Günün sonunda amaç kitleleri yönetebilmek. Nüfusu ve sınırlı olan kaynakları kontrol altına almak. Tek ulus ile yeni dünya düzenini kurmak. Aslında mantıklı.. Elbette bu amaca giderken, insani değerleri de gözetmelerini umarım.
Yapay zeka kesinlikle Endüstri 5.0 veya tarım ve sanayi devriminden sonraki en büyük sıçrama denebilir. Çok sancılı bir süreç olacak ve birçok insan işsiz kalacak ancak insanlık inanılmaz bir hızla gelişmeye devam edecek.
netflix de yer alan ai belgeselinde bu konu çok daha önceki araştırmalar ile incelenmişti izlemeyenlere tavsiye ederim. bir profesör ai ile tedavisi olmayan eski hastalıklara çözümler arıyor ve buluyor sonra diyor ki ya bu kötü ellere geçse biyolojik silah yapabilir mi? sistemi sunucudan koparıp bunu denemeye başlıyorlar iki gün içerisinde kitle imha silahları hazır. şok oluyor ve tüm resmi kurumlara dilekçeler gönderiyor bu ai için inceleme denetleme yasası gelmeli bu iş aşırı tehlikeli diye. kendisi şu an ai güvenliği üzerine konferanslar vererek tehlikenin önemini anlatmaya çalışıyor.
Bu deneyleri hazırlayanlar 40.000 kimyasal silahın vereceği zararı engelleyebilecek sistemleri de yapay zeka ile geliştirsinler. Bu tarz deneylerin yapılması kötü bir amaç taşımıyor zannımca taşıyorsa da en azından bunun önlemini alabilecek insanların bu deneyleri yapıp kötü niyetli insanlardan önce önlem almaları daha mantıklı olur
Bundan birkaç yıl önce çok ilginç bir makale okumuştum. 2014 yılına kadar sanayide kullanılan moleküllerin bilgileriyle bir modeli eğitiyorlar. 2020'ye kadar bulunan diğer molekülleri algoritma dışarıdan bilgi almadan kendisi bulabiliyor. Şu anda bu sistemleri ellerinde bulunduranlar insan emeğiyle 2024'ten sonra bulunabilecek moleküllerin bilgisine çoktan sahipler diye de düşünebiliriz.
Dünyada her zaman kötü insanlar var olacak, bu yüzden bu güç eğer ileride bu kötü insanların eline düşerse (bence düşecek), insanlığın sonu kaçınılmaz olur. Karamsar biri değilim ama bana iyi günlerden çok kötü günleri göreceğiz gibi geliyor.
Kötü birisinin eline gecerse çok iyimser olmuş bir düşün bakalım bilinen dünya tarihinde gücü eline aldıktan sonra soykırım yapan kaçtane lider olmuş bu konuda ben yapay zekaya insandan daha çok güveniyorum
Burda yapay zekanın nasıl zararlı olabileceğini konuşuyoruz tamam da kimse yapay zekaya kansere nasıl çözüm buluruz ne bileyim bel fıtığını nasıl düzeltiriz kolestrol ve kalp hastalıklarına en iyi çözüm nedir diye sormuyor mu
Hacker dediğimiz paranızı,hesaplarınızı ve özel bilgilerinizi alır ama yapay zekanın programlarına sızmaları korkunç sonlara varabilir...Çok dehşet...çok...
Zayıf. Hackerlar amaçları doğrultusunda sistemleri ve yapıları kendi faydaları için kullanırlar. Sen hizmet sunmak için bir model geliştirirsin. Ben de "bak ben bunu böyle kullanıyorum" derim. Yani sistemin yapılma amacı dışında kullanılmasına hacking denir.
@@sarpne alaka sarp ya. Gayet de tehlikeli olabilir. Bir hacker grubu anonymous gibi farklı amaçlarla hizmet edebilir. Hem hack edip hem tehlikeli çıkarları olan birine bilgiyi satabilirler. Binlerce senaryo var. Zayıf
@@Storyyofmylife Hacker ve hacking tanımlamalarını yanlış yapmış. Sadece bunu söylüyorum. Zayıf dedim çünkü bilmediği konuda konuşmuş. Sen de anlamadığın yorum hakkında.
belki de hacker’lara gerek yoktur. belki yapay zekayı şu an geliştirenlerin finansmanları zaten o bizim “kötü” diye tanımladığımız amaçlar için yatırım yapıyorlardır. bu teknoloji yeterince olgunlaştığında, ya da şartlar gerektirdiğinde, parmaklarını bir şıklatmaları yeterlidir belki de yapay zekanın kötüye kullanımı için. kim bilir…
Üst düzey askeri personel, komutan olmadıkça yapay zeka büyük sorun yaratmaz, buna bağlı olarak ilerde yapay zekalara büyük yetkiler ancak mekanik aksanlarla yani düğmelerle, anahtarlarla verilmeli. Yapay zekalara insan hayatının, yaşamın öneminin tüm herşeyden önemli oluşu her aşamada işlenirse birçok ufaklı büyüklü sorununda önüne geçilecektir. Onların bile kendi içinde denetim, karantina gibi mekanizmaları oluşturulacaktır, hem de ilerdeki kuantum bilgisayarlarla. Dolayısıyla araba kazaları olacak diye arabanın icat edilmesi ve geliştirilmesi durdurulmamıştır, ne yararlı bir teknolojidir ki her alanda geliştikçe gelişmiştir, önemli olan herşeyde faydayı, iyiyi, güzeli bulmak ve onu koruyup geliştirmektir.
bunu ileride çok daha basit şekilde, evde bir çocuk bile yapacak duruma gelirse çok korkutucu olacak. amerikada lise basa çocuklar bunu kimyasal ile yaparsa diye endişelendim.
