Θηλασμός και εξάντληση. Πώς αποθηλάζουμε ήρεμα και σωστά ένα παιδί;

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 56

  • @Lena_lena_7
    @Lena_lena_7 8 місяців тому +2

    Τίτλος βίντεο: πώς αποθηλάζω. Πρώτη συμβουλή στο βίντεο, το συζητάμε πριν κάνουμε παιδί. Πόσο ΔΕΝ βοηθάει αυτή η συμβουλή όταν έχεις ήδη 2 - 3 χρονών παιδί και ψάχνεις να αποθηλασεις. Επίσης στο πρώτο παιδί, ποιος ξέρει τι τον περιμένει και πως θα ανταποκριθεί το παιδί στον θηλασμό, για να πάρεις εκ των προτέρων αποφάσεις;

  • @Varon_22
    @Varon_22 4 роки тому +4

    Κάθομαι και σε ακούω με τις ωραίες αν και δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα αλλά έχεις υπέροχη φωνή και ομιλία!!!

  • @1984mx
    @1984mx 5 років тому +2

    Κ οικογενειακες συμβουλές!!!! 👍👍👍👍👍

  • @sofiaxperia
    @sofiaxperia 4 роки тому +2

    Θέλουμε και βίντεο για τη διατροφή στα μωράκια μας 🥰

  • @tatjackie5306
    @tatjackie5306 4 роки тому

    Χρειαζομαι την βοηθεια σας..θα ηθελα μια πρακτικη συμβουλη! Πως διαχωριζω θηλασμο απο υπνο....για να σας προλαβω τα εχω δοκιμασει ολα(κουνημα,χαδια,παραμυθια) ξυπναει ολο το βραδυ για να πιπιλισει...ευχαριστω εκ των προτερων!

    • @annaselli1127
      @annaselli1127 7 місяців тому

      Πως τα καταφέρατε τελικά; Προσπαθώ να κόψω το στήθος και το συνδυάσει με τον ύπνο είναι 8.5 μηνών
      Το βράδυ ξυπνάει μόνο για πιπίλισμα δεν κοιμάται με άλλο τρόπο δεν παίρνει ούτε πιπίλα! Πως τα καταφέρατε εσείς;

    • @elenasalpi
      @elenasalpi 7 місяців тому

      Και εγώ θέλω να μάθω με ενδιαφέρει 8 μηνών η δικιά μου !!!!​@@annaselli1127

    • @dimitra2911
      @dimitra2911 2 місяці тому

      Εσεις τα καταφέρατε;;;
      Εγω εχω 4μιση μηνών μικρούλα και κάνει ολους τους υπνους στο στήθος, δνε κάθεται με τίποτα να κοιμηθει ούτε στον μπαμπά ουτε στην γιαγιά, ουτε με μενα με αλλο τροπο ​@@annaselli1127

  • @katerinalempeka9709
    @katerinalempeka9709 3 роки тому +1

    Καλησπέρα και από μένα με μία μητέρα που θηλάζουν δύο παιδάκια που το οποίο είναι τριών χρόνων και το άλλο είναι ενός χρόνου.... Το τριών χρονών παιδάκι έχει καταλάβει πλέον ότι δεν θηλάζουμε αλλά μέσα στην υπόλοιπη ημέρα βλέπει το μικρότερο παιδί το ενός χρόνου ταυτόχρονα θέλει και αυτό έχει τύχει πολλές φορές να τα θηλάζω μαζί και τα δύο θηλάζω τεσσεράμισι χρόνια δεν ξέρω πώς το θηλασμό στο στο ενός χρόνου παιδάκι πλέον έχω απελπιστεί και δεν αντέχω άλλο....

  • @elenanikolaou1776
    @elenanikolaou1776 Рік тому +1

    τα σέβη μου στη μαμά που είπε ότι το μαγαζί έχει κλείσει!

