Bu nasıl kendini geliştirmedir? Bu nasıl efendiliktir? Bu nasıl aydın bir insanlıktır. Tam da Ata'mızın hayal ettiği gençlik örneğidir bence. Helal olsun size ve sizi yetiştirenlere. Saygılar
Saçma sapan diziler izleyeceğimize, bu tür programların her hafta her kanalda, sosyal medyada yayınlanması lazım. Tarım ülkesi olmak demek, insanların öncelikle bilinçlenmesi demekdir. Fatih abi çok iyi bir programdı ve hocamıza da teşekkür ederiz çok iyi anlatıyor.
Ülkemi çok seviyorum. Sizin programlarınız ülkeme aşık olmama , her seferinde dahada bağlanmama neden oluyor. Umutlanıyorum kendimi iyi hissediyorum . İyi ki varsınız Sayın Fatih Altaylı..
3 kuşak zeytin üreticisi olarak, zeytinin önemini dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Medya okuryazarlığı, su okuryazarlığı gibi Zeytin Okuryazarlığı olmasi müthiş olur. Emeğinize sağlık...
Çok iyi bir program olmuş. Hocanın alanında uzman olması ve izleyiciyi zeytin merkezinde farklı bilimlerden verilerle bilgilendirmesi seyir keyfi veriyor.
Fatih Bey, Çetin hocamızın bir seminerine katılmak için konu ile ilgili duyuruları takip etmek gerek, belki ziraat müh. odasından. Oraya da kimin işi düşecek? Ağzım açık dinliyorum. Böyle muntazam bir konuyu ayağımıza getirdiniz. Samimi söylüyorum, benim nazarımda hakkınız ödenmez. Kıymet bilmeyenler de izlemez zaten..
Çok değerli bir program olmuş, başta konuğunuz olmak üzere tüm emek verenlere teşekkür ederim. Zeytinden tarihe, tarihten coğrafyaya, ekonomiye, gastronomiye kadar pek çok konuya girildi harikulade bir söyleşiydi
Programlarınız bizi bilgilendiriyor, çok teşekkür ediyoruz. İzlemeye, beğenmeye devam edeceğiz. Eleştiriye açık, son derece medeni olduğunuzu bildiğimiz için, yine bir eleştiri: “Teke Tek” programının müziği son derece sinir, kaba ve asap bozucu! Sadece bu yüzden zıp diye geçip, programların içeriğindeki bilgileri başka kanallarda aramışlığımız vardır (bizim gibi pek çok insan var, emin olun). Bu müziği yapan kavgadan mı çıkmış, yumruk mu yemiş, öç almak için yeni planlar mı yapıyor? Nedir bu; anlamsız, aklı değil, kavgayı çağrıştıran antipatik gürültü? Geçenlerde gururla izlediğimiz, misafiriniz, Grammy Awards’a aday gösterilen besteci genç hanımefendi bu kanal için sunuş müziği yapmaya söz vermişti. Umarım yakında sözünü tutar da, biz de bu kulak tırmalayan eziyetten kurtuluruz. Selamlar.
Fatih bey,öncelikle başarılarınızın devamını diliyor ve sayın,DoçDr.Çetin Şenkul'u bizlerle buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim.Sayın,Doç.Dr.Çetin Şenkul dan çok değerli bilgiler edindim.🙏👍🙏❤
Fatih BEY ülkemize ettiğin bilimsel programlar ve katkılar dolasıyı ile size teşekkür ediyoruz Atatürk ün dediği gibi VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR
Fatih Bey merhaba.Teke Tek Bilim ülkemizin öğrenme merakı bitmeyen insanlarına çok büyük hizmet,büyük armağan.Çocuklugumdaki TRT belgesellerini izlermişcesine mutlu oluyorum. Konuklarınız da o kadar hakim ki konularına; ülkemiz adına, hâlâ umudu,çabası olan insanlarimiz için esin kaynakları oluyorlar.
Sizin kanalda sabah, bu programın başlığını görmekle bile beni heyecanlandırdı ve mutlu etti. Zira bir süredir aradığım, beklediğim bir konuydu, keşke birisi çıksa da derli toplu, 1-2 saat bize zeytin anlatsa diyordum. Hiç sıkılmadan, sonuna kadar merak ve ilgiyle dinledim. Böyle hocalarımızın ve bu tür çalışmaların olması da umut veriyor. Yine çok harika bir program olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler.
Fatih Bey sonsuz teşekkürler. Kışın yapraklarını dökmeyen ağaçlara ayrı bir merakım ve hayranlığım var. Hocama, ekibine başarılar diliyorum. Kendisini yetiştirenlere cookkkk minnettarım. Iyi günler, yolunuz açık olsun.
Isvicre‘den günaydin Fatih ve Emre bey ilk programinizi kahve esliginde izledim, teke tek bilimide kahvaltiyla izleyecegim. Harika konulara deginiyorsunuz cok tesekkür ederim .
