Baha Yetkin - Makam Geçkileri | Kürdilihicazkâr Makamı

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 6 лют 2025
  • #kürdilihicazkarmakamı #kürdilihicazkar #makam #makamgeckileri #makamanlatimlari
    Kanalıma hoş geldiniz! "Makam Geçkileri" video serisinin onaltıncı videosunda konumuz Kürdilihicazkâr makamı ve geçkileri. Videoyu beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın!
    Bu video serisi, daha önce yayınladığım makam anlatımları videolarıma ek olarak hazırlanmıştır. Amacım, bu bilgileri öğrenmek isteyenlerin bilgilerini bir adım daha öteye taşımalarına yardımcı olmaktır.Makam anlatım videolarını henüz izlemediyseniz önce aşağıdaki linkten o seriyi izlemenizi tavsiye ederim.
    • Makam Anlatimlari | Ma...
    Her bölümde, farklı bir makamın geçkilerini ele alacağım. Sizlere, hangi makamların birbiriyle ilişkileri, yakınlıkları var, nasıl ve hangi durumlarda geçki yapabiliriz gibi konularda yardımcı olacağım. Ayrıca, örneklerle sizlere nasıl uygulandığını da göstereceğim. Bu şekilde, müziği öğrenme sürecinizi desteklemek ve daha da keyifli hale getirmek istiyorum.
    Eğer siz de Türk müziği makamlarını daha iyi anlamak ve icra etmek istiyorsanız, bu video serisini kaçırmayın! Hemen abone olun, bildirimleri açın ve yeni içeriklerimi takip edin. Ayrıca, yorumlar bölümünde herhangi bir soru veya öneri paylaşabilirsiniz. Sizlerin müzik yolculuğuna bir nebze de olsa katkı sağlamak benim için en önemli ve değerli şey.
    İyi seyirler ve bol müzikli günler dilerim!
    Eğitim videolarımın detaylı versiyonlarına erişim sağlamak için yukarıdaki KATIL butonuna tıklayabilir veya aşağıdaki linki kullanarak kanalıma "Supporters" seviyesinde üye olmanız gerekmektedir.
    / baha yetkİn
    Kanalıma abone olmayı, beğenmeyi, yorum yapmayı ve videoları paylaşmayı unutmayın.
    Sosyal medya hesaplarımdan da beni takip edebilirsiniz. Canlı yayınlarda sorularınızı sorabilirsiniz. Ayrıca, bu kanallara özel hazırladığım içerikleri de takip edebilirsiniz.
    Facebook & Instagram : @yetkinbaha
    www.bahayetkin.com
    bahayetkin.bandcamp.com
    bymusic.myspreadshop.co.uk

КОМЕНТАРІ • 5

  • @Prof.Dr.Hilali
    @Prof.Dr.Hilali 19 днів тому +1

    hocam teşekkürler

  • @absurdizm5636
    @absurdizm5636 19 днів тому

    Hocam şöyle bir şey yapmanız mumkun mu; bazi pop gibi gözüken şarkılar kurdi, kurdilihicaz olabiliyor bunu ornekleyerek aciklamaniz mumkun mu ? Ormegjn tatlises sarkilari ornegin gencevay sarkilari..özellikle gencebay sarkilarinda yazıları okuyoruz inanılmaz keyifli oluyor
    Örnek vereyim orhan gencebay aysem sarkisini makamsal olarak bu sarkiyi ozetlemenjz mumkun mu

    •  18 днів тому +1

      Selamlar, olabilir ama o da ayri bir seri olmasi gerekir. Bu makam geckileri serisi yakinda bitecek, talebinizi de degerlendirecegim. Tesekkurler

  • @segah01
    @segah01 18 днів тому

    Üstad teşekkürler paylaşımınız için. Bahsettiğiniz Kürdilihicazkardaki sol-la bemol aralığı bakiye aralığından ne kadar geniş? 16/15 lik (4.9hk) lık bir aralık mı yoksa 15/14 lük (5.3hk) bir aralık mı? Teşekkürler.

    •  18 днів тому

      Selamlar, o aralik 4 koma kadar genis, yada tam bemolden 16-18 cent tiz. matematik problemi cozmeyecegiz muzik yapacagimiz icin tam olarak matematiksel hesaplamasini yapmadim, gerek de yok. hocalarimin bana dedigi gibi sadece duydugumuzu caliyoruz :) tavsiyem matematiksel tarafina cok dalmayin, muzik yapamazsiniz.