Şaptaki en kritik nokta, şapın bağımsız olmasıdır. Yani alt beton ve duvara hiç temas etmemelidir. Bunun içinde strafor döşenmeden önce bir şap gerekli, daha sonra strafor boru üstü 2. Şap. Ayrica kenar izalosyon bandı çok, çok önemli. Malesef mühendislerimiz dahi bunu bilmiyor. Avrupada şapın bağımsız olması izalosyon gereği yasal bir zorunluluk.
Maalesef değerli ustam bizim Türkiye'de kara düzen yurtdışında izolasyona çok önem veriliyor çok araştırdım bizim burada ki yerden ısıtma yapan ustaların çoğu 5 para etmez. Benim dairemde aynı böyle yaptılar boşu boşuna fazla tüketim yapıyorum
irlandalı bir arkadaşım yerden ısıtma öncesi uyardı özellkle kenar izolasyınu atlamamam için. ülkelerindeki en büyük problemlerden biriymiş. ustayı zor ikna edip eklettim:)
Uzun zaman geçmiş ama bir sorum olacak size. Yaptık ve kot farkı çıktı .strafor döşemeden önce bir şap atıp kot farkını düzeltsek ve sonra strafor + döşeme + 2. Şap olurmu acaba ?
Herkese merhaba. Şap ile alakalı son videomdu bu benim . Kanalda yerden ısıtma borularınin döşenmesi , boru ve enerji hesabı , şap öncesi kot verme ve kot taşıma , şap sonrası eğim kontrolü ve şap dökme ( bu video ) videoları mevcuttur , genel olarak herşeye değindim , istediğinize bakabilir ve izleyebilirsiniz . Hepinize iyi günler dilerim . Başka videolarda görüşmek üzere .
Helal olsun bende kalorifer doğalgaz ustasıyım bizde yerden ısıtma yapıyoruz mütahite anlatamıyoruz 2 4 cm arası şap at diyoz adam yobaz ev saglam olacak diyor 6 8 cm şap atıyor sonra ev ısınmada zorlanıyor bize diyor ev niye ısınmıyor diye bizde evi alan müşterinin yanında mütahiti yerin dibine sokuyoruz
selamlar veideoda ısınma sistemi üzeri bazı yerde 4cm bazı yerde 2cm şap kalınlığı olduğunu söylediniz. ısınma sistemi döşenmeden önce zemini düzlemek için 1-2cm ince bir şap atılıp üzerine ısınma sisteminin köpüğü döşense daha sağlıklı olmazmı? iş bitince borunun zemine uzaklığı her yerde aynı olması açısından?
Merhaba . Kalın Sap ısınmayı olumsuz etkiler , 4 cm fena değildir ortalama sayılabilir. O imalatı yapmak gereksiz ve boş iş bana göre ( bu videodaki şap kalınlığı için konuşuyorum )
@@BiTanıdık şefim biz her şantiyemizde 10cm döküyoruz şapi altında elektrikli yerden ısıtma var ne gibi bir sıkıntı olur ki şuana kadar yaşamadık birşey?
alttan ısıtma olan yerlerde önce tertemiz her yer terazisinde olacak şekilde bir şap atılır daha sonra ısıtma döşenir ve üstüne bir daha 4 yada 5 cm gibi bir şap daha atılır alttan ısıtmayı döşemeden önce şap atılmassa aynı ölçüde olması çok zor betonun çok düzgün olması lazımki her yerin ölçüsü 4 yada 5cm olsun oda çok zor bir ihtimal
Merhaba . Daire benim . Her odanın ölçüsünü tek tek aldım baktım üzerinde durdum . 5 cm olan yer bile olmadı diyebilirim .Yerden ısıtma sistemi üzerine 10 12 cm şap atılan bir oda ısınmaz .
@@BiTanıdık Arkadaşın demek istediği, alttan ısıtma yapılmadan önce şapla zemin düzgün hale getirilip, üzerine alttan ısıtma sistemi döşenip, onun üzerine de 1-1,5 cm şap atılırsa ısı kaybı önlenir, enerji tasarrufu sağlar.
Kolay gelsin o şap ne kadar durması gerekiyor yani bir eve komple döşemek ne kadar zaman alıyor parke döşemeye hazır hale gelmesi için dönüş yaparsanız sevinirim saygılar
Merhabalar bende bişey sormak istiyorum biz evi yeni aldık parke yok petekli. parkenin dosucez altına doğalgaz borusunu kesip parkenin altından uzatmış olsak ustunede ona uygun köpük yapsak sıkıntı olur mu dışardan boru gözüksün istemiyorum evin her yerinde boru var bı kaç yerde fayansin içine gömmüşler boruları ama genel olarak hepsi dışarıda
Toplum olarak akıl vermeyi iyi biliyoruz. İşini yapmayana karışmıyoruz toplum olarak ama işini yapmaya çalışana toplum olarak ne kadar çok karışıyoruz. İşini yapmayana eleştiri yok yapana eleştiri çok. Şevk kırmaktan başka bir şey değildir.
Kolay gelsin koyde mustakil dailemiz var katı yakıt kazan yerden ısıtma sistemi var daire ici 800 mtre boru var 10 agız debi ayarlı kollektor var üst katda kapalı teras 2 agızlı debi ayarlı kollektor 160 mtre borumuz var sorum şuki debi ve reklaj ayarı yapsamda kimi ida serin kazan pompasını kaclık kullanmak gerekli.
2*3 balkonum var. Taban seramik. Balkonu PVC ile kapattık. İçten duvar yalıtımı yaptık. Seramiğin üzerine yerden ısıtma köpüğünü dosedikten sonra şap atmadan boruların üzerine direkt parke döşesek olur mu? Çökme olur mu zamanla? Yada parkede genleşme problemi.
A.s .Teorik olarak mümkün , kollektorden çıkış alacaksınız fazladan . Öyle bir şey yaparsanız herhalde kollektorunuzdeki vana sayısı 12 küsürlu olur . Ona yetecek kombide lazim bu arada . Saygılar .
strafor ve borular döşendikten sonra üzerine sayıma atmadan camine parka döşenebilir mi? birde hem ısıtma hem soğutma sağlamak için borulara soğuk su verilirse (ısı pompasından) yazında soğutma yapılabilirmi? bunun için özel boruları lazım? bazı borular ısıtma icin uygun ama soğutma icin uygun değil deniyor . teşekkürler
Merhaba Rabia Hanim .Yüksekten kastınız nedir acaba ? Benim için 30 kat aşırı yüksek çünkü . Bu makinalar 30 kata kadar ( yaklaşık 90 metre ) basar. Daha üstünü gormedim.daha doğrusu o kadar yüksek yapılarda çalışmadım 👍
Yerden ısıtma nin maliyeti nedir birde.. peteklere göre hangisi daha kullanışlı olur siz hangisini tavsiye edersiniz kolay gelsin ustam
8 місяців тому
Yerden isitma daha verimli . Uygulama sartlarina dikkat etmek sarti ile. Kople kopuk olacak, kenar bandı olacak, sap ustu kaplama seramik daha verimli,
2 роки тому
Helikopter borulara zarar veriyor deniyor doğru mu?
