Sevgili Mehmet Bey Ellerinize sağlık,yaptığınız uygulama çok faydalı bir karışımdır.Haddim olmadan hatırlatmakta fayda görüyorum,gülmece bulamacınin sahibi bildiğim kadarı ile Lokman Hekim'dir.
Ahmet kardeşim ilginize teşekkür ederim. 100 lt suya 700 cc- 1 lt arası uygulama yapabilirsiniz. Ama meyve varken dikkat edin leke ve koku yapabilir, denemeden kullanmayın. Kolay gelsin bereketli mahsuller diliyorum. Tlf 0507 303 7878 her zaman görüşebiliriz.
Hocam sayende çok bılgı edındım, Ben Alanya’da muz yetıstırıyorum , açıklamalarınızda muzla ılgılı bılgı olursa çok kişi faydalanır, Hersey için allah razı olsun, ekmekleriniz için teşekkür ler,,
Amcacigim hayirli gunler diliyorum Allah uzun ömürler versin insaAllah Konya da acik alanda sebze uretimi ile ugrasiyoruz bu karisimi bi dostun araciligi ile yaptim 150 lt su 25 kg kukurt ve 15 kg kirec ile sizin tarifiniz daha keskin numaranizi aldim yorumlardan insaAllah arayacagim Allah razi olsun cok faydali bilgiler bunlar
Muhammed kardeşim ilginize teşekkürler! Benim verdiğim rakamlar rahmetli prf. Atıf hocanın rakamları. 15 kg sönmemiş veya bulamazsanız 30 kg sönmüş kireç. 30 kg elementel toz kükürt. 100 kg su. Eğer farklı miktarda yapacaksanız [15/30/100] oranına göre çoğaltır veya azaltırsınız, kolay gelsin.
Geçen sene kaynattim kaynarken çok kokuyor bulantı yapabiliyor .valla ben odunla kaynattim baya bı tüp gider ben geç kaynattim geçen yıl kullanmadım ama bir arkadaşıma da verdim o fayda görmüş . doğal bir ilaç ve verimli
hocam ben ticari olarak domates ve fasulye ekiyorum...10 dönüm civarı...ilaç ve gübreler pahalı...sizin bu yaptığınız gülleci bulamacını domates ve fasulyeye fasulye barbunya dediğim cinsden...bu sebzelerle toprağa ektikden sonra hangi zamanlarda hasata kadar ne kadar ve nasıl verebiliriz hocam...
Turul kaya kardeşim ilginize teşekkürler. Ekimden 10 gün sonra hasat sonuna kadar kullanabilirsiniz. Sebzelerde 100 lt suya bitkinin büyüklüğüne göre 700 cc ila 1000 cc arasında kullanabilirsiniz. Bereketli mahsuller diliyorum.
Hocam merhaba,güllece bulamacının 20 derece sıcaklığın altında kullanılmasının faydası olmadığı doğrumudur? 20 derecenin altında potasyum permanganat kullanılmalı,20 derecenin üstünde güllece bulamacı kullanmak daha doğru mu olur? Teşekkürler
Hocam bende yapıyor ve bahçemde uyguluyorum fakat 2 tonluk ilaç makinemin tabanda kalan gülleci bulamacının tortusu(kireç)memeleri tıkıyor, bu tortu mutlaka olmak zorunda mı? Yoksa yaparken atladığım biryer mi var? Aydınlatırsan sevinirim.
İlginize teşekkürler kardeşim. Badem Ağaçlarında uyanmadan önce 100 lt suya 2 lt, uyandıktan sonra 100 lt suya 1lt oranında uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin bereketli mahsuller diliyorum.
Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ben büyük çaplı tahıl üretimi yapan bir genç çiftçiyim tahıl konusunda kullanımı ile ilgili yorum aradım ama bulamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim
Mehmet hocam Selamlar, gülleci bulamacının topraktağa verdiğimiz(laksit asit bakterileri vb.) faydalı bakterilere ve topraktaki faydalı bakterilere zarar olurmu. ,zararı varsa nasıl uygulama yapılmalıdır. Teşekkür ederim.
Mustafa kardeşim ilginize teşekkürler. Bizdende selamlar. Gülleci bulamacı topraktan kullanıldığında kesici böcekleri kaçırıyor ama bakteri konusunda ne desem yanlış olur. Bende dahil Kullanan arkadaşlar çok faydasını gördüğüne göre sanırım zararı olmuyordur.
hocam oncelikle selamlar verdiginiz bilgi icinde ayrica tsk ederim benim size bir sorum olcak benim limon bahcem var cicek varken kirmizi orumcek ve unlu bit icin atmayi dusunuyorum gulleceyi sizin oneriniz nedir nekadar koyalim 1 tonluk holdere ve cicek var iken bu ilac kullanilirmi tsk ederim tekrardan
İlginize teşekkürler Emir kardeşim! Limon bahçeniz olduğuna göre sizde güneylisiniz. Bizim her şeyde deneme şansımız yok ama Silifke den bir kardeşimiz Limonda kullandığını ve aradaki farkı harika olarak anlatmıştı. Başka bir arkadaşımız da portakal ve mandalinada çiçek zamanı kullandığını ve çiçeklerin yarısını döktüğünü söylemişti yani alkali bir ürün bencede çiçekte iken kullanmayın derim, yada daha sonra faydalanabilmek için bir ağaçta denemenizi tavsiye ederim. Bereketli mahsüller diliyorum.
Ahmet kardeşim iyi günler. Evet kullanabilirsin, elmada kabuklu bit ve karaleke hastalığına iyi geliyor, hastalık gelmeden koruyucu amaçlı kullanırsanız bir çok hastalığa (külleme, kırmızı örümcek) iyi geliyor. Mersinin neresindensiniz.
Ömer kardeşim ilginize teşekkürler! Önce kireç ile kükürtü karıştırıp su ilave etmeye başlarsanız ısınma başlar. Karıştıra karıştıra suyu ilave edin ve kaynatmaya başlayın
Erkan kardeşim ilginize teşekkürler! Tarlayı tahlil yaptırdıysanız gübrelemeyi bitkinin ihtiyacına göre yapmakla daha iyi netice alırsınız. Çünkü gelişme dönemine göre ihtiyacı karşılamalısınız.
İlginize teşekkür ederim Muhammet kardeşim. Meyve ağaçlarına yaprak olmadığı sonbahar ve uyanmadan önce 100 lt suya 2,5 lt koyarsınız. Yapraklı dönemde 100 lt suya 1lt koyarsınız ve sebzelerde bitkinin büyüklüğüne göre 700 cc ila 1000 cc arasında koyar öyle uygulama yaparsınız. Bereketli mahsuller diliyorum.
merhaba bılgılerınız için çok tesekkurler 100 lıtre suda 30 kg toz kukurt 15 kg sonmemıs kireç kullanıyoruz pekı sonmemış kireç bulamazsak ki (bulamadım) 30 kg sönmüş kireçmi kullanacağız ? Ayrıca benım hem karışık meyve bahçem var (erık armut elma portakal kayısı şeftali vbg) hemsı bır yerde hangı aylarda kullanmak gereklı ve zeytın bahcelerınden bdestegınız ıcın tekrar tesekkur ederim. İyi Çalışmalar.
İlginize teşekkürler Fatih kardeşim! Sebzelerde 8-10 gün ara ile bitkinin büyüklüğüne göre 100 lt suya 700 cc, 1lt arası verebilirsiniz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet amca merhaba. Bu faydalı bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Ben Mersin çamlıyaylada n yazıyorum. Bizim bu bölge de trabzon hurması yetiştiriciliği yapılıyor. Son üç dört senedir trabzon hurması yaprak lekesi hastalığı görülüyor bahçelerimizde ve buda yaprak dökümü sonrasında meyve dökümü olarak devam ediyor. Ürünlerimiz de 70 civarında zayi oluyor. Sizin bu gülleci bulamacını uygulasak faydalı olurmu farklı bi öneriniz varsa da onuda uygulayan biliriz. Şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler değerli hemşerim! Bende Huzurkentliyim. Hemşerim, ilaç koruyucu olarak bir çok hastalığa iyi geliyor hurma bahçesinde denedik dersek yalan olur. Bir arkadaşım bahçesindeki ağaçlara kullanıyor içinde bir tanede hurma var ama bu sizin için bir kriter olmaz. Denemenizde fayda var kesinlikle zararı olmaz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Teşekkürler kardeşim! Kükürdün zaten faydası var kırmızı örümcek gibi bir çok haşere için kullanılıyor ama kireç ile karışınca kalsiyum polisülfit olarak kullanıyoruz ve bir çok hastalığa ve haşerelere iyi geliyor ph 10,7 dir ve alkali dir. Çilekte deneyerek çok kişiye yardımcı oldun, uygulamadaki gelişmeleri senden bekliyoruz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Değerli kardeşim! Denemediğim bir şey konusunda açıklama yapmak çok zor, bulunan her şey akıl yürüterek deneme yanılma yöntemi ile gerçekleşmiştir. Maşallah siz bu konuda çok yol katetmiş durumdasınız. Sizin bunuda deneme imkanınız var, küçük bir parçada deneyip bizimle paylaşırsanız seviniriz. Kolay gelsin.
İlginize teşekkürler Orhan kardeşim! İlk defa duyuyorum eğer böyle bir şey var ise paylaşın herkes dikkat etsin. Şu anda bazı Tarım İl ve ilçe müdürlükleri tarafından nasıl yapıldığına dair köylerde bilgi paylaşımı yapılıyor.
Eğirdirde armutta ve elmada uygulandı 2 senedir göz maalesef yok kalsiyum tiyosülfattan kaynaklı olduğunu söylediler bu nedenle sordum bilginiz var mı ağaçta kullanımlarda sebzelerde durum farklı tabii ama ağaçlarda durum ne bir araştırma var mıdır
Orhan kardeşim çeşitli meyveler olan bahçede kullanıyoruz, mesela kiraz, erik ve elma olan yayla evinin bahçesinde kullanıyoruz bir sorun yaşamadık, şeftali bahçesinde kullanan bir arkadaşım var sıkıntı yaşamadı, limonda kullanan bir arkadaşım var süper diyor. Bundan sonra bu konuyu takip edeceğim. İyi günler bereketli mahsüller diliyorum.
Mrb. Internetten hazir gulleci bulamaci almistim meyve fidanlarim icin. Internette uygulama yaparken sadece 1 bardak alip 100de 1 oran yapiyorlar. Bende oyle mi yapacagim yoksa hazir olan bulamac zaten 100 de 1 lik midir. Markasi: Alokrais
Teoman kardeşim ilginize teşekkür ederim. Gülleci bulamacını yapraklı zamanda 100 lt suya 700-1000 gr arası koyuyoruz, ağaçlar tamamen yaprak döktükten sonra ve uyanmadan önce 100 lt suya 2 kg olarak uygulama yapılır. Kolay gelsin
Mehmet YILDIZ. Mehmet amca ben mersin/anamur da oturmaktayim bu bolgedeki cilekle gecimini saglayan bir cok arkadas bu ilaci suan kullanmaya basladilar iclerindenbiri soyle bir soru sordu (YAZIN BU ILAC CILEGIN YAPRAKLARINI YAKARMIS DOĞRUMU DEDI BANA )Bende size bunu sormak istiyorum bu ilacın kışlık ve yazlık kullanım peryodu varmı şuan Allah için ben çok memnunum ben 1.5 aydır kırmızı örümcek ilci kullanmiyorum bu solüsyonu verdikten sonra kırmızı örümcekten eserkalmadi ,mantarı hastalıklarda ciddi oranda azalma gözledim allah sizden razı olsun
Revza hanım bu değerli paylaşımlarınız için teşekkürler. Önce hemşerim diyeyim bende mersinliyim. Yazın çok sıcaklarda belki zarar verebilir çünkü alkali bir ilaç ama miktar azaltılarak küçük parçada denenip öyle kullanılabilir.
