Εξαιρετικό βίντεο με χρήσιμες πληροφορίες και εντυπωσιακά πλάνα! Μια μικρή διόρθωση: το σημείο μηδέν της Θεσσαλονίκης δεν βρίσκεται κοντά στον Λευκό Πύργο, αλλά στην πλατεία Βαρδαρίου(Πλατεία Δημοκρατιας) λίγο πιο πέρα από το άγαλμα του Βασιλιά Κωνσταντίνου.
@@upstories Αναφερόμαστε σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από τον Βαρδάρη, μια απόσταση που με τα πόδια χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα. Αυτή η επισήμανση δεν μειώνει την αξία του βίντεο, αλλά γίνεται για λόγους ακρίβειας, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια: η Πλατεία Δημοκρατίας είναι διαφορετική τοποθεσία από την περιοχή του Λευκού Πύργου.Τέτοιου είδους μικρά λάθη είναι αναμενόμενα κατά τη δημιουργία ενός βίντεο.
Είμαι οδηγός εδώ καί 58 χρόνια!!! Δεν τό γνώριζα, πίστευα ότι ηταν η πλατεία Ομονοίας. Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Επίσης δεν γνώριζα για το σημείο 0 τής Θεσσαλονίκης. Θά ήταν χρήσιμο νά μάθουμε ποια είναι τά σημεία 0 για τίς πόλεις τής Ελλάδος καί πού μπορούμε νά βρούμε τίς πληροφορίες αυτές. Ευχαριστώ καί πάλι, συγχαρητήρια!!
Το σημειο 0 της Κρητης ειναι στα Χανια μπροστα στην αγορα των Χανιων οπου και υπηρχε πλακα με το 0, μεχρι που αφαιρεθηκε πριν 2 χρονια για την αναπλαση της πλατειας
Το σημείο "0" δηλαδή η αφετηρία μέτρησης των μηκών του οδικού δικτύου είναι στην Πλατεια Συντάγματος μπροστά από το μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Όμως η αφετηρία μέτρησης μηνών αυτοκινητοδρομων καθορίζεται από την μελέτη κατασκευής και θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κάποια ενημέρωση γιαυτό το θέμα.
Δεν ξέρω ποιος έγραψε το κείμενο αλλά σίγουρα δεν έκανε την κατάλληλη έρευνα πριν γράψει το κείμενο. Το "χιλιόμετρο μηδέν" δεν έχει καμία σχέση με το Εθνικό Αστεροσκοπείο (τουλάχιστον σήμερα). Έχει γίνει σύγχυση μεταξύ των όρων "χιλιόμετρο μηδέν" και "αρχή του συστήματος συντεταγμένων της Ελλάδας". Το χιλιόμετρο μηδέν της Αθήνας είναι στην πλατεία Ομόνοιας, μια αφετηρία που ακολουθώντας τους σωστούς δρόμους και μετρώντας την απόσταση επί του δρόμου, μπορείς να ξέρεις πόσο απέχεις από την Ομόνοια. Όχι απόλυτη απόσταση (δηλαδή σημείο προς σημείο - ευθύγραμμο τμήμα), αλλά απόσταση πάνω στους άξονες των δρόμων (τεθλασμένη δηλαδή). Γι αυτό και υπάρχει και η αντίστοιχη χιλιομέτρηση, με τα μικρά πράσινα ταμπελάκια (πχ βλ. Αθηνών Λαμίας.) Αυτό που υπήρχε στο αστεροσκοπείο, και έχει διατηρηθεί τιμής ένεκεν ας πούμε, ειναι η αφετήρια του ΠΕΓΣΑ, του Παλαιού Ελληνικού Γεωδαιτικού Συστήματος Αναφοράς. Αποτελούνταν από ένα μικρό δίκτυο διαφόρων ακόμα σημείων γύρω του. Το αστεροσκοπείο δηλαδή ήταν το ΚΕΝΤΡΟ του συστήματος αυτού. Σήμερα χρησιμοποιείται το ΕΓΣΑ87 που είναι και το σύστημα συντεταγμένων βάσει του οποίου γίνονται και όλα τα τοπογραφικά, και που χρησιμοποιεί και το Κτηματολόγιο. Η αφετηρία αυτού βρίσκεται στο Κέντρο Δορυφόρων Διονύσου που αποτελεί παράρτημα του ΕΜΠ. Είχα ξαναδεί το ίδιο μπέρδεμα σε ένα άρθρο πριν κανα 2 χρόνια και απ ό,τι βλέπω το θέμα αυτό ακόμα κυκλοφορεί. Ωραίο το βίντεο, και καλοφτιαγμένο, αλλά βασίζεται σε μία σύγχυση 2 εννοιών
Επειδή κάποιες λέξεις βαράνε κάπως όπως για παράδειγμα η παραπληροφόρηση. Πού αναγράφεται η πλατεία Ομονοίας ως σημείο 0 ή χλμ 0; Συγκεκριμένα πράγματα
@@upstories Δυστυχώς, έσεις κάνετε τον θετικό ισχυρισμό ως προς το που είναι το χιλιομετρικό κέντρο, επομένως εσείς έχετε το βάρος της απόδειξης, και να στηρίξετε το λεγόμενο σας. Εγώ από αυτά που ξέρω ως τοπογράφος μηχανικός υπάρχουν 2, ένα στην ομόνοια και ένα λίγο πιο παλιό στο Σύνταγμα, διπλα στο περίπτερο, μια όρθια στήλη. Δε θα έβγαινε τυχαία αυτό που ξέρουν όλοι οι Αθηναίοι ότι ειναι είτε στο Σύνταγμα, είτε στην Ομόνοια. Η αλήθεια ειναι οτι σήμερα από όσο ξέρω δε χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα καθώς ειναι στο κέντρο της πόλης, το οποίο ειναι σχεδιασμένο δύο αιώνες πίσω. Η χιλιομετρήσεις πλέον αφορούν μεγάλα οδικά δίκτυα. Δεν νοιάζει κανέναν μια χιλιομέτρηση από το σύνταγμα ως την ομόνοια ή ως την πλατεία αμερικής. Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε οδός έχει δική της χιλιομέτρηση και σε κάποιες περιπτώσεις, που κομμάτι της διαδρομής είναι κοινό, τότε κάποιες χιλιομετρήσεις συνδέονται. Λόγου χάρη, της Αθηνών-Λαμίας, το χιλιόμετρο μηδέν είναι σε έναν κόμβο δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας, στη συμβολή Ποσειδώνος και Κηφισού. Η ταμπέλα γράφει καθαρά ότι αυτό ειναι το χιλιόμετρο 0. Με τη δική σας λογική, δεν υπάρχει καμία απολύτως πηγή που να αναφέρει ότι το βάθρο στο αστεροσκοπείο ειναι το χιλιόμετρο μηδέν. Αυτό που είναι η αφετηρία του παλιού κρατικού συστήματος συντεταγμένων. Εντελώς άλλο πράγμα. Άλλο η χιλιομέτρηση μιας οδού, και άλλο το σύστημα συντεταγμένων. Τα έχετε μπερδέψει και αναπαράγετε μια αστήριχτη και ψευδή πληροφορία, αφού οι λέξεις ειναι το θέμα.