Fatih abi bize bu programları sunduğun için sana ne kadar teşekkür etsek azdır son iki yıldır sizi dinlemeye başladım hemen hemen her gün bir tane teke tek bilim programi dinliyorum
Fatih beyin agzini bozmada, terbiyesini koruyarak, üstelik böyle degerli ve bilgi verici bir arastirmaciyi konuk etmesi mükemmel keyifli olmus. sayetten biktik. Fatih bey azda olsa agzini bozza insan ister istemez doluyor ve sinirlerimiz geriliyor. Degerli Fatih Altayli gercekten degerinizle kalin.
🌱🌱deli gibi zeytin yiyen, zeytinkolik bir zeytin sever olarak programı merak ve heyecanla izledim👍👍👍 Sevgili Fatih ve Emre Bey, seçtiğiniz konu ve bu konuda derin bigi sahibi olan araştırmacı konuğunuz için çoook teşekkürler🌱👍🌱
Her Türlü Bilgiye Aç Ve Aşırı Meraklı Bi İnsan Olarak Bu Program Serisini Çok Seviyorum İçki Türlerinden Zeytinyağına Puro Çeşitlerinden Saat Modellerine Herşeyi Can Kulağı İle Dinliyorum ❤ Lütfen Devam Etsin Hiç Bitmesin 👍🏻
Bu program gösteriyor ki teketek tarım kanalının kısa zamanda açılması gerekiyor tarım ve hayvancılık üzerine bilmemiz ve bilgi edinmesi gereken daha nice bilgiler var emeğinize sağlık
Izledigim en dolu ve faydali bolumlerden. Degeri maalesef hic bilinmeyen en degerli varliklarimizdan zeytin ve zeytinyagini gundeme tasidiginiz icin cok tesekkurler Fatih Bey.
Fatih bey bu tür bilgilendirici programalara ve videolara göre teşekkür ediyorum. Gerçekten çok faydalı oluyor. Ayrıca olarak qonuk etdiyiniz bilim adamları ve uzmanlarda bir başka. Onların da her birine saygılar ve sevgilerimi sunuyorum.
Sizleri severek izledim Emeklerinize teşekkürler Okullarda ivir zıvır şeyler okutulacagina bu tür yayınların veya kitapların okutulması gerek Gerçekten çok yararlı oldu
@@mustafanazifart sabah sabah elbette şarap içmiyorum, bundan önce master sommelier İsa Bey söyleşisine atıfta bulundum. Zeytin de yemedim kahvaltıda, yulaflı kahvaltı vardı, sanırım anlatamamışım ☺️
Muhteşem bir içerik ve program olmuş sizin ve konuğunuzun ağzına sağlık Fatih bey. Çok teşekkür ederim. Benzer bir programı üzüm ve şarap için, Türkiye’nin üzüm ve şarap potansiyeli ve dünyadaki rekabet açısından yaratabileceği ekonomik fayda üzerinden yapabilirseniz çok memnun olurum.
Çetin Hocam SDÜ Coğrafya bölümü Jeomorfoloji ve Biyocografya derslerimize girerdi. Gerçekten çok bilgili ve keyifli bir anlatımı var. Umarız daha çok konuk edersiniz hocamızı. Selamlar Çetin Hocam. ✋
Fatih bey, ülkemiz için son derece değerli programlar yapıyorsunuz. Neredeyse ülkemizin Eğitim sistemine tek başınıza meydan okuyorsunuz. Milli eğitim ne kadar geriye gitme çabası içindeyse sizde bir o kadar ileriye doğru çekiştiriyorsunuz. Umarım kazanırsınız. Kazanırız.
Sosyal ağaçlar, çok önemli. Okullarda başlayan bu proje iyi yaygınlaşır. Belediyeler yeşil alanlarında yabancı menşeili adını bile bilmediğimiz ağaçlar yerine, sosyal ağaçlarla manzara kazanabilir, gelen giden bu sosyal ağaçların mevyesinden yararlanabilir, bu ağaçlar yakın evlere belli sayıda verilebilir. Şehir meyvelikleri, okul meyvelikleri, vb. Bildiğim köyler vardır meyveliği olan. Zeytin yurdu ve fıstık çamlı Burhaniye okullarına selam olsun. Ayrıca bu program, tarih, toprak, hayat; yaprak, çiçek kokulu çok verimli oldu, teşekkürler.
Butun agaclari cok severim fakat cocuklugumdan bu yana zeytin ağacına aşığım zeytin ağacı bana özellikle yaşamak gibi yaşanmışlık gibi kök salmak gibi duygularin karşılığını yüklüyor Bilgileriniz icin teşekkürler
Güzel olan,bilgi,ilim dolu şahane programlar TV de izleyemez olduk...varsa yoksa kimin eli kimin cebinde ahlaksız diziler,mafya tipli adamlar ,silahlar son model arabalar yalılar ultra lüks evler yataktan kalktığında saçı başı kuaförden çıkmış kadınlar..uyu canım Türkiyem... uyandığımiz da neler olacak acaba??? Teşekkürler sevgili hocam.. Fatih Altaylı..iyi varsiniz
Ilk okullarda okul bahçesine, anaokullarda çocuklara tohum ekmeyi ve ekilen tohumlara çocuklar tarafından bakımı yaptırılmalı ve yetişen ürünü birlikte tadmaları.Mümkün olsa okul bahçesine meyve ağaçları ekilse. Belediye anlaşıp okul çevresinde bu faaliyetleri gerçekleştirecek alan sağlansa.
