çeşmeden akıttığımız su ile tasarruf etmeye çalışmak sadece iğne ile kazı yapmak olur.)
@liveFREE, ben kimya mühendisi olarak görüp, araştırdığımı yani olanı belirtiyorum. Kurşunlu benzin zamanı da böyle diyorlardı şimdi dünya nüfusuna mal olan sonuçları ile geri dönülmez durumlara sebep oldu...
Şimdi bak hocam siz ekonomist siniz ben mühendis . Dünya bir fanus tur yani atmosfer çevreler. Siz hiç bir bilimsel veride atmosferden uzaya kaçan su buharı araştırmasına rastladınız mı. Yoktur çünkü. Dünyanın 74 oranındaki suyu buharlaşır ki bu süreçte içindeki tuzdan arınır daha sonra atmosferik etkiyle dolu kar yağmur olarak karaya döner.Küresel ısınma nedeniyle süreç içerisinde daha çok tatlı su karaya düşmektedir. Ha sorun nedir artan dünya nüfusuna yeter mi. Yada bizim bölgeye nasıl daha fazla düşürürüz. Bunlarla ilgili çalışmalarda USD Rusya Çin Hindistan tarafından hali hazırda yapılmakta istenen bölgelere suni olarak tatlı su indirilmektedir. Küreselci baskı tasarruf diye kamuoyu oluşturarak hem ürün satmakta hemde kendi bölgelerine düşen tatlı su oranını artırmak istemektedirler. Sonuç dünyadan uzaya su kaybı yoktur sadece paylaşım problemi vardır. Bu yarışmada olmak için bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirmek gerekir. Saygılarımla
@@demirkatan3923 lise termodinamiğiyle yendin adamı helal olsun kardeş güle güle kullan ama çok güvenme . Çok haklısın bu konuda biri konuşacaksa o da keban barajıdır
Merhaba! Bu güzel içerikten sonra, kendinize bir şeyler katmaya devam etmek istiyorsanız bizim kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz. Yararlı bulacağınızı düşünüyoruz..😊
Hocam siz cok kiymetli birisniz siz o cakma aydinlardan farklisiniz gercekten dop dolu videolar cekiyorsunuz sikilmadan izliyorum öbürlerine 2 dakika dayanamiyorum sizde su gibi geciyor zaman iyiki youtube kanali actiniz 5229 su ayak izim
bir sonraki su videosuna Kanal İstanbul'un zaten az olan tatlı su kaynaklarını nasıl tahrip edeceğini de ekleyebilirsiniz belki. Su endeksini ciddi etkileyecektir Küçükçekmece Gölü'nün kaybı... Ha bir de Küçükçekmece baraj değildir, o da nazarlık olsun :)
Hocam, sponsorlu olmasina ragmen begendigim nadir videolardan biriydi. Cevre ve dogal kaynaklarin ekonomisiyle ilgili videolar yapmaniz toplum olarak bilinclenmemiz ve bilincli bi tuketim yapmamiz acisindan cok faydali olacaktir. Umarim bu tarz videolara devam edersiniz :)
Doğu Karadenizliyim. Benim çocukluğumda derelerden karşıya geçmek imkansızdı. Şimdi ise ayakkabılarla geçiliyor. Artık eskisi gibi kar yapmadığı için. Dereler artık kuruyor.
@@temeltrabzonspor5721 şahsi olarak algılamayın. aklıma o güzel coğrafyanın ranta nasıl kurban edildiği, halkın çok cılız bir tepki verdiği geliyor. Size patladim kusura bakmayin
@@selcukaslantas heslerden uretilen elektrik miktarini ve ulkedeki yüzdesini görseydiniz böyle bir sey yazdiginiza veya buna gerçekten inandığınıza üzülürdünüz, tabi Hes i olan bir yakınınız yoksa.
Hocam emeğinize dilinize sağlık , şöyle bir durumda var belediyelerin park bahçe sulama tankerleri ve fabrikaların su tüketimleri de çok fazla . Bizler birey olarak bir yerden tasarruf ediyoruz , diğer taraftan tonlarcasını boşa harcayan kurumlar var maalesef hocam. Keşke bu ülkenin başında siz ve sizin gibi dusunenler olsa . Saygılar hocam
İç Anadolu bölgesi çölleşti Diğer bölgeler de maden arama ruhsatlarıyla yok edilmek üzere ve İstanbul beton veya kanal İstanbul ile istila altında, kimse kusura bakmasın, bu saatten sonra nasıl geri döneceğiz
Bir lider düsünün kendi eliyle secilerek geldigi halkinin basini ekonomik, siyasi, toplumsal ayristiran hatta ekolojik sorunlarla bogusturdugunu vardir illaki dünya üzerinde öyle liderler .
Önemli bir konu hocam. Gündeme getirilmesi gerekiyordu. Ileriki yıllarda gündeme zorla gelecek zaten. Testi kırılmadan düşündürmüşsünüz. Elinize sağlık.
Özgür hocam kitaplarınızı merak ediyoruz. Lütfen bize de ne okuduğunuzu bir videoda gösterin. Türkiyenin en başarılı ekonomistisiniz. Kanalınızı arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Tüm videolarınızı heyecanla takip ediyorum.
Su tüketimi konusunda çok hassas birisi olarak reklamı yapılan ürünün reklamlarda gösterilmeyen sorunları; 1-Defalarca denememize rağmen sudan geçirmeden sadece sıyırarak konulan bulaşıklar anında yıkanmıyorsa pek çok farklı marka makinelerde denememize rağmen temizlenmiyor. 2-bulaşık makineleri elektrikle çalışan aletlerdir. Hiç bir reklamda bundan bahsedilmiyor ve sadece su ile çalışıyormuş gibi insanlar kandırılıyor. 3-çekirdek bir aile iseniz, yemekte kullanılan 2 tabak, 2 bardak makineyi doldurmadığı için makinede bulaşıklar biriktirilmek zorunda ki dolsun. O zamanda yemek artıkları sudan geçirilmezse kuruyor ve temizliği mümkün olmuyor. 4-Büyük tencere ve tavaları makine almadığı için zaten elde yıkanmak durumunda. 5- Genelde kahvaltı için kullanılan tava benzeri malzemeler her gün lazım olduğu için makinede bırakılamıyor, elde tıkanıyor. 6- Makine ücreticileri son 20 yıldır hiç bir yenilik yaratmadılar tüm bu sorunları bilmelerine rağmen çözüm üretmek yerine halkı kandıracak reklamlarla ürün sattılar.
Çocukluğumda ilkokulda bir hocamız suszlukla ilgili oldukça travmatik bir sunu izletmişti bize öyle ki uzunca bir dönem rüyalarıma girdi o sunu. Aslında başlarda kızmıştım içten içe beni bu kadar ürküten bir şey izlemeye mecbur bıraktığı için. Ancak bu gün bir kez daha buradan teşekkür ediyorum kendisine. Su ayak izim yıllık 1241 ton çıktı. Sanılanın aksine sık duş alan ve fizyolojik ihtiyacımı karşılayacak kadar su tüketen biriyim. Bu konuda bilinçlenmek bizlerin gözünün yaşına dayanamadığımız evlatlarımızın gelecekte acılar içinde ölmesini önleyebilir, lütfen dikkat edelim. Finishe farkındalık için teşekkürler.
“Amaca giden her araç mübahtır. Amaç toplum faydasına ise” Niccolo Machiavelli. Alakasız olmasın. İşleri meşrulaştırma babından espri yapıyorum Ben de:)
@@inneed2806 şimdi oldu! Alıp alamaması kimin umrunda ki. Videoda tam gaz kapitalizm var. Hem de yeni trend Marketing tekniğiyle. Sosyal sorumluluk pazarlaması
1 haftayı iple çekiyorum hocam Haftada video sayısını 2 ye çıkaralım lütfen katıla özelde oluşturanilirsiniz O kadar gereksiz youtubrlar katıla özel yaparken sizin eşi benzeri bulunmayan engin bilginizi genelde yayınlamanız taktire şayan Ama haftada 2 video hazırlamak isterseniz zamanınızdan ayırıp bizlere daha faydalı bilgiler aşılamak için katıla özelde yapabilirsiniz değerli vaktinizinde bilginizinde bedeli göze gelmez.