İlginize teşekkürler Bekir kardeşim! Renk konusunda ne oldu bilemiyeceğim çok çok rengi koyulaşmıştır. PH ölçersin varsa ölç genelde 10,7 gelir ve kullanabilirsin yani sonradan bozulma olmaz.
Hocam merhaba,güllece bulamacını cevizde kaolin kili ile birlikte yayıcı yapıştırıcı katarak kullanabilirmiyiz ?Çiçek zamanı hariç meyve tuttuktan sonra yani yapraklı dönemde kullanabilirmiyiz ?
Mehmet YILDIZ hocam ,önemli olduğunu düşündüğüm bir sorum daha olacak.Güllece bulamacının herhangi bir zararı yok mu ? Veya hangi şartlarda zarar oluşur ? Teşekkürler hocam,bilgileriniz çiftçilerimize ışık tutuyor.
@@hamzametin3064 kardeşim genel olarak zararsızdır çiçekte iken denemelerde kimisine zarar vermiştir kimisine vermemiştir. Tavsiyemiz çiçekte iken kullanılmaması. Meyvede iken olgunlaşmaya yakın leke yapabilir deneyerek kullanmak lazım. Bereketli mahsüller diliyorum.
Sayın hocam öncelikle bilgiler için teşekkürler. Ben bu karışımı küçük tüp ile yağ tenekesinde kaynatmayı düşünüyorum. 10 lt su, 3 kg kükürt,1,5 kg sönmemiş kireç veya 3 kg sönmüş kireç ile sizin yaptığınızın 1/10 oranında yapmak istiyorum. İlk etapta hobi bahçemdeki sebzeler için yapmak istiyorum. Sezon sonu ve toprağa verip toprak düzenlemesinde kullanabilirmiyim? Ayrıca domates, salatalık, biber, patlıcan tarzı sebzelere verirken 16 lt pulverizatöre ne kadar koymak lazım bu bulamaçtan?
İlginize teşekkürler Gökhan kardeşim! Yazdıklarınızın hepsi dediğiniz gibi yapıp kullanabilirsiniz. Filit için büyük bir çay bardağı koyarsanız kafi gelir. Bereketli mahsüller diliyorum.
Sadık kardeşim ilginize teşekkürler. Sanırım yüksek seranın içerisine konan arıdan bahsediyorsunuz. Böyle bir alanda denememiz yada kullanıp bize dönen olmadı. Ne söylesem gerçek olmaz. Küçük bir parçada denebilir belki. Bereketli mahsuller diliyorum.
MEMMET YILDIZ. Mehmet amca şöyle bir sorun var (Çileklerin üstünde beyaz leke oluşuyor 100 litre suya 750 gr koyuyorum ben bunu. 350gr indirsem örümceğe yine faydası olurmu ?)Ben ilaçtan çok memnunum bu sorun icin bana onerebileceginiz bi fikriniz var mı hocam teşekkür ederim .
Ömer kardeşim ilginize teşekkürler! Elbette faydası olur, mesela topraktan kesicileri ve kemiricileri uzaklaştırır aynı zamanda mantari hastalıklardan korur. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet bey, Gülleci bulamacı yapımı için ayrıntılı bilgi aldık sizden. Çok teşekkür ediyorum. Sizin tarifinize göre yaptığımız gülleci bulamacını 16 litre sırt pompasıyla meyve ağaçlarına, sebzelere ve üzüm bağına verebilmemiz için uygun bir dozaj miktarı verebilirmisiniz? Teşekkürler...
Selamlar Hasan kardeşim! 100 lt suya 1 lt oranında veriyoruz, sırt pompasınada bir su bardağı koyarak uygulama yapabilirsiniz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Emel hanım iyi günler! Çiçeksiz dönemlerinde 10 lt suya 70 ml koyarak kullanabilirsiniz ama yapraklara leke yapma durumunu küçük çapta deneyerek kullanabilirsiniz.
İlginize teşekkürler Mehmet Kardeşim! Sıvı kükürt yapımı farklı bir teknoloji. Kükürt ve kirecin karışımını topraktan uyguladığımızda bazı zararlılar ve hastalıklara karşı koruma sağlasın diye, İkisinin karışımından polisülfür meydana geliyor PH'a ne kadar faydası olur bilmiyoruz ama toprağa zarar verecek niteliktede değil. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet hocam ayçekirdek lerinde külleme ve mantar hastalarına bire bir bu yıl kullanacağım allah izin verirse 600 litre su içerisine 3 litre bulamaç yetermi teşekürler
MEHMET YILDIZ: Sayın hocam size bir sorum var ben kukurt u tek başına kaynatıp kırmızı örümcekle mücadelede kullanmayı düşünüyorum lakin çevremdeki tanıdığım dürüst bir ziraatci arkadaş bana şunu söyledi (Ben yapmadım ama kireç kukurt un yakıcı özelliğini düşürüyor tek başına kaynatıp kullanırsan meyveleri yakar dedi )ben yine de kaynatacağım size sorum şudur hocam 10lt re suya 1,5 kilo kukurt u koyup kaynatsam 100lt re suya 200 gram koyup denesem olurmu ? Hocam kusura bakmayın ben araştırmayı seven biriyim bunun için sizede itimat ettiğim için size danışıyorum(Onlar sözü dinlerler en güzeline tabi olurlar)
Abbas kardeşim ilginize teşekkürler! Gülleci bulamacı alkali bir ilaçtır. İnsektisitlere, akariisitlere zarar veriyor ama benim civarımda fazla zirai ilaç kullanıldığından gülleci bulamacı nın arılara da zararı varmı kontrol yapamadık ama insanlara zirai ilaçlar gibi zarar vermediğinden arılara dokanırmı bilemiyorum. Sanırım meseleyi deneyerek çözeceğiz.
Emre kardeşim ilginize teşekkürler, yorumlarda sorunun cevabı var ama çiçek zamanında pek kullanmadığımızdan net bir şey söyleyemiyorum kusura bakmayın lütfen. Bereketli mahsuller diliyorum.
Abi ben fındık üreticisiyim. Bizim fındık ağaçlarında külleme var mantar ilaçları atıyoruz fayda etmiyor, bide fındık dallarında galeri açan bir canlı var .biz bu uygulamayı kışın yaprak tamamen dökülüncemi yapalım. Bordo bulamacını mı önce yoksa gülleci atılacak. İkisinin arasındaki zaman nakadar olacak
Sevgili kardeşim küllemeye kesin iyi gelir. Sonbaharda yapraklar tamamen dökülünce 100 lt suya 2,5 kg katarak her tarafını ıslatacak şekilde ilaçlama yapabilirsiniz. İkisi bir arada karışmaz. Bordo bulamacı ile en az 10 gün ara ile yaparsanız sıkıntı olmaz. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 Mehmet Abi ALLAH senden razı olsun inşallah. Fındık yaprakları dökülünce uygulamayı hemen yaparım, Sevgi ve saygılar sunuyorum teşekkürler abi
Mehmet amca bu ilac cilekte çiçeği yakarmi ? 100 litrelik bir ilac motorum var 100 litre suya nekadar koymalıyım bana yardımcı olurmusunuz?tesekkur ederim
Revza hanım 100 lt suya 1 lt koymalısın, çilekte çiçeği yakarmı bilemiyorum genelde çiçekte ilaç kullanmamak gerekir ama çok küçük bir bölümde deneseniz ve paylaşsanız herkese faydası olur.
Emel hanım iyi günler! İçinde kükürt var ve kükürt zaten küllemeye karşı iyi bir savunucu tabiki iyi gelir ama mümkünse hastalığa yakalanmadan önce koruyucu olarak kullanılmalıdır. Bereketli mahsüller diliyorum.
Sayın hocam öncelikle emeğinizden , faydalı bilgilerinizden dolayı Rabbim sizden razı olsun. Biz açık tarla domates üretimi yapıyoruz ve tüm domates üreticileri gibi bizimde en büyük sorunlarımızın başında sizinde bildiği gibi tuta geliyor. Bu seneki üretim döneminde bu zararlıda şunu gördük. Bu zararlı artık kullandığımız en güçlü kimyasal ilaçlara dâhi bağışıklık kazanmış sanki. Durdururma yok sadece birazcık yavaşlama oluyor. Lakin sonuç tam istilâ. Size bu konuda yardiminiz için iki sorum olacaktı İlk sorum bu bulamacin bu zararlı için Bir çözüm olup olmadığı.ikinci sorum ise bu zararlı için Bir çözüm önerileriniz varmı. Şimdiden teşekkür ediyorum ilginize . Kolay gelsin ...
İlginize teşekkürler İlyas kardeşim! Tuta büyük sorun Bursadan bir arkadaşım ektiği domatesler sadece ısırgan çayı ve gülleci bulamacı verdiğini hiç bir sorun yaşamadığını aktardı isterseniz telefonu veririm bilgi paylaşırsın. Bereketli mahsüller diliyorum
Tuta için geceleri sinek yakışı elektrik li mor ışık veren aletler çok etkili ben patlıcan tarlasında denedim sabaha kadar yüzlerce tuta öldürdü ve işin ilginç tarafı ışığa gelen tuta kelebegini yarasalar havada avladı bu uygulamayı çiftçiler yaparsa tutanın kökü kazınır
Ayhan kardeşim ilginize teşekkürler. Belliki akdenizlisiniz, tabii kullanılır kükürt zaten başlı başına bir PH düşürücü ve mantari hastalık önleyici. Bereketli mahsüller diliyorum.