Siz istiyorsunuz ki strafora sıfıra sıfır gelsin şap. O zaman da şapın üzerinde yürüyünce yaylana yaylana gidersiniz kaldı ki o şap kırılır , dökülür aynı zaman da . Videodaki ölçü idealdir , verilen bilgiler yeterli zaten .
Usta hayırlı günler sana bir sorum olacak cevap verirsen sevinirim. Evim 3+1 sıfır bina yerden ısıtma, 110 m2 altı garaj üstü boş. Kombi duotec Compact 24lük, 50.55 arası yakıyorum kombiyi uzak odaları ısıtmakta oldukça zorlanıyorum, 2.3 gündür hava -5, -20 arasında 55 ki yakıyorum kombiyi salon 22 derece, uzak olan odalar 19.5-20 arası oluyor, uzak olan odalar ısınmıyor bu iki oda batı cepheli. Acaba bir sorun mu var yoksa bu değerler normal mi. Lütfen cevap verirsen sevinirim iyi günler
Odaların borularını ayrı ayrı bağlayıp debi ayarlı sistem kurmanız gerekli olabilir fakat nasıl yapılacağı hakkında çok fikrim yok. Diyelim ki ilk oda ile son oda aynı sisteme bağlı ve debisi aynı bu sefer önce ilk odayı ısıtıp sırayla odaları gezmiş olur. Odaların hepsinin bağlantısı ayrı yapılırsa diğer odaların borularındaki su daha az soğuyarak gider. Birde debi ayarı olan sistem ise uzaktaki odaların debisi daha yüksek tutulur böylelikle her yer eşit ısınır. Fakat Türkiye'deki uygulamalar ne şekilde pek bir fikrim yok açıkçası.
kombinin icinde sirkilasyon pompası var fabrika 1. kademeye ayarlı konumda bırakıyor onu siz bilen birine dış kapagını söküp 2 ye hatta varsa 3. kademeye alın uzak odalara daha iyi basar.
2*3 balkonum var. Balkon zemini seramik. Balkon PVC ile kış bahçesine çevrildi. Kalorifer istediğimiz gibi ısıtmıyor. Bu seramiğin üzerine köpüğü ve boruyu döşesek. Bunun üzerine şap atmadan parke döşesek direkt olmaz mı?
Güzel bir video olmuş, yerden ısıtma sisteminde fayans uygulaması mı sizce daha sağlıklı olur yoksa parke mi? Ben bizzat fayans yapıldığına şahit oldum. Benim fikrim; fayans olursa ısı verimsizliği olabilir, ancak parke olursa rutubet olma ihtimali olur?
Merhaba yasin. Seramiğin isi iletim katsayısı parkeye gore çok yüksek , bu yüzden tercih edilebilir isi konusunda . Lakin işin bir de zevk ve tercih konusu var . Herkes evi komple seramik olsun istemiyor . Mesela ben mutfak ve holü 60 *60 granit yaptircam geri kalan odaları derzli parke yapıcam . Dediğim gibi zevk bu iş .
Şimdi malzemeden ,kullanımdan markadan,tamamen sizin tercihiniz ,orta kaliteli genelde çokça kullanılan standart malzemeleri kullanırsan şuan güncel olarak boru 3.5 top(160lik) 7 ağız ,110 MT kullanım alani mi ? Isıtma yapılacak alan mi ?? Şimdi küçük bir şehirse ,mantarlı strafor bulmak zor ,olsada biraz pahalı oluyor ,,büyük sehirse mesela konya vs gibi üretim yeri olan bir şehirse ortalama,3000-5000 arası strafor Dante sıklığına göre ,sizin tercihiniz ,,borular ise oda dediğim gibi şehirden şehire fark yapıyor ,, büyük şehirlerde MT ucuz oluyor ,ama oksijen bariyerli olması şart ,mesela Konya'da güncel fiyat biz toptan alıyoruz 5-7tl arası metresi , siz 11 TL civarı alırsınız çünkü biz tır ile aldığımız için o fiyat ,boru ile straforunuz tahminimce 5-9 bin TL arası tutar ,1 daire işçiliği de 750-1000 TL arası burda orada ne kadar bilemiyorum ama ,,herseden önemli olan ,,gerçekten ustasını bulmak ,,bu öyle her ben yaparım diyen adamın yapacağı bir iş değil ,,lafa geldimi kolay gibi gözükür ama ,,ciddi ustalık isteyen çok ciddi bir iştir,, çeşmeci ustalara yapmanı özellikle önermem ,,bu işin ehline yaptır ,,birde döşeme sistemini kesinlikle ve kesinlikle salyangoz sistemi yaptır ,zaten yapan usta salyangoz sistemi yapamıyor ,o iyi olmaz vs bahane uyduruyorsa o adama sakın iş yaptırma ,,bı rezidans şeklinde yapılır (10 sene önce yapılıyordu) şuan hala yapanlar var ,,o çok bilip para için yaparım deyip ortalığı boklayanlar işte , salyangoz sisteminde dirsek dönüşü az olduğu için ,,pompa zorlanmadan döndürür ,diğer sistemde kafa çok olduğu için. Devir daim ,zorlaşır ,,pompan yorulur ,yerden ısıtmanın püf noktası ne kadar az kafa(90'dirsek) o kadar rahat çalışan sistem ,bu yüzden salyangoz sistemini yaptırmanızı öneririm ,,dirsek diğer sisteme göre bayaaa azaldığı için sistem güzel çalışır ,,DEDİDİM gibi bir sürü püf noktası var bu yüzden bilen birine yapılması şart ,,herkes ben yaparım der ,,ama herkes hakkını vermez ,, düzgün,eşit ısı dağılımı,her ağız için ortalama 80mt geçmeyecek şekilde randımanlı döşenmesi lazım 80 şart değil ama pompanın kolay çevirmesi için mesela 70 de olur ama hepsinin 70 olması lazım 2-4 MT uzun veya kısa NORMAL karşılanır ,,ama bir agizi 60 diğerini 80 yaparsa buda sistemi zorlar o yüzden diyorum ,birisi 80 ,diğeri 78,77,82 bunlar normaldir ,,bu metrajlari geçmeden eşit dagilimli döşemesi zaten ustaliktir yoksa cesmeciler oooo biz bunu doseriz yaaa ne var ,,derler ,,bunları bilmedikleri için sonra ,bizi ararlar yaş Bilal ustam biz böyle böyle yaptık da arkadaşın evi ısınmadi :):):):) diyeceğim o ,,+birde şap şapçı kod alırken en çıkkin noktadan kod alır ve her tarafı öyle atar ,, olmazzzzz,, 4 cm yi geçmemesi lazım başında duracaksin ,,saygılarımla ,
Şefim bir sorum olacak ben bahçeli ev yaptıracağım. tercihim yerden ısıtma olacak. Yerden ısıtma köpüğünün altına 6- 7-8 cm civarında karbonlu eps koymak istiyorum. Bu konu hakkında fikriniz veya uygulama yaptınızmı.Amacım yerden izolasyonu kuvvetlendirmek .
