Asta ziceam și eu. Îi un pătrat cu geamuri. Zici că-i business center-ul din sat, așa arată. Și culoarea aia, OMG! Zici c-o fost văruita de forțele navale.
ma bucura enorm de mult acest proiect reusit deoarece de multi ani gindeam la o astfel de casa construita fara sa stiu sau sa gindesc ,ca altcineva va pune in practica aceasta gindire care mie imi incoltea in minte de a o pune in practicva ,insa nu gindeam si la acele experimente pe care domnul horea le pune in a^plicatie cu presurizarea si depresurizare aaerului din locuinta ceea ce mqa depseste cu mult:sunt extrem de fericit ca si romanii pot face astfel de tehnologi ceea ce ma face foarte fericit ,mult succes doresc domnilor ce au pus dzeja in practica acest proiect mai mult decit minunat !
Am făcut personal test.am lucrat și la un chirpici armat dispers și a rezistat la 10tone presiune(am și video de la universitatea de construcții din Iași).
Frumos!!!Foarte buna ideea de a pune instalația de apa pe exteriorul pereților, am văzut un perete încolțit datorita unei țevi de cupru cu mici probleme...Cat despre foc nu are absolut nici o problema.In Fr la case asemănătoare obligatoriu se montează sistem de îndepărtarea insectelor si rozătoarelor cu ultrasunete...Ma bucur sa vad ca si in Ro apar soluții tot mai diversificate de a construii eficient.Felicitări!!!
Salut! Daca esti interesat de ce facem noi te asteptam pe site-ul www.biobuilds.com sau scrie-ne un mail pe healthy@biobuilds.com si iti vom da toate detaliile de care ai nevoie!
Mi-ar fi plăcut să văd ,macar poze, cu etapele de construcție. George sa faci un video și cu actele și aprobările necesare începerii construcției unei case. Și nu în ultimul rând Paște fericit. Hristos a înviat.
Demersurile legale sunt exact aceleasi ca la o casa normala, adica certificat de urbanism - proiect - autorizatie de construire. Sistemul constructiv utilizat este prefabricat pentru a micsora timpul de executie si de a evita expunerea la intemperii intr-o etapa intermediara de lucru. Sunt, totusi, cateva etape de lucru pe santier. Una dintre ele este executia fundatiei care, evident, nu poate fi prefabricata in cazul unei locuinte.
La cu arată umbra casei, se pare că orientarea ferestrelor nu e chiar la sud, ci mai degrabă la vest. Felicitări pentru concept și realizare. Ideea serei pe interior e genială.
Interesantă soluție. Urmărindu-te am aflat în prima fază că pe lângă CLT există și o soluție alternativă locală și anume timberframe, dar iată că soluțiile nu se opresc aici. Ca o părere personală a ta, dacă ar fi să clasifici cele 3 soluții având în vedere costuri, eficiență, fiabilitate, care ar fi cea mai ok soluție?
@Johnny Ericsson Multumesc pentru sugestie, dar ma refeream strict la lemn si metodele moderne. Cele clasice cum ai sugerat, caramida, bca, betoane si fier si chiar lemn din barne cum se faceau o data, nu ma intereseaza.
Felicitări omului, foarte frumos ... și felicitări George pentru tot ce faci ..!!! Am o întrebare , văd foarte mult rigips ... materialul asta este ecologic ?
Salut Adrian ... ma refeream la interior ...am văzut ceva rigips acolo ... dacă nu ma înșel bineînțeles ..... și eram și curios cât de ecologic este rigipsul ....
Bună ziua! Întrebarea mea este dacă la o astfel de casa este necesara izolarea? Orice fel de izolare, finisare, "zugraveala" etc... Va mulțumesc și urmăresc cu drag și curiozitate toate filmulețele dumneavoastră
Casa aceasta e atât de eficientă încât bate 5 case care au aceeași suprafață si aceleași dimensiuni făcute pe sistem convențional! Bravo realizatorilor proiectului RIA👈
Salut , super interesant , dar in același timp ma gândesc la duritatea peretelui , am o mică dilema (curiozitate ) ..ca de exemplu : dacă as dori sa montez un mobilier sau un boiler ( ceva mai greu ) ma gândesc ca nu este același sistem de prindere cu dibluri și holșuruburi ..
Dacă asta îți aduce aminte de Maramureș înseamnă că ai nevoie de o reamintire! Degeaba e sănătoasă și pasivă daca arată cum arată! Până la urmă a nevoie și de design!
