Eu cred ca ceea ce cantam noi ar trebui, ca atunci cand sunt compuse, sa fie atat in ce priveste textul cat si muzica, sub calauzirea Duhului Sfant si nu imprumutate din lume, din cultura lumii. Pentru ca atunci cand un creator de muzica, adica un compozitor, compune, poate fi sub influenta duhulrilor necurate, daca nu este credincios si nu este calauzit de Duhul Sfant. Si muzica, adica linia melodica, stilul muzical, ritmul etc transmit un mesaj in sine, pot avea o anume influenta. Daca aceste lucruri sunt aduse in biserica si in viata credinciosului si ele au fost compuse sub influenta demonica, pot influenta pe credincios sau pe cei din biserica cu ceea ce au intentionat demonii respectivi. De exemplu, senzualitate, razvratire, lenevie, mandrie, lipsa de discernamant si altele. Atat versurile cat si muzica ascultate de crestini si mai ales aduse in biserica e bine sa fie compuse de oameni calauziti de Duhul Sfant nu preluate din cultura si duhul lumii, chipul veacului! Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti si mai ales pe cei ce au rol de carmuire in adunarile locale, sa nu lase sa patrunda in adunari lucruri care nu Ii plac lui Dumnezeu si fac rau credinciosilor.
Maleahi 1: 8, 13-14 Când aduceţi* ca jertfă o vită oarbă, nu este rău lucrul acesta? Când aduceţi una şchioapă sau beteagă, nu este rău lucrul acesta oare? Ia adu-o dregătorului tău! Te va primi el bine pentru ea, va ţine el seama** de ea?”, zice Domnul oştirilor. 13Voi ziceţi: ‘Ce mai osteneală!’ şi o dispreţuiţi”, zice Domnul oştirilor, „şi aduceţi ce este furat, şchiop sau beteag - iată darurile de mâncare pe care le aduceţi! Pot Eu* să le primesc din mâinile voastre?”, zice Domnul. „Nu! Blestemat* să fie înşelătorul care are în turma lui o vită de parte bărbătească, şi totuşi juruieşte şi jertfeşte Domnului o vită beteagă! Căci Eu sunt** un Împărat mare”, zice Domnul oştirilor, „şi Numele Meu este înfricoşat printre neamuri. Linia melodica copiata din lume pusă pe versuri crestine este ca jertfele necurate aduse la Templu! Dumnezeu sa ne dea DISCERNĂMÂNT spiritual!
De acord sa cinte orice muzica dar sa nu fie copiata dar inventata pt lauda Domnului daca nu pot sa nu cinte laudele incornuratului in adunare E doar mindrie
Muzica transmite stări,sentimente,textul face diferenta!Chiar și așa,nu exista muzica creștină,ci muzica compusă de către crestini(de regula mai proasta decit cea din lume,pentru ca fii veacului acestuia…) Ducem lipsa de compozitori talentați,pentru ca ei sunt in tabăra cealaltă pe bani buni. Exista deci muzica bună și muzica mai putin bună! Dumnezeu este normativ și relevant in orice cultura și timp! “Cintati Domnului o cîntare nouă”,și de buna calitate,”jertfa fără cusur”!
Dacă doar atât ați înțeles din clipul lui Andrei îmi pare rău pt dvs. Ați avut ocazia să vedeți multă muzică dar nu închinare. Pt dvs închinare este egal muzică frumoasă și sentimente dar sunteți pe lângă subiect la fel ca și Barbosu. Închinare este mai profundă atunci când înțelegi mesajul pe care îl cânți nu când melodia te face să plângi, și cei din lume plâng pe diferite stiluri de muzică lumească și totuși nu este închinare. Asta este problema că păstorii cred că închinarea este muzica frumoasă, când de fapt muzica frumoasă este drogul creștinilor căci o consumă pt a se simți ei bine ceea ce îi transformă în idolatri . Închinare prin muzică este egal cu mulțumire , laudă și adorare prin cuvinte pe care le înțelegi nu prin ritmul muzicii. Pare că ști ceva despre muzică dar cu tot respectul prea puțin despre închinare.
Din câte am înțeles, premiza expunerii lui Andrei Croitoru a fost argumentele folosite de Cristian Bărbosu pentru a susține muzica din biserica Harvest. Dumneavoastră ați vorbit despre faptul ca muzica bisericeasca tine de zona culturala. Sunt 2 subiecte oarecum diferite.
Frate Vasilicā aveti dreptate în unele privinte dar noi ca bisericā ar trebui sā fim un dreptar în orice privintā fatā de lume si nu invers. Sā nu uitām cā începând cu anii 60 în America când biserica era cu adevārat condusā de Duhul Sfânt cei mai mari cântāreti începând cu Elvis Presley au crescut în biserici crestine. Lumea din anii aceia se inspira din muzica cântatā în biserici si datoritā acestui lucru a fost o perioadā extraordinarā în ceia ce sa compus pe plan muzical. În schimb în ziua de azi când biserica este din ce în ce mai putin cālāuzitā de Duhul Sfânt vedem si reactia lumii vizavi de acest lucru cu toatā urgia muzicalā din ziua de azi. Atâta timp cât biserica Domnului nu lumineazā în întuneric, lumea din afarā nu mai are nici un reper si se va afunda din ce în ce mai mult în rāutate.
Haideți să nu o mai întoarcem pe zece parti. Fiti sinceri si obiectivi unii cu alții și recunoașteți că nu este nicio diferență între muzica lumii si muzica din unele biserici. Cand vezi scenele, luminile, cand auz instrumentele si negativele care acompaniază, iti dai seama ca doar ca ne-am inspirat din muzica lumii. Obiectivi fiind. Andrei Croitoru a spus adevarul asa cum este si normal ca o categorie de creștini este deranjata. El nu se refera la ce ati spus aici, orice cuvânt se poate rastalmaci, Cristian Bărbosu a spus foarte clar ca muzica psalmilor a fost luată din muzica lumii, afirmația lui de la final poveste atat de clar cum a spus încât ma mir ca cineva se poate ridica sa spuna ca nu e asa, si unui copil de ii dai sa asculte ce a zis intelege adevarul. Imi pare rau ca biserica a ajuns sa lovească în cel ce susține Biblia, a stai, si Ioan Botezătorul l a fel a pățit.
Foarte mulți care ați comentat aici, nici măcar nu aveți habar ce s-a întâmplat de fapt pentru ca nu ați văzut video ul lui Barbosu apoi pe a lui Andrei și apoi pe acesta ca sa aibă o logica in capul vostru 😅 și bineînțeles apoi răspunsul lui Andrei la acest video ca sa vedeți imaginea de ansamblu, așa ca ați comentat și l-ați ridicat in slavi degeaba pe Vasilica Croitor, se vede clar cum a fost pe lângă spusele lui Barbosu și Andrei ..
Ar fi indicat fr. Vasilica sa il reascultați pe fr. Barbosu si clipul dumnealui,apoi pe fr. Andrei si la sfarsit clipul dumneavoastra O sa fiți uimit de analiza in viteza si pe langa subiect, pe care ati realizat-o .
Un speech frumos în care "amestecați paiele cu grîul" (Ieremia 23:28) într-un mod subtil, dar extrem de periculos pentru un crestin sincer. Cristy B. nu trebuie apărat, ci corectat !
Corect , dar în această epocă berrea sa închis, nu te lasă să îi analizezi , nici să îi evaluezi mesajul nimănui , așa gândesc cei mai mulți ,dar trebuie ,este necesar, un imperativ să evaluăm , să analizăm meticulos lucrurile.
Nu spun ca anumite notiuni din cele spuse de dumnevoastra nu sunt bune, sa nu se inteleaga gresit. Doar ca, faceti un atac la persoana, nu ati pomenit nimic de fratele Cristian B. Ati distorsionat” frumos” mesajul lui Andrei cu zambetul pe buze si cu calm si cu jigniri subtile si cuvinte teologice pe care multi nu le inteleg doar ca sa creata lumea ca “vai dar ce fain si frumos vorbeste fratele”. Vad o psihologie care a lucrat frumos pana a venit fr. Andrei a venit cu raspunsul lui si s-a inteles mult mai clar ce ati facut. Era mult mai bine daca fr. Cristian B. tacea din gura cu privire la muzica lor. Sau macar sa fi spus la sfrasit ca este un pamflet. Era minunat. O duminica binecuvantata!
Nu sunt adeptul sa scriu mesaje pe youtube dar cand am ascultat videoclipul acesta nu am cum sa nu spun cateva lucruri. Nu imi vine sa cred ce aud de la dumneavoastra sa faceti "watch - dog" pe o persoana si bau bau sau cum spuneti d-voastra. Daca Andrei a gresit( desi am ascultat cu atentie videoclipul lui si nu am gasit nimic gresit ce a spus) Dar sa zicem ca a gresit nu vad putin respect decat jigniri si nu vad dragoste si echilibru. Macar el nu v-a jicnit cu caine de paza sau alte jicniri. Veti da socoteala pentru orice cuvant nefolositor care v-a iesit din gura. Toti oameni Apologetici( si au fost si mai sunt cativa in afara de Andrei nu multi din nefericire, ar trebui sa fe mai multi ) inseamna sunt niste "caini de paza" sau cum? Suntem in comunism in care nu ai dreptul sa iti expui parearea si nu exista alta parearea decat cea ce spune comunismul sau cum? Are tot dreptul la fel ca d-voastra sa isi exprime parerea si opinia fata de ce se intampla in inchinarea de azi. Si sa bagati pe toti in aceiasi oala ca sunt hiper calvinisti mi se pare o mare jicnire. Sunt putin calvinisti si cu atat mai putini hiper calvinisti. Nu toti calvinisti sunt hyper calvinisti. Va rog frumos sa nu mai bagati in aceiasi oala pe toti. Nu ati inteles mai nimic ce a spus Andrei Croitoru. Eu din lume vin si ba mai mult din lumea muzicala, am catat 6 ani de zile in lume pe scena cu lumini si fum si show si spectacol. Cand prin harul Domnului m-am intros la El am fost foarte neplacut surprins cu muzica de inchinare din biserica cat se asemana cu muzica din lumea pe care o ascultam si cantam inainte.Sa fi de acord ca linia melodica si ritmul sunt luate din lume si nu e nici o problema cu asta mi se pare foarte grav. Adevarata inchinare este in Duh si in Adevar , corect, dar este toata inchinare de astazi din biserici in Duh si in Adevar? Cititi foarte atent va rog Apocalipsa 5 sa observati ce fel de inchinare trebuie sa avem in fata unui Dumnezeu Sfant. Trist foarte trist. Domnul sa aiba mila de noi!
Frate, (cu toată dragostea), ești paralel cu subiectul (închinare prin muzică) și departe de adevărul prezent în spusele lui Andrei Croitoru. Mai învață, mai documenteaza-te, înainte de a jigni ce nu cunoști! Dumnezeu să te lumineze!
Frate Vasilică Croitoru, va îndemn respectuos să mai ascultați (dar cu mare atenție de data aceasta) ce a spus defapt Andrei Croitoru în acel clip. Mi se pare de-a dreptul dezamăgitor din partea unui intelectual ca dumneavoastră, sa faceți asemenea acuze grave, de prost gust și lipsite de orice logică și adevar la adresa lui Andrei Croitoru și mai ales în mod periculos, public (cand oricine isi poate da seama atât de ușor cum și cui se împart aceste replici). Mai mult decat atat, este stânjenitor de amuzant felul greșit în care interpretați și comentați teoriile lui Cristian Barbosu. Înțelegem oricum, că orice păstor poate greși în analiza acestui clip, dar se și poate îndrepta, la fel de public după cum a diseminat greșeala pe internet.
Corect! Logic! Crestineste (biblic)! Cum poti sa te astepti la biserici putenrnice in fundamentul scripturii daca pastori ca Vasilica, nu sint in stare sa analizeze in lumina Cuvintului un subiecte de acest gen, ba mai mult face o critica, atacind persoana altuia, ca sa-si inalte persoana sa in evidenta... nu se vede sinceritate...
Mie mi se pare mai jenant din partea lui Andrei Croitoru, in calitate de intelectual, sa faci afirmatii de natura antropologica si istorica pe care si un elev de liceu de muzica le poate infirma.
Dacă pui numele lui Andrei Croitoru pe UA-cam , nu trebuie să urmărești aproape nici un video până la sfârșit, căci rezumatul oricăruia dintre ele are doar un singur numitor comun : critica . Nu spun că ea nu ar fi bună, vorbesc de cea constructivă , dar biblic ar fi să i se spună între patru ochi "inculpatului" , nu să se facă virală . Mă întreb cate critici de ale lui au dus la adevărata pocăință a celor criticați, în cazul in care acele critici au fost si adevărate și dacă Andrei Croitoru și-a dorit -o ( pocăința celorlalți ) ?! Dacă nu , ar trebui să se oprească din ceea ce face și să se întoarcă la Biblie . Polemicile virale fac ca cei necredinciosi să fie mai necredinciosi iar cei credincioși să se împartă în tabere . A lua un aparat de filmat pentru a te filma a ajuns în ziua de azi " dumnezeul veacului " , când de fapt , esența creștinismului este iubirea și rugăciunea dușmanilor in taină, ca să nu mai spun de frați de credință. In ziua judecății Dumnezeu ne va întreba cât am iubit , nu cât am judecat ! Cunoașterea Bibliei o poate avea intelectual, nimeni nu contestă, dar dacă nu trece automat și pe la inimă, cunoașterea e degeaba ! Ba mai mult, îi derutează si pe alții slabi in credință și își face și păcate "mai mari" ! În rest, Domnul cu el și el cu Domnul !
Domnule Vasilica am sa vin cu cateva afirmatii, nu ca sa-l sustin pe unul din cei doi "Croitori viteji". Vezi Fratii Grimm, "Croitorul cel viteaz", si sa analizati care dintre voi doi va incadrati acelui profil. 1. The Watchdogs, erau strajerii de pe vremea lui Ezra si Neemia, care stateau pe zidurile Ierusalimului ca sa ce? Raspunde-ti tu. 2. Primul vlogar mai modern a fost Martin Luther cu cele 99 de teze publicate, nu pe UA-cam, clar. 3. Ce se intampla ca afirmatia biblica: " Nu va potriviti chipului veacului acestuia" ( in cazul de fata muzica de inchinare inspirata din lume). 4. Dumnezeu nu se lasa batjocorit si prostit, ca sa binecuvanteze ceva in neconformitate cu GUSTURILE Lui. 5. Anumite jertfe nu-I miroseau placut Lui, CHIAR DACA NOUA NE-AR PLACE ACEL MIROS DE CARNE LA PROTAP. 6. Pastorul Barbosu trebuie sa ia atitudine si daca isi va schimba tipul muzicii de inchinare din ce este acuma intr-unul mai conservator, risca sa ramana fara inchinatori, ca si Domnul Isus Hristos in Ioan 6.60-71, cand L- au parasit unii ucenici. Oare de ce au facut-o?
Să nu confundăm călăuzirea Duhului Sfânt, cu pornirile noastre. Muzica din India, America etc este împrumutată de noi, fiindcă in România ne gâdilă firea noastră și ne place. De ce de exemplu se cântă în biserici "veniți să îi mulțumim, veniți să ÎL preamărim pe Cel Atotputernic" cântare linie melodică de la Go West? Creștinii gen Nicolae Moldoveanu care a suferit foarte mult pentru Domnul, cântări duhovnicești, astea le cântăm rar. Dacă le-am lua la rând nu ne-ar ajunge 1 an să le cântăm pe toate. Sunt total de acord cu Andrei Croitoru.
Îți înțeleg opinia și ți-o respect: muzica din străinătate este firească, muzica românească este duhovnicească. Foarte simplistă perspectiva aceasta, dar convenabilă. Însă atunci trebuie să spunem că doar românii cântă muzică creștină veritabilă.
De acord cu dvoastra in foarte multe aspecte, principii sanatoase si biblice. Dar sunteti pe langa subiect, din clipurile care eu le vad atat Cristian Barbosu cat si Andrei Croitoru fac afirmatii pe care dvoastra le-ati ignorat complet. Este foarte bine venit vlogul facut, dar nu clarifica nimic din ceata celor doi. Sper ca nu a fost doar o rafuiala nascuta din vechi radacini, sau un mod de a va face intrarea pe scena..
Poate,nu din vechi radacini,insa eu cred ca este un fel de a, sa te scoti pe tine in evidenta!La fel si explicatii ca de fapt tu ai dreptate! Nu lipseste nici,dorinta de a ramane pe scena!
Mi se pare foarte corect ceea ce sustineti d-voastra privind situatia muzicii in biserici. Eu ma gandeam, de exemplu, la bunica mea: cand ea s-a pocait, a venit cu darul ei muzical ( mostenit dinainte sa-L cunoasca pe Dumnezeu), si anume: doina si cantecele romanesti populare. Insa n-a putut vreodata sa cante un cantec de cor, sau orice alt gen "pocaiesc" cu care am crescut eu. Adeseori ne canta atat de dulce si frumos acele genuri muzicale cunoscute de ea, incat nici astazi nu simt o mustrare de cuget cand le cant si eu in adunarile crestine. Mie una mi-e mai greu sa ma acomodez cu "noutatile" fiului meu in muzica, dar stiu ca si el are dreptate pentru epoca lui. Chiar daca inima mea nu rezoneaza cu jazz-ul, nu inseamna ca altii nu-l vor intelege. Iubesc muzica atunci cand in ea este onorat numele lui Dumnezeu si intotdeauna voi canta cu o inima care din nou si din nou sa-L onoreze pe Dumnezeu. Fiti iubiti de Domnul Isus!