  • @prosilio
    @prosilio 4 роки тому +2

    Σε ποια ηλικια του παιδιού προτείνετε να αποθηλάσουμε το βραδυ μόνο;

  • @marystube8059
    @marystube8059 2 роки тому

    Κυρία Κεμπερ θίγετε ένα θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει τρομερές αντιθέσεις: ο μακροχρόνιος θηλασμός. Είναι πολυ ωραίος ο τρόπος που προσεγγιζετε το συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύοντας την κούραση που βγαίνει μετά απο καποιο διάστημα. Πιστεύετε ότι από ένα σημείο κι έπειτα φτάνει στο σημείο να γίνει εμμονή η να συνδέεται με το άγχος αποχωρισμου;;

  • @tatiagabadze7551
    @tatiagabadze7551 Рік тому

    Και εμεισ το ιδιο πρόβλημα εχουμε ειμαστε 2 χρόνο κ ζητάει συνεχώς το στήθος .. και ωσ πιπιλα καμια φορα μονο που στη δικη μασ περίπτωση δε τροει τροφεσ ουτε πίνει απο μπιμπερο ουτε έχει πιάσει πιπιλα απο νεογέννητο μωρό...δε ξέρω τι μπορω να κανω .. ευχαριστώ πολύ

  • @MrLenagreece
    @MrLenagreece Рік тому

    2 παιδιά ! 30 μηνών κ 10 μηνών ! Το πρώτο παιδί θήλασε λίγο , από 2 μηνών κοιμάται στο κρεβάτι της στο δωμάτιο της κ είναι ένα ανεξάρτητο μωρό δεν είναι παιδί κολλημένο πάνω μας και γενικά δεν με κούρασε καθόλου αν κ πολύ ζωηρη! Ο μικρός θηλάζει ακόμη δεν μπορώ να πάω ούτε στην τουαλέτα κ επειδή από 6 μηνών μπουσουλαει είναι συνεχώς από πίσω μου ! Δεν κοιμάται χωρίς εμένα είτε ημέρα είτε βράδυ, (έκανα συγκοιμηση γιατί είχε γοπ και φοβόμουν μην πνιγεί) δεν δέχεται πιπίλα , ούτε πανακι παραγοριας κ γενικά τίποτα έτσι ώστε να τον βοηθήσει για να κοιμηθεί στο κρεβάτι του! Δοκίμασα με ήχους με μητρικό γάλα στο στρώμα, με το να του πιάνω το χέρι μέχρι να κοιμηθεί, τίποτα! 1 λεπτό για τουαλέτα κ χαλάει τον κόσμο! Απορώ : έκανα όλα τέλεια στο πρώτο παιδί κ στο δεύτερο όχι; Ο σύζυγός ( ο οποίος κοιμάται στο σαλόνι, φοβάται μην τον πλακώσει) λέει πως φταίει ο θηλασμός! Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα! Δεν σκέφτομαι να κόψω τον θηλασμό, δεν υπάρχει λόγος! Αλλά θα ήθελα να ξέρω πως κ με πιο τρόπο θα μπορέσει να κοιμηθεί στο κρεβάτι του!

    • @drsusannakemper
      @drsusannakemper  Рік тому +1

      Λόγω τεράστιου όγκου μηνυμάτων και πάμπολλων ερωτημάτων καθημερινά πάνω σε διάφορα θέματα, τα ερωτήματα τα διαχειρίζομαι εγώ που δεν είμαι γιατρός, και αν υπάρχει κάποιο υλικό της Σουζάννας που μπορώ να προωθήσω το κάνω. Η Σουζάννα, προσωπικές συμβουλές μπορεί να δώσει μόνο σε ασθενείς της στο ιατρείο στη Ζυρίχη. Δεν έχω κάτι σχετικό να σας στείλω, αλλά υπάρχουν ειδικοί ύπνου που μπορείτε να απευθυνθείτε ή βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε. Δε φταίει ο θηλασμός, τόσα μωρά θηλάζουν και κοιμούνται κανονικά μόνα τους. Σίγουρα στην αρχή δε θα είναι ευχάριστο για το παιδί, εκεί είναι το δύσκολο που θα πρέπει να επιμείνετε μέχρι να συνηθίσει.
      Φιλικά,
      Αντώνια
      Υπεύθυνη Επικοινωνίας