Acum 7 ani am participat la ridicarea unei case din baloti de paie în comuna Glodeanu Silistea sub îndrumarea lui Stefan Ohnesorg, un constructor german, îndrăgostit iremediabil de România dinainte de 89, care ridica 4-5 case din baloti de paie pe an în Germania. Panouri din baloți de paie asemănătoare celor realizate de Alin Muste și Biobuilds am intenționat să fac și eu, după modelul celor de la Ecococon. Lipsa spațiului/atelierului m-au determinat să renunț la idee. Totuși 160-180 euro/mp de panou, cum spune Alin Muste nu este puțin. La o casă de 100 mp doar panourile de paie ar costa aproximativ 15.000 euro. Cu un lucru nu m-a convins Alin Muste. Niciun material de constructie nu se simte bine în apă, dar la o inundație îndepărtezi folia anticondens și apa/umiditatea ies din balot ? Am mari rețineri că este așa. În primii 50 de viață nu am avut nicio inundație și probabil nici în următorii 50 Am depășit etapa baloți de paie și de ceva timp cochetez cu ideea de casă din hempcrete. Consider că prezintă mai multe avantaje
Hempcrete - aud prima data de asta si o sa intru sa caut ce este. Stiu ce este hemp, dar fiind o canabinoida nu pune probleme de obtinere? As aprecia sincer un raspuns desi nu sunt constructor, dar pentru cultura mea.
@@mihaisamaila7646 Am scris hempcrete, ca să nu scriu beton din cânepă ( practic puzderie de cânepă care este un subprodus ). Doar pentru cultivarea cânepii industriale, sativa trebuie luate niște aprobări. Dacă vrei să cumperi puzderie, sunt câțiva cultivatori mari la noi care vând așa ceva. Cânepa indiană este cea cu probleme de THC.
Da, as vrea sa vad toate aceste teste impreuna cu Adi intr-o sectiune dedicata a Case Bune.. ar fi super sa stie toata lumea la ce se poate astepta de la acele module din paie si de asemenea ar fi si mai util sa vedem diferite moduri de montaje cum treci cu cablurile si tevile prin ele... la modul daca pe viitor ai nevoie sa dai o gaura sa montezi o antena pe perete la exterior sau sa montezi un bec/aplica etc :) Frumos ar fi fost sa vedem si noi daca este posibil ceva filmari din diferite etape de constructie, ce probleme pot aparea la folosirea acestor module care trebuiesc considerate inainte sa te apuci sa construiesti o casa din ele..nu neaparat pasiva, dar macar sa inlocuiesti caramida cu ele si tencuiala clasica ar fi ceva...
Este o casa în care trebuie sa investești banii destul de mulți pentru a deveni fuctionala nu este un proiect care o sa prindă în Romanica Dacă vrei repede rezistent și relativ ieftin și fuctional atunci apelează la containere cele maritime sunt ok din 4-5 bucati faci o super casă ieftina durabilă și fuctionala!
Interesant...casa tip cutie cu gauri.Ceva nou.N-am vazut asa ceva;-))).A fost deranj mare la proiectare.Framantari ,etc.Ok,pasiv ,deschideri spre Sud...dar sa aibe forma de casa neica.Ptr ca nu are.Depozit cu locuinte,ceva .
desi ma gandesc ca paiele sunt tratate si ignifugate , totusi un test la foc ar fi interesant si de dorit. Dealtfel, felicitari pentru acest tip de locuinta, se misca si la noi, macar oamenii de la tara au posibilitatea de valorificare mai buna a paielor din culturile agricole.