Mrb sn hocam. Finish reklamı adina yapılmamış olsa daha mutlu olurdum. Bu Finish nedir kimindir diye küçük bir araştırma yaptım. Ve yine o dunyayi yöneten meshur ülümünati 😁 konusuna bağladım. Espri bir yana bu firmaların ürettiği kimyasallar ile neyi amaçladığını olayın sadece para kazanmak olmadığını siz çok daha iyi biliyorsunuz.Bundan eminim. Eh ne diyelim paranın gücü . Bana da finish teklif etse kabul ederdim.. Güle güle yiyin. Saygılar.
11:42 Türkiye, güney komşularına göre su cennetidir, ama asla su cenneti DEĞİLDİR. Komşularımız çöllerle kaplı olduğu için, su fakiri oldukları için çok zenginmişiz gibi sanıyoruz. Örneğin Irak, Suriye,.. gibi komşularımızla Fırat ve Dicle nehrinin suyunu kullanıp barajlarda tuttuğumuz için sorun yaşıyoruz ve korkarım ki gelecekte su savaşları yaşanacak.
Hocam sizi ücretsiz bir şekilde dinleyebilmek gerçekten çok büyük şans. Kendi adıma bunun değerini bilmeye çalışıyorum. Umarım herkes bu videolardan faydalanır ve kendisine bir şeyler katar.
Su Elmas ise bir Su Mühendisi olarak ben de kuyumcu mu oluyorum :) yıllar geçtikçe ne kadar doğru bir meslek seçtiğimi daha iyi anlıyorum, inşallah yakında eğitimimi tamamlayıp ülkeye hizmet etmek nasip olur
reklam içerikli bir video olmus... ama cok doğru ve onemli bir konuya değinilmiş... cuneyt ozdemir gibi reklam aldığında iş birliği videosu diyebilirdi özgür hocamızda 👍👍👍
Özgür hocam, bulaşıkları makinaya atmadan önce sudan geçirenlerdenim, bu kadar büyük bir zarar verdiğimi bilmiyordum, benim açımdan çok verimli bir video oldu. Yarın sabahtan itibaren çamaşır, bulaşık, duş sıklığımı not alıp haftalık tüketimime göre doğru bir şekilde su ayak izimi hesaplayacağım. Aşırı tüketimin yaygın olması nedeniyle biz bireysel olarak ne kadar tükettiğimizin farkına varamıyoruz, tek kullanımlık plastikler, geri dönüştürülebilir paketleri ev çöpüne atmamız, temiz suyu gereksiz yere harcamamız... Bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Hocam, böylesi önemli bi konuya dikkat çekmiş olduğunuz için teşekkür ederim. Sadece kendimiz için değil bizden sonraki nesiller için de başta yorucu akabinde çekilmez ve yaşanmaz olacak.
Hocam emeğinize sağlık teşekkür ederiz. Hocam haftada 2 kere yayınlamak lazım bu videoyu televizyonlarda daha fazla kişiye ulaştırmalıyız bu bilgileri eminim ki yararı olacaktır.Tekrar teşekkür ederiz hocam.
Ele aldığınız konuları ve bu konuları anlatım şeklinizi çok başarılı buluyorum. Sizi beğenerek takip ediyorum, gelecekteki videolarınız için başarılar diliyorum.
@@Mezhervera Hocamızın akademisiyen kişiliğinin farkındaydım, fakat burası üniversite amfisi değil.videoyu yayınlamadan önce bu "tekrar ediyorum" durumu fark etmesi gerekirdi, neticede aynı konuşmayı amfide 100binlerce defa tekrarlamıyor...
Merhaba! Bu güzel içerikten sonra, kendinize bir şeyler katmaya devam etmek istiyorsanız bizim kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz. Yararlı bulacağınızı düşünüyoruz...😊
Bende bu gün burada söz veriyorum her damlanın değerini bileceğim. Daha çok şey öğreneceğiz iyiki türkiyede sizin gibi biri var. Böyle bir evlat yetiştirdiği için Anneciğinizin Ellerinden öperim.🙏🏻🙋🏻♂️
Merhaba Özgür hocam, Öncelikli olarak bu kadar önemli bir konuya degindiginiz icin tesekkur ederim. Yalniz bir muhendis olarak, su ayak izinizi matematik % si olarak yorumlamak istiyorum. Su ayak iziniz günde 35,000 lt / gün de çıktı, son et yeme durumu ( Merak etmeyin bu hükümet sayesinde et yeme durumu günde yarıya degil , ayda 1 kere olacak, bırakın millet fırsatı varken ete doysun biraz daha ) sözü hariç hepsini tuttugunuzda sadece ama sadece su ayak izinizi 10% azaltabilecegini gördünüz mü? Yani o kadar fedakarlik verip bunun karsiligi sadece 10% azaltma ise bence burada bir yanlislik var. 10% yerine geri kalan 90% odaklansak çok ama çok daha faydali olacaktir. Dünyanin kisi başına en fazla su düşen ülkesinden size sevgiler yolluyorum.
@@handeableful hayir. Ozgur Hocanin su ayak iziniz günde 35,000 lt. Et yemeden kismasi haric yaptigi kisitlamalarla su ayak izi gunde 31,205 lt ye dusuyor, ilki ile arasinda sadece 10% fark var. Bende diyorum ki o geri kalan gunde 31, 205/ lt e odaklanmak lazim.
EngineeringRobo doğru, teşekkürler. Sanırım algoritmaya göre eylemlerin haftalık-aylık olarak tekrar sayısını azalttığında ancak bir fark yaratabilir gibi duruyor.
Özgür Hocam, bu konuya deyinip bizleri bilgilendirdiginiz icin size cok tesekkür ederiz. Birdahaki videonuzu ailecek merakla bekliyoruz. Bilhassa su tüketiminin gerceklestigi cesitli sebepleri, et tüketiminin ne kadar su tüketimini tetikledigi, ve aklimiza gelmeyecek diger sebepleri ögrenmek isteriz.
PEKİ REKLAMINI YAPTIĞINIZ BU MARKANIN YOĞUN KİMYASAL İÇERİĞİ İLE, AZICIK SU BİLE KULLANILSA NE KADAR SUYU "KİRLETTİĞİ" İLE İLGİLİ BİLGİYİ BU MARKADAN ÖĞRENEBİLDİNİZ Mİ? Sanırım öğrenemezsiniz, bağımsız kaynaklardan okumanız gerekecek!
@@TheSeralp ben bir ara karbonat ve limon tuzu kullanmıştım bul. makinada, iyi sonuç vermişti. Parlatıcı olarak da elma sirkesi. Başka bir arkadaşım ise makinasını bunların bozduğunu iddia etti. En iyisi organik bul. mak. deterjanları kullanmak olabilir, Fosfatsız ve Fosfonatsız. Ben bir de uygun programda yarım ölçü deterjanın da gayet işe yaradığını keşfettim. Tabi bulaşıklar çok kirli ve beklemiş değilse
Arkadaşlar Merhaba:
Finish'e bu videoya katkıları için teşekkür ederim. Sizlerden Ricalarım:
1) Yarininsuyu.com adresini ziyaret edin lütfen: www.yarininsuyu.com/
2) Su ayak izinizi hesaplayın. Yorumlar kısmında hepimiz bulduğumuz rakamları kıyaslayalım.
3) Tasarruf sözü verin lütfen. 5-6 ay sonra verdiğimiz sözleri tutup tutmadığımıza bakalım.
4) Finish Su endeksini takip edin lütfen.
Herkese sevgiler,
Özgür
Hocam herşey boş dayiniz milletvekili olmadiktan sonra hele bi parti var ondan milletvekili olun hergün düğünlerdesiniz
Saygıdeģer Hocam yaratmak istediģiniz farkındalık için çok teşekkür ediyorum. Çok yaģış alan ve su sıkıntısı olmayan Almanya'da teşvik edilen bir sistemi ülkemde de görmeyi ćok isterdim. Yaģmur suları ekstra bir depoda toplanarak filtrelenip WC, çamaşır makinası, araba yıkama vs. tüketiminde kullaniliyor. Bahçe sulamalarini söylemeye gerek bile yok, nerdeyse her evin çatilarindan inen yagmur oluklarina ekstra açma kapaklari yapilip o sular toplanir ve kullanilir.
Hocam ekonomi bakanı olsanız Türkiye nin dünya gücü olması 3 seneyi bulmaz. Bu ülkeye sizin gibi 10 tane süper adam yeter. Teşekkürler Hocam. İyi ki ülkenize döndünüz.
