מבחינה הנדסית המבנה הזה מרשים מאוד אבל פרקטית לא היה שווה להשלים אותו, בהשוואה לפרויקטים תרמו סולארים (CSP) הפרויקט הזה נמצא בקצה היקר של הסקאלה ועומד על 93 אגורות לקווט"ש פרויקטים אחרים המבוססים על אותה טכנולוגיה יכולים להגיע ל36 אגורות לקווט"ש הממוצע עומד על 63 אגורות לקווט"ש, בכל מקרה עדיף היום להשקיע הכל בפאנלים סולארים עם יכולת אגירת אנרגיה על מנת להשתמש בה מאוחר יותר וגם בכדי לאזן את רשת החשמל אשר תהפוך לפחות יציבה בעקבות השינויים הללו, היום עם מחיר נמוך שיכול להגיע ל10 אגורות לקווט"ש אין טעם להשקיע בטכנולוגיות מזהמות אחרות כמו גז שהופכות במהרה ללא תחרותיות. העתיד הוא במיקרו גריד שהיא רשת מבוזרת בה כל אחד מייצר אנרגיה מקומית וככה נוצרת רשת חשמל מקומית ללא תלות בגורם חיצוני כמו חברת חשמל, המערכת מורכבת מפאנלים סולארים על כל מבנה ואמצעי אגירת אנרגיה לדוגמה באוסטרליה בונים רשת כזו עם נפח ראשוני של 50,000 בתים ובה המדינה מסבסדת אחוז נכבד מהפאנלים הסולארים והסוללות. המון חברות עובדות היום על טכנולוגיות שיהיה אפשר לשנות את צורת הפאנל ואף להפוכו ליעיל יותר, לדוגמה טסלה בשלבים אחרונים של פיתוח אריח סולארי שנראה כמו אריח רגיל, ישנם גם ציפויים שונים שייושמו על משטחים כמו חלונות שיפיקו חשמל ובו זמנית יתנו רק לחלק מהאור להיכנס והרבה יותר מזה בעתיד. העתיד בהחלט נראה טוב אבל דרושה השקעה רבה בכדי לשנות את כל התעשייה הזו הנשלטת על ידי החברות העשירות ביותר בעולם ותהיו בטוחים שהן לא מוותרות על כל הכסף הזה בקלות ועושות כל מה שביכולתן על מנת להאט את המעבר לאנרגיה מתחדשת.
כשאתה אומר "אמצעי אגירת אנרגיה" אני מאמין שאתה מתכוון למצברים. ומצברים הם עניין יקר שגם יש לו בלאי בסופו של דבר. דבר שני, כבר היום יש לך מערכות סולאריות על גגות הבניינים, רק שהם משמשות לחימום מים, ולא לחשמל. ןגם זה רק לבניינים עד 8-9 קומות. מעבר לכך כבר אין מקום על שטח הגג ובדירות נאלצים לבחור בין חשמל או גז לחימום מים
יפה כתבת! כדאי לדעת שניתן לצמצם עוד את המערכת בכך שנתאים את מרבית (אם לא כל) מכשירי החשמל לעבודה בזרם ישר, ובכך היעילות תהיה גבוהה מאוד. הפקת זרם חילופין ממקור של זרם ישר אינה כדאית, אם ניתן לעשות שימוש בזרם ישר. ניתן גם לצמצם משמעותית את עלויות החשמל לצרכן הביתי, באמצעות תכנון ויישום מערכות חשמליות שמטבעם אינם בזבני אנרגיה, לדוגמה, בתחום המיזוג של הבית.
זה יפתור את משבר האקלים, זה חשוב מכל דבר אחר, אנשים עם בתים פרטיים צריכים להתחיל לשים את זה על הגגות שלהם, חוץ מזה שזה תורם לסביבה שלא תהיה כאן עוד 12 שנים, הם גם יצאו עם רווח מהסיפור הזה
אני לא מהנדס, אבל אני יודע דבר אחד בהנדסה: אין שיטה שאין בה הפסדים. אין טכנולוגיה שאין בה יתרונות וחסרונות. ככה זה עובד. בהנדסה אתה תמיד יכול לתכנן משהו כזה שיהיה לו יתרון יחסי אחד או כמה, אבל תמיד יהיה לך הפסדים ממקום אחר.