Casele din timber frame, CLT sau paie nu rezista la foc. Testul cu acel gratar pe CLT nu este elocvent. O flacara intretinuta pe o suprafata plana orizontala (podea in cazul gratarului pe CLT) va genera un strat carbonic de izolare la foc (cenusa = strat de carbon = nu intretine arderea). Problema se pune atunci cand peretii sunt verticali sau orizontali (tavane si grinzi de rezistenta). In aceste cazuri cenusa va "curge" sub actiunea gravitatiei pe podea. Rezultatul... In acest caz flacara se va propaga in material fara probleme. Ce se intampla de fapt cand incendiul se manifesta intr-o camera? Daca avem suficiente materiale combustibile in acel saptiu (mobilier,pat, textile...) o sa avem surpriza sa constatam ca temperatura degajata va atinge foarte rapid 1000-1500 grade C. In acest caz, aceste materiale (lemn, paie) vor arde accelerat datorita efectului de "gazeificare". Sa nu o mai lungesc... Singura protectie la foc pe care o ai intro casa de lemn este data de stratul de ignifugare (de obicei doua straturi din placi de gips carton cu protectie la foc + vata minerala). Daca flacara a trecut de acest strat, si a intrat in structura peretelui datorita rabatului la calitatea executiei lucrarii sau calitatii materialelor folosite... Adio casa... Nu iti faci o casa de lemn ca sa reziste la foc... Nu iti faci o casa din beton ca sa reziste la foc... In cazul caselor din beton ramane ceva in picioare, nu se propaga focul in structura, daca nu ai un "traseu combustibil" sacpi cu un incendiu local... Te feresti de foc... Concluzia... Faceti testul la foc corect. Camera la dimensiuni, dotata cu fereastra, usa si accesoriile interioare (pat, mobilier, textile). O sa constatati ca punctul vulnerabil va fi in zona de montaj pentru usa respectiv fereastra, pentru ca acolo absolut nimeni nu monteaza un sistem de ignifugare. Asteptam testul. Cat de sanatoase sunt aceste case? Cat de sanatoase sunt casele in general? Nu sunt... Sulf in gips carton, vata minerala va genera particule nocive si abrazive pe toata durata de viata a constructiei, Substante volatile si cancerigene degajate de solutiile de hidroizolatie si ignifugare...
Bună emisiune, cu câteva excepții s-ar putea intitula "Case bune de demolat. O imensă compasiune pentru locatarul acestui showroom (pentru el nu e contradicție in termeni) . După epoca demolărilor ceaușiste a venit si vremea reconstruirilor... haotice, pentru ca deh, dacă reglementari nu sunt sa te împiedice sa ridici asemenea hidoșenie, mai rămâne doar bunul simț,... sau lipsa lui. Dar vecinii cu ce au greșit?
ati intuit corect faptul ca, datorita densitatii mici, paiele nu izoleaza fonic bine, insa aici discutam de o compactare la 150 kg pe metru cub. La aceasta densitate nivelul de izolare fonica este peste standarde. Izolarea fonica a unei cladiri este un termen general si poate insemna izolarea fonica a zonelor private de restul casei sau a locuintei in sine de mediul exterior. Cat priveste testul la foc, aveti aici cateva informatii: ua-cam.com/video/Lr068L2mQCQ/v-deo.html
Ai dreptate! Hai sa le construim din ce? Beton? Metal? Plastic? Care din astea sunt mai "bio" decat lemnul? Lemnul e o resursa, se CULTIVA si RECOLTEAZA...
Are un arhitect celebru din uk o casa asemanatoare doar ca e sub forms de semi-luna! Arcul interior e din sticla iar geamurile camerelor se afla in tavan fara ferestre in pereti! Daca vreti foto va pot trimite
Testați tot ce se poate testa ... vreau sa vadă și nevastă-mea ca sa poate și din paie ... Am o întrebare : pe rotund se pot face pereți ? Parca este totuși prea “pătrățoasă” ...pentru gustul meu (parca tot ca la bloc... totul in unghi drept). Merci mult George. Spor in toate!
Mă întreb cum vor arăta paiele după 10-15 ani-20 ani. Ce va fi în interiorul pereților? Nu cred că ne dorim să construim case după modelul mașinilor: după 10 ani, alta.
Problema este ca va avea cun perete cu suprafata foarte mare pe nord. Adica pierderi... In ceea ce priveste amplasamentul panourilor fotovoltaice, pentru ca acestea trebuiesc curatate de zapada si praf, recomand instalarea acestora in zone mai accesibile, adica nu pe acoperis. :)
@@DanNicolaeServerHost bune argumentele dar nu destul de convingătoare încât sa nu faci căderea spre sud. În primul rand acum acoperișul acum fiind spre nord este mai puțin încălzit de soare deci după teoria ta înseamnă pierderi.
No idea what you talking about , but this house is for sale in Damboviza area ? Price ? Can you build for me same near Targoviste? ( please SUBTITLES in English or Spanish or Italian or French ..)
Marea problemă cu aceste case este că arată mai mult ca niște hale ... ar fi interesante detalii despre prețuri, suprafețe, costuri de întreținere, le găsim pe site? E și un fel de reclamă la panourile alea cu paie? Nu intră șoarecii în ele? Ce garanție se oferă la panouri? Vrem test!
Mie îmi cam dau cu virgula niște chestii: casă pasivă, dar consumăm energie ca sa schimbăm aerul din ea la fiecare 2 ore? Adevaratele case pasive sunt cele de tip earthship! Ai aer conditionat "natural", încălzire naturală. Dar da, sunt cam urâte! Unele, nu toate!
