Podcast TLTXT #5/ Despre vlogging, droguri și capital. Cu Cătălin Moise

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 жов 2021
  • [Intră pe tltxt.ro!]
    Vlogger-ul care a aruncat nucleara pe UA-cam-ul românesc rupe tăcerea în cel mai nou podcast TLTXT. Cătălin Moise stă de vorbă cu Elena Trifan despre statutul de microinfluencer, despre lumi posibile și capitalism.
    [Un podcast produs de platforma TLTXT. Jingle: Synapsis - „Armaggedon”].
  • Розваги

КОМЕНТАРІ • 37

  • @cristidumitrana9735
    @cristidumitrana9735 2 місяці тому

    Bravo.Felicitari Catalin

  • @alexpaulmanea1745
    @alexpaulmanea1745 2 роки тому +21

    Și mie îmi place foarte mult ce face , ms mult pt munca voastră , e frumos sa mai dai de cnv care scote în sunete gândurile noastre , așa mă simt și eu normal ... Într-o lume plină de hoți cocalari și bombardieri , se pare că mai existați și voi și mă bucur enorm , succese amandurora ! Interesant formatul .nu-i rău deloc ba din contra !

  • @iuliachirita3267
    @iuliachirita3267 2 роки тому +17

    Foarte captivanta discutie, inca din primele minute. Urmaresc cu entuziasm, sper ca acest tip de continut sa ajunga in atentia mai multor consumatori din Romania :)

  • @graidiamir9469
    @graidiamir9469 2 роки тому +5

    O discuție foarte interesanta!
    Am ascultat-o cu placere!

  • @ionutflorea9535
    @ionutflorea9535 2 роки тому +1

    Felicitari si succes, Catalin Moise!

  • @hertegovinul7564
    @hertegovinul7564 2 роки тому +8

    Legenda revine

  • @florinapostoiu
    @florinapostoiu 2 місяці тому

    Am evitat sa fac comentarii la altii care au fost in dialog cu Catalin Moise... pentru ca erau jenanti, insa aici se vede foarte bine cat de fluenta este comunicarea, gramatica si vocabularul, cand interlocutorul nu e total pe dinafara (si nu doar incearca sa pozeze in pozitia de neignorant); exista un mic efort vizibil si aici (tot din cauza interlocutoarei) insa diferenta este colosala comparativ cu alti pretinsi care incearca si ei sa se bage in seama, doar din dorinta de a-si pastra propriile iluzii despre ei insisi.

  • @ioncii2955
    @ioncii2955 2 роки тому +10

    Cătălin moise 🔥👍

  • @39hanti
    @39hanti 2 роки тому +1

    Mulțumesc .super

  • @SpyWolf87
    @SpyWolf87 2 роки тому

    Fain podcast!

  • @adriancostin9487
    @adriancostin9487 2 роки тому

    Întrebarea de la 16'13" e titlul unui roman "Čto delat" - "Ce-i de făcut" publicat de Cernîșevski în 1863 . (Lenin a fost născut de mumă-sa în anul 1870) .

  • @gabrielamaramures289
    @gabrielamaramures289 9 місяців тому

    45:00 Bingo!

  • @petrudandea3989
    @petrudandea3989 2 роки тому +13

    Cuvantul cheie al capitalismului este competitia corecta. Daca ar fi fost respectat acest principiu nu ar fi fost posibila nastearea acestor corporatii uriase care domina piata globala. Cred ca aceasta este una din tarele sistemului capitalist. Stim de la cele mai prospere specii din natura ca prosperitatea lor se bazeaza pe cooperare - nu competitie. Poate invatam de la ele, pana nu e prea tarziu, sa folosim aceasta planeta in mod sustenabil,

    • @theyellowmeteor
      @theyellowmeteor 2 роки тому +3

      Dacă e adevărat că depinde de competiția corectă, atunci se poate spune despre capitalism exact ce se spune și despre comunism: că sună bine în teorie, dar cam atât. E absurd să ai un număr mare de oameni și să te aștepți la corectitudine din partea tuturor.
      Cum ai putea avea competiție fără să rezulte în mod natural în dominarea pieței globale de către un număr mic de corporații mari? Un produs nu poate fi inovat în mod constant; inevitabil va necesita la un moment dat costuri care nu mai sunt fezabile pentru că nu vei avea suficienți cumpărători încât să-ți recuperezi investiția. Astfel, firma care a făcut ultima inovație fezabilă va crește, iar competitorii vor da faliment ori se vor vinde firmei mai mari, ori vor trebui să facă altceva. Iar dacă în cele din urmă cineva va găsi după un timp mai îndelungat un mod de a inova produsul și să scoată profit, firma cea mare îi va cumpăra afacerea printr-o ofertă pe care nu o poate refuza: ori se vinde firmei mari pentru o căruță de bani, ori concurează împotriva unui adversar de ordini de magnitudine mai mare ca el.
      Nu mai vorbim de practicile consumatorilor, care nu iau decizii în deplină cunoștință de cauză și sunt ușor influențabili prin marketing.
      E un banc cu un fermier care angajează un inginer, un matematician, și un fizician să-i facă un model pentru mașini de muls vaci. Inginerul și matematicianul nu se încadrează în buget, sau nu-i convine fermierului altceva, dar fizicianul îi spune că se poate realiza ce vrea el, dar numai pentru vaci perfect sferice, cu masa concentrată într-un singur punct, care se rostogolesc pe un plan ideal neted suspendat în vid. Așa cum se tot spuneau la orele de fizică de la școală: toate formele erau ideale, masa într-un singur punct, se neglija frecarea etc.
      Așa e și cu competiția corectă și piața liberă: se poate, dar numai pentru firme perfect sferice cu masa concentrată într-un singur punct, care operează fără factori externi discordanți, cu consumatori care știu tot și află instant orice noutate.

