Ce ecranu' meu se intampla cu JOB-urile si cu viata noastra?!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 25 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 711

  • @georgechivu4226
    @georgechivu4226 4 роки тому +120

    Interesant subiect. Elvetienii s-au prins de smecherie si acum cer bani de chirie de la angajatori pt ca locuinta e birou si deserveste angajatorul, deci de ce sa nu plateasca spatiul utilizat? Au castigat in instanta.

    • @georgestate9384
      @georgestate9384 4 роки тому +1

      asta e culmea prostiei si retardului, nu e nimic de sarbatorit..

    • @florinafodorcei8613
      @florinafodorcei8613 4 роки тому +10

      Asa ar fi corect, sa-mi plateasca firma chiria daca vor sa le lucrez de acasa.

    • @ProfessorSauvaje
      @ProfessorSauvaje 4 роки тому +9

      corect - cine plateste curentul si spatiul

    • @bobocelist
      @bobocelist 4 роки тому +3

      @@florinafodorcei8613 sau macar curentul si netul .....

    • @mariuswillmakeit4207
      @mariuswillmakeit4207 4 роки тому +12

      Cum sa nu fie nimic de sărbătorit. De când lucrez de acasa, lucrez de 2 ori mai mult. Lucrez in domeniul customer service. Inainte luam in medie undeva la 15 apeluri pe zi, nimeni nu îmi zicea nimic. De când lucrez de acasa iau aproximativ 30 de apeluri zilnic și angajatorul mi a bagat sula in coaste ca cica nu îmi ating targetul de productivitate și ca multi ne putem pierde locul de munca sau sa ni se micșoreze salariu din cauza asta, toate astea pe curentul meu și pe Internetul meu. S au folosit de cartea pandemiei, reducem costurile foarte mult, i obligam sa muncească mai mult, dacă fac gura sa plece, ah stai unde sa plece ca nu prea au unde, uh, atunci sa sclavesca in continuare pe netul lor și curentul lor.

  • @catalinacostin3227
    @catalinacostin3227 4 роки тому +166

    Iubesc pauzele de normalitate pe care le am la tine pe canal.😅

  • @arkade2005
    @arkade2005 4 роки тому +236

    Urmand logica lu Mark de la Facebook, angajatii ar trebui sa se mute in locuri mult mai scumpe decat Silicon Valley. Salariile le vor fi ajustate cu noul "cost of living". Asa e politica companiei, asta trebuie respectata. Daca Facebook nu doreste sa creasca salariul si justifica acest refuz prin: "e dorinta angajatului sa traiasca in orase mai scumpe, deci sa suporte consecintele", e minunat.
    Apoi te poti muta in orice oras si urmand fix fraza mentionata de ei: "e dorinta angajatului sa traiasca in orase mai ieftine, deci sa suporte consecintele", ei nu iti pot taia salariul. Oamenii astia inca nu inteleg ca tot ce spui, poate fi folosit impotriva ta, daca tot ce urmaresti este: PROFITUL.
    Apoi, daca e sa luam totul la bani marunti, poate ar trebui compania sa inceapa sa plateasca curentul electric folosit in folosul companiei. Atunci cand compania incearca sa ia pielea de pe tine, mi se pare normal sa iei si tu pielea de pe ea. Totul in mod corect,legal si cu bun simt.

    • @andreigheorghe3204
      @andreigheorghe3204 4 роки тому +12

      Idee e că mai scump de atât, nu prea se poate

    • @bagaunsibagauna7184
      @bagaunsibagauna7184 4 роки тому +1

      Domnul Mark se raporteaza la mase, nu s-ar deranja sa mareasca salariul la o mana de amgajati, atata timp cat la restul taie... dar nu stiu inca daca asta e interesul lui, poate interesul lui e sa tina vi zonele urbane( desi nu prea are ff mult sens s afaca asta, e doar un exemplu)... nu te poti promunta clar daca nu sti chiar tot...

    • @bagaunsibagauna7184
      @bagaunsibagauna7184 4 роки тому +1

      angajati*, sens sa faca asta*, pronunta* (scuzele mele)

    • @balanvladut3696
      @balanvladut3696 4 роки тому +4

      Sa plateasca compania curentul electric, adica sa-l deschida si inchida in stil comunist, dar intr-o lume democratica, si intr-o companie de nivel global, unde cineva daca isi da "consimtamantul", se supun regulilor... Adica, un dosar cu vreo 10-20 de pagini, si le semnezi pe toate, pe loc, fara a citi ce scrie... sau "termeni si conditii"

    • @snowfuca
      @snowfuca 4 роки тому +6

      Pai compania poate angaja niste subcontractori-agenti imobiliari, firmulete specializate in anumite domenii care pot face anumite studii de piata si sa demonstreze angajatilor ca se putea o varianta mult mai ieftina.In acest fel, alegand-o pe cea mai scumpa, le poate imputa ca au avut rele intentii pentru companie si au ales deliberat zone mai scumpe.
      In ceea ce priveste costurile curentului electric sau a internetului folosit pentru companie, se poate rezolva pur si simplu printr-un contract de comodat. Sporurile? o gluma in aceasta minunata lume noua, lucrezi de acasa deci nu tu conditii naspa, periculoase, casa ta este nestresanta etc.Vei fi pus sa lucrezi mai mult poate, cine stie... program de 10 ore(oficial, neoficial mai baga duba inca o ora-doua) pt ca nu tu naveta.Eventual ia si sambata vreo 3-4 ore cand vrei ca esti acasa, nu? Este un nou sclavagism -legare de glie- iar oamenii vor trebui sa accepte aceste conditii pentru ca de unde bani pentru trai? Guvernele vor reglementa aceasta treaba sigur, nu? Asa cum au reglementat salariul minim pe economie din care alegi daca mananci sau te incalzesti in luna in CURs, salar platit de cele mai multe companii si salar de care se leaga celelalte, hai ba ca ai 2400 in mana cum nu iti permiti o dacie SH?
      Viitorul e cu cap de mort? Ce alte lucruri de neimaginat vor reiesi din mintile mariilor patroni?

  • @andreideme4987
    @andreideme4987 4 роки тому +6

    Salut Dan,
    Felicitări pentru canal și pentru materialul de calitate. Ține-o tot așa !
    Lucrez în Irlanda pentu o companie americană de IT care oferă soluții specifice pentru spitale la nivel global. Sunt în a zecea săptămână de boierescul "home office" și mă bucur din plin de tot ce ai enumerat tu în clip plus altele, servesc câte gustări vreau și nimeni nu îmi aruncă acea privire, oricât foșnesc cu ambalajele :). Acum o săptămână, statul Irlandez a inițiat prima etapă din 5 (fiecare la 3 săptămâni una de cealaltă) de ridicare a restricțiilor, deci se dă drumul la robinet și hai să curgă revenirea la normalitate: acum, putem să mergem la birou, cu condiția că există un "business need" pentru noi la locație. Completăm o cerere care se aprobă de managerul direct (americanu') și managerul de birou (irlandezu') și hop înapoi la groapa de șerpi, cu AC/DC - Back In Business Again pe fundal.
    După o ședință locală în care ni s-a explicat ce înseamnă pertu noi prima rotire a robinetului, multe aspecte au rămas neclarificate, cum ar fi coordonarea traficului la grupul social, în bucătărie, accesul la mașina de cafea, cum vom ține ședințe în camerele ce conferință și multe altele. Un lucru însă a fost clar subliniat: un maxim de 30% din personal poate să revină.
    După ședință mă sună americanu': El mă-ncuraja să revin la birou deîndată ce e posibil pentru că ar fi bine pentru mine (dragu' de el). Nu am înțeles de ce ar fi bine pentru mine și de ce aș vrea să mă întorc devreme ce totul funcționează bine de-acasă. Știind că situația e în plop și plopu'-n aer i-am răspuns:
    - Da, nici o problemă voi reveni deîndată ce totul va fi în conformitate cu regulile de distanțare socială și igienă impuse de ligislația locală în vigoare.
    În mintea mea era JACKPOT! Am găsit acel "loophole" și voi lucra de acasă mult și bine, iar deîndată ce am și dat-o pe aceea cu conformitatea, m-am simțit ca și Keanu Reeves când se juca de-a avocatul cu răspunsurile la el.
    Ei bine, ce să vezi, americanu' avea și el răspunsurile la el și îmi spune:
    - Compania plătește o chirie pentru spațiul de birouri. Prezența ta la birou va reflecta acel business need și astfel se poate justifica statutul tău de angajat.
    Și de-odată se făcu liniște. Am înțeles ce a vrut să spună ,dar am zis că nici de-al naibii nu mă las, măcar să fie cu demnitate și am răspuns:
    - Nu știam că statutul meu de angajat necesită o justificare devreme ce am primit atâtea pedale pe spate și laude pentru așa numitul "great job" pe care-l fac, toate în baza acelor KPI-uri în care am atins cifre peste așteptări. De unde până unde am ajuns de aici și de ce tocmai eu să fiu cel care merge la birou, când mai sunt alți aproape 80 de angajați care pot merge? Mai mult de atât, doar din curiozitate: compania cum ar justifica disponibilizarea personalului de suport IT pentru spitale în perioada asta, când noi avem de implementat teste în laboratoare și de configurat echipamente la spitale se construiesc unul dupa altul, având în vedere că guvernul american tocmai a alocat fonduri de 8,3 miliarde de dolari ajutor pentru pandemie?
    Răspunsul a fost previzibil:
    - Pentru că ești unul dintre cei mai buni, ți se oferă această oportunitate. Dacă tot ceea de ce ai nevoie pentru a-ți îndeplini sarcinile este un laptop si o conexiune la internet, ce o să oprească managementul superior din a disponibiliza personalul din europa de vest și de a angaja în schimb oameni din țărie din lumea a treia? Totul se rezumă la budget cutting, plus că tu ar trebui să fi recunoscător că încă ai un loc de muncă. Nu toți au avut acest noroc. Gândește-te la asta."
    Ei bine, în urma unui calcul empiric pe care l-am făcut pe loc am dedus că în perioada asta, angajări nu se face, chiria nu e gratuit, stomacul trebuie mâncat și cheltuielile trebuie dat la facturi. Totodată am avut și o revelație: defapt nu sunt Keanu Reeves la tribunal, ci sunt ăla mic la dușul din pușcărie și am rămas singur cu ditamai corporația sub foșnetul romantic al apei picurânde.
    Încă mai am loc de muncă... ceea ce... e bine... dar demnitatea... nah, știi cum e: nu poți și cu locu' de muncă la corporație și cu demnitatea. Încă mai lucrez de acasa, aștept cu "nerăbdare" momentul în care mi se va cere să completez acea cerere și să mă întorc la birou cumințel si recunoscător, că doar sunt unul dintre cei mai buni nu?
    Dane, ai dreptate, winter is coming.