Nadir kardeşim ilginize teşekkürler! Tabiki direk temasla kesin zarar verir ama malçlama yapılmış yerlerde kullanıyoruz, malç toprakta sezonluk olduğu için farketmiyor ama sera naylon uzun süreli olduğu için risk teşkil edebilir. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mrhb lar öncelikle başarılar diliyorum,. size bir sorum olacak arılara bu karışımın bir zararı varmidır, varsa eğer bunu lütfen videonuz da ısrarla belirtinız yoksa eğer, güzel uygulama gibi duruyor yanlız net olmamakla beraber kırmızı böceklerın bazı zararlarına karsı faydalarıda oldugunu bir yerde okumuş ve ilgili bir video izlemiştim bu konudada, biliyorsanız bilgi verirseniz sevinirim selametle ins
Merhabalar arkadaşım! Arılara zararı varmı diyorsunuz, arılar üzerinde bir takibimiz olmadı ne desem doğru olmaz organik bir ürün ama bu yıl mutlaka deneyip takip edeceğim, ilginize teşekkür. ediyorum e
İlginize teşekkürler Mesut kardeşim! Damlamadan dönüme 1-1,5 kg uygulayabilirsiniz. 20 günde bir verebilirsiniz. Bordo bulamacı ile karışmaz, kuru ağaca verirken 100 lt suya 2-2,5 lt ekleyerek verebilirsiniz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Tarım Vlog rumuzlu kardeşim ilginize teşekkürler! Sıvı kükürdü profesyonelce yapıyorlar nasıl bir teknoloji kullanıyorlar bilmiyorum ama bir arkadaşım 115 derecede kaynayınca sıvıya dönüştüğünü bana yazmıştı benim deneme fırsatım olmadı deneyebilirsem mutlaka paylaşırım. Bereketli mahsüller diliyorum.
merhaba abi videolarını sürekli takip ediyorum bazılarını deneme fırsatım oldu şimdi sıra gülleci bulamacında cevizde hangi dönemlere ne oranda kullanmalıyız fidanlar henüz 3 yaşında yapraklı ve yapraksız dönemde uygulama aralıkları ve dozu ne olmalı bilgi verirsen çok sevinirim
İlginize teşekkürler Uğur kardeşim! Cevizler yaprağını döktükten sonra sonbahar ve ilkbahar da ağaçlar uyanmadan iyice kaplayacak şekilde 100 lt suya 2,5 kg koyarak, yaprak çıkardıktan sonrada 100 lt suya 1kg koyarak uygulama yapabilirsiniz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Arkadaşlar bu bulamacı ben de yaptım ve uyguladım. Sakarya/ Geyve'deyim. Hobi bahçem var, meyve ağaçları. İlk denememi nisan ayında yaptım %2 oranında. Fakat taze yaprakları yaktı. Kokudan bahçeye giremedim 3 gün. Sonraki dönemler %1 lik 2 kez daha uygulama yaptım. Meyveler üzerinde leke oluştu. 1* Bitki uyandıktan sonra kesinlikle kullanmayacağım. 2*Sonbaharda ve kışın bol bol kullanacağım, faydası olduğuna inanıyorum. Saygılar
İbrahim kardeşim ilginize teşekkürler! %2 oran yapraklıyken fazla %1 i geçmeyeceksin meyvede leke yapma durumu var ama yıkanınca geçer. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 Mehmet bey, meyve üzerindeki lekeler sanki kalıcı oldu gibi. O nedenle ben bu uygulamayı sonbahar ve sonrasına bırakıyorum. İlkbaharda bordo bulamacı ile devam edeceğim. Saygılar
Revza hanım ilginize teşekkürler! Evet kırmızı örümceği öldürür ama ürün meyve döneminde ise meyve üzerinde leke yapma ihtimali var. Bence küçük bir parçada kullanıp deneyebilirsiniz. Kükürt ün kullanımında sıkıntı yok, Kalıntı bırakacağını zannetmiyorum. Bereketli mahsüller diliyorum.
verdiğiniz bilgiler için teşekürler be n hazırladım 3 saat kadar kaynattım sıvının rengi gri bir renk oldu kahverengi renk olmasımı gerekiyordu kalan çökeltide kükürt hala var aceba tekrarmı kaynatsam
Cemal kardeşim kolay gelsin. Evet rengi kahverengiye yakın bir renk alır acaba karıştırdıklarının içerisinde veya kapta başka birşeymi bulaşık yada kireç veya kükürtte sıkıntımı var bilemedim. Üç saat kaynatmaya gerek yok. 1-1,5 saat arası yeterli yüzeyinde hafif bir buzlanma görüntüsü olunca iş tamam sayılır
@@mehmetyildiz2644 cok teşekür ederim tarım kireci koymuştum o da çok çöktü karıştırmayada çalıştım ama renk tutmadı birde çok kokusu olmayan bir sıvı kafam hala karışık işe yararmı diye
İyi günler arkadaşım! Sıvı kükürt gerekli işlemlerden zaten geçmiş durumdadır. Gülleci bulamacı yaparken kireçte, kükürtte işlemden geçerken içindekilerle bulamacı meydana getirir. Yani zannetmiyorum hemde pahalıya mal olur. Kolay gelsin.
Adem kardeşim ilginize teşekkürler! Başta fungisitler olmak üzere bir çok hastalıklara iyi geliyor, mesela zeytinde unlu bitede iyi geliyor hastalığa yakalanmadan kullanmak en ideali, ben denediklerimi anlatmaya çalıştım. Deneyen arkadaşlar yorumda paylaşır veya geri dönüş yaparlarsa bilgi herkese ulaşır, denemenizi tavsiye ederiz ve bereketli mahsuller dileriz.
Çok güzel bir anlatım olmuş elinize dilinize sağlık. Birçok video izledim fakat fındık için hiç bir bilgi veren olmamis. Bu bulamacı fındık içinde kullanabilir miyiz?
Hocam gülleci bulamacıyla diğer zirai ilaç ve yapraktan verilen gübreler karıştırılırsa zararı olurmu mesela iç kurdu ve benzeri ilaç ve Hümik asit gibi
Hüseyin kardeşim ilginize teşekkürler! Kurt ilaçları ile karıştırıp atıyoruz, hümik asit dahil ama yaprak gübresi ile attım içeriğiyle ilgili sorun var gibi sanki çökme yaptı bence yaprak gübresi ile kullanmayın. Bereketli mahsuller diliyorum.
Hocam ellerine sağlık geniş arazide kullanabilirmiyiz mesala pamukta ve kullansak kaç gunde bir uygularız bide hocam bununla beraber sıvı gubre veya tarim ilâcı karışırmı. Teşekürler
Abdulaziz kardeşim ilginize teşekkürler! Evet kullanabilirsiniz bilhassa kırmızı örümcek ve küllemeye karşı, diğer asidik olmayanlarla karıştırabilirsiniz yani ben yeşilkurt ve yaprakbiti ilacı ile karıştırıp kullanıyorum. Gübre ile kullandığımda çökme yaptı bitkiye zararı olmadı ama tavsiye etmiyorum. Bereketli mahsüller diliyorum.
Durmuş kardeşim ilginize teşekkürler! Haklısınız tripsi bitirmek biraz sıkıntılı oluyor, yaptığımız ilaç koruma amaçlı faydası oluyor ama çoğalttıktan sonra kimyasallar la bile zorlanıyoruz bence kimyasalı üst üste üç gün arayla kullanırsanız sanırım başarılı olursunuz.
Ustam selamlar.bir başka hocamızın verdiği tarifi harfiyen uygulayarak bu bulamacı yaptım.aynı dediği miktarlarda kışın ve yazın uyguladım ama en küçük bir faydasını göremedim.hatta elma ağaçlarım çok kötü külleme oldu.nerde yanlış yaptım bilemiyorum.hatta aynı ölçüleri sizde vermişsiniz
Mete kardeşim bu bizim icadımız değil ama biz her türlü sebzede ve zeytinde kullandık iyi bir koruyucu çok faydasını gördük hatta bir arkadaşım sezon boyunca sadece ısırgan çayı ile gülleci bulamacını kullandığını ve hiç bir hastalıkla karşılaşmadığını paylaşmıştır.
Sedat kardeşim ilginize teşekkürler. Kirazda elbette kullanabilirsiniz 100 lt suya 1 lt oranında ama önce bir kenarda deneyin meyvede iken leke yapma ihtimali var. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 cevabın için çok teşekür edi yorum sebzede ne sıklıkla kullanmalıyım ve hasatla ilaç arasında kaç gün olmalı videolarınız gerçekten bilgilendirici
@@emreturk4065 kardeşim bugün yediğimiz hıyar,kabak gibi mahsuller hergün toplanıyor ve ilaçta atılıyor. İlaç ile hasat arası 3 gün olması iyidir fakat mecburi şartlarda kullanılıyor, yinede en az zararlılardan sayılır.
Ali kardeşim ilginize teşekkürler! Her türlü sebze ve meyvelerde her dönemde kullanabilirsiniz. 100 lt suya 1 lt ilave ederek verebilirsiniz. Hangi şartta olursa olsun mutlaka bir kısımda deneyerek kullanılması tavsiye edilir. Benim bir limon ağacım var devamlı kullanıyorum ve memnunum bir sıkıntı yok. Bereketli mahsuller diliyorum.
Mehmet yildiz: Sayın hocam bu ilacın sebzelerde kullanımına ruhsat ,izin varmı tarım ve orman bakanlığından bana bilginiz varsa emergency yaza bilirmisiniz? Tesekkur ederim
Mehmet yildiz:Mehmet amca internetten araştırıyorum bulamadım bu ilacın CİLEK için ruhsatı varmı benim asıl öğrenmek istediğim bu teşekkür ederim hocam
Kardeşim elimde ruhsat konusunda bir belge yok ama dediğim gibi bakanlığın onayı olmasa tarım İl müdürlüğü bu konuda uygulamalı anlatım yapmazdı? Tlf. Sorarsan ilgili Facebook sayfasını gönderirim.
@@mehmetyildiz2644 gönderirseniz sevinirim hocam ben bu ilacın çok faydasını gördüm benim yıllık kırmızı örümcek için ödediğim para 3000 tl idi bu ilac sayesinde allahin izniyle bu sene 700 tl odedim teşekkür ederim hocam
İlginize teşekkürler Tayfun kardeşim! Ağaçlarda 100 lt suya yeşil yapraklı döneminde 1 kg- meyveli döneminde 1,25 kg, yapraksız sonbahar ve ilkbaharda döneminde 2,5 kg uygulama yapılabilir. Bereketli mahsuller diliyorum.
Değerli Tacettin kardeşim Nohutta denememiz yok ama bir çok sebze ve meyvede denenmiş harika bir ilaç, nohutta küçük çapta deneyip kullanmanızı tavsiye ederim. Bereketli mahsuller diliyorum.
Halil kardeşim ilginize teşekkürler! Ot ilacı olarak edindiğim bilgi ısırgan çayı ile yapılıyor. Çayı yaparken en az 15 gün bekletiyorsunuz ve su ile karıştırmadan direk otlara uyguluyorsunuz. Kendim denemedim sadece derlenmiş bilgi, denemediğim içinde yayına koymadım ileri doğru olabilir.
İlginize teşekkürler Emrah kardeşim! Evet verebilirsiniz, etidot 67 kullanılabilirmi diye üzerine baktım ama karışabilirliği yazmıyordu, küçük bir parçada deneyin bozulma ve çökme yapmıyorsa deneyebilirsiniz.
bu karışımı damacana veya su bidonlarına doldurmaya kalkmayın, ben o hatayı yaptım 1 sene sonra o bidonları delerek dışarı çıktı. en iyisi HDPE veya LDPE bidonlar veya variller (mavi olanlar)
Mehmet çok yararlı bilgiler sunuyorsunuz ama anlatırken seslendirme iyi değil söylediklerinizi tam anlayamıyoruz mikrufuna yakın kunuşursanız sevinirim selamlar
Mehmet kardeşim elbette işe yarar, ilk ilaçlama döneminde başlayabilirsiniz ve her ilaçlamada kullanabilirsiniz. Pamuktaki kurt için net bir şey söyleyemeyeceğim ama kırmızı örümcek ve mantari hastalıklara iyi geleceğini biliyorum. Bereketli mahsuller diliyorum.
Duran kardeşim ilginize teşekkürler! Kökboğazı için sormuşsun, mantari hastalıklara iyi geliyor ben sebzelerde koruyucu olarak damlamadan 20 gün ara ile iki defa kullanıyorum. Dediğiniz bir durumla karşılaşmadım sizde kullanın neticesinide bizimle paylaşın herkes faydalansın. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet bey.. ilkönce tskr ederim böyle bir görsel yayından dolayı...size bir kaç sorum olacak .. Ben 100 lt Güllüce yaptım ..10 yaşında 2500 kök nar ağacım var ..burada kullanacağım.. Sorularim.. 1..yaz ayında hava sıcağıkligin 35..37 derecede atılır mı 2...nar da mantarı hastalık olan alternea için faydalı olur mu 3..nar bahcemde bazı ağaçlarda kök mantarı oluyor...damlamadan versem faydası olur mu .. 4..damlamadan dönüme ne kadar vermeliyiz 5..gülmece bulamacı diğer fungisit..ve böcek ilacı ile karistilirmi..