    • @petrudandea3989
      @petrudandea3989 2 роки тому +3

      @@theyellowmeteor Eu nu am glumit. Si am trait 25 de ani intr-un sistem totalitar comunist ca sa stiu despre ce este vorba. Nu il regret in nici un fel. Dar asta nu inseamna ca nu vad ca sistemul capitalist bazat pe crestere continua (ca altfel sistemul devine instabil spun neoliberalii) este ca un sofer care conduce o supermasina cu 300 km pe ora catre un mare zid de beton. Sa ma explic: cum poti creste la infinit pe o planeta cu resurse limitate, Daca esti putin nebun poate crezi asta....

    • @AdamantSeraph
      @AdamantSeraph 2 роки тому

      E "proprietate privataaaaaa" in PLM!!!!!!! Toata dezbaterea asta e pe coclauri. E pe langa politica si pe langa economie. E doar doctrina idioata. Discutia geniilor neintelese nici macar de ele insele. Gretos

  • @Daniel-iu7ob
    @Daniel-iu7ob 2 роки тому +4

    Inregistrarea s-a facut cu un microfon luat de la obor ?

    • @zokraft
      @zokraft 7 місяців тому

      La oboru de scule sh

  • @GyamyRO
    @GyamyRO 2 роки тому +2

    moise nu sta degeaba :) gg

  • @luciannicolescu8085
    @luciannicolescu8085 2 роки тому +7

    Se înțelege mai greu, cam incoerent sub forma de podcast. Mergi pe materiale pregătite, faci bine ce faci.

  • @ioncii2955
    @ioncii2955 2 роки тому +14

    30:30 despre ce vorbește moise, și despre ce vorbește gazda....femeia asta nu cred că a înțeles la ce se referă , și o da din una in alta

  • @fanemanelistu9235
    @fanemanelistu9235 2 роки тому +7

    Moise, motivul pt care capitalismul trebuie schimbat si nu cosmetizat este ca problemele lui, pe care le-ai identificat si tu, sint sistemice, nu de fatada si izolate. Ca urmare, idei de schimbare pe ici pe colo nu ca n-ar rezolva nimic, dar ar fi inabusite in fasa de catre sistem, care a produs marile companii si care e controlat de catre ele. Tu zici sa iei un milard de la FB si utube si sa ... . Cine sa ia? UE? Pai cine-i controleaza pe politicienii de la sefia UE, daca nu marii capitalisti ai lumii, adica exact FB si utube.
    Zici ca l-ai citit pe Marx si a lui critica a capitalismului. Daca chiar l-ai citit, atunci in mod sigur nu l-ai inteles, pt ca el iti explica f. clar cum puterea capitalistilor corupe sistemul si numai schimbarea completa poate ingadui o imbunatatire adevarata. Altfel, vorba lu' Nenea Iancu: "sa se revizuiasca ..., dar sa nu se schimbe nimica".

    • @Dezarticulat666
      @Dezarticulat666 2 роки тому +3

      Drept vorbind, n-a zis că l-a citit decât în măsura în care a fost pus la facultate să citească niște fragmente. Păcat că l-au făcut să-l evite de atunci și că vorbește din prejudecăți.

  • @Denisvasile
    @Denisvasile 2 роки тому +1

    Catalin fa-ti putin timp si citeste proiectul lui Calin Georgescu ,,Cumpana Romaniei''. Respect!

    • @David-lr3lw
      @David-lr3lw 2 роки тому +6

      Fiecare cu convingerile lui politice, dar nu pare persoana care sa admire ceva politician de dreapta, conservator si reactionar.

    • @victorsefan
      @victorsefan 2 роки тому +1

      Ooo da, abia stept proiectul de tara al unui rusofil comunist. Chiar niciodata nu am mai avut d-astia in Romania

    • @Denisvasile
      @Denisvasile 2 роки тому +2

      @@victorsefan Cum adică rusofil ? Cand noi vrem reîntregirea cu Basarabia? Nu are nici o logică ;) 😉

  • @nilscelrau
    @nilscelrau 2 роки тому

    in comunism exista acces mai bun la sanatate?? de unde si pana unde?

    • @ecaterinapapadatu9923
      @ecaterinapapadatu9923 2 роки тому +1

      Da, oarecum, cel putin se construise infrastructura. Initial era obsesia omului nou voinic si sanatos, urmata de alimentatia stiintifica pe cartela.

    • @dorinapirlogeanu2868
      @dorinapirlogeanu2868 Рік тому +2

      Da . Consultațiile și analizele erau gratuite inclusiv spitalizarea . După '90 și nașterea unui copil a devenit o afacere pentru cadrele medicale și infirmiere care trebuia să le plătești pentru o cămașă sau cearșafuri.

  • @AdamantSeraph
    @AdamantSeraph 2 роки тому +4

    Atunci aveai bani dar nu aveai paine, azi...ai bani de paine...(cam asa e de fapt)
    ...dar te smiorcai ca nu ai "si tu" bani de BMW si capitalismul e rau.......ce plm comparam?!?!?
    V-ati tampit de tot. Capitalism inseamna intai si intai proprietate privata. Criticile se pot lipi de marketing, coruptie...nu de capitalism. V-ati scarpinat in cur, ati fumat prea mult si ati citit despre probleme expuse pervers, de Zizek care scoate bani capitalisti din labaraie hipstereasca si Motherfakis care e un "utopic convins" (hai sa radem!)

  • @romulusmirceastere1269
    @romulusmirceastere1269 2 роки тому

    E cel puțin jenant să vorbești de funie în casa spînzuratului și în "grădina maicii domnului", cu atît mai mult.