  • @georgiana1397
    @georgiana1397 4 роки тому +1

    Imi plac mult video.urile dumneavoastra, invat multe despre viata si imi creeaza si o stare de bine. Sunteti foarte carismatic, stiti sa punctati aspectele intr.o maniera usor de inteles, sunteti amuzant si stiti sa ne faceti sa ne simtim bine. Abordati teme interesante si le analizati in maniere pe care nu le.am mai intalnit la alti oameni. Felicitari, respectele mele si toate cele bune!

    • @DanCadar
      @DanCadar  4 роки тому +1

      Multumesc Georgiana! Toate cele bune si tie!

  • @Nify24
    @Nify24 4 роки тому +13

    Imi place ca stii sa combini caterinca cu subiectele serioase si sa iti iasa ceva chiar misto.
    Long live the Dan❤

  • @tdyvipera
    @tdyvipera 4 роки тому +39

    Tot timpul sunt dezamăgit când aud de algoritm , știu ca este gata clipul 😂😂

  • @AndreiTamas90
    @AndreiTamas90 4 роки тому +2

    Sunt inginer electronist intr-o fabrica de productie de componente auto electronice din Sibiu. Specificul muncii mele se leaga mult de hala de productie. Trebuie sa programez si sa intretin echipamente de testare. Pana acum munca mea era cam 50-50 productie/birou, cu posibilitatea de a lucra de acasa 2 zile pe luna. Acum, odata cu pandemia, firma a vrut sa limiteze expunerea angajatiilor la colectivitate asa ca s-a incurajat munca de acasa. Va dati seama ca daca eram un programator care faceam aplicatii nu era nici o problema, dar fiind responsabil de echipamente de productie, jobul meu necesita hands on. Ceea ce am observat e ca am schimbat putin paradigma de lucru, acum lucrez foarte mult remote prin vpn-uri si conexiuni securizate direct pe coputerele testelor, iar cand e nevoie imi condensez munca care necesita prezenta efectiva in hala, in 2 zile pe saptamana. Deci am schimbat organizarea sarcinilor care imi revin.

  • @X1O2Y3Z4
    @X1O2Y3Z4 4 роки тому

    Foarte corect ceea ce spuneți! E de gîndit la ce va urma... Ne vom autoostraciza fiecare în casă muncind supervizați prin camera web de către un șef! Bravo!

  • @PLeu29
    @PLeu29 4 роки тому

    Omul ăsta e fantastic! Eu sunt Coșar de meserie și totuși îmi dădea emoții când zicea de lucratul de acasă. :)))
    Felicitări pentru tot!

  • @bladinx4958
    @bladinx4958 4 роки тому

    Iubesc episoadele de tipul asta. N-a vorbit doar de tehnologie ci si de ce se intampla in lume, in general.

  • @leahu4838
    @leahu4838 4 роки тому +46

    Well la inceputul izolarii, se cacau pe ei (cei mari din companie) cum sa ne lase acasa cu desktopul, monitorul, mouse-ul si tastatura, pentru ca nu au investit indeajuns in laptop-uri (intr-o companie in care fiecare angajat poate sa isi ia cel putin 4 home office pe luna). Ei nah dupa ce am primit acordul, din 15 tot in home office stau. SI din cate am inteles unele zvonuri s-ar putea sa continuam pana prin septembrie.
    Ziceai de separat serviciu - job, e simplu, pe la 4-5 am inchis si pa ! De cand cu pandemia dupa serviciu facem plimbari mai lungi si ne deplasam mult mai mult pe jos, cat ne permite si dinstanta si in general mai mutle chestii extra dupa serviciu. Nu pot spune ca duc neapart lipsa "barfelor" cu colegii pentru ca nu de mult ce am schimbat echipa asa ca nu prea ii stiu.
    Mie personal imi convine work @ home. Dupa ce inchei ce am de facut (4-5, sau depinde), poti pleca de acasa linistit unde vrei, pentru ca esti acasa, nu mai vii de la munca, mai de cacai mai te freci. Daca mai stai si la casa ... e perfect.
    In legatura cu marlania si nesimtirea, se simte si in alte orase mari. Parca au tinut in ei alea 2 luni si apoi au explodat in 2-3 zile.
    Hai noroc.

    • @fyngolnoldor4891
      @fyngolnoldor4891 4 роки тому +3

      De acord cu ce spui. E nevoie de un pic de disciplina, intr-adevar, dar pana la urma depinde de noi sa punem piciorul in prag si sa spunem la un moment "las' ca se poate face asta si maine adica peste vreo 15 ore".

  • @HauntingHistoryStories
    @HauntingHistoryStories 4 роки тому +2

    Eu lucrez de acasă de vreo 3 ani, mi-am făcut un birou în tot sensul cuvântului si nu am avut pana acum vreo problema sau sa îmi lipsească ceva din office. Tine mult de disciplina pe care o are fiecare cand vine vorba de munca sa.

  • @CatalinGrigorie
    @CatalinGrigorie 4 роки тому +25

    Excelent punctat. Pe termen scurt pare misto treaba cu lucratul de acasa, dar pe termen lung, vorba poetului: "e misto da' nu prea".
    Costurile pot deveni mai mari (doamne ce bine ca nu avem data cap la internet, inca).
    Nu prea se mai respecta notiunea de program de munca, trebuie sa fii disponibil cam indiferent de ora, iar totul ramane la bunul simt al celui care apeleaza.
    Iar impactul pe termen lung asupra sanatatii mentale este de luat in seama. Am dubii ca va fi unul pozitiv.
    In rest, pace,
    Sa sara algoritmul !!!

    • @MrDragos360
      @MrDragos360 4 роки тому +4

      "sa fii disponibil cam indiferent de ora" daca esi la contract de munca si acolo scrie 8 ore pe zi maxim, nu depasesti 8 ore. Iar la CM din ce stiu e se precizeaza intervalul orar daca lucrezi de acasa. Iar tot ce e in afara e suplimenter si se plateste dublu.

    • @cosmingeorge4674
      @cosmingeorge4674 4 роки тому +1

      @@vasili3963 Iar acelasi lucru nu era valabil deja? Existau persoane ce stateau peste program.

    • @MrDragos360
      @MrDragos360 4 роки тому

      @@vasili3963 si crezi ca e normal ca firma sa abuzeze? Dacă ție iti place nu înseamnă ca toți accepta asa ceva.

    • @mihaiovidiu
      @mihaiovidiu 4 роки тому

      Vlad Gociu finally, a spus-o cineva. Bravo, încă nu se conștientizează suficient ceea ce ai descris mai sus și cat de mult profita companiile astazi.

  • @GholaTleilaxu
    @GholaTleilaxu 4 роки тому +14

    Hai să vă spun eu cum e cu „munca” de acasă. În compania noastră (nu e în România) se aplică șomaj tehnic zilele astea, câte o săptămână, doua sau trei pe lună, pe cap de lucrător. Munca noastră e atât fizică cât și mentală (la PC). Toți din departamentul nostru suntem în șomaj tehnic de două luni, deci cu salariul redus, în afară de COORDINATOR. El „lucrează” de acasă. Și nu doar el, mai lucrează de acasă și alții și altele de la Resurse Umane. La fiecare două zile ne trimit câte un mail, care mai de care mai cu „valoare” adăugată. Alaltăieri ne-au trimis un pdf cu poze colorate în care ne reaminteau să ne spălăm pe mâini. :) Dacă as putea să îl pot atașa aici, să vedeți și voi panaramă de mare corporație!

    • @mihailm1753
      @mihailm1753 3 роки тому

      Aceasta este globalizarea, cea mai nenorocită Dictatură! Au nimicit blocul socialist şi pe cel capitalist pentru a-l înclocui cu adevăratul Comunism, cel de acum, Dictarura globalistă. Fiecare trebuie să facă aşa cum se dictează de la Bruxelles, care Bruxelles ascultă ce se dictează de la Davos.

  • @jeangrigoriu2389
    @jeangrigoriu2389 4 роки тому +1

    Cred ca cel mai bun lucru pe care l-am facut in ultima perioada a fost sa ma abonez la Canalul tau de UA-cam. Amestecul de umor cu informatii si idei ma fac sa-ti astept urmatorul video. Pe cele din urma le-am vazut si revazut cu mare placere. O munca grozava. Si...hai cu algoritmul!

  • @IDK0256
    @IDK0256 4 роки тому +101

    Istorie cu Zona IT

    • @iulianb7371
      @iulianb7371 4 роки тому +6

      Lucrez în telecomunicații, iar de pe 15martie compania a decis sa ne trimită pe toți sa telemuncim de acasă. Consider că era mai bine totuși la birou, ținând cont ca mai făceai un pic de mișcare, cel puțin până la metrou iar socializarea, întâlnirile "la țigară" au dispărut complet. Am primit și o înștiințare de a anunța în cazul în care ieșim din localitate ptr a cere aprobare explicită din partea managerului (Important: Please be reminded that, according to the WFH Policy, I can call you back in the office for justified situations; and your presence is then mandatory. Therefore, leaving Bucharest to go to your home city to work is not permitted unless approved in advance by me and after refilling the Self-assesment with the new address). Una peste alta, sunt și plusuri dar și minusuri multe. Rămâne sa vedem cum ne vom adapta noii situații și ce puteam face ptr a ne regăsi o parte dacă nu toată normalitatea. BTW, apreciez mult munca pe care o depui și contentul de calitate!