Alt kat boş ise , ısı yalıtımı için yapılabilirsiniz. Ben daha önce yapmadım . Kapalı çıkmaların altını mantolama yapıyoruz sizin dediğinizle eşdeğer iş bu .
Senin döşemen terazide mi ? 5 cm şap attığın yer karşı odada kaç cm ? 3 cm şap attığım yer başka mahalde 5 cm e de çıkıyor 4 cm e de .Kaldı ki burada yerden ısıtma var . Yerden ısıtmada öyle kalın şap atılmaz . Daire benim 2. senem şu an . Şapta en ufak kırılma , parkede ses vs yok . Minimum 3 3.5 cm şap idealdir . 5 yerden ısıtmada üst sınır olmalıdır .5 ve üzerinde ısınmada negatif etkisini göreceksiniz 👍
Tebrik ederim, emek verdin güzelde anlatmışsın bence çok teknik de anlatmişsın insanın merak ettiği herşeyin farkında olarak soru cevap yapman daha da güzel olmuş kolay gelsin . Bi sorum olacak Şap üzerine laminant yada seramik ne düşünüyorsun
İdris bey tesekkur ederim. Zamaninda merak ettiğim , bilmek istediğim her şeyi öğrenmek istedim , anlatan eden yoktu , kendi kendimize , arastira arastira üstüne koymaya çalışıyoruz . Bu yuzden öğrenmek , bilmek isteyen kardeşlerimize fayda sağlamak amacım. Bu daire mesela benim kendi dairem . Ben mutfak ve holü 60*60 granit yaptircam diğer yerleri derzli parke yaptircam . Fayansin parkeye gore isi iletim katsayısı çok çok yüksek ama işin mimari ve estetik kısmı da var . Ben evin her yerinde fayans istemiyorum o yüzden ne desem boş olur , zevkleri farklı insanların ☺️
@@BiTanıdık teşekkür ederim. maliyet videonda yorumlarda varmış zaten sonradan farkettim..bende kanalımda senin gibi bilgilendirme amaçlı birkaç video paylaşım yaptmiştim bayağı yardımı oldu .bunu sorulardan anlıyorum iş teklifi bile aldım 😉. Kolay gelsin .
Yapmış olduğunuz uygulama ve işinize gösterdiğiniz özen çok güzel. Benim sorum, oturduğum eve yerden ısıtma yaptırmak istiyorum. Ancak şu anda döşeme seramik. Seramikler sökülmeden uygulama olabilirmi. Birde, borular döşenip şap dökülürken alt kata su sızıntısı olurmu? Teşekkür ederim.
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim . Seramik varsa sökülmesi gerekiyor bir çok iş çıkarır işe bence hiç bulaşmayın 👍 borular kolay kolay kırılacak , su sizintisi yapacak boru değil . Şap dokulurken herhangi bir yara bere almamasına dikkat ettiğiniz sürece problem olmaz kaldı ki yerden ısıtmali olan milyon daire vardır ...
@@SalimSalim-tj4uo 100 m2 yerin şap için,kum çimento işçilik,4,000 ytl bu fiyat bolgelere gore cok az bi miktar degisebilir 200 yada 300 ytl fark olabilir,birde şap atilacak alanin yola yakinligi vs gibi malzeme tasima vs farkida olabilir ornek zemin kat ile 4 uncu kat fiyati ayni olmasi beklenemez?
Tamer bey boyle sorular çok geliyor bana . Tesisatçılardan fiyat almanızı öneririm . Malzemeleri siz tedarik edin . 500 600 metre arası boru gider . İşçilik ve fiyat konusunda birşey diyemem ama . Saygılar .
Kalıpta hata her zaman olur bu yüzden şap atarız . Bu kalıpta 1 cm kot farkı var aşağı yukarı . Bunun için tesviye şapı atılmaz , kimse de yapmaz bunu . ✋
@@BiTanıdık yapanlar var kendi işim olduğu için özellikle yarın tekrar aynı şekil is yapacam tasviye olmadığı için sap her yere farklı kalinliklatda düşüyor tesviye olmus olsaydı her noktaya aynı şekilde düşecekti tabi 1 cm dende bise olmaz
Dozajı iyi olursa neden çatlasın ? Ne kadar kalın şap o kadar isinmama demek . Yerden ısıtma var burada . 5 cm üzeri randıman alamazsınız yerden ısıtmada . Hele de parke varsa elveda ...
Salyongoz döşemede isi dağılımı homojen olup her bölgede hemen hemen aynıdır . Burada dediğiniz gibi 80 metre olan boruların hemen hemen yarısına kadar daha sıcak kalan yerleri daha soğuk olacak suyun 👍 İşçilikten kısılmiş ve daha kolay olan bu döşeme seçilmiş 🤚
ISITMA TESİSATI BORULARI VE SIHHİ TESİSAT TEMİZ SU BORULARININ KAYNAK İŞİNİ YAPTIK VE BİRLEŞTİRDİK!
ua-cam.com/video/zUKVCsCn1Lo/v-deo.html
Yerden Isıtma Levhalarımız Geldi .
ua-cam.com/video/Jilp8RkpaSU/v-deo.html
YERDEN ISITMA BORULARI GELDİ ! / PEX BORUYU İNCELEDİM / 16 X 2 MM OKSİJEN BARİYERLİ PEX BORU
ua-cam.com/video/gETIpTqd6DM/v-deo.html
YERDEN ISITMA HESAP VİDEOSU /1 TURDA KAÇ METRE BORU OLMALIDIR ? / ENERJİ (kcal) VE BORU HESABI
ua-cam.com/video/VsHyzbB_uSQ/v-deo.html
KOLLEKTÖR MONTAJI NASIL YAPILIR ? / 1.BÖLÜM KOLLEKTÖR HAZIRLIĞI VE TAKILMASI / FULL HD DETAYLI ÇEKİM
ua-cam.com/video/jS9rrttPcJk/v-deo.html
YERDEN ISITMA NASIL YAPILIR ? / LEVHALAR SERİLDİ , BORULAR DÖŞENDİ / TÜM DETAYLAR BU VİDEODA !
