Eskiyen, Kullanmadığınız Cep Telefonlarınızı Ne Yapıyorsunuz?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 вер 2024
  • Dünyada 2020 yılında toplam 54 milyon ton elektronik atık üretildi. Bu sayı yılda 5.347 tane Eyfel Kulesi veya 36 milyon adet otomobil üretmeye denk. Yani 2020 rakamlarına göre dünyada kişi başı 7 kilogram, ülkemizde ise kişi başı 10 kilogram elektronik atık oluşmuş.
    Eskiyen, kullanılmayan cep telefonları, diğer e-atıklar gibi içerdikleri maddeler nedeniyle çevre, iklim ve dolayısıyla sağlığımız üzerinde büyük bir tehlike oluşturuyor.
    Ben de bu cep telefonları ve e-atıklar ile ilgili bilgi almak ve nasıl değerlendireceğimizi öğrenmek için uzun yıllardır iklim ve çevre sorunları ile mücadele eden Vodafone’a, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin’e gittim. Benim ve ekibimin eski cep telefonlarımızı teslim ettim, cep telefonları ve e-atıklar ile ilgili önemli bilgiler aldım.
    “Gezegen İçin Bir Milyon Telefon” kampanyasına siz de katılmak ister misiniz?
    Vodafone Grubu’nun WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) iş birliğiyle başlattığı “Gezegen İçin Bir Milyon Telefon” kampanyasını öğrendim. Küresel karbon emisyonunu azaltmayı amaçlayan bu kampanya ile toplanacak her cep telefonu için WWF-Türkiye’ye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) bağışta bulunuluyor. Kampanyanın hedefi tüm dünyada toplam bir milyon cep telefonun geri dönüştürülmesi.
    Yenilenmiş bir cep telefonu, yeni üretilmiş bir cep telefonuna göre iklim değişikliğine %87 daha az etki ediyor; karbon salımını yaklaşık 50 kilo azaltırken 77 kiloya yakın hammadde tasarrufu sağlıyor.
    Eskiyen, kullanmadığınız cep telefonlarınızdan fayda sağlayarak kurtulabilirsiniz!
    Vodafone toplanan eski telefonlarını ya takas ediyor ya yeniliyor ve 2. el olarak satıyor ya da geri dönüşüme dahil ediyor. Her şekilde çevreye, iklime, sağlığımıza ve ekonomiye katkıda bulunuyor.
    Vodafone iklim ve çevre sorunları ile mücadele kapsamında, cep telefonu dışında ürettiğimiz e-atıklar için başka adımlar da atmış. Mağazalarını sürdürülebilir ve çevreci mağazalara çevirmiş. Yenilenebilir plastikten üretilen sim kartı, Eko-SIM kartı kullanıma sunmuş. E-atıkları toplayarak “Bu Atıklar Kod Yazıyor” Projesi ile 8 ilde kodlama sınıfları açmış, 10 bin çocuğa kodlama öğretmiş, öğretmeye devam ediyor.
    Şimdi, evinizde, çekmecelerinizde eskiyen, kullanmadığınız cep telefonlarını geri dönüştürme zamanı…
    Vodafone’un çevreci bir marka olarak dünyamız için gösterdiği çabayı biz de destekleyelim… Unutmayalım, dünyamızı korumak birlikte mümkün.

КОМЕНТАРІ • 3

  • @mucahitinan9641
    @mucahitinan9641 8 місяців тому +1

    Eski telefonları alıp geri dönüştürüyoruz. Eski telefonlarınızı atmak yerine bize gönderebilirsiniz

  • @tahribat_music
    @tahribat_music 7 місяців тому

    Hatırası var diye saklıyorum çalışıyor ❤️