КОМЕНТАРІ •

  • @רנהבר
    @רנהבר Рік тому +1

    אתה מסביר ממש טוב. תודה לך

  • @תהילהכברה
    @תהילהכברה Рік тому +1

    אתה מדהים❤

  • @יוכיירמיהו
    @יוכיירמיהו Рік тому

    תודה רבה על המידע .🎉

  • @יוכיירמיהו
    @יוכיירמיהו 4 роки тому +1

    בוקר טוב. תודה על הסירטון.👌

  • @user-rafaellush
    @user-rafaellush 3 роки тому +1

    מעניין מאוד,!!!!

  • @שושכהן-ס6ק
    @שושכהן-ס6ק 3 роки тому +1

    להפוך קנאה שלילית לחיובית
    רבים טועים ומדביקים לרגש הקנאה תווית שלילית, אבל קנאה היא רגש חיוני וחיובי. אני זוכר שבילדותי אימא שלי הייתה מצביעה על חלק מחבריי ואומרת, "תראה איך הוא מתנהג, תלמד ממנו ותעשה כמוהו", או "תסתכל על החבר הזה, קח ממנו דוגמה".
    קנאה היא דבר חשוב ובלעדיה לא היינו מתקדמים. אם לא הייתי מקנא, אפילו איך שחתול מנתר או ציפור שעפה, בכל דבר ודבר שסביבי, לא הייתי מתפתח. זאת אומרת, סוד ההתפתחות והגדילה נובע מהתרשמות עמוקה של המצב הבא. הרצון והכיסופים למושא הקנאה מסגלים יכולת טובה לתאר אותו בבהירות, לשחק את המצב הרצוי בנו כאילו היינו כבר פועלים כך, להימשך אליו יותר ויותר עד שהוא נקלט בנו ומתגשם בדרכנו.
    קנאה על דרך התחקות אחר פעולות הטבע, או אחר אנשים מוכשרים ומוצלחים, מפתחת מאוד. לא לשווא הוריי, וכך רוב ההורים, קנו לי מגוון חוברות על מדע וטכנולוגיה, רפואה והיסטוריה. גם הסלון בבית היה מלא מדפים גדושים בספרים ותקליטים - עד שנכנסה הטלוויזיה מתישהו בשנות החמישים ושינתה את אופן הצריכה. ההורים שלי כל הזמן רצו לפתוח בפניי את העולם הגדול, ואני בפה פעור גיליתי נפלאות והרחבתי אופקים. התרגשתי עד דמעות כשארמסטרונג נחת על הירח לראשונה, וממש התקנאתי, איך ייתכן שזה לא אני שם? זה נתן לי זריקת מרץ אדירה שבאה לידי ביטוי בעשורים הבאים שבהם נמשכתי לחקר המדע.
    ילדים ללא יצר קנאה עלולים להפוך לצמחים. אגב, אפילו בתאים של כל צמח רשום תיאור הגדילה העתידי שלו, אלא שרק בתנאים הסביבתיים הנכונים הוא יכול להוציאם מהכוח אל הפועל, לצמוח. גם זה נקרא קנאה, רק ברובד נמוך יותר ממין האדם.
    בשונה מהצמח, באדם פועל מנגנון נוסף של אגואיזם - רצון לקבל הנאה על חשבון האחר. כל עוד האדם רוצה להיות כמו הסובבים אותו, אלה שבעיניו הם טובים, אין בכך כל רע. אולם מרגע שרגש הקנאה הזה מתחבר לאגו, המיזוג הזה הופך הרסני. אז הקנאה מקבלת תפנית והופכת להיות קנאה רעה ושלילית, והמגמה לרצות שהאחר ייפול וייכשל, יעצור ויישבר, מתחזקת. צרות עין היא הגורם למאבקים ולמלחמות. היא ההיפך הגמור מהקנאה החיובית שקיימת בטבע ומעודדת התפתחות.
    השילוב ההרסני הזה נמצא רק בבני האדם. בבעלי חיים לא תמצאו יצר מזיק כזה. אפילו שהם טורפים זה את זה, זו צורת קיומם הטבעית. הטבע למשל פיתח בזאב דחף לטרוף כבשה. אבל שימו לב, מרגע שהזאב שבע, הוא זונח את הפגר לטובת שאר בעלי החיים בסביבה. אין לו צורך נוסף להשמידן, לאכול עד בלי די, או לשמור במקפיא למחר. לכן אי-אפשר לומר שתכונת הזאב רעה. היא טבעית.
    לעומת הזאב באדם יש רצון לזכות להישגים כמו של האחר, אם לא יותר, וכתוצאה מהפער, נוצרות באדם הרגשות של מרירות, כעס, אי-שביעות רצון, תחושת קיפוח, תוקפנות ולעיתים גם רצון לנקום. היחס הזה נחשב אגואיסטי, והוא גדל יותר ויותר, ומבקש למלוך, לשלוט, לבלוע את האחר. הוא הבעיה. לא הרצון המוגבר לצריכה מופרזת, לעוד כסף, יופי, אוטו חדש, בית גדול או בגד ממותג. לא. זה לא אגו. אלא רק הרצון שמכוון לרעת הזולת. ייתכן וברוב המקרים אנחנו לא צריכים את מה שיש לאחר, אבל עצם שבירת השוויון ורכישת עליונות על האחר מדרדרת לנזק בלתי הפיך ביחסים.
    אין מה לצפות מאדם שיהפוך עורו. זה הטבע שלנו, אלא עלינו רק לתקנו. להפוך את היצר הרע ליצר טוב. להכיר תחילה בטבע הרע שלנו - הגלוי והסמוי - ולדעת שלא יעזרו כל מיני חשבונות קטנים כדי לרסן אותו. פחד או בושה רק ינמיכו את להבות אש הקנאה, אך לא יכבו אותה או ינתבו אותה לאש חמה ומועילה.
    ועוד דבר שחשוב להבין, בסופה של ההתפתחות האנושית כולנו אחד, והאגואיזם והקנאה השלילית מעוורים אותנו מלהתקרב לשלמות, לחיים שלווים ומאושרים. כשהאגואיזם יתגבר ולא נוכל לסבול את היחסים הנוכחיים, אז נדרוש בעצמנו שינוי עצמי. אז, או בתקווה שנשכים קודם, נפתח את ספרי הקבלה ונלמד איך להתעלות על האגו האנושי, איך להפוך את הקנאה השלילית לחיובית, כזו שתריץ אותנו דווקא לתת ולהתחבר.