Hocam su konusunda maalesef tasarruf yapamıyoruz,değişmeyen bir şey var bol olan herşey çok harcanır mantığı yanlış ama değiştiremiyoruz bü düşünceyi.
Peygamber efendimizin yüzyıllar önce dereden abdest alırken bile suyu israf etmeyin demesi şimdi daha iyi anlaşılıyor hocam. Farkındalık oluşturmanız çok güzel. Teşekkür ederiz
Bir iklim bilimci olarak yıllardır ihmal edilen bu konuyu gündeme getirdiginiz için cok tesekkür ederim
Özgür hocayı dinleyince ufkum açılıyor enerji dolu hissediyorum kendimi 👏👏👏
Tam bir sosyal sorumluluk projesi olabilecek bir konu,bilinçlen dirdiğiniz için çok teşekkürler,🌏
Sosyal sorumluluk projesi değil, ölüm kalım meselesi. Bizden sonraki 1 yada 2 nesil sonrası su yüzünden savaşlar çıkabilir, haritalar değişebilir, milyonlarca insan ölebilir, belki milyarlarca.
Konu o kadar kritik ki;
1- Su dünyada oluşmadı ve oluşmuyor. Hazırdan yiyoruz.
2- Çöllerin alanı yılda 10 kilometre artıyor.
Küçüklüğümden beri suya ve ekmeğe saygıyla büyütüldum ve bununla gurur duyuyorum ailem gençlik yıllarında istanbul gibi "mega sehir"de su sikintisi yaşamış köylerde daha bol su varmış herkesin kuyusu varmış şehirde tam aksine ayda bir gelirmiş ve sadece 1 gün akiyomus sular herkes doldurabildigi kadar bidon dolduruyormuş demem o ki annem babam susuzluğun ne olduğunu çok iyi bildiklerinden hep israf edilen suya çok acır ve çok kızarlardı, bu evlerinde küvet olanlar keyfi küvetleri doldurup keyif yapanlar dışını fırçalarken 2 dk aksin ne olcak diye düşünenler elini sabunlayınca eli köpürene kadar suyu boşa akıtanlar size sesleniyorum kendinizi düşünmüyorsunuz evlatlarinizi düşünün yeni nesili düşünün ben çocuğumun ileride su kıtlığı yaşayabilme ihtimalini düşününce bile kendimi kaybediyorum cok bilinçli olun lütfen,hanımlar mutfakta bulaşıkları sudan geçirmek yerine bir legende gün içinde su biriktirin bu her türlü olabilir bi sebze yikladığınız suyu dökmeyin boşuna yemekten sonra tabakları o legende akitip köyün makineye ,dus alırken şu biraz geç ısınır o sırada akan suyu kovaya doldurup sifon suyu yapın ya da yer silme suyu,bunları yapan da vardır ama daha çok kişiye ulaşsın lütfen akan suyun kıymetini bilin ve saygı duyun onu hor kullanmayın israf etmeyin geleceğimiz için bu sart insan su hariç yaşadığı her yoklukta hayatta kalır , su hayat demek lütfen duyarlı olalım en hassas olduğum konu bunu buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim 🙏
Gel gör bunu hangi insana anlatıcan yeni askerden geldim askerde her sabah tıraş ve diş fırçalanır çoğu kişi dişini fırçalarken traş olurken %85 suyu açık bırakır bunların hepsine tek tek anlatıyorum kimi yapıyor kimi yapmıyor sorun yine biz insanımızda tamamen bilinçsiz hayat yaşıyorlar bilmiyorlar ki ilerleyen yıllarda biz Türkiye olarak su sıkıntısı çekeceğimizi biliyorum burada önemli olan gerçek anlamda su hakkında bilinçlenmek bu konu medyanın üstüne çok düşüyor umarım herkes bilinçlenir.
Bilinçliler bilinçsizlere tek tek anlatsa da yarın bir gün unuturlar ama bunu ülke gündemine koymak gerek aynı pandemi gibi sürekli uyarılar olmalı gerek medyada gerek disarda afişlerle, reklamlar haberler hep bunu göstermeli bi rutin haline gelmeli ki üzerine bastıra bastıra en sona kalanlar da ikna olsun
" Dere kenarında olsanız bile, suyu israf etmeyiniz. " Hz Muhammed
Muhammed söylemese harcayacaksiniz yani
Bırakın şu İslamcılığı artık !
@@Nomoremeno bırakın şu yobazlığı artık!
@Ze Ci Onu da sen yaz o zaman.
@@Nomoremeno islamcilik degil de söze bakman gerekirdi. Beynini kullanabilen bir insanın bunu yapması gerekirdi. Sen neden yapamadın?
Özgür hocam bu videodan dolayı size hocam teşekkürler ediyorum 46 yaşındayım baktığınız zaman ilkokul mezunuyum lise bitiremedim Ben yıllardır su için herkesle kavga eden biriyim o kadar önemli ki bu su su olmasa hiçbir şey olmayacak ve ben 3. Dünya Savaşı'nın su sebebiyle çıkacağına inanıyorum Umarım herkes bilinçlenir su gerçekten hayattır gerisi boş teşekkür ederim.
BURAM BURAM KALITE KOKUYOR.OZGUR DEMIRTAS ESAS MADEN CEVHER SENSIN.BU ÜLKEYE COK LAZIMSIN OZGÜR HOCAM.
şöyle bir adam varken,
ekonomiyi neden samandolu mezunu bi tip yönetir ??
Hocam secimlerde aday olun.bagimsiz.bütün oylarim size.söz.
Adamın başını Belaya sokmayın
Verin gazı verin :)
Fatih Rustu aday olmak istediği duyulduktan sonra büyük ihtimal bir kılıf uydurulur ve içeri artırılır. Bam meral aksener yılların kurdu olmasına rağmen zar zor çöl kutularının üzerinde miting yaparak bir yerlere gelebildi. Babacanin parti kurmasi 2 seneden fazla surdu
Başarıo seçilmez politika seçilir bu bütün dünyada böyle. Hocanın şansı yok.
@liveFREE vermessem serefsizim.simdiye kadar verdiklerimizide gördük
İyiki Türkiye'ye dönme kararı vermişsiniz, iyiki UA-cam kanalı açmaya karar vermişsiniz, iyiki Anadiliniz Türkçe, iyiki Türkiye'de doğmuşsunuz ve umuyorum bu kadar bilgi, birikim, tecrübe ve enerji kapsamlı bir yetkiyle buluşur.
MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMANIZI TEMENNİ EDERİM! ÖZGÜR HOCAM.
oha oajoisjiaojs
Bu çok ütopik ama Özgür Hocayı ekonominin başına koysalar süper olur.
twitterda fırsat buldukça Cumhurbaşkanı adayı olun diye yazıyorum umarım görüyordur. :) 2 oy çıkar yok mu arttıran :)
Çok sıkıcı anlatimı özegel anlasilir sekilde
Hocam bu ülkeye Başkan olsanız vallahi ülkemiz her yönden çok güçlü olur
@isak 😂🤣😂🤣 bu guzeldi.
@isak 😂😂😂
@isak biz üniversiteyi kazandığımız gün kaybettik hocam 👍😂
Hoca da son videodan önceki videosunda göz kırptı, siyaset bekleyin gerçek devlet adamı geliyor
Ülke yönetmek sadece ekonomiyi yönetmek değildir
Son ırmak kuruduğunda son ağaç yok olduğunda son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak - Kızılderili sözü.
bunu diyen kızılderililer yok oldu, beyaz adam ise dünyayı yönetiyor, marsa uydu gönderiyor.
@@mustafaakkoclar1272 Kızılderililer hala var yanlız
@@mustafaakkoclar1272 Evet beyaz adam tüm açgözlülüğüyle ABD'de çoğaldıkça kızılderililer azaldı, ardından yok oldu. Beyaz adam doymadan dünyadaki tüm kendinden geri ulusları sömürgecilikle savaşla yok ediyor. Sayın Beyaz Adam kıtalar ötesinde Filipinler'de Vietnam'da Afganistan'da daha sıralamaya devam etmeye gerek var mı, barış götürmeye devam ediyor. Hatta Mars'a bile özgürlük götürecek. Dünyadaki yoksulluğu yok etmek için mi Mars'a gittiğini zannediyorsunuz? Tabiki madenleri için. Oluşacak yeni çıkarları için.