ua-cam.com/video/snfrf_UpXD8/v-deo.html
KOLLEKTÖR BAĞLANTISI ( YERDEN ISITMA BORULARI ) NASIL YAPILIR ? /VANALARI AÇTIK,SU BASTIK,TEST ALDIK
ua-cam.com/video/TOXbodbh7Yo/v-deo.html
YERDEN ISITMA NASIL YAPILIR ? ( 2. VİDEO ) / SALYANGOZ TİPİ DÖŞEME !!!
ua-cam.com/video/c-4_8x5Vb0U/v-deo.html
GFS BORU DAİRE İÇİ DOĞALGAZ TESİSATI NASIL YAPILIR ? / KOMBİ TERCİHİM ? EN DETAYLI DOĞALGAZ VİDEOSU
ua-cam.com/video/viaGYdAIySg/v-deo.html
ISITMA(KALORİFER) TESİSATI NASIL YAPILIR ? / 3 FARKLI ISITMA TESİSATINI PROJE ÜZERİNDEN ANLATTIM
ua-cam.com/video/VgkqGiCO1Mw/v-deo.html
Şap nasıl atılır ? Yerden ısıtma üzerine şap nasıl atılmalıdır , kaç cm olmalıdır ? Detaylı anlatım
ua-cam.com/video/nXWyd57qFaI/v-deo.html
100 metrekare bir dairenin yerden ısıtma maliyeti ortalama ne kadardır ?
ua-cam.com/video/fHrUuefK6tM/v-deo.html
Samimi yaklaşımınz için teşekkürler. yaptığınız işin bilincindesiniz. eksiklerinizide ifade edebiliyorsunuz.
Şaptaki en kritik nokta, şapın bağımsız olmasıdır. Yani alt beton ve duvara hiç temas etmemelidir. Bunun içinde strafor döşenmeden önce bir şap gerekli, daha sonra strafor boru üstü 2. Şap. Ayrica kenar izalosyon bandı çok, çok önemli. Malesef mühendislerimiz dahi bunu bilmiyor. Avrupada şapın bağımsız olması izalosyon gereği yasal bir zorunluluk.
Maalesef değerli ustam bizim Türkiye'de kara düzen yurtdışında izolasyona çok önem veriliyor çok araştırdım bizim burada ki yerden ısıtma yapan ustaların çoğu 5 para etmez. Benim dairemde aynı böyle yaptılar boşu boşuna fazla tüketim yapıyorum
irlandalı bir arkadaşım yerden ısıtma öncesi uyardı özellkle kenar izolasyınu atlamamam için. ülkelerindeki en büyük problemlerden biriymiş. ustayı zor ikna edip eklettim:)
Uzun zaman geçmiş ama bir sorum olacak size.
Yaptık ve kot farkı çıktı .strafor döşemeden önce bir şap atıp kot farkını düzeltsek ve sonra strafor + döşeme + 2. Şap olurmu acaba ?
@@yavuzreyhan4707 ne yaptınız sonuç ne oldu bilgi verir misiniz tavsiyeniz varmi
Birinci şap atıldı.. Şimdi ise ısıtma sistemi çekilecek.. Sonra 2.şap atılacak.. Bu şekilde doğru mu
Herkese merhaba. Şap ile alakalı son videomdu bu benim . Kanalda yerden ısıtma borularınin döşenmesi , boru ve enerji hesabı , şap öncesi kot verme ve kot taşıma , şap sonrası eğim kontrolü ve şap dökme ( bu video ) videoları mevcuttur , genel olarak herşeye değindim , istediğinize bakabilir ve izleyebilirsiniz . Hepinize iyi günler dilerim . Başka videolarda görüşmek üzere .
Çok güzel video olmuş, ustalar profesyonel iş çıkarmış ellerine sağlık
Ustalar ne Kenar Band İzolasyon kullanmışlar ne de her oda için bir kesik olmalı
Helal olsun bende kalorifer doğalgaz ustasıyım bizde yerden ısıtma yapıyoruz mütahite anlatamıyoruz 2 4 cm arası şap at diyoz adam yobaz ev saglam olacak diyor 6 8 cm şap atıyor sonra ev ısınmada zorlanıyor bize diyor ev niye ısınmıyor diye bizde evi alan müşterinin yanında mütahiti yerin dibine sokuyoruz
Yerden ısıtma olduğu için , şap konusuna çok dikkat etmeye çalıştım.
@@BiTanıdık böyle devam et hiç korkma straforun dansı yüksek olursa şap catlamaz cökmez hiç birşey olmaz kolay gelsin
Bu sistemin üzerine masif ahşap parke döşenebilir mi
Evet
selamlar
veideoda ısınma sistemi üzeri bazı yerde 4cm bazı yerde 2cm şap kalınlığı olduğunu söylediniz. ısınma sistemi döşenmeden önce zemini düzlemek için 1-2cm ince bir şap atılıp üzerine ısınma sisteminin köpüğü döşense daha sağlıklı olmazmı? iş bitince borunun zemine uzaklığı her yerde aynı olması açısından?
Merhaba . Kalın Sap ısınmayı olumsuz etkiler , 4 cm fena değildir ortalama sayılabilir. O imalatı yapmak gereksiz ve boş iş bana göre ( bu videodaki şap kalınlığı için konuşuyorum )
@@BiTanıdık şefim biz her şantiyemizde 10cm döküyoruz şapi altında elektrikli yerden ısıtma var ne gibi bir sıkıntı olur ki şuana kadar yaşamadık birşey?
@@enes1788 Müşterinizin enerji verimliliği açısından sıkıntılı bir süreç olabilir bu durumda. Fazladan bir sorun olur mu bilemiyorum.
alttan ısıtma olan yerlerde önce tertemiz her yer terazisinde olacak şekilde bir şap atılır daha sonra ısıtma döşenir ve üstüne bir daha 4 yada 5 cm gibi bir şap daha atılır alttan ısıtmayı döşemeden önce şap atılmassa aynı ölçüde olması çok zor betonun çok düzgün olması lazımki her yerin ölçüsü 4 yada 5cm olsun oda çok zor bir ihtimal
Merhaba . Daire benim . Her odanın ölçüsünü tek tek aldım baktım üzerinde durdum . 5 cm olan yer bile olmadı diyebilirim .Yerden ısıtma sistemi üzerine 10 12 cm şap atılan bir oda ısınmaz .