@@miltiadespapadimas6325 το κολωνάκι δίπλα στο περίπτερο αναφέρει το 2. Για την ακρίβεια ανέφερε το 2 πριν καταστραφεί από βανδαλισμούς. Επειδή το έχουμε ψάξει σας το λέμε. Και για να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν έχουμε κανένα θέμα με την κριτική. Με τις βαριές κουβέντες περί παραπληροφόρησης έχουμε. Σε ένα διαδίκτυο γεμάτο σκουπίδια και ψέματα στο συγκεκριμένο βίντεο βρήκατε να γράψετε περί παραπληροφόρησης;
@@upstories Εαν το ζήτημα ειναι η λέξη οκ, να την αλλάξω. Ως δημοσιογράφοι, ειναι λογικό να σας ακούγεται βαρύγδουπη, και γω δεν είχα σκοπό να σας προσβάλλω ούτε να υπονοήσω ότι το κάνατε επίτηδες. Αυτή η υποτιθέμενη διόρθωση ειναι γνωστό λάθος, και αν κάποιος γκουγκλάρει το εν λόγω θέμα, θα βρει αμέτρητα άρθρα με το ένα να αντιγράφει το άλλο και να λένε το ίδιο πράγμα. Αυτό που πρέπει να χουμε κατα νου, ειναι ότι κάθε οδικό έργο έχει δικια του χιλιομέτρηση. Η οποια κιόλας έχει νόημα για μεγάλες αποστάσεις, όχι για περιπάτους στο κέντρο της πολης. Ό,τι υπάρχει μέσα στο κέντρο ειναι απλά κατάλοιπο της παλιάς Αθήνας. Αυτό. Επίσης σε μια επίσκεψη που είχε γίνει στο αστεροσκοπείο, μας είχε μιλήσει ένας ξεναγός για αυτό ακριβώς το μπέρδεμα, που λέει οτι δεν ειναι Ομόνοια αλλά το αστεροσκοπείο. ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν ειναι κανενα απ τα δύο. ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ειναι ένα στην ομονοια και ένα στο σύνταγμα (ίσως και άλλα που να μην τα γνωρίζουμε). Αυτό.
πολυ ομορφη αφηγηση κ καταπληκτικα πλανα με το ντρον φιλε μου! Το οτι εχεις πεταξει κιολας το ντρον σε ολα αυτα τα μερη για τα οποια αναφερεσαι ειναι αξιοσημειωτο
Το σημείο '0' της αρχαίας Αθήνας ήταν ο Βωμός των 12 Θεών, στην Αρχαία Αγορά, τον οποίο φρόντισαν να καταχώσουν και όχι να αναδείξουν (για να τον 'προστατέψουν', όπως διατείνονται), όταν τοποθετήθηκαν οι αρχικές γραμμές του ΗΣΑΠ, αλλά και όταν αντικαταστάθηκαν, το 2013.Ο Κορρές πρότεινε μια μικρή παράκαμψη των νέων γραμμών, ούτως ώστε να υπάρχει χώρος για την ανασκαφή και ανάδειξη, πολιτιστικοί σύλλογοι για μεγάλο χρονικό διάστημα εμπόδιζαν την κατάχωση, τελικά τον σκέπασαν με μόλυβδο και πέρασαν τη νέα γραμμή από πάνω.Ο ενεργειακός διακόπτης των Αθηνών, είναι σβηστός.
Δυστυχώς η ζημιά έγινε όταν πρωτοπέρασε από εκεί η γραμμή στα τέλη του 19ου αιώνα και χώρισε την αρχαία αγορά σε 2 μέρη. Μεγάλο πλήγμα για την ενότητα του χώρου και τα ευρήματα που θα μπορούσαν να διατηρηθούν. Ευτυχώς ένα κομμάτι του είναι ακόμη ορατό, μαζί με το βάθρο του Λεάγρου που μας βοήθησε στην ταύτισή του.
@@Haris-i4b όχι, ο βωμός στον οποίο αναφερόμαστε είναι ο βωμός των 12 θεών και έχει ταυτιστεί με ακρίβεια από τα αρχαιολογικά δεδομένα και τις ιστορικές πηγές.