Cafer kardeşim iyi günler. Cevaben 1-benim bölgem sıcakların bol olduğu mersin ben burada sebzelerde her dönemde kullanıyorum. 2-Nardaki durumu bilemiyorum denemedim ama alkalibir ürün tüm mantari hastalıklara iyi geliyor deneyerek kullanmanızı tavsiye ederiz. 3-Damlamadan dönüme 1lt kullanabilirsiniz kemirgenlere karşı iyi geliyor mantar içinde iyi geleceğini düşünüyorum. 4-Kendisi zaten fungisit ilacı bakırkılarla karıştırmayın. Bereketli mahsüller diliyorum.
Sevgili Adnan kardeşim ilginize teşekkürler. İkisi bir arada karışmıyor. Ben ikisini bir arada denemedim ama 15 gün arayla bir ağaçta deneyerek uygulama yapılabilir herhalde.
Nusret kardeşim ilginize teşekkürler. Her tür bitkide külleme için kullanabilirsiniz ama meyve var iken leke ve kokuya dikkat etmelisiniz. Küçük bir kısımda deneyip öyle kullanabilirsiniz. Bereketli mahsuller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 abi leonardit eriticem sıcak suyla çilek için icinede 100 litreye 1 çuval leonardit 20 kg da melas ama zireatcilar diyorki pH sini dengelemen lazım ne yapsam dengeleri doğru çıkar yardimci olsan sevinirim sizin uygulamalarinizi denedim süper sonuç aldım 12 12 12 cileye süper oldu bu konuda yardimlarinizi bekliyorum
@@nusretatli254 kardeşim Hümik asiti, 70 kg su, 25 kg Leonardit, 5 kg potasyum hidroksit ve 80 derecenin altında 4 saat civarında karıştırarak imal eder sonunda melas ekleyebilirsiniz. PH'a gelince fosforik asit ilave ederek düşürebilirsiniz yada imal ettiğiniz ürünleri uzun süre bekleterek. Bereketli mahsuller diliyorum. İrtibat kurmak istediğinizde tlf: 0507 303 7878
Recep kardeşim ilginize teşekkürler! Ben gübrelemeyi genelde damlamadan veriyorum, ilaçlama yaparkende amino asit, enzim, Isırgan çayı ve solucan çayı gibi ürünlerle kullanıyorum. Asidik olmayan her şeyle karışabilir kullanmadan önce mutlaka deneyin öyle kullanın. Bereketli mahsuller diliyorum.
Merhaba Mehmet Abi,ben Bursa'da zambak soğanı yetiştiriyorum.Ancak yaprak hastalıkları ve kök çürüklüğü ile başa çıkamıyorum.Buda neredeyse yüzde elli civarında bir ürün kaybı meydana getiriyor.Sizin yapmış olduğunuz bu karışım bu üründe kullanılabilir mi.Kullanılırsa oranları nedir.
Hamza kardeşim ilginize teşekkürler. Ben 100 litreye 1 litre koyarak meyve ağaçlarında ve sebzede kullanıyorum mantari hastalıklarla mücadelede çok iyi sonuç aldık. Çiçeklerde yapraklarla ilgili iyi sonuç alacağınızı umuyorum ama kök boğazı çürüklüğünde ben pek randıman alamadım ama toprağa verdiğiniz de yer altı zararlarına karşı faydasını görürsünüz. Oran 1,5/3/10 olacak şekilde az miktarda yapıp farklı bir bölümünde deneyebilirsiniz. Bereketli mahsuller diliyorum.
@@hayatisolak3815 elmaya atılabılır 1 tona 15 litre yapıyoruz ama meyve donemınde onermıyorum ben kulleme vel leke yapılabılır tas catlasın 2 hafta ya kadar atılabılır
Mehmet Bey elinize ve bilginize sağlık gerçekten faydalı bir çalışma ve anlatım
Mustafa kardeşim çok teşekkür ederim.
Teşekkürler hocam eline emeğine sağlık saygılar bizden
Selâmün aleyküm usdat Allah razı olsun bidonlara korken suzmemiz lazimmi
Evet süzerseniz daha iyi olur
Sevgili Mehmet Bey
Ellerinize sağlık,yaptığınız uygulama çok faydalı bir karışımdır.Haddim olmadan hatırlatmakta fayda görüyorum,gülmece bulamacınin sahibi bildiğim kadarı ile Lokman Hekim'dir.
İlginize teşekkürler kardeşim! Dediğiniz doğrudur ben Atıf hocanın kaliforniya bulamacı söylemine atfen bu ifadeyi kullandım. Selamlar.
Selamınaleyküm abi allah senden razı olsun çilek de faydası olurmu 100 litre suya ne kadar atacam ilaç tankının içine şimdi den çok tesekuederim
Ahmet kardeşim ilginize teşekkür ederim. 100 lt suya 700 cc- 1 lt arası uygulama yapabilirsiniz. Ama meyve varken dikkat edin leke ve koku yapabilir, denemeden kullanmayın. Kolay gelsin bereketli mahsuller diliyorum. Tlf 0507 303 7878 her zaman görüşebiliriz.
Hocam kaynatmayi bidon degilde leğende yapsak olurmu odun atesiyle
İlginize teşekkürler kardeşim.
Tabiki olur
Hocam sayende çok bılgı edındım,
Ben Alanya’da muz yetıstırıyorum , açıklamalarınızda muzla ılgılı bılgı olursa çok kişi faydalanır,
Hersey için allah razı olsun, ekmekleriniz için teşekkür ler,,
Selâmün aleyküm, Mehmet Bey kardeşim,
Fındık bahçesinde ne zaman, ve ne miktarda kullanabilirim.?
Selâmlar ve sevgilerimle.
Amcacigim hayirli gunler diliyorum Allah uzun ömürler versin insaAllah Konya da acik alanda sebze uretimi ile ugrasiyoruz bu karisimi bi dostun araciligi ile yaptim 150 lt su 25 kg kukurt ve 15 kg kirec ile sizin tarifiniz daha keskin numaranizi aldim yorumlardan insaAllah arayacagim Allah razi olsun cok faydali bilgiler bunlar
Muhammed kardeşim ilginize teşekkürler! Benim verdiğim rakamlar rahmetli prf. Atıf hocanın rakamları. 15 kg sönmemiş veya bulamazsanız 30 kg sönmüş kireç. 30 kg elementel toz kükürt. 100 kg su. Eğer farklı miktarda yapacaksanız [15/30/100] oranına göre çoğaltır veya azaltırsınız, kolay gelsin.
@@mehmetyildiz2644 Hocam bunun ağaca faydası nedir
Ali Çelik kardeşim WhatsApp tan ararsan sayfasını gönderirim.
Geçen sene kaynattim kaynarken çok kokuyor bulantı yapabiliyor .valla ben odunla kaynattim baya bı tüp gider ben geç kaynattim geçen yıl kullanmadım ama bir arkadaşıma da verdim o fayda görmüş . doğal bir ilaç ve verimli
hocam ben ticari olarak domates ve fasulye ekiyorum...10 dönüm civarı...ilaç ve gübreler pahalı...sizin bu yaptığınız gülleci bulamacını domates ve fasulyeye fasulye barbunya dediğim cinsden...bu sebzelerle toprağa ektikden sonra hangi zamanlarda hasata kadar ne kadar ve nasıl verebiliriz hocam...
Turul kaya kardeşim ilginize teşekkürler. Ekimden 10 gün sonra hasat sonuna kadar kullanabilirsiniz. Sebzelerde 100 lt suya bitkinin büyüklüğüne göre 700 cc ila 1000 cc arasında kullanabilirsiniz. Bereketli mahsuller diliyorum.
Hocam merhaba,güllece bulamacının 20 derece sıcaklığın altında kullanılmasının faydası olmadığı doğrumudur?
20 derecenin altında potasyum permanganat kullanılmalı,20 derecenin üstünde güllece bulamacı kullanmak daha doğru mu olur?
Teşekkürler
Hocam bende yapıyor ve bahçemde uyguluyorum fakat 2 tonluk ilaç makinemin tabanda kalan gülleci bulamacının tortusu(kireç)memeleri tıkıyor, bu tortu mutlaka olmak zorunda mı?
Yoksa yaparken atladığım biryer mi var?
Aydınlatırsan sevinirim.
İlginize teşekkürler Mehmet kardeşim
İlk yaptığın ürünü bir gün beklet ve üstten alarak tülbentten geçir. koyulaşınca bırak
Badem ağaçlarında nasıl kullanılıyor abi
İlginize teşekkürler kardeşim. Badem Ağaçlarında uyanmadan önce 100 lt suya 2 lt, uyandıktan sonra 100 lt suya 1lt oranında uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin bereketli mahsuller diliyorum.
Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ben büyük çaplı tahıl üretimi yapan bir genç çiftçiyim tahıl konusunda kullanımı ile ilgili yorum aradım ama bulamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim
Feyyaz kardeşim ilginize teşekkürler. Tahıllardada kullanabilirsiniz, 100 lt suya 700 cc olarak uygulayabilirsiniz.
Mehmet hocam Selamlar, gülleci bulamacının topraktağa verdiğimiz(laksit asit bakterileri vb.) faydalı bakterilere ve topraktaki faydalı bakterilere zarar olurmu. ,zararı varsa nasıl uygulama yapılmalıdır. Teşekkür ederim.
Mustafa kardeşim ilginize teşekkürler. Bizdende selamlar. Gülleci bulamacı topraktan kullanıldığında kesici böcekleri kaçırıyor ama bakteri konusunda ne desem yanlış olur. Bende dahil Kullanan arkadaşlar çok faydasını gördüğüne göre sanırım zararı olmuyordur.
Bordo bulamacı yerine bunu kullana bilirmiyiz göz taşı gibi uzun süre koruma sağlıyormu
Sebzelere kullanabilirmiyiz
Ramazan kardeşim ilginize teşekkürler, evet kullanabilirsin.
Hayırlı günler sadece topraktan kullanıma mı uygun yapraklara sıkılırsa zarar veriyormu
hocam oncelikle selamlar verdiginiz bilgi icinde ayrica tsk ederim benim size bir sorum olcak benim limon bahcem var cicek varken kirmizi orumcek ve unlu bit icin atmayi dusunuyorum gulleceyi sizin oneriniz nedir nekadar koyalim 1 tonluk holdere ve cicek var iken bu ilac kullanilirmi tsk ederim tekrardan
İlginize teşekkürler Emir kardeşim! Limon bahçeniz olduğuna göre sizde güneylisiniz. Bizim her şeyde deneme şansımız yok ama Silifke den bir kardeşimiz Limonda kullandığını ve aradaki farkı harika olarak anlatmıştı. Başka bir arkadaşımız da portakal ve mandalinada çiçek zamanı kullandığını ve çiçeklerin yarısını döktüğünü söylemişti yani alkali bir ürün bencede çiçekte iken kullanmayın derim, yada daha sonra faydalanabilmek için bir ağaçta denemenizi tavsiye ederim. Bereketli mahsüller diliyorum.
anladim hocam tsk ederim bilgileriniz icin
Abi ağzına sağlık Ben elmada kullanacam bulamaca iç kurdu için zehir veya başka bir ilaç kullanabilirmiyiz tşk ederim Mersinden slm lar
Ahmet kardeşim iyi günler. Evet kullanabilirsin, elmada kabuklu bit ve karaleke hastalığına iyi geliyor, hastalık gelmeden koruyucu amaçlı kullanırsanız bir çok hastalığa (külleme, kırmızı örümcek) iyi geliyor. Mersinin neresindensiniz.