@@tamirtamir5170 חמוד אתה. בגלל זה כתבתי שאני לא מהנדס, ולכן אני לא יודע להסביר לך בפירוט מהם החסרונות של מערכות לייצור חשמל כאלה. אבל בגדול אתה צודק. כל תחנה כוח שמתבססת על ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת, כלומר, רוח, שמש, מים, עדיפה על תחנת כוח ישנה שמפיקה חשמל באמצעות שרפת פחם. שהוא דלק שתוצר הפליטה שלו מזהם את האוויר ופוגע בסביבה שלנו.
@@tamirtamir5170 חסרונות: מייצרות מעט מאוד חשמל. זאת חוות השמש הגדולה בעולם והיא מייצרת רק 300 מגה וואט, בשנה טובה הצריכה של ישראל היא 18,000 מגה וואט (וזה רק גדל). הן תופסות שטח רב. זו מהסרטון תופסת שטח של 10 קילומטרים, אם אתה רוצה שכל ייצור החשמל בישראל יהיה מאנרגיה סולארית אתה תצטרך להקריב שטח נכבד מהמדינה בשביל זה, וזה לא שאנחנו רוסיה או קנדה שיש לנו שטח אינסופי, אנחנו גם בלי הדברים האלה בבעיה חמורה מהבחינה הזו. היא לא מתאימה לכל מקום. חוות שמש צריכה מקום עם קרינה חזקה, הרבה ימי שמש ומעט אבק, אולי בישראל זה יכול לעבוד אבל לא בכל העולם. היא לא עובדת בלילה. כשאין שמש אין אנרגיה סולארית, לכן יצטרכו לייצר חשמל בשעות הלילה, ייצור שיבוא בדרכים המסורתיות. מה שזה אומר שגם אם יצליחו להתגבר על כל החסרונות שהצגתי זה עדיין לא יהיה מושלם ב100%.
@@TOPNEWS-BEST-OF-UA-cam נשמע לי כחישוב לא נכון. אף אחד לא מתחיל פרוייקט כזה במחשבים שעוד 30 שנה אתחיל לעשות כסף. בבתים פרטים לדוגמא החזר ההשקעה לוקח כ10 שנים. פחות היום עם כל מיני החזרים והטבות מהממשלה, בפעם האחרונה שבדקתי זה היה כ7 שנים לאנשים פרטים אני משער שלעסק זה יהיה סביב אותו הנתון
@@oshri282 ירידת מחירי הקולטים הסולאריים ה רגילים PV ב 90 אחוז , בבת אחת הפכו את הטכנולוגיה הזו וגם את הטכנולוגיה התרמית של "לוז" לשעבר ללא אטרקטיבית. הציבור משלם הרבה לכל קילווט חשמל שמופק פה. היה אפשר למנוע את הפרויקט הזה אבל שיקולי יוקרה טפשיים מנעו את זה.
אם הבנתי נכון את שנאמר בכתבה - אינני מבין מדוע עיקרון הפעולה של המתקן נחשב ל"ירוק", הרי הוא מכלה מים (ליצירת הקיטור) על מנת לפעול? וכן, כמות האנרגיה המושקעת בכל המערכת (בגלל הסרבול שלה), לעומת התפוקה - גם היא לא נראית כה מרשימה (ביחס לטכנולוגיות האחרות הזמינות כבר כיום)?! כנראה שכאן מעורב רצון לבצע מחקרים וניסויים נוספים, ולכן מובן גם מדוע חברות זרות משתתפות במימון ההשקעה הרבה. התועלת היחידה - מעבר לתועלת הברורה שבביצוע מחקרים באמצעות המתקן - היא ככל הנראה היכולת שלו לייצר זרם חילופין באמצעות הטורבינה, שניתן לשלוט במהירות הסיבוב שלה ולייצר תדר בצורת גל סינוס טהור, בצורה נקייה וטבעית, מבלי ל"זייף" אותו באמצעות ממירים ממוחשבים למיניהם. מעניין לדעת.