Post editing correction: Το κολωνακι του σημείου μηδέν της Θεσσαλονίκης δεν θα το βρει κανείς επισκέπτης της πόλης μου, "την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Λευκου Πύργου". Είναι λάθος. Αντίθετα θα το βρει, και θα βγάλει μια όμορφη selfie, στην Πλατεία Δημοκρατίας, (Βαρδαρι), ακριβώς κάτω από το άγαλμα του εφιππου Βασιλέως Κωνσταντίνου, απελευθερωτή της πόλης το 1912 την 26ή Οκτωβρίου, από τον Τουρκικό ζυγό, μέσα στο παρτέρι, στο κέντρο της πλατείας. Για τις ανάγκες της κατασκευή του υπογείου σταθμού του Μετρό Πλατεία Δημοκρατίας, το κολωνάκι είχε αφαιρεθεί, μια και όλο το παρκάκι της πλατείας είχε ανασκαφεί, αλλά πλέον με την ολοκλήρωση του έργου, έχει επιστρέψει στην θεση του. Είναι ορατό από αυτοκίνητα, λεωφορεία και πεζούς. Τροποποίηση: Ξανά για το Σημείο Μηδέν της Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης ορατό μέσω του Street View (Θέαση Οδού) της Google Maps (Χάρτες Google) χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στην πόλη του Φραπέ της Μπουγάτσας και των Πιττόγυρων, με κίνδυνο διαφόρων πολιτιστικών σοκ από αλλού ορμώμενους. Απλά πρέπει να διαλέξετε την φωτογραφία του 2019. Οι φωτογραφίες πριν το 2019 δεν το δείχνουν γιατί ο χώρος ήταν περιφραγμενος με λαμαρίνες όπως προείπα λόγω κατασκευής του Σταθμού του Μετρό. Επίσης οι φωτογραφίες μετά το 2019 πάλι δεν το δείχνουν γιατί εν τω μεταξύ βλαστησαν και θεριεψαν οι θάμνοι και οι πικροδαφνες στο παρτέρι και το καημένο χάθηκε πισω από τα φυτά. Αν όμως διαλέξετε 2019 θα το δείτε κανονικά. Έχει πάθει και αυτό ένα graffiti. Κάποιος έξυπνο έγραψε ένα C H δεξιά και αριστερά από το 0 και τώρα μοιάζει σαν C 0 H Πάτε να το δείτε.
"Πολλοί από τους αυτοκινητόδρομους, όπως η ΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης, συνδέουν τα 2 χιλιόμετρα 0..." Ποιοι πολλοί; Μόνο αυτός συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη. "Τα δύο σημεία συνδέονται με τρόπο που συμβολίζει την ενότητα του βορρά με τον νότο της χώρας..." Αλήθεια; Δηλαδή με ποιον τρόπο συνδέονται; Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να συνδεθούν; Να χαραχτούν οι δρόμοι αλλιώς; Να αλλάξει το μείγμα της ασφάλτου; Τι εννοείτε; Τέλος πάντων, δεν ξέρω πόσο συμβολικό μπορεί να είναι όπως μας λέτε, αλλά ευτυχώς κανένας δεν ψάχνει το σημείο 0 για να ξεκινήσει ένα ταξίδι. Ούτε καν το σκέφτεται. Μάλλον αφορά αυτούς που πρέπει να μετρήσουν αποστάσεις. Ε τις μέτρησαν μια φορά και τελείωσε.
Επειδή τα έχετε κάνει μαντάρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν είναι κακό να ζητήσετε μια συγγνώμη, να συνεχισετε την έρευνα σας και να διορθωσετε τα λάθη σας. Καλό θα κάνει στην εικόνα σας και όχι κακό,
Προσωπικά το γνώριζα.Το Αστεροσκοπείο οικοδομήθηκε επι Όθωνα και Αμαλίας,όταν η πόλη ηταν ακομα με καρόδρομους και λασπες.Ήρθαν μάλιστα και αστρονόμοι και παρατήρησαν καποιο ιδιαίτερο ουράνιο φαινομενο.Ποια χρονολογία όμως ορίστηκε ως σημείο μηδέν; Ευχαριστούμε για τα ωραία πλάνα, από την υπέροχη Αθήνα μας.
Το σημείο μηδέν στη Θεσσαλονίκη είναι ο Βαρδάρης,το σημείο που μετριούνται όλες οι χιλιομετρικές αποστάσεις της Θεσσαλονίκης με τις άλλες πόλεις. Η πλατεία που βρίσκεται ο χιλιομετρητής λέγεται πλατεία Δημοκρατίας και ελάχιστοι την γνωρίζουν με την ονομασία αυτή!
03:55 xaxaxaxaxa xaxaxaxaxa xaxaxaxaxa. Γιατί δεν έχουμε κι εμείς σημείο 0; Μα είναι το σημείο 0 ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!! Η Αθήνα φταίει Θέλουμε κι εμείς... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Δεν γνωρίζω για το σημείο μηδέν της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης όμως βρίσκεται στο Βαρδάρη. Εκεί ακριβώς όπου αρχίζουν ταυτόχρονα η Εγνατία οδός από τη μία πλευρά και η Μοναστηρίου από την άλλη.
Νομίζω πως παλαιότερα οι οδικοί χάρτες όριζαν ως σημείο μηδέν της Αθήνας, την Ομόνοια. Από εκεί ξεκινούσε ο υπολογισμός όλων των αποστάσεων με βάση την Αθήνα.
@@upstories η επισήμανση μου για το οτι δεν ειναι ο ΛΠύργος ,εγινε διοτι εαν κάποιος εχει δει το βιντεο σας θα εχει μια λανθασμένη εντύπωση θα ψάχνει το σημείο Ο, το οποίο είναι 2,2 χιλ.μ με 2,5 χλμ. μακριιά. Η πιο σωστή έκφραση οτι ειναι στην δυτική είσοδο της πόλης κοντα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό
@@upstories Μ' αρέσει που επιμένετε στην ανακρίβεια που ειπώθηκε ότι ο χιλιομετρικός δείκτης 0 στη Θεσσαλονίκη είναι κοντά στον Λευκό Πύργο. Όχι, δεν είναι κοντά. Κοντά στον Λευκό Πύργο είναι η Λέσχη Αξιωματικών, είναι η Εταιρεία Μακεδονικων Σπουδών, είναι το Βασιλικό Θέατρο, ειναι η ΧΑΝΘ, είναι οι Ομπρέλες του Ζογγολοπουλου. Το σημείο 0 δεν είναι κοντά.
Όταν δίνουμε πληροφορίες και ειδικότερα γεωγρφικες δεν υπάρχει ο όρος κοντά! πρέπει να είναι ακριβώς όταν μιλάμε για σημεία! "το κοντά στον Λευκό Πύργο" (2km μακριά από το πραγματικό σημείο 0 της Θεσσαλονικης) είναι άπλα απαράδεκτη παραπληροφόρηση. Με την ίδια λογική που βλέπω να εκφράζετε η δικαιολογία στα σχόλια, κοντά στο σημείο 0 της Αθηνας είναι και η Χαλκιδα... Όπως περιγράφηκε ακριβώς το σημείο 0 στην αυλή του Αστεροσκοπείου, έτσι θα έπρεπε να γίνει η ακριβής αναφορά στην πλατεία Δημοκρατίας στον Βαρδάρη που βρίσκεται πραγματικά το σημείο 0 της Θεσσαλονίκης.
