Doğum Sonrası İneklerin Vücutlarında Nelere Dikkat Etmemiz Gerekiyor? (Prof. Dr. Armağan Hayırlı)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 жов 2024
  • Bu video, Prof. Dr. Armağan Hayırlı ile doğum sonrası ineklerin sağlığı ve bakımı üzerine bilgi vermektedir. Videoda, doğum sonrası ineklerin vücutlarında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ve sağlık göstergeleri detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Profesyonel bir bakış açısıyla sunulan bilgiler, çiftlik sahipleri ve hayvancılıkla ilgilenen herkes için faydalı olacaktır. Videoyu izleyerek, ineklerin doğum sonrası döneminde nasıl daha iyi bir bakım sağlanabileceğini öğrenebilir ve hayvancılık uygulamalarınızı optimize edebilirsiniz.
    2001 yılında veteriner kliniğiyle başlayan hayvancılık hizmetimiz, bugün bile aynı heyecan ve tutkuyla devam ediyor. İlk günden bu yana sektördeki gelişim ve dönüşümü yaşam felsefemiz haline getirdik. 20 yılı aşkın süredir, yeniliklere açık bir yaklaşımla sektördeki dönüşümü desteklemek ve projeler üretmek için çalışıyoruz. Müşteri portföyümüzdeki farklı ölçeklerdeki işletmelere uygun çözümler sunarak, sektördeki dönüşümü ve gelişimi destekliyoruz. RasyoLife olarak, hayvan beslemede yenilikçi bir yaklaşım olan yeni nesil besleme konseptimizle, işletmelere sağlık, yönetim ve verimlilik ilkelerini bir arada sunuyoruz. Bu kapsamlı yaklaşımımızla elde ettiğimiz başarıları, profesyonel olarak işbirliği yaptığımız diğer işletmelere aktarıyoruz. Güncel gelişmeleri 20 yılı aşkın deneyimimizle birleştirerek, sektördeki işletmelere en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz.
    Bize katılın ve süt sığırcılığı sektöründe uzmanlaşmış bir topluluğun parçası olun! 🐄💡
    İnstagram: / rasyolife
    Facebook: www.facebook.c...
    Tiktok: / rasyolife

КОМЕНТАРІ • 19

  • @BurakhanGünen
    @BurakhanGünen 3 місяці тому +4

    Kıymetli insanlar çok güzel çok faydalı şeyler yapıyorsunuz Allah sizden razı olsun. Bu videoların kıymeti bugün değilse yarın mutlaka anlaşılacak ve binlerce kişi tarafından tekrar tekrar izlenecektir. Buzağı ve inek için aşı programı hakkında da detaylı bir video çekerseniz bence faydalı olur. Şimdiden teşekkürler.

    • @mehmetcengiz4848
      @mehmetcengiz4848 3 місяці тому +1

      İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz. Notumuzu aldık. Önerdiğiniz konuyu önümüzdeki eğitimlerde ele alacağız

    • @BurakhanGünen
      @BurakhanGünen 3 місяці тому

      @@mehmetcengiz4848 teşekkür ederim saygı değer hocam 🙏🏻

  • @mehmetcengiz4848
    @mehmetcengiz4848 3 місяці тому +2

    Dikkatiniz için teşekkür ederim. Geçiş dönemlerinde sinek artışı doğal olarak rahatsız edici olabiliyor. Buna karşın düzenli ilaçlama yapılıyor. Aslında bu işletme sinek sorununun en az yaşandığı işletmelerden biri. Her ne kadar videoda kuyruk hareketleri olsa da rahatsız edici kayda değer bir sinek rahatsızlığı yaşanmıyor.

  • @halukalpkaya7895
    @halukalpkaya7895 3 місяці тому +2

    Değerli hocalarım emeklerinize saglık. İsyerinde olduğum için ilgiyle izleyemiyorum. Akşam PC den özümsemeye çalışarak tekrar tekrar izliyeceğim❤😊❤

  • @adilpala4513
    @adilpala4513 3 місяці тому +1

    Sayın profesörlerim,elinize emeğinize sağlık, akademi artı pratik eşittir başarı. mükemmele en yakın uyumu bu işletme yakalamış.
    “Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir.”
    Bir üretici olarak saygıyla,ilgiyle,imrenerek takip ve tatbik ediyorum.🍀