@@jackcohen4931 כן, אבל זה פסולת קטלנית. רדיואקטיבית בטירוף. עוד אין פתרון בעולם מה עושים עם הבעיה הזאת חוץ מאשר לטמון אותה במיכלי עופרת באיזה חור בעולם. וגם אז, תמיד יש איזה סיכוי לדליפה שתייצר קטסטרופה.
Regrades the Solar thermal project in Ashalem Israel' why the partners of this project decided to make a thermal system that can provide about 250Mw using more than 50 thousand mirrors instead of using solar panels energy that may be cost less and provide more energy ?
ממש גאווה תחנת הכוח הזו לא מספקת מספיק חשמל יחסית לגדלה. ומה הבעיה הייתה לקבל אץ ההמצאה של הישראלי הזה ששיפר תאים סולריים כדי שייצרו פי עשרים יותר חשמל? הכל עניין של אגו ומשחקי כח. והנה התוצאה. שדה מראות ענקי שלא נותן עבודה. אגב לא סיפרו לכם על הציפורים שמתות שם בכמויות...
בהחלט. 10 קילומטר בשביל 300 מגהוואט... תחנת כוח גרעינית סטנדרטית שבונים עכשיו ברוב העולם מייצרות בערך 1000 מגהוואט לכור יחיד, רוב התחנות כוללות לפחות 2 כורים.
להאכיל את הדיכאון במשמעות אנחנו חיים בזמנים מיוחדים. אם בעבר אנשים היו מחוברים יותר לאדמה, היום הכול מלאכותי. אנחנו נולדים בין כותלי בית היולדות, עוברים לחיות בין קירות הדירות, אחר כך בין קירות בית הספר ואז לרוב כלואים בין קירות מקום העבודה. המעבר מהחוץ לפנים שינה את הגישה שלנו לחיים. השינוי הזה משפיע גם על מצב הרוח שלנו. מרכז המחקר של אוקספורד פרסם לאחרונה דו"ח המראה כי במדינות רבות "אנשים מאובחנים עם דיכאון בגיל מוקדם יותר מאשר בעבר". למשל, בשנת 1996 בדנמרק השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היה בסביבות גיל חמישים. עשרים שנה מאוחר יותר, השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היו בני עשרים וארבע. כדי למנוע דיכאון בדורנו עלינו להשקיע בגישה נכונה ומותאמת, מכיוון שאנשים אינם מותאמים יותר לחיים הטבעיים. ההשקעה אינה כלכלית, אלא עלינו לבנות מעטפת שתשמש כמתווך בין הדור החדש למציאות שבה הוא חי. המעטפת הזו צריכה להכין אותם לחיים בכל רמה - אישית, חברתית וסביבתית. הצעירים צריכים ללמוד כיצד להתקשר ולהתחבר אחד עם השני ועם הטבע. אחרת, הם ידעכו, כפי שכבר קורה להם. אם בעבר אנשים היו שוהים בחוץ יותר ממה שהם היום, וחלק גדול מחייהם כלל התקשרות עם אנשים אחרים, היום אנחנו עושים הכול באינטרנט, והסביבה בחוץ פחות מעניינת אותנו. ההתקדמות הטכנולוגית של העשורים האחרונים עטפה אותנו בגאדג'טים וניתקה אותנו מאנשים. אפילו האוכל הפך תעשייתי ומחומם במיקרוגל. אנחנו לא צריכים להתנער מהטכנולוגיה, אלא לאזן את החיים. איך? ליצור קשרים אנושיים בונים, חיוביים ותומכים. כשאנשים יגלו שהקשרים עם אחרים מספקים אותם בדרכים שהטכנולוגיה לא יכולה, הם יקפידו לטפח אותם. הבעיה היא