Öncelikle Sayın Fatih Altaylı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle değerli programları, sayenizde izleme şansı buluyoruz. Siz olmasanız Türk Televizyonu maalesef tam anlamıyla aptal kutusuna dönüşecekti. Zeytincilikten bahsederken Hatay ve Alalakh kentini unutmamak lazım. Zeytinyağı tüm anlatılan faydaların yanında aynı zamanda ticaret için tanzim aracıydı. Yani insanlar para mahiyetinde zeytinyağı kullanıyorlardı. Alalakh kentinin tablet arşivinde, krallığın zeytinyağı ile ödeme yaparak şehir satın aldığını biliyoruz. Maalesef gereken önem verilmiyor. Zeytin ve Zeytinyağı Ege dünyası, Yunan, İyalyan dünyası ile özdeşleştiriliyor. Halbuki zeytinciliğe dair en eski ve en önemli endüstri izlerini Hatay ve Doğu Akdeniz de görüyoruz.
Fatih Bey, maşallah! Hatay, Urfa, Sinop, Trabzon vs. her yeri hatta Çin'i bile enine boyuna konuştunuz ama zeytinin günümüzdeki 1 numarası, ülkemiz zeytintinciliğin lokomotifi Akhisar'dan neredeyse bahsetmediniz! Hayretler içindeyim!🤯 Bir Akhisarlı olarak sizlere teessüf ederim!😒 Neyse, Allah'tan İlber Hocamız var. O, hakkımızı her zaman teslim ediyor!🙂 Yine de elbette güzel bir programdı, Sayın Şenkul'a ve size çok teşekkür ederiz.
Kenevir konusunu tekrar işleyip geçen sürede atılan adımları bi analiz etmek şart oldu Fatih abi.. Dönüp dönüp eski yayını izleyip bu konuda acaba şuan neredeyiz diye düşünüp duruyorum lütfen bu konuda bir içerik paylaşımında bulunun.
Harika program olmuş, emeğinize sağlık. Sayenizde bir süredir araştırmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım zeytin yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olduk birazcık.
Çetin Şenkul hocadan Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya bölümünde öğrenciyken Fitocoğrafya dersini almıştım, o zaman da derslerinden çok keyif alırdım, bu programı izlediğimde de çok keyif aldım. Derslerini de heyecanla ve bu akıcılıkla anlatırdı, bilgi aktarmaktan keyif alırdı. Selamlar Çetin hocam.
İyi ki varsınız, televizyon izlemeyenler için kaçış yeri oldunuz Her programda yeni şeyler öğreniyoruz. Emeklerinizin karşılığını odeyemeyiz. Helal edin hakkınızı.
Çetin Bey'in bilgisi ve anlatım şekli, zeytin başlığında insanlık tarihini anlatması muhteşemdi.👍Fatih Bey'in doğru soruları muhteşemdi. 👍Emeği geçenlere teşekkürler🙏 Lütfen daim olsun🙏
Tam 400 yorum olmuş. Oturup deli pösteki sayar gibi tüm yorumları okudum. Bir iki yorum hariç yapılan yorumlardan anladığım tüm yorumcular zeytinyağı ve zeytin yiyebilen mutlu bir azınlıktan. 2018 yılı ticaret bakanlığı verilerine göre yunanistanın kişi başı zeytinyağı tüketimi 24 litre türkiyenin 2 litre. 2019 da 1.4 litre, 2020 de 1.1 litre, 2021 de 0.78 litre kişi başı tüketim ülkemizde. Herhalde bu yıl 350 TL lik fiyatıyla 0.1 litre ye düşer. Ortada kendi halkını besleyemeyen bir ülke tablosu var. İleriki yıllarda doğru dürüst beslenemeyen halkın ciddi sağlık sorunlarına duçar olup sağlık sistemi akıntı çağanozu gibi giden ülkenin sosyal güvenlik sistemini temelinden yok edeceği daha bugünden aşikar. Türkiyenin de içinde bulunduğu tarımda kendine yeten 7 ülkeden biri olan arjantinin şu andaki durumuna bakalım. Arjantinde yıllık enflasyon %200 gibi. Ama bu enflasyon ithal marka ürünler için geçerli. Arjantin kendi halkını kendi ürettiği ile gayet iyi doyurabiliyor. Hatta bu yüzden türkiyeden insanlar akın akın Buenos Aires e giderek yerleşiyor. Turist fiyatıyla Buenos aires te iyi bir restaurant'da iki kişi; 900 gr. ızgara et, 1 büyük şarap, ortaya büyük bir kase salata, zengin bir peynir tabağına 14 abd doları ödüyor. Yani 14$ x 30 TL, 420 lira eder. Ülkemizde orta halli kebabçıda adana kebaba bu parayı ödüyorsunuz. Bu durum çok kötü şeyleri işaret ediyor gelecek günler için. Ülke, verilerin ışığında ekonomik kriz, sosyal çöküş sürecini daha yaşamadı. Ülkemizin müktedirleri ekonomik krizdeki yunanistanın genç kızları için atina otobanında vucutlarını satıyorlar diyerek alay etmişlerdi. Eeee Allahın sopası yok derler. Faturayı karma deyip burnuna dayar.