    • @IDK0256
      @IDK0256 4 роки тому +2

      @@iulianb7371 Adevarat

  • @BraveAndSoul
    @BraveAndSoul 4 роки тому

    esti un om poate nu perfect dar cu ochii deschisi si care pune situatiile si rezolvarile semnalmente exact acolo unde se potrivesc ele si deschide acea portiune de drum de care nu le pasa multora, dar care ar putea oferi un plus de normalitate in viata noastra avand in vedere nivelul de ipocrizie actual . Totusi pe langa asta ai Respectele mele !!!

  • @whiteflag2366
    @whiteflag2366 4 роки тому

    Mie personal imi plac mai mult video-urile in care se discuta dincolo de tehnologie. Ca, ce face un Sammsung X458078 poate face toata lumea (aproximativ) dar un video in care apare cate o ideologie hai doua, sunt mult mai savuroase. Canalul asta are o stare de echlibru buna. Felicitari echipei!

  • @buniculflorin
    @buniculflorin 4 роки тому +19

    am citit o parte din comentarii, ceea ce nu se ia in calcul cu lucratul de acasa este pentru unii din angajati deconectarea sociala si reconectarea individului cu altii fie ca-i aduce sau nu satisfactie, vorbim de acel transfer de autoritate a parintelui catre educatorul, partea financiara care se invarte la mijloc, transport, alimente, apa, da companiile castiga, dar dupa cum a spus omul asta aici si nimeni n-a sesizat, cand esti singur n-ai putere, cand sunteti toti impreuna aveti alta putere. Este o problema grava pe care din pacate nici politicieni si nici companiile nu le vad, pentru ei individul este un numar care produce un numar fie el mai mare sau mai mic

    • @vitalibazilevschi3595
      @vitalibazilevschi3595 4 роки тому +1

      Problema este că în online nu poți crea un Sindicat care te-ar proteja că și angajat."Divide et impera".Plus că nu poți scuipa angajatorul atunci când ai discuțiile salariale online și după câteva ore grele în care le-ai prezentat toate obiectivele pe care le-ai împlinit și tot inputul tău să auzi la adresa ta că :"am decis sa nu îți mărim salariul". Normal că nu ai nici măcar cana aia de cafea ieftină sa i-o arunci in fața sa te simți mai bine înainte de plecarea ta

  • @cristianmicu2006
    @cristianmicu2006 4 роки тому

    Pe zi ce trece aprecierea mea pentru tine creste, se vede ca muncesti mai mult, iar ce iese este de foarte buna calitate. Keep up the good work.

  • @mariapetrariu
    @mariapetrariu 4 роки тому

    Având in vedere ca tot a-ti spus ca sunt mai multi hateri ce lasa mesaje, m-am hotărât sa incep sa scriu despre ce sentiment imi lasă videoclipurile tale si nu pot decat sa spun ca e o plăcere sa ascult o părere pertinentă despre lumea asta in care trăim. Multumesc ca faci astfel de material. Desi nu prea le am cu tehnologia iubesc sa vin la tine pe pagina si sa te ascult, despre orice ai vorbi! Ești prea bun!

  • @costearobert2216
    @costearobert2216 4 роки тому

    Consider ca acest video e unul din cele mai bune ale tale. Sunt pasionat de tech, dar faptul ca vorbesti si de impactul pe care il are tehnologia in viata noastra, e deja un mare plus pe care altii nu il ating. Nu in ultimul rand te felicit pentru modul profesionist si pe alocuri hazliu cu care abordezi toate subiectele. In incheiere as dori sa iti urez mult succes, iti urmaresc video-urile de ceva luni, si ca sa ma castigi complet sa te rog sa mai eviti cuvantul "dra.u" ca nu prea e pt profesionisti ca tine. Toate cele bune!

  • @95Kamikaze
    @95Kamikaze 4 роки тому +1

    Eu am inceput sa lucrez de acasa de cand cu pandemia si sincer imi place. Cat timp mentii un balans intre munca intelectuala, munca fizica(miscarea), odihna si poti separa munca de viata personala, ideea de a lucra de acasa e ideala. Cei care sunteti cu familia acasa in timp ce lucrati, o sa trebuiasca sa dati putin cu pumnu in masa pentru a avea liniste in a lucra. In fond painea lor e in joc. Trebuie sa fi disciplinat, si putin aspru cu separarea "puterilor in stat". Cand lucrezi, lurezi, si cand termini cu munca, ai terminat. Ca si angajat trebuie sa tii cont ca tot un contract cu N ore pe zi ai de respectat. Nu are rost sa stai mai mult decat trebuie. Daca la birou nu stai mai mult decat trebuie, nici acasa nu ar trebuii sa faci asta. De asemenea mai si respecta-te, suntem oameni, nu roboti, nu iti aloca o performanta de 100% cand planifici munca si ce e cel mai important : ofera atat cat esti platit, nimic mai mult, nimic mai putin. E un lucru bun pentru ca va prevenii acele burnouts care iti vor afecta mai tarziu performanta.
    Astea ar fi niste idei, dar in final tine de angajator foarte mult, dar tine si de disciplina proprie ca poti continua munca asta fara sa te afecteze.

  • @patrixcom3346
    @patrixcom3346 3 роки тому

    Foarte bun episodul acesta, ca si majoritatea episoadelor trecute de altfel. Urmaresc cu interes acest canal si sunt aproape in totalitate de acord cu mentalitatea ta si cu subiectele dezbatute pe acest canal. Imi place gandirea aceasta, insa ma tem ca nu multa lume isi da seama de schimbarea in rau ce se produce in zilele noastre si tot mai multa lume nu gandeste asa ca tine, ca mine sau asa cum ar trebui sa gandeasca. Eu unul, imi doresc sa revina lumea la activitatile cotidiene de dinainte de pandemie, sa mergem fizic la munca, sa socializam fizic unul cu celalalt, sa interactionam "live" nu doar prin intermediul platformelor sociale, care apropo...distrug factorul uman, bunatatea si empatia fiintei noastre. Daca se poate, te rog sa faci un episod dedicat modului in care omenirea sa revina la normalitate, sa ne spui tuturor urmaritorilor acestui canal cam "ce" si "cum" trebuie sa faca lumea pt a reveni la ceea ce a fost odata. Suntem cam de aceeasi varsta eu cu tine si, desi nu am pregatirea si inteligenta ta, vad si gandesc cam in aceeasi maniera in care iti expui gandurile in online. Repet, un episod despre cum sa facem pentru a ne salva lumea de ceea ce eu numesc: "inceputul sfarsitului rasei umane", sau "pieirea sufletului", ori "transformarea omului in robot". Multumesc anticipat in speranta ca-mi vei lua propunerea in serios si astept sa vad, eu si restul urmaritorilor acestui canal, o solutie, o idee salvatoare de la prabusirea omenirii ce se intampla acum si in viitor, pentru a ne putea creste copiii la fel cum ne-au crescut pe noi parintii si bunicii nostri. Multumesc...

  • @tudorciurea215
    @tudorciurea215 4 роки тому

    Felicitări ție și echipei tale , sunteți savuroși .

  • @UmbraFulgur
    @UmbraFulgur 4 роки тому +9

    Bine punctat. In primul rand se schimba perceptia si viziunea la nivelul intregii societati. Felicitari pt material.

  • @Adrian-qr6ee
    @Adrian-qr6ee 4 роки тому +8

    Sunt de acord cu opinia ta, la mine compania încă ține oamenii acasă, cei din administrativ pentru că riscul este mediu, estimează ei să ne contaminăm (sunt din Ploiești). Eu după o lună de la decizia de a sta acasă, când ai cerut să fie un membru în birou totuși pentru urgențe și alte cerințe m-am oferit imediat. Consider că sunt mai productiv la birou, mă pot concentra mai bine și sunt mai organizat cu timpul meu.

  • @djdeean90
    @djdeean90 4 роки тому

    Esti singurul ”vlog-er” din Romania pe care-l urmaresc. imi plac toate clipurile pe care le faci, ai o dictie foarte buna si gesticularile sunt ok. La inceput nu aveam aceasta parere :)) sper s-o tii asa mult timp!

  • @MrDragos360
    @MrDragos360 4 роки тому +12

    Contractul de munca si programul fix iti asigura siguranta si stabilitate, dar iti vinzi toata liberatea(concediu cand vrea firma, prezenta zilnica, etc).
    Iar faptul ca firmele te monitorizeaza in online cat timp esti in spatiul tau privat, folosesti pc-ul tau personal si conexiunea de la internet reprezinta abuz si violarea spatiului privat. Firma nu are voie sa iti impuna nimic daca nu esti in spatiul lor privat. Pe scurt in proprietatea ta tu esti seful.
    Asa ca lucrand de acasa ca freelancer/contractor pe un domeniu lejer, de exemplu creeare software(atentie, nu support si mentenanta), desing, 3d art si alte deastea are numai avantaje. Intr-un contract de colaborare nu ai sef, ambele parti sunt egale(colaboratori) in timp ce la un contract de munca....you are ****. Sau cel mai bine sa fi tu cel care creeaza produse si le vinde. In plus daca ceea ce faci faci de placere prima data si pentru bani a doua ora nu o sa simti nevoie de "escape".
    Personal nu o sa accept ca nici o corporatie sa ma controleze in nici un fel, nu o sa accept ideea de a sta la dispozitia cuiva si sa fac ce vrea ala/aia doar ca sunt platit de firma pe care o reprezinta sau cum mai zic unii "firma imi asigura existenta eu ii sunt dator sa fac tot ce imi cere". **** it, mai bine mor sau ajung boeschetar liber decat sa ies la pensie dupa o viata de sclavie corporatista.

    • @mikel4879
      @mikel4879 4 роки тому

      Dragos / Corect.

    • @georgestate9384
      @georgestate9384 4 роки тому +3

      @Dragos XT, pari frustrat......

    • @mikel4879
      @mikel4879 4 роки тому +1

      George State / Și nu avem motive să fim frustrați ?
      După ce că Oculta Mondială care conduce și în România ne fură de salarii și libertate printr-o manipulare grosolană tu vii și spui că nu avem dreptul să fim frustrați, să ne indignăm și să înjurăm ?