  • @משהדודפיטוסי
    @משהדודפיטוסי 5 років тому +1

    תודה רבה

  • @ציפימזר
    @ציפימזר 4 роки тому +1

    תודה שחר
    😊

  • @talizuk
    @talizuk 4 роки тому +1

    תודה שחר מדיטציה נהדרת

  • @amirzur1976
    @amirzur1976 4 роки тому +1

    מדהים

  • @צביקהלוינשטיין
    @צביקהלוינשטיין 7 років тому +1

    אהבתי.

  • @moshikoshuster6511
    @moshikoshuster6511 4 роки тому

    לעניות דעתי..
    חוסר תקשורת עם בני אדם, או אפילו קשיים לנהל שיח, מסתתרת מעליו ( תת מודע) חלק שלא פגשנו ועבדנו עליו.
    ככל שתחזק את שרירי הנפש, תשמור על אוטנטיות - על מי שאתה, גלה חמלה והבנה, אנשים יתחברו..

  • @nachumpeeri2931
    @nachumpeeri2931 5 років тому +1

    מצוין

  • @ליאת-י4ח
    @ליאת-י4ח 6 років тому

    מקסים!

  • @flintberg3183
    @flintberg3183 2 роки тому

    פעם היינו חלק בלתי נפרד מהטבע, עם הזמן התרחקנו ממנו. היום מדברים על חזרה אל הטבע בכל מיני הקשרים וצורות. כדי להבין מה באמת יעשה לנו טוב, חשוב לברר מה הוציא אותנו מלכתחילה מהטבע, ואיך בדיוק.
    מאז ימי קדם עברנו שינויים לרוב. יצאנו מהמערות, פיתחנו חקלאות, אחר כך תעשייה, מסחר ועוד. היום אנחנו מגלים שהכוח האגואיסטי שהניע את ההתפתחות שלנו הפך עם הזמן להרסני מאוד. הגענו למצב שבו אנחנו מנצלים את הטבע ללא שום חשבון, פוגעים בכל הסביבה, מוציאים את המערכת מאיזון. מה יהיה בדור הבא לא אכפת לנו, אפילו לא מה יהיה בעוד שנה. אפשר להרוויח עוד משהו עכשיו? נפלא!
    כזה קצר רואי הוא האגואיזם שבנו, וההתעצמות שלו היא שהרחיקה אותנו מהטבע. במוקדם או במאוחר נצטרך להכיר בעובדה שהוא מזיק לנו עצמנו, ומוכרחים להתחיל לטפל בו. לשנות אותו. לשדרג. ואז הטבע כולו יהווה עבורנו קנה מידה. אנחנו נלמד מהטבע מה זה אומר להיות בהרמוניה עם כל הסביבה, ולפי הדוגמה הזו נכייל את היצרים שבנו, את מיתרי הנשמה.
    מהו בדיוק האגואיזם הצר שמוגדר גם כיצר רע? זהו כוח שדומה לגידול סרטני. הוא אוכל את כל הסביבה עד שמביא למותו שלו בתוכה. כך אנחנו בני המין האנושי מתנהגים על פני כדור הארץ. אבל, כנראה שיש בטבע איזה מנגנון מיוחד שמעורר בנו עתה את ההכרה שמוכרחים לתקן כיוון לפני שיהיה מאוחר מדי, לחזור להרמוניה.
    הדומם, הצומח והחי מתקיימים כמנגנון אינטגרלי, מקושר, בהשלמה הדדית שיוצרת מארג חיים הרמוני. את הצורה האינטגרלית הזו אנחנו צריכים להעתיק למערכות היחסים שיש לנו עם בני האדם האחרים, וכתוצאה מזה יבוא שינוי גם ביחס שניתן לכל הטבע הסובב.