שאנשים מרגישים שהקשרים עם אחרים הם תחרותיים - כל אחד מנסה להערים על האחרים ולהתנשא עליהם - והם מראש מתעייפים ופונים באופן טבעי לסביבה הדיגיטלית, שהיא פחות תחרותית ופוגענית. אבל אם לאנשים היו חוויות חיוביות כתוצאה מיחסים עם אחרים והם היו חשים סיפוק ואושר, אז לא הייתה להם סיבה לסגת לסביבה וירטואלית. הם היו מוצאים משמעות בחיים - מה שאף טכנולוגיה לא יכולה להעניק להם. הנתינה ההדדית נותנת תכלית לכל מה שאנו עושים. כשאנחנו עושים משהו בשביל אדם אחר, זה נשאר. המעשה מקבל חיים משלו, משמעות חדשה, והוא משפיע על חיינו ועל חיי אחרים בדרכים שאיננו יכולים לחזות. כשאנחנו עושים משהו באינטרנט, עם עצמנו, המעשה שלנו הולך לאיבוד בענן הדיגיטלי ומותיר אותנו בתחושת ריקנות חסרת משמעות. לכן כדי לרפא את הדיכאון צריך למצוא דרכים לעודד אנשים לצאת, לתקשר ולהתחבר לאנשים אחרים. זה יוסיף להם שמחה, סיפוק ומשמעות, ומשמעות בחיים יכולה למנוע דיכאון.
@@kivsa85 כן אב זה הפסדים מטורפים. ולא רק זה. בגלל שזה לא מייצר חשמל בלילה חיברו לזה צינור גז מאשקלון מה שהופך את שעלול להפוף את המקום הזה לאסטרגי . לאסטרגי
בתקציב של הבחירות החוזרות היה אפשר להקים עוד תחנה כזאת💵💵🏭, בכללי המדינה צריכה להשקיע יותר בתחנות כאלה ועם היו עושים את זה כבר מזמן היינו יכולים להיות כמו גרמניה בתחום יצור חשמל ⚡ באמצעות אנרגיות מתחדשות או אפילו יותר, הבעיה שטייקונים ותאגידים🤑🤑🤑💪 גדלוים שולטים ביד קשה בתחום ובאמצעות לחצים, שוחד ולוביסטים בכנסת הם לא יתנו לזה לקרות כל עוד הם ממשכים לעשות מזה מילארדים 💰😈💰 על חשבון הציבור כמובן.
הם כבר חוגגים בבסיס שיבטה שבדיוק ליד. היינו מבריחים אותם בכמויות מהאזור וכל פעם היו חוזרים. אבל לא נראה לי שיצליחו להעמיס בקלות את המראות על הטרקטורונים שלהם. ואם מצליחים להביא משאית ולגנוב את המראות בלי שום בעייה אז צריך להחליף את השומר במהירות.
יגאל, בדיוק לפני שבוע הייתה כתבה על זה שהם פורצים אל תוך יישובים עם אבטחה, דורסים את הגדר של הישוב עם סמי טריילרים עם מנופים ופשוט מעמיסים רכבים שלמים על המשאיות ובורחים. חלק מהישובים נאלצו לחפור תעלות נ"ט כדי למנוע מהמשאיות לעשות את זה.
@roi c תאמין לי שאני בעניינים ולא סתם קפצתי.. אתה מוזמן לבדוק מה עלות יצור מתרמו סולארי לעומת פוטוולטאי. פשוט היה מכרז והם קיבלו תעריף שהספיק בשביל להרוויח מיזה אבל נחש מה? התעריף גבוה מהתעריף של המכרז הפוטוולטאי..
כן אז כמה מראות כאלה יש כי עם אתה אומר ש40 כאלה ייצור חשמל לכול הבתים בישראל תחשוב גם אל בתי עסק בתי חולים שדות תעופה וכול מה שצורך חשמל שזה כמעט כול דבר בעולם חוץ מהאויר
@@kivsa85 פי כמה אתה מוכן לשלם? כי כיום זה הרבה יותר מכמה שקלונים.. כיום זה גם לא יכול להיות חלק משמעותי מצריכת החשמל, כי הוא לא מספיק אמין (עננים, לילה..)