    • @georgestate9384
      @georgestate9384 4 роки тому

      @@mikel4879 si.. oculta asta de cine este condusa? .. soros sau Bill Gates?

    • @georgestate9384
      @georgestate9384 4 роки тому

      @Radu Mandescu Hââââââââââ??!!!

  • @vitalibazilevschi3595
    @vitalibazilevschi3595 4 роки тому

    Mi-ai luat cuvânt cu cuvânt tot ce ai spus în acest video.Stsu in Cluj-Napoca dar diferența e primarul restul pare a fi la fel

  • @iulianniculici1060
    @iulianniculici1060 4 роки тому

    Foarte bine punctat subiectul! Videoclipuri tale sunt din ce in ce mai bine argumentate! Felicitări!

  • @MrRadeanu
    @MrRadeanu 4 роки тому

    E prima dată cînd comentez, dar probabil că fiecare comentariu pe care îl voi face vreodată va începe cu manifestarea bucuriei cauzate de supriza redescoperirii tale ca reinventat, din punctul meu de vedere. Catharsis, frate! De la cel pe care îl urmăream la TV la ceea ce descopăr aici cu încîntare, e o cale pe care mă bucur că ai putut-o parcurge. Mulțumesc pentru fiecare material postat! Acum, revenind la cele menționate de tine, probabil că majoritatea vom fi aproape un cor ce va cînta la unison fiecare vers din cele amintite: relaxare timidă la început, senzații noi legate de procesul lucrativ, ore mult mai multe de muncă, iritare, acapararea spațiului privat de către cel productiv. Eu unul, așa am simțit. Deși, gust de 9 luni din fructul vieții de freelancer, după 23 de ani de muncă în diverse domenii, de la stat la privat, am fost un pic luat prin surprindere de ceea ce s-a întîmplat și mi-a fost un pic greu să mă adaptez în primă fază. Concret, predam limba engleză unor grupe de copii, iar specificul activității, ca mai toate cele ce implicau interacțiunea, a fost afectat. Da, am reluat activitatea în online, însă după o anumită perioadă de timp, încercînd să înțeleg ce se întîmplă, ce pot face ca să fiu dascălul ce îmi doresc să fiu pentru copii. Iar asta a fost provocator. Adaptarea la proces a presupus mai multă muncă, atît din perspectiva informării și pregătirii, cît și din cea a desfășurării unei ore. Încercînd să îi ajut să treacă un pic mai ușor peste perioada izolării, dar și peste șocul de care aveau parte odată cu introducerea (în multe cazuri) unui simulacru de ore online la școlile de care aparțineau, am ajuns să țin întîlniri și seara (pentru povești) și dimineața(pentru jocuri), totul ca activitatea noastră principală să nu devină una anostă, care doar să îi expună la radiațiile unui ecran. În rest, ce să zic: costurile îmi sînt oarecum mai mici, pentru că nu mai există deplasarea sau alte costuri conexe activității (materiale tipărite, de exemplu), dar costul legat de invadarea spațiului privat mi se par cele mai mari. Sper să putem reveni, cît de curînd, la o formă de comunicare educațională care să implice interacțiunea fizică, cu toate rigorile de securitate respectate. Deși urăsc limbajul acesta de lemn, sîntem animale sociale, iar în cazul copiilor dezvoltarea lor sănătoasă implică o astfel de interacțiune, nefiltrată de ecrane.

    • @DanCadar
      @DanCadar  4 роки тому

      Mircea, mult succes sa ai, mai ales ca lucrezi cu copiii! Sunt sensibil la aspectul asta!

  • @dragosdespinoiu-radu7728
    @dragosdespinoiu-radu7728 4 роки тому +1

    Dan, esti genial ...ma bucur ca si Charlie la Fabrica de Ciocolata, cand vad mesajul cu un video nou... sunt cele 20 min. pe care stiu sigur ca le castig in acea zi. Multumesc.

  • @manuelchira486
    @manuelchira486 4 роки тому

    Minunată analiză și foarte reală, pentru cei care pot lucra de acasă. Eu nu mă încadrez în această categorie. Fiind medic, nouă ne va veni mult mai târziu rândul, dar ne va veni, în cele din urmă. Ultima parte, absolut genială, am râs de m-am c...t pe mine!!

    • @DanCadar
      @DanCadar  4 роки тому

      Multumesc Manuel :) Ma bucur ca macar atat pot face si eu pentru voi :)

  • @supertotto
    @supertotto 4 роки тому

    Ador clipul ăsta!!! Îl găsesc ca fiind unul dintre cele mai tari pe care le-ai realizat de când te urmăresc eu! Subiectul discuției este unul foarte serios, iar analiza și constatările/concluziile prezentate reprezintă și punctul meu de vedere pe care l-am susținut de-a lungul timpului. Am și eu o prietenă care lucrează la Dell România pe servicii financiare (accounts payable cred ....sau receivable) și mi-a spus că de când lucrează de acasă, nu mai are viață personală absolut deloc. Șeful ei direct este american, un workaholic dement, tipic american. Îți dai seama că lucrează pe alt fus orar, iar ăla o contactează oricând pt că la ei ziua încă nu s-a încheiat, când noi trebuie să dormim pe la 1 noaptea ...la ora aia la ei este 6 seara. Deci dacă el poate să mai stea 2, 3, 4 ore peste program, fata asta din România de ce să nu stea? Că doar lucrează de acasă, din pat, deci poa' să adoarmă rapid când "își termină treaba lui", doar pune laptopul pe noptieră și capul pe pernă....iar când se trezește, trebuie să verifice mailul înainte să se pișe sau să-și schimbe tamponul, că doar lucrează de acasă, iar chestiile urgente, sunt urgente! Eu cred că lucrurile vor merge din rău în mai rău până vom ajunge iobagi, că sclavi suntem deja!

  • @alexandrucataliniordache8335
    @alexandrucataliniordache8335 4 роки тому +1

    O mare plăcere să mă uit la clipurile tale!

  • @raducristiandumitrescu1806
    @raducristiandumitrescu1806 4 роки тому +28

    SINtagma "transforma situatia intr-o oportunitate suna dubios de adevarat"
    Tocmai smecheria asta o povesteam sotiei si pretenilor.Corporatistii nostrii deja se gindesc serios sa aplice un plan cu lucrul acasa, pina acum fiind forbidden in firma dat fiind profilul cu multe formate vizuale bleah'!Deci este de asteptat ca sacalii astia sa profite de orice ocazie de a duce profitul catre cer pentru actionari, care la rindul lor sa mai dea niste beneficii conducerii despotice pentru genialitatea ideilor.Lumea evolueaza constant, numai ca e greu de observat din miscare daca intelegeti.Tot ce se va putea face on-line se va face, companiile vor prospera si angajatii vor dispera, ca nici statul pe linga gospodarie a la long nu-i bun mai ales ca simultan ai transfotmat-o in loc de munca.Bai asta smecherie:sa transformi la gusteri resedinta in birou, ce vremuri ce moravuri !

  • @marianferesteanu
    @marianferesteanu 4 роки тому

    Încercand să intru-n decor, vă spun că, oficiul poştal din orăşelul în care trăiesc(Landstuhl, Germania), s-a mutat într-un spațiu mult mai mic, şi-a redus mult programul de lucru şi, noi facem coadă, ca pe vremuri, la alimente, în stradă! Succes în tot ce faceți!

  • @pastyloth
    @pastyloth 4 роки тому +78

    Oameni buni auto-izolati si in regim de home office, please hold it together, si incercati pe cat de mult puteti sa va delimitati pe cat de bine puteti posibil mediul de munca de acasa si timpul personal ca sa nu cadeti in capcana pe care am muscat-o eu si care am povesit-o mai jos.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Cand eram prin bancile liceului dar si ale facultatii in drumul meu spre o cariera corporate si ulterior cand chiar am ajuns sa vad cum se desfasoara activitatea asta in cadrul unei corporatii eram super entuziasmat de cadrul de munca mai fancy si la care oarecum visam, stilul ala americanesc de prin filme, seriale and whatnot si mi se parea ceva absolut genial, ma trezeam zilnic plin de viata ca ma duc iar la birou, mai o cafea dimineata cu colegii, mai un pranza impreuna si-o gluma aruncata printre astea. Usor usor dupa a inceput sa devina putin monoton si incepea treptat sa-mi zboare gandul la cat de fain ar fi sa puteam lucra de acasa ca nu la mult timp dupa poc pandemie si home office obligatoriu care evident intial imi parea o idee tulburator de buna si care nu credeam ca va avea vreodata o repercursiune asupra stilului de viata, ba chiar din contra credeam ca voi fi mult mai relaxat si mai comfortabil, sa realizez peste cca. 1 luna dupa ca defapt nu mai aveam absolut nicio delimitare intre spatiul de relaxare, fie ea in forma unei sesiuni de gaming cu prietenii sau in forma unei sesiuni de popcorn si netflix in fata laptopului, si spatiul de lucru care efectiv imi intrase bine de tot sub piele si mai scapam cate-un algoritm noaptea la 2 sau un pic de research in timpul meselor sau chiar inainte de culcare, lucru care nu doar ca mi-a dereglat cu totul balanta dintre cele doua mari parti ale vietii ba chiar imi stricase programul atat de tare incat incepusem intr-o perioada sa am all-nighters in care bagam lejer dublul orelor de lucru necesare si ajunsesem chiar in punctul in care simteam ca pierdusem cu totul controlul asupra acestor evenimente mai putin fericite. So to draw the line and form a conclusion, ideea de home office, pe cat de idealista pare ea initial poate fi una care literalmente iti da peste cap fusul orar si fucks up with your mental health, care pe mine aproape ca m-a dus intr-o zona si stare de burnout imens ce-mi distrusese productivitatea, concentrarea si creativitatea atat pentru job cat si pentru timpul personal aproape in totalitate.