Ne diyordunuz: Çok yaşa Wahşi Beyaz Adam.
@@demirceyhan3019 beyaz adamın icat ettiği, internetten, bilgisyardan, youtubeden bunları söylüyorsun, beyaz adam sayesinde kısmende olsa demokratik bir ülkede yşaıyorsun . hayat standartların beyaz adam sayesinde çok iyi, onların icat ettiği, ilaçlarla tedavi oluyor onların makineleryle amelyat oluyorsun. ve kalkmış mağara hayatı yaşayan insanları savunuyorsun, beyaz adam amerikaya varmasa onlar birbirlerini öldürmeye devam edecekti zaten. babası ferrari yerine bmw aldı diye ağlaayan çocuklar gibisiniz. beyaz adamın size verdiği nimetleri görmezden gelip size zerre faydası olmamış adamları övüyorsunuz. şehirlerde sizi zorla mı tutuyorlar ? git köyüne tarım yap, engelleuyen mi var ?
@@mustafaakkoclar1272 yok edildi
Merhaba, Özgür Bey gerçekten çok etkilendim. Hemen paylaştım. Söz verdikten sonra günde 355 L dönüştü. Yıllardır kıyafet almıyorum. Araba kullanmıyorum, sadece bisiklet. Dilerim Bisiklet yollarını bir an önce geliştiririz. İnsanların bisiklet kullanımını işe giderken, alışveriş yaparken her alanlarına yansıtabiliriz. Maalesef misafirlerim olduğu zaman Et tüketimim artıyor. Yaz dönemine denk geliyor. Bence pandemi krizinin dışında bu sürecin ilerisi Çevresel Fırtına yıkımı olarak görüyorum. Bu yıl Çin'in yaşadığı seller ile birlikte ekin alanlarının yok oluşunu izlediğim zaman çok üzüldüm. Çin'in nüfus oranına düşününce en büyük problemin gıda krizi dalgası ne yazık ki ön görülebilir. Güzel ülkemizin yaşadığı derin kriz ortamında dayanışmayla, bilgiyi paylaşarak bilimin ışığında hareket etmemizi dilerim. Ben tek yaşayan bir bireyim. Su tüketimime de çok özen gösteriyorum. Çöplerimi ayrıştırıyorum. Sahilde plastik topluyorum. Erikli Su firmasına hem yazılı hem arayarak plastik şişe sorununu çözmemiz gerektiğini bir çok kez ilettim. Almanya ya da Norveç gibi depozitolu şişeyi özendirici hale getirmeliyiz. Doğa Ana için yaşıyorum, tek dileğim ona daha da çok sahip çıkmamız. Dayanışma ve eğitimle dilerim gelecek kuşaklara cennet dünyayı tekrar Cennet yaparak emanet ederiz. Sevgiler Saygılar,
Tebrik ederim💐
Eti yarıya düşürmeye söz vermezsem 1595, eti yarıya düşürme sözü verince 345 litre. Aslın su şişesi meselesinde firmaları beklemek yerine herkes kendi su kabını kendi taşısa çok fazla tasarruf olur.
Et ile ilgili su sorununu tam anlayamadım bana açıklar mısınız
Etten dolayı niye tüketim artıyor?
Kesinlikle size katılıyorum. Et konusu hariç
Gizli Gizemli bir kilo havuç düşünün onun sofraya gelene kadar su vs masrafını düşünün eti de ayni şekilde sofraya gelene kadarki masrafları düşünebilirsiniz.
Özgür bey , pet şişelerin , kapaklarının kapatılmadan atılması da suyun doğaya karışabilmesi için çok önemli . Konuyla ilgili yapacağınızı söylediğiniz sonraki videonuzda bu hususa da değinmeniz faydalı olacaktır .
Hocam berat albayrak istifa etmişken ekonomi bakanı olmaya çalış destekleriz seni
Özgür Hocanın mükemmel ve bilim dolu videoları, bende bağımlılık yaptı. Prof. Demirtaş Hoca'nın verdiği bilgilere göre, yakın zamanda, Su, Brent Petrolden, Doğalgazdan, Altından, Elmastan, Dolardan daha önemli olacak. Yakında, altyazıda Suyun da fiyatını koymaya başlarlar. Dinledikçe, olayın ciddiyetini anlayıp, Hiçbir şey bilmediğimi ve daha çok okuma yapmam gerektiğini anlıyorum.
Hocam, siz gerçek Yurtsever bir Bilim İnsanısınız. Çok teşekkür ederiz.
Size bi bedduam var Hazine ve Maliye bakanı olun inşallah !
Baskan ??
Bize göre dua dır.
agacim, özgür demirtaş en bilinenlerinden. onlarca özgür demirtaşımız var. ama bil bakalım, biz kiminle uğraşıyoruz :)
@@m.gicirbey4917 tabi ki de asrın damadı orası çok önemli adamla
Bakan olsa idim etrafıma en iyi ekonomistleri toplar, görüşlerini alırdım. Ekonomi politikamı buna göre oluşturur yine de her durumda
uzmanlara danışırdım. Öz babam
olsa kimsenin işime karışmasına izin vermezdim. Bu durumda o pozisyonda uzun süre kalabileceğimi
de sanmam. Tabii ki azledilirdim.
Sayın hocam
Sanada böyle önemli konular yakışırdı zaten.
Zevkle ve dikkatle izledik teşekkür ederiz.
1693 lt/gün. Eti kesince 443’e iniyor. Yeni bir video, yeni bir aydınlanma 💡 Teşekkürler 👏🏻
Güzel ülkemin sizin gibi değerli bilim insanlarına ihtiyacı var hocam. Önemli bir konuya değinmişsiniz. Teşekkürler 😊
Hocam isteğim şu ki; Hiçbir zaman buraya video atma şevkiniz kırılmasın.
Daha çok istediğim; Sizin hazine ve maliye bakanı olmanız :)
Saygılarımla....
Özgür hocamın mevcut şartlarda bakan olmasını şahsen ben istemem.Çünkü hiçbir kurum bağımsız değil bir kişi ne istiyorsa o oluyor.
@@haluktavman7476 Bu ülkede söz dinlemeyecek insanlar o mevkilere getirilmez. Belki başka bir zaman
Maliye bakanı olarak yaptığı konuşmalarada reklam alır artık hoca..
Bu kadar bilgili çağdaş bir insanın ülke yönetiminde olmaması ülkem adına çok büyük bir kayıp. İnşallah bir gün siz ve sizin gibi insanlar söz sahibi olurlar.
Toplumu bilinçlendirdiğiniz için teşekkürler hocam.🙏
Özgür Hocamı dinlemek harika. Canlı kanlı da dinleme, izleme şansım olmuştu.
Sanırım kardeşimden sonra hayatımda gördüğüm en hiperaktif insan olabilirsiniz.
Öyle ekrana bağlı yansıtma yapıp anlatan hocalardan da değil he :)
Canım Özgür Hocam ağzınıza sağlık.
Hocam 90larda su savaşları diye bir belgesel izlemiştim o zamanlar çok ütopik gelen şeyler şimdi gerçek. İzlanda norveç isveç gibi ülkelerde ki tasarruf tedbirleri inanılmaz.. teşekkürler bilgilendirme için
@isak doğrudur hocam birde bu fiyork ülkelerinin tarıma elverişli olmaması onların artısı su kullanımı bakımından. Ama bizim gibi doğu avrupa ya da ortoduğu ülkelerinden daha bilinçliler. Biraz da bunu vurgulamak istedim aslında.
Özgür Hocam bir dahaki videonuzda şunlara da değinmenizi isterim : Biz neden Fırat(30 milyon m³) , Dicle (16.4 milyon m³) nehirlerimizi sınırdışı olan Suriye ve Irak ile paylaşıyoruz eğer bunları şuanki bizde olan m³ ile toplarsak yaklaşık 150-160 milyon m³ su oluyor bu da bizi su endeksinde su stresinden normal seviyeye getirebilir. Çıkan bazı haberleri de okuyorum ırak -suriyede bunları aşırı israfa kullanıyorlarmış ve biz bunları kendi isteğimizle paylaşıyormuşuz(zaten 5 milyon Suriyeli gelmedi mi biz niye suyu oraya gönderiyoruz onun yerine bereketli Güneydoğu bölgesinde kullanabiliriz) onun yerine suyu kendi sınırlarımız içerisinde yeni barajlar kurabiliriz değinirseniz çok sevinirim , teşekkürler.