נראלי לא הגיוני 3 מיליון מטרים מרובעים 1 ק"מ = 1000 מטר 10 ק"מ = 10000 מטר 100 ק"מ = 100000 מטר 1000 ק"מ = 1000000 מטר מה שאומר שמדובר ב3000 ק"מ בערך 6 פעמים מדינת ישראל
מדהים אותי איך מצד אחת יש כתבות שמראות עד כמה מדינת ישראל מתפתחת ומדהימה, ומצד שני כתבות שמראות עד כמה המדינה עמוק בזבל
@Chlorox Bleach
לך תשתה אקונומיקה+נפט
אדמון שלמה אברהם למה אתה מדבר לא יפה
@@goodwarspear8566 זה השם שלו
Ba2sik אני יודע
@@goodwarspear8566 אחשלי הגאון
וואו איזה כיף להיתקל הסרטון הזה!
יוזמה מבורכת
זה פשוט מדהים ומרגש כל כך , איזה כיף לשמוע !!!
אל תקרא לזה להשפריץ
למה לא לקרוא לזה לשקף
זה הפועל האמיתי , המראה משקפת את השמש לכיוון המגדל.
באתי לכתוב את זה חחח
@@temesgenwondem3775 Great minds think alike
מבחינה הנדסית המבנה הזה מרשים מאוד אבל פרקטית לא היה שווה להשלים אותו, בהשוואה לפרויקטים תרמו סולארים (CSP) הפרויקט הזה נמצא בקצה היקר של הסקאלה ועומד על 93 אגורות לקווט"ש פרויקטים אחרים המבוססים על אותה טכנולוגיה יכולים להגיע ל36 אגורות לקווט"ש הממוצע עומד על 63 אגורות לקווט"ש, בכל מקרה עדיף היום להשקיע הכל בפאנלים סולארים עם יכולת אגירת אנרגיה על מנת להשתמש בה מאוחר יותר וגם בכדי לאזן את רשת החשמל אשר תהפוך לפחות יציבה בעקבות השינויים הללו, היום עם מחיר נמוך שיכול להגיע ל10 אגורות לקווט"ש אין טעם להשקיע בטכנולוגיות מזהמות אחרות כמו גז שהופכות במהרה ללא תחרותיות.
העתיד הוא במיקרו גריד שהיא רשת מבוזרת בה כל אחד מייצר אנרגיה מקומית וככה נוצרת רשת חשמל מקומית ללא תלות בגורם חיצוני כמו חברת חשמל, המערכת מורכבת מפאנלים סולארים על כל מבנה ואמצעי אגירת אנרגיה לדוגמה באוסטרליה בונים רשת כזו עם נפח ראשוני של 50,000 בתים ובה המדינה מסבסדת אחוז נכבד מהפאנלים הסולארים והסוללות.
המון חברות עובדות היום על טכנולוגיות שיהיה אפשר לשנות את צורת הפאנל ואף להפוכו ליעיל יותר, לדוגמה טסלה בשלבים אחרונים של פיתוח אריח סולארי שנראה כמו אריח רגיל, ישנם גם ציפויים שונים שייושמו על משטחים כמו חלונות שיפיקו חשמל ובו זמנית יתנו רק לחלק מהאור להיכנס והרבה יותר מזה בעתיד.
העתיד בהחלט נראה טוב אבל דרושה השקעה רבה בכדי לשנות את כל התעשייה הזו הנשלטת על ידי החברות העשירות ביותר בעולם ותהיו בטוחים שהן לא מוותרות על כל הכסף הזה בקלות ועושות כל מה שביכולתן על מנת להאט את המעבר לאנרגיה מתחדשת.