@@BiTanıdık Arkadaşın demek istediği,
alttan ısıtma yapılmadan önce şapla zemin düzgün hale getirilip,
üzerine alttan ısıtma sistemi döşenip,
onun üzerine de 1-1,5 cm şap atılırsa ısı kaybı önlenir,
enerji tasarrufu sağlar.
@@BiTanıdık abi ölçü nasıl alınıyor acaba
Güzel ustalarım toplam şap miktarı belimi ,,mesela 1 metre küp gibi beton gibi
Jenar izolasyon bantı neden kullanmadınız?basit birşey gibi görünsede kenar bantı önemli
Çimento olarak 42,5 R kullanırsak daha iyi olur diyorlar. Ne düşünüyorsunuz?
Kolay gelsin o şap ne kadar durması gerekiyor yani bir eve komple döşemek ne kadar zaman alıyor parke döşemeye hazır hale gelmesi için dönüş yaparsanız sevinirim saygılar
Şap bina ağırlığı artmıyormu ustam beton yığını oluyor
Ustam hayırlı işler dilerim ben bu alttan ısıtma işinden pek anlamam o yüzden soruyorum bu şap dediğiniz malzeme perlit gibi bir malzeme mi acaba
Emeğinize sağlık, faydalo
Teşekkür ederim sağolun 🤚
Merhabalar ustam bu şapin içinde katkı malzemesi var mı konmasi şartmidir. Konmadigi takdirde zamanla şap çürürüyormuş doğrumu
ben bu işlemi ilk defa göerdüm, boruların üzeri kapanmadan nasıl şap atıyorsunuz, üstede köpükle kapanıp daha sonra şap geliyor üzerine
Kaç usta ile günde ortalama kaç m2 şap atılır ortalama peki?
Kenarlarda izolasyon köpük uygulama göremiyorum,
Çok etkisi olmadığı için mi uygulamadınız?
Şantiyeye alinmadigi için uygulanmadı . Alınmadı ... Boruları duvardan yaklaşık 15 cm içerden yürüttük bu yüzden .
Sayın be canım ustam merak ediyorum şap atmasak ne olur onun yerşne başka bir şey koyulabilirmi,yada mermer,fayns,laminat döşesek ne olur ??
Zamanla evin aşınır bir tavan işi olduğunda duzgun bir zemin elde edemezsin
Merhabalar bende bişey sormak istiyorum biz evi yeni aldık parke yok petekli. parkenin dosucez altına doğalgaz borusunu kesip parkenin altından uzatmış olsak ustunede ona uygun köpük yapsak sıkıntı olur mu dışardan boru gözüksün istemiyorum evin her yerinde boru var bı kaç yerde fayansin içine gömmüşler boruları ama genel olarak hepsi dışarıda
strafor etraflarına kenar izolasyon batları neden yapılmadı. ilerleyen zamanlarda genleşmeden ötürü deformasyon yapmazmı
Toplum olarak akıl vermeyi iyi biliyoruz. İşini yapmayana karışmıyoruz toplum olarak ama işini yapmaya çalışana toplum olarak ne kadar çok karışıyoruz. İşini yapmayana eleştiri yok yapana eleştiri çok. Şevk kırmaktan başka bir şey değildir.
çok yerinde bir soru değil mi bu neden bu kadar fazla tepki verildiğini anlamadım. kenar izalasyon bandı bencede en temel bileşenlerden.
@@ikonya1071 biz işini doğru yapana övgü dolu yorumumuzuda yapıyoruz. Burda bir eksiklik var. Eleştirmemek elde değil.
Doğru ayrıca 1.5 cm sap çatlar
Beyinsiz İş yapma kardeşim. Düzgün Şap dökmesini bilmiyorsan o zaman eleştiriyi kabul etmen lazım. Millet Daireye para ödüyor.
Sefim bir sorum olucak şapıda betondaki gibi sulamamiz gerekir mi mukavemet acisindan
Evet . Havalar şu an soğuk ve yavaş yavaş mukavemetini alıyor . Sıcak havalarda kesinlikle sulanmali
Kolay gelsin koyde mustakil dailemiz var katı yakıt kazan yerden ısıtma sistemi var daire ici 800 mtre boru var 10 agız debi ayarlı kollektor var üst katda kapalı teras 2 agızlı debi ayarlı kollektor 160 mtre borumuz var sorum şuki debi ve reklaj ayarı yapsamda kimi ida serin kazan pompasını kaclık kullanmak gerekli.
Kollektörden çıkan hat uzunluğu max 80 Mt olmalı diye biliyorum. Her odaya tek hat çekildi ise uzun olan hat, kısa olan kadar ısı taşımayacaktır.
Güzel bir video olmuş.
Yalnız ben bu işi Hollandada yapıyorum. Şap ne kadar ince olursa ısı verimi o kadar yüksek olur.
Merhaba teşekkürler . Şap konuaunda aynı şeyleri düşünüyoruz 👍
Çetin bey merhaba şap atıldıktan sonra genleşme için şapı ortalardan kesme yapıyor musunuz
dönüş yaparsanız sevinirim
sadece kenerlardaki genleşme bantları yetiyor mu
şap dökmeden direk fayans döşetebilir miyiz?
Duzgun ve sağlıklı olması istiyorsan şap iyi olur
su borularının odayı iyi ısıtması için şap yüksekliği minumum ve maksimum kaç cm olmalı?
5 cm geçmemeli. 2 3 ideal. Ne kadar minimize ederseniz sizin için o kadar iyi
2 - 3 cm den düşük olması da kırılmalara yol açabilir ama üzerine gelen seramik yada mermeri etkiler mi.
Belki ...
4-6 cm olmalı net söylüyorum
2*3 balkonum var. Taban seramik. Balkonu PVC ile kapattık. İçten duvar yalıtımı yaptık. Seramiğin üzerine yerden ısıtma köpüğünü dosedikten sonra şap atmadan boruların üzerine direkt parke döşesek olur mu? Çökme olur mu zamanla? Yada parkede genleşme problemi.
Ev merkezî ısıtma sadece balkon yerden ısıtma olacak. Balkondaki peteği iptal edeceğim.
Hocam olmaz , strafor üzerine parke asla 👍☺️
SELAMÜNALEYKÜM USTAM, HEM YERDEN ISITMA HEMDE KALORİFER PETEĞİ AYNI ANDA KULLANILIRMI
A.s .Teorik olarak mümkün , kollektorden çıkış alacaksınız fazladan . Öyle bir şey yaparsanız herhalde kollektorunuzdeki vana sayısı 12 küsürlu olur . Ona yetecek kombide lazim bu arada . Saygılar .