  • @yakuparslan8337
    @yakuparslan8337 3 місяці тому +2

    Değerli hocalarım ağzınıza sağlık her ikinize de çok teşekkür ediyorum. Bu bilgiler bizim için paha bi ilmez değerde, Allah razı olsun. Değerli hocam daha evvel de yazmıştım Armağan hocamla kuru dönem beslemesi üzerine ve buzağı besleme üzerine de birer programınızı bekliyoruz. Bizim bu alanda cok ciddi bilgi eksikliğimiz hatta yanlış bilgilerimiz var. Sabırsızlıkla bekliyoruz Mehmet hocam.

    • @veterinerhekimtalataydn1234
      @veterinerhekimtalataydn1234  2 місяці тому

      Sırasıyla hepsi ile ilgili vakit doğrultusunda programlar yapacağız hocalarımız ile birlikte

  • @alikumru8079
    @alikumru8079 3 місяці тому +1

    Her videoyu severek izliyorum yolum oralara düşerse gelip tanışmak isterim 👌

  • @enytesla7178
    @enytesla7178 3 місяці тому +2

    Bilgiler için teşekkürler, konudan bağımsız olarak sormak istediğim birşey var.Hayvanların kuyruklarının dışkıya bulaşıp, kendi üzerinde ki sinekleri kovmaya çalışırken vücudunu daha fazla dışkıya bulaştırıp ,daha fazla sineği kendisine çekmesini önlemek için kuyruklarının düşürüldüğünü biliyorum.Fakat arkanızdaki hayvanlarda sinek problemi devam ediyor ve hayvan kuyruğu olmadığı için sürekli yine sinekleri kovmaya çalışıyor, bu kez kuyruk uzunluğu az olduğu için karın bölgesindeki sineklere ulaşamıyor ve kovamıyor,bu hayvanda daha fazla strese sebep olmaz mı ?Bunun daha az masraflı ve daha etkili başka bir yöntemi yokmudur ?

  • @halukalpkaya7895
    @halukalpkaya7895 3 місяці тому +1

    Hocalarım ancak rahatça ilgi ile izleyebildim. VKS yi renkleri ve benekleri birbirine benzer hayvanlar üzerinden göstermenin daha iyi olacağını düşünüyorum. Dar zamanda bir kaç saniyelik görüntüyle tam anlayamadık. Armağan hocam bazen bizleri veteriner fakültesi 5. sınıf öğrencileri zannediyor. Armağan hocamın detaylı anlattıklarını ancak yüzeysel olarak biliyoruz. Yetiştiricilerimizin bir çoğunun bu kadar detaylı VKS yi tespit edebilmesi son derece zor. Zaten hocamın dediği gibi iç yağlanmayı tespit edebilmemiz zaten imkansız. Ben bir şeyi sormak istiyorum. Koyunlarda Hipokalsemi veya Ketozis ayrımı için göz bebeğine ışık tutularak karanlıkta kalan göz bebeğinin ani ışığa tepkisine bakılarak teşhis veya ayrım yapılıyor. Bu yöntem bilimsel midir? İneklerde de kullanılabilir mi? Yada şehir efsanelerinden birisi midir? Teşekkür ederim emeklerinize sağlık. İyi ki varsınız❤

  • @muhammetdurmus5567
    @muhammetdurmus5567 3 місяці тому +1

    Hocam kalsiyum testi dediniz
    Bunu yapmanın kolay bir yolu var mı? Yada nasıl yapıyorsunuz.

    • @veterinerhekimtalataydn1234
      @veterinerhekimtalataydn1234  2 місяці тому

      Labaratuvarda yapılıyor .Fakat doğum sonrası ilk 30 gün kontrollerinde ineği muayene ederek te tahmin edilebilir

  • @sumeyyebalci3142
    @sumeyyebalci3142 Місяць тому

    İyi gunler doğum yapan inegim 3.gun iştahsızlık basladi neden kaynakli olabilir

  • @mustafaakkus1049
    @mustafaakkus1049 3 місяці тому +1

    🙏👏

  • @durmusyanmaz779
    @durmusyanmaz779 3 місяці тому

    Hocam biz keton testini sgs 3 ve 16'da yapıyoruz. Siz 1. ve 2. haftada dediniz. Doğrusu hangisi?