@@mehmetyildiz2644 Mersin Gülnar dan abi Sizde Mersin lisiniz Faceden baktım hemşeriyiz sevindim bilgiler için tşk ler abi
slm hocam ...su kaynamaya başaladıgındamı kireci katacaz yoksa soguk suyamı katacaz
Ömer kardeşim ilginize teşekkürler! Önce kireç ile kükürtü karıştırıp su ilave etmeye başlarsanız ısınma başlar. Karıştıra karıştıra suyu ilave edin ve kaynatmaya başlayın
Danelik mısır için ne önerirsiniz şimdiden tşkler
Erkan kardeşim ilginize teşekkürler! Tarlayı tahlil yaptırdıysanız gübrelemeyi bitkinin ihtiyacına göre yapmakla daha iyi netice alırsınız. Çünkü gelişme dönemine göre ihtiyacı karşılamalısınız.
Paylaşımlarınızı takip ediyorum emekleriniz için teşekkürler ve devamını bekliyorum fakat bu paylaşım bilmeyen ler için baştan sona eksik .
Mehmet 100lt suya ne kadar koyacağız
İlginize teşekkür ederim Muhammet kardeşim. Meyve ağaçlarına yaprak olmadığı sonbahar ve uyanmadan önce 100 lt suya 2,5 lt koyarsınız. Yapraklı dönemde 100 lt suya 1lt koyarsınız ve sebzelerde bitkinin büyüklüğüne göre 700 cc ila 1000 cc arasında koyar öyle uygulama yaparsınız. Bereketli mahsuller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 teşekkürler abi
merhaba bılgılerınız için çok tesekkurler 100 lıtre suda 30 kg toz kukurt 15 kg sonmemıs kireç kullanıyoruz pekı sonmemış kireç bulamazsak ki (bulamadım) 30 kg sönmüş kireçmi kullanacağız ? Ayrıca benım hem karışık meyve bahçem var (erık armut elma portakal kayısı şeftali vbg) hemsı bır yerde hangı aylarda kullanmak gereklı ve zeytın bahcelerınden bdestegınız ıcın tekrar tesekkur ederim.
İyi Çalışmalar.
Saygı değer hocam ben sarımsakta kullanmak istiyorum kullanabılırmıyım? Sarımsak üzerinde denemeniz oldumu hocam şimdiden çok teşekkür ederim..
İlginize teşekkürler Bitki Bahçem rumuzlu kardeşim. Bahçe olarak değil ama yemelik olarak ektiklerimizde kullanıyorum sıkıntı yok.
domatese salatalık ve bibere ne kadar sıklıklarla atabiliriz abi ? teşekkürler
İlginize teşekkürler Fatih kardeşim! Sebzelerde 8-10 gün ara ile bitkinin büyüklüğüne göre 100 lt suya 700 cc, 1lt arası verebilirsiniz. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 simdi fide haldeler, simdi baslayip , mahsulu bitkilerden toplayana kadar, surekli 10-12 gunde bir atayimmi yani? Tesekkurler abi sagol varol
Mehmet abi meyvelerde ilkbaharda kullanma zamanını ve miktarı nekadar olacak.
Abbas kardeşim ilginize teşekkürler! İlkbaharda çiçek dönemi hariç 100 lt suya 700 cc veya 1 lt arası kullanabilirsiniz.
@@mehmetyildiz2644 bugün 1 litre akşam üstü kullandım. Ama takıldığım yer püskürtürken ağaç iyice yıkanacakmı yoksa nemlendirmek yeterli mi?
Mehmet amca merhaba. Bu faydalı bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Ben Mersin çamlıyaylada n yazıyorum. Bizim bu bölge de trabzon hurması yetiştiriciliği yapılıyor. Son üç dört senedir trabzon hurması yaprak lekesi hastalığı görülüyor bahçelerimizde ve buda yaprak dökümü sonrasında meyve dökümü olarak devam ediyor. Ürünlerimiz de 70 civarında zayi oluyor. Sizin bu gülleci bulamacını uygulasak faydalı olurmu farklı bi öneriniz varsa da onuda uygulayan biliriz. Şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler değerli hemşerim! Bende Huzurkentliyim. Hemşerim, ilaç koruyucu olarak bir çok hastalığa iyi geliyor hurma bahçesinde denedik dersek yalan olur. Bir arkadaşım bahçesindeki ağaçlara kullanıyor içinde bir tanede hurma var ama bu sizin için bir kriter olmaz. Denemenizde fayda var kesinlikle zararı olmaz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Teşekürrler Mehmet Amca. İnsallh gelecek dönem deneyeceğim. Sonuçlarını da size yazarım. Hayırlı günler dilerim.
MEHMET YILDIZ:Ş
Sayin hocam kirec koymadan safi kukurt'u kaynatsak olurmu ? Çunku meyveler uzerindeki lekeler kirecten kaynaklanmakta tesekkur ederim .
Teşekkürler kardeşim! Kükürdün zaten faydası var kırmızı örümcek gibi bir çok haşere için kullanılıyor ama kireç ile karışınca kalsiyum polisülfit olarak kullanıyoruz ve bir çok hastalığa ve haşerelere iyi geliyor ph 10,7 dir ve alkali dir. Çilekte deneyerek çok kişiye yardımcı oldun, uygulamadaki gelişmeleri senden bekliyoruz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Değerli kardeşim! Denemediğim bir şey konusunda açıklama yapmak çok zor, bulunan her şey akıl yürüterek deneme yanılma yöntemi ile gerçekleşmiştir. Maşallah siz bu konuda çok yol katetmiş durumdasınız. Sizin bunuda deneme imkanınız var, küçük bir parçada deneyip bizimle paylaşırsanız seviniriz. Kolay gelsin.
Meyve bahçelerinde gelecek yılların gözlerini öldürüyor hocam bu hususta bir görüş ve öneriniz var mı
İlginize teşekkürler Orhan kardeşim! İlk defa duyuyorum eğer böyle bir şey var ise paylaşın herkes dikkat etsin. Şu anda bazı Tarım İl ve ilçe müdürlükleri tarafından nasıl yapıldığına dair köylerde bilgi paylaşımı yapılıyor.
Eğirdirde armutta ve elmada uygulandı 2 senedir göz maalesef yok kalsiyum tiyosülfattan kaynaklı olduğunu söylediler bu nedenle sordum bilginiz var mı ağaçta kullanımlarda sebzelerde durum farklı tabii ama ağaçlarda durum ne bir araştırma var mıdır
Orhan kardeşim çeşitli meyveler olan bahçede kullanıyoruz, mesela kiraz, erik ve elma olan yayla evinin bahçesinde kullanıyoruz bir sorun yaşamadık, şeftali bahçesinde kullanan bir arkadaşım var sıkıntı yaşamadı, limonda kullanan bir arkadaşım var süper diyor. Bundan sonra bu konuyu takip edeceğim. İyi günler bereketli mahsüller diliyorum.
hocam yorumlarda gözden kaçırmış olabilirim mandalinada damlamadan dönüme nekadar vermeliyiz mümkünse yazarsanız sevimirim .emeğinize sağlık saygılar...
Hasan Kardeşim ilgimize teşekkürler. Tüm sebze ve meyvelerde damlamadan dönüme 1-1,5 kg arası kullanabiliyoruz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mrb. Internetten hazir gulleci bulamaci almistim meyve fidanlarim icin. Internette uygulama yaparken sadece 1 bardak alip 100de 1 oran yapiyorlar. Bende oyle mi yapacagim yoksa hazir olan bulamac zaten 100 de 1 lik midir. Markasi: Alokrais
Teoman kardeşim ilginize teşekkür ederim. Gülleci bulamacını yapraklı zamanda 100 lt suya 700-1000 gr arası koyuyoruz, ağaçlar tamamen yaprak döktükten sonra ve uyanmadan önce 100 lt suya 2 kg olarak uygulama yapılır. Kolay gelsin
Mehmet YILDIZ. Mehmet amca ben mersin/anamur da oturmaktayim bu bolgedeki cilekle gecimini saglayan bir cok arkadas bu ilaci suan kullanmaya basladilar iclerindenbiri soyle bir soru sordu (YAZIN BU ILAC CILEGIN YAPRAKLARINI YAKARMIS DOĞRUMU DEDI BANA )Bende size bunu sormak istiyorum bu ilacın kışlık ve yazlık kullanım peryodu varmı şuan Allah için ben çok memnunum ben 1.5 aydır kırmızı örümcek ilci kullanmiyorum bu solüsyonu verdikten sonra kırmızı örümcekten eserkalmadi ,mantarı hastalıklarda ciddi oranda azalma gözledim allah sizden razı olsun
Revza hanım bu değerli paylaşımlarınız için teşekkürler. Önce hemşerim diyeyim bende mersinliyim. Yazın çok sıcaklarda belki zarar verebilir çünkü alkali bir ilaç ama miktar azaltılarak küçük parçada denenip öyle kullanılabilir.
Hocam ben yaptim rengi guzeldi fakat mavi bidona koydum iki gunde rengi degisti neden olmustur acaba ozelligini yitirmismifir acaba
İlginize teşekkürler Bekir kardeşim! Renk konusunda ne oldu bilemiyeceğim çok çok rengi koyulaşmıştır. PH ölçersin varsa ölç genelde 10,7 gelir ve kullanabilirsin yani sonradan bozulma olmaz.
Hocam merhaba,güllece bulamacını cevizde kaolin kili ile birlikte yayıcı yapıştırıcı katarak kullanabilirmiyiz ?Çiçek zamanı hariç meyve tuttuktan sonra yani yapraklı dönemde kullanabilirmiyiz ?
Hamza kardeşim ilginize teşekkürler! Evet aynen söylediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Mehmet YILDIZ hocam ,önemli olduğunu düşündüğüm bir sorum daha olacak.Güllece bulamacının herhangi bir zararı yok mu ?
Veya hangi şartlarda zarar oluşur ? Teşekkürler hocam,bilgileriniz çiftçilerimize ışık tutuyor.
@@hamzametin3064 kardeşim genel olarak zararsızdır çiçekte iken denemelerde kimisine zarar vermiştir kimisine vermemiştir. Tavsiyemiz çiçekte iken kullanılmaması. Meyvede iken olgunlaşmaya yakın leke yapabilir deneyerek kullanmak lazım. Bereketli mahsüller diliyorum.
Sayın hocam öncelikle bilgiler için teşekkürler. Ben bu karışımı küçük tüp ile yağ tenekesinde kaynatmayı düşünüyorum. 10 lt su,
3 kg kükürt,1,5 kg sönmemiş kireç veya 3 kg sönmüş kireç ile sizin yaptığınızın 1/10 oranında yapmak istiyorum. İlk etapta hobi bahçemdeki sebzeler için yapmak istiyorum. Sezon sonu ve toprağa verip toprak düzenlemesinde kullanabilirmiyim? Ayrıca domates, salatalık, biber, patlıcan tarzı sebzelere verirken 16 lt pulverizatöre ne kadar koymak lazım bu bulamaçtan?
İlginize teşekkürler Gökhan kardeşim! Yazdıklarınızın hepsi dediğiniz gibi yapıp kullanabilirsiniz. Filit için büyük bir çay bardağı koyarsanız kafi gelir. Bereketli mahsüller diliyorum.
Hocam merabalar.Size bir sorum olucak.Karpuz serasına arı koyduğumuz zaman bu ilaç Arı'ya etki eder mi.Arı çalışır mı sizce.