Τι έχει και η Θεσσαλονίκη.χιλιομετρο 0 .Δηλαδή έχει και η Καβάλα και η Ξανθη..και Αλεξανδρούπολη και η Πάτρα.και η λαμία..Τα Γιάννενα..κλπ..⁉️Δεν το ήξερα...!!!!!!!!
Επειδή διαβάζω πολλούς να λένε ότι το χιλιόμετρο μηδέν στη Θεσσαλονίκη είναι η πλατεία Βαρδαρίου, θέλω να σας πω ότι το σημείο μηδέν είναι στην σέντρα του γηπέδου της Τούμπας, σπίτι της ΠΑΟΚάρας!
Δεν το γνώριζα καθόλου που βρίσκεται το σημείο μηδέν, πανέμορφα πλάνα και άψογη αφήγηση οπως παντα άλλωστε
Ούτε και γω το γνώριζα!!
Εξαιρετικό βίντεο με χρήσιμες πληροφορίες και εντυπωσιακά πλάνα! Μια μικρή διόρθωση: το σημείο μηδέν της Θεσσαλονίκης δεν βρίσκεται κοντά στον Λευκό Πύργο, αλλά στην πλατεία Βαρδαρίου(Πλατεία Δημοκρατιας) λίγο πιο πέρα από το άγαλμα του Βασιλιά Κωνσταντίνου.
Πολύ σωστά!!!
Σωστά φίλε!!!! Αυτό θα έγραφα και εγώ. Ο δημιουργός του βίντεο βαρέθηκε να ψάξει....
@@Benchwithaview_gr 1800 μέτρα μακριά από τον Λευκό Πύργο ( 5 λεπτά με αυτοκίνητο και 15 λεπτά με τα πόδια ) είναι κοντά η μακριά;
@@upstories Αναφερόμαστε σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από τον Βαρδάρη, μια απόσταση που με τα πόδια χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα. Αυτή η επισήμανση δεν μειώνει την αξία του βίντεο, αλλά γίνεται για λόγους ακρίβειας, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια: η Πλατεία Δημοκρατίας είναι διαφορετική τοποθεσία από την περιοχή του Λευκού Πύργου.Τέτοιου είδους μικρά λάθη είναι αναμενόμενα κατά τη δημιουργία ενός βίντεο.
Εξαιρετικό βίντεο. Πολύ καλές οι πληροφορίες και πολύ χρήσιμες. Διαβάζοντας τα σχόλια δεν περίμενα να μην το γνωρίζουν οι περισσότεροι.
Εξαιρετικό ενημερωτικό βίντεο. 👍
Καλό Σαββατοκύριακο.
Πολύ ωραίο θέμα Σπύρο & παιδιά! καλό μεσημέρι! (επιστροφή στο παλιό σήμα)
Μπράβο 👏👏👏
Πολύ ωραίο βίντεο!
Χρήσιμες και ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που το συνοδεύουν.
Το σημείο μηδέν της Θεσσαλονίκης δεν είναι στον Λευκό Πύργο, αλλά στην Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδαρίου)
Κοντά λέμε στον Λευκό Πύργο. Όχι στον Λευκό Πύργο
✝️🇬🇷🇨🇾✝️🇨🇾🇬🇷✝️.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.
μ.Χ.
✝️🇨🇾🇬🇷✝️🇬🇷🇨🇾✝️
3 χιλιόμετρα απόσταση δεν θεωρείται κοντά.
@@mermasmcσε σχεση με το δικτυο χιλιομέτρων και τις αποστάσεις μια χαρα κοντά εννοείται. πολυ κοντά. καλημέρα
Το σημείο/χιλιόμετρο μηδέν στην Θεσσαλονίκη είναι στη σέντρα της Τούμπας, εκεί που παίζει η ΠΑΟΚάρα.
Είμαι οδηγός εδώ καί 58 χρόνια!!! Δεν τό γνώριζα, πίστευα ότι ηταν η πλατεία Ομονοίας. Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Επίσης δεν γνώριζα για το σημείο 0 τής Θεσσαλονίκης. Θά ήταν χρήσιμο νά μάθουμε ποια είναι τά σημεία 0 για τίς πόλεις τής Ελλάδος καί πού μπορούμε νά βρούμε τίς πληροφορίες αυτές. Ευχαριστώ καί πάλι, συγχαρητήρια!!
καλα το γνώριζες.
@@miltiadespapadimas6325τα είπαμε αυτά. Θα γράφετε με στοιχεία. Συστήνεστε και ως επιστήμονας.
Το σημειο 0 της Κρητης ειναι στα Χανια μπροστα στην αγορα των Χανιων οπου και υπηρχε πλακα με το 0, μεχρι που αφαιρεθηκε πριν 2 χρονια για την αναπλαση της πλατειας
Αλλο ενα καταπληκτικό βιντεο με πολυ ωραια αφήγηση!!!
Εξαιρετικό σαν ιδέα και σαν παρουσίαση. Καλή συνέχεια
Ενδιαφέρον θέμα με ωραία παρουσίαση που δεν ήξερα που ακριβώς ήταν το σημείο 0 , μπράβο!!!
Very interesting! So educated! Thank you for sharing!!!
Σε ευχαρισρουμε πολυ φιλε μου. Ενα πολυ ωραιο βιντεο και παρα πολυ ιδιαιτερο. Καλη συνεχεια!!!
υπέροχη δουλειά , υπέροχες λήψεις
Από όσο γνωρίζω από εκεί ξεκινούν και τα νούμερα των οδών.... Ένα ακόμα εξαιρετικό βίντεο!!!!
Ακόμα ένα εξαιρετικό θέμα προστέθηκε!!
Ευχαριστούμε Σπύρο για το όμορφο βίντεο!
Πολύ ωραίο θέμα και εξαιρετική παρουσίαση!
Υπέροχα πλάνα! 👏 💯
(πάντα προτιμούσα αυτό το logo, έκανες καλά)
Ωραίο θέμα.
Μπράβο!!!