0,4 am primit eu la Blower- test door si inginerul mi-a spus ca, coeficientul pt casa pasiva e intre 0,2 1/h si 0,6 1/h deci, foarte bine. Tin sa precizez ca am casa din caramida cu izolatie de perlite de 36,5 cm si restul betoane.
Daa, vreau sa vad neapărat un test de foc pe acele panouri. Mi se pare foarte interesant 👍
iti dai seama ca arde :)
Jadon contează cum și în cât timp. Eu cred că vom avea o surpriză plăcuta :)
Æ
@@PixelPlayground-h7s s-ar putea să nu. și eu-s curios sa văd ce se întâmplă.
@@PixelPlayground-h7s Incearca sa dai foc la un balot de paie, nu arde din lipsa oxigenului, roata a fost inventata demult.
Faceți toate testele necesare mai ales ca aceasta soluție este fabricata la noi în tara. Felicitări!
E foarte draguta la exterior. Zici ca e showroom auto.
:))))
pai tipul poate a facuto dupa modelul cerintelor , ai auzit ca are firma ,poate si pentru epunere de produse.
Draguta ca showroom,ca si casa....,nu prea.
Omul își face o seră. Nu ii nici un show room ;)
Asta ziceam și eu. Îi un pătrat cu geamuri.
Zici că-i business center-ul din sat, așa arată.
Și culoarea aia, OMG! Zici c-o fost văruita de forțele navale.
ma bucura enorm de mult acest proiect reusit deoarece de multi ani gindeam la o astfel de casa construita fara sa stiu sau sa gindesc ,ca altcineva va pune in practica aceasta gindire care mie imi incoltea in minte de a o pune in practicva ,insa nu gindeam si la acele experimente pe care domnul horea le pune in a^plicatie cu presurizarea si depresurizare aaerului din locuinta ceea ce mqa depseste cu mult:sunt extrem de fericit ca si romanii pot face astfel de tehnologi ceea ce ma face foarte fericit ,mult succes doresc domnilor ce au pus dzeja in practica acest proiect mai mult decit minunat !
Am făcut personal test.am lucrat și la un chirpici armat dispers și a rezistat la 10tone presiune(am și video de la universitatea de construcții din Iași).
Frumos!!!Foarte buna ideea de a pune instalația de apa pe exteriorul pereților, am văzut un perete încolțit datorita unei țevi de cupru cu mici probleme...Cat despre foc nu are absolut nici o problema.In Fr la case asemănătoare obligatoriu se montează sistem de îndepărtarea insectelor si rozătoarelor cu ultrasunete...Ma bucur sa vad ca si in Ro apar soluții tot mai diversificate de a construii eficient.Felicitări!!!
Te felicit pentru filmuleț ! Aș și eu să construiesc o astfel de casă , vreau mai multe detalii . Hristos a înviat !
Salut! Daca esti interesat de ce facem noi te asteptam pe site-ul www.biobuilds.com sau scrie-ne un mail pe healthy@biobuilds.com si iti vom da toate detaliile de care ai nevoie!
Acel "living" este GENIAL, MONUMENTAL, SUPER, N-AM CUVINTE... wow.
Test test test test peretilor din paie!! Vrem test si pe partea rezistentei mecanice! Foarte interesat clipul asta! Bravo George!👍👍
Bravo! băiat deștept.Am ridicat o casa cu paie in Huși(casa Huși 62mp)
Mergeti la Ceptura sa vedeti si casa lui Arthur care este 100% ecologica
Ar fi ceva... Sa explice Artur cum izoleaza casa... As plati pt asta.
@@mirceamihai94 +1
@@WippyOfficialChannel Arthur ii mic copil pe langa astia: ua-cam.com/video/QFkbhD6KbmU/v-deo.html
Cu patrati de 8 pe 8
Fix la el ma gandeam 😂
Mi-ar fi plăcut să văd ,macar poze, cu etapele de construcție. George sa faci un video și cu actele și aprobările necesare începerii construcției unei case. Și nu în ultimul rând Paște fericit. Hristos a înviat.
Salut! Am pus câteva foto in articol: casebune.ro/cum-construiesti-o-casa-pasiva-din-paie-casa-ria/
Succes!
Demersurile legale sunt exact aceleasi ca la o casa normala, adica certificat de urbanism - proiect - autorizatie de construire. Sistemul constructiv utilizat este prefabricat pentru a micsora timpul de executie si de a evita expunerea la intemperii intr-o etapa intermediara de lucru. Sunt, totusi, cateva etape de lucru pe santier. Una dintre ele este executia fundatiei care, evident, nu poate fi prefabricata in cazul unei locuinte.
daaa, vreau sa vad toate testele (apa, foc, insecte, cutremur) pe acele panouri 👍👍👍
soareci...