    • @Denis-hf2zk
      @Denis-hf2zk 4 роки тому +4

      Si o solutie placuta si productiva nu ar putea fi, odata cu deschiderea teraselor, sa alternezi o zi la cafea, o zi acasa si o zi eventual la birou daca se permite? Un echilibru la misloc sa zic asa intre ce era inainte si ce a fost in perioada asta de izolare?

    • @anonimxd2826
      @anonimxd2826 4 роки тому +19

      Frate hotaraste-te odata,vorbesti romana sau engleza?:))

    • @pastyloth
      @pastyloth 4 роки тому +2

      @@Denis-hf2zk o solutie care am inceput sa o adopt personal de aproximativ 2 saptamani care ce-i drept nu e neaparat solutia potrivita pentru oricine e cea de a-ti impune faptul ca dupa terminarea orelor de munca sa tin laptopul respectiv cat mai departe de mine si in cazuk in care mai am vreo idee sau mancarime de a lucra la ceva sa-mi notez ideea pe o foaie sau pe telefon/laptop pentru ziua urmatoare. Cea mai grea parte in toata situatia asta e sa-ti inpui si pastrezi disciplina pentru a mentine modul asta de operare

    • @pastyloth
      @pastyloth 4 роки тому +3

      @@anonimxd2826 daca ai o problema cu felul meu de exprimare personal cred ca ai putea sa ignori restul comentariului daca te deranjeaza atat de tare, iar daca totusi nu te deranjeaza atat de tare cat sa poti totusi sa il citesti tot nu vad rostul acestui raspuns.. Sau doar iti place sa fii purist sau hater, nu jude.. doar constat

    • @xc6013
      @xc6013 4 роки тому +2

      ​@@pastyloth eu gerez destul de bine inafara pandemiei, lucru si din cafenele in timpul zilei si daca lucru acasa mult timp ies mereu dupa lucru. Acum in pandemie nu putem sa iesim si asta ne strica separatia intre lucru si viata privata.

  • @laurentiu4779
    @laurentiu4779 4 роки тому +5

    Tu si canalul ăsta nenea Dane' reprezintă mai nou fix "prima carte pe care o deschid" atunci când vine seara si tre' să mă delectez la orizontală... Baftă!

  • @mihaivale7170
    @mihaivale7170 4 роки тому

    Ador podcasturile tale, felicitari :D
    Viitorul meu birou in caz de lucru de acasa: o debara golita de rafturi, decorata pe sus in fundal cu sarme de uscat rufe. Pui frumos laptopul pe masina de spalat, o lada de rufe pe post de scaun etc... Spatiu personal, linistit, izolat de restul casei si eficient - lucrezi in liniste si usuci rufele in acelasi timp - mama eficientei cladirilor de birouri :) Problemele raman in debara si nu invadeaza restul casei. Sefa poate acum sa violeze intimitatea casei mele prin camera web cat vrea ea: chilotii aia din fundal sunt pe sarma, nu pe mine...

  • @eduardpetcas4223
    @eduardpetcas4223 4 роки тому

    Salutări! Vă urmăresc cu drag. Episoadele voastre sunt savuroase😎

  • @swift9849
    @swift9849 4 роки тому +14

    Din fericire pentru unii si din nefericire pentru altii nu orice munca se poate presta de acasa! 😉

  • @isint2372
    @isint2372 4 роки тому

    Sunt de acord cu acele dezavantaje pe care le-ai pomenit (diminuarea statutului colectiv de grup, lipsa unei bariere între muncă și viață privată, monetizarea atenției etc), însă până acum orașele mici și mijlocii nu au beneficiat de o astfel de oportunitate. La ce mă refer, cunosc un tip de lângă Baia Mare care lucrează de acasă pentru un IMM din Polonia, junior data scientist, câștigă un salariu uluitor în comparație cu cei de acolo, își desfășoară activitatea în aria lui de expertiză fără să fie îngrijorat că nu prinde un post la stat că nu are pile sau că singurele patronate sunt cele din comerț, transport, firme de curățenie și alte zone cu șefi autoritari, domenii plictisitoare ce deservesc doar visul patronului și salarii de 💩. Evoluăm și ne adaptăm în funcție de circumstanțe.

  • @1NexusOne
    @1NexusOne 4 роки тому

    Foarte tare clipul, îmi place când acoperi subiecte mai variate.
    Și la firma noastră s-a dublat cel puțin volumul de muncă, am primit constant task-uri noi.
    Eu însă nu cred că angajații din lumea a treia au aceeași șansă să lucreze online pentru corporații, infrastructura de internet este foarte slab dezvoltată, campania la care lucrez a închis un departament întreg din Filipine și le-am preluat noi sarcinile tocmai din motivul ăsta, că nu aveau toți acces la internet.
    Cine știe, poate pe viitor rezolvă sateliții lui Elon Musk problema asta. :)

  • @virgil8837
    @virgil8837 4 роки тому +1

    ba esti nebun , rad cu lacrimi, ma uitam la tine si la tv acum si pe yb , bravo

  • @constantinmarin2235
    @constantinmarin2235 4 роки тому

    Usor usor ne indrepam spre un viitor gen Black Mirror..si catre o umanitate din ce in ce mai introvertita , hai cu algoritmul tot asa baieti !!

  • @OvidiuBuliga97
    @OvidiuBuliga97 4 роки тому +2

    Din respect pentru tine, n am dat skip reclamei de la începutul videoclipului👍🏻😂😂

    • @V.D.22
      @V.D.22 4 роки тому +2

      ce reclama? zise adblockul meu 😂😂

  • @rembossreborn420
    @rembossreborn420 4 роки тому +3

    Prea corect, prea drept , prea precis prea adevărat:)))ai tot respectul de la mine.

  • @bogdanmihai4599
    @bogdanmihai4599 4 роки тому +2

    Dacă Facebook ar deschide un birou în Romania sau Italia sau Regatul Unit, ar avea salarii ajustate și la costul vieții în acea regiune. Asta nu ar însemna ca salariul ar fi neapărat mai mic ca și proporție dintre munca/costuri. Una e o chirie de 250-300 în Iași, Romania fata de 800-1000 de lire în Londra.
    Foarte bune remarcile despre lucrul de acasă pe termen lung, sigur o sa fie și companii sau anumiți manageri care vor constrânge angajații la practici complet tiranice, supraveghere excesiva, presiune mai mare, etc
    Și eu am experimentat o săptămâna munca mult mai intensa sau stresanta decât la birou dar mi-am dat seama ca trebuie sa îmi ajustez ritmul și stilul de lucru, asta nu înseamnă ca compania vrea sa ne exploateze sau ca eu o sa frec menta. E nevoie de un echilibru care se ajustează regulat în funcție de diferiți factori (starea personala, volumul de munca, etc).
    Personal vad ca un bun echilibru 2-3 zile la birou și restul 2-3 zile de acasă dar se va vedea. E un drum nou și vor fi multe variațiuni și experimente, unele reușite altele mai putin.
    În cazul situațiilor de abuz sau în cazurile cu condiții proaste de munca, ca dintotdeauna, cel mai bine e sa fie semnalate, denunțate, respinse, chiar cu prețul locului de munca și cerut ajutorul celorlalți.
    La fel și din cealaltă parte, nici o companie și nici membrii unei echipe care lucrează de la distanta nu doresc sa aibă oameni care nu resuresc sau nu doresc sa-și facă treaba și sa ajute atât la productivitatea echipei dar și la o atmosfera buna, de colaborare.
    O strategie buna ar putea fi o comunicare cât mai buna, sincera, sa oferim și sa apelam la înțelegere și în caz de momente mai grele sa apelam și la ajutor.

  • @razvanpriseceanu6661
    @razvanpriseceanu6661 4 роки тому +1

    Deci geniala descrierea traficului din Bucuresti!🤣 Si da, s-a revenit la sesfarsita aglomeratie si implicit au revenit toti cei enumerati de tine in video🤣, sa ii ia mamaie pe toti in ceruri!

  • @freshtoxick
    @freshtoxick 4 роки тому +16

    Deși lucrez într-o multinationala, cu profil, proiectarea în domeniul construcțiilor, lucrul de acasă, nu prea era o opțiune. Odată cu pandemia, doua luni, am stat la țară, vorba aia, cu picioarele în iarba și laptopul în brațe. Ce pot sa zic, prima luna a fost ok, pentru ca sistematizarea online, ne-a făcut sa shareuim și sa livram între noi la distanta. Gogule, din a doua luna a început sa cam scârțâie treaba. Ca deh... Ce este pe foaie, nu bate mereu cu realitate. Și ce sa faci? Ca Gicu Fieraru, nu sta sa monteze el armatura cu planul, pe tableta și trebuie să-i duci papirusuri întregi, în 100000 de exemplare și dosar cu șină. Așa că ai mei, au început de săptămâna asta, sa ne aducă eșalonat, la birou. Doar ca de data asta, adio coffee corner, bârfă la țigară și un chiul pe la bucătărie pentru ca noi reguli de distanțare and other Corona stuffs. Dacă înainte tanjeam după ideea, măcar doua zile sa le lucrez de acasă, parca acum nu îmi surâde atât de mult ideea. În mediul ala, care cică îți devine "familie", mai ai chef de o socializare face to face, mai o ieșire la bere, mai o Mirela de la conta care se plânge.
    Revenind la partea cu traficul.din București. Meama.... Sunt de 4 zile în capitala și parca îmi era dor de cozile de la semafor, parcări pana în buza clădirii, înjurături, turații din ambreiaj. "Civilizația" a revenit la normal! 😂

    • @GholaTleilaxu
      @GholaTleilaxu 4 роки тому

      Dupa a doua, virgula pe care, ai pus-o gresit, am inceput, sa o iau razna!

  • @adicozma35
    @adicozma35 4 роки тому

    Salut , asa de mult mi-a plăcut acest clip, că am dat play a 2-a oară.... am si râs! Bravo!