    למעשה, אנחנו צריכים לבנות מעצמנו אדם חדש, אדם שיהיה מסוגל להתקשר לזולת בצורה טובה, לפי החוק של "ואהבת לרעך כמוך". כאן נצטרך להתמודד מול היצר הרע שדוחף את כל אחד ליהנות משליטה על האחר, מכך שהוא יותר ממנו, בשכל, ברגש, בכוח, בנכסים, בכל דבר ועניין.
    נכון, גם בעלי חיים נאבקים על מקומם בלהקה וזה טבעי, אבל באדם יש תוספת יצר הרסני. בעלי חיים שנאבקים, מבררים על ידי הקרב את מקומם בהיררכיה האבולוציונית. אין שם רגשות. האדם הוא היצור היחיד ששואב הנאה מכך שהוא מצליח להשפיל את האחר, לדכא אותו, להוכיח לו שהוא יותר. מדור לדור האגו התפתח, וכיום משחקי האגו מגיעים לרמה שבה עלולה להתפרץ מלחמת עולם גרעינית, ואף אחד לא מסוגל לעצור.
    עוד הבדל שכדאי להדגיש הוא שבעל החיים החזק בלהקה דואג לאלה שתחתיו, שומר שתהיה לכולם סביבה בטוחה, שכולם יסתדרו, ואף פעם הוא לא הורס שום דבר בטבע. האדם, לעומת זאת, לא רואה אף אחד ממטר, מנצל את כולם עוד ועוד, דואג רק לעצמו, הורס את החברה בשביל האינטרס הצר שלו, ועל הדרך גם את כל הטבע הסובב אותו. בשביל עוד כמה דולרים שיהפכו אותי לעשיר יותר ממך, אני מוכן להחריב את כל הסביבה.
    עם הדיאגנוזה של טבעו האגואיסטי של האדם, נגדיר עתה את החזרה אל הטבע הרצויה. היא מתחילה בחינוך כלל-חברתי, בבנייה משותפת של תרבות חדשה.
    הערך המרכזי שאותו נידרש לטפח הוא האיזון בין אדם לאדם. אמנם כולנו שונים זה מזה, אבל בהשלמה הדדית נוכל לבנות מצב של הרמוניה. אם כל אחד ישתדל בכל ליבו להשלים את האחרים, לדאוג לשלומם ולטובתם, בזה אנחנו נשתווה, כולם לכולם. בהדרגה, אנחנו נגלה בעמקי הטבע כוחות של השפעה טובה, של אהבה ושל נתינה, והם יסייעו לנו להתקדם הלאה. החיבור שייווצר בינינו ימלא את כל החללים הפנימיים שעתה מורגשים, ויחד נתעלה לדרגה גבוהה יותר של חיים.
    וכשיהיה בנו טבע חדש של אהבה, נדע איך להתייחס גם לדומם, לצומח ולחי, לכל הסביבה.

  • @אורא-ל5ב
    @אורא-ל5ב 3 роки тому +1

    היי תודה על הסרטון .אשמח לשמוע ממך תשובה / עצה וזה קשור ולא קשור לנושא ,אבל בטח בתור מטפל יש לך כלים שאם תוכל לשתף אודה ממש ... יש לי תכונה מולדת של הזדהות והרגש של מי שמולי (אולי יותר מידי :) ואכן אנשים די מתחברים אלי ומספרים לי את כל סודותיהם וגם בענייני עבודה ברוך השם לרוב קוראים חיבורים מהרגע הראשון וזה הצד החיובי , אבל הצד השלישי של זה שאני מרגישה כמו "חשופית" ומאד סופגת את הרגשות של מי שמולי כך שזה מוריד אותי לא פעם וכואב את כאבם ... האם יש דרך גם להרגיש את השני ולתת תחושת אמפתיה אמיתית אבל תוכדי לשמור על עצמו רגשית ואנרגטית ? (אני לפעמים תווה את מי שמולי עד כדי רמה פיזית ברמת תיאור של מה שהוא מרגיש בגוף )