Oamenii inteligenti asculta calmi o astfel de critica iar de multe ori si admit in mod concret unde au gresit. Un aroganta cu masca religioasa, precum Andrei C. nu va proceda asa. Din pacate multi dintre voi va suspendati gandirea cand e vorba de cate un mic idolas. A.C. se da de ceasul mortii sa demonstreze ca el nu a gresit niciodata in relatarile sale. Ii cunosc prea bine modelul pe care-l urmeaza, model in fata caruia, voi, cei care-l laudati aici in mod gratuit, va inchinati!! L-am vazut cum se desfasoara acolo unde s-a retras, in satul nevestei, undeva in Oltenia si cum rudele prin alianta il asculta ca pe Mesia, fara nicio libertate, nicio degajare, de parca ar fi in fata unui invataceu cazut din cosmos. Desigur, omul si-a cautat un astfel de context si la urma la gasit. Nu va luati dupa povestile iluzorii pe care el cu nevasta-sa le-au ticluit, referitor la modul cum a decurs relatia lor, pentru ca multe din acele intamplari relatate de ei sunt exagerari iar unele chiar nu au nimic in comun cu realitatea. V-ati obisnuit sa-l ascultati cu creierul suspendat, avand inoculata ideea ca individul nu poate fi contrazis. Dupa parerea mea, AC este un manipulator, care isi dedica toata existenta sa demonstreze ca el are dreptate.
Numai ca,aici,d.ta incurci""sezonul cu""fazon! Comentezi altceva,nu despre ce este vorba in acest vidoclip! Poate unii chiar sunt interesati de ce spuneti! Nu intelegeti ca,Vasilica ofera un oarecare amestec? Ce se-ntampla daca are dreptate A C?
@@nicolaedimeny5514 Argumentele lui Andrei Croitoru sunt pentru ignoranti. E greu insa sa explici cuiva ca un anumit prototip al sistemului manipulator prin asa zisa "argumentare" da apa la moara unor preconceptii. Alfel, am putea crede ca Dumnezeu prefera muzica clasica din bisericile romanesti si nici nu vrea sa auda de genul de muzica din Africa sau din alte culturi. Asta pentru ca romanu protestant, de regula crescut intr-un anumit mediu (ingust), nu se poate concentra la cuvinte daca e alt gen muzical decat cel cu care e invatat el...
Inainte de toate as vrea sa-l intreb pe Andrei Croitoru cati se pocaiesc la biserica la care predica el. Nu e o intrebare tendentioasa ci e o intrebare legimita. Cu tot respectul pentru toti cei care comentati aici dar V Croitor are perfecta dreptate in ceea ce spune. Mi se pare o logica extrem de subreda sa reduci esenta crestinismului la niste stiluri de muzica despre care Biblia nu afirma nimic. Daca vorbim despre piosenie in muzica eu cred ca oricine este de acord ca in bisericile ortodoxe melodiile sunt mai pioase decat in bisericile evanghelice. Schimba aceasta cu ceva lucrurile in viata oamenilor? Oamenii se uita la mult mai mult decat atat. Daca ipocrizia, slava desarta, sectarismul (sa defilam toata ziua pe Facebook si UA-cam voind sa aratam ca "noi nu suntem ca gruparea cealalalta" ) sunt prezente din plin in viata noastra, putem sa cantam si cea mai pioasa muzica din univers ca nu va face nicio diferenta. Lui Andrei Croitoru as vrea sa-i parafrazez un citat de-a lui Demostene "Adevarul nu este intotdeauna acelasi lucru cu propria ta parere despre Biblie". Tu nu ai ajuns singur la concluziile la care le pretinzi ca ai ajuns ci ele ti-au fost fost interpretate de catre altii, care au avut la randul lor influentele dogmatice ale gruparii lor. In consecinta, iti este greu sa privesti obiectiv anumite lucruri.
Din pacate dupa ce am urmarit clipul si m-am uitat peste sectiunea de comentarii, observ cu tristete ca peisajul crestin roman e unul destul de sumbru. In primul rand ca intre dumnealui si domnul Croitoru, domnul Vasilica Croitor este cel care a prezentat fapte reale istorice, documentate cu citare de surse. Domnul Croitoru vorbeste despre lucruri despre care n-are habar, prezentand fapte eronate si distorsionate istoric. Macar Dl CroitoR a avut decenta sa se informeze inainte de a vorbi despre un subiect in care nu activeaza ca profesionist. Si tot pe Dl Croitor il acuzati ca bate campii. Pentru ca asa e romanul, el om “bun” la toate si educat in toate!
Confirmarea sau ignorarea iluziilor cuiva nu este o dovadă a dragostei. Vrei să-i arăți dragostea ta? Confruntă acele iluzii cu blândețe dar aducându-l la adevăr, cu răbdare dar fiind clar, cu grijă dar arătând fermitate, cu smerenie dar dispus să-l ajuți. A accepta sau a ignora o minciună nu este niciodată dovadă a dragostei. Satan este mincinos. Dumnezeu nu minte, dar iubește. Aveți nevoie să fiți iluminați și fratele Barbosu dar și tu Vasilică dragă , după Cuvântul Sfânt și viu nu după filosofia lumii și nici superficial . În fratele Andrei și mulți alți Reformatori găsiți, această dragoste care confruntă cu ,, și Scripturile nu pot fii desființate!👌🔥
@@betleem Dacă te bucuri ,vei constata că bucuria în Domnul este tăria noastră!👌 .....mereu și mereu ...... în lumina Evangheliei ,Cuvântului , bucurați-vă iarăși zic bucurați-vă!
Doamne, cata defaimare si interpretare rastalmacita a ceea ce a spus Andrei... Ma mira unele mesaje lipsite de pic de discernamant ce nu vad defaimarea grosolana adusa lui Andrei, spusa desigur pe un ton de mielusel de Vasilica... Va invit sa ascultati raspunsul bine argumentat ce demasca foarte usor videoclipul fals facut de Vasilica m.ua-cam.com/video/UZt1uDiCTtQ/v-deo.html&feature=share
Faptul ca mesajul acesta in intregime e un atac si o jignire personala a fratelui Andrei si faptul ca ai mentionat ca nu faci astfel de videouri foarte des, arata foarte clar ca motivul acestui clip e sa arati cit de mult il dispretuesti si nu ca sa dai o explicatie biblica a subiectului... trist...
Frate Vasilica Croitor, este bine că aduceți unele noțiuni despre muzică și cultură muzicală în mediul online. Informații ok, informații bune. Dar nu văd răspunsul către fr Andrei Croitoru. I-ați atras atenția că are erori de logică. Retorica tip zig-zag nu vă ajută să articulații efectiv ce aveți de spus. 13:30 - spuneți-mi, vă rog, unde este încurajat în NT ca închinarea să fie imbibată cu darurile spirituale? Pentru că dacă mergem spre 1 Corinteni 12,13,14 mesajul central nu vă ajută în această ipoteză. Iar dacă nu este încurajat acest lucru, evocarea argumentului că închinarea din NT era "imbibată" cu darurile spirituale îmi dă impresia că nu ați înțeles rostul capitolelor. Apropo de retorica zigzag.
@@LucianUmbrarescu1994Marcu 16 v17:18. Aceia sant adevărații credinciosi... Ceilalti, doar religioși. Dumnezeu a randuit în biserica:Apostoli, Proroci, Evangheliști, Învățători, cu darul minunilor, vindecarilor, s, a m, d. Toate religiile în care nu exista aceste daruri, sant false, oameni duși în ratacire.
Ca ala micu' ii pus pe galceva, e tipic la varsta lui, mai ales daca nu prea are de lucru pe langa casa iar nevasta e mandra de valurile pe care sotu' le face-n mediu' virtual. Ce nu-i bine e ca foloseste Biblia ca unealta de discordie. Nu e singurul. Ce s-ar intampla daca toti cei care au absolvit teologia ar face la fel? N-am mai avea timp sa "lucram" altceva pt Dzeu pt ca am fi prea prinsi fiecare cu apologia lui. Venirea Domnului ne-ar prinde pe toti pe Facebook si pe UA-cam "apologind" de ce altii care nu-s ca noi sunt gresiti..
MUUUUULTA vorbărie..... cine vorbește mult greșește puțin ???? ADEVARUL nu are nevoie de proptele. A DEVĂRUL nu are nevoie de aparatori El însuși se apara Singur.
Aici e vorba de explicatii de logica, se pare ca Vasilica nu a inteles si nici nu vrea sa inteleaga ce a vrut sa spuna Andrei, sau nu i-a convenit ce a spus Andrei, si il ataca la persoana, chiar distorsioneaza mesajul lui Andrei, ceia ce este incorect si rusinos din partea unui pastor... ascultati clipul "Vasilica Croitoru raspuns sau defaimare"
Într-un cuvant l-ai facut nebun , mai înainte ai zis ca te ocupi cu partea spirituală si misiune , felul cum obordezi lucrurile ma face sa ma îndoiesc de asta Domnul sa ne deschidă ochi (multi vor veni în ziua aceia adica ziua judecatii si vor zice Doamne Doamne nu am facut minuni, misiune am fost spirituali Biblia zice ca multi vor avea surpriza vietii lor acolo
nu am căutat să văd care e părerea lui Andrei Croitoru despre muzica din biserica Harvest- (Arad, presupun), dar prestația lui Vasilică Croitor e o binevenită analiză a cântului închinat lui Dumnezeu... teorii pot fi multe, forme și mai multe, pentru că nu toate stilurile s-au și definit în timp, dar discuțiile stârnite mi-au amintit că am învățat cândva la istoria muzicii despre papa Grigore cel Mare (de la care și-au primit denumirea coralele gregoriene). Acesta a fost atât de devotat muzicii bisericești (din Apusul Europei) încât, după ce a adunat toate coralele funcționale în bisericile apusene, le-a legat (evident, simbolic), cu un lănțișor de aur, ca semn că muzica lumească nu are voie să pătrundă în culegerea de cântece (Antifonarul și Sacramentalul), singurele valabile în liturghiile stabilite eclesiastic. Cele din Răsărit au rămas fidele coralului bizantin, respectiv liturghiei stabilite de Ioan Hrisostomul... nu au avut probleme nici măcar datorită ornamentației melismelor caracteristice zonelor geografice ale Asiei Mici. Nimeni nu s-a suspectat de caracterul lumesc al acestora. După vreo 1000 de ani (1517) s-a impus reforma lui Martin Luther, care a realizat și reforma muzicală introducând CORALUL PROTESTANT și a și compus modelul acestuia: CETATE TARE-I DUMNEZEU. Și celelalte reforme teologice din vremea aceea au atras după ele și reforme muzicale, schimbând câte ceva în ordinea muzicală a bisericilor reformate sau protestante. Știți care era cea mai mare acuzație adusă lui Martin Luther? Că a introdus accente și chiar teme populare, despre care spunea chiar el, că ar trebui să fie accesibile oamenilor de rând, nu numai cântăreților bisericești. Interesant însă că tocmai Martin Luther este autorul unei afirmații celebre despre muzica fără Dumnezu: „muzica lumească este o fiică a cerului căsătorită cu diavolul”. Asta explica foarte clar concepția lui despre muzica din biserică: aceasta trebuie să fie destul de simplă ca să răspundă scopului ei primordial, al închinării în fața lui Dumnezeu prin muzică. Ce putem spune acum despre neoprotestanți? Lumea a evoluat suficient ca să își dezvolte posibilitățile de exprimare artistică, să o guste și, mai ales să o înțeleagă, incluzând-o în trăirea de zi cu zi. S-au diversificat și formele de manifestare artistică, iar acestea au devenit puncte de referință ale personalității celui ce prestează actul artistic, în cazul nostru, actul muzical. Gusturile sunt diferite, în funcție de o serie de factori exteriori și, mai cu seamă, interiori. Un proverb latin zice „DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM” (gusturile nu se discută). dar nimeni nu te obligă să asculți acum ce nu îți place, sau nu te zideește. O muzică te face să dansezi? Înseamnă că asta ai în inimă. Sau te apropie de Dumnezeu? Cauți muzica în stare să te aducă în această trăire. Sau... o cânți. Apostolul Pavel spune foarte clar: „Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. (Efeseni 5:19) Nu spune nimic despre interdicția unor instrumente muzicale, nici nu precizează că psalmii, cântările de laudă sau cântările duhovnicești ar trebui cântate doar vocal. În schimb face precizarea de a aduce „din toată inima laudă Domnului”. Haideți să fim responsabili de acest statut și să nu ne mai certăm între noi pentru diferențele de păreri, pntru că dacă într-adevăr îl iubim pe Domnul și lucrarea Lui vom face totul ca în jurul nostru să fie armonie și pace.
Incercati sa ne convingeti ca e in regula sa fim influentati in inchinare de culturi muzicale gen "cultura rock" cu variatiile sale (death metal, heavy metal - satanism, punk rock - anarhie, etc), sub pretextul ca e cultura contemporana si trebuie sa ne-o insusim ca sa avem impact. Ne propuneti sa folosim armele intunericului in lupta impotriva acestuia! Domnul sa aiba mila de tinerii nevinovati care v-ar putea cadea in plasa! (...si asta nu ma face un sustinator al celuilalt combatant; ce nefericita e situatia din ultimii ani, in care luptele, atacurile, contra-atacurile s-au mutat in blogosfera/vlogosfera, cu tribune si fani cu tot!)
Este o mizerie ceea ce faceți, sugerând că aș fi de acord cu stilurile de muzică menționate. Nu ați înțeles nimic din mesajul meu sau aveți intenții josnice.
Nu am nici o intenție josnica. Ba din contra. Ati facut afirmatia ca stilurile muzicale din biserică sunt importate din "lumea larga". Induceti tocmai aceasta idee. Cu siguranță nu cred ca sunteti de acord cu stilurile muzicale mentionate de mine mai sus. Vreau sa atrag atenția asupra faptului ca deschideti cutia pandorei cu o astfel de afirmatie. Adica putem importa orice stil din afara, ne-am putea lasa modelati (fara discernământ) din afara, nu contează daca stilul e compatibil sau nu cu o inchinare in "Duh si Adevar".
@@betleem De exemplu, cantarile fratelui Moldoveanu, la alegere. Din cateva motive. (1) se cunosc radacinile, marturia compozitorului - am siguranța ca sunt de inspirație Divina; arta nu e toată inspirata de Dumnezeu; (2) mesajul teologic curat; (3) stilul muzical simplu, curat, cu mireasma plăcută, care "miroase" a duhovnicesc.
@@ionutdinca7427 Curios, pentru că pe Playlistul tău de pe UA-cam ai pus muzică mult mai modernă, a lui Eliza Pantea, cu un cover de Sunny! Deci asculți muzică modernă, cu trimitere la un stil clar de muzică ușoară, pop etc. Iar muzica lui Moldoveanu, trebuie să știi, este un stil mai vechi, nu este invenția lui. Este o muzică pe care am ascultat-o de exemplu în comunitățile huterite din Canada, ua-cam.com/video/NsgqxvhXJjM/v-deo.html
Deci practic Duhul Sfant nu poate călăuzi in compunerea unei partituri, a unei melodii, dar te poate face sa bolborosești lucruri de neînțeles si sa vindeci oameni. Cum ne place sa limităm lucrarile Duhului Sfant in momentul in care interferează cu dorințele noastre :))
Oameni buni se pare ca NU ATI INTELES NIMICA din video lui Andrei! Haideti sa nu mai fim lingusitori, ci sa gandim si sa judecam, lucrurile dupa Cuvantul Lui Dumnezeu!
DA ! ANDREI CROITORUL ARE DREPTATE ! ; IAR PĂREREA MEA , ESTE CĂ ,,LA HARVEST SE FOLOSEȘTE MUZICĂ LUMEASCĂ !" . - DACĂ AP. PAVEL SAU PETRU AR ÎNVIA ȘI AR VEDEA ,,FELUL VOSTRU DE TRĂIRE LUMESC" ; EU CRED CĂ AR MURI ÎNCĂ ODATĂ SAU AR ZICE : ,,VAI DE VOI CARE A-ȚI ÎNĂBUȘIT ADEVĂRUL ÎN MINCIUNĂ" . ,,ESTE UN FEL DE LUME ÎN LUME" ȘI ACOLO NU MAI ESTE BISERICĂ ! CI : ,,LUME ÎN LUME !" - ȘI DEGEABA VĂ HRĂNIȚI CU NĂDEJDI ÎNȘELĂTOARE , ZICÂND CĂ : ,,AICI ESTE TEMPLUL DOMNULUI...!"
Min 7.29 nu am știut că cei care cred in depravarea totală sunt "hipercalvinisti". În concepția dvs și apostolul Pavel era hipercalvinist??? Ptr ca el afirmă in Romani 7 ca nimic bun nu locuiește în omul neregenerat. Si Dumnezeu a fost tot hipercalvinist cand i-a spus lui Adam ca va muri negreșit ( Gen.2.17)? A,știu defapt nu a murit,doar a "leșinat ". Așa se întâmplă când se predică ca omul este aproape mort,contrar Efeseni 2.1
Un om negenerat poate să construiască o casă foarte frumoasă, o mașină foarte bună, un computer foarte performant? Pavel se referă la păcat, nu la lucrurile vieții în general.
Ma bucur ca se ridica oameni care vor sa transmită adevarul plin de dragoste , care vor sa schimbe îndoiala unora și sa aducă lumina altora ! Dumnezeu sa va umple de binecuvântări ! Fiți tari și nadajduiti in El ! 😊
Dacă faci o analiză generală în lumina Scripturilor si călăuzit de Duhul adevărului pot spune că Andrei Croitoru are dreptate pt că are argumente puternice bazate pe Scriptură. Să nu uităm că Satana a fost șeful principal al muzicii! Atât.
Unde vezi dumneata atitudine creștină? Ai ascultat vlogurile lui Andrei C. pe subiectul acesta ca să dai o concluzie? Din păcate Vasilică C. manipulează prin minciună pe un ton deloc arțăgos aparent ca să aibă mai multă credibilitate. Ascultați cu atentie răspunsul lui Andrei C. și veți auzi minciunile lui Vasilică C. spuse cu nonșalanță. Păcat. Chiar nu este nimeni din biserica lui ca sa-l tragă de mânecă???
Revin cu intrebarea din comentariul anterior dar mai specific: Andrei Croitoru, te rog sa ne spui cati s-au pocait anul trecut (2020) la biserica la care slujesti tu. Sper ca nu vei spune ca in biserica locala (unde oamenii te cunosc si din fapte) nu se pocaieste mai nimeni dar se pocaiesc oamenii care te asculta pe net (cei care te stiu doar din vorbe), pt ca acestea sunt "entitati neverificabile" pe care le folosesc cam toti profetii mincinosi. Deci astept un raspuns onest la aceasta intrebare. Multumesc anticipat!
De ce minți omule nu ție frică de Dumnezeu unde ai vazut tu in Scriptură nebunia ce o faceți voi ...daca ai fi tăcut erai mai ințelept așa țiai dat pe fața ce ai in inimă ...
De ce? Esti de acord cu toate prostiile teologice din mediul evanghelic care se spun in spatiul public? Hai sa dai liber la toți impostorii. Probabil că nici cu poliția in trafic nu rezonezi. Deduc ca îți plac infractorii.
Aici nu s-a spus tot adevărul. Urmăriți ce a spus Andrei Croitoru si Cristian Bărbosu si vedeti adevarul. Mi se pare jenat ca cineva ca el s-a ridicat acum cand Cristi Bărbosu a vorbit asa de clar..
Domnul Isus sa ne deschidă ochi, asa de libertini am ajuns încat zicem la bine rău si la rău bine, ne dam cinte unul aluia si nu cautam cinstea care vine de la Dumnezu
Nu vreau să ating decât în trecere subiectul discutat. Pentru mine e clar că Andrei Croitoru își argumentează poziția mult mai logic și documentat decât Vasilică Croitoru. De aceea înclin să-i dau dreptate. Problema mea nu e neapărat, disputa celor 2 curente. S-a spus undeva în videoclipul ăsta că toate mediile evanghelice din România au preluat liniile melodice din lume și este amintit și numele Oastei Domnului. Cel puțin în cazul nostru, al ostașilor aceasta afirmație este falsă și nefondată. Stilul cântărilor și al melodiile pe care le avem noi este unul specific, propriu încadrat între câteva limite. E pur și simplu ceva specific însușit la nivelul întregii comunități. Acest lucru a fost impus atât de cel ce a scris în lanțuri majoritatea cântărilor noastre (Traian Dorz), cât și de cei ce au pus melodii și au cantat. (Nicolae Moldoveanu, Costel Mistreanu, Culiță Mihăilă etc). Un alt lucru la fel de adevărat e că unele accente melodice ce aparțin unor genuri muzicale lumești (clasic, folclor, folc etc), dar asta nu înseamnă că acestea sunt preluate din lume. Versurile scrise în suferință, sânge și lacrimi nu pot avea melodie și rit preluat din lume. Punct.
Domnule....cred ca bati campii...! Incerci sa strecorii erezii....nu faci deosebire intre muzica placuta Domnului si alte genuri muzicale care sigur fac parte din muzica lumeasca .un mare dislike ! Dute fa altceva .ca bati rau campii...🙄
Disputa aceasta de idei arata in mod foarte clar capabilitatea lui Andrei Croitoru de-a juca rolul de victima. Inainte, insa, de-a emite orice fel de pareri despre A.C, trebuie sa tinem cont de faptul ca Andrei este produsul emanuelismului negrutian, care a format "lideri" care, precum "tatucul" lor, nu admit niciodata cand gresesc. Dupa cum nu-l veti vedea niciodata pe rectorul acelei institutii ca va iesi public si va recunoaste ca a gresit in anumite interpretari ale Bibliei, aidoma se intampla si cu discipoli precum A.C. Cu tot respectul fata de lucrurile bune care se intampla la institutia in cauza, dar aceasta, oricum ai intoarce-o se numeste "spalare pe creier". Studentii de la acea institutie au fost invatati ca religia (sau mai bine zis factiunea) lor este unica valida de sub Soare. In consecinta, veti vedea o pleiada intreaga de fosti sau actuali studenti la "Emanuel" care vor comenta laudativ la absolut tot ceea ce posteaza Andrei Croitoru. Apoi, e de prisos sa amintesc ca acest A.C. nu va gasi niciodata erori in exprimare sau proceduri gresite la P.N. si santinela de paza a acestuia, Doru H. Niciodata! Pe Internet exista o sumedenie de articole care demasca o serie de practici nebiblice ale acelor mahari spirituali dar indivizi precum Andrei C. va alege tot timpul tinte ori la alte denominatii ori pastori care sunt detestati de catre tatucii lui spirituali. Pur si simplu ma dezgusta aceasta viclenie, acest stil perfid de-a face tot felul de asocieri neadecvate, precum face Andrei Croitoru, si apoi sa vina sa spuna ca "n-am zis asa". Viclenia aceasta ma face sa ii respect mai degraba pe preotii sinceri sau pe alti lideri din alte denominatii, mai putin evanghelice, dar care nu isi trambiteaza toata ziua opiniile pe Internet.
Mai oameni buni ati fost vreo data intro biserice de negri.ati auzit cum canta ei ? Si ei sunt tot crestini.conteaza textul si nu linia melodica.vasilica are dreptate in cea ce spune.sa triesti in domnul vasilica.dumnezei sa te binecuvsnteze.pace.
Ce nu înțeleg anumiți frați și surori anchilozați in trecut că nu oamenii nu vor să vină la Domnul Iisus Hristos ci voi fariseilor și cărturarilor nu ii lăsați să vină
AVERTIZARE: nu e postare siropoasă, moralistă, drăguță. Isus intră în Templu la finalul lucrării Sale după ce intrase odată la începutul ei. Precum Marele Preot el vizitează casa de două ori și dă același verdict: este plină de lepră și trebuie dărâmată. La prima curățire El avertizează că a venit un alt Templu care va fi dărâmat și ridicat înapoi în trei zile, adică trupul Său. Acesta este singurul Templu în care ne putem întâlni cu Dumnezeu pentru că Dumnezeu era în El (noul Templu) împăcând nu doar iudeii, ci lumea cu Sine. Nu mai e nevoie de miei pentru că Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii! Isus scoate din interiorul curții Templului vânzătorii de animale și schimbătorii de bani. Dar de ce? Animalele acestea au fost cerute de Dumnezeu în zeci de pasaje din Vechiul Testament. Nu interpreta Isus greșit Scriptura? Cei care furnizau aceste animale, liderii religioși ai vremii care se ocupau ca toți închinătorii să aibă tot ce le trebuie, făceau acest lucru pentru că "baza este biblică" și puteau apela lejer, nu la texte stoarse și sucite în toate felurile, ci la prescripții clare. Isus nu pare câtuși de puțin ademenit de tertipurile lor nici acum și nici în toată lucrarea Sa până la acest punct. S-au strâns la comitetul iudaic, la conciliu, la comunitatea liderilor religioși ca să hotărască care este doctrina corectă, cine are dreptate, cum se interpretează textele la care Isus făcea apel când arunca mesele pe acolo și au căzut cu toții de acord că Isus este un impostor, un eretic, un dezbinător, un om care aduce numai tulburare, calcă cutumele, tradițiile și principiile pe care, interesant, chiar și partidele care mai înainte nu se înțelegeau în toate lucrurile, acum le aprobau. Măi, dacă saducheii, fariseii și cărturarii se înțeleg, în ciuda atâtor diferențe, nu este Isus un hater? E clar. Nu mai avem nevoie de martori. Trebuie mazilit. Cărui comitet sau conciliu se supune Isus? Niciunuia. E clar, este un impostor au zis ei. Singurii oameni care au crezut că izgonirea vânzătorilor din Templu și răsturnarea meselor de schimbători de bani este un abuz de influență câștigată prea repede (numai trei ani de lucrare și ce lucrare a fost aceea?) au fost cărturarii, fariseii și marii preoți - adică conducătorii religioși ai vremii. Care era problema lor? lumea se ducea după El. Oamenii Îl ascultau și recunoșteau în El puterea lui Dumnezeu. Problema era că ei își pierdeau 'oile' pe care le mulgeau ca niște infractori și impostori. Asta era problema - li se lua cașcavalul. Și pierderea lor este că lui Isus nu îi pasă de asemenea jocuri de putere și nici de interesele lor murdare. Este o problemă adâncă a închinării. Isus curăță Templul pentru că vrea ca oamenii să se poată închina, iar liderii religioși supravegheau schimburile de bani și vânzarea de animale exact din același motiv - ca oamenii să se închine, după Scriptură. Imaginați-vi-L pe Domnul Isus. Credeți că ar fi fost El curtat de ideea că deodată ce toți se justifică cu Biblia, nimeni nu poate apela la ea ca autoritate finală deoarece imediat i s-ar fi putut arunca în față "asta e interpretarea ta"? Nicidecum. Este adevărat că Isus avea interpretarea Lui și ceilalți pe ale lor, doar că Isus avea dreptate. Când iudeii îl întreabă: 'cu ce autoritate faci aceste lucruri', ei sugerează că Isus se află într-un teren spiritual care nu este al Lui, că se bagă peste treaba și lucrarea altora și că nu e aprobat de cine trebuie. Este Isus demoralizat de unii care ar fi putut sugera că nu are decât să-și facă un templu al Lui personal în care să-și facă propriile reguli și că nu poate să vină El, un tânăr de 33 de ani, să facă noi rânduieli în Templul altora, în poporul altora, în sinagoga altora, în lucrarea altora!? Ce ar fi răspuns Domnul dacă iudeii ar fi zis: "noi saducheii, noi fariseii, noi esenienii, avem cultele noastre și nu ne interesează nicio reformă din exterior, noi avem strângerile noastre, conciliile noastre și discutăm aici ce este de discutat și ni se pare lipsit de tact ca Tu să profiți de influența și popularitatea ta pentru a ieși public și să ne tranșezi în halul ăsta". Este fascinant că Isus apelează la Scriptură și El justifică totul cu acest text clasic: 'casa Tatălui Meu va fi o casă de rugăciune'. Era nevoie de animale și de schimbarea banilor (probabil), dar aceste activități erau sub patronajul liderilor religioși care nu aveau niciun interes sincer pentru rugăciune, ci doar pentru că le aduceau venituri babane. La fel și noi astăzi, avem tiruri întregi de marfă și de accesorii ca să ducem oamenii în închinare, că nu-i așa, cum se vor închina fără ajutorul nostru? Noi nu suntem hipercalvinști, e nevoie de viței, de oi, de bani, de toate acestea ca să te poți închina și avem și texte biblice (pervertite, cum fac toți impostorii) care justifică acest lucru. Baza e biblică, cum se zice. Problema este că oamenii nu se mai închinau în realitate, ci simulau. Accesoriile deveniseră partea principală a închinării. Ritualul era închinarea. Era prea multă gălăgie - prea mult zăngănit de bani și behăit de animale. Oamenii nu se mai închinau, oamenii își făceau meseria și executau ritualurile cerute. Ce forță ar fi avut înaintea lui Isus astfel de justificări: “cum se face că sunt atât de mulți oameni care vin din toată lumea aici dacă ceea ce noi facem este greșit? Succesul nostru nu poate fi altceva decât un semn al favorului divin.” Și ce să mai zicem? Care era ținuta morală a celor ce veneau după Isus? Oameni de o ținută morală suspectă. Era un popor blestemat care nu cunoștea legea, conform experților vremii. Însă Hristos iubea acest popor. Nimeni nu putea instituționaliza adevărul Lui, dragostea Lui, lucrarea Lui și nici nu ar fi putut să le restricționeze pentru segmente anume din populație cum ar fi vrut liderii religioși și cu atât mai puțin ei să filtreze lucrarea Lui după părerile lor! Este interesant că Isus, după ce îi scoate pe toți afară, chiar afară, consideră că abia acum se poate închina omul. Fără animale, fără bani schimbați, banii curați, fără tot angrenajul acela bine pus la punct. Văd la Isus o simplificare a închinării care a fost dintotdeauna dorința lui Dumnezeu. Ce trist este că astăzi cei care fac apel la cuvintele lui Isus "în duh și în adevăr" au umplut bisericile lui Dumnezeu cu vapoare de accesorii, iar ei continuă să ne convingă că totul e pentru a ne ajuta să ne închinăm și că asta înseamnă în duh și în adevăr. Vine ceasul și acum a și venit când adevărații închinători vor distinge glasul lui Hristos de glasul impostorilor și vor veni la El, prin El, ca să se închine lui Dumnezeu așa cum se cuvine în fața unui Dumnezeu care este, nu a fost și nu va fi, ci este în mod continuu un foc mistuitor. Slavă Lui. Dacă nu-ți place, treci mai departe.
Ma pot inchina lui Dumnezeu pe piese muzicale compuse de Hillsong, Bethel/Jesus Culture, Elevation Worship cand cei care compun aceaste piese 'crestine' fac tot felul de incantati satanice the n biserica si promoveaza tot felul de teologii false despre tot ceea ce inseamna Dumnezeu? Cand prin drepturile de copy right care trebuiesc platite, ei primesc bani, ceea ce inseamna ca eu ii sustin in ceea ce fac prin ascultarea si cumpararea muzici create de ei..
Totusi un lucru este clar acum 20 sau 30 ani pocainta era pocainta si cantarile prin Duhul sfant erau cantari care puneau duhurile pe fuga si Dumnezeu lucra cu semne minuni si felurite vindecari ceea ce vad acum este doar un teatru si multimi de oameni firesti si lumesti nu vezi slujitori plini de puterea Duhului sfant si cu ungere sfanta de sus ci acum vedem o multime de oameni firesti si lumesti care ei cred ca Duhul sfant se coboara in mijlocul lor este o minciuna groasa.pavel spune ca dupa plecarea lui se vor vara lupi rapitori care nu vor cruta turma.si asta este vremea lor acesta este duhul de amagire care o cuprins pe multi.si multi merg Dupa acesti oameni lumesti si firesti.acolo nui nici vorba De lucrarea Duhului sfant
Tot ce se întâmplă azi în mediul neoprotestante de la apariția unor predicatori pe internet care fiecare interpretează Biblia după cum îl duce mintea, mulți au fost dați afară din cultele lor și pleosc și-au făcut propria biserica, demonstrează ce subțire și inconsistenta, schimbatoare e mișcarea neoprotestanta. Mulți tineri proveniți din cultele deja cunoscute vor fugi la alții mai carismatici și unde se canta muzica pe placul lor. Apostazie în forma continuata. Ma întreb unde se va ajunge? Peste un deceniu sigur vom afla ce bogați au devenit unii lideri care azi aduna influenta și mulți adepti!!!! Dar peste ăștia 10 ani vor fi putini în bisericile ortodoxe dar în cele protestante va bate vântul.
Este foarte subțire evaluarea aceasta. Întotdeauna, chiar și în vremea apostolilor, au fost oameni care au plecat fără vreo împuternicire din partea bisericii și au dat învățături după capul lor. Dar, în același timp, biserica și-a calibrat lucrarea și a avut un răspuns pentru a face ucenici autentici. Nu cred că este cazul să ne alarmăm sau să vedem totul în culori sumbre.
Frate Vasile, ca să scurtăm dezbaterile : la Harvest închinarea prin muzică constă în melodiile cântate de cei de pe scena iluminată. Poporul ce este în sală în penumbră nu are cum să cânte pt că microfoanele te asurzesc. Iar melodiile se leagă una-ntr-alta, fără introduceri clare… tot timpul ești surprins de ce va urma…cuvinte, linie muzicală. Mă îndoiesc că aceste melodii se pot cânta acasă, acapela. Nu e melodie, nu sunt strofe simple…
Albinuțo, dacă asta este părerea ta, mai ales că o consideri atât de precisă încât nu mai este nevoie de dezbatere, atunci mai are rost să spun eu ceva? Nu cred că poți să vorbești tu în numele a 1000 de oameni care participă acolo la slujbe, dar vorba ta, să scurtăm dezbaterea. :)
Rastalmacit, nu biblic. Pe langa faptul ca a distorsionat grosolan mesajul lui Andrei, sa spui ca la intalnirea cu samariteanca Isus vorbea de muzica e pur si simplu grav🤯🤯 dar na, spor la incurajat falsitatea!! 😉
Ce e biblic in ce spune acest om, care denatureaza cu buna stiinta si discrediteaza fara temei?! Urmariti cu mai multa atentie ce au spus si ceilalti si o sa aflati. ☺
@@betleem îmi pare rău, doar că sunteți sprijinit de sus...nu înseamnă că o să vă creadă cineva, dacă cineva s-a uitat la ce spui...nu înseamnă că iubește contrazicerile, ci doar să vadă dacă este cineva mai încunoștințat sau călăuzit, i-ar dacă sunt personaje care derapează criticați și dumneavoastră conform bibliei spre îndreptare, păcat că Andrei blochează mesajele, demonstrează slăbiciune...
Bine argumentat, într-adevăr, muzica este binecuvântarea și darul lui Dumnezeu pentru oameni. Muzica este de diferite stiluri, este forma de manifestare a omului din cultura și timpul din care face parte. Este și modul de a-și manifesta adorarea lui înaintea lui Dumnezeu. Dar din aceaste forme, stil sau manifestare, să se ajungă de a înlocui adevărata închinare, în duh și-n adevăr, care ne duce în profunzimea închinari , de a fi goi și descoperiți înaintea Lui. De a nu deveni principalul motor de închinare , care îi ofere omului doar o stare plăcută lui justificând asta cu biblia.
‼️ ‼️ un punct interesant de vedere asupra muzicii (de urmarit tot seminarul, episoadele) ua-cam.com/video/Y0lmxANfS24/v-deo.html&ab_channel=AlinCristescu
De ce vorbti despre muzica daca nici nu o cunoasteti sinteti departe poate muzicanti dar nu sinteti muzicieni Nu vreau sa am pastor care se baga peste cei cu dar de sus pt muzica asta se cheama dictator nu slujitor am trait asa ceva a urmat dezastrul Din pricina pastorilor care nici macar nu intreaba doar vorbe vorbesc exact ca voi toti Eu sint cel mai slab dar daca vrei sa sti ce e muzica te pot pune in contact cu cine e uns cu harul muzici crestine si a educatiei muzicale dusa la adevarata perfectiune ca sa intelegeti si voi muzicanti cit de departe sinteti fata de adevar Trimete un semn si te sun
Beniamin, ne simțim prea mici ca să ajungem să fim puși în legătură cu cine a ajuns pe tărâmul muzicii "la adevărata perfecțiune", așa că prefer să rămânem în ignoranța noastră. Iartă-ne pentru că ți-am ocupat timpul cu nepriceperea noastră. Pe viitor poți să ocolești astfel de canale.
Oile trebuie sa se deosebeqsca de capre. Lafel și cântările creștine, religioase de cele lumești. Manele, rok, poo si alte stiluri lumesti în bisericile protestante=samanta deavolului. Dacă privești și la ținută lor, fără rușine și sfiala, reiese clar cărui Domn slujesc.
Nu ai dreptate Muzica trebuie sa contina evanghelia care aduce gloria lui Dumnezeu Tot ce este altceva nu este primita de dumnezeu punct Nu ai dreptate Andrei Croitorul are dreptare si e biblic Nu are rost sa ti pierzi energia
Frate Croitor consider ca aceasta intervenție a dvs in format video a fost și este una inspirata de Duhul Sfânt. Fiți binecuvântat de Domnul. Nu a fost El Fiul Omului înțeles, ci dimpotrivă contestat, cu atât mai mult Dvs de către cei care nu înțeleg lucrurile duhovnicești.
1. Crestinii din Biserica primara (din secolul I-IV) au influentat total si ireversibil muzica si celelalte arte din vremea lor, si nicidecum muzica lumeasca a vremii ar fi influentat cantarile crestinilor din primele secole. De ce biserica de astazi nu mai poate influenta muzica lumii, ci lumea influenteaza muzica din biserici? Desigur, daca nu avem timp sa citim cartile de istorie , dar ne dam indraznet cu parerea, ajungem la concluzii care mai de care mai eronate. In cartea numita “Estetica antichitatii tarzii”, un istoric pe nume V.V. Bîcicov descrie modul în care cultura romana și elena au suferit transformari radicale după raspandirea crestinismului de-a lungul imperiului roman. Citez de la pag. 259: „Apologetii aveau o atitudine negativa fata de arta orientata spre ațâțarea plăcerilor senzoriale, trupesti voluptoase, recunoscand in schimb “artele întelepte” care contribuiau la temperarea emotivitatii, concentrare, la adâncirea spirituala”. Fragment din pag.260: “Diferite melodii si diferite instrumente influenteaza in mod diferit auditoriul". In legatura cu aceasta, Clement, un teolog din sec.II, (vezi la ro.wikipedia.org/wiki/Clement_al_Alexandriei) imparte muzica in utila si nociva pentru om. (…) “Trebuie sa cantam numai cantarile cele pline de intelepciune”, care prin seriozitatea si austeritatea lor sa previna in germene “desfranarea si batjocura” (Paed.II, 44, 5; trad. Rom,p 256). Cu toate acestea , insa, si muzica crestina trebuie sa fie armonioasa , caci, dupa parerea lui Clement, “lipsa armoniei in muzica distruge armonia spirituala”, atat de necesara omului care tinde catre cunoasterea adevarului”. 2. Deoarece crestinii din timpul bisericii primare au interzis in adunarile lor cantarile cu multe inflexiuni cromatice , preferand melodii simple, cu sunete liniare (adica lipsite de acele multe “floricele”, cum se spune in limbaj popular), asa s-a nascut "cantarea plana" , denumita si “cantus planus” in studiile de specialitate. De la inceputul istoriei ei si pana prin sec.XIII, in biserica s-au cantat numai melodii in stil cantus planus la unison sau pe doua voci, la interval de cvinta si /sau octava. Incepand cu sec XIII- XIV, au inceput sa apara cantarile a capella pe multe voci, calugarii fiind tot mai fascinati de muzica polifonica. Asa cum este aratat in Wikipedia (ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_muzicii), “in vestul Europei, Carol cel Mare, spirit evlavios, s-a străduit să ajute biserica să-și mențină neștirbită puterea, chemând la o hotărâtă eliminare a tot ce altera puritatea cântării liturgice. „Revertimini vos ad notem sancti Gregorii, quia manifeste corrupisti cantum” (Voi care stricați cântările, respectați notarea sfântului Grigore) - poruncea el într-o frază rămasă celebră. Modul de a NOTA muzica este acum mai exact și evoluează treptat în vestul Europei în direcția scrierii actuale, ceea ce permite o deslușire destul de fidelă a textelor ajunse până la noi. Se încheagă portativul nostru modern pe care iau loc, la început sub forma unor mici pătrate negre, iar cu vremea rotunjindu-se, notele semnificând înălțimi și durate diferite, așa cum le vedem astăzi însemnate în partituri. Un CĂLUGĂR benedictin, Guido d’Arezzo (991/992-după 1033), a jucat un rol de seama în cristalizarea acestui sistem de notație (a inventat potativul cu 5 linii, n.r.). În estul Europei autoritatea religioasă ortodoxă NU a incurajat noul sistem de notație, asa incat neumele, (un fel de accente si linii puse deasupra unor silabe, n.r,) continuă să fie utilizate astăzi, în paralel cu notația modernă. Din același motiv polifonia nu a fost adoptată în serviciul religios ortodox.” (de aceea romanii nici nu au avut scoli de muzica pana in sec. XX , n.r.)" Polifonia redata de corurile din bisericile crestine ale sec.XIII-XIV, a inceput sa fie tot mai mult acompaniata de instrumente care sa imite vocile umane, ajutand astfel la mentinerea tonului corului. Asa s-au inventat si folosit violinele de sopran, apoi violele pentru alto, apoi violoncelul si contrabasul pentru tenor si bas. Alaturi de acestea s-au construit si instrumente de suflat tot mai evoluate ca si tehnica de fabricatie (flautul traversier, clarinetul, oboiul, clavecinul). Din moment ce au aparut orchestre care acompaniau corul bisericii, aceste orchestre au inceput sa fie folosite si in scop laic (de exemplu la ceremonia de incoronare a vreunui rege si la multe alte evenimente la curtile imparatilor si nobililor). Deci muzica clasica, apoi romantica, moderna si postmoderna A INCEPUT DIN BISERICA, NU DIN LUME! Biserica a influentat si ar trebui sa continue sa influenteze si acum muzica lumii si nu muzica lumii sa influenteze cantarea in biserica. De ce oare biserica primara a reusit sa-si impuna stilul muzical (cantus planus) in lumea de atunci , producand o mare revolutie in istoria dezvoltarii muzicii (ajutand astfel la aparitia sistemului tonal pe care il stim astazi) , iar biserica de azi nu numai ca NU reuseste sa-si impuna stilul muzical propriu in lume, ci lumea intra in biserica cu toate stilurile ei muzicale mai mult sau mai putin profane?
Trăim într-o lume care si-a pus atat de mult amprenta peste vietile noastre încât de multe ori si gândirea se conformează veacului prezent ... Prin harul Domnului am cumpărat cateva casete pe care le-am făcut mp3 ... fratele care vorbește a fost cântăreț, compozitor de muzică rock, a avut formația lui si explică atat de clar influențele muzicii asupra subconștientului nostru ... Fratele a spus asa ,, muzica rock nu este creștina iar dacă este muzica creștina nu are cum sa fie rock “ Fratele ne-a îndreptat ochii si asupra acestui principiu Biblic pe care îl găsim în cartea Deuteronom ... nu putem aduce înaintea Domnului elementele cu care lumea slujește pe dumnezei acestui veac ... fratele a pus mult acccentul pe muzica rock ... dar dacă v-om asculta cred că ne v-om da usor seama de un principiu că nu putem sluji înaintea Domnului în felul în care cei din lume slujesc dumnezeilor acestui veac ... Deuteronomul 12 : 1-4 Iată legile și poruncile pe care să le păziţi și să le împliniţi cât veţi trăi în ţara pe care v-o dă în stăpânire Domnul Dumnezeul părinţilor voștri. Să nimiciţi toate locurile în care slujesc dumnezeilor lor neamurile pe care le veţi izgoni, fie pe munţi înalţi, fie pe dealuri și sub orice copac verde. Să le surpaţi altarele, să le sfărâmaţi stâlpii idolești, să le ardeţi în foc copacii închinaţi idolilor lor, să dărâmaţi chipurile cioplite ale dumnezeilor lor și să faceţi să le piară numele din locurile acelea. Voi să nu faceţi așa faţă de Domnul Dumnezeul vostru! Deuteronomul 12 : 29-32 După ce Domnul Dumnezeul tău va nimici toate neamurile pe care le vei izgoni dinaintea ta, după ce le vei izgoni și te vei așeza în ţara lor, vezi să nu te lași prins în cursă, călcând pe urmele lor, după ce vor fi nimicite dinaintea ta. Ferește-te să nu cercetezi despre dumnezeii lor și să zici: ‘Cum slujeau neamurile acestea dumnezeilor lor? Și eu vreau să fac la fel.’ Tu să nu faci așa faţă de Domnul Dumnezeul tău, căci ele slujeau dumnezeilor lor, făcând toate urâciunile pe care le urăște Domnul, și ele chiar își ardeau în foc fiii și fiicele lor în cinstea dumnezeilor lor. Voi să păziţi și să împliniţi toate lucrurile pe care vi le poruncesc eu; să n-adăugaţi nimic la ele și să nu scoateţi nimic din ele. Casetele în format mp3: ua-cam.com/video/K5hJGo6-8IU/v-deo.html ua-cam.com/video/mfWBfUwXMoo/v-deo.html ua-cam.com/video/fjxC6PJ5yNQ/v-deo.html ua-cam.com/video/VncsrflDMu4/v-deo.html
Multumim frate. Ma bucur ca i-ati raspuns acestui ,,guru" care se hraneste din a vana anumite lucruri din predicile altora si a le rastalmaci pt. a arunca cu noroi in acele persoane. Probabil ca se crede singurul ,,luminat " care apara crestinismul adevarat. De altfel daca te uti la modul lui de exprimare aduce putin cu strigaturile lui Hitler. Va multumesc inca o data ca i-ati raspuns. Poate invata si Dl. Andrei ca se poate comunica si intrun mod normal Fiti binecuvantat
Aici e vorba de explicatii de logica, se pare ca Vasilica nu a inteles si nici nu vrea sa inteleaga ce a vrut sa spuna Andrei, sau nu i-a convenit ce a spus Andrei, si il ataca la persoana, chiar distorsioneaza mesajul lui Andrei, ceia ce este incorect si rusinos din partea unui pastor...
Cata rautate! Ce treaba are stilul omului cu ce spune. Cum adica seamana cu Hitler. De ce nu spui ca e si satanist acum? Doar pt ca el are un alt fel de a vorbi. O tonalitate si un alt fel de personalitate. Asa denota multa maturitate. Ascultam doar vocile blande si suave. Pline de vorbe goale si jigniri subtile. Dar ce conteaza? Atata timp cat omul vb cu calm. Nu?
De ce nu vb prin telefon ?intre voi nu zideste pe nimeni si nu va pus nimeni judecatori...faceti numai sa fie vb de rau cuvantul lui Dumnezeu cinei credincios cu adevarat stie cum sal laude pe Domnul nu se uita nici la Barbosu nici la altii...
Eu cred ca ceea ce cantam noi ar trebui, ca atunci cand sunt compuse, sa fie atat in ce priveste textul cat si muzica, sub calauzirea Duhului Sfant si nu imprumutate din lume, din cultura lumii. Pentru ca atunci cand un creator de muzica, adica un compozitor, compune, poate fi sub influenta duhulrilor necurate, daca nu este credincios si nu este calauzit de Duhul Sfant. Si muzica, adica linia melodica, stilul muzical, ritmul etc transmit un mesaj in sine, pot avea o anume influenta. Daca aceste lucruri sunt aduse in biserica si in viata credinciosului si ele au fost compuse sub influenta demonica, pot influenta pe credincios sau pe cei din biserica cu ceea ce au intentionat demonii respectivi. De exemplu, senzualitate, razvratire, lenevie, mandrie, lipsa de discernamant si altele. Atat versurile cat si muzica ascultate de crestini si mai ales aduse in biserica e bine sa fie compuse de oameni calauziti de Duhul Sfant nu preluate din cultura si duhul lumii, chipul veacului! Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti si mai ales pe cei ce au rol de carmuire in adunarile locale, sa nu lase sa patrunda in adunari lucruri care nu Ii plac lui Dumnezeu si fac rau credinciosilor.
Maleahi 1: 8, 13-14
Când aduceţi* ca jertfă o vită oarbă, nu este rău lucrul acesta? Când aduceţi una şchioapă sau beteagă, nu este rău lucrul acesta oare? Ia adu-o dregătorului tău! Te va primi el bine pentru ea, va ţine el seama** de ea?”, zice Domnul oştirilor.
13Voi ziceţi: ‘Ce mai osteneală!’ şi o dispreţuiţi”, zice Domnul oştirilor, „şi aduceţi ce este furat, şchiop sau beteag - iată darurile de mâncare pe care le aduceţi! Pot Eu* să le primesc din mâinile voastre?”, zice Domnul.
„Nu! Blestemat* să fie înşelătorul care are în turma lui o vită de parte bărbătească, şi totuşi juruieşte şi jertfeşte Domnului o vită beteagă! Căci Eu sunt** un Împărat mare”, zice Domnul oştirilor, „şi Numele Meu este înfricoşat printre neamuri.
Linia melodica copiata din lume pusă pe versuri crestine este ca jertfele necurate aduse la Templu!
Dumnezeu sa ne dea DISCERNĂMÂNT spiritual!
De acord sa cinte orice muzica dar sa nu fie copiata dar inventata pt lauda Domnului daca nu pot sa nu cinte laudele incornuratului in adunare
E doar mindrie
Muzica transmite stări,sentimente,textul face diferenta!Chiar și așa,nu exista muzica creștină,ci muzica compusă de către crestini(de regula mai proasta decit cea din lume,pentru ca fii veacului acestuia…)
Ducem lipsa de compozitori talentați,pentru ca ei sunt in tabăra cealaltă pe bani buni.
Exista deci muzica bună și muzica mai putin bună!
Dumnezeu este normativ și relevant in orice cultura și timp!
“Cintati Domnului o cîntare nouă”,și de buna calitate,”jertfa fără cusur”!
Dacă doar atât ați înțeles din clipul lui Andrei îmi pare rău pt dvs. Ați avut ocazia să vedeți multă muzică dar nu închinare. Pt dvs închinare este egal muzică frumoasă și sentimente dar sunteți pe lângă subiect la fel ca și Barbosu. Închinare este mai profundă atunci când înțelegi mesajul pe care îl cânți nu când melodia te face să plângi, și cei din lume plâng pe diferite stiluri de muzică lumească și totuși nu este închinare. Asta este problema că păstorii cred că închinarea este muzica frumoasă, când de fapt muzica frumoasă este drogul creștinilor căci o consumă pt a se simți ei bine ceea ce îi transformă în idolatri . Închinare prin muzică este egal cu mulțumire , laudă și adorare prin cuvinte pe care le înțelegi nu prin ritmul muzicii. Pare că ști ceva despre muzică dar cu tot respectul prea puțin despre închinare.
Bravo bine aí spus
Din câte am înțeles, premiza expunerii lui Andrei Croitoru a fost argumentele folosite de Cristian Bărbosu pentru a susține muzica din biserica Harvest. Dumneavoastră ați vorbit despre faptul ca muzica bisericeasca tine de zona culturala. Sunt 2 subiecte oarecum diferite.
Frate Vasilicā aveti dreptate în unele privinte dar noi ca bisericā ar trebui sā fim un dreptar în orice privintā fatā de lume si nu invers. Sā nu uitām cā începând cu anii 60 în America când biserica era cu adevārat condusā de Duhul Sfânt cei mai mari cântāreti începând cu Elvis Presley au crescut în biserici crestine. Lumea din anii aceia se inspira din muzica cântatā în biserici si datoritā acestui lucru a fost o perioadā extraordinarā în ceia ce sa compus pe plan muzical. În schimb în ziua de azi când biserica este din ce în ce mai putin cālāuzitā de Duhul Sfânt vedem si reactia lumii vizavi de acest lucru cu toatā urgia muzicalā din ziua de azi. Atâta timp cât biserica Domnului nu lumineazā în întuneric, lumea din afarā nu mai are nici un reper si se va afunda din ce în ce mai mult în rāutate.
Haideți să nu o mai întoarcem pe zece parti. Fiti sinceri si obiectivi unii cu alții și recunoașteți că nu este nicio diferență între muzica lumii si muzica din unele biserici. Cand vezi scenele, luminile, cand auz instrumentele si negativele care acompaniază, iti dai seama ca doar ca ne-am inspirat din muzica lumii. Obiectivi fiind. Andrei Croitoru a spus adevarul asa cum este si normal ca o categorie de creștini este deranjata. El nu se refera la ce ati spus aici, orice cuvânt se poate rastalmaci, Cristian Bărbosu a spus foarte clar ca muzica psalmilor a fost luată din muzica lumii, afirmația lui de la final poveste atat de clar cum a spus încât ma mir ca cineva se poate ridica sa spuna ca nu e asa, si unui copil de ii dai sa asculte ce a zis intelege adevarul. Imi pare rau ca biserica a ajuns sa lovească în cel ce susține Biblia, a stai, si Ioan Botezătorul l a fel a pățit.
Foarte mulți care ați comentat aici, nici măcar nu aveți habar ce s-a întâmplat de fapt pentru ca nu ați văzut video ul lui Barbosu apoi pe a lui Andrei și apoi pe acesta ca sa aibă o logica in capul vostru 😅 și bineînțeles apoi răspunsul lui Andrei la acest video ca sa vedeți imaginea de ansamblu, așa ca ați comentat și l-ați ridicat in slavi degeaba pe Vasilica Croitor, se vede clar cum a fost pe lângă spusele lui Barbosu și Andrei ..
Ar fi indicat fr. Vasilica sa il reascultați pe fr. Barbosu si clipul dumnealui,apoi pe fr. Andrei si la sfarsit clipul dumneavoastra
O sa fiți uimit de analiza in viteza si pe langa subiect, pe care ati realizat-o .
100/100
Ar fi ceva!Oare ar fi interesat sa dreaga cu alte ocazii cuvintele lui?Arunca cuvinte asa,in zeflemea!,cu o oarecare intelepciune particulara!
Un speech frumos în care "amestecați paiele cu grîul" (Ieremia 23:28) într-un mod subtil, dar extrem de periculos pentru un crestin sincer. Cristy B. nu trebuie apărat, ci corectat !
Corect , dar în această epocă berrea sa închis, nu te lasă să îi analizezi , nici să îi evaluezi mesajul nimănui , așa gândesc cei mai mulți ,dar trebuie ,este necesar, un imperativ să evaluăm , să analizăm meticulos lucrurile.
PSAMUL 33 1.
Nu spun ca anumite notiuni din cele spuse de dumnevoastra nu sunt bune, sa nu se inteleaga gresit.
Doar ca, faceti un atac la persoana, nu ati pomenit nimic de fratele Cristian B. Ati distorsionat” frumos” mesajul lui Andrei cu zambetul pe buze si cu calm si cu jigniri subtile si cuvinte teologice pe care multi nu le inteleg doar ca sa creata lumea ca “vai dar ce fain si frumos vorbeste fratele”. Vad o psihologie care a lucrat frumos pana a venit fr. Andrei a venit cu raspunsul lui si s-a inteles mult mai clar ce ati facut.
Era mult mai bine daca fr. Cristian B. tacea din gura cu privire la muzica lor. Sau macar sa fi spus la sfrasit ca este un pamflet. Era minunat.
O duminica binecuvantata!
Absolut absurd și pe lângă subiect. Se pare că nu ați văzut nici video-ul (nu predica) lui Cristian Barbosu nici video-ul lui Andrei Croitoru.
Nu sunt adeptul sa scriu mesaje pe youtube dar cand am ascultat videoclipul acesta nu am cum sa nu spun cateva lucruri.
Nu imi vine sa cred ce aud de la dumneavoastra sa faceti "watch - dog" pe o persoana si bau bau sau cum spuneti d-voastra. Daca Andrei a gresit( desi am ascultat cu atentie videoclipul lui si nu am gasit nimic gresit ce a spus) Dar sa zicem ca a gresit nu vad putin respect decat jigniri si nu vad dragoste si echilibru. Macar el nu v-a jicnit cu caine de paza sau alte jicniri. Veti da socoteala pentru orice cuvant nefolositor care v-a iesit din gura.
Toti oameni Apologetici( si au fost si mai sunt cativa in afara de Andrei nu multi din nefericire, ar trebui sa fe mai multi ) inseamna sunt niste "caini de paza" sau cum? Suntem in comunism in care nu ai dreptul sa iti expui parearea si nu exista alta parearea decat cea ce spune comunismul sau cum? Are tot dreptul la fel ca d-voastra sa isi exprime parerea si opinia fata de ce se intampla in inchinarea de azi.
Si sa bagati pe toti in aceiasi oala ca sunt hiper calvinisti mi se pare o mare jicnire. Sunt putin calvinisti si cu atat mai putini hiper calvinisti. Nu toti calvinisti sunt hyper calvinisti. Va rog frumos sa nu mai bagati in aceiasi oala pe toti. Nu ati inteles mai nimic ce a spus Andrei Croitoru.
Eu din lume vin si ba mai mult din lumea muzicala, am catat 6 ani de zile in lume pe scena cu lumini si fum si show si spectacol. Cand prin harul Domnului m-am intros la El am fost foarte neplacut surprins cu muzica de inchinare din biserica cat se asemana cu muzica din lumea pe care o ascultam si cantam inainte.Sa fi de acord ca linia melodica si ritmul sunt luate din lume si nu e nici o problema cu asta mi se pare foarte grav.
Adevarata inchinare este in Duh si in Adevar , corect, dar este toata inchinare de astazi din biserici in Duh si in Adevar? Cititi foarte atent va rog Apocalipsa 5 sa observati ce fel de inchinare trebuie sa avem in fata unui Dumnezeu Sfant.
Trist foarte trist. Domnul sa aiba mila de noi!
Frate, (cu toată dragostea), ești paralel cu subiectul (închinare prin muzică) și departe de adevărul prezent în spusele lui Andrei Croitoru. Mai învață, mai documenteaza-te, înainte de a jigni ce nu cunoști! Dumnezeu să te lumineze!
Frate Vasilică Croitoru, va îndemn respectuos să mai ascultați (dar cu mare atenție de data aceasta) ce a spus defapt Andrei Croitoru în acel clip. Mi se pare de-a dreptul dezamăgitor din partea unui intelectual ca dumneavoastră, sa faceți asemenea acuze grave, de prost gust și lipsite de orice logică și adevar la adresa lui Andrei Croitoru și mai ales în mod periculos, public (cand oricine isi poate da seama atât de ușor cum și cui se împart aceste replici).
Mai mult decat atat, este stânjenitor de amuzant felul greșit în care interpretați și comentați teoriile lui Cristian Barbosu.
Înțelegem oricum, că orice păstor poate greși în analiza acestui clip, dar se și poate îndrepta, la fel de public după cum a diseminat greșeala pe internet.
Corect! Logic! Crestineste (biblic)! Cum poti sa te astepti la biserici putenrnice in fundamentul scripturii daca pastori ca Vasilica, nu sint in stare sa analizeze in lumina Cuvintului un subiecte de acest gen, ba mai mult face o critica, atacind persoana altuia, ca sa-si inalte persoana sa in evidenta... nu se vede sinceritate...
Mie mi se pare mai jenant din partea lui Andrei Croitoru, in calitate de intelectual, sa faci afirmatii de natura antropologica si istorica pe care si un elev de liceu de muzica le poate infirma.
Dacă pui numele lui Andrei Croitoru pe UA-cam , nu trebuie să urmărești aproape nici un video până la sfârșit, căci rezumatul oricăruia dintre ele are doar un singur numitor comun : critica .
Nu spun că ea nu ar fi bună, vorbesc de cea constructivă , dar biblic ar fi să i se spună între patru ochi "inculpatului" , nu să se facă virală . Mă întreb cate critici de ale lui au dus la adevărata pocăință a celor criticați, în cazul in care acele critici au fost si adevărate și dacă Andrei Croitoru și-a dorit -o ( pocăința celorlalți ) ?! Dacă nu , ar trebui să se oprească din ceea ce face și să se întoarcă la Biblie . Polemicile virale fac ca cei necredinciosi să fie mai necredinciosi iar cei credincioși să se împartă în tabere . A lua un aparat de filmat pentru a te filma a ajuns în ziua de azi " dumnezeul veacului " , când de fapt , esența creștinismului este iubirea și rugăciunea dușmanilor in taină, ca să nu mai spun de frați de credință. In ziua judecății Dumnezeu ne va întreba cât am iubit , nu cât am judecat ! Cunoașterea Bibliei o poate avea intelectual, nimeni nu contestă, dar dacă nu trece automat și pe la inimă, cunoașterea e degeaba !
Ba mai mult, îi derutează si pe alții slabi in credință și își face și păcate "mai mari" !
În rest, Domnul cu el și el cu Domnul !
Domnule Vasilica am sa vin cu cateva afirmatii, nu ca sa-l sustin pe unul din cei doi "Croitori viteji". Vezi Fratii Grimm, "Croitorul cel viteaz", si sa analizati care dintre voi doi va incadrati acelui profil.
1. The Watchdogs, erau strajerii de pe vremea lui Ezra si Neemia, care stateau pe zidurile Ierusalimului ca sa ce?
Raspunde-ti tu.
2. Primul vlogar mai modern a fost Martin Luther cu cele 99 de teze publicate, nu pe UA-cam, clar.
3. Ce se intampla ca afirmatia biblica:
" Nu va potriviti chipului veacului acestuia" ( in cazul de fata muzica de inchinare inspirata din lume).
4. Dumnezeu nu se lasa batjocorit si prostit, ca sa binecuvanteze ceva in neconformitate cu GUSTURILE Lui.
5. Anumite jertfe nu-I miroseau placut Lui, CHIAR DACA NOUA NE-AR PLACE ACEL MIROS DE CARNE LA PROTAP.
6. Pastorul Barbosu trebuie sa ia atitudine si daca isi va schimba tipul muzicii de inchinare din ce este acuma intr-unul mai conservator, risca sa ramana fara inchinatori, ca si Domnul Isus Hristos in Ioan 6.60-71, cand L- au parasit unii ucenici. Oare de ce au facut-o?
Ceea ce susții tu , e pe lângă subiectul pe care la abordat Andrei. Scuze......
Aveti perfecta dreptate !
Sustin ideea Dv
Să nu confundăm călăuzirea Duhului Sfânt, cu pornirile noastre. Muzica din India, America etc este împrumutată de noi, fiindcă in România ne gâdilă firea noastră și ne place.
De ce de exemplu se cântă în biserici "veniți să îi mulțumim, veniți să ÎL preamărim pe Cel Atotputernic" cântare linie melodică de la Go West?
Creștinii gen Nicolae Moldoveanu care a suferit foarte mult pentru Domnul, cântări duhovnicești, astea le cântăm rar. Dacă le-am lua la rând nu ne-ar ajunge 1 an să le cântăm pe toate.
Sunt total de acord cu Andrei Croitoru.
Îți înțeleg opinia și ți-o respect: muzica din străinătate este firească, muzica românească este duhovnicească. Foarte simplistă perspectiva aceasta, dar convenabilă. Însă atunci trebuie să spunem că doar românii cântă muzică creștină veritabilă.
De acord cu dvoastra in foarte multe aspecte, principii sanatoase si biblice. Dar sunteti pe langa subiect, din clipurile care eu le vad atat Cristian Barbosu cat si Andrei Croitoru fac afirmatii pe care dvoastra le-ati ignorat complet. Este foarte bine venit vlogul facut, dar nu clarifica nimic din ceata celor doi. Sper ca nu a fost doar o rafuiala nascuta din vechi radacini, sau un mod de a va face intrarea pe scena..
Dlui a explicat foarte bine! Cel înțelept va înțelege.
Poate,nu din vechi radacini,insa eu cred ca este un fel de a, sa te scoti pe tine in evidenta!La fel si explicatii ca de fapt tu ai dreptate! Nu lipseste nici,dorinta de a ramane pe scena!
Tu Vasilica, pari, dupa cum tu singur afirmi, „ watchdog-ul „lui Barbosu...
Mi se pare foarte corect ceea ce sustineti d-voastra privind situatia muzicii in biserici. Eu ma gandeam, de exemplu, la bunica mea: cand ea s-a pocait, a venit cu darul ei muzical ( mostenit dinainte sa-L cunoasca pe Dumnezeu), si anume: doina si cantecele romanesti populare. Insa n-a putut vreodata sa cante un cantec de cor, sau orice alt gen "pocaiesc" cu care am crescut eu. Adeseori ne canta atat de dulce si frumos acele genuri muzicale cunoscute de ea, incat nici astazi nu simt o mustrare de cuget cand le cant si eu in adunarile crestine. Mie una mi-e mai greu sa ma acomodez cu "noutatile" fiului meu in muzica, dar stiu ca si el are dreptate pentru epoca lui. Chiar daca inima mea nu rezoneaza cu jazz-ul, nu inseamna ca altii nu-l vor intelege. Iubesc muzica atunci cand in ea este onorat numele lui Dumnezeu si intotdeauna voi canta cu o inima care din nou si din nou sa-L onoreze pe Dumnezeu. Fiti iubiti de Domnul Isus!
Problema este,,un val atrage alt val! Cam asta se intampla!
Problema este că în multe din cântecele protestante Dumnezeu este dezonorat și nu onorat
Sa inteleg ca nu este biblic sa aparam credinta crestina?. Unde sunteti pastor?
Oamenii inteligenti asculta calmi o astfel de critica iar de multe ori si admit in mod concret unde au gresit. Un aroganta cu masca religioasa, precum Andrei C. nu va proceda asa. Din pacate multi dintre voi va suspendati gandirea cand e vorba de cate un mic idolas. A.C. se da de ceasul mortii sa demonstreze ca el nu a gresit niciodata in relatarile sale. Ii cunosc prea bine modelul pe care-l urmeaza, model in fata caruia, voi, cei care-l laudati aici in mod gratuit, va inchinati!! L-am vazut cum se desfasoara acolo unde s-a retras, in satul nevestei, undeva in Oltenia si cum rudele prin alianta il asculta ca pe Mesia, fara nicio libertate, nicio degajare, de parca ar fi in fata unui invataceu cazut din cosmos. Desigur, omul si-a cautat un astfel de context si la urma la gasit. Nu va luati dupa povestile iluzorii pe care el cu nevasta-sa le-au ticluit, referitor la modul cum a decurs relatia lor, pentru ca multe din acele intamplari relatate de ei sunt exagerari iar unele chiar nu au nimic in comun cu realitatea. V-ati obisnuit sa-l ascultati cu creierul suspendat, avand inoculata ideea ca individul nu poate fi contrazis. Dupa parerea mea, AC este un manipulator, care isi dedica toata existenta sa demonstreze ca el are dreptate.
Numai ca,aici,d.ta incurci""sezonul cu""fazon! Comentezi altceva,nu despre ce este vorba in acest vidoclip! Poate unii chiar sunt interesati de ce spuneti! Nu intelegeti ca,Vasilica ofera un oarecare amestec? Ce se-ntampla daca are dreptate A C?
@@nicolaedimeny5514 Argumentele lui Andrei Croitoru sunt pentru ignoranti. E greu insa sa explici cuiva ca un anumit prototip al sistemului manipulator prin asa zisa "argumentare" da apa la moara unor preconceptii. Alfel, am putea crede ca Dumnezeu prefera muzica clasica din bisericile romanesti si nici nu vrea sa auda de genul de muzica din Africa sau din alte culturi. Asta pentru ca romanu protestant, de regula crescut intr-un anumit mediu (ingust), nu se poate concentra la cuvinte daca e alt gen muzical decat cel cu care e invatat el...
Foarte buna explicatie.Vasile cred ca nu numai Andrei are nevoie de astfel de explicatii ci si multi crestini.Domnul sa te binecuvanteze.🙏
Amin
De mult așteptam o astfel de clarificare despre stilul muzical la pocăiți. Foarte frumos explicat, frate Vasilică! Mulțumim frumos, fii binecuvântat!
Inainte de toate as vrea sa-l intreb pe Andrei Croitoru cati se pocaiesc la biserica la care predica el. Nu e o intrebare tendentioasa ci e o intrebare legimita. Cu tot respectul pentru toti cei care comentati aici dar V Croitor are perfecta dreptate in ceea ce spune. Mi se pare o logica extrem de subreda sa reduci esenta crestinismului la niste stiluri de muzica despre care Biblia nu afirma nimic. Daca vorbim despre piosenie in muzica eu cred ca oricine este de acord ca in bisericile ortodoxe melodiile sunt mai pioase decat in bisericile evanghelice. Schimba aceasta cu ceva lucrurile in viata oamenilor? Oamenii se uita la mult mai mult decat atat. Daca ipocrizia, slava desarta, sectarismul (sa defilam toata ziua pe Facebook si UA-cam voind sa aratam ca "noi nu suntem ca gruparea cealalalta" ) sunt prezente din plin in viata noastra, putem sa cantam si cea mai pioasa muzica din univers ca nu va face nicio diferenta. Lui Andrei Croitoru as vrea sa-i parafrazez un citat de-a lui Demostene "Adevarul nu este intotdeauna acelasi lucru cu propria ta parere despre Biblie". Tu nu ai ajuns singur la concluziile la care le pretinzi ca ai ajuns ci ele ti-au fost fost interpretate de catre altii, care au avut la randul lor influentele dogmatice ale gruparii lor. In consecinta, iti este greu sa privesti obiectiv anumite lucruri.
Cam are dreptate Andrei Croitoru..sc...tot ceea ce sp are baza biblica.
Nu inteleg fumul si jocul de lumini din unele biserici?!? Care-i rolul lor?
Din pacate dupa ce am urmarit clipul si m-am uitat peste sectiunea de comentarii, observ cu tristete ca peisajul crestin roman e unul destul de sumbru. In primul rand ca intre dumnealui si domnul Croitoru, domnul Vasilica Croitor este cel care a prezentat fapte reale istorice, documentate cu citare de surse. Domnul Croitoru vorbeste despre lucruri despre care n-are habar, prezentand fapte eronate si distorsionate istoric. Macar Dl CroitoR a avut decenta sa se informeze inainte de a vorbi despre un subiect in care nu activeaza ca profesionist.
Si tot pe Dl Croitor il acuzati ca bate campii. Pentru ca asa e romanul, el om “bun” la toate si educat in toate!
Avem nevoie de Maturitate SPIRITUALA ca sa nu Alunecam in discutii Speculative.
Confirmarea sau ignorarea iluziilor cuiva nu este o dovadă a dragostei. Vrei să-i arăți dragostea ta? Confruntă acele iluzii cu blândețe dar aducându-l la adevăr, cu răbdare dar fiind clar, cu grijă dar arătând fermitate, cu smerenie dar dispus să-l ajuți. A accepta sau a ignora o minciună nu este niciodată dovadă a dragostei. Satan este mincinos. Dumnezeu nu minte, dar iubește. Aveți nevoie să fiți iluminați și fratele Barbosu dar și tu Vasilică dragă , după Cuvântul Sfânt și viu nu după filosofia lumii și nici superficial . În fratele Andrei și mulți alți Reformatori găsiți, această dragoste care confruntă cu ,, și Scripturile nu pot fii desființate!👌🔥
Mă bucur că ați găsit adevărata dragoste!
@@betleem Dacă te bucuri ,vei constata că bucuria în Domnul este tăria noastră!👌 .....mereu și mereu ...... în lumina Evangheliei ,Cuvântului , bucurați-vă iarăși zic bucurați-vă!
@@betleem nu ești sigur în ceea ce afirmi,te îndoiești.
@@vasileruta728 Uau! Tu știi și ce este în inima omului, știi cât crede și când se îndoiește. M-ai impresionat.
@@betleem Păi ,am fost și eu ceva vreme in sistemul penticostal și poate am rămas ,,afectat" cu lucrul acesta ,sper să îmi revin total.
Doamne, cata defaimare si interpretare rastalmacita a ceea ce a spus Andrei... Ma mira unele mesaje lipsite de pic de discernamant ce nu vad defaimarea grosolana adusa lui Andrei, spusa desigur pe un ton de mielusel de Vasilica...
Va invit sa ascultati raspunsul bine argumentat ce demasca foarte usor videoclipul fals facut de Vasilica
m.ua-cam.com/video/UZt1uDiCTtQ/v-deo.html&feature=share
Asteptam urmatorul clip al lui Vasilica...
Ton de mielusel! Bine spus!
Faptul ca mesajul acesta in intregime e un atac si o jignire personala a fratelui Andrei si faptul ca ai mentionat ca nu faci astfel de videouri foarte des, arata foarte clar ca motivul acestui clip e sa arati cit de mult il dispretuesti si nu ca sa dai o explicatie biblica a subiectului... trist...
Frate Vasilica Croitor, este bine că aduceți unele noțiuni despre muzică și cultură muzicală în mediul online. Informații ok, informații bune. Dar nu văd răspunsul către fr Andrei Croitoru. I-ați atras atenția că are erori de logică. Retorica tip zig-zag nu vă ajută să articulații efectiv ce aveți de spus.
13:30 - spuneți-mi, vă rog, unde este încurajat în NT ca închinarea să fie imbibată cu darurile spirituale? Pentru că dacă mergem spre 1 Corinteni 12,13,14 mesajul central nu vă ajută în această ipoteză.
Iar dacă nu este încurajat acest lucru, evocarea argumentului că închinarea din NT era "imbibată" cu darurile spirituale îmi dă impresia că nu ați înțeles rostul capitolelor. Apropo de retorica zigzag.
@@vasileruta728 S-a mai exersat puțin ieri.
@@LucianUmbrarescu1994Marcu 16 v17:18. Aceia sant adevărații credinciosi... Ceilalti, doar religioși. Dumnezeu a randuit în biserica:Apostoli, Proroci, Evangheliști, Învățători, cu darul minunilor, vindecarilor, s, a m, d. Toate religiile în care nu exista aceste daruri, sant false, oameni duși în ratacire.
fr.Vasilică asculta bine clipurile si apoi fa concluzii asa va fi cinstit
Ca ala micu' ii pus pe galceva, e tipic la varsta lui, mai ales daca nu prea are de lucru pe langa casa iar nevasta e mandra de valurile pe care sotu' le face-n mediu' virtual. Ce nu-i bine e ca foloseste Biblia ca unealta de discordie. Nu e singurul. Ce s-ar intampla daca toti cei care au absolvit teologia ar face la fel? N-am mai avea timp sa "lucram" altceva pt Dzeu pt ca am fi prea prinsi fiecare cu apologia lui. Venirea Domnului ne-ar prinde pe toti pe Facebook si pe UA-cam "apologind" de ce altii care nu-s ca noi sunt gresiti..
Nu cred că e cazul să recurgem la bătaie de joc cu privire la oponenții noștri. Hai să păstrăm dialogul în limite decente.
MUUUUULTA vorbărie.....
cine vorbește mult greșește puțin ???? ADEVARUL nu are nevoie de proptele. A DEVĂRUL nu are nevoie de aparatori El însuși se apara Singur.
Aici e vorba de explicatii de logica, se pare ca Vasilica nu a inteles si nici nu vrea sa inteleaga ce a vrut sa spuna Andrei, sau nu i-a convenit ce a spus Andrei, si il ataca la persoana, chiar distorsioneaza mesajul lui Andrei, ceia ce este incorect si rusinos din partea unui pastor... ascultati clipul "Vasilica Croitoru raspuns sau defaimare"
Muzica bizantină din bisericile ortodoxe a fost și ea muzică lumească, acum 1600 de ani.
Cum sa compari muzica bizantina cu muzica voastra lumeasca din adunaturile protestante :))))
@@domnubest , nu prea poți... așa se cânta în antichitate, atât în biserici cât și în templele păgâne. Era aceeași muzică.
@@dumitrubaruta6750 muzica din bisericele ortodoxe se adresează lui Dumnezeu. E mult mai potrivita ca muzica voastră dansanta din adunări
Cum explicați închinarea " în duh și în adevăr"?
Măi oameni buni, dar voi fără muzică nu vă puteți închina lui Dumnezeu?
O întrebare perfecta! Fii binecuvânta t !
Intrebati-l pe David. 🙂
2 Croitori care gandesc total diferit 😀😃🙂
Andrei a specificat foarte clar!
" NU ZIC CA MUZICA LOR E REA!" Fi dumneata corect cu abordarea!
....ce fac cate unii cind nu au treaba..🤔
Într-un cuvant l-ai facut nebun , mai înainte ai zis ca te ocupi cu partea spirituală si misiune , felul cum obordezi lucrurile ma face sa ma îndoiesc de asta Domnul sa ne deschidă ochi (multi vor veni în ziua aceia adica ziua judecatii si vor zice Doamne Doamne nu am facut minuni, misiune am fost spirituali Biblia zice ca multi vor avea surpriza vietii lor acolo
nu am căutat să văd care e părerea lui Andrei Croitoru despre muzica din biserica Harvest- (Arad, presupun), dar prestația lui Vasilică Croitor e o binevenită analiză a cântului închinat lui Dumnezeu... teorii pot fi multe, forme și mai multe, pentru că nu toate stilurile s-au și definit în timp, dar discuțiile stârnite mi-au amintit că am învățat cândva la istoria muzicii despre papa Grigore cel Mare (de la care și-au primit denumirea coralele gregoriene). Acesta a fost atât de devotat muzicii bisericești (din Apusul Europei) încât, după ce a adunat toate coralele funcționale în bisericile apusene, le-a legat (evident, simbolic), cu un lănțișor de aur, ca semn că muzica lumească nu are voie să pătrundă în culegerea de cântece (Antifonarul și Sacramentalul), singurele valabile în liturghiile stabilite eclesiastic. Cele din Răsărit au rămas fidele coralului bizantin, respectiv liturghiei stabilite de Ioan Hrisostomul... nu au avut probleme nici măcar datorită ornamentației melismelor caracteristice zonelor geografice ale Asiei Mici. Nimeni nu s-a suspectat de caracterul lumesc al acestora. După vreo 1000 de ani (1517) s-a impus reforma lui Martin Luther, care a realizat și reforma muzicală introducând CORALUL PROTESTANT și a și compus modelul acestuia: CETATE TARE-I DUMNEZEU. Și celelalte reforme teologice din vremea aceea au atras după ele și reforme muzicale, schimbând câte ceva în ordinea muzicală a bisericilor reformate sau protestante. Știți care era cea mai mare acuzație adusă lui Martin Luther? Că a introdus accente și chiar teme populare, despre care spunea chiar el, că ar trebui să fie accesibile oamenilor de rând, nu numai cântăreților bisericești. Interesant însă că tocmai Martin Luther este autorul unei afirmații celebre despre muzica fără Dumnezu: „muzica lumească este o fiică a cerului căsătorită cu diavolul”. Asta explica foarte clar concepția lui despre muzica din biserică: aceasta trebuie să fie destul de simplă ca să răspundă scopului ei primordial, al închinării în fața lui Dumnezeu prin muzică. Ce putem spune acum despre neoprotestanți? Lumea a evoluat suficient ca să își dezvolte posibilitățile de exprimare artistică, să o guste și, mai ales să o înțeleagă, incluzând-o în trăirea de zi cu zi. S-au diversificat și formele de manifestare artistică, iar acestea au devenit puncte de referință ale personalității celui ce prestează actul artistic, în cazul nostru, actul muzical. Gusturile sunt diferite, în funcție de o serie de factori exteriori și, mai cu seamă, interiori. Un proverb latin zice „DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM” (gusturile nu se discută). dar nimeni nu te obligă să asculți acum ce nu îți place, sau nu te zideește. O muzică te face să dansezi? Înseamnă că asta ai în inimă. Sau te apropie de Dumnezeu? Cauți muzica în stare să te aducă în această trăire. Sau... o cânți. Apostolul Pavel spune foarte clar: „Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. (Efeseni 5:19) Nu spune nimic despre interdicția unor instrumente muzicale, nici nu precizează că psalmii, cântările de laudă sau cântările duhovnicești ar trebui cântate doar vocal. În schimb face precizarea de a aduce „din toată inima laudă Domnului”. Haideți să fim responsabili de acest statut și să nu ne mai certăm între noi pentru diferențele de păreri, pntru că dacă într-adevăr îl iubim pe Domnul și lucrarea Lui vom face totul ca în jurul nostru să fie armonie și pace.
ua-cam.com/video/UZt1uDiCTtQ/v-deo.html
Dacă vreți să aveți o părere obiectivă, aveți aici raspunsul lui Andrei C.
Incercati sa ne convingeti ca e in regula sa fim influentati in inchinare de culturi muzicale gen "cultura rock" cu variatiile sale (death metal, heavy metal - satanism, punk rock - anarhie, etc), sub pretextul ca e cultura contemporana si trebuie sa ne-o insusim ca sa avem impact. Ne propuneti sa folosim armele intunericului in lupta impotriva acestuia! Domnul sa aiba mila de tinerii nevinovati care v-ar putea cadea in plasa! (...si asta nu ma face un sustinator al celuilalt combatant; ce nefericita e situatia din ultimii ani, in care luptele, atacurile, contra-atacurile s-au mutat in blogosfera/vlogosfera, cu tribune si fani cu tot!)
Este o mizerie ceea ce faceți, sugerând că aș fi de acord cu stilurile de muzică menționate. Nu ați înțeles nimic din mesajul meu sau aveți intenții josnice.
Nu am nici o intenție josnica. Ba din contra. Ati facut afirmatia ca stilurile muzicale din biserică sunt importate din "lumea larga". Induceti tocmai aceasta idee. Cu siguranță nu cred ca sunteti de acord cu stilurile muzicale mentionate de mine mai sus. Vreau sa atrag atenția asupra faptului ca deschideti cutia pandorei cu o astfel de afirmatie. Adica putem importa orice stil din afara, ne-am putea lasa modelati (fara discernământ) din afara, nu contează daca stilul e compatibil sau nu cu o inchinare in "Duh si Adevar".
@@ionutdinca7427 Bine. Hai sa facem un test. Spune o cântare care îți place mult. Sa vedem pe ce stil de muzica este.
@@betleem De exemplu, cantarile fratelui Moldoveanu, la alegere. Din cateva motive. (1) se cunosc radacinile, marturia compozitorului - am siguranța ca sunt de inspirație Divina; arta nu e toată inspirata de Dumnezeu; (2) mesajul teologic curat; (3) stilul muzical simplu, curat, cu mireasma plăcută, care "miroase" a duhovnicesc.
@@ionutdinca7427 Curios, pentru că pe Playlistul tău de pe UA-cam ai pus muzică mult mai modernă, a lui Eliza Pantea, cu un cover de Sunny! Deci asculți muzică modernă, cu trimitere la un stil clar de muzică ușoară, pop etc.
Iar muzica lui Moldoveanu, trebuie să știi, este un stil mai vechi, nu este invenția lui. Este o muzică pe care am ascultat-o de exemplu în comunitățile huterite din Canada, ua-cam.com/video/NsgqxvhXJjM/v-deo.html
Nu exista muzica crestina, ci doar stiluri,si genuri muzicale, dar nu toate se preteaza mesajului divin.
O analiză obiectivă / pertinentă, cu o argumentație logică și o hermeneutică biblică.
I like, Vasilică! 👍🏻
Total de acord!
Acu fac și eu un vlog să răspund la acești doi ,,vlogări,, Vasilică și Andrei...
Deci practic Duhul Sfant nu poate călăuzi in compunerea unei partituri, a unei melodii, dar te poate face sa bolborosești lucruri de neînțeles si sa vindeci oameni. Cum ne place sa limităm lucrarile Duhului Sfant in momentul in care interferează cu dorințele noastre :))
In acest video, afirma la minutul 14:10 ca "unii cantau cantari noi, inspirate de Duhul Sfant"
Cine a spus că Duhul nu poate călăuzi în compunerea unei melodii?!?
"raspunde vlogarului tot cu un vlog, ca sa nu se creada singur intelept!" - bine spus!
Oameni buni se pare ca NU ATI INTELES NIMICA din video lui Andrei!
Haideti sa nu mai fim lingusitori, ci sa gandim si sa judecam, lucrurile dupa Cuvantul Lui Dumnezeu!
DA ! ANDREI CROITORUL ARE DREPTATE ! ; IAR PĂREREA MEA , ESTE CĂ ,,LA HARVEST SE FOLOSEȘTE MUZICĂ LUMEASCĂ !" .
- DACĂ AP. PAVEL SAU PETRU AR ÎNVIA ȘI AR VEDEA ,,FELUL VOSTRU DE TRĂIRE LUMESC" ; EU CRED CĂ AR MURI ÎNCĂ ODATĂ SAU AR ZICE : ,,VAI DE VOI CARE A-ȚI ÎNĂBUȘIT ADEVĂRUL ÎN MINCIUNĂ" .
,,ESTE UN FEL DE LUME ÎN LUME" ȘI ACOLO NU MAI ESTE BISERICĂ ! CI : ,,LUME ÎN LUME !"
- ȘI DEGEABA VĂ HRĂNIȚI CU NĂDEJDI ÎNȘELĂTOARE , ZICÂND CĂ : ,,AICI ESTE TEMPLUL DOMNULUI...!"
Min 7.29 nu am știut că cei care cred in depravarea totală sunt "hipercalvinisti". În concepția dvs și apostolul Pavel era hipercalvinist??? Ptr ca el afirmă in Romani 7 ca nimic bun nu locuiește în omul neregenerat. Si Dumnezeu a fost tot hipercalvinist cand i-a spus lui Adam ca va muri negreșit ( Gen.2.17)? A,știu defapt nu a murit,doar a "leșinat ". Așa se întâmplă când se predică ca omul este aproape mort,contrar Efeseni 2.1
Scuze,min 8.29
Un om negenerat poate să construiască o casă foarte frumoasă, o mașină foarte bună, un computer foarte performant? Pavel se referă la păcat, nu la lucrurile vieții în general.
Bun. Deci totuși credeți în depravarea totală. Mă bucur. Înseamnă că și dvs sunteți hipercalvinist.
@@betleem Te înșală cel rău nu ți mai răspund
@@cococodrina7897 Este o mare pierdere.
Domnul sa va binecuvanteze!
Ma bucur ca se ridica oameni care vor sa transmită adevarul plin de dragoste , care vor sa schimbe îndoiala unora și sa aducă lumina altora ! Dumnezeu sa va umple de binecuvântări ! Fiți tari și nadajduiti in El ! 😊
ua-cam.com/video/UZt1uDiCTtQ/v-deo.html
Dacă faci o analiză generală în lumina Scripturilor si călăuzit de Duhul adevărului pot spune că Andrei Croitoru are dreptate pt că are argumente puternice bazate pe Scriptură. Să nu uităm că Satana a fost șeful principal al muzicii! Atât.
Atitudine crestină cu un ton cu bun șimț cu o înțelepciune deosebită.Donmul să fie slăvit.Mulțumim frate Vasilică ne ai răcorit.
Unde vezi dumneata atitudine creștină? Ai ascultat vlogurile lui Andrei C. pe subiectul acesta ca să dai o concluzie?
Din păcate Vasilică C. manipulează prin minciună pe un ton deloc arțăgos aparent ca să aibă mai multă credibilitate. Ascultați cu atentie răspunsul lui Andrei C. și veți auzi minciunile lui Vasilică C. spuse cu nonșalanță. Păcat. Chiar nu este nimeni din biserica lui ca sa-l tragă de mânecă???
@Ileana Ileana Cum a reușit sa va răcorească? v-a băgat la răcoare într-o zi de iarnă? 🤨
@@funkedjazzedup au trecut-o fiorii muzicii Harvest 😂
Revin cu intrebarea din comentariul anterior dar mai specific: Andrei Croitoru, te rog sa ne spui cati s-au pocait anul trecut (2020) la biserica la care slujesti tu. Sper ca nu vei spune ca in biserica locala (unde oamenii te cunosc si din fapte) nu se pocaieste mai nimeni dar se pocaiesc oamenii care te asculta pe net (cei care te stiu doar din vorbe), pt ca acestea sunt "entitati neverificabile" pe care le folosesc cam toti profetii mincinosi. Deci astept un raspuns onest la aceasta intrebare. Multumesc anticipat!
Parerea mea este ca ce ai comentat si ce pretentii ai,nu merita raspuns!Ai deviat de la subiect!
Un pic pe langa subiect, se mai implanta
De ce minți omule nu ție frică de Dumnezeu unde ai vazut tu in Scriptură nebunia ce o faceți voi ...daca ai fi tăcut erai mai ințelept așa țiai dat pe fața ce ai in inimă ...
Mulțumim Vasilică. Apreciez luarea de poziție. Niciodată nu am rezonat cu watchdogs ca Andrei.
De ce? Esti de acord cu toate prostiile teologice din mediul evanghelic care se spun in spatiul public? Hai sa dai liber la toți impostorii. Probabil că nici cu poliția in trafic nu rezonezi. Deduc ca îți plac infractorii.
Aici nu s-a spus tot adevărul. Urmăriți ce a spus Andrei Croitoru si Cristian Bărbosu si vedeti adevarul. Mi se pare jenat ca cineva ca el s-a ridicat acum cand Cristi Bărbosu a vorbit asa de clar..
Asculta clipul ””Vasilică Croitor, răspuns sau defăimare? Analiza mea a muzicii Harvest„„
ua-cam.com/video/UZt1uDiCTtQ/v-deo.html
Felicitări
Nu cred că merită atâtea explicații individul.In loc să zidească dărâmă.
F bine explicat!! Mutumesc
Domnul Isus sa ne deschidă ochi, asa de libertini am ajuns încat zicem la bine rău si la rău bine, ne dam cinte unul aluia si nu cautam cinstea care vine de la Dumnezu
Nu vreau să ating decât în trecere subiectul discutat. Pentru mine e clar că Andrei Croitoru își argumentează poziția mult mai logic și documentat decât Vasilică Croitoru. De aceea înclin să-i dau dreptate. Problema mea nu e neapărat, disputa celor 2 curente. S-a spus undeva în videoclipul ăsta că toate mediile evanghelice din România au preluat liniile melodice din lume și este amintit și numele Oastei Domnului. Cel puțin în cazul nostru, al ostașilor aceasta afirmație este falsă și nefondată. Stilul cântărilor și al melodiile pe care le avem noi este unul specific, propriu încadrat între câteva limite. E pur și simplu ceva specific însușit la nivelul întregii comunități. Acest lucru a fost impus atât de cel ce a scris în lanțuri majoritatea cântărilor noastre (Traian Dorz), cât și de cei ce au pus melodii și au cantat. (Nicolae Moldoveanu, Costel Mistreanu, Culiță Mihăilă etc). Un alt lucru la fel de adevărat e că unele accente melodice ce aparțin unor genuri muzicale lumești (clasic, folclor, folc etc), dar asta nu înseamnă că acestea sunt preluate din lume. Versurile scrise în suferință, sânge și lacrimi nu pot avea melodie și rit preluat din lume. Punct.
Sec
Domnule....cred ca bati campii...! Incerci sa strecorii erezii....nu faci deosebire intre muzica placuta Domnului si alte genuri muzicale care sigur fac parte din muzica lumeasca .un mare dislike !
Dute fa altceva .ca bati rau campii...🙄
Disputa aceasta de idei arata in mod foarte clar capabilitatea lui Andrei Croitoru de-a juca rolul de victima.
Inainte, insa, de-a emite orice fel de pareri despre A.C, trebuie sa tinem cont de faptul ca Andrei este produsul emanuelismului negrutian, care a format "lideri" care, precum "tatucul" lor, nu admit niciodata cand gresesc. Dupa cum nu-l veti vedea niciodata pe rectorul acelei institutii ca va iesi public si va recunoaste ca a gresit in anumite interpretari ale Bibliei, aidoma se intampla si cu discipoli precum A.C. Cu tot respectul fata de lucrurile bune care se intampla la institutia in cauza, dar aceasta, oricum ai intoarce-o se numeste "spalare pe creier". Studentii de la acea institutie au fost invatati ca religia (sau mai bine zis factiunea) lor este unica valida de sub Soare. In consecinta, veti vedea o pleiada intreaga de fosti sau actuali studenti la "Emanuel" care vor comenta laudativ la absolut tot ceea ce posteaza Andrei Croitoru. Apoi, e de prisos sa amintesc ca acest A.C. nu va gasi niciodata erori in exprimare sau proceduri gresite la P.N. si santinela de paza a acestuia, Doru H. Niciodata! Pe Internet exista o sumedenie de articole care demasca o serie de practici nebiblice ale acelor mahari spirituali dar indivizi precum Andrei C. va alege tot timpul tinte ori la alte denominatii ori pastori care sunt detestati de catre tatucii lui spirituali. Pur si simplu ma dezgusta aceasta viclenie, acest stil perfid de-a face tot felul de asocieri neadecvate, precum face Andrei Croitoru, si apoi sa vina sa spuna ca "n-am zis asa". Viclenia aceasta ma face sa ii respect mai degraba pe preotii sinceri sau pe alti lideri din alte denominatii, mai putin evanghelice, dar care nu isi trambiteaza toata ziua opiniile pe Internet.
Mai oameni buni ati fost vreo data intro biserice de negri.ati auzit cum canta ei ? Si ei sunt tot crestini.conteaza textul si nu linia melodica.vasilica are dreptate in cea ce spune.sa triesti in domnul vasilica.dumnezei sa te binecuvsnteze.pace.
Ce nu înțeleg anumiți frați și surori anchilozați in trecut că nu oamenii nu vor să vină la Domnul Iisus Hristos ci voi fariseilor și cărturarilor nu ii lăsați să vină
Domnu sa va binecuvanteze .Cred totusi ca ati facut afirmatii care nu au adevar total in ele ,cu scop manipulativ .Domnul cu dvs.
Noi trebbuie sa ne ghidam dupa Cuvant, altfel picam în ( multe cai par placute dar multe din ele duc la moarte spirituală)
Oare cîte căi ale omului duc la moarte, fie spirituală, fie fizică, fie.ambele ?
AVERTIZARE: nu e postare siropoasă, moralistă, drăguță.
Isus intră în Templu la finalul lucrării Sale după ce intrase odată la începutul ei. Precum Marele Preot el vizitează casa de două ori și dă același verdict: este plină de lepră și trebuie dărâmată. La prima curățire El avertizează că a venit un alt Templu care va fi dărâmat și ridicat înapoi în trei zile, adică trupul Său. Acesta este singurul Templu în care ne putem întâlni cu Dumnezeu pentru că Dumnezeu era în El (noul Templu) împăcând nu doar iudeii, ci lumea cu Sine. Nu mai e nevoie de miei pentru că Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!
Isus scoate din interiorul curții Templului vânzătorii de animale și schimbătorii de bani. Dar de ce? Animalele acestea au fost cerute de Dumnezeu în zeci de pasaje din Vechiul Testament. Nu interpreta Isus greșit Scriptura? Cei care furnizau aceste animale, liderii religioși ai vremii care se ocupau ca toți închinătorii să aibă tot ce le trebuie, făceau acest lucru pentru că "baza este biblică" și puteau apela lejer, nu la texte stoarse și sucite în toate felurile, ci la prescripții clare. Isus nu pare câtuși de puțin ademenit de tertipurile lor nici acum și nici în toată lucrarea Sa până la acest punct.
S-au strâns la comitetul iudaic, la conciliu, la comunitatea liderilor religioși ca să hotărască care este doctrina corectă, cine are dreptate, cum se interpretează textele la care Isus făcea apel când arunca mesele pe acolo și au căzut cu toții de acord că Isus este un impostor, un eretic, un dezbinător, un om care aduce numai tulburare, calcă cutumele, tradițiile și principiile pe care, interesant, chiar și partidele care mai înainte nu se înțelegeau în toate lucrurile, acum le aprobau. Măi, dacă saducheii, fariseii și cărturarii se înțeleg, în ciuda atâtor diferențe, nu este Isus un hater? E clar. Nu mai avem nevoie de martori. Trebuie mazilit. Cărui comitet sau conciliu se supune Isus? Niciunuia. E clar, este un impostor au zis ei.
Singurii oameni care au crezut că izgonirea vânzătorilor din Templu și răsturnarea meselor de schimbători de bani este un abuz de influență câștigată prea repede (numai trei ani de lucrare și ce lucrare a fost aceea?) au fost cărturarii, fariseii și marii preoți - adică conducătorii religioși ai vremii. Care era problema lor? lumea se ducea după El. Oamenii Îl ascultau și recunoșteau în El puterea lui Dumnezeu. Problema era că ei își pierdeau 'oile' pe care le mulgeau ca niște infractori și impostori. Asta era problema - li se lua cașcavalul. Și pierderea lor este că lui Isus nu îi pasă de asemenea jocuri de putere și nici de interesele lor murdare.
Este o problemă adâncă a închinării. Isus curăță Templul pentru că vrea ca oamenii să se poată închina, iar liderii religioși supravegheau schimburile de bani și vânzarea de animale exact din același motiv - ca oamenii să se închine, după Scriptură. Imaginați-vi-L pe Domnul Isus. Credeți că ar fi fost El curtat de ideea că deodată ce toți se justifică cu Biblia, nimeni nu poate apela la ea ca autoritate finală deoarece imediat i s-ar fi putut arunca în față "asta e interpretarea ta"? Nicidecum. Este adevărat că Isus avea interpretarea Lui și ceilalți pe ale lor, doar că Isus avea dreptate.
Când iudeii îl întreabă: 'cu ce autoritate faci aceste lucruri', ei sugerează că Isus se află într-un teren spiritual care nu este al Lui, că se bagă peste treaba și lucrarea altora și că nu e aprobat de cine trebuie. Este Isus demoralizat de unii care ar fi putut sugera că nu are decât să-și facă un templu al Lui personal în care să-și facă propriile reguli și că nu poate să vină El, un tânăr de 33 de ani, să facă noi rânduieli în Templul altora, în poporul altora, în sinagoga altora, în lucrarea altora!? Ce ar fi răspuns Domnul dacă iudeii ar fi zis: "noi saducheii, noi fariseii, noi esenienii, avem cultele noastre și nu ne interesează nicio reformă din exterior, noi avem strângerile noastre, conciliile noastre și discutăm aici ce este de discutat și ni se pare lipsit de tact ca Tu să profiți de influența și popularitatea ta pentru a ieși public și să ne tranșezi în halul ăsta".
Este fascinant că Isus apelează la Scriptură și El justifică totul cu acest text clasic: 'casa Tatălui Meu va fi o casă de rugăciune'. Era nevoie de animale și de schimbarea banilor (probabil), dar aceste activități erau sub patronajul liderilor religioși care nu aveau niciun interes sincer pentru rugăciune, ci doar pentru că le aduceau venituri babane. La fel și noi astăzi, avem tiruri întregi de marfă și de accesorii ca să ducem oamenii în închinare, că nu-i așa, cum se vor închina fără ajutorul nostru? Noi nu suntem hipercalvinști, e nevoie de viței, de oi, de bani, de toate acestea ca să te poți închina și avem și texte biblice (pervertite, cum fac toți impostorii) care justifică acest lucru. Baza e biblică, cum se zice. Problema este că oamenii nu se mai închinau în realitate, ci simulau. Accesoriile deveniseră partea principală a închinării. Ritualul era închinarea. Era prea multă gălăgie - prea mult zăngănit de bani și behăit de animale. Oamenii nu se mai închinau, oamenii își făceau meseria și executau ritualurile cerute.
Ce forță ar fi avut înaintea lui Isus astfel de justificări: “cum se face că sunt atât de mulți oameni care vin din toată lumea aici dacă ceea ce noi facem este greșit? Succesul nostru nu poate fi altceva decât un semn al favorului divin.” Și ce să mai zicem? Care era ținuta morală a celor ce veneau după Isus? Oameni de o ținută morală suspectă. Era un popor blestemat care nu cunoștea legea, conform experților vremii. Însă Hristos iubea acest popor. Nimeni nu putea instituționaliza adevărul Lui, dragostea Lui, lucrarea Lui și nici nu ar fi putut să le restricționeze pentru segmente anume din populație cum ar fi vrut liderii religioși și cu atât mai puțin ei să filtreze lucrarea Lui după părerile lor!
Este interesant că Isus, după ce îi scoate pe toți afară, chiar afară, consideră că abia acum se poate închina omul. Fără animale, fără bani schimbați, banii curați, fără tot angrenajul acela bine pus la punct. Văd la Isus o simplificare a închinării care a fost dintotdeauna dorința lui Dumnezeu. Ce trist este că astăzi cei care fac apel la cuvintele lui Isus "în duh și în adevăr" au umplut bisericile lui Dumnezeu cu vapoare de accesorii, iar ei continuă să ne convingă că totul e pentru a ne ajuta să ne închinăm și că asta înseamnă în duh și în adevăr.
Vine ceasul și acum a și venit când adevărații închinători vor distinge glasul lui Hristos de glasul impostorilor și vor veni la El, prin El, ca să se închine lui Dumnezeu așa cum se cuvine în fața unui Dumnezeu care este, nu a fost și nu va fi, ci este în mod continuu un foc mistuitor. Slavă Lui. Dacă nu-ți place, treci mai departe.
Ma pot inchina lui Dumnezeu pe piese muzicale compuse de Hillsong, Bethel/Jesus Culture, Elevation Worship cand cei care compun aceaste piese 'crestine' fac tot felul de incantati satanice the n biserica si promoveaza tot felul de teologii false despre tot ceea ce inseamna Dumnezeu? Cand prin drepturile de copy right care trebuiesc platite, ei primesc bani, ceea ce inseamna ca eu ii sustin in ceea ce fac prin ascultarea si cumpararea muzici create de ei..
Ahahahahaaa:))
Totusi un lucru este clar acum 20 sau 30 ani pocainta era pocainta si cantarile prin Duhul sfant erau cantari care puneau duhurile pe fuga si Dumnezeu lucra cu semne minuni si felurite vindecari ceea ce vad acum este doar un teatru si multimi de oameni firesti si lumesti nu vezi slujitori plini de puterea Duhului sfant si cu ungere sfanta de sus ci acum vedem o multime de oameni firesti si lumesti care ei cred ca Duhul sfant se coboara in mijlocul lor este o minciuna groasa.pavel spune ca dupa plecarea lui se vor vara lupi rapitori care nu vor cruta turma.si asta este vremea lor acesta este duhul de amagire care o cuprins pe multi.si multi merg Dupa acesti oameni lumesti si firesti.acolo nui nici vorba De lucrarea Duhului sfant
Tot ce se întâmplă azi în mediul neoprotestante de la apariția unor predicatori pe internet care fiecare interpretează Biblia după cum îl duce mintea, mulți au fost dați afară din cultele lor și pleosc și-au făcut propria biserica, demonstrează ce subțire și inconsistenta, schimbatoare e mișcarea neoprotestanta. Mulți tineri proveniți din cultele deja cunoscute vor fugi la alții mai carismatici și unde se canta muzica pe placul lor. Apostazie în forma continuata. Ma întreb unde se va ajunge? Peste un deceniu sigur vom afla ce bogați au devenit unii lideri care azi aduna influenta și mulți adepti!!!! Dar peste ăștia 10 ani vor fi putini în bisericile ortodoxe dar în cele protestante va bate vântul.