Petekler den su daha kolay sirkülasyon yapacağı için sıkıntı olur yerden Isıtma hattına ayrıca termostatik bir sistem pompa grubu takılması gerekiyor
DİREKT FAYANSIN ÜZERİNE YAPILABİLİRMİ ?
strafor ve borular döşendikten sonra üzerine sayıma atmadan camine parka döşenebilir mi? birde hem ısıtma hem soğutma sağlamak için borulara soğuk su verilirse (ısı pompasından) yazında soğutma yapılabilirmi? bunun için özel boruları lazım? bazı borular ısıtma icin uygun ama soğutma icin uygun değil deniyor . teşekkürler
elinize sağlık.
Merhaba. Sanayi elektriği imkanı yoksa şap harcını yüksek katlara nasıl çıkarabiliriz?
Merhaba Rabia Hanim .Yüksekten kastınız nedir acaba ? Benim için 30 kat aşırı yüksek çünkü . Bu makinalar 30 kata kadar ( yaklaşık 90 metre ) basar. Daha üstünü gormedim.daha doğrusu o kadar yüksek yapılarda çalışmadım 👍
@@BiTanıdık Yok aslında yüksekten kastım 4. Kat belediyeden sanayi elektriği getirtme şansımız yok. Ev elektiriğiyle de bu makine çalışmaz diyorlar
Videodaki makina Elektrikle çalışmıyor Rabia hanım , akaryakıt ile çalışıyor 👍
@@BiTanıdık çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ☺️
Rica ederim , iyi akşamlar .
Balkona neden yerden ısıtma borusu döşenir?
Yerden ısıtma nin maliyeti nedir birde.. peteklere göre hangisi daha kullanışlı olur siz hangisini tavsiye edersiniz kolay gelsin ustam
Yerden isitma daha verimli . Uygulama sartlarina dikkat etmek sarti ile. Kople kopuk olacak, kenar bandı olacak, sap ustu kaplama seramik daha verimli,
Helikopter borulara zarar veriyor deniyor doğru mu?
Hayır doğru değil 👍
Tamamda simdi bu şapin üzerinede parke döşemesi yapılırsa ordanda gelen bir kac cm lik yukseklik ne olacak yani bunlar hakkindada bilgi verinizz
Siz istiyorsunuz ki strafora sıfıra sıfır gelsin şap. O zaman da şapın üzerinde yürüyünce yaylana yaylana gidersiniz kaldı ki o şap kırılır , dökülür aynı zaman da . Videodaki ölçü idealdir , verilen bilgiler yeterli zaten .
Usta hayırlı günler sana bir sorum olacak cevap verirsen sevinirim. Evim 3+1 sıfır bina yerden ısıtma, 110 m2 altı garaj üstü boş. Kombi duotec Compact 24lük, 50.55 arası yakıyorum kombiyi uzak odaları ısıtmakta oldukça zorlanıyorum, 2.3 gündür hava -5, -20 arasında 55 ki yakıyorum kombiyi salon 22 derece, uzak olan odalar 19.5-20 arası oluyor, uzak olan odalar ısınmıyor bu iki oda batı cepheli. Acaba bir sorun mu var yoksa bu değerler normal mi. Lütfen cevap verirsen sevinirim iyi günler
Odaların borularını ayrı ayrı bağlayıp debi ayarlı sistem kurmanız gerekli olabilir fakat nasıl yapılacağı hakkında çok fikrim yok. Diyelim ki ilk oda ile son oda aynı sisteme bağlı ve debisi aynı bu sefer önce ilk odayı ısıtıp sırayla odaları gezmiş olur. Odaların hepsinin bağlantısı ayrı yapılırsa diğer odaların borularındaki su daha az soğuyarak gider. Birde debi ayarı olan sistem ise uzaktaki odaların debisi daha yüksek tutulur böylelikle her yer eşit ısınır. Fakat Türkiye'deki uygulamalar ne şekilde pek bir fikrim yok açıkçası.
kombinin icinde sirkilasyon pompası var fabrika 1. kademeye ayarlı konumda bırakıyor onu siz bilen birine dış kapagını söküp 2 ye hatta varsa 3. kademeye alın uzak odalara daha iyi basar.
Azerbaycandan selamlar
Aleykümselam 🫡
Abi ilk abonen oldum :)
Merhaba 22 dansite çokmu verimsiz olur birde üzerine 3 cm yetermi
Hocam üzerine ustalar basinca çok çabuk kırılıyor , yoğunluğu az yani 22 ligin . Biz de almıştık geri verildi 26 aldık . Ortalama 5 cm idealdir 👍
Şap dökmeden direkt laminant döşenmesi olmaz mi
Olmaz ☺️ boruları nasıl kapatacaksiniz ? Döşeme üzerine parke dosenmez . Zemin düz olmalı
100mtre kare 3 cm kalınlığında (şap için) ne kadar kum ve çimento gider hocam
3 ton kum ve 18 çimento gider
Köpük üzerine direk kullanacağımız malzemeyi(parke, seramik vs) koysak olur mu?
Olmaz asla , şap olacak ...
2*3 balkonum var. Balkon zemini seramik. Balkon PVC ile kış bahçesine çevrildi. Kalorifer istediğimiz gibi ısıtmıyor. Bu seramiğin üzerine köpüğü ve boruyu döşesek. Bunun üzerine şap atmadan parke döşesek direkt olmaz mı?
Hocam parke olmaz o şekilde , strafor öyle sağlam değil . Parke kırılır içine göçer olmaz o iş ☺️
Şap kottan dolayı fazla kalın olursa üzülmeyin. Biraz geç ısınır ama geç soğar. Sonuçta ısınan hava yükseliyor. saygılarımla
Güzel bir video olmuş, yerden ısıtma sisteminde fayans uygulaması mı sizce daha sağlıklı olur yoksa parke mi? Ben bizzat fayans yapıldığına şahit oldum. Benim fikrim; fayans olursa ısı verimsizliği olabilir, ancak parke olursa rutubet olma ihtimali olur?
Merhaba yasin. Seramiğin isi iletim katsayısı parkeye gore çok yüksek , bu yüzden tercih edilebilir isi konusunda . Lakin işin bir de zevk ve tercih konusu var . Herkes evi komple seramik olsun istemiyor . Mesela ben mutfak ve holü 60 *60 granit yaptircam geri kalan odaları derzli parke yapıcam . Dediğim gibi zevk bu iş .
@@BiTanıdıkdoğru, haklısınız. Peki rutubet olabilme ihtimaline ne dersiniz?
Su olan yerde rutubet olur . Öyle bir şey olduğunu hiç görmedim .
@@BiTanıdık 👍
Parke ısıyı ve geçirmede sorun degilmi yakıt sarfiyatı yönünden yüksek olur diye düşünüyorum.
İyi aksamlar dilerim 3+1bir daire ortalama fiyatı ne çıkıyor bende yaptırmak istiyorum 110 metre kare şimdiden teşekkürler
Şimdi malzemeden ,kullanımdan markadan,tamamen sizin tercihiniz ,orta kaliteli genelde çokça kullanılan standart malzemeleri kullanırsan şuan güncel olarak boru 3.5 top(160lik) 7 ağız ,110 MT kullanım alani mi ? Isıtma yapılacak alan mi ?? Şimdi küçük bir şehirse ,mantarlı strafor bulmak zor ,olsada biraz pahalı oluyor ,,büyük sehirse mesela konya vs gibi üretim yeri olan bir şehirse ortalama,3000-5000 arası strafor Dante sıklığına göre ,sizin tercihiniz ,,borular ise oda dediğim gibi şehirden şehire fark yapıyor ,, büyük şehirlerde MT ucuz oluyor ,ama oksijen bariyerli olması şart ,mesela Konya'da güncel fiyat biz toptan alıyoruz 5-7tl arası metresi , siz 11 TL civarı alırsınız çünkü biz tır ile aldığımız için o fiyat ,boru ile straforunuz tahminimce 5-9 bin TL arası tutar ,1 daire işçiliği de 750-1000 TL arası burda orada ne kadar bilemiyorum ama ,,herseden önemli olan ,,gerçekten ustasını bulmak ,,bu öyle her ben yaparım diyen adamın yapacağı bir iş değil ,,lafa geldimi kolay gibi gözükür ama ,,ciddi ustalık isteyen çok ciddi bir iştir,, çeşmeci ustalara yapmanı özellikle önermem ,,bu işin ehline yaptır ,,birde döşeme sistemini kesinlikle ve kesinlikle salyangoz sistemi yaptır ,zaten yapan usta salyangoz sistemi yapamıyor ,o iyi olmaz vs bahane uyduruyorsa o adama sakın iş yaptırma ,,bı rezidans şeklinde yapılır (10 sene önce yapılıyordu) şuan hala yapanlar var ,,o çok bilip para için yaparım deyip ortalığı boklayanlar işte , salyangoz sisteminde dirsek dönüşü az olduğu için ,,pompa zorlanmadan döndürür ,diğer sistemde kafa çok olduğu için. Devir daim ,zorlaşır ,,pompan yorulur ,yerden ısıtmanın püf noktası ne kadar az kafa(90'dirsek) o kadar rahat çalışan sistem ,bu yüzden salyangoz sistemini yaptırmanızı öneririm ,,dirsek diğer sisteme göre bayaaa azaldığı için sistem güzel çalışır ,,DEDİDİM gibi bir sürü püf noktası var bu yüzden bilen birine yapılması şart ,,herkes ben yaparım der ,,ama herkes hakkını vermez ,, düzgün,eşit ısı dağılımı,her ağız için ortalama 80mt geçmeyecek şekilde randımanlı döşenmesi lazım 80 şart değil ama pompanın kolay çevirmesi için mesela 70 de olur ama hepsinin 70 olması lazım 2-4 MT uzun veya kısa NORMAL karşılanır ,,ama bir agizi 60 diğerini 80 yaparsa buda sistemi zorlar o yüzden diyorum ,birisi 80 ,diğeri 78,77,82 bunlar normaldir ,,bu metrajlari geçmeden eşit dagilimli döşemesi zaten ustaliktir yoksa cesmeciler oooo biz bunu doseriz yaaa ne var ,,derler ,,bunları bilmedikleri için sonra ,bizi ararlar yaş Bilal ustam biz böyle böyle yaptık da arkadaşın evi ısınmadi :):):):) diyeceğim o ,,+birde şap şapçı kod alırken en çıkkin noktadan kod alır ve her tarafı öyle atar ,, olmazzzzz,, 4 cm yi geçmemesi lazım başında duracaksin ,,saygılarımla ,
Şefim bir sorum olacak ben bahçeli ev yaptıracağım. tercihim yerden ısıtma olacak. Yerden ısıtma köpüğünün altına 6- 7-8 cm civarında karbonlu eps koymak istiyorum. Bu konu hakkında fikriniz veya uygulama yaptınızmı.Amacım yerden izolasyonu kuvvetlendirmek .
Alt kat boş ise , ısı yalıtımı için yapılabilirsiniz. Ben daha önce yapmadım . Kapalı çıkmaların altını mantolama yapıyoruz sizin dediğinizle eşdeğer iş bu .
Hocam bu ses yalıtım sorununu müteahhitler çözemiyor, bir vatandaş olarak bizler bunu nasıl çözebiliriz? Üst daireden çok ses geliyor.
Bir Çözüm Şap atarken Duvar İzolasyon Bandı kullanmalı. Bu maalesef Turkiye'de extra masraf diye vaz geçiyorlar. Ama etkisi çok
3 cm şapmı olur? altındaki strafor 70dns bile olsa 120 kiloluk adam yere kuvetlice zıplasa şapı kırar. 5 cm den asagı olmaz
Senin döşemen terazide mi ? 5 cm şap attığın yer karşı odada kaç cm ? 3 cm şap attığım yer başka mahalde 5 cm e de çıkıyor 4 cm e de .Kaldı ki burada yerden ısıtma var . Yerden ısıtmada öyle kalın şap atılmaz . Daire benim 2. senem şu an . Şapta en ufak kırılma , parkede ses vs yok . Minimum 3 3.5 cm şap idealdir . 5 yerden ısıtmada üst sınır olmalıdır .5 ve üzerinde ısınmada negatif etkisini göreceksiniz 👍
@@BiTanıdık zihnime yer ettin tam şap atiyordum 6.5cm derinlikteki 16x2 borulwri 3 cm cekip sapin icine gomuyorum. Haklisiniz tmm. Mantikli geldi yorumunuz
Bu ev varya dehşet bişey duvarlara bakın kalın kalın
Tebrik ederim, emek verdin güzelde anlatmışsın bence çok teknik de anlatmişsın insanın merak ettiği herşeyin farkında olarak soru cevap yapman daha da güzel olmuş kolay gelsin .
Bi sorum olacak Şap üzerine laminant yada seramik ne düşünüyorsun
İdris bey tesekkur ederim. Zamaninda merak ettiğim , bilmek istediğim her şeyi öğrenmek istedim , anlatan eden yoktu , kendi kendimize , arastira arastira üstüne koymaya çalışıyoruz . Bu yuzden öğrenmek , bilmek isteyen kardeşlerimize fayda sağlamak amacım. Bu daire mesela benim kendi dairem . Ben mutfak ve holü 60*60 granit yaptircam diğer yerleri derzli parke yaptircam . Fayansin parkeye gore isi iletim katsayısı çok çok yüksek ama işin mimari ve estetik kısmı da var . Ben evin her yerinde fayans istemiyorum o yüzden ne desem boş olur , zevkleri farklı insanların ☺️
@@BiTanıdık teşekkür ederim. maliyet videonda yorumlarda varmış zaten sonradan farkettim..bende kanalımda senin gibi bilgilendirme amaçlı birkaç video paylaşım yaptmiştim bayağı yardımı oldu .bunu sorulardan anlıyorum iş teklifi bile aldım 😉.
Kolay gelsin .
1.5 ila 2 cm şap ne kadar sagliklidir?
5 cm atmaktan çok daha iyidir 👍
Borunun üzerine kaç cm daha şap atılmalı. Mantarın hizasına kadar boru geliyor yani 1.6 cm. Bunun üzerine kaç cm daha şap atılmalı. 2 mi, 3 cm mi.
Peki parkede ne tercih etmeliyiz
Marka vs size kalmış , benim için olay renk ve desen o yüzden marka 2. Sırada.
Kendi dairemin parke videosu
ua-cam.com/video/SjL3N2z1bOs/v-deo.html
Yapmış olduğunuz uygulama ve işinize gösterdiğiniz özen çok güzel. Benim sorum, oturduğum eve yerden ısıtma yaptırmak istiyorum. Ancak şu anda döşeme seramik. Seramikler sökülmeden uygulama olabilirmi. Birde, borular döşenip şap dökülürken alt kata su sızıntısı olurmu? Teşekkür ederim.
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim . Seramik varsa sökülmesi gerekiyor bir çok iş çıkarır işe bence hiç bulaşmayın 👍 borular kolay kolay kırılacak , su sizintisi yapacak boru değil . Şap dokulurken herhangi bir yara bere almamasına dikkat ettiğiniz sürece problem olmaz kaldı ki yerden ısıtmali olan milyon daire vardır ...
Kolay gelsin sapin metresi nekadar fiyat soylermisiniz tesekurler
Merhaba .6.5 TL / m2
@@BiTanıdık mazemeli nekadar
Salim.bey ben şapçı değilim mühendisim . Şapın Metrekaresini 6.5 TL ye doktueduk . Kum cimenti bize ait . Saygılar .
@@SalimSalim-tj4uo 100 m2 yerin şap için,kum çimento işçilik,4,000 ytl bu fiyat bolgelere gore cok az bi miktar degisebilir 200 yada 300 ytl fark olabilir,birde şap atilacak alanin yola yakinligi vs gibi malzeme tasima vs farkida olabilir ornek zemin kat ile 4 uncu kat fiyati ayni olmasi beklenemez?
Hangi şehirdesiniz acaba
Seramik döşeme video yokmu kardeş
Merhaba . Kanalda oynatma listesi var seramik işlerine dair . Kanalımda mevcut 🤚
😊👏
Maliyet ne oluyor abi yerden ısıtmada 100 m2 daire icin
Tamer bey boyle sorular çok geliyor bana . Tesisatçılardan fiyat almanızı öneririm . Malzemeleri siz tedarik edin . 500 600 metre arası boru gider . İşçilik ve fiyat konusunda birşey diyemem ama . Saygılar .
ua-cam.com/video/fHrUuefK6tM/v-deo.html
Tamer bey sizin gibi çok soran oldu. Buyrun ...
100 m2 tesisat fiyati 5000 bin ila 5500 arasinda geziyor şap m2 ortalama 5 ytl iscilik haric,tesisatcidanda fiyat alirsiniz bu rakamlara gore butcenize hangisi uygunsa yaptirirsiniz
@@beynelminel2929 teşekkürler
@@beynelminel2929 yerden ısıtma olarak eger 5000 tl gibi olursa uygun olur abi..bunların alzemesi nereden alınır hesaplı istanbuldan
👍
❤
Öncesinde tesviye sapi atılsa daha iyi olurdu
Kalıpta hata her zaman olur bu yüzden şap atarız . Bu kalıpta 1 cm kot farkı var aşağı yukarı . Bunun için tesviye şapı atılmaz , kimse de yapmaz bunu . ✋
@@BiTanıdık yapanlar var kendi işim olduğu için özellikle yarın tekrar aynı şekil is yapacam tasviye olmadığı için sap her yere farklı kalinliklatda düşüyor tesviye olmus olsaydı her noktaya aynı şekilde düşecekti tabi 1 cm dende bise olmaz
Tasfiye Sapı her zaman tavsiye edilir
3.5cm. şap çatlamazmıstrafor esnek oldugu için
Dozajı iyi olursa neden çatlasın ? Ne kadar kalın şap o kadar isinmama demek . Yerden ısıtma var burada . 5 cm üzeri randıman alamazsınız yerden ısıtmada . Hele de parke varsa elveda ...
çatlar. hatta laminant parkeyi dahi kırar. 3 cm beton icin bir hiç
@@zxcasd9912 ben şap yaptırırken 7 cm.ve üzeri yani yerine göre 8.9cm oluyor ısıtmada şikâyet gelmedi
Şap yüksekliği , fatura miktarı ile doğru orantılıdır 🤚
@@BiTanıdık anlıyorum faturayla ilgili ama işin geregi neyse onu da yapmak gerek
Merhaba arkadaşlar yerden isitma borusu yanlış çekildi ben almanyadan bu işin ustas,im yerden istmanin yarisi cok sicak yarisi soguk olacak
Salyongoz döşemede isi dağılımı homojen olup her bölgede hemen hemen aynıdır . Burada dediğiniz gibi 80 metre olan boruların hemen hemen yarısına kadar daha sıcak kalan yerleri daha soğuk olacak suyun 👍 İşçilikten kısılmiş ve daha kolay olan bu döşeme seçilmiş 🤚
👏👏👏👏
120 mk yerden ısıtma üzerine nekadar malzeme gider abi
M2 için 7 ila 10 metre boru gider
720 metre boru gider metre kareye 6 metre . metreye kareye en az 5 metre yapabilirsin. 3 top 240 lık 16x2 boru yeter
sap hiç güzel olmuyor gardaș düzgün yapın ustalar