  • @FabiusAntal
    @FabiusAntal 4 роки тому

    Absolut superb acest video ! Multumesc

  • @yoshy2628
    @yoshy2628 4 роки тому +1

    Fac home-office de 2 luni si pot sa spun ca e mai bine decat sa ma duc la birou 3 ore zilnic dus-intors.
    Am sedinte zilnice, imi fac munca online (tester, VM + integrare), castig aceiasi bani, pina acuma e de bine.
    Momentan am noroc de o companie mai relax, pot sa ma duc la cumparaturi intre 12-12.45, nu ma bate nimeni la cap.
    Nu am caine, copilul e mare, sotia isi face de lucru prin casa si ca animal de companie am doar o Chinchilla, nu ies afara cu el.
    Sotia este acasa de 3 luni, cat timp nu se zboara sta acasa, platita cu 60%

  • @TheCristiCmc
    @TheCristiCmc 4 роки тому +1

    Hai cu 500k abonati!

  • @TheHouseFuture
    @TheHouseFuture 4 роки тому +1

    Ne asteapta un viitor apropriat imprevizibil in ceea ce priveste "working from home".
    Lucrez in Risk IT la o banca in Londra si pana acum nu am primit niciun anunt cu privire la "coming back in office". Ceea ce mi se pare ciudat este ca de doi ani de zile au tot anuntat ca vor sa mute office ul din intr-o cladire nou construita. Mutarea trebuia sa aiba loc undeva in Mai, insa nu s-a mai intamplat pentru ca a aparut nebunia asta.
    Ceea ce mi sa pare interesant este faptul ca noi, angajatii, suntem/eram distribuiti in doua cladiri cu un numar destul de mare de personal. Cladirea noua nu e semnificativ mai mare pentru ca au inchiriat doar 6 etaje. Pe langa asta am colegi care lucreaza in front office (trading floor) si au fost anuntati ca pot veni sa lucreze incepand din iunie. In timp ce noi cei din IT nu avem niciun raspuns. Banca nu a fost grav afectata de Covid-19, drept urmare au dat comunicat ca nu vor fi disponibilizari pe anul acesta.
    Fapt pentru care ma duce la gandul ca cei care lucreaza in front office si o parte din cei din middle office vor lucra din noua cladire (pentru ca ei sunt "Core" ul bancii). Restul angajatilor sa lucreze de acasa de acum incolo, lucru care ma enerveaza cumplit pentru ca nu ar mai exista o delimitare intre acasa si serviciu.
    Sunt eu paranoic sau e doar o coincidenta ca au planificat sa se mute intr-o cladire noua mai mica in Mai 2020?

  • @stefanstefan9628
    @stefanstefan9628 4 роки тому

    Confirm tot ce ai spus, lucrez de acasa, merg in trafic, echilibrul a disparut.... poate va veni altul.... depinde ce ne va costa...

  • @marianotoman9893
    @marianotoman9893 4 роки тому +1

    Super tare postarea.Felicitari

  • @WandererOfWorlds0
    @WandererOfWorlds0 4 роки тому +3

    Cateva observatii dupa ce am lucrat de acasa din Martie:
    Parti bune:
    - Numarul orelor de lucru efective fluctueaza enorm dar da flexibilitate. La inceput am patit sa lucrez mai mult dar pe urma am revenit la normalitate.
    - Sedintele de Zoom sunt mult mai bune decat cele in persoana pentru ca poti sa lucrezi nestingherit desi pe camera se vede ca te uiti fix in ochii sefului. Atentie 100%, desigur. La sediu nu puteam sa fac asta.
    - Dorm mai mult pentru ca elimin din start timpul pierdut pe drum cu naveta
    Parti rele:
    - S-a zis cu clasa mijlocie in tarile Vestice. Noi ca romani s-ar putea sa ne scoatem bine ca putem cere salarii mai mici decat multi altii de pe piata globala, dar de vestici e jale.
    - Se creeaza o discrepanta foarte mare intre cei care pot veni fizic la munca si cei care lucreaza "singuri", de acasa. Se va reflecta si in promovari. Situatia asta le permite firmelor sa se stearga la cur cu legile muncii. Vor fi diferente enorme intre diferite clase de angajati din cadrul aceleiasi companiii.
    - Productivitatea variaza enorm intre colegi. Cei care sunt singuri pot lucra in liniste si pace, cei cu familii si copii se chinuie mult.

    • @DanCadar
      @DanCadar  4 роки тому

      Impecabil de... corect.

  • @Fromy91
    @Fromy91 4 роки тому

    Lucrez intr-o companie IT si pot spune ca trend-ul asta cu lucratul de acasa, cu recrutarea din alte orase si lucratul remote este cat se poate de serios si va deveni ceva normal in urmatoarea perioada. De la inceputul pandemiei lucrez de acasa pana in septembrie, cu posibilitatea ca si dupa aceasta perioada sa continui asa daca pentru mine e ok. Chiar "șăfii" spuneau ca este ca un experiment sa vada daca productivitatea este cel putin aceeași, iar daca da, lucratul de acasa sa devina noul stil de lucru in interiorul companiei. Dar cum spuneai si tu asta va atrage si avantaje, dar si destule dezavantaje. Numai bine! Hai cu algortimul!!

  • @alinscarlat1489
    @alinscarlat1489 4 роки тому

    Sunt student la o facultate de calculatoare din draguta noastra tarisoara si sincer, dar sincer parca au luat-o toti pe ulei de cand a inceput pandemia. Lipsa de organizare si multele "incertitudini" legate de cum ar trebui abordata aceasta situatie s-au transformat in "lungi prelegeri" aka cursuri si teme peste teme peste teme, ca de, daca nu stim ce sa le dam de lucru, le dam sa faca de toate si speram sa nu aiba timp sa "copieze" de pe undeva. Nu mai vorbim de faptul ca am luat fiecare platforma de streaming la rand pentru ca ad-hoc fiecare avea preferinte (mie imi place asta, mie aialalta, ca doar inainte de pandemie le folosisera la greu).
    Acum se apropie perioada cu examenele si nu sunt in fibrilatii toti. Cred ca ati auzit cu totii de celebra declaratie de onestitate, care e asa frectie la picior de lemn, nu mai vorbim de 20 de secunde timp de raspuns la intrebari, conferinte cu webcam si screen-share (sa vada bastanu la ce tot umbli tu) si alte metode care mai de care mai aberante venite sa "descurajeze copiatul", dar care incurca mai mult omul onest (ca sa va faceti o idee, o sa avem o serie de intrebari si o data trecut de una nu mai ai voie sa te intorci la ea, daca nu ti-a picat fisa pe moment, ghinion).
    Desigur, ca dragii de ei s-au ferit de alternative precum "proiecte" sau "examen oral", in care atmosfera era mai relaxata pentru toata lumea pentru ca vedeti voi, e mai usor sa corectezi niste examene dacat sa pui intrebari pe moment.

  • @raultimis2192
    @raultimis2192 4 роки тому

    Munca la birou are un mare avantaj pentru companie si pentru angajati: Schimbul de experienta dintre colegi si deci cresterea calitatii muncii/produsului. Mai devreme sau mai tarziu se va simti asta. Daca munca ta nu necesita sa invati lucruri noi atunci poti fi inlocuit de roboti.

  • @pacosteaa
    @pacosteaa 4 роки тому +1

    - Cel mai şmecher clip din ultima vreme. Made my day … am râs în lacrimi. Tu şi Buhnici rămâneţi în top cu un content de calitate. Hats off!

  • @augustincalin
    @augustincalin 4 роки тому

    Ai mare dreptate cu ce zici... Eu am mai lucrat de acasă și în trecut, ca freelancer (sunt programator) și am constatat și atunci, ca și acum, că am o mare problemă cu administrarea timpului. Pur și simplu mă pun la calculator, mă apuc de treabă și mă ridic când mi-e foame, când mă trece vreo necesitate și când mi-e somn. Mi-am luat un raft să-l pun pe hol, l-am montat în 3 zile și probabil că-mi mai ia 3 zile să-l agăț pe perete.

  • @TeodorCovrig
    @TeodorCovrig 4 роки тому +1

    Ca de obicei, demn de tot respectul! Din astea două, cred că a treia ar fi soluția 😊

  • @MrGongu
    @MrGongu 4 роки тому +96

    De acord cu analiza ta, este echilibrată, corectă şi argumentată, dar trimiterea la melteni, trafic şi nesimțire este inutilă şi ineficientă. Subiectul trebuie abordat de specialiști în sociologie şi/sau psihologie socială, ori chiar psihiatrie şi, oricum, nu are soluție prea curând. Continuă ceea ce faci pe canal, eu te susțin pentru că ești una din puținele voci care şi-au păstrat luciditatea.

    • @isusdumnezeu7144
      @isusdumnezeu7144 4 роки тому +5

      Daca baga amenzi conforme cu venitul persoanei amendate și poliția și-ar face treabă cu adevărat, sa vezi atunci cum dispar meltenii și cocalarii din trafic

    • @AlexAng3lRO
      @AlexAng3lRO 4 роки тому +3

      @@isusdumnezeu7144 Cred ca ai uitat ca nu sunt putini cei ce nu au veniturile chiar declarate, daca "ma-ntelegi"...

    • @isusdumnezeu7144
      @isusdumnezeu7144 4 роки тому +3

      @@AlexAng3lRO cred că ai uitat că dacă politia și-ar face treabă ăștia nu ar mai avea venit nedeclarat, daca ai uitat cumva poliția nu e doar rutiera, pe lângă ei mai sunt și alte autorități. Trebuie doar să își facă treabă.

    • @LeiWulong2000
      @LeiWulong2000 4 роки тому

      @@isusdumnezeu7144 Foarte bine spus.

    • @MrGongu
      @MrGongu 4 роки тому

      @@isusdumnezeu7144 mentalitatea, cultura unui popor nu se pot schimba peste noapte. Amenzile pot deveni instrument de abuz pentru vreun milițian frustrat, iar asta nu e OK. Dacă e să se schimbe ceva în privința asta, asta trebuie să fie de la temelie şi e de durată. Cu japca nu s-au obținut niciodată rezultate durabile şi stabile.

  • @kamisarma
    @kamisarma 4 роки тому

    Eu lucram de acasă și înainte de pandemie... singura diferență e că nu mai trebuie să vizitez sediul de 2 ori pe săptămână. Sincer, am simțit-o pe aia cu "spațiul de lucru devine același cu cel de acasă" chiar și dacă în mare parte nu sunt perturbat atât de des. Contează și mentalitatea ta și cum îți gestionezi timpul/spațiul. Îmi pare că sunt mult mai puțin productiv decât aș fi la lucru, chiar dacă acasă sunt mai confortabil. Mi-ar plăcea să scoți un video legat de asta: "Cum să separăm spațiul de lucru de cel privat" sau ceva asemănător.

  • @TheMrPEPSY
    @TheMrPEPSY 4 роки тому

    Lucrez la cea mai mare firma de electricitate din tara pe parte de it software si suntem in smartworking din martie. S-a trimis comunicat oficial de interior ca ramanem asa pana anul viitor si deja se vorbeste sa ramanem forever :) Pt. ca imi place ce fac si deplasarea de acasa la munca era cel mai oribil lucru, ... pt. ca Bucuresti... ma bucur de aceasta decizie. :)

  • @seb_draghici
    @seb_draghici 4 роки тому

    Doamne ce adevăr ai zis Dane cu lucratul de acasa. Da are avantajul ca nu te mai deplasezi către birou și înapoi. Eu am o vorba legat de asta: "When you work from home, you can concentrate neither for work nor for home." :) mai ales când ai și copii mici sau și mai mărișori :) mi-a plăcut în schimb replica ta de fentare a algoritmului ( ca tot zici tu "Hai cu algoritmul" 😂) Într-un timp foarte scurt am devenit abonat fidel de-al tău. Keep it up my friend.

    • @DanCadar
      @DanCadar  4 роки тому

      Multumesc Sebastian! Spor si tie!

  • @ioansuta1637
    @ioansuta1637 4 роки тому +42

    Încerc și eu să fac o instalație sanitară la un client ,on line.

    • @iGamify
      @iGamify 4 роки тому +9

      Pai da, tu ii spui ce sa faca pe Microsoft Teams / Skype / WebEx / Zoom in timp ce il monitorizezi sa te asiguri ca face bine, iar el vireaza banii in cont :)

    • @ioanaiulian5657
      @ioanaiulian5657 4 роки тому +3

      🤣

    • @georgestate9384
      @georgestate9384 4 роки тому +1

      @Ioan Șuta
      , si ce te retine? .. aia inseamna proiectare;)... problema apare doar la executie ....

    • @ioansuta1637
      @ioansuta1637 4 роки тому +1

      @@georgestate9384 Nu te-ai prins. Asta este.

    • @Mr.JohnnyVLD
      @Mr.JohnnyVLD 4 роки тому

      Te ajut cu proiectu? 😁

  • @calinbatran
    @calinbatran 4 роки тому +2

    În prima fază pare mișto dar după aia am văzut că lucrăm și la ora 18, practic eram în contunuu la muncă, plus că e mult mai dificilă colaborarea cu colegii prin grupuri și telefoane. Nu cred că vom lucra de acasă în viitor, doar dacă suntem roboți...

  • @seekanddestroy1981
    @seekanddestroy1981 4 роки тому

    Experimentez așa ceva și sincer chiar lucrez mai mult acasă decât atunci când eram la biroul sediului.

  • @alex-ve
    @alex-ve 4 роки тому +1

    Salutare! Noi lucram de acasa la propria afacere. Sincer e fain si productiv. Chiar ne gandeam sa ne mutam la tara in casa bunicilor. Iar despre putiniii colegi care ii avem. Sediul nostru este deschis. Cine vrea lucreaza de la birou si cine vrea lucreaza de acasa. Si treaba se face. Nu am umblat la salarii ba chiar din potriva chiar de a fost pandemie. Din pacate oamenii sunt catalogati doar ca o resursa... Ceea ce nu e tocmai corect. NU UITATI SA FITI OAMENI! Toate cele bune si faine!

    • @DanCadar
      @DanCadar  4 роки тому

      Toate cele bune si succes si voua!

  • @Dora-kq6sy
    @Dora-kq6sy 4 роки тому +1

    Lucrez de acasa de 3 luni , am mers la birou de 2 ori ca sa-mi amintesc cum e lipsa de concentrare din open-space si am zis pas. Lucrul merge bine de acasa, programul 9-5 il respect, dimineata ies la alergat si seara fac workout de pe youtube. La capitolul social, stau cu colegii la cioace pe Teams. Am intrat intr-o echipa noua si pot sa zic ca lucrul de acasa a afectat destul de putin integrarea mea. Am timp sa-mi gatesc, 💰 la sfârșitul lunii raman. Overall, sunt ok sa lucrez remote pe termen lung.(n-am copii sau animale de companie, desi as adopta o pisica sau un catel)

    • @yoshy2628
      @yoshy2628 4 роки тому

      Un catel este mai pretentios, mai ales daca esti singura.
      Trebuie sa iesi cu el afara, sa-si faca treburile, daca nu ai timp macar 1-2 ore pe zi doar pt. el ia-ti gandul.
      O pisica sta singura toata ziua dar un caine....

  • @duycaf
    @duycaf 4 роки тому +4

    Datorita lui Buhnici care a venit cu ideea sa urmaresc clip-urile de aici pe 1.5x am inceput sa-mi placa acest canal. Keep up the good work.

  • @alexandruradu5010
    @alexandruradu5010 4 роки тому

    Mult succes!

  • @Stefan55555
    @Stefan55555 4 роки тому

    bun subiect. In aprilie am muncit si de acasa cam 30% din timp si da am lucrat mult mai mult decat la birou. Tarlaua unde dau cu sapa a hotarat sa implementeze un sistem de consultanta online prin
    Teams in timpul starii de urgenta care ce sa vezi a ramas si acum implementat desi era o solutie de avarie pentru ca costuri mici si sclavie in spatiul tau de odihna. Acum ca zici chiar cred ca aceasta situatie poate conduce la disparitia locului pe care`l numim birou si unde sclavia e mai usoara la o cioaca cu colegi. Hai spor!

  • @capitanulburci1223
    @capitanulburci1223 4 роки тому

    Salut,
    sincer am multe de spus si nu are cine sa ma auda. Dar imi rup din "timpul alocat facultatii online" ca sa imi spun si eu oful.
    Bai frate, sunt student la design in Hamburg din Septembrie 2019. Semestrul 2 a inceput in aprilie, teoretic cel putin. Ideea este ca eu fiind in vacanta la parintii mei (care nu stau in Hamburg)
    a venit pandemia. Ce bucurie. Zgaindu-ma la ecran ma gandeam ca o sa avem ceva vacanta prelungita. Teapa. Urmau cele mai enervante si plictisitoare luni pe care le-am trait ever in sistemul
    de invatamant (atat din Romania cat si din Germania). Pur si simplu am fost bombardati cu o gramada de teme, plictisiti pana la moarte in seminarele online, care sunt oricum toate la fel.
    Tinand cont ca materia pe care o studiez este design, o materie preponderent practica, m-am trezit mahmur la aceste cursuri online mizerabile.
    Multi vor spune probabil ca totusi fac asta deliberat si asa este. Dar forma asta gretoasa pe care a capatat-o facultatea este insuportabila.
    Dupa aproximativ 6 saptamani de la inceperea cursurilor vine si intrebarea din partea decanului: "Mai copii, voi mai aveti timp si pentru voi?" Am crezut ca nu e adevarat. In fine, pana la urma
    am adoptat o alta filozofie, anume ca nu imi mai pasa ce se intampla in jurul meu ca pana la urma EU sunt important. Restul FUCK OFF in limitele bunului simt. :)) (Nu, nu am renuntat la facultate si nici nu chiulesc.)
    Ceea ce ma deranjeaza si mai mult este ca acum s-au redeschis cam toate institutiile cu exceptia unitatilor de invatamant, lucru care dupa parerea mea cam bate la ochi.
    Salutari si respect Octav

  • @petrisorpintea2935
    @petrisorpintea2935 4 роки тому

    Dupa implementarea cu succes a WFH vom trece la pasul urmator: urmarirea productivitatii. Uite asa se vor implementa KPI's ce vor fi urmarite prin tool-uri dedicate - vezi tools folosite de companii cum ar fi Crossover. Asadar traiasca legarea de computer!

  • @negrisanmihai8333
    @negrisanmihai8333 4 роки тому

    Frumos subiect, merita un live; subiectul e in stransa legatura cu "distantare sociala" vs "distantare FIZICA" cum ar fi trebuit sa conunice "TOP GUN" de la bun inceput!

  • @rvmx0.2
    @rvmx0.2 4 роки тому +14

    Îți ador conținutul mi-ar placea sa fi profesor cred că așa aveam și eu un chef de școală mai mult

    • @TomaAlimos27
      @TomaAlimos27 4 роки тому

      De acord

    • @Denis-hf2zk
      @Denis-hf2zk 4 роки тому

      Asta e noua scoala, in care si profesori sunt evaluati de elevi prin viewuri

    • @zeeteavathepipe3184
      @zeeteavathepipe3184 4 роки тому +1

      @@Denis-hf2zk Dar profesorii când vor fi evaluaţi?

    • @Denis-hf2zk
      @Denis-hf2zk 4 роки тому +1

      Zeeteava Thepipe asta tine de politica... poate in ani si ani cand se va schimba gradual sistemul in occident in modul asta, vom adapta si noi ceva. Ce afirm e ca azi, oameni curiosi pot gasi foarte usor profesori de calitate pe net, in orce domeniu, deoarcece astia sunt constant evaluati de ascultatori/algoritm si sunt conditionati sa predea din pasiunea cunoasteri, pentru ca banu nu vine imediat, la oricine si oricum. Conteaza cat de valoros te considera elevul, nu examenul pe care l-ai dat ca sa intri in sistem

    • @rvmx0.2
      @rvmx0.2 4 роки тому

      @@Denis-hf2zk adv

  • @ionutpaul13
    @ionutpaul13 4 роки тому +3

    Dan ai fost invitat la un podcast de catre Marius de la @IncaCeva un canal dragut de 35k de abonati..sunteti 2 oameni destepti care aveti ce vb ..sper sa o faceti ..toate bune!

  • @andreic.5590
    @andreic.5590 4 роки тому

    Sunt economist, lucram de acasa de la jumătatea lunii martie. Tot de atunci, ne-a schimbat norma de lucru la o ora pe zi, desi lucrăm tot 8 ore.

  • @allseasons765
    @allseasons765 4 роки тому

    mie mi-a convenit lucrul de acasă mult. înainte eram obligat să fac o navetă de 30 min dus și 30 întors începând de la o oră foarte matinală, pentru a mă întâlni cu niște oameni care fac ceva complet diferit față de ce lucram eu. Așa că eu practic lucram tot remote, doar că de la birou 😅
    m-am bucurat foarte mult când a venit politica că putem lucra acasă, ca și orar lucrez tot ca înainte și chiar îmi place mai mult

  • @somnorila9913
    @somnorila9913 4 роки тому

    Nu uita ca programul de lucru standard e in scadere. Presupun ca pana ajunge ca majoritatea sa lucreze de acasa, programul nu o sa fie prea lung ca sa faci burnout. Apoi mai presupun ca si etica si abordarea lucrului de acasa va evolua astfel incat o anumita disciplina personala va fi standardizata. Cu loc dedicat pentru lucru, cu respectarea programului etc. Iar asta se adreseaza tuturor nu doar angajatilor dar si angajatorilor. Zic ca daca o sa creaca numarul de persoane care lucreaza de acasa definitiv, o sa creasca si numarul persoanelor care nu or sa mai gandeasca tampenia aia ca seful e sef si in pielea goala. Cred ca tot mai multi vor deveni mai independenti, mai responsabili ca sa poata sa lucreze de acasa intr-un mod productiv dar si constant. Acum e din scurt si lumea nu s-a adaptat. Sunt multe lucruri omise care vor iesi la iveala in timp. Acum poate oamenii lucreaza pe cheltuiala lor, in timp tot mai multi or sa astepte conditii la angajare. La fel cum presupui ca la locul tau de munca sa nu vii cu sculele de acasa, asa e si cand lucrezi de acasa ca si angajat. Daca esti prestator de servicii individual e alta treaba, dar si tarifele pe ora cresc. Si in orice situatie, lumea nu o sa mai raspunda la telefon la orice ora, programu-i program ca sa poti sa te detasezi.

  • @2ThunderBolts
    @2ThunderBolts 4 роки тому

    Multinaționala la care lucrez permitea lucrul de acasă de cam 2 ani. În ultima vremea, până în izolare, raprotul birou vs acasă era cam la 50-50%, ceea ce a făcut că perioada asta de lucru de acasă să nu fie așa mare șoc. Dar, cum spunea și tu despre amicul tău, planurile de schimbare a sediului (care erau cam din iarnă) au fost puse pe pauză, până trece pandemia, cică. Pauzele de 'țigară', toată socializarea între colegi ne-a dus, la noi, să facem întâlniri pe Teams de dimineață ca să ne bem cafeaua împreună.
    Cât despre trafic, este la fel de infernal ca înainte de 11 martie.

  • @bogdanbaciu4376
    @bogdanbaciu4376 4 роки тому +3

    Lucram 8 ore. Fix. La 5 rupeam usa. Mergeam acasa si eram alt om.
    Acum lucrez 11-14 ore. Probabil sefii isi inchipuie ca acasa timpul se dilata. F**k off! Baga in noi task-uri si deadline-uri de parca vine sfarsitul lumii si nu si-au facut targetul.

    • @sfappetrupavelandrei
      @sfappetrupavelandrei 4 роки тому

      A cui e vina că stai 11 - 14 ore la muncă? Să bage task-uri și deadline-urile că vor fi acolo și mâine.

    • @dannydanutzu1
      @dannydanutzu1 4 роки тому

      @@sfappetrupavelandrei N-ai sa vezi, te ia la ....ca te lasa acasa, nu iti faci treaba din cauza copiilor, etc. Nu m-ar mira sa si ceara rapoarte la juma de ora, cum sunt unii patroni.

    • @mariuscerlinca5316
      @mariuscerlinca5316 4 роки тому

      Schimba slujba. Sefii aia nu mai au pe cine ufte si, de plictiseala, baga task-urile si deadline-urile alea. Play dead...

    • @georgestate9384
      @georgestate9384 4 роки тому

      @@dannydanutzu1 cu asa mentalitate, voi sunteti sclavi, nu culegatorii de ceapa,capsune si sparanghel...

  • @broskeletor9071
    @broskeletor9071 4 роки тому

    Compania in care lucrez eu avea deja lucratul de acasa implementat din nastere, tranzitia asta in timpul carantinei nu a fost asa revolutionara dar mersul la birou, cel putin in cazul asta, nu cred ca v-a putea fi vreodata inlocuit in intregime, sunt anumite lucruri pentru care e aproape necesar sa fii la birou, cu colegii ca sa poti discuta si verifica in timp real, lucratul de acasa ingreuneaza lucrurile la care trebuie sa te intelegi cu mai 1-2-10 colegi in acelasi timp si asta o stiu si sefii, munca in echipa nu e aceeasi cand unu e pe conferinta, altu e cu ochii in altceva de asta cred ca nu v-a fi cazul chiar peste tot ca la facebook sau twiteer.

  • @CosminDamian97
    @CosminDamian97 4 роки тому +3

    Băi fraților. In momentul ăsta mă gândeam la cât de mișto ar fi sa îl urmăresc acum pe Dănuț dezbătând in mod impecabil vreo altă temă de interes comun. Două minute mai târziu primesc notificarea de clip nou. Mă înclin!

  • @andreimatrescuciucanu8157
    @andreimatrescuciucanu8157 4 роки тому

    Lucrez in Germania si de 3 ani folosesc ocazional Home Office. De regula folosim doar in zilele cand avem o programare la doctor, service etc in timpul orelor de lucru. Cu ocazia pandemiei ne-a ajutat sa ne organizam mai bine in sensul ca ne-am impartit in 2 grupe si fiecare am folosit HO cate o saptamana pentru a limita contactul cat mai mult posibil. Dar cel putin in compania unde lucrez nu este un concept nou si nu este folosit in mod abuziv doar can intradevar este nevoie. Majoritatea nemtilor inca prefera mersul la munca.

  • @InfoMasiniGermania
    @InfoMasiniGermania 4 роки тому

    Foarte interesant videoclipul si informatiile date.

  • @cristian_c
    @cristian_c 4 роки тому

    Eu până la pandemie lucram tot de acasă, de aproximativ 4 ani la o companie multinațională. Doresc să zic că angajații din home office primesc ceva in plus la salariu, nu este mult, atâta cât îți achita factura de curent și apă. Chiar și așa compania câștigă mai mult din cauză că stai acasă.
    Mai pe scurt nu este pentru toată lumea, depinde de tine, cum ești tu ca și om.

  • @elrilmoonweaver4723
    @elrilmoonweaver4723 4 роки тому +6

    Ca să fiu sinceră eu lucrez de acasă cu 75% din salariul meu care și așa este destul de micuț ptr București, dar din cauza ca nu am decât cheltuieli de casă și chirie de plătit și bani dau cel mai mult pe mâncare, o dată pe săptămână, m-am trezit că la sfârșit de lună, când trag linie, am mai mulți bani rămași decât aveam înainte de criză, în ciuda tăierii de 25% din salariu.

    • @iGamify
      @iGamify 4 роки тому

      Ce bine ca te poti abtine! Eu m-am imprietenit tare cu livratorul de cand sunt 100% in Home office... Fac eu cum fac si banii tot dispar...

    • @elrilmoonweaver4723
      @elrilmoonweaver4723 4 роки тому

      @@iGamify Si livrarile astea costa mult :|

  • @torentmonkey
    @torentmonkey 4 роки тому +1

    DPDV al unui om care nu are copii sau nevasta si locuieste singur pot sa spun ca urmaream un job de acasa de mult timp. Pandemia asta mi-a aratat ca sunt mult mai productiv si ca asa ceva imi trebuie. Unii din colegi nu sunt de acord dar eu, aileiii,

  • @thedarkdream2597
    @thedarkdream2597 4 роки тому

    Eu, venind din Sibiu, am fost absolut șocat de cât de repede te lasă bucureștenii să schimbi banda. În Sibiu, dacă vreau să trec "dă pă" banda 1 pe banda 2, pot să sta minute, nu mă lăsa nimeni. Dar în București mă lăsau să schimb 5 benzi. Nu-s atât de nașpa șofării de București cum ziceți. Ei măcar au experiența de "ce înseamnă să schimbi 5 benzi".
    În Sibiu, unde numărul de benzi pe sens e maxim 2, nu este problema asta... doar nu te lasă nici dreq.

  • @radudimofte
    @radudimofte 4 роки тому

    Tehnologia era deja intr-o ofensiva in viata noastra inca inainte de pandemie, dar acum clar a accelerat. Si da, viata noastra se schimba, sub ochii nostri.
    De acord cu cele spuse in video, dar as vrea sa punctez ca digitalizarea este absolut necesara in administratia publica, centrala si locala. Si pentru a muta oamenii acasa, ci pentru a reduce personalul la cat e necesar, la a avea acolo pe cei mai buni si mai potriviti si pentru a simplifica si eficientiza interactiunea cetateanului cu acestea.
    De revenit dupa 15 mai, da am revenit. Nu la normal, la absurd....

  • @itadriro
    @itadriro 4 роки тому +2

    Ai uitat să spui că anumite firme uită să le pună la dispoziție angajaților imprimante computere hârtie sau tuș. În plus se prefac că că plouă când trebuie să se pomenească de locul ocupat de angajat în propria casă pentru munca pe care o face plus curentul electric plus mobilierul dedicat tot locului de muncă.... Cât de generoși sunt angajatorii ăștia. Chiar că suntem norocoși că avem un loc de muncă!... 🤔🤔

  • @IonutJaR
    @IonutJaR 4 роки тому

    Lucrez de peste 10 ani de acasa( lucrez in hosting web ca sysadmin) trebuie sa ai un bun autocontrol pentru concentrarea si ratezi tot ceea ce inseamna viata sociala..