Sadık kardeşim ilginize teşekkürler. Sanırım yüksek seranın içerisine konan arıdan bahsediyorsunuz. Böyle bir alanda denememiz yada kullanıp bize dönen olmadı. Ne söylesem gerçek olmaz. Küçük bir parçada denebilir belki. Bereketli mahsuller diliyorum.
MEMMET YILDIZ. Mehmet amca şöyle bir sorun var (Çileklerin üstünde beyaz leke oluşuyor 100 litre suya 750 gr koyuyorum ben bunu. 350gr indirsem örümceğe yine faydası olurmu ?)Ben ilaçtan çok memnunum bu sorun icin bana onerebileceginiz bi fikriniz var mı hocam teşekkür ederim
.
Slm hocam narenciye bahcesine damlama ile versek ne olur.ne faydasi olur
Ömer kardeşim ilginize teşekkürler! Elbette faydası olur, mesela topraktan kesicileri ve kemiricileri uzaklaştırır aynı zamanda mantari hastalıklardan korur. Bereketli mahsüller diliyorum.
Normal depmede satilan sivi kukurtle farki varmi acaba.topragi ayristirirmi.hangi mevsim kullanilir
Kusura bakma hocam narenciye agacina ilac olarak atsak olurmu.ne zaman atacaz
Ömer kardeşim çiçek dönemi hariç diğer zamanlarda kullanabilirsin.
Cok soru sorduk kusuea bakmada .toplamda 2 saatmi kaynicak.yoksa kaynamaya basladuktan sonra mi 2 saat kaynicak
abi uzun süredir yoktun valla çok yararlı bilgiler veriyorsun açma bukadar arayı :)
Teşekkür ederim kardeşim. Inşallah bundan sonra arayı fazla açmayız
ahmat abi bu bulamacı antep fistiginda kulanabilirmiyim teşekürler
Mehmet bey, Gülleci bulamacı yapımı için ayrıntılı bilgi aldık sizden. Çok teşekkür ediyorum. Sizin tarifinize göre yaptığımız gülleci bulamacını 16 litre sırt pompasıyla meyve ağaçlarına, sebzelere ve üzüm bağına verebilmemiz için uygun bir dozaj miktarı verebilirmisiniz? Teşekkürler...
Selamlar Hasan kardeşim! 100 lt suya 1 lt oranında veriyoruz, sırt pompasınada bir su bardağı koyarak uygulama yapabilirsiniz. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet YILDIZ Teşekkürler...
Süs bitkileri için saksı bitkileri için Menekşe sardunya gibi çiçeklerde kullansam olur mu Gülleci bulamacı uygun mudur acaba bilginiz var mı
Emel hanım iyi günler! Çiçeksiz dönemlerinde 10 lt suya 70 ml koyarak kullanabilirsiniz ama yapraklara leke yapma durumunu küçük çapta deneyerek kullanabilirsiniz.
teşekkür ederim Mehmet amca
Sadece kükürdü kaynatıp damlamadan verirsek nasıl olur?bizim toprakların on derecesi yüksek kireç olumsuz etki yapmaz mı damladan verirsek?
İlginize teşekkürler Mehmet Kardeşim! Sıvı kükürt yapımı farklı bir teknoloji. Kükürt ve kirecin karışımını topraktan uyguladığımızda bazı zararlılar ve hastalıklara karşı koruma sağlasın diye, İkisinin karışımından polisülfür meydana geliyor PH'a ne kadar faydası olur bilmiyoruz ama toprağa zarar verecek niteliktede değil. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet hocam ayçekirdek lerinde külleme ve mantar hastalarına bire bir bu yıl kullanacağım allah izin verirse 600 litre su içerisine 3 litre bulamaç yetermi teşekürler
Hüseyin kardeşim ilginize teşekkürler! 100 lt suya 700 cc, 1lt arası koyup ilaçlayabilirsin
MEHMET YILDIZ: Sayın hocam size bir sorum var ben kukurt u tek başına kaynatıp kırmızı örümcekle mücadelede kullanmayı düşünüyorum lakin çevremdeki tanıdığım dürüst bir ziraatci arkadaş bana şunu söyledi (Ben yapmadım ama kireç kukurt un yakıcı özelliğini düşürüyor tek başına kaynatıp kullanırsan meyveleri yakar dedi )ben yine de kaynatacağım size sorum şudur hocam 10lt re suya 1,5 kilo kukurt u koyup kaynatsam 100lt re suya 200 gram koyup denesem olurmu ? Hocam kusura bakmayın ben araştırmayı seven biriyim bunun için sizede itimat ettiğim için size danışıyorum(Onlar sözü dinlerler en güzeline tabi olurlar)
Mehmet abi güllüce bulamacı arılara zarar veriyor mu.
Abbas kardeşim ilginize teşekkürler! Gülleci bulamacı alkali bir ilaçtır. İnsektisitlere, akariisitlere zarar veriyor ama benim civarımda fazla zirai ilaç kullanıldığından gülleci bulamacı nın arılara da zararı varmı kontrol yapamadık ama insanlara zirai ilaçlar gibi zarar vermediğinden arılara dokanırmı bilemiyorum. Sanırım meseleyi deneyerek çözeceğiz.
@@mehmetyildiz2644 denedinmi peki abi arılara zararı varmı
Emre kardeşim ilginize teşekkürler, yorumlarda sorunun cevabı var ama çiçek zamanında pek kullanmadığımızdan net bir şey söyleyemiyorum kusura bakmayın lütfen. Bereketli mahsuller diliyorum.
Abi ben fındık üreticisiyim. Bizim fındık ağaçlarında külleme var mantar ilaçları atıyoruz fayda etmiyor, bide fındık dallarında galeri açan bir canlı var .biz bu uygulamayı kışın yaprak tamamen dökülüncemi yapalım. Bordo bulamacını mı önce yoksa gülleci atılacak. İkisinin arasındaki zaman nakadar olacak
Sevgili kardeşim küllemeye kesin iyi gelir. Sonbaharda yapraklar tamamen dökülünce 100 lt suya 2,5 kg katarak her tarafını ıslatacak şekilde ilaçlama yapabilirsiniz. İkisi bir arada karışmaz. Bordo bulamacı ile en az 10 gün ara ile yaparsanız sıkıntı olmaz. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 Mehmet Abi ALLAH senden razı olsun inşallah. Fındık yaprakları dökülünce uygulamayı hemen yaparım, Sevgi ve saygılar sunuyorum teşekkürler abi
Mehmet amca bu ilac cilekte çiçeği yakarmi ? 100 litrelik bir ilac motorum var 100 litre suya nekadar koymalıyım bana yardımcı olurmusunuz?tesekkur ederim
Revza hanım 100 lt suya 1 lt koymalısın, çilekte çiçeği yakarmı bilemiyorum genelde çiçekte ilaç kullanmamak gerekir ama çok küçük bir bölümde deneseniz ve paylaşsanız herkese faydası olur.
Mehmet abi bu istenmeyen otları ne yapacağız heryerden çıkıyor
Merhaba Elma ağacındakı küllamade işe yarar mı başka neler önerebilirsiniz
Emel hanım iyi günler! İçinde kükürt var ve kükürt zaten küllemeye karşı iyi bir savunucu tabiki iyi gelir ama mümkünse hastalığa yakalanmadan önce koruyucu olarak kullanılmalıdır. Bereketli mahsüller diliyorum.
Sayın hocam öncelikle emeğinizden , faydalı bilgilerinizden dolayı Rabbim sizden razı olsun. Biz açık tarla domates üretimi yapıyoruz ve tüm domates üreticileri gibi bizimde en büyük sorunlarımızın başında sizinde bildiği gibi tuta geliyor. Bu seneki üretim döneminde bu zararlıda şunu gördük. Bu zararlı artık kullandığımız en güçlü kimyasal ilaçlara dâhi bağışıklık kazanmış sanki. Durdururma yok sadece birazcık yavaşlama oluyor. Lakin sonuç tam istilâ. Size bu konuda yardiminiz için iki sorum olacaktı İlk sorum bu bulamacin bu zararlı için Bir çözüm olup olmadığı.ikinci sorum ise bu zararlı için Bir çözüm önerileriniz varmı. Şimdiden teşekkür ediyorum ilginize . Kolay gelsin ...
İlginize teşekkürler İlyas kardeşim! Tuta büyük sorun Bursadan bir arkadaşım ektiği domatesler sadece ısırgan çayı ve gülleci bulamacı verdiğini hiç bir sorun yaşamadığını aktardı isterseniz telefonu veririm bilgi paylaşırsın. Bereketli mahsüller diliyorum
Hocam zahmet olmazsa arkadaşınızın numarasını rica etsem. İnşaallah onların bilgilerinden faydalanmak isterim.
İsmi Mustafa tlf: 0507 952 5473 selamlar
Tuta için geceleri sinek yakışı elektrik li mor ışık veren aletler çok etkili ben patlıcan tarlasında denedim sabaha kadar yüzlerce tuta öldürdü ve işin ilginç tarafı ışığa gelen tuta kelebegini yarasalar havada avladı bu uygulamayı çiftçiler yaparsa tutanın kökü kazınır
narenciyede kireci yüksek topraklarda kullanılırmı yazın topraktaki mantar için nederecede kullanılır teşekkür ederim
Ayhan kardeşim ilginize teşekkürler. Belliki akdenizlisiniz, tabii kullanılır kükürt zaten başlı başına bir PH düşürücü ve mantari hastalık önleyici. Bereketli mahsüller diliyorum.
Selam Mehmet bey, karpuz kavun ve domateste kaç litre suya nekadar konulur teşekkürler
İbrahim kardeşim sebze ve meyvelerde 100 lt suya 1 lt koyabilirsiniz ben bu oranda kullanıyorum. Bereketli mahsuller diliyorum.
bu bilgi harika ancak seralarda kükürt kullanamıyoruz malesef sera plastiğini çürütüyor.. bunu önlemenin bir yolu varmıdır
saygılarımla..
Haklısınız Erkan kardeşim, naylon seralarda naylona zarar verdiği için sıkıntılı ama açıkta ve cam seralarda kullanılabilir.
Kükürt naylona temas etmese de çürütüyormu yoksa temas ettiği zaman nı çürütüyor
Nadir kardeşim ilginize teşekkürler! Tabiki direk temasla kesin zarar verir ama malçlama yapılmış yerlerde kullanıyoruz, malç toprakta sezonluk olduğu için farketmiyor ama sera naylon uzun süreli olduğu için risk teşkil edebilir. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mrhb lar öncelikle başarılar diliyorum,. size bir sorum olacak arılara bu karışımın bir zararı varmidır, varsa eğer bunu lütfen videonuz da ısrarla belirtinız yoksa eğer, güzel uygulama gibi duruyor yanlız net olmamakla beraber kırmızı böceklerın bazı zararlarına karsı faydalarıda oldugunu bir yerde okumuş ve ilgili bir video izlemiştim bu konudada, biliyorsanız bilgi verirseniz sevinirim selametle ins
Merhabalar arkadaşım! Arılara zararı varmı diyorsunuz, arılar üzerinde bir takibimiz olmadı ne desem doğru olmaz organik bir ürün ama bu yıl mutlaka deneyip takip edeceğim, ilginize teşekkür. ediyorum e
damlamadan çok yillık bitkilerde dönüme kaç litre verilmeli, sık sık verilirmi. kuru ağaca verilirken karışım yapılırmı mesela göztaşı ile.