Çok ama çok kıymetli bilgiler, proje konuları ve çok keyifli bir video. Keşke tarımın içinde ve yönetiminde olanlar da bu kadar bütüncül bakabilseler tarıma. Emeğinize yüreğinize sağlık😊🙏
Fatih bey amerika da yasiyorum. Kiz arkadasim amerikali ve ona ceviri yapana kadar cok yoruluyorum. 😂 bu gibi cok ilgi cekici bolumlerinizi ingilizce alyazili da yapsaniz keske.
Farkındaysanız Fatih Beyin konuk ettiği insanlar ne kadar bilgili, diksiyonu güzel insanlar. Tebrik ederim
ƁSz
Kitabi bilgi.Yorumumu okuyun anlarsınız bilgilimi değilmi.
Bu nasıl kendini geliştirmedir? Bu nasıl efendiliktir? Bu nasıl aydın bir insanlıktır. Tam da Ata'mızın hayal ettiği gençlik örneğidir bence. Helal olsun size ve sizi yetiştirenlere. Saygılar
Saçma sapan diziler izleyeceğimize, bu tür programların her hafta her kanalda, sosyal medyada yayınlanması lazım. Tarım ülkesi olmak demek, insanların öncelikle bilinçlenmesi demekdir. Fatih abi çok iyi bir programdı ve hocamıza da teşekkür ederiz çok iyi anlatıyor.
Diziler, yasaklansin artik.
Boş yapma lan kes
Zaten o diziler olmasa milletin gözü açılacak. Uyuşturucu.
Pavyona düştük@@A.gustMackensen
Okullarda öğrencilere seyrettirilebilir
yani bu bilim insanlarını dinleyince insanın ülkesine ve kendine olan özgüveni tekrar yeşeriyor. İyi ki varlar.
Ülkemi çok seviyorum. Sizin programlarınız ülkeme aşık olmama , her seferinde dahada bağlanmama neden oluyor. Umutlanıyorum kendimi iyi hissediyorum . İyi ki varsınız Sayın Fatih Altaylı..
İnsanın içinde umut oluşuyor, ülkemizde böyle bilimden kopmamış akademisyenlerin kaldığını görünce❤
Gazetecilikten fazlasını yapiyor Fatih bey ve ekibi. Her bölümde ayrı ilginç bir konu ve konuk. teşekkür ederiz. Harika bir literatur olacak bu seri.
yine dinlemeye doyulmayan bir uzman bulmuşunuz.. teşekkürler
3 kuşak zeytin üreticisi olarak, zeytinin önemini dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Medya okuryazarlığı, su okuryazarlığı gibi Zeytin Okuryazarlığı olmasi müthiş olur. Emeğinize sağlık...
Çok iyi bir program olmuş. Hocanın alanında uzman olması ve izleyiciyi zeytin merkezinde farklı bilimlerden verilerle bilgilendirmesi seyir keyfi veriyor.
Fatih Bey, Çetin hocamızın bir seminerine katılmak için konu ile ilgili duyuruları takip etmek gerek, belki ziraat müh. odasından. Oraya da kimin işi düşecek?
Ağzım açık dinliyorum. Böyle muntazam bir konuyu ayağımıza getirdiniz.
Samimi söylüyorum, benim nazarımda hakkınız ödenmez.
Kıymet bilmeyenler de izlemez zaten..
Aydı Çevre Ve Kültür Derneği olarak.Zeytin için verilen emeğe katkı koyan herkese teşekkür ederiz.
Çok değerli bir program olmuş, başta konuğunuz olmak üzere tüm emek verenlere teşekkür ederim. Zeytinden tarihe, tarihten coğrafyaya, ekonomiye, gastronomiye kadar pek çok konuya girildi harikulade bir söyleşiydi
Programlarınız bizi bilgilendiriyor, çok teşekkür ediyoruz. İzlemeye, beğenmeye devam edeceğiz.
Eleştiriye açık, son derece medeni olduğunuzu bildiğimiz için, yine bir eleştiri: “Teke Tek” programının müziği son derece sinir, kaba ve asap bozucu! Sadece bu yüzden zıp diye geçip, programların içeriğindeki bilgileri başka kanallarda aramışlığımız vardır (bizim gibi pek çok insan var, emin olun). Bu müziği yapan kavgadan mı çıkmış, yumruk mu yemiş, öç almak için yeni planlar mı yapıyor? Nedir bu; anlamsız, aklı değil, kavgayı çağrıştıran antipatik gürültü?
Geçenlerde gururla izlediğimiz, misafiriniz, Grammy Awards’a aday gösterilen besteci genç hanımefendi bu kanal için sunuş müziği yapmaya söz vermişti. Umarım yakında sözünü tutar da, biz de bu kulak tırmalayan eziyetten kurtuluruz.
Selamlar.