כשאתה אומר "אמצעי אגירת אנרגיה" אני מאמין שאתה מתכוון למצברים. ומצברים הם עניין יקר שגם יש לו בלאי בסופו של דבר. דבר שני, כבר היום יש לך מערכות סולאריות על גגות הבניינים, רק שהם משמשות לחימום מים, ולא לחשמל. ןגם זה רק לבניינים עד 8-9 קומות. מעבר לכך כבר אין מקום על שטח הגג ובדירות נאלצים לבחור בין חשמל או גז לחימום מים
יפה כתבת!
כדאי לדעת שניתן לצמצם עוד את המערכת בכך שנתאים את מרבית (אם לא כל) מכשירי החשמל לעבודה בזרם ישר, ובכך היעילות תהיה גבוהה מאוד.
הפקת זרם חילופין ממקור של זרם ישר אינה כדאית, אם ניתן לעשות שימוש בזרם ישר.
ניתן גם לצמצם משמעותית את עלויות החשמל לצרכן הביתי, באמצעות תכנון ויישום מערכות חשמליות שמטבעם אינם בזבני אנרגיה, לדוגמה, בתחום המיזוג של הבית.
צריך מלא כאלה
בסה"כ מאה 💯 😅
@@bobelperritotraducciondehe7570 חחחח צריך יותר
@@עמנואלנחמו
אני אומר מאה כי הכתב אמר שזה בערך כאחוז אחד מתצרוכת החשמל במדינה.. הלוואי ישקיעו בפרויקט הזה מספיק בכדאי שהחשמל בארץ יהיה ירוק 💯 אחוז
וכשאני במקרה ראיתי את זה חשבתי שזה העין של סארומן.
חחחחח הרגת אותי
העין של סאורון לא סארומן :)
סאורון!!
רק גובלין לא מבדיל בין סאורוח לסרומאן
@@ליאורבניו מניח שאתה צודק
מעניין לדעת כמה תחזוקה צריך כדי לנקות את האבק המדברי של 50 אלף מראות...
מהכישלונות היותר גדולים שעשו בישראל,
שכחו שיש מחיר שצריך לשלם לפני שנהפכים לחלוצים.
וואו! נראה מדהים!
הקימו את התחנה הזאת נטו לפוזה, עדיף להקים תחנה פוטו וולטאית רגילה עם צפיפות אנרגיה הרבה יותר גבוה (ייצור חשמל ליחידת שטח)
זה יכול להפעיל מנוע חשמלי?
מעניין איפה הולך כל החשמל מתחנת הכח הזאת.
כל הכבוד! עבודה מצויינת
צריך ככה בכל הארץ
הבעיה זה שזה מאוד יקר
אם זה סתם מחיר של בניין כמו בתל אביב אז ברור, אך צער לבאס מחירים יקרים לאיכות דברים. כמו כיפת ברזל .
זה יפתור את משבר האקלים, זה חשוב מכל דבר אחר, אנשים עם בתים פרטיים צריכים להתחיל לשים את זה על הגגות שלהם, חוץ מזה שזה תורם לסביבה שלא תהיה כאן עוד 12 שנים, הם גם יצאו עם רווח מהסיפור הזה
@@itaymondschein2196 שטחים מתים אין בעיה, הבעיה שזה נראה כמו גידול באמצע המדבר ..
זה פיתרון טוב לבעית היונים המחרבנות
צריכים עוד כמה כאלה חייבים
לקחתי חלק בהקמה 😎💪🏻
איך מגיעים לעבודות כאלו? תודה
@@eyal4463 עובדים חזק ולא מחפשים איך להפוך למנהל ולשבת יותר במשרד
מדהים מאיזה מרחק רואים את זה
אני לא מהנדס, אבל אני יודע דבר אחד בהנדסה: אין שיטה שאין בה הפסדים. אין טכנולוגיה שאין בה יתרונות וחסרונות. ככה זה עובד. בהנדסה אתה תמיד יכול לתכנן משהו כזה שיהיה לו יתרון יחסי אחד או כמה, אבל תמיד יהיה לך הפסדים ממקום אחר.
אתה יכול להסביר אילו חסרונות יש למערכת כזאת?