Πολύ ωραίο βίντεο κ διδακτικό για τα παιδιά!!!! Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!!!!😊
Υπέροχο βίντεο αξίζει να το δούμε όλοι !!!.👏👍
Το σημείο "0" δηλαδή η αφετηρία μέτρησης των μηκών του οδικού δικτύου είναι στην Πλατεια Συντάγματος μπροστά από το μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Όμως η αφετηρία μέτρησης μηνών αυτοκινητοδρομων καθορίζεται από την μελέτη κατασκευής και θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κάποια ενημέρωση γιαυτό το θέμα.
Πολύ όμορφα πλάνα και αφήγηση! Μπράβο, ζηλεύω!!!
Εξαιρετικό βίντεο!!!!
Δεν ξέρω ποιος έγραψε το κείμενο αλλά σίγουρα δεν έκανε την κατάλληλη έρευνα πριν γράψει το κείμενο. Το "χιλιόμετρο μηδέν" δεν έχει καμία σχέση με το Εθνικό Αστεροσκοπείο (τουλάχιστον σήμερα). Έχει γίνει σύγχυση μεταξύ των όρων "χιλιόμετρο μηδέν" και "αρχή του συστήματος συντεταγμένων της Ελλάδας".
Το χιλιόμετρο μηδέν της Αθήνας είναι στην πλατεία Ομόνοιας, μια αφετηρία που ακολουθώντας τους σωστούς δρόμους και μετρώντας την απόσταση επί του δρόμου, μπορείς να ξέρεις πόσο απέχεις από την Ομόνοια. Όχι απόλυτη απόσταση (δηλαδή σημείο προς σημείο - ευθύγραμμο τμήμα), αλλά απόσταση πάνω στους άξονες των δρόμων (τεθλασμένη δηλαδή). Γι αυτό και υπάρχει και η αντίστοιχη χιλιομέτρηση, με τα μικρά πράσινα ταμπελάκια (πχ βλ. Αθηνών Λαμίας.)
Αυτό που υπήρχε στο αστεροσκοπείο, και έχει διατηρηθεί τιμής ένεκεν ας πούμε, ειναι η αφετήρια του ΠΕΓΣΑ, του Παλαιού Ελληνικού Γεωδαιτικού Συστήματος Αναφοράς. Αποτελούνταν από ένα μικρό δίκτυο διαφόρων ακόμα σημείων γύρω του. Το αστεροσκοπείο δηλαδή ήταν το ΚΕΝΤΡΟ του συστήματος αυτού. Σήμερα χρησιμοποιείται το ΕΓΣΑ87 που είναι και το σύστημα συντεταγμένων βάσει του οποίου γίνονται και όλα τα τοπογραφικά, και που χρησιμοποιεί και το Κτηματολόγιο. Η αφετηρία αυτού βρίσκεται στο Κέντρο Δορυφόρων Διονύσου που αποτελεί παράρτημα του ΕΜΠ.
Είχα ξαναδεί το ίδιο μπέρδεμα σε ένα άρθρο πριν κανα 2 χρόνια και απ ό,τι βλέπω το θέμα αυτό ακόμα κυκλοφορεί.
Ωραίο το βίντεο, και καλοφτιαγμένο, αλλά βασίζεται σε μία σύγχυση 2 εννοιών
Επειδή κάποιες λέξεις βαράνε κάπως όπως για παράδειγμα η παραπληροφόρηση. Πού αναγράφεται η πλατεία Ομονοίας ως σημείο 0 ή χλμ 0;
Συγκεκριμένα πράγματα
@@upstories Δυστυχώς, έσεις κάνετε τον θετικό ισχυρισμό ως προς το που είναι το χιλιομετρικό κέντρο, επομένως εσείς έχετε το βάρος της απόδειξης, και να στηρίξετε το λεγόμενο σας. Εγώ από αυτά που ξέρω ως τοπογράφος μηχανικός υπάρχουν 2, ένα στην ομόνοια και ένα λίγο πιο παλιό στο Σύνταγμα, διπλα στο περίπτερο, μια όρθια στήλη. Δε θα έβγαινε τυχαία αυτό που ξέρουν όλοι οι Αθηναίοι ότι ειναι είτε στο Σύνταγμα, είτε στην Ομόνοια. Η αλήθεια ειναι οτι σήμερα από όσο ξέρω δε χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα καθώς ειναι στο κέντρο της πόλης, το οποίο ειναι σχεδιασμένο δύο αιώνες πίσω. Η χιλιομετρήσεις πλέον αφορούν μεγάλα οδικά δίκτυα. Δεν νοιάζει κανέναν μια χιλιομέτρηση από το σύνταγμα ως την ομόνοια ή ως την πλατεία αμερικής.
Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε οδός έχει δική της χιλιομέτρηση και σε κάποιες περιπτώσεις, που κομμάτι της διαδρομής είναι κοινό, τότε κάποιες χιλιομετρήσεις συνδέονται. Λόγου χάρη, της Αθηνών-Λαμίας, το χιλιόμετρο μηδέν είναι σε έναν κόμβο δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας, στη συμβολή Ποσειδώνος και Κηφισού. Η ταμπέλα γράφει καθαρά ότι αυτό ειναι το χιλιόμετρο 0.
Με τη δική σας λογική, δεν υπάρχει καμία απολύτως πηγή που να αναφέρει ότι το βάθρο στο αστεροσκοπείο ειναι το χιλιόμετρο μηδέν. Αυτό που είναι η αφετηρία του παλιού κρατικού συστήματος συντεταγμένων. Εντελώς άλλο πράγμα. Άλλο η χιλιομέτρηση μιας οδού, και άλλο το σύστημα συντεταγμένων. Τα έχετε μπερδέψει και αναπαράγετε μια αστήριχτη και ψευδή πληροφορία, αφού οι λέξεις ειναι το θέμα.
@@upstories Και έχει διαψευσει το Αστεροσκοπείο ότι εκεί είναι το χιλιόμετρο μηδέν
@@miltiadespapadimas6325 το κολωνάκι δίπλα στο περίπτερο αναφέρει το 2. Για την ακρίβεια ανέφερε το 2 πριν καταστραφεί από βανδαλισμούς.
Επειδή το έχουμε ψάξει σας το λέμε.