  • @ΑθανασιαΣτεκα
    @ΑθανασιαΣτεκα 3 роки тому

    Για σας ηθελα να με βοηθισετε σε ενα θεμα που εχω με τον γιο μ ειναι 1 χρονων και θυλαζουμε αποκληστικα ολοι την νυχτα ξυπναει αν μια ωρα θελει να κοιματε μαζι μ πος μπορω να τ ελατοσω οχι να τ κοψω αλλα να ελατοσο τα γευματα γτ προτιμαει να πηνη γαλα παρα να τρωη φαει της κρεμες τ ουτε νερο θελει να πηνει

  • @konstantina1890
    @konstantina1890 4 роки тому +16

    Δεν φταιει ο θηλασμος.Προβληματα που προυπηρχαν στο ζευγαρι οταν ερχεται το μωρο βγαινουν στην επιφανεια.Ο συζυγος θα ηταν "δυστυχισμενος" ακομα και να μην θηλαζε γιατι ο θηλασμος ειναι η αφορμη και οχι η αιτια του πραγματικου προβληματος.Η γονεικοτητα κουραζει γενικως.

    • @mtsagk
      @mtsagk 3 роки тому

      Καλά τραβά θήλασε εσύ τώρα...

    • @mtsagk
      @mtsagk 3 роки тому

      @@konstantina1890 χαχαχα. Ρε πάνε θήλασε λέμε. Να κάνεις καλό στο παιδί. Ενώ στην πραγματικότητα τη βρίσκεις εσύ.

  • @thomthom635
    @thomthom635 5 років тому +3

    Καλησπέρα Σουζάννα, ενα αλλο θεμα που αντιμετωπίζω εγω ειναι η συγκοιμηση με τον γιο μου που ειναι 4, στους 8 μηνες κοιμόταν στο δωμάτιο του και πηγαινοερχομουν εγω για το βραδινό θηλαςμο μετα απο πολλα πηγαινε ελα αλλα και αποξένωση με τον πατέρα στο κομμάτι του ύπνου γυρω στα 3 πηραμε μεγαλύτερο κρεβατι και κοιμόμασταν επιτελους ολοι μαζι και κατα τη διάρκεια που ήμουν εγκυος τωρα το μωρο ειναι 6 μηνών θηλάζει φυσικά αλλα θελω να παει στο κρεβατι του σιγα σιγα..ομως αναρρωτιεμαι πως μπορει να γινει αυτο χωρις να τον πικράνω αφού οι υπόλοιποι θα ειμαστε ολοι μαζι και αυτος μόνος του..;;μηπως δεν ειναι σωστή περίοδος;;απτην αλλη ακούω τα σχόλια απο ειδικούς οτι ειναι πολυ μεγάλος του κανει κακο κλπ..ποια η γνωμη σου;;βέβαια αν του πει ο μπαμπας του να τον κοιμίσει στο κρεβατι του δέχεται αλλα πολλες φορές του ζητάει να μην φυγει αφού θα εχει κοιμηθεί..οποτε αφού δεν βολεύεται ο μπαμπας στο κρεβατι του μικρού σαμποτάρεται η προσπάθεια και συνεχίζουμε στο κρεβατι μας ολοι μαζι..

    • @drsusannakemper
      @drsusannakemper  5 років тому +1

      Ειλικρινά δεν υπάρχει εύκολη απάντηση εδώ. Θα αγνοούσα όλους με τα «του κάνει κακό», τι κακό του κάνει δηλαδή; Κοιτάξτε την πιο εύκολη λύση με την οποίαν θα κοιμάστε καλύτερα προς το παρόν, και αργότερα μπορείτε πχ να μετακομίσετε τα παιδιά μαζί.