La cu arată umbra casei, se pare că orientarea ferestrelor nu e chiar la sud, ci mai degrabă la vest. Felicitări pentru concept și realizare. Ideea serei pe interior e genială.
Foarte tare! Respect ...Mai rar asa oameni! Jos palaria, George!
Ce o sa zica nevasta-sa cand va trebui sa spele geamuri inainte de pasti? :) :) :) :)
😂😂😂😂 le spala si gata 😉
Exista nanoparticule tehnologice pentru a nu mai spala geamurile cu o simpla aplicare pe suparafata!!!
@@johnlove6206 interesant....mersi de infornatie.
@@johnlove6206 mersii sănătate
plateste echipe de lucru cu banii economisiti iarna la caldura...
Asteptam testul paielor la foc George !
Sa ai succes in continuare 👍
Super! As fi interesat de mai multe detalii. De la A la Z
Hristos a inviat! Ma uit cu mare interes la tot ce faci mult success!!
Salut george fa te rog un video despre casele modulare sau cele din container cum ar fi acte necesare daca iti trebuie autorizație de construcție etc
Interesantă soluție. Urmărindu-te am aflat în prima fază că pe lângă CLT există și o soluție alternativă locală și anume timberframe, dar iată că soluțiile nu se opresc aici. Ca o părere personală a ta, dacă ar fi să clasifici cele 3 soluții având în vedere costuri, eficiență, fiabilitate, care ar fi cea mai ok soluție?
@Johnny Ericsson daca nu vrei sa renunti la grija cutremurelor, atunci caramida e OK.
@Johnny Ericsson Multumesc pentru sugestie, dar ma refeream strict la lemn si metodele moderne. Cele clasice cum ai sugerat, caramida, bca, betoane si fier si chiar lemn din barne cum se faceau o data, nu ma intereseaza.
Faina, faina. Ca o sura!
Felicitări omului, foarte frumos ... și felicitări George pentru tot ce faci ..!!! Am o întrebare , văd foarte mult rigips ... materialul asta este ecologic ?
Salut Adrian ... ma refeream la interior ...am văzut ceva rigips acolo ... dacă nu ma înșel bineînțeles ..... și eram și curios cât de ecologic este rigipsul ....
Bravo George , un videoclip la nivelul așteptărilor ! Mia plăcut casa , o idee îndrăzneață! Felicitări, și continuă așa !
Da, cred ca toti vor sa vada un test. Dar ar fi super daca puteti da foc acestui panou cu paie si unul conventional pentru a putea compara.
in timp aceste paie dezvolta fungi, ciuperci, mucegaiuri?
Urat proiect, interesant panoul, pentru un grad de succes recomand proiecte tip de case gata proiectate, vandute la chit.
este o casa frumoasa si ecologica, dar eu am o intrebare daca vrei sa pui un dulap pe perete va sta daca prinzi dulapul de peretele din paie?
Si eu astept testul la placi. Mi se pare foarte tare ce au realizat oamenii. Sunt tare curios de test. Haideti cu testtuuuulllllll :)
Bună ziua! Întrebarea mea este dacă la o astfel de casa este necesara izolarea? Orice fel de izolare, finisare, "zugraveala" etc... Va mulțumesc și urmăresc cu drag și curiozitate toate filmulețele dumneavoastră
Casa aceasta e atât de eficientă încât bate 5 case care au aceeași suprafață si aceleași dimensiuni făcute pe sistem convențional! Bravo realizatorilor proiectului RIA👈
E frumoasa rau de tot, showroom-urile plang cand o vad.
😂😂😂
Salut , super interesant , dar in același timp ma gândesc la duritatea peretelui , am o mică dilema (curiozitate ) ..ca de exemplu : dacă as dori sa montez un mobilier sau un boiler ( ceva mai greu ) ma gândesc ca nu este același sistem de prindere cu dibluri și holșuruburi ..
Dacă asta îți aduce aminte de Maramureș înseamnă că ai nevoie de o reamintire! Degeaba e sănătoasă și pasivă daca arată cum arată! Până la urmă a nevoie și de design!
Acum 7 ani am participat la ridicarea unei case din baloti de paie în comuna Glodeanu Silistea sub îndrumarea lui Stefan Ohnesorg, un constructor german, îndrăgostit iremediabil de România dinainte de 89, care ridica 4-5 case din baloti de paie pe an în Germania.
