Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και Διατροφή

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 40

  • @antigonigkikaki8083
    @antigonigkikaki8083 2 місяці тому +1

    Όσα είπατε μου συμβαίνουν. Ευχαριστούμε πολύ.

  • @anastasiademetriou2883
    @anastasiademetriou2883 Рік тому +4

    Αφαίρεσα πολλά τρόφιμα από τη διατροφή μου κ δεν είδα διαφορά ακόμα κ ο αέρας που αναπνέω πιραζη δεν νομίζω να έχει θεραπεία κουραστικά να στερούν τα πάντα που θα βρεθη θεραπεία βλέπουμε ευχαριστούμε για την ενημέρωση

    • @paraskevaspapachristos4948
      @paraskevaspapachristos4948  Рік тому +2

      Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Οι κατάλληλες διατροφικές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα. Είναι καλό να απευθυνθείτε σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο, για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου, που θα οδηγήσει σε ύφεση των συμπτωμάτων και κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

    • @Νικολέταπαντελιδάκη
      @Νικολέταπαντελιδάκη Рік тому

      Τα ίδια τραβάω και εγώ!🥺Σε διατροφολόγο δεν έχω πάει ακόμα! Και εμένα η τροφή μου είναι πολύ περιορισμένη.Ευτυχώς που δεν με πειράζει η στέρηση γιατί αυτά που τρώω μου αρέσουν!

    • @nikoskollas7673
      @nikoskollas7673 9 місяців тому

      ​​@@ΝικολέταπαντελιδάκηΘα πάω και εγώ σε διατροφολόγο για να μου δώσει μία διατροφή κομμένη στα μέτρα μου γιατί έχω και το στομάχι, παλινδρόμηση και ευερέθιστο έντερο,έχω και γαστρίτιδα τι να φάω άλλες τροφές πειράζουν το στομάχι άλλες το έντερο. Έχω κόψει το αναψυκτικά σοκολάτες τηγανιτά σάλτσες,πίτες πιπέρια μπαχάρια πίτσες σαβούρες πιτόγυρα,τσιγαριστά σάλτσες, δεν καπνίζω δεν πίνω αλκοόλ, αλλά περπατάω πολύ λόγου δουλειάς μου κάνει πολύ καλο. Τρώω μόνο ψητά και βραστά, δεν είναι μόνο διατροφή, είναι το άγχος και το στρες, το έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλος όταν αγχώνομαι με χτυπάει στο εντερο

    • @nikoskollas7673
      @nikoskollas7673 9 місяців тому

      Όλη την μέρα καφέδες τσιγάρα και φαστ Φουντ και χιλιάδες διατροφικά σκουπιδια τί περιμένετε κάθε μέρα και χειρότερα

    • @konstantinatzini4809
      @konstantinatzini4809 2 місяці тому

      Σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία μας. Γι αυτό το έντερο χαρακτηρίζεται κι ως δεύτερος εγκέφαλος!