Και για να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν έχουμε κανένα θέμα με την κριτική. Με τις βαριές κουβέντες περί παραπληροφόρησης έχουμε. Σε ένα διαδίκτυο γεμάτο σκουπίδια και ψέματα στο συγκεκριμένο βίντεο βρήκατε να γράψετε περί παραπληροφόρησης;
@@upstories Εαν το ζήτημα ειναι η λέξη οκ, να την αλλάξω. Ως δημοσιογράφοι, ειναι λογικό να σας ακούγεται βαρύγδουπη, και γω δεν είχα σκοπό να σας προσβάλλω ούτε να υπονοήσω ότι το κάνατε επίτηδες. Αυτή η υποτιθέμενη διόρθωση ειναι γνωστό λάθος, και αν κάποιος γκουγκλάρει το εν λόγω θέμα, θα βρει αμέτρητα άρθρα με το ένα να αντιγράφει το άλλο και να λένε το ίδιο πράγμα.
Αυτό που πρέπει να χουμε κατα νου, ειναι ότι κάθε οδικό έργο έχει δικια του χιλιομέτρηση. Η οποια κιόλας έχει νόημα για μεγάλες αποστάσεις, όχι για περιπάτους στο κέντρο της πολης. Ό,τι υπάρχει μέσα στο κέντρο ειναι απλά κατάλοιπο της παλιάς Αθήνας.
Αυτό. Επίσης σε μια επίσκεψη που είχε γίνει στο αστεροσκοπείο, μας είχε μιλήσει ένας ξεναγός για αυτό ακριβώς το μπέρδεμα, που λέει οτι δεν ειναι Ομόνοια αλλά το αστεροσκοπείο. ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν ειναι κανενα απ τα δύο. ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ειναι ένα στην ομονοια και ένα στο σύνταγμα (ίσως και άλλα που να μην τα γνωρίζουμε).
Αυτό.
πολυ ομορφη αφηγηση κ καταπληκτικα πλανα με το ντρον φιλε μου! Το οτι εχεις πεταξει κιολας το ντρον σε ολα αυτα τα μερη για τα οποια αναφερεσαι ειναι αξιοσημειωτο
@@AGFSealife σε ευχαριστούμε πολύ. Να είναι καλά όλη η ομάδα.
Παρόλο που το γνώριζα, απόλαυσα όλη την περιγραφή σου!!!
Εντυπωσιακό δεν το γνώριζα …πολλά μπράβο παιδιά 👏
Το σημείο '0' της αρχαίας Αθήνας ήταν ο Βωμός των 12 Θεών, στην Αρχαία Αγορά, τον οποίο φρόντισαν να καταχώσουν και όχι να αναδείξουν (για να τον 'προστατέψουν', όπως διατείνονται), όταν τοποθετήθηκαν οι αρχικές γραμμές του ΗΣΑΠ, αλλά και όταν αντικαταστάθηκαν, το 2013.Ο Κορρές πρότεινε μια μικρή παράκαμψη των νέων γραμμών, ούτως ώστε να υπάρχει χώρος για την ανασκαφή και ανάδειξη, πολιτιστικοί σύλλογοι για μεγάλο χρονικό διάστημα εμπόδιζαν την κατάχωση, τελικά τον σκέπασαν με μόλυβδο και πέρασαν τη νέα γραμμή από πάνω.Ο ενεργειακός διακόπτης των Αθηνών, είναι σβηστός.
Δυστυχώς η ζημιά έγινε όταν πρωτοπέρασε από εκεί η γραμμή στα τέλη του 19ου αιώνα και χώρισε την αρχαία αγορά σε 2 μέρη. Μεγάλο πλήγμα για την ενότητα του χώρου και τα ευρήματα που θα μπορούσαν να διατηρηθούν. Ευτυχώς ένα κομμάτι του είναι ακόμη ορατό, μαζί με το βάθρο του Λεάγρου που μας βοήθησε στην ταύτισή του.
@@veria357 Είναι πολύ μικρό, σχεδόν ανύπαρκτο....
Βωμός του ελέους λέγεται και είναι προς τιμήν του άγνωστου θεού
@@Haris-i4b όχι, ο βωμός στον οποίο αναφερόμαστε είναι ο βωμός των 12 θεών και έχει ταυτιστεί με ακρίβεια από τα αρχαιολογικά δεδομένα και τις ιστορικές πηγές.
Ωραιότατο βίντεο!
Πάντα ενδιαφέροντα θέματα 👍
Η αρίθμηση των δρόμων του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει από το Σύνταγμα πάντως.. Πολύ ωραίο το βίντεο!
Post editing correction: Το κολωνακι του σημείου μηδέν της Θεσσαλονίκης δεν θα το βρει κανείς επισκέπτης της πόλης μου, "την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Λευκου Πύργου".
Είναι λάθος.
Αντίθετα θα το βρει, και θα βγάλει μια όμορφη selfie, στην Πλατεία Δημοκρατίας, (Βαρδαρι), ακριβώς κάτω από το άγαλμα του εφιππου Βασιλέως Κωνσταντίνου, απελευθερωτή της πόλης το 1912 την 26ή Οκτωβρίου, από τον Τουρκικό ζυγό, μέσα στο παρτέρι, στο κέντρο της πλατείας.
Για τις ανάγκες της κατασκευή του υπογείου σταθμού του Μετρό Πλατεία Δημοκρατίας, το κολωνάκι είχε αφαιρεθεί, μια και όλο το παρκάκι της πλατείας είχε ανασκαφεί, αλλά πλέον με την ολοκλήρωση του έργου, έχει επιστρέψει στην θεση του.
Είναι ορατό από αυτοκίνητα, λεωφορεία και πεζούς.
Τροποποίηση: Ξανά για το Σημείο Μηδέν της Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης ορατό μέσω του Street View (Θέαση Οδού) της Google Maps (Χάρτες Google) χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στην πόλη του Φραπέ της Μπουγάτσας και των Πιττόγυρων, με κίνδυνο διαφόρων πολιτιστικών σοκ από αλλού ορμώμενους.
Απλά πρέπει να διαλέξετε την φωτογραφία του 2019.