Panouri din baloți de paie asemănătoare celor realizate de Alin Muste și Biobuilds am intenționat să fac și eu, după modelul celor de la Ecococon. Lipsa spațiului/atelierului m-au determinat să renunț la idee. Totuși 160-180 euro/mp de panou, cum spune Alin Muste nu este puțin. La o casă de 100 mp doar panourile de paie ar costa aproximativ 15.000 euro.
Cu un lucru nu m-a convins Alin Muste. Niciun material de constructie nu se simte bine în apă, dar la o inundație îndepărtezi folia anticondens și apa/umiditatea ies din balot ? Am mari rețineri că este așa. În primii 50 de viață nu am avut nicio inundație și probabil nici în următorii 50
Am depășit etapa baloți de paie și de ceva timp cochetez cu ideea de casă din hempcrete. Consider că prezintă mai multe avantaje
Hempcrete - aud prima data de asta si o sa intru sa caut ce este. Stiu ce este hemp, dar fiind o canabinoida nu pune probleme de obtinere? As aprecia sincer un raspuns desi nu sunt constructor, dar pentru cultura mea.
@@mihaisamaila7646 Am scris hempcrete, ca să nu scriu beton din cânepă ( practic puzderie de cânepă care este un subprodus ). Doar pentru cultivarea cânepii industriale, sativa trebuie luate niște aprobări. Dacă vrei să cumperi puzderie, sunt câțiva cultivatori mari la noi care vând așa ceva. Cânepa indiană este cea cu probleme de THC.
Da, as vrea sa vad toate aceste teste impreuna cu Adi intr-o sectiune dedicata a Case Bune.. ar fi super sa stie toata lumea la ce se poate astepta de la acele module din paie si de asemenea ar fi si mai util sa vedem diferite moduri de montaje cum treci cu cablurile si tevile prin ele... la modul daca pe viitor ai nevoie sa dai o gaura sa montezi o antena pe perete la exterior sau sa montezi un bec/aplica etc :) Frumos ar fi fost sa vedem si noi daca este posibil ceva filmari din diferite etape de constructie, ce probleme pot aparea la folosirea acestor module care trebuiesc considerate inainte sa te apuci sa construiesti o casa din ele..nu neaparat pasiva, dar macar sa inlocuiesti caramida cu ele si tencuiala clasica ar fi ceva...
Prezentare pentru casa alba(cea ovala) din dreapta casei Ria...
Este o casa în care trebuie sa investești banii destul de mulți pentru a deveni fuctionala nu este un proiect care o sa prindă în Romanica Dacă vrei repede rezistent și relativ ieftin și fuctional atunci apelează la containere cele maritime sunt ok din 4-5 bucati faci o super casă ieftina durabilă și fuctionala!
Salut George, poți să lași te rog frumos mai multe detalii despre aceasta firma ?mulțumesc frumos.
Salut! Găsești informații aici: casebune.ro/cum-construiesti-o-casa-pasiva-din-paie-casa-ria/
Și sub video in YT.
Succes!
Ieri in LIVE ai zis ca nu vor fi postari astazi !!! 😊
Interesant...casa tip cutie cu gauri.Ceva nou.N-am vazut asa ceva;-))).A fost deranj mare la proiectare.Framantari ,etc.Ok,pasiv ,deschideri spre Sud...dar sa aibe forma de casa neica.Ptr ca nu are.Depozit cu locuinte,ceva .
Sti sa storci de informații. Exact ce am întreba noi tu deja te gândești și pui și întrebarea. E o plăcere sa te urmărim!
Paiele alea nu o sa putrezeasca ?
Paște fericit george! 🥂✌️
desi ma gandesc ca paiele sunt tratate si ignifugate , totusi un test la foc ar fi interesant si de dorit. Dealtfel, felicitari pentru acest tip de locuinta, se misca si la noi, macar oamenii de la tara au posibilitatea de valorificare mai buna a paielor din culturile agricole.