  • @rinoulamavromatidou9352
    @rinoulamavromatidou9352 5 років тому +2

    Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα ότι είναι ορμόνη. Μόλις γέννησα η παιδίατρος μου συνέστησε να δώσω βιταμίνη d και δεν ήθελα όποτε και δεν έχω δώσει καθόλου. Αλήθεια μπορεί η βιταμίνη d να ευθύνεται για την χλωμαδα ενός παιδιού;

    • @drsusannakemper
      @drsusannakemper  5 років тому +1

      Όχι, από όσο ξέρω δεν έχει σχέση με το χρώμα του παιδιού, αλλά καλό είναι πάντα η μαμά να έχει επάρκεια βιταμίνης D όταν θηλάζει!

    • @drsusannakemper
      @drsusannakemper  5 років тому

      Τουλάχιστον όχι απ' ευθείας σχέση, στην έλλειψη είναι πεσμένο το άτομο και γενικά και χλωμό, αλλά δεν είναι η D που δίνει το χρώμα, αυτό εννοώ.

    • @rinoulamavromatidou9352
      @rinoulamavromatidou9352 5 років тому

      Κατάλαβα, το παιδί είναι 3 ετών, δεν θηλάζει, έχει ενέργεια, όρεξη, διάθεσή. Εγώ είμαι ανοιχτόχρωμη όπως και το παιδί και σε ένα άρθρο παιδιάτρου διάβασα ότι μπορεί σε εμάς τους γονείς να φαίνεται το παιδί χλωμό και να μην είναι αναιμία απλά έχει φύγει το μαύρισμα και είναι πιο ανοιχτόχρωμο το δέρμα. Το επισημαίνω γιατί εχθές είδα το βίντεο σας σχετικά με τις αιματολογικες και η αλήθεια είναι ότι θέλω να τις αποφύγω γιατί δεν θα συνεργαστεί καθόλου το παιδί και θα είναι δύσκολο και για μένα. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.

  • @valeriapaps8854
    @valeriapaps8854 4 роки тому +3

    Παρόμοια ιστορία και η δικιά μου μόνο που ο σύζυγός μου είναι υποστηρικτικός με τον θηλασμό και το κοριτσάκι μου είναι 3 χρονών και 5 μηνών. Έχω κουραστεί και νυστάζω.

    • @thomthom635
      @thomthom635 4 роки тому

      Valeria Paps μια διευκρίνιση: «αποξένωση» του παιδιού με το μπαμπα εννοούσα και το ανέφερα περισσότερο σαν αρνητικό του να κοιμάται η μαμα με το παιδι χωριστά απτον μπαμπα ο οποίος λείπει τις περισσότερες ωρες για δουλεια και ακομη και η βραδινή συγκοιμηση εχει να προσφέρει στη σχεςη τους..φυγαμε απτο κρεβατι γιατι δεν ηταν καν διπλό και ετσι κανεις δεν κοιμόταν καλα..οταν μετακομίσαμε ομως και πριν γεννηθεί το μωρο πηραμε κρεβατι 1,80Χ2,00 και χωράμε και οι 4!!

  • @anastasiaanastasia6333
    @anastasiaanastasia6333 4 роки тому

    Καλησπέρα σας. Ποτε αποκτούν τα παιδιά ενσυναισθηση;

  • @sophiazaha
    @sophiazaha 2 роки тому +1

    Καλημέρα. Πολύ ενδιαφέρον... Για ποια ηλικία αναφέρεστε;;; Το μωρό μου είναι 5 μηνων

    • @solanzz
      @solanzz 2 роки тому

      Λέει στην αρχή πως απαντάει σε μια μαμά με παιδάκι 5 χρονων. Και με αφορμή αυτό εξηγεί και γενικοτερα για το θηλασμό/αποθηλασμο.