Kesinlikle katılıyorum
@@milyarder8334 bu dediğin uluslararası hukuku ters
@@-mavera suyun kaynağı bizde değil mi bizim insafimiza kalmış
Dostum bu uluslararası hukuk sistemine göre dönen bir şey. Nil Nehri örneğine bakabilirsin.
sen dicle fıratı kes bulgarda edirneye gelen suları kessin.zambiya nilin suyunu kessin oklahama diğer eyaletlere giden missipiyi kessin.herkes kessin seninki müthiş fikir 3 güne kalmaz 3.dünya savaşı çıkar zaman sumu daha değerli insanlıkmı anlarsın.
Hocam siz bir yardımcı melek gibi anlatıyorsun
Bilinçsiz bir toplumda yaşıyoruz
Türkiye de boşa akan nice çeşmeler var önlem alınsa çok güzel olur
Kendine iyi bak selamlar
Danimarkadan
Hocam boyle bi konuya degindiginiz için teşekkürler, Bende sosyal sorumluluk projeleri kapsaminda Afrikanin bi kac ulkesinde su kuyusu projelrinde bulunuyorum oralara gidip geldikten sonra, muslugu acip kapama şeklim degisti, mumkun mertebe 1 damla suya bile dikkat etmeye çalışıyorum . 1 şişede isinip kalan suyu dokmem gerektiginde bunu dogaya mi lavaboya mi dokmem gerektiğini ogrendim. Tarim hayvancilikla ugrasiyorum bugün yagislarin azalmasi nedeniyle sulama kuyularinin kuruduğuna şahit oluyoruz artık malesef, 😢😢.
Finish olmamış.Finishin doğaya verdiği zararıda anlatsaydınız. Yıkamadan sonra gider sularına gönderilen kimyasallar ne olacak. Kaç ton suyu kirletiyor acaba. Zararlarını kapatmak için sizi kullanıyorlar.
Finish kullanılmasa yerine pril kullansan hem elde yıkadığın için hem de daha kirletici olduğu için avantajlı değil. Sadece aklıma sabun kullanmak geliyor.
Bu güzel ve bilgilendirici içerik için teşekkürler hocam. Finish bu işe öncülük etmiş diye önyargılı düşünenler olmuş ama biz almamız gereken bilgi ve düşünceyi aldık hocam sağolun.
Hocam sizin gibi münevverler çoğalsın ülkemizde.
Parti kur oy vermezsem adam değilim hocam 😊
Hocam kesinlikle ilk okullarda ders olarak okutulmalı.
Neden eğitim sistemine sokulmuyor,
Müfredata girmesi için ne yapılmalı?
Şimdi bak hocam siz ekonomist siniz ben mühendis . Dünya bir fanus tur yani atmosfer çevreler. Siz hiç bir bilimsel veride atmosferden uzaya kaçan su buharı araştırmasına rastladınız mı. Yoktur çünkü. Dünyanın 74 oranındaki suyu buharlaşır ki bu süreçte içindeki tuzdan arınır daha sonra atmosferik etkiyle dolu kar yağmur olarak karaya döner.Küresel ısınma nedeniyle süreç içerisinde daha çok tatlı su karaya düşmektedir. Ha sorun nedir artan dünya nüfusuna yeter mi. Yada bizim bölgeye nasıl daha fazla düşürürüz. Bunlarla ilgili çalışmalarda USD Rusya Çin Hindistan tarafından hali hazırda yapılmakta istenen bölgelere suni olarak tatlı su indirilmektedir. Küreselci baskı tasarruf diye kamuoyu oluşturarak hem ürün satmakta hemde kendi bölgelerine düşen tatlı su oranını artırmak istemektedirler. Sonuç dünyadan uzaya su kaybı yoktur sadece paylaşım problemi vardır. Bu yarışmada olmak için bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirmek gerekir. Saygılarımla
Bende tasarruf sözümü verdim, biz birken güçlüyüz. ✊🏻 Lütfen elimizden geleni yapalım..
Peki Sayın Hocam, Finish yüzünden kirlenen su miktarı nedir acaba? Finish bunu da araştırmış mı? Yıllardır kanallara, denizlere vs ne kadar kimyasal içerikli su deşarj olmuş? Doğal hayat üzerinde etkileri ne olmuş? Bununla da ilgili bir araştırma videonuzu bekliyoruz! Madalyonun görünmeyen yüzünü bekliyoruz sizden! Saygılarımla.
Aynen öyle tekstil boyahaneleride yerin altından Tertemiz binlerce ton su çekip leş gibi kimyasal lı suyu deşarj ediyor
Hocam iyi de bulaşık deterjanı kullanmayacak mıyız? Zaten yağlı tabakları temizlerken hiç deterjan kullanmasak bile o yağ litrelerce suyu kirletiyor. Mğhendislik hesabının yapılması lazım fakat deterjanlar yağı çözdüğü için direkt yağ olarak dökmekten daha yararlı bile olabilir.
@@DenizFidan Yağı gidere dökmezseniz suyu kirletmezsiniz! Deterjana da gerek kalmaz. Temizlenecek yağlı eşyaların kaba atıklarını kolaylıkla başka bir yere aktarabilirsiniz. Sorunlu bir süreç başka sorun yaratan bir süreç ile giderilemez! Mühendislik hesabına gerek yok böyle basit mantık işleri için!
@@onurtopbastekin1847 Her yağ sıvı mı oluyor? Zaten sıvı yağı her zaman için ayrı bir toplama kabında vs. topluyoruz. Donmuş yağ, katı yağ, yemek artıklarının tabağa yapışanlarını vs kulkanmak için makine deterjanı olmasa da el deterjanı kullanılacak. Yani demeye çalıştığım sabun veya deterjan zaten kulkanılmadan yağı veya artıkları çözmek neredeyse imkansız. Yani fnishi falan savunmuyorum babamın firması mı zaten. Ama en azından sabun gerekecek. Bunlara takılmaktansa suyu nasıl daha az kullanabilirize takılmak daha mantıklı bence.
@@DenizFidan Kusura bakmayın fakat yorumlarınızda teknik hatalar var ve konuyu başka kısımlara çekiyorsunuz. Ben bir çözüm yolundan bahsediyorum ve Hocanın böyle bir işe bu alanda kimyasal üreten ve muhtemel olarak doğanın zarar görmesine doğrudan ya da dolaylı etki eden bir firmayla kaynak göstermesini, video atmasını uygun bir şekilde eleştiriyorum ve tepkimi iletiyorum. Süreç diyorum, yağı önceden temizlemek gerek diyorum siz her yağ sıvı mı diyorsunuz. Ne alaka? Sıvı da olsa temizlenir katı da olsa temizlenir, ticari ürünlere mecbur değiliz bunun için. İnsanlar ne zaman kendi menfaatleri ve kolaylıkları uğruna doğayı tahrip etmekten vazgeçerlerse o zaman zaten suyumuzda, toprağımızda, havamızda temiz olur.
Bilgilendirme ve farkında olmadığımız şeylerin farkına varmamızı sağladığınız için teşekkürler hocam.
Yeni video bildiriminiz bir dosttan gelmişçesine sevindiriyor hocam, sayenizde pazar günlerini iple çeker olduk.
Hocam Bloomberg HT’de su endeksi döviz emtia vs. gibi ekranın sağ altında gösteriliyor. Birkaç kere denk geldim üstüne siz bu videoyu çektiniz çok iyi oldu, teşekkürler 🙂
Şimdi bak hocam siz ekonomist siniz ben mühendis . Dünya bir fanus tur yani atmosfer çevreler. Siz hiç bir bilimsel veride atmosferden uzaya kaçan su buharı araştırmasına rastladınız mı. Yoktur çünkü. Dünyanın 74 oranındaki suyu buharlaşır ki bu süreçte içindeki tuzdan arınır daha sonra atmosferik etkiyle dolu kar yağmur olarak karaya döner.Küresel ısınma nedeniyle süreç içerisinde daha çok tatlı su karaya düşmektedir. Ha sorun nedir artan dünya nüfusuna yeter mi. Yada bizim bölgeye nasıl daha fazla düşürürüz. Bunlarla ilgili çalışmalarda USD Rusya Çin Hindistan tarafından hali hazırda yapılmakta istenen bölgelere suni olarak tatlı su indirilmektedir. Küreselci baskı tasarruf diye kamuoyu oluşturarak hem ürün satmakta hemde kendi bölgelerine düşen tatlı su oranını artırmak istemektedirler. Sonuç dünyadan uzaya su kaybı yoktur sadece paylaşım problemi vardır. Bu yarışmada olmak için bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirmek gerekir. Saygılarımla
@@demirkatan3923 Ama depolanamiyor seller olarak dusuyor su ve akip gidiyor denize.En guzel ornegi Tayland.Depolayamiyor susuzluk var
@@nowhasname EEE ülke salaksa ne yapalım bilimsel araştırma teknoloji diyoruz zaten bunu için
@@demirkatan3923 Özgür hoca da mühendis kökenli :)
@@nowhasname Tayland becerik ise ......