Οι φωτογραφίες πριν το 2019 δεν το δείχνουν γιατί ο χώρος ήταν περιφραγμενος με λαμαρίνες όπως προείπα λόγω κατασκευής του Σταθμού του Μετρό.
Επίσης οι φωτογραφίες μετά το 2019 πάλι δεν το δείχνουν γιατί εν τω μεταξύ βλαστησαν και θεριεψαν οι θάμνοι και οι πικροδαφνες στο παρτέρι και το καημένο χάθηκε πισω από τα φυτά.
Αν όμως διαλέξετε 2019 θα το δείτε κανονικά.
Έχει πάθει και αυτό ένα graffiti. Κάποιος έξυπνο έγραψε ένα C H δεξιά και αριστερά από το 0 και τώρα μοιάζει σαν C 0 H
Πάτε να το δείτε.
✝️🇬🇷🇨🇾✝️🇨🇾🇬🇷✝️.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.
μ.Χ.
✝️🇨🇾🇬🇷✝️🇬🇷🇨🇾✝️
"Πολλοί από τους αυτοκινητόδρομους, όπως η ΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης, συνδέουν τα 2 χιλιόμετρα 0..." Ποιοι πολλοί; Μόνο αυτός συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη. "Τα δύο σημεία συνδέονται με τρόπο που συμβολίζει την ενότητα του βορρά με τον νότο της χώρας..." Αλήθεια; Δηλαδή με ποιον τρόπο συνδέονται; Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να συνδεθούν; Να χαραχτούν οι δρόμοι αλλιώς; Να αλλάξει το μείγμα της ασφάλτου; Τι εννοείτε; Τέλος πάντων, δεν ξέρω πόσο συμβολικό μπορεί να είναι όπως μας λέτε, αλλά ευτυχώς κανένας δεν ψάχνει το σημείο 0 για να ξεκινήσει ένα ταξίδι. Ούτε καν το σκέφτεται. Μάλλον αφορά αυτούς που πρέπει να μετρήσουν αποστάσεις. Ε τις μέτρησαν μια φορά και τελείωσε.
Ήμουν σιγουρος ότι ήταν στην Ομόνοια ή στο Σύνταγμα!!!
Εξαιρετικα και τα πλανα !
Επειδή τα έχετε κάνει μαντάρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν είναι κακό να ζητήσετε μια συγγνώμη, να συνεχισετε την έρευνα σας και να διορθωσετε τα λάθη σας.
Καλό θα κάνει στην εικόνα σας και όχι κακό,
Προσωπικά το γνώριζα.Το Αστεροσκοπείο οικοδομήθηκε επι Όθωνα και Αμαλίας,όταν η πόλη ηταν ακομα με καρόδρομους και λασπες.Ήρθαν μάλιστα και αστρονόμοι και παρατήρησαν καποιο ιδιαίτερο ουράνιο φαινομενο.Ποια χρονολογία όμως ορίστηκε ως σημείο μηδέν; Ευχαριστούμε για τα ωραία πλάνα, από την υπέροχη Αθήνα μας.
Όχι μέχρι την Κρήτη.
Μέχρι το Καστελόριζο είναι το σωστό., 😊
Πολύ όμορφη πληροφορία που δεν γνώριζα!
Προφανώς και όλες τις άλλες αποστάσεις με βάση το μηδέν της Αθήνας προς κάθε κατεύθυνση.
Κουράζει η αφήγηση, το σημείο Ο της Θεσσαλονίκης είναι η είσοδος της πόλης ή πλατεία Βαρδαριου ή Δημοκρατίας, εκεί που παραδόθηκε το 1913 η πόλη
Δεν λέγεται "χιλιόμετρο" μηδέν αλλά "χιλιομετρικός δείκτης" μηδέν.
Τιποτα ... Το χλμ 0 ειναι στο Μαρτίνο !!
Τα φιλια μας απο Χαλανδρι !!
Καλη συνεχεια φιλαρακι μου !!!
Χρόνια το γνωρίζω αυτο
Λίγο πιο κάτω στον Βωμό των 12 θεών και του Ελέους, μεταξύ Ηφαιστείου και Μοναστηρακίου είναι το χιλιόμετρο μηδέν της αρχαιότητας.
Πολύ ωραίο θέμα!
Να μας δωσεις τις συντεταγμενες του σημειου μηδεν Αθηνας, Ετσι για νε ξερομε εμεις που δεν εχομε χαρτες
Το έβαλαν ερώτηση στον εκατομυριουχο
Ο Λευκός Πύργος με το σημείο 0 στη Θεσσαλονίκη, δε έχουν καμία σχέση και δεν είναι κοντά.
@@tsompev Σωστά. Είναι στην πλατεία Δημοκρατίας.
Πλατεία Βαρδαρίου.
1800 μέτρα μακριά
@@upstories Σε ευθεία, οι χιλιομετρικές αποστάσεις δεν μετριούνται σε ευθεία. Επίσης τα 2 χιλιόμετρα, κοντά δεν τα λες.
@tsompev δεν είναι κοντά με τα πόδια ή με όχημα;
Με τα πόδια είναι βαριά 20 λεπτά και με αυτοκίνητο βαριά 5
@@upstories Εντάξει, δώσε εσύ ραντεβού στο σημείο μηδέν στη Θεσσαλονίκη και πάνε να βρεις το ραντεβού σου στο Λευκό Πύργο, καλή τύχη.
☺️🥰🙏
Το μηδεν εξω απο την Πελλα τι ειναι?
Ακόμα καί σέ αυτό ζήλεψαν οι Θεσσαλονικείς 🤣😂🤣 κάτι πρωτότυπο δεν έχουν νά δείξουν???
Το σημείο μηδέν στη Θεσσαλονίκη είναι ο Βαρδάρης,το σημείο που μετριούνται όλες οι χιλιομετρικές αποστάσεις της Θεσσαλονίκης με τις άλλες πόλεις. Η πλατεία που βρίσκεται ο χιλιομετρητής λέγεται πλατεία Δημοκρατίας και ελάχιστοι την γνωρίζουν με την ονομασία αυτή!
Ακομα ενα πολυ ενδιαφερον βιντεο,μπραβο φιλαρακι
03:55 xaxaxaxaxa xaxaxaxaxa xaxaxaxaxa.