Yorumlarda, böylesi kritik bir konudan bile eğlence malzemesi çıkarmaya çalışanlar olduğu görülüyor. Bu zeka seviyesindeki arkadaşlar yüzünden kötüye kullanılma potansiyeline sahip yapay zeka modelleri daha da büyük tehlike arz ediyor.
Teknoloji Her Zaman İki Yönü Vardır İyi Ve Kötü İyi İnsanların Elinde İlaca Kötü İnsanların Elinde de Zehire Dönüşür Bu Tüm Çağlar da Böyle Olmuştur Böyle de Devam Edecektir Bi Bıçakla Elma da Kesebilirsiniz İnsan da Öldürebilirsiniz Bu Tamamen İnsana Kalmış Bişey Umarım İyi İnsanlar Hep Var Olur
Bizim çocukları ve de bizim yaşlılığımızı ( ömrümüz olursa) hiç de güzel şeyler beklemiyor. Yapacak bir şey yok anlaşılan, yaşanması gerekenler yaşanacak.
Yani bu demek oluyor ki sıradan birileride erişebileceği kimyasallarla ilgili öncüller girip toksik madde yapıp topluma zarar verebilir böyle bir cinayet durumunda acaba polis bu durumu anlayabilir mi veyahut daha önce olmayan bi zehri tespit edebilir mi ?
Emeğine sağlık. Yapay zekayı umarım iyi şeyler için kullanırlar. Umarım kötü insanların eline böyle şeyler geçmez. Zaten kötü niyetli insanların eline geçerse insanlığın sonu yakındır.
Bende yapay zeka ve makine ögrenmesi alanında bu seviyyelere gelmek çox isterdim. Ama karşımda Dev gücünde bir C2 level'e ulaşmak için ingilizce, ve 11 sınıfa kadar olan matamatiyi öğrenmem lazım. İnşAllah nasip olur banada yazılımda bu yerlere gelmek.
Peki yapay zeka neyle ödüllendiriliyor ? Bu hoşlandığı şeyler olduğu anlamına gelir Yani duyguları bile oluşmuş bir beyine nasıl ( YAPAY ) zeka diyebiliriz
Etik, ahlaki, yasal çerçeve çizilmesi demişsin iyi hoş da dünyada ilk atom bombasını yapanlar ' ay bu etik değil ya' diyip yapmaktan vazgeçmemişler ve onları durduruan bir sistem de olmamış. Etik, ahlaki, yasal konusu daha çok insanlar arası toplumsal huzur ve güvenlikle iligili her ülkede olması gereken, ülkeler arasında ise bolca strateji var. Yapılanın antisini veya panzehirini yapabilecek seviyede olmak önemli olan. ben bakkala gaz maskesi almaya gidiyorum .dd
İyi günler ben matematikçiyim. Ayrıca 2 yıllık Web Tasarımı ve Kodlama mezunuyum. 2 yılda Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde okudum. Şunu düşünüyorum chat gpt yapay zekası çıktığından beri, mühendislik ve matematik alanlarındaki benchmark başarılarında hızlı bir artışa geçen yapay zekalar yakında agi seviyesini de geçerek katlanarak ilerlemeye devam edecek. 2030 - 2035'lerde uzmanların tahminine göre süper yapay zeka çıkacak. Mühendislik ve matematik alanı da dahil olmak üzere çoğu alanda bizden 1000-1500 kat daha iyi sonuçlar verecek. O zaman benim mühendislik veya matematik bilgimin ne kadar önemi olacak? Burada şu durum bizi kurtarak gibi geliyor: "Mantık sizi A'dan B'ye götürür; hayal gücü ise her yere... Albert Einstein" Acaba tüm insanlıktan 1000-1500 kat daha iyi sonuçlar veren bir yapay zeka hayalgücü anlamında bizden iyi olamaz mı? (Yapay zeka şimdiden özgün ve güzel içerikler üretebiliyor.)
Yapay zeka bir şey oluştururken var olan verileri birleştiriyor, ortaya yoktan bir şey çıkarmıyor. Yine de insanın hayal gücünün pek farkı olduğunu sanmıyorum, sadece insanların deneyimlerini taklit edebilen bir yapay zekanın bile 8 milyar insandan fazla şey üretmesi uzun sürmez
Hayal Gücü dediğin şey nedir ki zaten? Gördüğün ve bildiğin şeyleri, başka şeylerle bir araya getirirsin. Buna da hayal etmek dersin. Kısacası evet yapay zeka çok güzel ve sonsuz sayıda hayaller kurabilir ve bu hayalleri formulize edip pratiğe de dökebilir.