    • @shahar_cohen
      @shahar_cohen 3 роки тому +1

      שאלה מצוינת ועניין לא פשוט שבתור מטפל בהחלט לא קל להתמודד איתו
      דבר ראשון זה לבדוק אמונות כמו - כדי לעזור לאנשים אני צריכה להזדהות איתם / להרגיש את הכאב שלהם ודברים בסגנון הזה ולנקות את האמונות האלו.
      דבר שני זה הרבה מודעות לעניין והחלטה שאת אמפתית, אבל לא לוקחת על עצמך את הכאב, כי גם בסוף זה לא באמת מועיל לאף אחד, זה רק גורם לך סבל ולא עוזר לבן אדם. להפך, אנשים מחפשים מישהו שיראה אותם ובו זמנית יהיה חזק מספיק כדי לתמוך. זה הרבה מודעות לעניין, הבנה של מאיפה זה מגיע מה החלק בך שמפעיל את זה ומה הכוונה החיובית שלו וגם הבנה שזה לא באמת משיג את הכוונה הזאת.

    • @אורא-ל5ב
      @אורא-ל5ב 3 роки тому

      @@shahar_cohen נכוןןןן .. שוב ושוב מגלה את עניין האמונות כי אומנם אני לא מטפלת רשמית אבל מרגיש שזה היעוד ומאז שאני מכירה אותי זה מה שאני עושה והפידבקים כל החיים זה שאני חייבת לטפל וטוב לי להיות "מטפלת שכזו" כרגע כי אולי מפחדת גם מה"ספוגיות" שלי ... אבל באמת הרגשתי תמיד שרק שפתחתי את הלב להרגיש את השני זה הוריד ממנו את הכאב וכאילו לקחתי לפעמים על עצמי ממש ... ותודה רבה על הדבר הלכאורה פשוט הזה שאומר לבדוק אמונות שרק ככה אצליח לעזור 😊 אתבונן בזה יותר . תודה ממש כבר הקלה 💫

  • @מייקשמאילוב
    @מייקשמאילוב 3 роки тому +1

    היי, מתי תעשה סרטון שני על מערכת ייצוג: ויזואלי/ אודיטורי/ קינסטטי??

    • @shahar_cohen
      @shahar_cohen 3 роки тому +1

      בסוף זה יגיע :)
      יש רשימה ארוכה של דברים שאני עוד רוצה להעלות ולשתף איתכם
      לאט לאט, צעד צעד
      וגם לאט לאט מביא עוד אנשים שיעזרו לי כדי להגביר קצב

  • @niksorg7528
    @niksorg7528 4 місяці тому +1

    Говори по русски, ничего не понимаю на иврите😢

  • @natali2able
    @natali2able 5 років тому +4

    כשהלב פתוח לזולת מרגישים. אין צורך ב"שיטות" כדי לקרב את הזולת במילה אחרת, אינטרס. אישית מסתפקת באותנטיות. זו לא מילה גסה. פשטות.

    • @dimaot8352
      @dimaot8352 4 роки тому +1

      חחחח שלא תדדעי את לא מכירה תבעיות האלא גברתי לא כולם פתוחים כמוך

    • @יוכיירמיהו
      @יוכיירמיהו 4 роки тому +1

      שלום , לפעמים יש תיקשורת טבעית. וזה סבבה. אבל לפעמים צריכים ללמוד.

  • @jk95524
    @jk95524 5 років тому

    קל

  • @orzahavi3528
    @orzahavi3528 3 роки тому +1

    איך משפרים את טון הדיבור?

    • @shahar_cohen
      @shahar_cohen 3 роки тому

      מה הכוונה לשפר מה זה טון טוב בעניך?

  • @Viktoriya777-77
    @Viktoriya777-77 3 роки тому

    הכל טוב ויפה ואם אני רואה שבן אדם משמתש איתי תכניקות שאתם ממליצים אני מבינה שזה משחק ואין לי אימון לזה... אז זה לא עובד...

    • @shahar_cohen
      @shahar_cohen 3 роки тому

      זה קורה באופן טבעי כל הזמן...

  • @haniflow895
    @haniflow895 4 роки тому +2

    אם זה חיקוי מוגזם זה יכול אפילו להעליב. לכן צריך להזהר בדקויות

    • @shahar_cohen
      @shahar_cohen 4 роки тому

      בהחלט
      אגב יש גם סרטון שנקרא טעויות בראפור שמדברים בדיוק על זה

  • @killerkip14
    @killerkip14 7 років тому

    tonny robbins.....

  • @גידייונה
    @גידייונה 4 роки тому +1

    ,,