  • @Παιδικόξεφάντωμα
    @Παιδικόξεφάντωμα 5 років тому

    Και αν θελεις να το ελλατωσεις την νυχτα αν είναι λιγοτερο από 2 ετων και δεν μπορεις να του το εξηγήσεις?

    • @drsusannakemper
      @drsusannakemper  5 років тому +1

      Τόσο μικρά παιδιά ούτως ή άλλως δεν επικοινωνούν τόσο με τη λογική, οι εξηγήσεις πέφτουν συχνά στο κενό - εφόσον τους λέμε και ξαναλέμε και εφαρμόζουμε κάτι με ήρεμο πρόσωπο και φωνή, τα παιδιά εντούτοις και καταλαβαίνουν και μαθαίνουν.

  • @titinaki11888
    @titinaki11888 5 років тому

    Μέχρι πότε προτείνετε ότι είναι καλό να θηλάζει μια μητερα το παιδι της; Είχα την εικόνα ότι μέχρι 1ος έτους είναι το ιδανικό.

    • @drsusannakemper
      @drsusannakemper  5 років тому +12

      Γενικά συστήνουμε να θηλάσετε, εφόσον μπορείτε, πέραν των 12 μηνών. Προφανώς θα έχετε ξεκινήσει εν τω μεταξύ και τροφές, αλλά το μητρικό γάλα έχει σαφώς μεγάλη αξία και μετά τα πρώτα γενέθλια!

    • @zoxlakis1969
      @zoxlakis1969 4 роки тому +1

      @@drsusannakemperκαλο ειναι να σταματα καπου στους 6 μηνες η θυσια.....αλλιως το παιδι θα ψαχνει τον ......μπαμπα!(που θα εχει γινει Λούης)

    • @annabanana585
      @annabanana585 4 роки тому +43

      @@zoxlakis1969 ο μπαμπάς καλό θα είναι πριν κάνει παιδί να δει τι θυσιες χρειάζεται και αν δεν θέλει να θυσιάσει κάποια πράγματα καλό είναι να βάλει προφυλακτικό.

    • @keepthinking6928
      @keepthinking6928 4 роки тому +7

      Ευγένιος Ζώχιος άμα ο μπαμπάς έχει γίνει λουης για αυτόν τον λόγο είναι απλά ένας μεγάλος ΜΑΛΑΚΑΣ και έχει πρόβλημα δικό του.Θηλασα 3 χρόνια την πρώτη μου κόρη κ ο μπαμπάς δεν παραμελήθηκε ποτέ δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.

    • @mtsagk
      @mtsagk 3 роки тому +4

      @@keepthinking6928 το ότι εσύ προσπαθείς να καλύψεις τα κενά σου σπαταλώντας ώρες στο θηλασμό σημαίνει ότι είναι τι σωστό; Για τον εαυτουλη σας το κάνετε και όχι για τα παιδιά. Ακου 3 χρόνια. Χχααχχαχαχαχ

  • @marystube8059
    @marystube8059 2 роки тому

    Πολλά χρόνια θηλασμου... Λογικό να κουραστει και η γυναίκα και ο συζυγος! Όντως αυτα τα πράγματα πρεπειννα τα συζητάει το ζευγάρι απο πριν!!!!!

  • @valentinaselmani3034
    @valentinaselmani3034 Рік тому

    Ένα πολύ εύκολο τρόπο που εμένα με βοήθησε πολύ είναι το ξίδι. Κρατάς στο μέρος που κάθεστε να θηλάζετε το παιδί ένα μπουκάλι με ξίδι. Το βρέχεις το στήθος με ξίδι χωρίς να σας δει το παιδί,και μετά βάζουμε το παιδί στο στήθος. Μέσα σε μια μέρα το παιδί δεν θα θέλει ποτέ ξανά αυτό που ο γιος το έλεγε ζιζι. Πολύ εύκολα και χωρίς γκρίνια

  • @zoxlakis1969
    @zoxlakis1969 4 роки тому +5

    Ακουσα καλα η με γελουν τα αυτια μου ....ειπε στη γιατρο οτι θηλάζει 5 χρονια;;;;;;οπως καταλαβαινει καποιος η σχεση πηγε περιπατο........νομιζω στους 6 μηνες πρεπει να σταματαει ο θηλασμός

    • @zoxlakis1969
      @zoxlakis1969 4 роки тому +4

      @Xristianna Mouzakiti με το κριτηριο οτι ολα πρεπει να εχουν ενα μετρο.Ενα λαθος που κανουν ολες οι μαμαδες ειναι οτι μολις κανουν παιδια .....τα δινουν ολα!Δε συμφωνω .Για να ειναι ενταξη μια οικογενεια πρεπει να υπαρχουν ισορροπίες αλλιως δημιουργουνται παρατραγουδα!Ολοι αγαπουμε τα παιδια μας.Αλλα το ζητουμενο ειναι να μεγαλωση σωστα σε μια οικογενεια!Οχι να γινει μαμακιας,η να (αν ειναι κορη)να αγαπα υπερβολικα τον μπαμπα της....

    • @elinatsop
      @elinatsop 4 роки тому +12

      Ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας κ το Υπουργειο Υγειας Ελλαδος λεει οτι το γαλα (μητρικο ή φορμουλα) ειναι η βασικη κ αναγκαια τροφη ενος βρεφους κ συνισταται η συνεχιση θηλασμου αν το θελει η δυαδα (μανας παιδιου) τουλαχιστον μεχρι τα 2ετη. Μπορω αν θελετε να σας βαλω το κειμενο. Οποτε πριν να σχηματισετε αποψη προφανως για ενα θεμα που δεν εχετε ειδικευτει, καλο θα ταν να το ψαχνατε. Υπαρχει απειρο υλικο ερευνων που εχω διαβασει που εξηγουν τα οφελη του μακροχρονιου θηλασμου. Οι σχεσεις μεταξυ ζευγαριων αν εχουν γερα θεμελια, δεν κλονίζονται απο τον θηλασμο του παιδιου τους. Επισης μην εχετε την εντυπωση οτι ενα παιδι ειναι ολη μερα στο στηθος της μανας του. Απο καποια ηλικια κ μετα οι θηλασμοι αραιωνουν κατα πολυ, τυπου 1-2 φορες το 24ωρο. Κ οχι, το αγελαδινο δεν είναι το «κανονικο» γαλα , εξου κ οι πολλες αλλεργιες που βγαζουν παιδια κ ενηλικες λογω της πρωτεινης του (καζεϊνη κ παραγωγα)

    • @mtsagk
      @mtsagk 3 роки тому +4

      @Xristianna Mouzakiti με τα κριτήρια ότι θηλάζετε μόνο για δική σας ευχαρίστηση και ούτε καν για το παιδί. Απλό και σταρατο.

    • @mtsagk
      @mtsagk 3 роки тому +1

      @@elinatsop ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας τα έκανε σαλάτα με τον κορονοιο. Και τον φέρνεις σαν παράδειγμα; Ένα μάτσο λομπιστες που ψάχνουν να αντλήσουν χρηματοδοτησεις. Ειλικρινά ο θηλασμοφανατισμος είναι ότι πιο γελοίο έχω ακούσει. Να φανταστείς ότι μπαίνω σε φόρουμ να βλέπω σχόλια για να γελάω.

    • @eleftheriakoniari3392
      @eleftheriakoniari3392 3 роки тому

      Μέχρι το χρόνο βασική τροφή είναι το γάλα. Μετά τους 6 μήνες λοιπόν υποστηρίζετε ότι είναι προτιμότερο για το παιδί να πάρει αγελαδινό γάλα αντί για το γάλα του είδους του γιατί τι;