Merge de minune o mini plantatie de cannabis la câtă lumina naturala este in casa asta !!✌️✌️😂
George, pentru ceva asemanator cauta firma ModCell ( Bristol, UK). Au construit pana in prezent scoli, case pasive, blocuri etc. Multumesc
Foarte scump oricum
Ar fi utile cateva teste pe aceste panouri
Casele din timber frame, CLT sau paie nu rezista la foc. Testul cu acel gratar pe CLT nu este elocvent. O flacara intretinuta pe o suprafata plana orizontala (podea in cazul gratarului pe CLT) va genera un strat carbonic de izolare la foc (cenusa = strat de carbon = nu intretine arderea). Problema se pune atunci cand peretii sunt verticali sau orizontali (tavane si grinzi de rezistenta). In aceste cazuri cenusa va "curge" sub actiunea gravitatiei pe podea. Rezultatul... In acest caz flacara se va propaga in material fara probleme. Ce se intampla de fapt cand incendiul se manifesta intr-o camera? Daca avem suficiente materiale combustibile in acel saptiu (mobilier,pat, textile...) o sa avem surpriza sa constatam ca temperatura degajata va atinge foarte rapid 1000-1500 grade C. In acest caz, aceste materiale (lemn, paie) vor arde accelerat datorita efectului de "gazeificare". Sa nu o mai lungesc... Singura protectie la foc pe care o ai intro casa de lemn este data de stratul de ignifugare (de obicei doua straturi din placi de gips carton cu protectie la foc + vata minerala). Daca flacara a trecut de acest strat, si a intrat in structura peretelui datorita rabatului la calitatea executiei lucrarii sau calitatii materialelor folosite... Adio casa... Nu iti faci o casa de lemn ca sa reziste la foc... Nu iti faci o casa din beton ca sa reziste la foc... In cazul caselor din beton ramane ceva in picioare, nu se propaga focul in structura, daca nu ai un "traseu combustibil" sacpi cu un incendiu local... Te feresti de foc... Concluzia... Faceti testul la foc corect. Camera la dimensiuni, dotata cu fereastra, usa si accesoriile interioare (pat, mobilier, textile). O sa constatati ca punctul vulnerabil va fi in zona de montaj pentru usa respectiv fereastra, pentru ca acolo absolut nimeni nu monteaza un sistem de ignifugare. Asteptam testul. Cat de sanatoase sunt aceste case? Cat de sanatoase sunt casele in general? Nu sunt... Sulf in gips carton, vata minerala va genera particule nocive si abrazive pe toata durata de viata a constructiei, Substante volatile si cancerigene degajate de solutiile de hidroizolatie si ignifugare...
Foarte bun comentariu și logic
Abea aștept testul , paie vs foc 😎
Cum se numesc grinzile amintite la minutul 26:50, ce pot inlocui grinzile existente?
Sper sa vad un video si despre case pe structura metalica. Sunt foarte interesat dar și putin reticent. Numai bine!
Foarte scump .
Super casă!
Ma intereseaza sa vad testul!!! Vreau testul!!!
Bună emisiune, cu câteva excepții s-ar putea intitula "Case bune de demolat. O imensă compasiune pentru locatarul acestui showroom (pentru el nu e contradicție in termeni) . După epoca demolărilor ceaușiste a venit si vremea reconstruirilor... haotice, pentru ca deh, dacă reglementari nu sunt sa te împiedice sa ridici asemenea hidoșenie, mai rămâne doar bunul simț,... sau lipsa lui. Dar vecinii cu ce au greșit?
Ador geamurile mari, pe tot peretele. Cum e partea de izolatie pe timp de iarna?
praf
Cum adica pompa de caldura aer-aer? Adica aer conditionat? Aici nu am inteles
Ce buget ar trebui sa ai?
Felicitări și spor la treabă!
Va rog un pret si cine se ocupa de constructia acestor case
Daca termoizolatia exterioara panourilor lipseste, cum a rezolvat cu puntile termice aflate in zona cadrelor?
CADRUL DE LEMN ARE ACELAS ROL CA SI PAIELE DACA ERA STRUCTURA DE METAL BETON etc. NECESITA IZOLARE EXTERIOARA PENTRU RUPEREA TERMICA
salutare! cum se comporta paiele la izolatia fonica?. un test de foc ar face multa lume mai putin suspicioasa.
mersi!
ati intuit corect faptul ca, datorita densitatii mici, paiele nu izoleaza fonic bine, insa aici discutam de o compactare la 150 kg pe metru cub. La aceasta densitate nivelul de izolare fonica este peste standarde. Izolarea fonica a unei cladiri este un termen general si poate insemna izolarea fonica a zonelor private de restul casei sau a locuintei in sine de mediul exterior.
Cat priveste testul la foc, aveti aici cateva informatii:
ua-cam.com/video/Lr068L2mQCQ/v-deo.html
Interesant, taiem padurile ca sa construim case bio din lemn.
Ai dreptate! Hai sa le construim din ce? Beton? Metal? Plastic? Care din astea sunt mai "bio" decat lemnul?
Lemnul e o resursa, se CULTIVA si RECOLTEAZA...