  • @anastasiademetriou2883
    @anastasiademetriou2883 Рік тому +3

    Σας ευχαριστώ πολυ

  • @ROBLOXLOVER-hp2df
    @ROBLOXLOVER-hp2df 6 місяців тому +2

    Ευχαριστώ θερμά θα τα ακολουθησωυ😊

  • @ΔημητρηςΝικολαρας
    @ΔημητρηςΝικολαρας 8 місяців тому +1

    Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ πολύ κατά το πιστικός

  • @sotirisnatar2843
    @sotirisnatar2843 Рік тому

    Σας χαιρετώ απο την Κυπρο.Ειναι η πρώτη φορά που παρακολούθησα το βίντεο σας και ομολογώ ότι χάρηκα διότι έχω και εγω καποια προβλήματα με το έντερο μου και εξηγούμαι.Ειμαι79 ετών είμαι γενικώς υγιής δεν καπνίζω δεν πίνω αθλούμαι ελαφρώς όμως εδώ και ένα χρόνο ίσως και δύο μου παρουσιάστηκε η μυασθενεια gravis οπότε παίρνοντας το φαρμακο mestinon(πυριδοστιγμινα) άρχισαν τα προβλήματα με τα έντερα αέρια συχνές κενώσεις και γουργουρητα.Ανησυχησα πήγα έκανα κολονοσκοπηση και γαστροσκόπηση ήταν καθαρές το πρόβλημα συνεχιζόταν πήγα σε διατροφολόγο χειροτερα ώσπου μπαίνοντας μια μέρα στο διαδυκτιο διάβασα για την Γλουταμινη λ. Αποφάσισα να την δοκιμάσω σε συνδιασμό με το προβιοτικο Bioflor.Ομολογω ότι αισθάνομαι καλύτερα αλλά αυτό ήτανε συνταγή δικιά μου. Προσθέτω ότι από χρόνια έχω εκκολπώματα στο χοντρό έντερο και προσέχω όσο γίνεται.Θα σας ήμουνα ευγνώμων αν είχα την γνώμη σας .Ευχαριστώ.

    • @mednutritionpro3333
      @mednutritionpro3333 Рік тому

      Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Η L-γλουταμίνη έχει συνδεθεί με κάποια ευεργετικά αποτελέσματα για την γαστρεντερική λειτουργία. Ωστόσο, είναι καλό πριν τη λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος να λαμβάνετε ιατρική καθοδήγηση. Με βάση το ιστορικό σας, μπορείτε να απευθυνθείτε εκ νέου σε διαιτολόγο-διατροφολόγο, για να σας δώσει εξατομικευμένες διατροφικές κατευθύνσεις.

    • @sotirisnatar2843
      @sotirisnatar2843 Рік тому

      Σας ευχαριστώ ήδη έχω ενημερώσει τον παθολόγο μου σε πρώτη φαση

  • @ΕλευθερίαΑμαραντιδου

    Καλησπέρα πολύ καλή επεξήγηση. Με τη διαφορά ότι οτι και να κάνω δεν έχω αλλαγές. Ηρεμω μόνο λίγο απο τα συμπτώματα με το liprax. Με δίνει καλοηθης αρρυθμίες και φουσκωματα με δυνατό άλγος και διαρροιες. Έχω πρόβλημα στον εργασιακό μου χώρο. Κοντεύω να τρελαθώ. Συχνότητα μπορεί ανά δύο μήνες μπορεί και κάθε εβδομάδα 2 επεισόδια. Το άγχος μου είναι σε υψηλά επίπεδα. Πραγματικά δεν ξέρω αλλο τι να κάνω. Βασικά με ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια εφόσον έβγαλα τη χολη μου. Σας ευχαριστώ θα χαρώ αν με απαντήσετε έστω μια συμβουλή.

    • @paraskevaspapachristos4948
      @paraskevaspapachristos4948  4 місяці тому +1

      Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Παράλληλα με τη διαχείριση του άγχους, είναι καλό να επισκεφτείτε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο και με βάση το ιατρικό και το διαιτολογικό σας ιστορικό να σας δώσει εξατομικευμένες οδηγίες, προκειμένου να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.

    • @ΕλευθερίαΑμαραντιδου
      @ΕλευθερίαΑμαραντιδου 4 місяці тому

      @@paraskevaspapachristos4948 καλημέρα σας ευχαριστώ θα είναι η επόμενη μου επίσκεψη!

  • @aegySTI
    @aegySTI 3 місяці тому

    Ευχαριστώ

  • @jimdram88
    @jimdram88 19 днів тому

    Ποναω δεξια στα πλευρα κ ειχα διάρροια εκανα υπέρηχο σε ολα βρηκα οτι ειχα πολυποδα στην χολη την αφαιρεσα κ συνεχιζει το ιδιο οταν έκανα ομως νηστεία κ διατροφή δεν ειχα θεμα....κ μ πειραζει πχ αν φαω μπριζόλες....τωρα εχω ευερεσθητο εντερο δεν ξερω...κ εχω κανει ολες τις εξετάσεις αίματος κ κολονοσκοπηση ολα κομπλε...πουφ...