Ozgur hocam ağzınıza sağlık. Su sorununa bir ekonomist gözünden ne güzel anlattınız. Teşekkür ederiz.
Nobody:
Özgür Hoca: Şimdi diyeceksiniz ki,
Bir reklam ancak bu kadar faydalı olabilirdi. Suyun önemini Br kez daha anladım. Teşekkür ederim.
👉(Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58]
✌️Şu güzel insan ekonomi anlatmaktan bıktı bizimkiler batırmaktan bıkmadı . Liyakat sahibi olmayan devlet adamı olamaz ...
Verdiğin bu değerli bilgi için sana çok teşekkür ediyorum sana minnettarız aslında bu bilgi televizyon'da sürekli kamu spotu olarak devlet tarafından verilmesi lazım iş siyasilere kalırsa yandık...
Sudan gecirilmez ise yaglar ve hatta cay lekeleri bile çikmiyor..bulasiklar yagli kaliyor ..ozellikle finish kullanirken de oluyor..
Lutfen ozgur bey kendiniz makinaya sudan gecirmeden salcali ve firin tepsilerinizi de koyun ve sonucunu gorün..
SAYİN HOCAM. Ekonomi bakanı istifa etti. Umarım bu değerli vazifeye HAKEDEN kişi olarak siz layık görülürsünüz.
erdoğan bey işlerini yaptırıcak saklıcak birisini bulur malesef ):
böyle boktan bir hükumetle çalışır mı sence
Hocam bunları yıllardır şahsen çevreme izah etmeye çalışıyorum ancak bizi bekleyen su kıtlığının halk tarafından yapılan tasarruf ile olacağını anlamak biraz saflık olur zira dünya nüfusunun kirlettiği su ile fabrikasyonun ve hidrokarbon sonucu kirletilen su ve havayı oranlayınca aslında bize çok gelen bu oranın ne kadar az olduğunu anlamış oluruz. (Tabi ki bizim de tasarruf yapmamız lazım ama birileri bir gölün tamamını, denizin %60 ve üzerini kirletirken bizim çeşmeden akıttığımız su ile tasarruf etmeye çalışmak sadece iğne ile kazı yapmak olur.)
@liveFREE, ben kimya mühendisi olarak görüp, araştırdığımı yani olanı belirtiyorum. Kurşunlu benzin zamanı da böyle diyorlardı şimdi dünya nüfusuna mal olan sonuçları ile geri dönülmez durumlara sebep oldu...
Şimdi bak hocam siz ekonomist siniz ben mühendis . Dünya bir fanus tur yani atmosfer çevreler. Siz hiç bir bilimsel veride atmosferden uzaya kaçan su buharı araştırmasına rastladınız mı. Yoktur çünkü. Dünyanın 74 oranındaki suyu buharlaşır ki bu süreçte içindeki tuzdan arınır daha sonra atmosferik etkiyle dolu kar yağmur olarak karaya döner.Küresel ısınma nedeniyle süreç içerisinde daha çok tatlı su karaya düşmektedir. Ha sorun nedir artan dünya nüfusuna yeter mi. Yada bizim bölgeye nasıl daha fazla düşürürüz. Bunlarla ilgili çalışmalarda USD Rusya Çin Hindistan tarafından hali hazırda yapılmakta istenen bölgelere suni olarak tatlı su indirilmektedir. Küreselci baskı tasarruf diye kamuoyu oluşturarak hem ürün satmakta hemde kendi bölgelerine düşen tatlı su oranını artırmak istemektedirler. Sonuç dünyadan uzaya su kaybı yoktur sadece paylaşım problemi vardır. Bu yarışmada olmak için bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirmek gerekir. Saygılarımla
@@demirkatan3923 adam zaten mühendis lisansının üstüne ekonomide prof oldu
@@nasria3724 ekonomide hidro da değil işinde konuşsun baş üstüne
@@demirkatan3923 lise termodinamiğiyle yendin adamı helal olsun kardeş güle güle kullan ama çok güvenme . Çok haklısın bu konuda biri konuşacaksa o da keban barajıdır
hocam sizi izlemekten büyük keyif alıyorum lütfen her gün video atmaya çalışın teşekkürler
Yine bitmesini istemediğim bir video olmuş. Çöldeki Su gibisiniz hocam 🙂 .Emeğinize sağlık.
“Başınıza gelenler sizin kendi elinizle yaptıklarınızdan dolayıdır” eğer okursak daha çok öğrenir ve bilinçleniriz ama okumazsak kıyamete gerek yok!!!
Kıymetli hocam teşekkür ederiz emeğiniz ve oluşturmaya çalıştığınız farkındalık için
Sanal su tüketimi de çok önemli. Yediğiniz her kg et için litrelerce su tüketmiş oluyorsunuz. Cowspiracy belgeselini izleyin lütfen.
@isak bahçemiz mi var sulayalim
Tek et değil olay
Bildirimle direk geldik hocam, özlemişiz 😊
Merhaba! Bu güzel içerikten sonra, kendinize bir şeyler katmaya devam etmek istiyorsanız bizim kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz. Yararlı bulacağınızı düşünüyoruz..😊
Hocam siz cok kiymetli birisniz siz o cakma aydinlardan farklisiniz gercekten dop dolu videolar cekiyorsunuz sikilmadan izliyorum öbürlerine 2 dakika dayanamiyorum sizde su gibi geciyor zaman iyiki youtube kanali actiniz
5229 su ayak izim
bir sonraki su videosuna Kanal İstanbul'un zaten az olan tatlı su kaynaklarını nasıl tahrip edeceğini de ekleyebilirsiniz belki. Su endeksini ciddi etkileyecektir Küçükçekmece Gölü'nün kaybı... Ha bir de Küçükçekmece baraj değildir, o da nazarlık olsun :)
👏👏👏
Hocam, sponsorlu olmasina ragmen begendigim nadir videolardan biriydi. Cevre ve dogal kaynaklarin ekonomisiyle ilgili videolar yapmaniz toplum olarak bilinclenmemiz ve bilincli bi tuketim yapmamiz acisindan cok faydali olacaktir. Umarim bu tarz videolara devam edersiniz :)
Doğu Karadenizliyim. Benim çocukluğumda derelerden karşıya geçmek imkansızdı. Şimdi ise ayakkabılarla geçiliyor. Artık eskisi gibi kar yapmadığı için. Dereler artık kuruyor.
Peki o halde HESlere neden izin verdiniz? Can suyunu bile bırakmıyorlar? Bil ülkenin deresi yağmur havasıyla 30 50 90 yıllığına satılır mi?
@@suatalturk3639 Halkın tamamının izin verdiği yorumunu çıkaramazsınız.
HES ler olmasaydı milyarlarca metreküp su boşuna alacaktı. Ayrıca o su tüm bölgeye dağılıyor ve elektrik de üretiyor.
@@temeltrabzonspor5721 şahsi olarak algılamayın. aklıma o güzel coğrafyanın ranta nasıl kurban edildiği, halkın çok cılız bir tepki verdiği geliyor. Size patladim kusura bakmayin
@@selcukaslantas heslerden uretilen elektrik miktarini ve ulkedeki yüzdesini görseydiniz böyle bir sey yazdiginiza veya buna gerçekten inandığınıza üzülürdünüz, tabi Hes i olan bir yakınınız yoksa.