Şahane bir programdı! Teşekkürler Fatih Altaylı! Hocayı dinlemek çok keyifliydi.
Fatih bey,öncelikle başarılarınızın devamını diliyor ve sayın,DoçDr.Çetin Şenkul'u bizlerle buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim.Sayın,Doç.Dr.Çetin Şenkul dan çok değerli bilgiler edindim.🙏👍🙏❤
Zeytin 🌱 Buğday gibi kutsaldır bu topraklarda...Çok önemli bi konu bu teşekkürler.
Hatayda 30 bin zeytin ağacı daha yeni yok eldildi.
ulkemı kalmış hem zeytın yemesınler ne var bunda@@Jeff.Hardy.
Fatih BEY ülkemize ettiğin bilimsel programlar ve katkılar dolasıyı ile size teşekkür ediyoruz
Atatürk ün dediği gibi
VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR
Fatih Bey merhaba.Teke Tek Bilim ülkemizin öğrenme merakı bitmeyen insanlarına çok büyük hizmet,büyük armağan.Çocuklugumdaki TRT belgesellerini izlermişcesine mutlu oluyorum.
Konuklarınız da o kadar hakim ki konularına; ülkemiz adına, hâlâ umudu,çabası olan insanlarimiz için esin kaynakları oluyorlar.
Sizin kanalda sabah, bu programın başlığını görmekle bile beni heyecanlandırdı ve mutlu etti. Zira bir süredir aradığım, beklediğim bir konuydu, keşke birisi çıksa da derli toplu, 1-2 saat bize zeytin anlatsa diyordum. Hiç sıkılmadan, sonuna kadar merak ve ilgiyle dinledim. Böyle hocalarımızın ve bu tür çalışmaların olması da umut veriyor. Yine çok harika bir program olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler.
zeytinyagi cok önemli .. bilmedigimiz seyleri de ögrendik .. tesekkürler ..
Fatih Bey sonsuz teşekkürler. Kışın yapraklarını dökmeyen ağaçlara ayrı bir merakım ve hayranlığım var. Hocama, ekibine başarılar diliyorum. Kendisini yetiştirenlere cookkkk minnettarım. Iyi günler, yolunuz açık olsun.
Isvicre‘den günaydin Fatih ve Emre bey ilk programinizi kahve esliginde izledim, teke tek bilimide kahvaltiyla izleyecegim. Harika konulara deginiyorsunuz cok tesekkür ederim .
Fatih abi bize bu programları sunduğun için sana ne kadar teşekkür etsek azdır son iki yıldır sizi dinlemeye başladım hemen hemen her gün bir tane teke tek bilim programi dinliyorum
Fatih beyin agzini bozmada, terbiyesini koruyarak, üstelik böyle degerli ve bilgi verici bir arastirmaciyi konuk etmesi mükemmel keyifli olmus. sayetten biktik. Fatih bey azda olsa agzini bozza insan ister istemez doluyor ve sinirlerimiz geriliyor.
Degerli Fatih Altayli gercekten degerinizle kalin.
🌱🌱deli gibi zeytin yiyen, zeytinkolik bir zeytin sever olarak programı merak ve heyecanla izledim👍👍👍 Sevgili Fatih ve Emre Bey, seçtiğiniz konu ve bu konuda derin bigi sahibi olan araştırmacı konuğunuz için çoook teşekkürler🌱👍🌱
Her Türlü Bilgiye Aç Ve Aşırı Meraklı Bi İnsan Olarak Bu Program Serisini Çok Seviyorum İçki Türlerinden Zeytinyağına Puro Çeşitlerinden Saat Modellerine Herşeyi Can Kulağı İle Dinliyorum ❤ Lütfen Devam Etsin Hiç Bitmesin 👍🏻
Ülkemizin eğitiminde katkıda bulunduğunuz için Emeğiniz takdireşayanandır Fatih bey. Hocamız da çok değerli teşekkürler.👍👏👏👏🙏🙏🙏
Bu program gösteriyor ki teketek tarım kanalının kısa zamanda açılması gerekiyor tarım ve hayvancılık üzerine bilmemiz ve bilgi edinmesi gereken daha nice bilgiler var emeğinize sağlık
O kadar òzledim ki bu tip programlari,diliyrm bu tip programlar keske cogalsa❤️
Sizlerin olması gurur verici bu topraklarda..
Çetin Beyi dinlemek çok zevkli tekrar konuk alırsınız umarım hocanın anlatacağı çok şey var belli
Ülkemizde bu kadar güzel insanların olması umut verici
Hocamız çok sağolsun ,anlatımı okadar açık ve net ki,kafa karışıklığı yapmadan etraflı konularla beraber sakin anlatıyor . Çok tşkler hocam.😍👏👏👏🙏🙏🙏💫
Izledigim en dolu ve faydali bolumlerden. Degeri maalesef hic bilinmeyen en degerli varliklarimizdan zeytin ve zeytinyagini gundeme tasidiginiz icin cok tesekkurler Fatih Bey.
Dolu dolu bir program olmuş. Sonuna kadar merakla izledim, çok kıymetli fikirler edindim. Ağzınıza sağlık.