  • @KindnessCanBe
    @KindnessCanBe Рік тому

    Σ'ευχαριστούμε πολύ για το βίντεο!!! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες και στα ελληνικά!!! Το μωρό μου είναι 2,5 ετών και θέλουμε να επισκεφτούμε ειδικό διατροφολόγο. Πώς να τον ψάξουμε;;

    • @paraskevaspapachristos4948
      @paraskevaspapachristos4948  Рік тому +1

      Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Μπορείτε να μιλήσετε με τη συνάδελφο Χριστίνα Κακαβελάκη www.mednutrition.gr/info/syntaktiki-omada/17558-xristina-kakavelaki

  • @lemur2995
    @lemur2995 Рік тому +1

    Η μουσική που παίζει πίσω είναι δυνατή. Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τι λέτε.

  • @ΚωσταςΔημητριαδης-λ2σ
    @ΚωσταςΔημητριαδης-λ2σ 6 місяців тому

    Για ποσο διαστημα.πρεπει να παιρνουμε προβιοτικα και ποσο δυνατα?

    • @paraskevaspapachristos4948
      @paraskevaspapachristos4948  6 місяців тому

      Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Το είδος και η διάρκεια λήψης των προβιοτικών εξατομικεύεται ανάλογα με το ιστορικό και τα συμπτώματα.

  • @ΠοπηΚαλλια
    @ΠοπηΚαλλια 3 місяці тому

    Έχω εβερεθυστο έντερο. Πέρνο λημπροκόλ και με κανουν χηρώτερα. Η σπασμή ειναι πολύ έντονη. Θα περαση;;;; 😢

    • @mednutritionpro3333
      @mednutritionpro3333 3 місяці тому

      Σας ευχαριστώ για την ερώτηση.Είναι καλό να απευθυνθείτε σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο, για να λάβετε εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες, που θα οδηγήσουν σε ύφεση των συμπτωμάτων και κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι κατάλληλες διατροφικές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.

  • @KatiaStylianou
    @KatiaStylianou Рік тому

    Exo everethisto entero 14 xronia. I lisi gia mena itan I diatrofi. Aferas trofes pou epireazoun to entero ke fernoun afta ta simptomata. Efxaristo

    • @paraskevaspapachristos4948
      @paraskevaspapachristos4948  Рік тому +1

      Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Οι κατάλληλες διατροφικές αλλαγές, όντως, συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ωστόσο, δε συστήνεται η ολική αφαίρεση ομάδων τροφίμων από την διατροφή, καθώς υπάρχει κίνδυνος διατροφικών ελλείψεων. Αντίθετα, προτείνεται η εξατομίκευση, προσδιορίζοντας την κατάλληλη ποσότητα που είναι ανεκτή από τον οργανισμό.

    • @Νικολέταπαντελιδάκη
      @Νικολέταπαντελιδάκη Рік тому

      Αν επιτρέπεται μπορείς να μου πεις ποιες τροφές σε πείραζαν?

    • @KatiaStylianou
      @KatiaStylianou Рік тому

      Trofes opos mprokolo kounoupidi portokalia kremmidia. Vasika trofes pou exoun aeria ke prokaloun oksitita. Anapsiktika ke aeriouxa pota.

  • @ΓιωργοςΛυμπεροπουλος-σ6η

    ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΈΧΩ ΚΟΛΙΤΙΔΑ

    • @paraskevaspapachristos4948
      @paraskevaspapachristos4948  15 днів тому

      Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Είναι καλό να απευθυνθείτε σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο- διατροφολόγο, προκειμένου να σχεδιάσετε μαζί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, που θα σας οδηγήσει στην ύφεση των συμπτωμάτων σας, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά.

  • @ΑναστασιαΣφακιανακη-ξ9μ
    @ΑναστασιαΣφακιανακη-ξ9μ 6 місяців тому +1

    Πολυ ενδιαφέρον με αφορά

  • @mygoogle7373
    @mygoogle7373 Рік тому +2

    Πέρα από την διατροφή ,που είναι το καθοριστικό,τεράστιο ρόλο παίζει και η άσκηση και ο διαλογισμός.Κάθε αυτοάνοσο έχει και ψυχολογική βάση.