İlginize teşekkürler Mesut kardeşim! Damlamadan dönüme 1-1,5 kg uygulayabilirsiniz. 20 günde bir verebilirsiniz. Bordo bulamacı ile karışmaz, kuru ağaca verirken 100 lt suya 2-2,5 lt ekleyerek verebilirsiniz. Bereketli mahsüller diliyorum.
sakın damlamadan verme hepsini tıkıyor
Hocam elementel toz kükürt hangi kimyasal ile çözulur?sivi kukurt nasil yapabiliriz?
Tarım Vlog rumuzlu kardeşim ilginize teşekkürler! Sıvı kükürdü profesyonelce yapıyorlar nasıl bir teknoloji kullanıyorlar bilmiyorum ama bir arkadaşım 115 derecede kaynayınca sıvıya dönüştüğünü bana yazmıştı benim deneme fırsatım olmadı deneyebilirsem mutlaka paylaşırım. Bereketli mahsüller diliyorum.
merhaba abi videolarını sürekli takip ediyorum bazılarını deneme fırsatım oldu şimdi sıra gülleci bulamacında cevizde hangi dönemlere ne oranda kullanmalıyız fidanlar henüz 3 yaşında yapraklı ve yapraksız dönemde uygulama aralıkları ve dozu ne olmalı bilgi verirsen çok sevinirim
İlginize teşekkürler Uğur kardeşim! Cevizler yaprağını döktükten sonra sonbahar ve ilkbahar da ağaçlar uyanmadan iyice kaplayacak şekilde 100 lt suya 2,5 kg koyarak, yaprak çıkardıktan sonrada 100 lt suya 1kg koyarak uygulama yapabilirsiniz. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 teşekkür ederim abi yanıt verdiğin için yaprak çıkardıktan sonra kaç gün ara ile kaç uygulama yapmalıyım
Uğur kardeşim 15 gün ar ile her dönem kullanabilirsin.
Arkadaşlar bu bulamacı ben de yaptım ve uyguladım. Sakarya/ Geyve'deyim. Hobi bahçem var, meyve ağaçları. İlk denememi nisan ayında yaptım %2 oranında. Fakat taze yaprakları yaktı. Kokudan bahçeye giremedim 3 gün. Sonraki dönemler %1 lik 2 kez daha uygulama yaptım. Meyveler üzerinde leke oluştu.
1* Bitki uyandıktan sonra kesinlikle kullanmayacağım.
2*Sonbaharda ve kışın bol bol kullanacağım, faydası olduğuna inanıyorum.
Saygılar
İbrahim kardeşim ilginize teşekkürler! %2 oran yapraklıyken fazla %1 i geçmeyeceksin meyvede leke yapma durumu var ama yıkanınca geçer. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644
Mehmet bey, meyve üzerindeki lekeler sanki kalıcı oldu gibi.
O nedenle ben bu uygulamayı sonbahar ve sonrasına bırakıyorum. İlkbaharda bordo bulamacı ile devam edeceğim.
Saygılar
@@ibrahimkacmaz3225 teşekkürler, kolay gelsin kardeşim.
Mehmet amca ben çilek ureticisiyim bu ilac kırmızı örümceği oldururmu? Ve kalıntı yaparmı? Bana acilen yaza bilirmisin teşekkür ederim
Revza hanım ilginize teşekkürler! Evet kırmızı örümceği öldürür ama ürün meyve döneminde ise meyve üzerinde leke yapma ihtimali var. Bence küçük bir parçada kullanıp deneyebilirsiniz. Kükürt ün kullanımında sıkıntı yok, Kalıntı bırakacağını zannetmiyorum. Bereketli mahsüller diliyorum.
Teşekkür ederim mehmet amca
verdiğiniz bilgiler için teşekürler be n hazırladım 3 saat kadar kaynattım sıvının rengi gri bir renk oldu kahverengi renk olmasımı gerekiyordu kalan çökeltide kükürt hala var aceba tekrarmı kaynatsam
Cemal kardeşim kolay gelsin. Evet rengi kahverengiye yakın bir renk alır acaba karıştırdıklarının içerisinde veya kapta başka birşeymi bulaşık yada kireç veya kükürtte sıkıntımı var bilemedim. Üç saat kaynatmaya gerek yok. 1-1,5 saat arası yeterli yüzeyinde hafif bir buzlanma görüntüsü olunca iş tamam sayılır
@@mehmetyildiz2644 cok teşekür ederim tarım kireci koymuştum o da çok çöktü karıştırmayada çalıştım ama renk tutmadı birde çok kokusu olmayan bir sıvı kafam hala karışık işe yararmı diye
Cemal kardeşim sizi farklı yönlendirmiş olmayayım, siz en iyisi yenisini yapın.
Mikronize kükürt yerine sulu kükürt olarak kullandığımız kükürt olurmu
İyi günler arkadaşım! Sıvı kükürt gerekli işlemlerden zaten geçmiş durumdadır. Gülleci bulamacı yaparken kireçte, kükürtte işlemden geçerken içindekilerle bulamacı meydana getirir. Yani zannetmiyorum hemde pahalıya mal olur. Kolay gelsin.
Bunları kullandıktan sonra ağaçlar için zehir sıkmaya gerek varmı .özellikle pamuklu bit ve gövde kurt için.
Adem kardeşim ilginize teşekkürler! Başta fungisitler olmak üzere bir çok hastalıklara iyi geliyor, mesela zeytinde unlu bitede iyi geliyor hastalığa yakalanmadan kullanmak en ideali, ben denediklerimi anlatmaya çalıştım. Deneyen arkadaşlar yorumda paylaşır veya geri dönüş yaparlarsa bilgi herkese ulaşır, denemenizi tavsiye ederiz ve bereketli mahsuller dileriz.
Çok güzel bir anlatım olmuş elinize dilinize sağlık. Birçok video izledim fakat fındık için hiç bir bilgi veren olmamis. Bu bulamacı fındık içinde kullanabilir miyiz?
Ahmet kardeşim ilginize teşekkürler! Tüm sebze ve meyvelerde kullanılıyor, bereketli mahsüller diliyorum.
Fındık ta oran nedir
kurutmalık üzümde mayıs ayında 1200 lt suya nekadar koymamız gerekir
İlginize teşekkürler Himmet kardeşim! Ağaçlarda (üzümüde aynı kategoride düşünüyoruz) sonbaharda yapraklar döküldükten sonra 100 lt suya 2-2,5 lt. ilk baharda yapraklı dönemde 100 lt suya 1 lt oranında uygulanır. Bereketli mahsüller diliyorum.
Hocam gülleci bulamacıyla diğer zirai ilaç ve yapraktan verilen gübreler karıştırılırsa zararı olurmu mesela iç kurdu ve benzeri ilaç ve Hümik asit gibi
Hüseyin kardeşim ilginize teşekkürler! Kurt ilaçları ile karıştırıp atıyoruz, hümik asit dahil ama yaprak gübresi ile attım içeriğiyle ilgili sorun var gibi sanki çökme yaptı bence yaprak gübresi ile kullanmayın. Bereketli mahsuller diliyorum.
Mehmet YILDIZ teşekkür ederim hocam...
unlu bite faydası varmı
Himmet kardeşim ilginize teşekkürler! Evet zeytinde unlu biti yok etti.
@@mehmetyildiz2644 üzümde denedik inşallah faydası olur
Himmet kardeşim inşallah olur. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.
@@mehmetyildiz2644 abi unlu bitin eseri yok 3 uygulama yaptım 10 gün arayla bu güne kadar olmadı civardaki bağlarda var attığınız bağda yok
Himmet kardeşim sonucu paylaşmanızdan dolayı teşekkürler! Sanırım arkadaşlar faydalanır.
Hocam ellerine sağlık geniş arazide kullanabilirmiyiz mesala pamukta ve kullansak kaç gunde bir uygularız bide hocam bununla beraber sıvı gubre veya tarim ilâcı karışırmı. Teşekürler
Abdulaziz kardeşim ilginize teşekkürler! Evet kullanabilirsiniz bilhassa kırmızı örümcek ve küllemeye karşı, diğer asidik olmayanlarla karıştırabilirsiniz yani ben yeşilkurt ve yaprakbiti ilacı ile karıştırıp kullanıyorum. Gübre ile kullandığımda çökme yaptı bitkiye zararı olmadı ama tavsiye etmiyorum. Bereketli mahsüller diliyorum.
Hocam trips için kullanabilirmiyiz biberde faydası olurmu. Kimyasal ilaçlarla bitiremedim
Durmuş kardeşim ilginize teşekkürler! Haklısınız tripsi bitirmek biraz sıkıntılı oluyor, yaptığımız ilaç koruma amaçlı faydası oluyor ama çoğalttıktan sonra kimyasallar la bile zorlanıyoruz bence kimyasalı üst üste üç gün arayla kullanırsanız sanırım başarılı olursunuz.
Kaç gün ara ile tekrarlayabiliriz?
Celal kardeşim ilginize teşekkürler! Hastalık gelmeden önce koruyucu olarak 10 gün ara ile devam edebilirsiniz.
Ustam selamlar.bir başka hocamızın verdiği tarifi harfiyen uygulayarak bu bulamacı yaptım.aynı dediği miktarlarda kışın ve yazın uyguladım ama en küçük bir faydasını göremedim.hatta elma ağaçlarım çok kötü külleme oldu.nerde yanlış yaptım bilemiyorum.hatta aynı ölçüleri sizde vermişsiniz
Mete kardeşim bu bizim icadımız değil ama biz
her türlü sebzede ve zeytinde kullandık iyi bir koruyucu çok faydasını gördük hatta bir arkadaşım sezon boyunca sadece ısırgan çayı ile gülleci bulamacını kullandığını ve hiç bir hastalıkla karşılaşmadığını paylaşmıştır.
Elma kurdu hariç herşeye kullanılır
Emeğinize sağlık..
Teşekkürler kardeşim
Bu karışımı saklama süresi nedir
Mehmet Abi Kiraz meyve tutumuda iken meyveye uygulabilirmiyiz. Zararı olur mu . Kaç oranında olcak
Sedat kardeşim ilginize teşekkürler. Kirazda elbette kullanabilirsiniz 100 lt suya 1 lt oranında ama önce bir kenarda deneyin meyvede iken leke yapma ihtimali var. Bereketli mahsüller diliyorum.
sebzelerde kırmızıörümcek ve tutaya iyi geliyormu
Emre kardeşim ilginize teşekkürler! Kırmızı örümceğe iyi geliyor ama tutayı bilemiyeceğim.
@@mehmetyildiz2644 cevabın için çok teşekür edi yorum sebzede ne sıklıkla kullanmalıyım ve hasatla ilaç arasında kaç gün olmalı videolarınız gerçekten bilgilendirici
Emre kardeşim sebzede 1 hafta 10 gün arayla 100 lt suya 1 lt gelecek şekilde hasat sonuna kadar kullanıyorum sıkıntı yok
@@mehmetyildiz2644 yani bugün atsam yarın sebzeyi toplaya bilirmiyim
@@emreturk4065 kardeşim bugün yediğimiz hıyar,kabak gibi mahsuller hergün toplanıyor ve ilaçta atılıyor. İlaç ile hasat arası 3 gün olması iyidir fakat mecburi şartlarda kullanılıyor, yinede en az zararlılardan sayılır.
Hocam limonda nasıl olur acaba?hangi dozda ve hangi dönemde kullanılmalı,saygılar.
Ali kardeşim ilginize teşekkürler! Her türlü sebze ve meyvelerde her dönemde kullanabilirsiniz. 100 lt suya 1 lt ilave ederek verebilirsiniz. Hangi şartta olursa olsun mutlaka bir kısımda deneyerek kullanılması tavsiye edilir. Benim bir limon ağacım var devamlı kullanıyorum ve memnunum bir sıkıntı yok. Bereketli mahsuller diliyorum.