Çok değerli 1 kişi her 2 nize de teşekkür ederim.
Çetin bey çok bilgili ve akıcı konuşuyor. Güzel bir sohbetti. Merakla dinledim. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Çok güzel akıcı konuşması ile aklımda kalıcı bilgiler oluştu. Teşekkür ederim
Fatih bey bu tür bilgilendirici programalara ve videolara göre teşekkür ediyorum. Gerçekten çok faydalı oluyor.
Ayrıca olarak qonuk etdiyiniz bilim adamları ve uzmanlarda bir başka. Onların da her birine saygılar ve sevgilerimi sunuyorum.
Sizleri severek izledim
Emeklerinize teşekkürler
Okullarda ivir zıvır şeyler okutulacagina bu tür yayınların veya kitapların okutulması gerek
Gerçekten çok yararlı oldu
Zeytinimize sahip çıktığınız, çok faydalı bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Günümüz ve tarihsel gelişim açısından çok bilgilendirici bir program olmuş. Teşekkürler.
balık sırtı ceket- beyaz gömlek kombinasyonu muhteşem. Fatih Bey, şarabın yanına zeytini de alıp seyretmeye başladım, emeklerinize sağlık
eger Turkiye'de iseniz, sabahin 7'si.. gune saglikli baslamak varken ...
@@mustafanazifart sabah sabah elbette şarap içmiyorum, bundan önce master sommelier İsa Bey söyleşisine atıfta bulundum. Zeytin de yemedim kahvaltıda, yulaflı kahvaltı vardı, sanırım anlatamamışım ☺️
Sarabci demekki abimiz. Afiyet olsun
Benimde öyle Jackett var, hemde 20 yillik.
@@A.gustMackensen benim de pantolon , benimki de 25 yıllık , pirim pirim olmasına az kaldı
Çok önemli bir konuydu. teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.
Ne kadar derin bilgisi var, hayran oldum. Teşekkürler Fatih bey 🧿🍀🧿
Nasıl da değerli bir konuk, "bilmiyoruz" demesini beklediğim sorular oldu, gerçekten yüreğine, emeğine sağlık hocamın, nasıl da donanımlı...
Hocam ❤
Çok teşekkür ederiz,bu toplum bu tür programlar la bilinçlendirmek gerekir, emeğinize sağlık
Muhteşem bir içerik ve program olmuş sizin ve konuğunuzun ağzına sağlık Fatih bey. Çok teşekkür ederim. Benzer bir programı üzüm ve şarap için, Türkiye’nin üzüm ve şarap potansiyeli ve dünyadaki rekabet açısından yaratabileceği ekonomik fayda üzerinden yapabilirseniz çok memnun olurum.
Çetin Hocam SDÜ Coğrafya bölümü Jeomorfoloji ve Biyocografya derslerimize girerdi. Gerçekten çok bilgili ve keyifli bir anlatımı var. Umarız daha çok konuk edersiniz hocamızı. Selamlar Çetin Hocam. ✋
Fatih bey,
ülkemiz için son derece değerli programlar yapıyorsunuz.
Neredeyse ülkemizin Eğitim sistemine tek başınıza meydan okuyorsunuz.
Milli eğitim ne kadar geriye gitme çabası içindeyse sizde bir o kadar ileriye doğru çekiştiriyorsunuz.
Umarım kazanırsınız. Kazanırız.
Egemde Zeytin ağacının altında gömün beni... Hiç sönmesin ATEŞİ. ❤
Bizim Kozan mezarlığı komple zeytin ağacı. İstesen de istemesen de..
öllmeyin uzun yaşayın sizin gibi sanatçı gelmez daha
Sosyal ağaçlar, çok önemli. Okullarda başlayan bu proje iyi yaygınlaşır. Belediyeler yeşil alanlarında yabancı menşeili adını bile bilmediğimiz ağaçlar yerine, sosyal ağaçlarla manzara kazanabilir, gelen giden bu sosyal ağaçların mevyesinden yararlanabilir, bu ağaçlar yakın evlere belli sayıda verilebilir. Şehir meyvelikleri, okul meyvelikleri, vb. Bildiğim köyler vardır meyveliği olan. Zeytin yurdu ve fıstık çamlı Burhaniye okullarına selam olsun. Ayrıca bu program, tarih, toprak, hayat; yaprak, çiçek kokulu çok verimli oldu, teşekkürler.
Butun agaclari cok severim fakat cocuklugumdan bu yana zeytin ağacına aşığım zeytin ağacı bana özellikle yaşamak gibi yaşanmışlık gibi kök salmak gibi duygularin karşılığını yüklüyor Bilgileriniz icin teşekkürler
Bilim illede bilim .necok bilmedigimiz var .zeytin cekirdegi uzmanligi arastirma ekibi 😮 diyor hocam hayran oldum
Ne kadar güzel bir program, bayıldım, teşekkürler 🙏⭐️
Güzel olan,bilgi,ilim dolu şahane programlar TV de izleyemez olduk...varsa yoksa kimin eli kimin cebinde ahlaksız diziler,mafya tipli adamlar ,silahlar son model arabalar yalılar ultra lüks evler yataktan kalktığında saçı başı kuaförden çıkmış kadınlar..uyu canım Türkiyem... uyandığımiz da neler olacak acaba??? Teşekkürler sevgili hocam.. Fatih Altaylı..iyi varsiniz
Çok güzel bir söyleşi yapmışsınız. Hayranlıkla izledim. Teşekkür ederim.
Ilk okullarda okul bahçesine, anaokullarda çocuklara tohum ekmeyi ve ekilen tohumlara çocuklar tarafından bakımı yaptırılmalı ve yetişen ürünü birlikte tadmaları.Mümkün olsa okul bahçesine meyve ağaçları ekilse. Belediye anlaşıp okul çevresinde bu faaliyetleri gerçekleştirecek alan sağlansa.
Öncelikle Sayın Fatih Altaylı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle değerli programları, sayenizde izleme şansı buluyoruz. Siz olmasanız Türk Televizyonu maalesef tam anlamıyla aptal kutusuna dönüşecekti. Zeytincilikten bahsederken Hatay ve Alalakh kentini unutmamak lazım. Zeytinyağı tüm anlatılan faydaların yanında aynı zamanda ticaret için tanzim aracıydı. Yani insanlar para mahiyetinde zeytinyağı kullanıyorlardı. Alalakh kentinin tablet arşivinde, krallığın zeytinyağı ile ödeme yaparak şehir satın aldığını biliyoruz. Maalesef gereken önem verilmiyor. Zeytin ve Zeytinyağı Ege dünyası, Yunan, İyalyan dünyası ile özdeşleştiriliyor. Halbuki zeytinciliğe dair en eski ve en önemli endüstri izlerini Hatay ve Doğu Akdeniz de görüyoruz.
Zevkle izledim, çok bilgilendim ekmegi geçenlere teşekkürler.
Sıemens Teşekkürler sizleri bizimle buluşturduğu için Fatih bey sizelere teşekkür ederim Bilim Bilim Bilim❤❤❤
Fatih Bey, maşallah! Hatay, Urfa, Sinop, Trabzon vs. her yeri hatta Çin'i bile enine boyuna konuştunuz ama zeytinin günümüzdeki 1 numarası, ülkemiz zeytintinciliğin lokomotifi Akhisar'dan neredeyse bahsetmediniz! Hayretler içindeyim!🤯 Bir Akhisarlı olarak sizlere teessüf ederim!😒 Neyse, Allah'tan İlber Hocamız var. O, hakkımızı her zaman teslim ediyor!🙂 Yine de elbette güzel bir programdı, Sayın Şenkul'a ve size çok teşekkür ederiz.
Zeytin bir Akhisarda mi var gurban oldugum? Adamlar "Zeytin" diyor. Sen "Akhisar" :)
@@azitepesi Yaptığınız bu yorum, gerizekalı biri olarak algılanmanıza neden olabilir. Silseniz daha iyi sanki. Yine de siz bilirsiniz.
Keyifle izledigim programlarınız için teşekkür ederim.
hocam çok güzel anlattı, teşekkür ve konuk ettiğiniz için Fatih beye teşekkürler.
Muhteşem bir insanlık ve doğa bilgisi edindik.Minnettarız. Sevgiyle, saygıyla.❤️
Heyecanla izledim bu tür söyleşilerin devamını bekliyorum
Çok teşekkür ederim Fatih Altaylı, çok teşekkür ederim değerli hocam. Zeytine bir kez daha hayran kaldım.
Kenevir konusunu tekrar işleyip geçen sürede atılan adımları bi analiz etmek şart oldu Fatih abi.. Dönüp dönüp eski yayını izleyip bu konuda acaba şuan neredeyiz diye düşünüp duruyorum lütfen bu konuda bir içerik paylaşımında bulunun.
Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Yine aydınlandık, bilgilendik.
Zeytin ve zeytinyağı için bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Daha önce zeytinyağı durdukça daha güzel olur diye biliyorduk.
Harika bir program. Hocamıza da Fatih beye de tebrikler.
Harika program olmuş, emeğinize sağlık. Sayenizde bir süredir araştırmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım zeytin yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olduk birazcık.
Çetin Şenkul hocadan Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya bölümünde öğrenciyken Fitocoğrafya dersini almıştım, o zaman da derslerinden çok keyif alırdım, bu programı izlediğimde de çok keyif aldım. Derslerini de heyecanla ve bu akıcılıkla anlatırdı, bilgi aktarmaktan keyif alırdı. Selamlar Çetin hocam.
Sizede tşkler fatih bey yola devam.
Konuk seçiminiz harika fatih bey. Yararlı bilgileri duydukca çok mutluyum. Teşekkürler iyiki varsınız sevgi ile
Güzel program tebrik ederim abi çeşit bol bilgi bol genel kültürümüz bilincimiz artıyor teşekkürler.
Tek cumle ile video u acanlar soyle bakip geçmeyin bilgi dolu cok akici. Hoca mükemmel anlatiyo.
İyi ki varsınız, televizyon izlemeyenler için kaçış yeri oldunuz Her programda yeni şeyler öğreniyoruz. Emeklerinizin karşılığını odeyemeyiz. Helal edin hakkınızı.