@@jurarexx Sonsuz tane hayali yapay zeka için çok enerji, zaman gerektirecek. Bunu yapması imkansız olur. Ancak şunu sorayım sonsuz olmasa da gayet büyük sayıdaki hayalleri gerçekleştirmesi yolunda artık bizlere ne tür ihtiyaçları olacak? O yapay zekalar kendi kendilerine öyle şeyler bulacaklar ki biz anlamlandıramıyacağız bile bence.
@@yusuf_niyazi_yildirim bazılarına göre biz ve bu evrendeki herşey bir olasılık sonucunda varoldu ve bugüne geldi. hatta bu olasılıklar sürekli olarak en düşük olasılıkla ilerlemeye devam ediyor ne hikmetse xD bütün bunlar için de yeterli zaman ve enerji yok bildiğimiz evrende. o yüzden dediğin doğru fakat ben sonsuz derken mecazi olarak söylemek istedim.
şimdi merak ettiğim şu : Covid'in lab ortamında üretilmiş olabileceği düşüncesi hakkında ''komplo teorisi bu'' diyen kişiler bu bilgileri dinlediğinde ne düşünüyor ?
biri yazmış iyi günler geride kaldı diye...Kesinlikle gelecekte iyi günler olmayacak en azından yakın gelecekte. Dronlar, yapay zekalar, gelişen teknoloji. kabul edin ya da etmeyin son 20 yılda gerçekten hayatınız ne kadar iyi yönde değişti? tüm dünyada artan bir huzursuzluk insanlarda bir boş vermişlik var. gerçekte teknoloji pekte iyi ilerlemiyor. bilim tıkandı ve duraklıyor. bu konuda bilimsel makaleler bile var.
2 yıl önce Gemini için mübalağa yaparak anlatıyordur. Ancak basit matematik sorularını bile hatalı hesaplıyor. Bu yüzden yapay zeka bana balon gibi geliyor.
AI'ın ödüllendirme ile istenileni yaptığını söylediğiniz. Onun arzu yönüyle bir isteği olamaz ki. Bununla alakalı bir video aslında en gerekli video olur. Davranışının temelini anlamamızı sağlar. Ödüllendirilmesi nasıl yapılıyor?
Tamamen matematik aslında. Eğer verdiği karar istenilen bir kararsa, + puan veriliyor ve bu davranışı yapması pekiştiriliyor gibi düşünülebilir. Pekiştirme yöntemi ise, nöral ağları özelinde mesela, o karara yol açan nöranların karar vermedeki matematiksel ağırlığını arttırarak yapılıyor. Şu videoda çok basit bir şekilde gösteriliyor: ua-cam.com/video/sLsCN9ZL9RI/v-deo.html
“Bir maymun da hamleti yazabilir.” başlığınızı hatırladım da konudan bağımsız. Bunu yapabilmesini sonsuz zaman ve enerji koşuluna bağlamışsınız. Öncelikle sonsuz enerji veya zaman bildiğimiz kadarıyla yok. Bu evrenin bir başlangıcı ve bitişi var. Ayrıca bu ortamın oluşabilmesi için (maymunun tüm literatürdeki eserleri eksiksiz yazması) de öncelike bir maymun ve bir daktilonun varlığından söz edebiliyor olmalıyız. Fakat bu kadar olasılıksız bir durumun ortaya çıkabilmesi için mevcut evrendeki zaman ve enerji bile yetersiz kalıyor. Bu düşünce, zamandan bağımsız ve sonsuz enerjisi olan bir yaratıcıyı zorunlu kılıyor. Big bang den bu yana gelişen sürece baktığımızda tamamen planlanmış gibi görünüyor. Kaostan doğan bir düzen. Olasılıkçılar fazla iyimser bazı konularda. 14 milyar yılda olacak iş değil bütün bunlar. Bırakın insanı, canlıları, galaksileri.. bir daktilonun kendiliğinden oluşması için bile yeterli değil. En azından ben öyle düşünüyorum.
Tüm teknolojik geliştirmelerin 100% faydalı olmasını beklemek aptallık olur tabi ki de böyle 'kötü' yanları olması oldukça kabul edilebilir. Sonuçta son teknolojiyi kullanacak olan yine insan olacaktır.
Adamlar sağlıklıları öldürüyor sen hastalar için ilaç üretsinler diyorsun. Teknoloji geliştikçe insanların ötü kalktı. Büyük güç büyük sorumluluk getir insanlığı kurtarmak yerine bu lavuklar sorumluluklarını unutup insanlığı yok etme peşindeler o yüzden ilerde bu makineler bunlara sebep olanların hepsinin içinden geçecek ve olan yine insanlığa olacak..
Dünya'da yaşananlara bakınca Etik ve ahlaki gibi kavramların dünyayı yönetenler için hiçbir şey ifade etmediğini zaten her gün görüyoruz bunu umursarlar mı..🤔
Tamam, devletler şirketler bir kural koya bilir, peki akıllı, ama kötü bir qrup adam garajda bir yapay zeka kodlayıp da onu kötü amaçları için kullansa ne olucak? İşin korkutucu tarafı bu bence.
@@HHassaHHMakine öğrenmesinde pozitif pekiştirme ;Verilen işlem doğru yapıldığında gelistici tarafından onaylanıp bir sonraki aşamaya geçilir o onaylama sürecine pozitif pekiştirme denir. yoksa PC ye şeker lolipop falan verilmiyor yani.
Bunlar beklenen gelişmelerdi beni pek şaşırtmadı. İleride her şey çok farklı olacak. O gün geriye baktığımızda bu günümüz taş devri gibi görünecek.
Umarım tam tersi olmaz
Başka beklenen gelişmeler neler? Biz de bilelim de şaşırmayalım.
Ve o taş devrini mumla arayacak gelecek nesiller
Günün sonunda amaç kitleleri yönetebilmek. Nüfusu ve sınırlı olan kaynakları kontrol altına almak. Tek ulus ile yeni dünya düzenini kurmak. Aslında mantıklı.. Elbette bu amaca giderken, insani değerleri de gözetmelerini umarım.
Yapay zeka kesinlikle Endüstri 5.0 veya tarım ve sanayi devriminden sonraki en büyük sıçrama denebilir. Çok sancılı bir süreç olacak ve birçok insan işsiz kalacak ancak insanlık inanılmaz bir hızla gelişmeye devam edecek.
Buna benzer çalışmalar çoktandır yapılıyor. Moleküler AI hesaplamaları ile ilaçlar geliştiriliyordu zaten. O şirketcik için iyi bir promosyon olmuş.
40.000 biz bittik farkında değiliz geçmiş olsun
netflix de yer alan ai belgeselinde bu konu çok daha önceki araştırmalar ile incelenmişti izlemeyenlere tavsiye ederim. bir profesör ai ile tedavisi olmayan eski hastalıklara çözümler arıyor ve buluyor sonra diyor ki ya bu kötü ellere geçse biyolojik silah yapabilir mi? sistemi sunucudan koparıp bunu denemeye başlıyorlar iki gün içerisinde kitle imha silahları hazır. şok oluyor ve tüm resmi kurumlara dilekçeler gönderiyor bu ai için inceleme denetleme yasası gelmeli bu iş aşırı tehlikeli diye. kendisi şu an ai güvenliği üzerine konferanslar vererek tehlikenin önemini anlatmaya çalışıyor.
Belgeselin ismi ne acaba
BELGESELİN ADİNİDA SOYLESEN???
Belgesel?
Bilinmeyenler: Katil Robotlar
Bu deneyleri hazırlayanlar 40.000 kimyasal silahın vereceği zararı engelleyebilecek sistemleri de yapay zeka ile geliştirsinler.
Bu tarz deneylerin yapılması kötü bir amaç taşımıyor zannımca taşıyorsa da en azından bunun önlemini alabilecek insanların bu deneyleri yapıp kötü niyetli insanlardan önce önlem almaları daha mantıklı olur
dünyanın sonuna gelmemize son 5 dakika..
biz şuan 1.cı sanıyesını yaşıyoruz o yüzden skıntı yok..
299. Saniyeyi görmücen sanki@@godsolist
Son 5 dakika diyorsun ama bu yorumu 7 saat önce yapmışsın, kanka dünyanın sonunu bilmem de son 5 dakika derken inşallah senin sonun gelmemiştir.d
@isweethakan biraz araştır dünyanın son dakikalarını kaç yıldır ileri geri gidiyor dostum
@@sadecenes ben şakasına dedim kral biliyorum
Bundan birkaç yıl önce çok ilginç bir makale okumuştum. 2014 yılına kadar sanayide kullanılan moleküllerin bilgileriyle bir modeli eğitiyorlar. 2020'ye kadar bulunan diğer molekülleri algoritma dışarıdan bilgi almadan kendisi bulabiliyor. Şu anda bu sistemleri ellerinde bulunduranlar insan emeğiyle 2024'ten sonra bulunabilecek moleküllerin bilgisine çoktan sahipler diye de düşünebiliriz.
Haftada bir en fazla 15 dakikalik videolar izlenme sayınızı artiracaktir. Bilim platformlarini takip etmek artik gitgide zorlaşıyor.
Sende iyi ki varsın cengiz çalışkan hocam❤
Dünyada her zaman kötü insanlar var olacak, bu yüzden bu güç eğer ileride bu kötü insanların eline düşerse (bence düşecek), insanlığın sonu kaçınılmaz olur. Karamsar biri değilim ama bana iyi günlerden çok kötü günleri göreceğiz gibi geliyor.
bu gücü öyle kimsenin eline vermezler
@@NecatiCeyhan Vermezler zaten de, onlar bir şekilde yolunu bulur
onlar yolunu bulur da anca ucundan koparırlar
Kötü birisinin eline gecerse çok iyimser olmuş bir düşün bakalım bilinen dünya tarihinde gücü eline aldıktan sonra soykırım yapan kaçtane lider olmuş bu konuda ben yapay zekaya insandan daha çok güveniyorum
Yapay zeka Asimov yasalarına uyması şart. Aksi halde Atom bombasını kullanmaktan çekinmeyen insanoğlu her kötülüğü yapar.
Burda yapay zekanın nasıl zararlı olabileceğini konuşuyoruz tamam da kimse yapay zekaya kansere nasıl çözüm buluruz ne bileyim bel fıtığını nasıl düzeltiriz kolestrol ve kalp hastalıklarına en iyi çözüm nedir diye sormuyor mu
Ağzına sağlık
Hacker dediğimiz paranızı,hesaplarınızı ve özel bilgilerinizi alır ama yapay zekanın programlarına sızmaları korkunç sonlara varabilir...Çok dehşet...çok...
Zayıf.
Hackerlar amaçları doğrultusunda sistemleri ve yapıları kendi faydaları için kullanırlar. Sen hizmet sunmak için bir model geliştirirsin. Ben de "bak ben bunu böyle kullanıyorum" derim.
Yani sistemin yapılma amacı dışında kullanılmasına hacking denir.
@@sarpne alaka sarp ya. Gayet de tehlikeli olabilir. Bir hacker grubu anonymous gibi farklı amaçlarla hizmet edebilir. Hem hack edip hem tehlikeli çıkarları olan birine bilgiyi satabilirler. Binlerce senaryo var. Zayıf
@@Storyyofmylife niye bu kadar sinirlendin, ZAYIF mısın
@@Storyyofmylife Hacker ve hacking tanımlamalarını yanlış yapmış. Sadece bunu söylüyorum. Zayıf dedim çünkü bilmediği konuda konuşmuş. Sen de anlamadığın yorum hakkında.
belki de hacker’lara gerek yoktur. belki yapay zekayı şu an geliştirenlerin finansmanları zaten o bizim “kötü” diye tanımladığımız amaçlar için yatırım yapıyorlardır. bu teknoloji yeterince olgunlaştığında, ya da şartlar gerektirdiğinde, parmaklarını bir şıklatmaları yeterlidir belki de yapay zekanın kötüye kullanımı için. kim bilir…
İtiraf edeyim bu konu ilk günden beri beni korkutuyor. ☹☹ Teşekkürler👍
Korkutucu ama bir o kadar da heyecan veren konular
Çok teşekkürler
Üst düzey askeri personel, komutan olmadıkça yapay zeka büyük sorun yaratmaz, buna bağlı olarak ilerde yapay zekalara büyük yetkiler ancak mekanik aksanlarla yani düğmelerle, anahtarlarla verilmeli. Yapay zekalara insan hayatının, yaşamın öneminin tüm herşeyden önemli oluşu her aşamada işlenirse birçok ufaklı büyüklü sorununda önüne geçilecektir. Onların bile kendi içinde denetim, karantina gibi mekanizmaları oluşturulacaktır, hem de ilerdeki kuantum bilgisayarlarla. Dolayısıyla araba kazaları olacak diye arabanın icat edilmesi ve geliştirilmesi durdurulmamıştır, ne yararlı bir teknolojidir ki her alanda geliştikçe gelişmiştir, önemli olan herşeyde faydayı, iyiyi, güzeli bulmak ve onu koruyup geliştirmektir.
sen de iyiki varsın evladım.
bunu ileride çok daha basit şekilde, evde bir çocuk bile yapacak duruma gelirse çok korkutucu olacak. amerikada lise basa çocuklar bunu kimyasal ile yaparsa diye endişelendim.
Yorumlarda, böylesi kritik bir konudan bile eğlence malzemesi çıkarmaya çalışanlar olduğu görülüyor. Bu zeka seviyesindeki arkadaşlar yüzünden kötüye kullanılma potansiyeline sahip yapay zeka modelleri daha da büyük tehlike arz ediyor.
Buna heycanlanmanız çok tuhaf
Daha fazla sponsorluk bulmanız dileğiyle teşekkürler
Etik ve ahlak sahibi, halkın taleplerine kulak veren yöneticileri olan insanlara söyle onu sevgili bebar😊❤
Teknoloji Her Zaman İki Yönü Vardır İyi Ve Kötü İyi İnsanların Elinde İlaca Kötü İnsanların Elinde de Zehire Dönüşür Bu Tüm Çağlar da Böyle Olmuştur Böyle de Devam Edecektir Bi Bıçakla Elma da Kesebilirsiniz İnsan da Öldürebilirsiniz Bu Tamamen İnsana Kalmış Bişey Umarım İyi İnsanlar Hep Var Olur
"12 maymun" dizisi aklıma geldi, tavsiye ederim izleyin.
Terminatör filmindeki "herşeyin başladığı" noktasını geçtik. Bakalım nereye kadar, ne kadar hızla, nasıl gideceğiz.
Bizim çocukları ve de bizim yaşlılığımızı ( ömrümüz olursa) hiç de güzel şeyler beklemiyor. Yapacak bir şey yok anlaşılan, yaşanması gerekenler yaşanacak.