Γιατί δεν έχουμε κι εμείς σημείο 0;
Μα είναι το σημείο 0 ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!
Η Αθήνα φταίει Θέλουμε κι εμείς... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ομως ειναι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για τις χιλιομετρικες αποστάσεις . -
Δεν γνωρίζω για το σημείο μηδέν της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης όμως βρίσκεται στο Βαρδάρη. Εκεί ακριβώς όπου αρχίζουν ταυτόχρονα η Εγνατία οδός από τη μία πλευρά και η Μοναστηρίου από την άλλη.
Είναι επίσης και το πνευματικό φρούριο της Ελλάδος μας
Το χλμ. 0 της Αθήνας είναι στο κάτω μέρος της πλατείας συντάγματος, δίπλα στο περίπτερο, όπου υπάρχει και η σχετική κολώνα.
Το συγκεκριμένο κολωνάκι δίπλα στο περίπτερο ανέφερε πριν καταστραφεί από βανδαλισμούς το 2
Νομίζω πως παλαιότερα οι οδικοί χάρτες όριζαν ως σημείο μηδέν της Αθήνας, την Ομόνοια. Από εκεί ξεκινούσε ο υπολογισμός όλων των αποστάσεων με βάση την Αθήνα.
Το σημειο Ο στην Θεσσαλονικη ειναι στην πλατεια Δημοκρατιας στο Βαρδάρη και οχι στον Λευκο πύργο
Δεν λέμε ότι είναι στον Λευκό Πύργο αλλά κοντά. Πιο συγκεκριμένα το σημείο 0 της Θεσσαλονίκης απέχει 1.800 μέτρα από τον Λευκό Πύργο
@@upstories η επισήμανση μου για το οτι δεν ειναι ο ΛΠύργος ,εγινε διοτι εαν κάποιος εχει δει το βιντεο σας θα εχει μια λανθασμένη εντύπωση θα ψάχνει το σημείο Ο, το οποίο είναι 2,2 χιλ.μ με 2,5 χλμ. μακριιά. Η πιο σωστή έκφραση οτι ειναι στην δυτική είσοδο της πόλης κοντα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό
✝️🇬🇷🇨🇾✝️🇨🇾🇬🇷✝️.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.
μ.Χ.
✝️🇨🇾🇬🇷✝️🇬🇷🇨🇾✝️
@@upstories Μ' αρέσει που επιμένετε στην ανακρίβεια που ειπώθηκε ότι ο χιλιομετρικός δείκτης 0 στη Θεσσαλονίκη είναι κοντά στον Λευκό Πύργο. Όχι, δεν είναι κοντά. Κοντά στον Λευκό Πύργο είναι η Λέσχη Αξιωματικών, είναι η Εταιρεία Μακεδονικων Σπουδών, είναι το Βασιλικό Θέατρο, ειναι η ΧΑΝΘ, είναι οι Ομπρέλες του Ζογγολοπουλου. Το σημείο 0 δεν είναι κοντά.
Εγώ θα ήθελα να βγάλεις ένα βίντεο που ολοκληρώθηκαν η συντήρηση του αεροσκάφους mound Olympus Boeing 727
Too pro to bro
Όταν δίνουμε πληροφορίες και ειδικότερα γεωγρφικες δεν υπάρχει ο όρος κοντά! πρέπει να είναι ακριβώς όταν μιλάμε για σημεία! "το κοντά στον Λευκό Πύργο" (2km μακριά από το πραγματικό σημείο 0 της Θεσσαλονικης) είναι άπλα απαράδεκτη παραπληροφόρηση. Με την ίδια λογική που βλέπω να εκφράζετε η δικαιολογία στα σχόλια, κοντά στο σημείο 0 της Αθηνας είναι και η Χαλκιδα... Όπως περιγράφηκε ακριβώς το σημείο 0 στην αυλή του Αστεροσκοπείου, έτσι θα έπρεπε να γίνει η ακριβής αναφορά στην πλατεία Δημοκρατίας στον Βαρδάρη που βρίσκεται πραγματικά το σημείο 0 της Θεσσαλονίκης.
Μόνο που ούτε στην αυλή του αστεροσκοπείου ειναι. Της αθηνων θεσσαλονικης ειναι στην αρχή του κηφισού και έχει σημανθεί και στα google maps.
Τι έχει και η Θεσσαλονίκη.χιλιομετρο 0 .Δηλαδή έχει και η Καβάλα και η Ξανθη..και Αλεξανδρούπολη και η Πάτρα.και η λαμία..Τα Γιάννενα..κλπ..⁉️Δεν το ήξερα...!!!!!!!!
Ειναι το χιλιόμετρο μηδέν της Αθηνάς ή ολόκληρης της Ελλάδος;
Πίστευα ότι η αφετηρία ήταν η πλατεία συντάγματος.
To χιλιομετρο 0 στην θεσσαλονικη ειναι στον Βαρδάρη δίπλα στο άγαλμα του Κωσταντινου.
Το σημείο 0 είναι στην πέλλα
λαικ 97 ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ !!!!
@@ARISKONSTANTARAS Σε ευχαριστώ πολύ Άρη. Και εγώ χάρηκα πολύ
Τι μλκ λέτε.
Σημείο 0 στην Θεσσαλονίκη ειναι στο Βαρδάρη
Επειδή διαβάζω πολλούς να λένε ότι το χιλιόμετρο μηδέν στη Θεσσαλονίκη είναι η πλατεία Βαρδαρίου, θέλω να σας πω ότι το σημείο μηδέν είναι στην σέντρα του γηπέδου της Τούμπας, σπίτι της ΠΑΟΚάρας!
😂😂😂
Άρα τώρα ποιό είναι το μακριότερο χιλιομετρικό σημείο;
Το χλμ 0 είναι η Ομόνοια
Εκει δεν ειναι ελλας επικρατει η αδεια παραμονης
Όχι δεν είναι η Ομόνοια.
Καλημέρα
@@upstories Είναι η Ομόνοια και το Σύνταγμα
❤😂🎉😢😮😅😊
Περασαν τρεις ωρες
Έμαθα κάτι καινούριο
Ενδιαφέρων. Βιντεο
1845??? Έχουμε φωτω κατασκευής του