4
Çok güzel faydalı bir programdı. Çok şey öğrendim, ilgiyle izledim. Teşekkürler
Çok çok teşekkür ediyorum gerçekten pur dikkat dinledi emeğinize sağlık. Böyle bilir uzmanlar iş başına gelmeli o zaman ülkemiz bambaşka olur 🙏👏👏👏
Çetin Bey'in bilgisi ve anlatım şekli, zeytin başlığında insanlık tarihini anlatması muhteşemdi.👍Fatih Bey'in doğru soruları muhteşemdi. 👍Emeği geçenlere teşekkürler🙏 Lütfen daim olsun🙏
Tam 400 yorum olmuş. Oturup deli pösteki sayar gibi tüm yorumları okudum. Bir iki yorum hariç yapılan yorumlardan anladığım tüm yorumcular zeytinyağı ve zeytin yiyebilen mutlu bir azınlıktan. 2018 yılı ticaret bakanlığı verilerine göre yunanistanın kişi başı zeytinyağı tüketimi 24 litre türkiyenin 2 litre. 2019 da 1.4 litre, 2020 de 1.1 litre, 2021 de 0.78 litre kişi başı tüketim ülkemizde. Herhalde bu yıl 350 TL lik fiyatıyla 0.1 litre ye düşer. Ortada kendi halkını besleyemeyen bir ülke tablosu var. İleriki yıllarda doğru dürüst beslenemeyen halkın ciddi sağlık sorunlarına duçar olup sağlık sistemi akıntı çağanozu gibi giden ülkenin sosyal güvenlik sistemini temelinden yok edeceği daha bugünden aşikar. Türkiyenin de içinde bulunduğu tarımda kendine yeten 7 ülkeden biri olan arjantinin şu andaki durumuna bakalım.
Arjantinde yıllık enflasyon %200 gibi. Ama bu enflasyon ithal marka ürünler için geçerli. Arjantin kendi halkını kendi ürettiği ile gayet iyi doyurabiliyor. Hatta bu yüzden türkiyeden insanlar akın akın Buenos Aires e giderek yerleşiyor. Turist fiyatıyla Buenos aires te iyi bir restaurant'da iki kişi; 900 gr. ızgara et, 1 büyük şarap, ortaya büyük bir kase salata, zengin bir peynir tabağına 14 abd doları ödüyor. Yani 14$ x 30 TL, 420 lira eder. Ülkemizde orta halli kebabçıda adana kebaba bu parayı ödüyorsunuz.
Bu durum çok kötü şeyleri işaret ediyor gelecek günler için. Ülke, verilerin ışığında ekonomik kriz, sosyal çöküş sürecini daha yaşamadı. Ülkemizin müktedirleri ekonomik krizdeki yunanistanın genç kızları için atina otobanında vucutlarını satıyorlar diyerek alay etmişlerdi. Eeee Allahın sopası yok derler. Faturayı karma deyip burnuna dayar.
Çok öğretici oldu
Çok teşekkürler Fatih bey
Çok ama çok kıymetli bilgiler, proje konuları ve çok keyifli bir video. Keşke tarımın içinde ve yönetiminde olanlar da bu kadar bütüncül bakabilseler tarıma. Emeğinize yüreğinize sağlık😊🙏
Çok güzel bir bölüm daha olmuş. Tarımve çiftçiliğe dair yeni bölümleri bekliyorum.
Teşekkürler. Çok önemli bilgileri bu kadar bilinçli bir kişiden almak çok güzel.
Kaliteli ve Bilgi Dolu
Hocamızın verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederiz keyifli bir programdı hocanın anlatımını çok sevdim❤
Benim için çok verimli bir programdi, emeğinize sağlık, pazar kahvaltımi da böyle bilgilendirici keyifli bir programla yaptim, teşekkür ederim 🙏
Cok faydalı bir program bölumü.Emeği geçenlere tesekkür ederim.
Teşekkürler teşekkürler ağzınıza bilginize sağlık Sayın Şenkul hocam 👍👍👍
O kadar güzel bir programdı ki çok faydalandım emeğinize sağlık teşekkürler 💐
Tebrikler çok güzel program olmuş. 👏👏👏
çok güzel bilgiler öğrendik hocamız sayesinde, 2019 yılında sagalassos antik kentine gidip gezmiştim gerçekten mükemmel bir yer.
Siemens firmasina da bu yayini desteklediği icin teşekkürler
Çok güzel bir konu çok bilgili bir insan...
Hocamıza çok teşekkür ederim.
Çok iyi program. tebrikler
Fatih bey amerika da yasiyorum. Kiz arkadasim amerikali ve ona ceviri yapana kadar cok yoruluyorum. 😂 bu gibi cok ilgi cekici bolumlerinizi ingilizce alyazili da yapsaniz keske.
Vallahi yazdıklarınızı bir an düşündüm de; hem dee böyle bir konuda anında tercüme yapmak, ciddi zor iş. Allah yardımcınız olsun.
Zeytinyağı gibi bereketli bir program olmuş...