Mehmet yildiz: Sayın hocam bu ilacın sebzelerde kullanımına ruhsat ,izin varmı tarım ve orman bakanlığından bana bilginiz varsa emergency yaza bilirmisiniz? Tesekkur ederim
Değerli kardeşim 1 Ağustos 2019 tarihinde Mersin Tarım İl müdürlüğü köylülere gülleci bulamacının yapımı konusunda uygulamalı eğitim vermiştir.
Mehmet yildiz:Mehmet amca internetten araştırıyorum bulamadım bu ilacın CİLEK için ruhsatı varmı benim asıl öğrenmek istediğim bu teşekkür ederim hocam
Kardeşim elimde ruhsat konusunda bir belge yok ama dediğim gibi bakanlığın onayı olmasa tarım İl müdürlüğü bu konuda uygulamalı anlatım yapmazdı? Tlf. Sorarsan ilgili Facebook sayfasını gönderirim.
@@mehmetyildiz2644 gönderirseniz sevinirim hocam ben bu ilacın çok faydasını gördüm benim yıllık kırmızı örümcek için ödediğim para 3000 tl idi bu ilac sayesinde allahin izniyle bu sene 700 tl odedim teşekkür ederim hocam
facebook vb bir uyugulamadan çilek denemelerinizi bizimle paylaşırmısınız
merhaba, kükürt bilidiğim kadarı ile suda çözüneni ve çözülmeyeni olarak ayrılıyor. hangi cins kullanmamız lazım?
Deniz kardeşim ilginize teşekkürler! Benim kullandığım elementel kükürt
Katkılarınız için teşekkür ederim Zeytin ağacı için kullanacağım 10 litre suya ne kadar güllüce bulamacı katmalıyım
İlginize teşekkürler Tayfun kardeşim! Ağaçlarda 100 lt suya yeşil yapraklı döneminde 1 kg- meyveli döneminde 1,25 kg, yapraksız sonbahar ve ilkbaharda döneminde 2,5 kg uygulama yapılabilir. Bereketli mahsuller diliyorum.
Nohut a uygulasak nasıl olur acaba bilgi verebilir misiniz.
Değerli Tacettin kardeşim Nohutta denememiz yok ama bir çok sebze ve meyvede denenmiş harika bir ilaç, nohutta küçük çapta deneyip kullanmanızı tavsiye ederim. Bereketli mahsuller diliyorum.
Buğday ve arpa da kullanılabilir mi , şimdiye kadar deneyen varmı slm
nohutta antraknoz icin kullanildigini okumustum.
Ot ilacı yapimi ile vido yapar mısın hocam
Halil kardeşim ilginize teşekkürler! Ot ilacı olarak edindiğim bilgi ısırgan çayı ile yapılıyor. Çayı yaparken en az 15 gün bekletiyorsunuz ve su ile karıştırmadan direk otlara uyguluyorsunuz. Kendim denemedim sadece derlenmiş bilgi, denemediğim içinde yayına koymadım ileri doğru olabilir.
2 hafta önce bordo bulamacı verdim. Gülleci bulamacı verebilirmiyiz ağaçlar.a. Ayrıca Gülleci bulamacına etidot67 gübre karıştırarak verebilirmiyiz
İlginize teşekkürler Emrah kardeşim! Evet verebilirsiniz, etidot 67 kullanılabilirmi diye üzerine baktım ama karışabilirliği yazmıyordu, küçük bir parçada deneyin bozulma ve çökme yapmıyorsa deneyebilirsiniz.
bu karışımı damacana veya su bidonlarına doldurmaya kalkmayın, ben o hatayı yaptım 1 sene sonra o bidonları delerek dışarı çıktı. en iyisi HDPE veya LDPE bidonlar veya variller (mavi olanlar)
İletişim numarası bırakırmisiniz detaylı bilgi icin
İlginize teşekkürler Fatih kardeşim! Tlf:0507 303 7878
Emeğinize sağlık. Bu karışım sıvı kükürt gibi toprak düzenleyici olarak kullanılabilir mi?
Mehmet çok yararlı bilgiler sunuyorsunuz ama anlatırken seslendirme iyi değil söylediklerinizi tam anlayamıyoruz mikrufuna yakın kunuşursanız sevinirim selamlar
Pamukta işe yararmı ne zaman atılır hocam bilgi verebilirmisiniz
Mehmet kardeşim elbette işe yarar, ilk ilaçlama döneminde başlayabilirsiniz ve her ilaçlamada kullanabilirsiniz. Pamuktaki kurt için net bir şey söyleyemeyeceğim ama kırmızı örümcek ve mantari hastalıklara iyi geleceğini biliyorum. Bereketli mahsuller diliyorum.
Hocam karpuzda dekara kaç kg kullandın
Hocam çilekte kökbogazı çürüklüğü iyi gelirmi teşekkürler
Duran kardeşim ilginize teşekkürler! Kökboğazı için sormuşsun, mantari hastalıklara iyi geliyor ben sebzelerde koruyucu olarak damlamadan 20 gün ara ile iki defa kullanıyorum. Dediğiniz bir durumla karşılaşmadım sizde kullanın neticesinide bizimle paylaşın herkes faydalansın. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 çok teşekkür ederim bildiğimiz için.Çilekte haşereler için yapraktan kullansam uygunmudur
Evet uygundur ama meyve üzerinde leke yapabilir az bir parçada deneyerek kullanmanızı tavsiye ederim Duran kardeşim.
@@mehmetyildiz2644 teşekürederim
Mehmet bey.. ilkönce tskr ederim böyle bir görsel yayından dolayı...size bir kaç sorum olacak ..
Ben 100 lt Güllüce yaptım ..10 yaşında 2500 kök nar ağacım var ..burada kullanacağım..
Sorularim..
1..yaz ayında hava sıcağıkligin 35..37 derecede atılır mı
2...nar da mantarı hastalık olan alternea için faydalı olur mu
3..nar bahcemde bazı ağaçlarda kök mantarı oluyor...damlamadan versem faydası olur mu ..
4..damlamadan dönüme ne kadar vermeliyiz
5..gülmece bulamacı diğer fungisit..ve böcek ilacı ile karistilirmi..
Cafer kardeşim iyi günler. Cevaben 1-benim bölgem sıcakların bol olduğu mersin ben burada sebzelerde her dönemde kullanıyorum. 2-Nardaki durumu bilemiyorum denemedim ama alkalibir ürün tüm mantari hastalıklara iyi geliyor deneyerek kullanmanızı tavsiye ederiz. 3-Damlamadan dönüme 1lt kullanabilirsiniz kemirgenlere karşı iyi geliyor mantar içinde iyi geleceğini düşünüyorum. 4-Kendisi zaten fungisit ilacı bakırkılarla karıştırmayın. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet YILDIZ mehmet hocam zebzelerde kurt ilaci yapsan olmazmi
Sevgili Adnan kardeşim ilginize teşekkürler. İkisi bir arada karışmıyor. Ben ikisini bir arada denemedim ama 15 gün arayla bir ağaçta deneyerek uygulama yapılabilir herhalde.
Abi Kaliforniya bulamaç ni cileye kullansak kulleme icin olurmu bu konuda bilginiz varmı sizin videoları hep takip ediyorum saygilar
Nusret kardeşim ilginize teşekkürler. Her tür bitkide külleme için kullanabilirsiniz ama meyve var iken leke ve kokuya dikkat etmelisiniz. Küçük bir kısımda deneyip öyle kullanabilirsiniz. Bereketli mahsuller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 abi leonardit eriticem sıcak suyla çilek için icinede 100 litreye 1 çuval leonardit 20 kg da melas ama zireatcilar diyorki pH sini dengelemen lazım ne yapsam dengeleri doğru çıkar yardimci olsan sevinirim sizin uygulamalarinizi denedim süper sonuç aldım 12 12 12 cileye süper oldu bu konuda yardimlarinizi bekliyorum
@@nusretatli254 kardeşim Hümik asiti, 70 kg su, 25 kg Leonardit, 5 kg potasyum hidroksit ve 80 derecenin altında 4 saat civarında karıştırarak imal eder sonunda melas ekleyebilirsiniz. PH'a gelince fosforik asit ilave ederek düşürebilirsiniz yada imal ettiğiniz ürünleri uzun süre bekleterek. Bereketli mahsuller diliyorum. İrtibat kurmak istediğinizde tlf: 0507 303 7878
@@mehmetyildiz2644 Teşekkürler mehmet bey saygilar
Abim yine dokturmusun agzina bilegine saglik .. ALLAH yolunu acik eylesin ... saygilar selamlar uskupten ...
Allah sizlerden razı olsun, biraz faydamız olursa ne mutlu bize
Mehmet abi bu bulamacı bağda uygulama yaparken 20_20_20 dengeli gübrelerle ve hormonla karıştırıp atılabilirmi
Recep kardeşim ilginize teşekkürler! Ben gübrelemeyi genelde damlamadan veriyorum, ilaçlama yaparkende amino asit, enzim, Isırgan çayı ve solucan çayı gibi ürünlerle kullanıyorum. Asidik olmayan her şeyle karışabilir kullanmadan önce mutlaka deneyin öyle kullanın. Bereketli mahsuller diliyorum.
Sönmüş kireç koysak ne olur abi
Fatih kardeşim ilginize teşekkürler! Elbette olur ama kireci iki kat kullanman gerekir.
@@mehmetyildiz2644 Tamam abi sağolasın.
Harika bir karışım.İnşâAllah faydalı olur.
Teşekkürler elinize dilinize emeğinize saglık
Teşekkürler arkadaşım
Merhaba Mehmet Abi,ben Bursa'da zambak soğanı yetiştiriyorum.Ancak yaprak hastalıkları ve kök çürüklüğü ile başa çıkamıyorum.Buda neredeyse yüzde elli civarında bir ürün kaybı meydana getiriyor.Sizin yapmış olduğunuz bu karışım bu üründe kullanılabilir mi.Kullanılırsa oranları nedir.
Hamza kardeşim ilginize teşekkürler. Ben 100 litreye 1 litre koyarak meyve ağaçlarında ve sebzede kullanıyorum mantari hastalıklarla mücadelede çok iyi sonuç aldık. Çiçeklerde yapraklarla ilgili iyi sonuç alacağınızı umuyorum ama kök boğazı çürüklüğünde ben pek randıman alamadım ama toprağa verdiğiniz de yer altı zararlarına karşı faydasını görürsünüz. Oran 1,5/3/10 olacak şekilde az miktarda yapıp farklı bir bölümünde deneyebilirsiniz. Bereketli mahsuller diliyorum.
Hangi ilaçları kullandınız ? Kök çürüklüğü ve yaprak hastalıkları için
Sayın hocam elmaya atilirmi
@@hayatisolak3815 elmaya atılabılır 1 tona 15 litre yapıyoruz ama meyve donemınde onermıyorum ben kulleme vel leke yapılabılır tas catlasın 2 hafta ya kadar atılabılır
Çok güzel bir bilgi olmuş emeğinize sağlık 10 kg formül yazar mısınız teşekkürler saygılar
İsmail kardeşim ilginize teşekkürler! 10 kg için gerekli malzemeler 1,5 kg sönmemiş kireç, 3 kg toz kükürt ve 10 lt su. Bereketli mahsuller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 En güzel günler sizin ve ailenizin olsun hoşçakalın dostça kalın verdiniz formül için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım