Am și eu asemenea probleme și până când am vizionat acest videoclip nu am stiut. Acum am aflat,îți mulțumesc. Fii binecuvîntat de Domnul și izbândă în activitatea.
Am si plâns cind adunam 5 6 rosii zilnic tot la fel cu putregai , dar acum am sa incerc cu lapte si cu program de udare , multumesc frumos si bunul Dumnezeu sa te binecuvinteze !
Mulțumesc! Pana acum nu am avut acest necaz ! Aaaa ,nu eu ! Roșiile din solar ! Am ascultat și alte sfaturi și...de curând am dizolvat ,,dinamita În oțet și completat cu apa pana la...10 litri ! ( dolomita ) ...nu...dinamita ! Dar dac la etajele superioare voi avea...roșii SANATOASE ,am strecurat și o gluma !
Da ,este adevărat ca și eu am întâlnit aceasta situație,.este ok acum ,dar la anul voi fi mai atent.mulțumesc frumos pentru videoclipul făcut în limba română. Va urez mult curaj în continuare!
Te urmaresc cu mare drag din Canada,provincia Quebec. Ne-am mutat la casa din 2008 si de atunci in fie are an plantam rosii ,ardei, chiar si gogosari. Toute plantele le luam in Luna mai de la piata. De citiva ani se gasesc ardei si gogosari ca in România . Si Sotul meu a pus coaje de oua.imi plac ffff mult rosiile noastre.SFaturile tale sunt f utile si sunt f appreciate. Si noi am avut într-o -un an rosii care nu au avut calciu.urmatorul an am pus coaje de ouă uscate și sfărâmate și un produs din comerț care se cheamă CAlciu. Multumim mult de tot pentru ce faci Pt noi
Am avut anul trecut aceasta problema, am facut solutia de lapte cu apa, am dat si foliar si am udat si la radacina. Anul asta am cumparat si un complex NPK pentru tomate, am pus gainat de pasare vechi de doi ani, am facut solutia Jadam cu cartofi, pe care am invatat-o de la tine si am facut si solutia cu iaarba, resturi alimentare si compost, dar are doar doua zile. Una peste alta, de cand ma uit la videoclipurile tale, am invatat multe lucruri! Multumesc!
Ma bucur enorm cand primesc asemenea comentarii, multumesc, sper sa-ti fie de folos tot ce am prezentat eu pe acest canal. Cum ti-a iesit solutia microbiana Jadam, ai diluat-o si aplicat-o in gradina cand a fost la apogeu(multe bule, ca un strat spuma..)? Sa ne auzim cu bine!
Acum de 2zile am dat de acestã pagina atit de interesanta va multumesc frumos pentru o totalâ, sinceritate cu produse bio ,va doresc o zi binecuvântat.
Ruben, iti multumesc pt ceea ce ne-ai aratat si in aceasta prezentare! Iti sugerez sa faci o filmare (poate fi una scurta) in care sa prezinti solutii pt sustinerea (palisarea?) tomatelor si anume pt cele 3 tipuri de tomate: nedeterminate, semideterminate si determinate. Vad la tine un sistem de sustinere interesant care banuiesc ca prin inaltimea pe care o are, este pt tomate nedeterminate! M-ar interesa detaliile tehnice si anume: ce teava ai folost (diametru, grosime perete), cit ai infipt-o in pamint, ce inaltime are deasupra pamintului, la ce distanta sint una de alta pe rind, intre rinduri, ce coturi sau metoda de asamblare ai folosit intre tevile verticale si cele de deasupra (orizontale), daca partea tevii care intra in pamint la capat este aplatisata (ascutita), etc...Daca crezi ca nu merita sa faci un film despre ceea ce ti-am sugerat, atunci raspunde-mi te rog la aceste intrebari pt ca vreau sa-mi fac si eu ceva asemanator. Iti multumesc anticipat!
Buna ziua, scuze pentru intarziere in raspuns, eu cultiv doar soiuri de rosii nederminate - tevile din imagini sunt tevi luate de o fabrica, ele erau folosite pentru rafturi industriale si au devenit deseuri, in loc sa le arunce la gunoi le-am luat eu.. tevile au inaltimea de 2,5 metri, le-am bagat in pamant 30 cm sunt cam de 1,5-2 cm diametru si au niste imbinaturi care se regleaza cu imbus, nu cred ca o sa le gasiti in comert din pacate...dam am mai vazut genul asta de arcade facute din lemn ...
Puteti folosi optiunea “viteza de redare” ( faceti click pe acea rotitza la setari sus in dreapta si apoi vedeti aceasta optiune undeva mai jos) și durata videoclipului se poate reduce cu pana la 50 la suta.
@@gradinapentrutoti1987 bună ziua eu am folosit rețeta cu cojile de ou.,250 de Gr coji mărunțite bine puse într-un litru de oțet și lăsat la macerat intre 24 și 48 de ore după care am strecurat bine și am adăugat la 10 litri de apa .am folosit și rețeta cu lapte.sanatate multă să aveți
Buna ziua, multumim pentru sfaturi. Ce facem daca jumatate din rosie e atacata, mijlocul e negru cu putregai la suprafata? Ajunge doar tratamentul cu calciu ?
Am dat cu calcipril dar am schimbat si soiul. Soiul arătat de dvs. este predispus la aceasta afectiune. Anul acesta am de-a face cu tuta abslută si un mucegai (putreziciune) care se dezvoltă la rădăcina plantei. Spor!
As merge pe varianta reglarii udatului. Calciul din cojile de ou nu este chiar asa de accesibil plantelor cum pare la prima vedere/ auzire. Daca nu avem Ca in sol pregatim din toamna pamantul cu amendamente, naturale, bineinteles. Succes si recolte frumoase!💚
Eu folosesc praful de dolomită este o rocă macinată care contine ,calciu,zinc,magneziu mi-am tratat această problemă la plante in special la rosile la care erau ca ale tale se gaseste in magazine de gradinarit
Da am avut această problemă și ce este de facut în această situație și apar pete galbene pe frunză ce este de făcut!!!Am dat de mână cu îngrășăminte folic aștept un răspuns mulțumesc.
Buna ziua, mana apare la rosii din cauza unei ciuperci, este o problema fungica, trebuie sa stropiti din cand in cand cu piatra vanata/zeama bordeleza, de asemena trebuie sa defoliati planta pe cum se coc rosiile, am aceasta informatie pe canal, am un video despre cum se face defolierea. Aveti grija si cand udati sa nu stropiti frunzele, udati la radacina.
Mana apare din cauza persistenței umidității la nivelul frunzelor în timp ce temperatura ambientală este ridicată. Exemple: afară: ploaie cu soare; în solar: aerisire necorespunzătoare(se formează condens pe folie și cade pe plante.
@@ioneliad0bre395 cei specializati spun ca nu. Eu am facut greseala sa o fac. Se da 3 tratamente per sezon pana in inflorire, ajuta la dezvoltarea plantei. Fiind un ingrasamant natural imi asum greseala...
S-ar putea sa fie vorba de omida fructificatiilor, aceasta afecteaza culturile de rosii, trebuie sa folositi un insecticid specific pentru omizi, cautati la fitofarmacie.
Eu am strîns cojile de ouă din martie începînd.Le am.uscat f bine si le am.maruntit intr o punga (sac) după care le am pus în acel aparat de bucătărie numit tocator obținînd o pulbere nu foarte fină.Am pus apoi împrejurul fiecărei plante (roșie) pe pămînt.Apoi udînd plantele regulat la 2 zile cu 5 l de apa aproximativ , calciul s a incorporat în pămînt.Deci nu am asteptat sa apara probleme de genul lipsei de calciu.Va recomand sa procedat asa.
Am și eu 400 de fire de roșii. De mulți ani cultiv roșii. Dar când apare putregaiul la ele, cu nimic nu le mai salvezi. Doar preventiv dacă se acționează cu ceva.
Rețeta corecta este de 1 l coji de oua cu 2 l oțet ,se lasă 24 ore la macerat se strecoară bine și se uda plantele cu 1 l de soluție obtinuta la 10 l de apa o data la 10/14 zile depinde cât de gravă este carenta Menționez ca trebuie udat bine înainte plantele Cojile de oua măcinate și aruncate prin gradina nu vor elibera niciodată calciul din ele ,durează și 10 ani pana se descompune o coaja
De ce se întâmplă ? Da , se întâmplă din cauza lipsei de calciu . Dar nu pentrucă solul nu ar avea calciu , ci din contră solul are prea mult calciu solul fiind bazic , calciul este imobilizat în sol și pentru al mobiliza , trebuie schimbat ușor , ph--ul solului , adăugând un acid , cum ar fi sarea de lămâie 🍋 care este un acid tricarboxilic . Dar nu adăugăm precum un îngrășământ . Este suficient să adăugăm o lingură la 10 l apă și cu aceasta să udăm la rădăcină plantele noastre . Nu numai calciul se va mobiliza , ci și elementul fosfor , care de asemenea se consideră că lipsește dar de fapt este imobilizat în sol .
Bonjour et merci pour votre vidéo. Que pensez vous d'epandre des coquilles d'huîtres au pied des tomatiers ? J'en ai acheté un sac pour renforcer les coquilles d'oeufs de mes poules et elles ne le mangent pas !
Cum să aibă pământul lipsa de calciu când însăși pământul e format din calciu/fer/magneziu(O2 , Si , Al, Ca, Mg, K, Na, Fe) 😂 piatra/roca= Roca este compusă în special din mineralele calcit și aragonit ambele având formula chimică CaCO3 (carbonat de calciu).Deci dacă o piatra e formată din calciu și minerale,păi atunci pământul care e format din pietriș și resturi care alcătuiesc pământul,cum să aibă pământul lipsa de calciu când el însuși e calciu și mineral?!🤔Până prin anii 1995 nu am auzit și nu am văzut roșile cu astfel de boli..nu existau nici un fel de boli ,pur și simpli puneam plantele le legam si le udam ,dar nu a existat astfel de boală,cică lipsa de calciu..nici măcar nu aveam solar si rezultau niște roșii adevărate..acum dacă le pui in grădina normal ,ba lipsa de nu știu ce,ba boli,ori ploi acide ce ard frunzele etc..înainte nu exita așa ceva,deci aici e mână umană pentru distrugerea pământului intenționat..sataniștii ce au bani și dețin controlul planetei își bat joc atât de noi cât și de pământ aruncând in aer fel și fel de substanțe chimice ca sa ne distrugă atât pe noi cât și planeta .
Bolile la legume vin in mranita in care creste rasadul ,in rasadurile de import, in seminte. Nimeni nu verifica comerciantii sa le testeze marfa daca introduc boli in tara si uite asa imbolnavim solul, se pierde un sezon agricol, munca si bani. in urma cu 50 de ani nu erau boli la tomate, bunicii mei strangeau semintele de la un an la altul si rosiile erau sanatoase si productia mare
Am și eu 11 plante de roșii în balcon, am dat pe plante, pe pământ și ghivece, plus tot felul de îngrășăminte bio, zeamă de urzici, calciu, banane, tot felul de legume fermentate, mau costat în jur de 75-80 €, doar ca să miros și eu frunzele. Fiind pensionară, să mă bucur și eu de niște roșioare bio din balconul meu, dar din păcate ori le cad florile, ori fac buba neagră. 😂😂 dacă eram în România, aș fi avut în gradina mea plin de roșii. În tinerețe, am lucrat și eu în serele din comună, dar la 70 de ani mai știu eu ce să le mai fac, poate sirop sau dulceață, sau poate murate ? 🤣😂😂😂🤔🤔😜😜
Spui să le uzi o dată la 3 zile! Cînd afară sunt30 de grade,moare planta pe fiecare zi atît cît trebuie,si nu are nimic,că dacă plouă 4-5 zile nu merg să le țin umbrela mă refer la cele care sunt in grădină.
Dupa cum am zis si in video, sunt atatea variabile care pot influenta frecventa cu care udam…eu dadeam doar un exemplu si subliniam importanta crearii unei rutini de udare benefica pentru plante.
Calciu nu este metal, este o substanță minerală. Pentru calciu dizolvați cenușă de lemn în apă și udațile. Cenușa de lemn conține și potasiu care este benefic pentru zarzavaturi.
Prin anii 2000 adunam cu bunicii de la gradina coșuri de roșii de pe o suprafață de 30m pătrați și nu se dădea cu absolut de nimic nici pe frunze nici pe sol, acum azi toți "gradinarii" vin cu "n" sugestii care nu au nici un efect uau, sa dus la vale cu grădinăritul de când toată populația globului are acum acces la net...
Dati-mi mai multe detalii, rosiile palesc sau planta? daca e vorba de rosii se poate sa fie arsura solara - ua-cam.com/video/MVkOyPTLR80/v-deo.html vedeti acest video va rog.
Am și eu asemenea probleme și până când am vizionat acest videoclip nu am stiut. Acum am aflat,îți mulțumesc. Fii binecuvîntat de Domnul și izbândă în activitatea.
Ma bucur sa vad mesajul dvs. Dumnezeu sa va binecuvanteze si pe dvs.
Va mulțumesc ptr sfat
Da am avut o astfel de problemă!
@@gradinapentrutoti1987 0
Prea mult lungești. Dacă tot știi ceva spune în direct. E păcat să apari penibil
Am si plâns cind adunam 5 6 rosii zilnic tot la fel cu putregai , dar acum am sa incerc cu lapte si cu program de udare , multumesc frumos si bunul Dumnezeu sa te binecuvinteze !
Cu placere! Plante sanatoase si roade bogate!
Mulțumesc! Pana acum nu am avut acest necaz ! Aaaa ,nu eu ! Roșiile din solar ! Am ascultat și alte sfaturi și...de curând am dizolvat ,,dinamita În oțet și completat cu apa pana la...10 litri ! ( dolomita ) ...nu...dinamita ! Dar dac la etajele superioare voi avea...roșii SANATOASE ,am strecurat și o gluma !
Vă mulțumesc pentru sfaturi!
Ma bucur ca te am descoperit
Vă mulțumesc ptr. sfaturi! Vă mai așteptăm și cu altele!
Cu drag! multumesc pentru comentariu!❤️
Sfaturi prețioase. MULȚUMESC
Cu placere!
Da ,este adevărat ca și eu am întâlnit aceasta situație,.este ok acum ,dar la anul voi fi mai atent.mulțumesc frumos pentru videoclipul făcut în limba română. Va urez mult curaj în continuare!
multumesc pentru acest comentariu minunat!
Mulțumesc frumos pentru sfaturi!🍀🍀🍀
cu placere! si eu va multumesc pentru acest comentariu, comentarii ca acesta ajuta canalul sa creasa, asa ca va multumesc frumos!
Te urmaresc cu mare drag din Canada,provincia Quebec. Ne-am mutat la casa din 2008 si de atunci in fie are an plantam rosii ,ardei, chiar si gogosari.
Toute plantele le luam in Luna mai de la piata. De citiva ani se gasesc ardei si gogosari ca in România .
Si Sotul meu a pus coaje de oua.imi plac ffff mult rosiile noastre.SFaturile tale sunt f utile si sunt f appreciate.
Si noi am avut într-o -un an rosii care nu au avut calciu.urmatorul an am pus coaje de ouă uscate și sfărâmate și un produs din comerț care se cheamă CAlciu.
Multumim mult de tot pentru ce faci Pt noi
Am avut anul trecut aceasta problema, am facut solutia de lapte cu apa, am dat si foliar si am udat si la radacina. Anul asta am cumparat si un complex NPK pentru tomate, am pus gainat de pasare vechi de doi ani, am facut solutia Jadam cu cartofi, pe care am invatat-o de la tine si am facut si solutia cu iaarba, resturi alimentare si compost, dar are doar doua zile. Una peste alta, de cand ma uit la videoclipurile tale, am invatat multe lucruri! Multumesc!
Ma bucur enorm cand primesc asemenea comentarii, multumesc, sper sa-ti fie de folos tot ce am prezentat eu pe acest canal. Cum ti-a iesit solutia microbiana Jadam, ai diluat-o si aplicat-o in gradina cand a fost la apogeu(multe bule, ca un strat spuma..)? Sa ne auzim cu bine!
Mulțumim pentru sfaturi! ❤
Acum de 2zile am dat de acestã pagina atit de interesanta va multumesc frumos pentru o totalâ, sinceritate cu produse bio ,va doresc o zi binecuvântat.
Ruben, iti multumesc pt ceea ce ne-ai aratat si in aceasta prezentare! Iti sugerez sa faci o filmare (poate fi una scurta) in care sa prezinti solutii pt sustinerea (palisarea?) tomatelor si anume pt cele 3 tipuri de tomate: nedeterminate, semideterminate si determinate. Vad la tine un sistem de sustinere interesant care banuiesc ca prin inaltimea pe care o are, este pt tomate nedeterminate! M-ar interesa detaliile tehnice si anume: ce teava ai folost (diametru, grosime perete), cit ai infipt-o in pamint, ce inaltime are deasupra pamintului, la ce distanta sint una de alta pe rind, intre rinduri, ce coturi sau metoda de asamblare ai folosit intre tevile verticale si cele de deasupra (orizontale), daca partea tevii care intra in pamint la capat este aplatisata (ascutita), etc...Daca crezi ca nu merita sa faci un film despre ceea ce ti-am sugerat, atunci raspunde-mi te rog la aceste intrebari pt ca vreau sa-mi fac si eu ceva asemanator. Iti multumesc anticipat!
Buna ziua, scuze pentru intarziere in raspuns, eu cultiv doar soiuri de rosii nederminate - tevile din imagini sunt tevi luate de o fabrica, ele erau folosite pentru rafturi industriale si au devenit deseuri, in loc sa le arunce la gunoi le-am luat eu.. tevile au inaltimea de 2,5 metri, le-am bagat in pamant 30 cm sunt cam de 1,5-2 cm diametru si au niste imbinaturi care se regleaza cu imbus, nu cred ca o sa le gasiti in comert din pacate...dam am mai vazut genul asta de arcade facute din lemn ...
Mulțumesc frumos. Am sa țin cont de sfaturi. Toate cele bune.
Cu placere! Toate cele bune!
Mulțumesc frumos. Am aceasta problemă. Voi incerca toate variantele , asta pentru a intelege motivul apariției petelor la tomate . O zi bună.
Mulțumim de rețetă liniștit și pace vă dorim
Multumesc de asemenea!
Felicitări grădină frumoasă bine îngrijită
Multă sănătate și putere de muncă 👍💐
Multumesc, va doresc roade bogate !
E ok clipul dar cred ca trebuie sa n-o lungesti asa mult. Spune in 3 - 4 minute si o sa ai mai multe vizualizari.
Vorbește cit vrea el
@@adrianavanache6507mamaie lasa-ne, nu toata lumea are timp de pierdut. daca tot vrei sa dai un sfat, fa-o eficient
😂😂
@@axjkhl7699 corect !
Puteti folosi optiunea “viteza de redare” ( faceti click pe acea rotitza la setari sus in dreapta si apoi vedeti aceasta optiune undeva mai jos) și durata videoclipului se poate reduce cu pana la 50 la suta.
Am și eu această problemă la roșiile mele vă mulțumesc pentru sfaturi
Cu placere!
Foarte interesanta si utile prezentare! Am observat si noi aceasta problema la unele din rosiile noastre!
Mersi!
Buna ziua! Te rog î-mi poți spune de unde ai cumpărat acele cadre pt. roșii? Mulțumesc!
Mulțumim pentru sfatul cu cojile de ouă și dilutia de laptele.
Cu placere, sper sa fie de folos!
@@gradinapentrutoti1987 bună ziua eu am folosit rețeta cu cojile de ou.,250 de Gr coji mărunțite bine puse într-un litru de oțet și lăsat la macerat intre 24 și 48 de ore după care am strecurat bine și am adăugat la 10 litri de apa .am folosit și rețeta cu lapte.sanatate multă să aveți
Ești un expert în agricultura un mare laic din partea mea te urmăresc cu mare drag ❤😂🎉😢😮😅😊
Mulțumesc pentru acest video!
Cu placere!
Buna ziua, multumim pentru sfaturi. Ce facem daca jumatate din rosie e atacata, mijlocul e negru cu putregai la suprafata? Ajunge doar tratamentul cu calciu ?
Multumesc este un sfat bun .
Bonjour et merci pour vos vidéos pleines de bons conseils. Pour la solution par le lait...s'agit il de lait entier ou écrémé ?
Lait entier!
@@gradinapentrutoti1987 merci beaucoup
Am dat cu calcipril dar am schimbat si soiul. Soiul arătat de dvs. este predispus la aceasta afectiune. Anul acesta am de-a face cu tuta abslută si un mucegai (putreziciune) care se dezvoltă la rădăcina plantei. Spor!
Multumim frumos
Cu placere!
Multumesc. Mi-a fost foarte util
Super!
Mulțumim pentru sfat!
Cu placere!
Mulțumesc frumos
As merge pe varianta reglarii udatului. Calciul din cojile de ou nu este chiar asa de accesibil plantelor cum pare la prima vedere/ auzire. Daca nu avem Ca in sol pregatim din toamna pamantul cu amendamente, naturale, bineinteles. Succes si recolte frumoase!💚
Va multumesc pentru acest comentariu! Va urmaresc canalul de youtube cu drag.
Recolte bogate va doresc!
Așteptăm și de la dumneavoastră soluții pt aceasta problema. Sunt sigur ca aveți multe de spus în acest sens
Am. Avut. Aceasta. Problema. Nu. Știam. Ce. Sa. Fac. Acum. Știu. Mulțumesc. Din. Suflet.
. Mulțumesc mult
cu placere!
Mulțumesc mult pentru video
Cu placere!
Mulțumim pt informații și sfaturi spor la munca
cu mare placere! spor si dvs!
Mulțumesc pentru sfat
Foarte frumos!💝🇷🇴
Si la mine aceeasi problema. Voi urma sfaturile tale. Multumesc!
Sper ca aceste sfaturi sa va fie de folos.
Eu folosesc praful de dolomită este o rocă macinată care contine ,calciu,zinc,magneziu mi-am tratat această problemă la plante in special la rosile la care erau ca ale tale se gaseste in magazine de gradinarit
Da am avut această problemă și ce este de facut în această situație și apar pete galbene pe frunză ce este de făcut!!!Am dat de mână cu îngrășăminte folic aștept un răspuns mulțumesc.
Danke sehr schön erklärt und hilfreich verde ausprobieren.
Mulțumesc pentru sfat.
f.bine,baiatule,m-ai posteaza!
❤️
Aveți dreptate, cu caldurie astea am udat zilnic și nu am făcut bine au început sa îngălbenească frunza
Multumim pentru informație!
Cu placere!
Mulțumesc.
Cu mare placere, ramaneti pe canalul de youtube pentru mai multe video de genul acesta.
Bună ziua . Vă întreb dacă mă puteți ajuta frunzele la roşi se îngălbenesc Ce pot face săşi revină .Mulțumesc !
Bună, o întrebare cu cei acoperit roșiile și pentru ce? Ideea este ca funcționează pentru a evita mana? Mulțumesc
Foarte frumos
Multumesc, ma bucur am aflat care este problema reala, cat si modalitati de remediere.
Multumesc pentru informații ! Calciul nu este un metal , este un mineral.
Calciul este elementul chimic cu numărul 20 în tabelul periodic al elementelor. Este un metal alcalino-pământos
Multumim.
Cu placere!
Spor in toate!
Din ce cauză se manesc roșiile, chiar și cele din solar?
Mulțumesc!
Buna ziua, mana apare la rosii din cauza unei ciuperci, este o problema fungica, trebuie sa stropiti din cand in cand cu piatra vanata/zeama bordeleza, de asemena trebuie sa defoliati planta pe cum se coc rosiile, am aceasta informatie pe canal, am un video despre cum se face defolierea. Aveti grija si cand udati sa nu stropiti frunzele, udati la radacina.
Mana apare din cauza persistenței umidității la nivelul frunzelor în timp ce temperatura ambientală este ridicată. Exemple: afară: ploaie cu soare; în solar: aerisire necorespunzătoare(se formează condens pe folie și cade pe plante.
Buna, ce doza de calciu dati la rosii?
sau cropmax, ingrasamant foliar, 100% organic. Contine Ca plus alte elemente importante pt dezvoltarea si sustinerea plantelor
Cropmaxul , se mai aplica daca sunt inflorite ?? Multumesc !!
@@ioneliad0bre395 cei specializati spun ca nu. Eu am facut greseala sa o fac. Se da 3 tratamente per sezon pana in inflorire, ajuta la dezvoltarea plantei. Fiind un ingrasamant natural imi asum greseala...
Salut. Am găsit în solar o roșie(verde) căzută. La codiță în interior am găsit un vierme. Ce poate fi?
S-ar putea sa fie vorba de omida fructificatiilor, aceasta afecteaza culturile de rosii, trebuie sa folositi un insecticid specific pentru omizi, cautati la fitofarmacie.
Super!👍
multumim
Cu placere!
Salutare, dacă dizolv calciu furajer pot uda câte o cană la rădăcini.
Da, dar aveti grija la dozare.
@@gradinapentrutoti1987 și care este doza? Mulțumesc
Eu am strîns cojile de ouă din martie începînd.Le am.uscat f bine si le am.maruntit intr o punga (sac) după care le am pus în acel aparat de bucătărie numit tocator obținînd o pulbere nu foarte fină.Am pus apoi împrejurul fiecărei plante (roșie) pe pămînt.Apoi udînd plantele regulat la 2 zile cu 5 l de apa aproximativ , calciul s a incorporat în pămînt.Deci nu am asteptat sa apara probleme de genul lipsei de calciu.Va recomand sa procedat asa.
O Săptămână Binecuvântată Îți doresc !
Multumesc deasemenea!
@@gradinapentrutoti1987 👍🇷🇴🍀
La noi a plouat foarte mult eu de cînd am plantat am udat 1 dată la roșii nu le merge bine pînă și florile se inegresc ,ceapă se usucă 😔
DA ,DA!AM ACEASTA PROBLEMA .
Am și eu 400 de fire de roșii.
De mulți ani cultiv roșii. Dar când apare putregaiul la ele, cu nimic nu le mai salvezi. Doar preventiv dacă se acționează cu ceva.
Rețeta corecta este de 1 l coji de oua cu 2 l oțet ,se lasă 24 ore la macerat se strecoară bine și se uda plantele cu 1 l de soluție obtinuta la 10 l de apa o data la 10/14 zile depinde cât de gravă este carenta Menționez ca trebuie udat bine înainte plantele
Cojile de oua măcinate și aruncate prin gradina nu vor elibera niciodată calciul din ele ,durează și 10 ani pana se descompune o coaja
Nu am mai incercat aceasta reteta. Dvs. ati incercat? care au fost rezultatele?
@@gradinapentrutoti1987 rezultatul este foarte bun doar așa se poate scoate calciul din coaja ,coaja măcinată de ou și pusă lângă planta așa va rămâne
1 l de coji de oua sau 1 kg?
@@ninachireceanu1744 Pé cana gradată de apa va uitați la litri nu la kg ,deci dmv puneți un litru de coji de oua mărunțite la mașina sau cu mâna
v-a complicati cu cojile de ou calciu lactic de la farmacie merge bine dizolvat in apa e facut sa fie solubil in apa
îți ia o oră să scoți două cuvinte
👍
Trebuie inlaturate roșiile afectate?
Si pe mine ma interesează
De ce se întâmplă ? Da , se întâmplă din cauza lipsei de calciu . Dar nu pentrucă solul nu ar avea calciu , ci din contră solul are prea mult calciu solul fiind bazic , calciul este imobilizat în sol și pentru al mobiliza , trebuie schimbat ușor , ph--ul solului , adăugând un acid , cum ar fi sarea de lămâie 🍋 care este un acid tricarboxilic . Dar nu adăugăm precum un îngrășământ .
Este suficient să adăugăm o lingură la 10 l apă și cu aceasta să udăm la rădăcină plantele noastre . Nu numai calciul se va mobiliza , ci și elementul fosfor , care de asemenea se consideră că lipsește dar de fapt este imobilizat în sol .
Multumesc pentru acest comentariu!
Eu acum am aceasta problema la etajul 3.Ce trebuie sa fac? Multumesc.
Udati rosiile destul de des? Ati pus un supliment de calciu?
Da avem
Se poate aduce pământ argilos , adică huma gri
Bonjour et merci pour votre vidéo. Que pensez vous d'epandre des coquilles d'huîtres au pied des tomatiers ? J'en ai acheté un sac pour renforcer les coquilles d'oeufs de mes poules et elles ne le mangent pas !
As vrea sa ți trimit o poza cu roșiile mele sa mi spui ce problemă au...
trimiteti va rog pe pagina de facebook : web.facebook.com/profile.php?id=100075767209512
👍👍👍👍👍
👍🙏
Care este problema când roșiile sunt f tari și lemnoase?Multumesc
Cum să aibă pământul lipsa de calciu când însăși pământul e format din calciu/fer/magneziu(O2 , Si , Al, Ca, Mg, K, Na, Fe) 😂 piatra/roca= Roca este compusă în special din mineralele calcit și aragonit ambele având formula chimică CaCO3 (carbonat de calciu).Deci dacă o piatra e formată din calciu și minerale,păi atunci pământul care e format din pietriș și resturi care alcătuiesc pământul,cum să aibă pământul lipsa de calciu când el însuși e calciu și mineral?!🤔Până prin anii 1995 nu am auzit și nu am văzut roșile cu astfel de boli..nu existau nici un fel de boli ,pur și simpli puneam plantele le legam si le udam ,dar nu a existat astfel de boală,cică lipsa de calciu..nici măcar nu aveam solar si rezultau niște roșii adevărate..acum dacă le pui in grădina normal ,ba lipsa de nu știu ce,ba boli,ori ploi acide ce ard frunzele etc..înainte nu exita așa ceva,deci aici e mână umană pentru distrugerea pământului intenționat..sataniștii ce au bani și dețin controlul planetei își bat joc atât de noi cât și de pământ aruncând in aer fel și fel de substanțe chimice ca sa ne distrugă atât pe noi cât și planeta .
Bolile la legume vin in mranita in care creste rasadul ,in rasadurile de import, in seminte. Nimeni nu verifica comerciantii sa le testeze marfa daca introduc boli in tara si uite asa imbolnavim solul, se pierde un sezon agricol, munca si bani. in urma cu 50 de ani nu erau boli la tomate, bunicii mei strangeau semintele de la un an la altul si rosiile erau sanatoase si productia mare
Am și eu 11 plante de roșii în balcon, am dat pe plante, pe pământ și ghivece, plus tot felul de îngrășăminte bio, zeamă de urzici, calciu, banane, tot felul de legume fermentate, mau costat în jur de 75-80 €, doar ca să miros și eu frunzele. Fiind pensionară, să mă bucur și eu de niște roșioare bio din balconul meu, dar din păcate ori le cad florile, ori fac buba neagră. 😂😂 dacă eram în România, aș fi avut în gradina mea plin de roșii. În tinerețe, am lucrat și eu în serele din comună, dar la 70 de ani mai știu eu ce să le mai fac, poate sirop sau dulceață, sau poate murate ? 🤣😂😂😂🤔🤔😜😜
👏👏👏
Spui să le uzi o dată la 3 zile! Cînd afară sunt30 de grade,moare planta pe fiecare zi atît cît trebuie,si nu are nimic,că dacă plouă 4-5 zile nu merg să le țin umbrela mă refer la cele care sunt in grădină.
Dupa cum am zis si in video, sunt atatea variabile care pot influenta frecventa cu care udam…eu dadeam doar un exemplu si subliniam importanta crearii unei rutini de udare benefica pentru plante.
Rosiile nu se uda asa des precum ardeii sau vinetele.
Udare prin picătură pare mai eficientă. Este ok și udarea pe rigole.....dar uneori dai prea mult sau la unele nu ajunge apa cum trebuie.Spor la munca.
din ce cauza nu prea au rod ? sunt 3,4 rosii pe cuib
va referiti la plantele pe care le-ati vazut in filmare?sau aveti dvs. aceasta problema la plantele dvs.?
@@gradinapentrutoti1987 am eu problema, pe unele nu e rod deloc
Aceias problema am si eu
salut!!
din ce material sunt aracii la rosii?
din metal imbracat in plastic alb.
bună ziua! eu am alta problema la roșii pe partea de deasupra fructul a început sa se strice știi cumva din ce cauza? și cum sa le salvez
nu aveti cumva o poza? m-ar ajuta sa vad despre ce este vorba.
@@gradinapentrutoti1987 unde pot sa va trimit? Aveți whatsapp?
@@petricamolnar1098 puteti va rog sa puneti pozele pe facebook? mai jos link
facebook.com/profile.php?id=100075767209512
A apărut mana și folosiți cabriotop și Cropmax.
Vezi daca ai insecte de alea vezi cafenii si foarte puturos ei distrug fructe multe eu ai ucid
Bună ziua ! Pot vb cu dvs la telefon ? Am nevoie de ajutor. Mulțumesc!
Calciu nu este metal, este o substanță minerală. Pentru calciu dizolvați cenușă de lemn în apă și udațile. Cenușa de lemn conține și potasiu care este benefic pentru zarzavaturi.
este metal..
Buna ce doza de cenusa o diluoati cu apa va rog?
Cum sa scap de furnici ? Furnicile îmi fac afișe și nu mai scap de ele
Ma scuzați Afide
@@domnitazaharie3093 Am un video pe canal despre acest subiect, puteti sa-l vizionati.
Da cu calciu e solutia a lapte Sau coji de oua eu am pus ,asa este
Plasa de umbrire si stropire cu ingrasamant foliar. Deja dupa prima stropire se vad efectele. Cauza este stresul din cauza caldurii excesive..
Mă bucur mult că sunteți ff informat
Mulțumesc pt sfaturi , parerea mea e ca prea lungesti explicatiile, fii mai scurt si la obiect, asta cauta multi urmaritori.
Aoleu
E grav
Eu am si la ardei asa
da tot lipsa de calciu..tot aceleasi solutii.
Deci lapte pe frunze,mai bine in pamint❤👍
Puneți în lapte și o lingură de zahăr .1litru lapte +9lapa și o ling zahar.si stropiți .o data la șapte zile
Prin anii 2000 adunam cu bunicii de la gradina coșuri de roșii de pe o suprafață de 30m pătrați și nu se dădea cu absolut de nimic nici pe frunze nici pe sol, acum azi toți "gradinarii" vin cu "n" sugestii care nu au nici un efect uau, sa dus la vale cu grădinăritul de când toată populația globului are acum acces la net...
Am o problemă la roși .A rodit și a început să pălească unele din ele. Cred că le mănincă rădăcina..vreo rădașcă sau altceva .Ce să fac?
?
Dati-mi mai multe detalii, rosiile palesc sau planta? daca e vorba de rosii se poate sa fie arsura solara - ua-cam.com/video/MVkOyPTLR80/v-deo.html vedeti acest video va rog.
folositi dolomita la saci de 10 kg si se fertilizeaza o data pe an sau la pomii fructiferi o data la 3 ani