Este foarte subțire evaluarea aceasta. Întotdeauna, chiar și în vremea apostolilor, au fost oameni care au plecat fără vreo împuternicire din partea bisericii și au dat învățături după capul lor. Dar, în același timp, biserica și-a calibrat lucrarea și a avut un răspuns pentru a face ucenici autentici. Nu cred că este cazul să ne alarmăm sau să vedem totul în culori sumbre.
Frate Vasile, ca să scurtăm dezbaterile : la Harvest închinarea prin muzică constă în melodiile cântate de cei de pe scena iluminată. Poporul ce este în sală în penumbră nu are cum să cânte pt că microfoanele te asurzesc. Iar melodiile se leagă una-ntr-alta, fără introduceri clare… tot timpul ești surprins de ce va urma…cuvinte, linie muzicală. Mă îndoiesc că aceste melodii se pot cânta acasă, acapela. Nu e melodie, nu sunt strofe simple…
Albinuțo, dacă asta este părerea ta, mai ales că o consideri atât de precisă încât nu mai este nevoie de dezbatere, atunci mai are rost să spun eu ceva?
Nu cred că poți să vorbești tu în numele a 1000 de oameni care participă acolo la slujbe, dar vorba ta, să scurtăm dezbaterea. :)
Domnul Isus să vă binecuvânteze! Foarte bun, echilibrat și biblic răspuns!
Rastalmacit, nu biblic. Pe langa faptul ca a distorsionat grosolan mesajul lui Andrei, sa spui ca la intalnirea cu samariteanca Isus vorbea de muzica e pur si simplu grav🤯🤯 dar na, spor la incurajat falsitatea!! 😉
@@emanuelghetiu8093 ori nu ai ascultat ce a explicat atât de clar fratele păstor Vasilică Croitor, ori ai răutate și ură față de el...
Ce e biblic in ce spune acest om, care denatureaza cu buna stiinta si discrediteaza fara temei?! Urmariti cu mai multa atentie ce au spus si ceilalti si o sa aflati. ☺
Manele sa fie 😂😂😂😂😂
Andrei Croitoru nu a condamnat muzica in general, ci anumite tipuri de 'muzică' poate că observi diferența...
Doamne, tu toate le știi...
@@betleem îmi pare rău, doar că sunteți sprijinit de sus...nu înseamnă că o să vă creadă cineva, dacă cineva s-a uitat la ce spui...nu înseamnă că iubește contrazicerile, ci doar să vadă dacă este cineva mai încunoștințat sau călăuzit, i-ar dacă sunt personaje care derapează criticați și dumneavoastră conform bibliei spre îndreptare, păcat că Andrei blochează mesajele, demonstrează slăbiciune...
Cu toată dragostea nu-i ,, Biserică lui " Barbosu !
La aceasta expunere ,,apologetul,, Andrei Croitoru nu a mai facut o apologie...de ce oare?ua-cam.com/video/AZRHbFL4PPI/v-deo.html
Bine argumentat, într-adevăr, muzica este binecuvântarea și darul lui Dumnezeu pentru oameni. Muzica este de diferite stiluri, este forma de manifestare a omului din cultura și timpul din care face parte. Este și modul de a-și manifesta adorarea lui înaintea lui Dumnezeu. Dar din aceaste forme, stil sau manifestare, să se ajungă de a înlocui adevărata închinare, în duh și-n adevăr, care ne duce în profunzimea închinari , de a fi goi și descoperiți înaintea Lui. De a nu deveni principalul motor de închinare , care îi ofere omului doar o stare plăcută lui justificând asta cu biblia.
Concluzia este ca vă mâncați unuii pe alții exact așa cum scrie în Scriptură.
Daca opservati in ultimi ani Diavolul loveste in lucrarea Duhului Sfint si in muzicanti din bisericii.
‼️ ‼️ un punct interesant de vedere asupra muzicii (de urmarit tot seminarul, episoadele) ua-cam.com/video/Y0lmxANfS24/v-deo.html&ab_channel=AlinCristescu
De ce vorbti despre muzica daca nici nu o cunoasteti sinteti departe poate muzicanti dar nu sinteti muzicieni
Nu vreau sa am pastor care se baga peste cei cu dar de sus pt muzica asta se cheama dictator nu slujitor am trait asa ceva a urmat dezastrul
Din pricina pastorilor care nici macar nu intreaba doar vorbe vorbesc exact ca voi toti
Eu sint cel mai slab dar daca vrei sa sti ce e muzica te pot pune in contact cu cine e uns cu harul muzici crestine si a educatiei muzicale dusa la adevarata perfectiune ca sa intelegeti si voi muzicanti cit de departe sinteti fata de adevar
Trimete un semn si te sun
Beniamin, ne simțim prea mici ca să ajungem să fim puși în legătură cu cine a ajuns pe tărâmul muzicii "la adevărata perfecțiune", așa că prefer să rămânem în ignoranța noastră. Iartă-ne pentru că ți-am ocupat timpul cu nepriceperea noastră. Pe viitor poți să ocolești astfel de canale.
Oile trebuie sa se deosebeqsca de capre. Lafel și cântările creștine, religioase de cele lumești. Manele, rok, poo si alte stiluri lumesti în bisericile protestante=samanta deavolului. Dacă privești și la ținută lor, fără rușine și sfiala, reiese clar cărui Domn slujesc.
Nu ai dreptate
Muzica trebuie sa contina evanghelia care aduce gloria lui Dumnezeu
Tot ce este altceva nu este primita de dumnezeu punct
Nu ai dreptate
Andrei Croitorul are dreptare si e biblic
Nu are rost sa ti pierzi energia
Nu mai am nimic de spus. Dacă ai pus "punct", înseamnă că totul este clar.
Frate Croitor consider ca aceasta intervenție a dvs in format video a fost și este una inspirata de Duhul Sfânt. Fiți binecuvântat de Domnul.
Nu a fost El Fiul Omului înțeles, ci dimpotrivă contestat, cu atât mai mult Dvs de către cei care nu înțeleg lucrurile duhovnicești.
ua-cam.com/video/UZt1uDiCTtQ/v-deo.html .Ascultă raspunsul lui Andrei C.
Duhul Sfânt îl învață pe Vasilică C. să mintă?
1. Crestinii din Biserica primara (din secolul I-IV) au influentat total si ireversibil muzica si celelalte arte din vremea lor, si nicidecum muzica lumeasca a vremii ar fi influentat cantarile crestinilor din primele secole. De ce biserica de astazi nu mai poate influenta muzica lumii, ci lumea influenteaza muzica din biserici?
Desigur, daca nu avem timp sa citim cartile de istorie , dar ne dam indraznet cu parerea, ajungem la concluzii care mai de care mai eronate.
In cartea numita “Estetica antichitatii tarzii”, un istoric pe nume V.V. Bîcicov descrie modul în care cultura romana și elena au suferit transformari radicale după raspandirea crestinismului de-a lungul imperiului roman. Citez de la pag. 259: „Apologetii aveau o atitudine negativa fata de arta orientata spre ațâțarea plăcerilor senzoriale, trupesti voluptoase, recunoscand in schimb “artele întelepte” care contribuiau la temperarea emotivitatii, concentrare, la adâncirea spirituala”.
Fragment din pag.260: “Diferite melodii si diferite instrumente influenteaza in mod diferit auditoriul". In legatura cu aceasta, Clement, un teolog din sec.II, (vezi la ro.wikipedia.org/wiki/Clement_al_Alexandriei) imparte muzica in utila si nociva pentru om. (…) “Trebuie sa cantam numai cantarile cele pline de intelepciune”, care prin seriozitatea si austeritatea lor sa previna in germene “desfranarea si batjocura” (Paed.II, 44, 5; trad. Rom,p 256). Cu toate acestea , insa, si muzica crestina trebuie sa fie armonioasa , caci, dupa parerea lui Clement, “lipsa armoniei in muzica distruge armonia spirituala”, atat de necesara omului care tinde catre cunoasterea adevarului”.
2. Deoarece crestinii din timpul bisericii primare au interzis in adunarile lor cantarile cu multe inflexiuni cromatice , preferand melodii simple, cu sunete liniare (adica lipsite de acele multe “floricele”, cum se spune in limbaj popular), asa s-a nascut "cantarea plana" , denumita si “cantus planus” in studiile de specialitate. De la inceputul istoriei ei si pana prin sec.XIII, in biserica s-au cantat numai melodii in stil cantus planus la unison sau pe doua voci, la interval de cvinta si /sau octava. Incepand cu sec XIII- XIV, au inceput sa apara cantarile a capella pe multe voci, calugarii fiind tot mai fascinati de muzica polifonica.
Asa cum este aratat in Wikipedia (ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_muzicii), “in vestul Europei, Carol cel Mare, spirit evlavios, s-a străduit să ajute biserica să-și mențină neștirbită puterea, chemând la o hotărâtă eliminare a tot ce altera puritatea cântării liturgice. „Revertimini vos ad notem sancti Gregorii, quia manifeste corrupisti cantum” (Voi care stricați cântările, respectați notarea sfântului Grigore) - poruncea el într-o frază rămasă celebră.
Modul de a NOTA muzica este acum mai exact și evoluează treptat în vestul Europei în direcția scrierii actuale, ceea ce permite o deslușire destul de fidelă a textelor ajunse până la noi. Se încheagă portativul nostru modern pe care iau loc, la început sub forma unor mici pătrate negre, iar cu vremea rotunjindu-se, notele semnificând înălțimi și durate diferite, așa cum le vedem astăzi însemnate în partituri. Un CĂLUGĂR benedictin, Guido d’Arezzo (991/992-după 1033), a jucat un rol de seama în cristalizarea acestui sistem de notație (a inventat potativul cu 5 linii, n.r.).
În estul Europei autoritatea religioasă ortodoxă NU a incurajat noul sistem de notație, asa incat neumele, (un fel de accente si linii puse deasupra unor silabe, n.r,) continuă să fie utilizate astăzi, în paralel cu notația modernă. Din același motiv polifonia nu a fost adoptată în serviciul religios ortodox.” (de aceea romanii nici nu au avut scoli de muzica pana in sec. XX , n.r.)"
Polifonia redata de corurile din bisericile crestine ale sec.XIII-XIV, a inceput sa fie tot mai mult acompaniata de instrumente care sa imite vocile umane, ajutand astfel la mentinerea tonului corului. Asa s-au inventat si folosit violinele de sopran, apoi violele pentru alto, apoi violoncelul si contrabasul pentru tenor si bas. Alaturi de acestea s-au construit si instrumente de suflat tot mai evoluate ca si tehnica de fabricatie (flautul traversier, clarinetul, oboiul, clavecinul).
Din moment ce au aparut orchestre care acompaniau corul bisericii, aceste orchestre au inceput sa fie folosite si in scop laic (de exemplu la ceremonia de incoronare a vreunui rege si la multe alte evenimente la curtile imparatilor si nobililor).
Deci muzica clasica, apoi romantica, moderna si postmoderna A INCEPUT DIN BISERICA, NU DIN LUME! Biserica a influentat si ar trebui sa continue sa influenteze si acum muzica lumii si nu muzica lumii sa influenteze cantarea in biserica.
De ce oare biserica primara a reusit sa-si impuna stilul muzical (cantus planus) in lumea de atunci , producand o mare revolutie in istoria dezvoltarii muzicii (ajutand astfel la aparitia sistemului tonal pe care il stim astazi) , iar biserica de azi nu numai ca NU reuseste sa-si impuna stilul muzical propriu in lume, ci lumea intra in biserica cu toate stilurile ei muzicale mai mult sau mai putin profane?
Trăim într-o lume care si-a pus atat de mult amprenta peste vietile noastre încât de multe ori si gândirea se conformează veacului prezent ...
Prin harul Domnului am cumpărat cateva casete pe care le-am făcut mp3 ... fratele care vorbește a fost cântăreț, compozitor de muzică rock, a avut formația lui si explică atat de clar influențele muzicii asupra subconștientului nostru ...
Fratele a spus asa ,, muzica rock nu este creștina iar dacă este muzica creștina nu are cum sa fie rock “
Fratele ne-a îndreptat ochii si asupra acestui principiu Biblic pe care îl găsim în cartea Deuteronom ... nu putem aduce înaintea Domnului elementele cu care lumea slujește pe dumnezei acestui veac ... fratele a pus mult acccentul pe muzica rock ... dar dacă v-om asculta cred că ne v-om da usor seama de un principiu că nu putem sluji înaintea Domnului în felul în care cei din lume slujesc dumnezeilor acestui veac ...
Deuteronomul 12 : 1-4
Iată legile și poruncile pe care să le păziţi și să le împliniţi cât veţi trăi în ţara pe care v-o dă în stăpânire Domnul Dumnezeul părinţilor voștri.
Să nimiciţi toate locurile în care slujesc dumnezeilor lor neamurile pe care le veţi izgoni, fie pe munţi înalţi, fie pe dealuri și sub orice copac verde.
Să le surpaţi altarele, să le sfărâmaţi stâlpii idolești, să le ardeţi în foc copacii închinaţi idolilor lor, să dărâmaţi chipurile cioplite ale dumnezeilor lor și să faceţi să le piară numele din locurile acelea.
Voi să nu faceţi așa faţă de Domnul Dumnezeul vostru!
Deuteronomul 12 : 29-32
După ce Domnul Dumnezeul tău va nimici toate neamurile pe care le vei izgoni dinaintea ta, după ce le vei izgoni și te vei așeza în ţara lor, vezi să nu te lași prins în cursă, călcând pe urmele lor, după ce vor fi nimicite dinaintea ta. Ferește-te să nu cercetezi despre dumnezeii lor și să zici: ‘Cum slujeau neamurile acestea dumnezeilor lor? Și eu vreau să fac la fel.’
Tu să nu faci așa faţă de Domnul Dumnezeul tău, căci ele slujeau dumnezeilor lor, făcând toate urâciunile pe care le urăște Domnul, și ele chiar își ardeau în foc fiii și fiicele lor în cinstea dumnezeilor lor.
Voi să păziţi și să împliniţi toate lucrurile pe care vi le poruncesc eu; să n-adăugaţi nimic la ele și să nu scoateţi nimic din ele.
Casetele în format mp3:
ua-cam.com/video/K5hJGo6-8IU/v-deo.html
ua-cam.com/video/mfWBfUwXMoo/v-deo.html
ua-cam.com/video/fjxC6PJ5yNQ/v-deo.html
ua-cam.com/video/VncsrflDMu4/v-deo.html
Felicitări! Așteptam cu nerăbdare un răspuns matur la problema asta.
Mai mult, imatur!
Domnul să vă binecuvânteze,probabil că n-ar fi rău să mai răspundeți din când în când unor vloguri tot prin asememenea vloguri.
Multumim frate. Ma bucur ca i-ati raspuns acestui ,,guru" care se hraneste din a vana anumite lucruri din predicile altora si a le rastalmaci pt. a arunca cu noroi in acele persoane. Probabil ca se crede singurul ,,luminat " care apara crestinismul adevarat. De altfel daca te uti la modul lui de exprimare aduce putin cu strigaturile lui Hitler. Va multumesc inca o data ca i-ati raspuns. Poate invata si Dl. Andrei ca se poate comunica si intrun mod normal
Fiti binecuvantat
Aici e vorba de explicatii de logica, se pare ca Vasilica nu a inteles si nici nu vrea sa inteleaga ce a vrut sa spuna Andrei, sau nu i-a convenit ce a spus Andrei, si il ataca la persoana, chiar distorsioneaza mesajul lui Andrei, ceia ce este incorect si rusinos din partea unui pastor...
Cata rautate! Ce treaba are stilul omului cu ce spune. Cum adica seamana cu Hitler. De ce nu spui ca e si satanist acum? Doar pt ca el are un alt fel de a vorbi. O tonalitate si un alt fel de personalitate.
Asa denota multa maturitate. Ascultam doar vocile blande si suave. Pline de vorbe goale si jigniri subtile. Dar ce conteaza? Atata timp cat omul vb cu calm. Nu?
Cu Ce e Andrei Croitoru, mai GURU, decat Pustan Sau Barbosu?!!! Nici nu Se pot compara......
@@user-nl93oek corect , dar e imposibil să vrea să înțeleagă mai ales de la ,, înălțimea care a ajuns".
Tocmai le-ai dat apă la ăștia care asculta toate genurile de muzica crestina și mai ales venind de la biserici eretice și decăzute moral..
Va invitam pe LIVE la fratele Andrei Croitoru pe UA-cam!
ua-cam.com/video/UZt1uDiCTtQ/v-deo.html
Un stil o muzică care atinge emoțiile ,firea etc =lumea . Muzica trebuie să aibă lacrimi, părere de rău , lepădare de eu
De ce nu vb prin telefon ?intre voi nu zideste pe nimeni si nu va pus nimeni judecatori...faceti numai sa fie vb de rau cuvantul lui Dumnezeu cinei credincios cu adevarat stie cum sal laude pe Domnul nu se uita nici la Barbosu nici la altii...
Domnul nu se uita nici la Barbosul nici la altii?
Dar altii se uita la B si la altii care duc mai departe in ras numele Domnului. 🤔
Foarte bine punctat!🙏
Domnul Isus sa te binecuvinteze!!