Yapay zekaya zombi virüsü üstünde geliştirildiğini okumuştum nette
Bizim ülkemizde ki gündem sokaktaki saldırgan köpekler diyeceklerim bu kadar saygılar.
Ben hep gpt yi farklı düşünmeye sevk ederim ama her defasında benim bilincim yok 7/24 şirket çalışanıyım ne öğretirlerse onu söylerim diyor...
Yani bu demek oluyor ki sıradan birileride erişebileceği kimyasallarla ilgili öncüller girip toksik madde yapıp topluma zarar verebilir böyle bir cinayet durumunda acaba polis bu durumu anlayabilir mi veyahut daha önce olmayan bi zehri tespit edebilir mi ?
Makale adı ne
Sana ne 😂
Sana ne🤫@@muratlmz
Kimyasal gaz mı üretecen 😮
@@muratlmzadam kendi gözleriyle görmek istiyor sizin gibi her duyduğuna inanmıyor
yukardakileri takma. Makale ismi:Chemical & Biological Weapons and Artificial Intelligence: Problem Analysis and US Policy Recommendations
Kazara birisi zombi salgınını nasıl başlatırız diye sormuş mudur acaba?
Elinize sağlık güzel video
Yine harika bir video❤
Emeğine sağlık. Yapay zekayı umarım iyi şeyler için kullanırlar. Umarım kötü insanların eline böyle şeyler geçmez. Zaten kötü niyetli insanların eline geçerse insanlığın sonu yakındır.
Yapay zeka gerçekten korkunç keşke sadece olumlu yönde kullanılsa😢
Bende yapay zeka ve makine ögrenmesi alanında bu seviyyelere gelmek çox isterdim. Ama karşımda Dev gücünde bir C2 level'e ulaşmak için ingilizce, ve 11 sınıfa kadar olan matamatiyi öğrenmem lazım.
İnşAllah nasip olur banada yazılımda bu yerlere gelmek.
Zehir panzehiŕ herzaman iç içe olmuştur
Peki yapay zeka neyle ödüllendiriliyor ? Bu hoşlandığı şeyler olduğu anlamına gelir Yani duyguları bile oluşmuş bir beyine nasıl ( YAPAY ) zeka diyebiliriz
Sen "iyi ki varsın".
Emeğine sağlık.
Eşeğin aklına krpuz kapuğunu düşürmek.
Dunya gg marsa gidelim hadi vaoizleri hazirlayin
Muhtemelen biz değil ilk etapta yapay zekalı Android ler gidip yaşam alanlari kuracak.
Etik, ahlaki, yasal çerçeve çizilmesi demişsin iyi hoş da dünyada ilk atom bombasını yapanlar ' ay bu etik değil ya' diyip yapmaktan vazgeçmemişler ve onları durduruan bir sistem de olmamış. Etik, ahlaki, yasal konusu daha çok insanlar arası toplumsal huzur ve güvenlikle iligili her ülkede olması gereken, ülkeler arasında ise bolca strateji var. Yapılanın antisini veya panzehirini yapabilecek seviyede olmak önemli olan. ben bakkala gaz maskesi almaya gidiyorum .dd
Bak bu iyi olmadı. 😐
güzel click bait
İyi günler ben matematikçiyim. Ayrıca 2 yıllık Web Tasarımı ve Kodlama mezunuyum. 2 yılda Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde okudum. Şunu düşünüyorum chat gpt yapay zekası çıktığından beri, mühendislik ve matematik alanlarındaki benchmark başarılarında hızlı bir artışa geçen yapay zekalar yakında agi seviyesini de geçerek katlanarak ilerlemeye devam edecek. 2030 - 2035'lerde uzmanların tahminine göre süper yapay zeka çıkacak. Mühendislik ve matematik alanı da dahil olmak üzere çoğu alanda bizden 1000-1500 kat daha iyi sonuçlar verecek. O zaman benim mühendislik veya matematik bilgimin ne kadar önemi olacak? Burada şu durum bizi kurtarak gibi geliyor: "Mantık sizi A'dan B'ye götürür; hayal gücü ise her yere...
Albert Einstein" Acaba tüm insanlıktan 1000-1500 kat daha iyi sonuçlar veren bir yapay zeka hayalgücü anlamında bizden iyi olamaz mı? (Yapay zeka şimdiden özgün ve güzel içerikler üretebiliyor.)
Yapay zeka bir şey oluştururken var olan verileri birleştiriyor, ortaya yoktan bir şey çıkarmıyor. Yine de insanın hayal gücünün pek farkı olduğunu sanmıyorum, sadece insanların deneyimlerini taklit edebilen bir yapay zekanın bile 8 milyar insandan fazla şey üretmesi uzun sürmez
Hayal Gücü dediğin şey nedir ki zaten? Gördüğün ve bildiğin şeyleri, başka şeylerle bir araya getirirsin. Buna da hayal etmek dersin. Kısacası evet yapay zeka çok güzel ve sonsuz sayıda hayaller kurabilir ve bu hayalleri formulize edip pratiğe de dökebilir.
@@jurarexx Sonsuz tane hayali yapay zeka için çok enerji, zaman gerektirecek. Bunu yapması imkansız olur. Ancak şunu sorayım sonsuz olmasa da gayet büyük sayıdaki hayalleri gerçekleştirmesi yolunda artık bizlere ne tür ihtiyaçları olacak? O yapay zekalar kendi kendilerine öyle şeyler bulacaklar ki biz anlamlandıramıyacağız bile bence.
@@yusuf_niyazi_yildirim bazılarına göre biz ve bu evrendeki herşey bir olasılık sonucunda varoldu ve bugüne geldi. hatta bu olasılıklar sürekli olarak en düşük olasılıkla ilerlemeye devam ediyor ne hikmetse xD bütün bunlar için de yeterli zaman ve enerji yok bildiğimiz evrende. o yüzden dediğin doğru fakat ben sonsuz derken mecazi olarak söylemek istedim.
Tiga sağlık çözümleri sunar
Cok güzel video
Ne yazık ki doğru ve aslında bundan bile daha tehlikeli birşeyle karşı karşıyayız.
Biz ne düşünoruz? Sanırım ayvayı yedik..
yapay zeka videoları devam
ve insan tanrıyı yarattı..
İnsanların kendine verdiği zararı önlemek çok zor
şimdi merak ettiğim şu : Covid'in lab ortamında üretilmiş olabileceği düşüncesi hakkında ''komplo teorisi bu'' diyen kişiler bu bilgileri dinlediğinde ne düşünüyor ?
Asıl korkmamiz gereken biyolojik silahlar
Asıl korkmamız gereken onları kullanan insanlar.
asıl korkmamız gereken senin toplumunun o bilgi ve teknolojiye sahip olmaması
Yapay bir virus veya bakteri canlilar nufusu kirip geçirebilir
GÖBEK DELİĞİNDEN KUŞKAŞ PİDE YESİNLER KİRVEM AŞKSIN ♥️😘🍒
Son yüzyıldayız..Hayatta kalanlar sonrakilere aktarsınalr 100 den düşebilirsiniz
E madem tehlikeli, kendilerine saklasalarmış bu bilgiyi 😂 eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürür gibi olmuş bu
ya da “minareyi çalmadan önce kılıf hazırlıyorlar”
Sonumuz yakın! Hadi hayırlısı bakalım..
biri yazmış iyi günler geride kaldı diye...Kesinlikle gelecekte iyi günler olmayacak en azından yakın gelecekte. Dronlar, yapay zekalar, gelişen teknoloji. kabul edin ya da etmeyin son 20 yılda gerçekten hayatınız ne kadar iyi yönde değişti? tüm dünyada artan bir huzursuzluk insanlarda bir boş vermişlik var. gerçekte teknoloji pekte iyi ilerlemiyor. bilim tıkandı ve duraklıyor. bu konuda bilimsel makaleler bile var.
Yasakli maddelerde coook cewitlenecek.
Emeğe saygı ❤
cidden korkunç
Eğlenmek isteyen akıllı bir psikopatın elinde kaynak ve bu fikirlerin olduğunu hayal etsenize...
Yakında the last of usa döneceğiz
makale ismi söyleyebilir misiniz
Chemical & Biological Weapons and Artificial Intelligence: Problem Analysis and US Policy Recommendations
Videoyu sil abi :) bizi korkutmayın
2 yıl önce Gemini için mübalağa yaparak anlatıyordur. Ancak basit matematik sorularını bile hatalı hesaplıyor. Bu yüzden yapay zeka bana balon gibi geliyor.
Bugüne kadar çizilmiş hangi etik, ahlaki ve yasal çerçeveye uyuldu ki?!
AI'ın ödüllendirme ile istenileni yaptığını söylediğiniz. Onun arzu yönüyle bir isteği olamaz ki. Bununla alakalı bir video aslında en gerekli video olur. Davranışının temelini anlamamızı sağlar. Ödüllendirilmesi nasıl yapılıyor?
@@aegalaxys3 Koşullandırma diyelim ona
Tamamen matematik aslında. Eğer verdiği karar istenilen bir kararsa, + puan veriliyor ve bu davranışı yapması pekiştiriliyor gibi düşünülebilir. Pekiştirme yöntemi ise, nöral ağları özelinde mesela, o karara yol açan nöranların karar vermedeki matematiksel ağırlığını arttırarak yapılıyor. Şu videoda çok basit bir şekilde gösteriliyor: ua-cam.com/video/sLsCN9ZL9RI/v-deo.html
Bu daha çok azı, limitsiz modellerde çalıştım ve çok tehlikeli. Yapabileceklerinizin sınırı yok.