Hocam emeğinize dilinize sağlık , şöyle bir durumda var belediyelerin park bahçe sulama tankerleri ve fabrikaların su tüketimleri de çok fazla . Bizler birey olarak bir yerden tasarruf ediyoruz , diğer taraftan tonlarcasını boşa harcayan kurumlar var maalesef hocam. Keşke bu ülkenin başında siz ve sizin gibi dusunenler olsa . Saygılar hocam
İç Anadolu bölgesi çölleşti Diğer bölgeler de maden arama ruhsatlarıyla yok edilmek üzere ve İstanbul beton veya kanal İstanbul ile istila altında, kimse kusura bakmasın, bu saatten sonra nasıl geri döneceğiz
Berat bey gitti, bir anda maliye bakanı olmanız yok mu? :)
Söz geciremeyecekleri insanlari başa getirmezler
@@omerbektes9169 niye o makamlar onların babalarınin malımi
@@incredibleturk3084 Öyle gözüküyor 😂
@@incredibleturk3084 degil ama baba mali gibi kullaniyorlar
Bir lider düsünün kendi eliyle secilerek geldigi halkinin basini ekonomik, siyasi, toplumsal ayristiran hatta ekolojik sorunlarla bogusturdugunu vardir illaki dünya üzerinde öyle liderler .
Önemli bir konu hocam. Gündeme getirilmesi gerekiyordu. Ileriki yıllarda gündeme zorla gelecek zaten. Testi kırılmadan düşündürmüşsünüz. Elinize sağlık.
sonunda hocam, gündeme gelmesi gecikmişti bile teşekkürler sizden
Özgür hocam kitaplarınızı merak ediyoruz. Lütfen bize de ne okuduğunuzu bir videoda gösterin. Türkiyenin en başarılı ekonomistisiniz. Kanalınızı arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Tüm videolarınızı heyecanla takip ediyorum.
100 bin imza ile bağımsız aday gösterilebilir neden olmasın?
Su tüketimi konusunda çok hassas birisi olarak reklamı yapılan ürünün reklamlarda gösterilmeyen sorunları;
1-Defalarca denememize rağmen sudan geçirmeden sadece sıyırarak konulan bulaşıklar anında yıkanmıyorsa pek çok farklı marka makinelerde denememize rağmen temizlenmiyor.
2-bulaşık makineleri elektrikle çalışan aletlerdir. Hiç bir reklamda bundan bahsedilmiyor ve sadece su ile çalışıyormuş gibi insanlar kandırılıyor.
3-çekirdek bir aile iseniz, yemekte kullanılan 2 tabak, 2 bardak makineyi doldurmadığı için makinede bulaşıklar biriktirilmek zorunda ki dolsun. O zamanda yemek artıkları sudan geçirilmezse kuruyor ve temizliği mümkün olmuyor.
4-Büyük tencere ve tavaları makine almadığı için zaten elde yıkanmak durumunda.
5- Genelde kahvaltı için kullanılan tava benzeri malzemeler her gün lazım olduğu için makinede bırakılamıyor, elde tıkanıyor.
6- Makine ücreticileri son 20 yıldır hiç bir yenilik yaratmadılar tüm bu sorunları bilmelerine rağmen çözüm üretmek yerine halkı kandıracak reklamlarla ürün sattılar.
Çok doğru
Teşekkürler hocam inşallah sizin gibi insanların sayısı artar
Çocukluğumda ilkokulda bir hocamız suszlukla ilgili oldukça travmatik bir sunu izletmişti bize öyle ki uzunca bir dönem rüyalarıma girdi o sunu. Aslında başlarda kızmıştım içten içe beni bu kadar ürküten bir şey izlemeye mecbur bıraktığı için. Ancak bu gün bir kez daha buradan teşekkür ediyorum kendisine. Su ayak izim yıllık 1241 ton çıktı. Sanılanın aksine sık duş alan ve fizyolojik ihtiyacımı karşılayacak kadar su tüketen biriyim. Bu konuda bilinçlenmek bizlerin gözünün yaşına dayanamadığımız evlatlarımızın gelecekte acılar içinde ölmesini önleyebilir, lütfen dikkat edelim. Finishe farkındalık için teşekkürler.
Özgür Demirtaş a bulaşık deterjanı reklamı yaptıran hayat bize neler yaptırmaz.
“Amaca giden her araç mübahtır. Amaç toplum faydasına ise” Niccolo Machiavelli. Alakasız olmasın. İşleri meşrulaştırma babından espri yapıyorum Ben de:)
@@inneed2806 sudan tasarruf da ediyor derler. Makine kullanmak
@@inneed2806 şimdi oldu! Alıp alamaması kimin umrunda ki. Videoda tam gaz kapitalizm var. Hem de yeni trend Marketing tekniğiyle. Sosyal sorumluluk pazarlaması
bunu gerçekten reklam olarak m algılıyorsun ?
@@theworldishers sence bu adamın şuradan gelecek paraya ihtiyacı var mı?
1 haftayı iple çekiyorum hocam
Haftada video sayısını 2 ye çıkaralım lütfen katıla özelde oluşturanilirsiniz
O kadar gereksiz youtubrlar katıla özel yaparken sizin eşi benzeri bulunmayan engin bilginizi genelde yayınlamanız taktire şayan
Ama haftada 2 video hazırlamak isterseniz zamanınızdan ayırıp bizlere daha faydalı bilgiler aşılamak için katıla özelde yapabilirsiniz değerli vaktinizinde bilginizinde bedeli göze gelmez.
Mrb sn hocam.
Finish reklamı adina yapılmamış olsa daha mutlu olurdum.
Bu Finish nedir kimindir diye küçük bir araştırma yaptım. Ve yine o dunyayi yöneten meshur ülümünati 😁 konusuna bağladım.
Espri bir yana bu firmaların ürettiği kimyasallar ile neyi amaçladığını olayın sadece para kazanmak olmadığını siz çok daha iyi biliyorsunuz.Bundan eminim.
Eh ne diyelim paranın gücü . Bana da finish teklif etse kabul ederdim..
Güle güle yiyin.
Saygılar.
11:42 Türkiye, güney komşularına göre su cennetidir, ama asla su cenneti DEĞİLDİR. Komşularımız çöllerle kaplı olduğu için, su fakiri oldukları için çok zenginmişiz gibi sanıyoruz. Örneğin Irak, Suriye,.. gibi komşularımızla Fırat ve Dicle nehrinin suyunu kullanıp barajlarda tuttuğumuz için sorun yaşıyoruz ve korkarım ki gelecekte su savaşları yaşanacak.
Özgür ismini zaten seviyordum. Artık çok çok daha çok seviyorum :)
Hocam sizi ücretsiz bir şekilde dinleyebilmek gerçekten çok büyük şans. Kendi adıma bunun değerini bilmeye çalışıyorum. Umarım herkes bu videolardan faydalanır ve kendisine bir şeyler katar.
Su Elmas ise bir Su Mühendisi olarak ben de kuyumcu mu oluyorum :) yıllar geçtikçe ne kadar doğru bir meslek seçtiğimi daha iyi anlıyorum, inşallah yakında eğitimimi tamamlayıp ülkeye hizmet etmek nasip olur
reklam içerikli bir video olmus... ama cok doğru ve onemli bir konuya değinilmiş... cuneyt ozdemir gibi reklam aldığında iş birliği videosu diyebilirdi özgür hocamızda 👍👍👍
Özgür hocam, bulaşıkları makinaya atmadan önce sudan geçirenlerdenim, bu kadar büyük bir zarar verdiğimi bilmiyordum, benim açımdan çok verimli bir video oldu. Yarın sabahtan itibaren çamaşır, bulaşık, duş sıklığımı not alıp haftalık tüketimime göre doğru bir şekilde su ayak izimi hesaplayacağım. Aşırı tüketimin yaygın olması nedeniyle biz bireysel olarak ne kadar tükettiğimizin farkına varamıyoruz, tek kullanımlık plastikler, geri dönüştürülebilir paketleri ev çöpüne atmamız, temiz suyu gereksiz yere harcamamız... Bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Hocam siz de maşallah benim tam 64 katım kadar su harcamışsınız. Azaltmalısınız biran önce 63 yetimin hakkı var gibi :)
Hocam mühendislikten ekonomiye nasıl gectiniz? Kariyerinizle ilgili bir video çeker misiniz? İlginizi nasıl farkettiniz ?
Yeni Hazine ve Maliye bakanı siz olur musunuz hocam :D Fırsat bu fırsat
Hocam, böylesi önemli bi konuya dikkat çekmiş olduğunuz için teşekkür ederim. Sadece kendimiz için değil bizden sonraki nesiller için de başta yorucu akabinde çekilmez ve yaşanmaz olacak.