De unde se pot cumpăra panouri de pae presate pentru casă la țară și cît costă un panou care sunt dimensiunile din fabricație
Are un arhitect celebru din uk o casa asemanatoare doar ca e sub forms de semi-luna! Arcul interior e din sticla iar geamurile camerelor se afla in tavan fara ferestre in pereti! Daca vreti foto va pot trimite
Testați tot ce se poate testa ... vreau sa vadă și nevastă-mea ca sa poate și din paie ...
Am o întrebare : pe rotund se pot face pereți ? Parca este totuși prea “pătrățoasă” ...pentru gustul meu (parca tot ca la bloc... totul in unghi drept).
Merci mult George. Spor in toate!
Rusii construiesc case dom(rotunde),cu acest sitem,si sunt foarte frumoase.
Super taree! Faceti si testul! :)
+1 pentru testul la foc
Hristos a Inviat
No shit
Vreau testul la ardere a peretelui din paie Multumesc !!!
DA, vrem sa vedem acel test !
Mă întreb cum vor arăta paiele după 10-15 ani-20 ani. Ce va fi în interiorul pereților? Nu cred că ne dorim să construim case după modelul mașinilor: după 10 ani, alta.
Am o intebare : cat a costat toata constructia?proiectul
Căderea acoperișului trebuia făcută către sud ca sa se poată folosi acoperișul ca suport pentru panouri fotovoltaice
Problema este ca va avea cun perete cu suprafata foarte mare pe nord. Adica pierderi... In ceea ce priveste amplasamentul panourilor fotovoltaice, pentru ca acestea trebuiesc curatate de zapada si praf, recomand instalarea acestora in zone mai accesibile, adica nu pe acoperis. :)
@@DanNicolaeServerHost bune argumentele dar nu destul de convingătoare încât sa nu faci căderea spre sud. În primul rand acum acoperișul acum fiind spre nord este mai puțin încălzit de soare deci după teoria ta înseamnă pierderi.
Paște fericit !!!
Haideti cu grătarul din panourile de paie
Da, vreau sa vad!
Da nene foc la panou. Haide!
PS. Pune si niste termite inainte de test.
No idea what you talking about , but this house is for sale in Damboviza area ? Price ? Can you build for me same near Targoviste? ( please SUBTITLES in English or Spanish or Italian or French ..)
da si eu vreau sa văd cum să coportă la foc si la umezeală 🤔🤔
irinel Popescu cam ca a ta
ua-cam.com/video/Lr068L2mQCQ/v-deo.html
CLAR facem testul de ardere ! Ar merge si testul cu soarecele ;)
ua-cam.com/video/Lr068L2mQCQ/v-deo.html
Cum se introduce instalatia electrica ?
Da, vreau sa vad un test de foc pe acele panouri din paie
Hai cu test:))) Mi se pare super misto casa
Bine ca ai pus casca😁
pai se temea sa nu se rupa ceva sub el cand merge la etaj si sa cada...sau ceva de deasupra sa-i pice-n cap...
Sunt curioasa de rezultatele testelor. Haideți sa vedem cum se comporta panourile respective la foc, apa ș.a.
Marea problemă cu aceste case este că arată mai mult ca niște hale ... ar fi interesante detalii despre prețuri, suprafețe, costuri de întreținere, le găsim pe site? E și un fel de reclamă la panourile alea cu paie? Nu intră șoarecii în ele? Ce garanție se oferă la panouri? Vrem test!
Felicitari !!👍👍👍
Astept cu nerabdare testul la foc al acestor panouri.
Mie îmi cam dau cu virgula niște chestii: casă pasivă, dar consumăm energie ca sa schimbăm aerul din ea la fiecare 2 ore? Adevaratele case pasive sunt cele de tip earthship! Ai aer conditionat "natural", încălzire naturală. Dar da, sunt cam urâte! Unele, nu toate!
La minutul 22,51 zice el fara OSB dar la 23,45cu OSB. Care este pana la urma varianta ?
0,4 am primit eu la Blower- test door si inginerul mi-a spus ca, coeficientul pt casa pasiva e intre 0,2 1/h si 0,6 1/h deci, foarte bine. Tin sa precizez ca am casa din caramida cu izolatie de perlite de 36,5 cm si restul betoane.
Hai cu testu de foc! Tare casa si face sens :)
Asteptam testul cu focul !
Da, as vrea sa vad acele teste.
Cum pot sa il gasesc ca sa comanzi panouri
CE FEL DE FUNDATIE SA FOLOSIT? SI CE SE PUNE JOS PE SOL SI CU CE SE IZOLEAZA? MERSI
Ce parere aveti de tehnologia celor de la IZODOM?