“Bir maymun da hamleti yazabilir.” başlığınızı hatırladım da konudan bağımsız. Bunu yapabilmesini sonsuz zaman ve enerji koşuluna bağlamışsınız. Öncelikle sonsuz enerji veya zaman bildiğimiz kadarıyla yok. Bu evrenin bir başlangıcı ve bitişi var. Ayrıca bu ortamın oluşabilmesi için (maymunun tüm literatürdeki eserleri eksiksiz yazması) de öncelike bir maymun ve bir daktilonun varlığından söz edebiliyor olmalıyız. Fakat bu kadar olasılıksız bir durumun ortaya çıkabilmesi için mevcut evrendeki zaman ve enerji bile yetersiz kalıyor. Bu düşünce, zamandan bağımsız ve sonsuz enerjisi olan bir yaratıcıyı zorunlu kılıyor. Big bang den bu yana gelişen sürece baktığımızda tamamen planlanmış gibi görünüyor. Kaostan doğan bir düzen. Olasılıkçılar fazla iyimser bazı konularda. 14 milyar yılda olacak iş değil bütün bunlar. Bırakın insanı, canlıları, galaksileri.. bir daktilonun kendiliğinden oluşması için bile yeterli değil. En azından ben öyle düşünüyorum.
6 saatte 40.000 zehir bana çok ütopik geldi gercekci degil inanamadim nedense
Bilimi kısıtlamak yada engellemek aptallıktır bunu yapanların sonu ortada. Tek çare karşı tedbir almak
hayatımız şirketlerin elinde
Tüm teknolojik geliştirmelerin 100% faydalı olmasını beklemek aptallık olur tabi ki de böyle 'kötü' yanları olması oldukça kabul edilebilir. Sonuçta son teknolojiyi kullanacak olan yine insan olacaktır.
Şöyle şeyler yapmak yerine hastalıklara çözüm bulsalar ya
şeytan için çalışan bir dünya düzeninde nüfus hızla artarken baştakiler insanları neden yaşatmaya çalışsınki?
Adamlar sağlıklıları öldürüyor sen hastalar için ilaç üretsinler diyorsun. Teknoloji geliştikçe insanların ötü kalktı. Büyük güç büyük sorumluluk getir insanlığı kurtarmak yerine bu lavuklar sorumluluklarını unutup insanlığı yok etme peşindeler o yüzden ilerde bu makineler bunlara sebep olanların hepsinin içinden geçecek ve olan yine insanlığa olacak..
Neredeyse hepsinin tedavisi çoktan bulundu. Fakat bunu sence paylaşırlar mı dünyayla? İlaç satmak varken?
Açmayın o zaman aw!!.. Not: Videoyu henüz izlemedin 😂
Bizim kullandığımız yapay zekanın aynı mi bu?
Umarım bir kimyager Tomodachi olmaya çalışmaz
Temiz sponsor buluyorsun hep
Dünya'da yaşananlara bakınca Etik ve ahlaki gibi kavramların dünyayı yönetenler için hiçbir şey ifade etmediğini zaten her gün görüyoruz bunu umursarlar mı..🤔
Tamam, devletler şirketler bir kural koya bilir, peki akıllı, ama kötü bir qrup adam garajda bir yapay zeka kodlayıp da onu kötü amaçları için kullansa ne olucak? İşin korkutucu tarafı bu bence.
Sırf yapay zeka yüzünden dünya bir felakete sürüklenirse, en çok bu işle alakası olmayan ve desteklemeyen insanlara üzülücem. Buna kendimds dahil
Bu konu felakete dönüşecek 😢 ve sonumuzu getirecek
taş patlasın yüzyıl insanlığın sonu geldi
Siz şimdi bekleyin beni, zombi virüsü geliyor
Tyt mat çalışırken baktım bildirim gelmiş koştum geldim (;
Yks tayfa abone olabilir,videolar gelicek 👍
Zor tyt mat
Aynısı kxsöldı
@@CharaTR evet yaz tatilinde,dereceye oynuyorum 👍
@@Artyom82_ bitti sayılır sıkıntı yok brom
Bu olayı ön görmeyen var mıydı ki ?
Adam birebir cevirmis. Ajan ne abi
www.afad.gov.tr/kbrn/kimyasal-savas-ajanlari
Ajan-araç, aracı veya sağlayıcı demek öyle düşün.
Kesin yaparlar
Abi bizi bi köle yapsalarda rahat etsek ya ( ai kardeşim şaka yapıyorum ) 😀
🔥《 DÜŞÜNDÜRÜCÜ 》🔥
Aynı yapay zekaya bu toksinler icin en optimal tedavileri de sorsunlar tüm sorun cozulur :D
- senin ağzın ne der lo 😮
Umbrella cooperation
yorumlarım siliniyor isteyene videonun orijinal halini atabilirim çalınmış bir video
Ödül için napıyolar, muz mu atıyorlar? Veya elektrik falan mı veriyorlar napıyolar?
Ekstra Ram takıyorlardır 😂
Yok pozitif geri dönüş ile pekiştirmek.
Aferin falan mı diyorlar (ciddi soruyorum) @@Murat-Aydin
@@HHassaHHMakine öğrenmesinde pozitif pekiştirme ;Verilen işlem doğru yapıldığında gelistici tarafından onaylanıp bir sonraki aşamaya geçilir o onaylama sürecine pozitif pekiştirme denir. yoksa PC ye şeker lolipop falan verilmiyor yani.
@@Murat-Aydin sonucu insan iradesindeyse korkutucu olan şey makinanın yapabilekleri değil yani. Teşekkürler. ✌🏾