Finisch tebrik ediyorum dogru insanla is yapmis hocamizi cok ama cok seviyor deger veriyoruz liyakati bu memlekete ögretecek
FINISH BULAŞIK TABLETLERİNİN REKLAMINI YAPACAĞIM DİYE ALTINDAN GİRMİŞ ÜSTÜNDEN ÇIKMIŞSINIZ. SU KITLIĞINA DİKKAT ÇEKME BAHANELİ 20 DAKİKALIK REKLAM VIDEOSU PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN AYRICA TEŞEKKÜRLER. 👍🏼👍🏼👍🏼
Hocam Z kuşağı ne Babacan'ı, ne İmamoğlu'nu, ne diğerlerini istiyor, Z kuşağı sizi bu ülkeyi yönetirken görmeyi hayal ediyor
z kuşağı mansur yavaş istiyor
@Alex Juniour Charlie hebdo takipçisisin herhalde provokasyon kanına işlemiş
Gencim ve Ali Babacanı istiyorum
Güzel yorumunuz için teşekkürler. Umarım öyle de olur.
Sen Amon musun Ra mısın la
Dune okuyarak buyumus insanlar icin suyun degeri tartisma konusu degildir :)))
Hocam emeğinize sağlık teşekkür ederiz.
Hocam haftada 2 kere yayınlamak lazım bu videoyu televizyonlarda daha fazla kişiye ulaştırmalıyız bu bilgileri eminim ki yararı olacaktır.Tekrar teşekkür ederiz hocam.
Ele aldığınız konuları ve bu konuları anlatım şeklinizi çok başarılı buluyorum. Sizi beğenerek takip ediyorum, gelecekteki videolarınız için başarılar diliyorum.
Hocam sizi severek takip ediyorum yorumlarınızı fazlasıyla beğeniyorum, yanlız sizden bir ricam olacak, lütfen bu kadar tekrar etmeyin.
Dostum bu alışkanlıktır. Akademisyenlerin hepsi böyledir öğrencilere anlatınca aynen bu uslup kullanırlar ve hocamızda ister istemez böyle anlatıyor
@@Mezhervera Hocamızın akademisiyen kişiliğinin farkındaydım, fakat burası üniversite amfisi değil.videoyu yayınlamadan önce bu "tekrar ediyorum" durumu fark etmesi gerekirdi, neticede aynı konuşmayı amfide 100binlerce defa tekrarlamıyor...
Seviliyorsun başkan emeğine sağlık...
Merhaba! Bu güzel içerikten sonra, kendinize bir şeyler katmaya devam etmek istiyorsanız bizim kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz. Yararlı bulacağınızı düşünüyoruz...😊
Özgür hocam ayda kaç ton su harcadiginizi su faturası yazıyor :)
Biz fakirler o faturayı düşürmek için su tazzikli akmasın diye vanadan kisiyoruz.
Bende bu gün burada söz veriyorum her damlanın değerini bileceğim. Daha çok şey öğreneceğiz iyiki türkiyede sizin gibi biri var. Böyle bir evlat yetiştirdiği için Anneciğinizin Ellerinden öperim.🙏🏻🙋🏻♂️
Marjinal faydanın en güzel ve meşhur örneğinin anlatımı hocam.supersiniz.
Merhaba Özgür hocam,
Öncelikli olarak bu kadar önemli bir konuya degindiginiz icin tesekkur ederim.
Yalniz bir muhendis olarak, su ayak izinizi matematik % si olarak yorumlamak istiyorum.
Su ayak iziniz günde 35,000 lt / gün de çıktı, son et yeme durumu ( Merak etmeyin bu hükümet sayesinde et yeme durumu günde yarıya degil , ayda 1 kere olacak, bırakın millet fırsatı varken ete doysun biraz daha ) sözü hariç hepsini tuttugunuzda sadece ama sadece su ayak izinizi 10% azaltabilecegini gördünüz mü?
Yani o kadar fedakarlik verip bunun karsiligi sadece 10% azaltma ise bence burada bir yanlislik var. 10% yerine geri kalan 90% odaklansak çok ama çok daha faydali olacaktir.
Dünyanin kisi başına en fazla su düşen ülkesinden size sevgiler yolluyorum.
Geriye kalan %90 dediğiniz sanayi ve tarımsal faaliyetlerin kullandığı su miktarı mi?
Isvicremi
@@handeableful hayir.
Ozgur Hocanin su ayak iziniz günde 35,000 lt. Et yemeden kismasi haric yaptigi kisitlamalarla su ayak izi gunde 31,205 lt ye dusuyor, ilki ile arasinda sadece 10% fark var.
Bende diyorum ki o geri kalan gunde 31, 205/ lt e odaklanmak lazim.
@@fatihrustu4124 Kanada
EngineeringRobo doğru, teşekkürler. Sanırım algoritmaya göre eylemlerin haftalık-aylık olarak tekrar sayısını azalttığında ancak bir fark yaratabilir gibi duruyor.
25 litre diye bir national geographic belgeseli var izleyin arkadaşlar
www.yarininsuyu.com/ sayfasında eklemişler bu belgeseli.
Hocam sizin Finish ile sponsorlu veya ortak video çekmeye ihtiyacınız yok. Siz bağımsız kalın ben sizi bağımsız seviyorum.
Özgür Hocam, bu konuya deyinip bizleri bilgilendirdiginiz icin size cok tesekkür ederiz. Birdahaki videonuzu ailecek merakla bekliyoruz. Bilhassa su tüketiminin gerceklestigi cesitli sebepleri, et tüketiminin ne kadar su tüketimini tetikledigi, ve aklimiza gelmeyecek diger sebepleri ögrenmek isteriz.
Ne güzel bir farkındalık çalışması olmuş. Elinize, yüreğinize sağlık!
Ya anlamıyorum hocam ya.neden siz gibi adamlar bu ülkenin başına geçmiyor neden.
Cok bilgili okumus gormus ne yapacagini bilen adam olmaz,cok donanimli bize fazla gelir.
Çünkü ortalamaya vurduğumuzda böyle kişileri o noktaya getirebilecek derecede bilgisiz, habersiz ve cahil olduğumuzdan olabilir.
Çünkü çok bilgili.
Hocam gibileri siyasiler barındırmaz. Başda olabilmek için hırsız iki yüzlü vicdansız olmak lazım
Yuzde 51 gibi bir kitle böyle adamlara oy vermez
Bugün doğum günüm ama en güzel hediye bu çalışma...
Doğum günün kutlu olsun arkadaşım nice güzel günlerin olsun :)
@@havucrenklihrka7198 güzel dileklerin için teşekkür ederim kardeşim.
Mutlu yıllar
PEKİ REKLAMINI YAPTIĞINIZ BU MARKANIN YOĞUN KİMYASAL İÇERİĞİ İLE, AZICIK SU BİLE KULLANILSA NE KADAR SUYU "KİRLETTİĞİ" İLE İLGİLİ BİLGİYİ BU MARKADAN ÖĞRENEBİLDİNİZ Mİ? Sanırım öğrenemezsiniz, bağımsız kaynaklardan okumanız gerekecek!
Sabun kullansak en iyisi o. ama bulaşık makinasında yıkamak gerek. ona uyar mı. Uydurulabilirse çevreye hiç zararı yok.
Doğru ! Örneğin : Fosfat !
@@TheSeralp ben bir ara karbonat ve limon tuzu kullanmıştım bul. makinada, iyi sonuç vermişti. Parlatıcı olarak da elma sirkesi. Başka bir arkadaşım ise makinasını bunların bozduğunu iddia etti. En iyisi organik bul. mak. deterjanları kullanmak olabilir, Fosfatsız ve Fosfonatsız. Ben bir de uygun programda yarım ölçü deterjanın da gayet işe yaradığını keşfettim. Tabi bulaşıklar çok kirli ve beklemiş değilse
@@apfelbirne9353 ve fosfonat.. Bazı markalar ön tarafa 'fosfatsız' yazıyor, arkayı çevirip içindekilere bakıyorsun, Fosfonat!
Bir de sofrada kullanılmış peçetelerle tabak çanağı sıyırabilirsiniz, su geçmiş kadar oluyor
Hocam emeğinize sağlık, sizin gibi insanlara ihtiyacımız var, inşallah ekonomi ve maliye bakanı olduğunuz günleri de göreceğiz
Aynen buna hiç dikkat edilmiyor, su konusu önem li çabalar çok güzel..sizede bu yayından dolayı tsk.ler