אני לא מבין בזה יותר מידי אבל זה נראה לי עדיף על תחנות כוח ישנות
@@tamirtamir5170 חמוד אתה. בגלל זה כתבתי שאני לא מהנדס, ולכן אני לא יודע להסביר לך בפירוט מהם החסרונות של מערכות לייצור חשמל כאלה. אבל בגדול אתה צודק. כל תחנה כוח שמתבססת על ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת, כלומר, רוח, שמש, מים, עדיפה על תחנת כוח ישנה שמפיקה חשמל באמצעות שרפת פחם. שהוא דלק שתוצר הפליטה שלו מזהם את האוויר ופוגע בסביבה שלנו.
@@tamirtamir5170
חסרונות:
מייצרות מעט מאוד חשמל. זאת חוות השמש הגדולה בעולם והיא מייצרת רק 300 מגה וואט, בשנה טובה הצריכה של ישראל היא 18,000 מגה וואט (וזה רק גדל).
הן תופסות שטח רב. זו מהסרטון תופסת שטח של 10 קילומטרים, אם אתה רוצה שכל ייצור החשמל בישראל יהיה מאנרגיה סולארית אתה תצטרך להקריב שטח נכבד מהמדינה בשביל זה, וזה לא שאנחנו רוסיה או קנדה שיש לנו שטח אינסופי, אנחנו גם בלי הדברים האלה בבעיה חמורה מהבחינה הזו.
היא לא מתאימה לכל מקום. חוות שמש צריכה מקום עם קרינה חזקה, הרבה ימי שמש ומעט אבק, אולי בישראל זה יכול לעבוד אבל לא בכל העולם.
היא לא עובדת בלילה. כשאין שמש אין אנרגיה סולארית, לכן יצטרכו לייצר חשמל בשעות הלילה, ייצור שיבוא בדרכים המסורתיות.
מה שזה אומר שגם אם יצליחו להתגבר על כל החסרונות שהצגתי זה עדיין לא יהיה מושלם ב100%.
מדהים!!
כמה זה 50 אלף בתים בקוט"ש?
וכמה זמן זה החזר ההשקעה של כ3 מליארד שקלים?
לפי החישוב שלי, לפחות 30 שנה
@@TOPNEWS-BEST-OF-UA-cam נשמע לי כחישוב לא נכון. אף אחד לא מתחיל פרוייקט כזה במחשבים שעוד 30 שנה אתחיל לעשות כסף.
בבתים פרטים לדוגמא החזר ההשקעה לוקח כ10 שנים. פחות היום עם כל מיני החזרים והטבות מהממשלה, בפעם האחרונה שבדקתי זה היה כ7 שנים לאנשים פרטים
אני משער שלעסק זה יהיה סביב אותו הנתון
איך מנקים את זה?
באיזור אשלים הוקמו 3 תחנות סולאריות
בשיטות שונות
אבל משום מה האתר שבכתבה הוא הכי מוכר
אולי בגלל המגדל שבראשו יש את החלק המסנוור
למה אין גילוי נאות שייצור החשמל בשיטה הזאת עולה פי 4 מייצור אותה כמות חשמל מגז טבעי???!
יעקב מור, איך בדיוק? תסביר בבקשה.
זו השקעה חד פעמית בהקמת המתקן. אנרגיית השמש היא בחינם לדעתי
@@izico1 כן היא בחינם לא משלמים כדי ששמש תזרח בשמים חחחח
אולי כי גז טבעי לא פריקינג מתחדש
@@oshri282 ירידת מחירי הקולטים הסולאריים ה רגילים PV ב 90 אחוז , בבת אחת הפכו את הטכנולוגיה הזו וגם את הטכנולוגיה התרמית של "לוז" לשעבר ללא אטרקטיבית. הציבור משלם הרבה לכל קילווט חשמל שמופק פה. היה אפשר למנוע את הפרויקט הזה אבל שיקולי יוקרה טפשיים מנעו את זה.
הלוואי עוד!!!
אם היית רואה את כמות הציפורים שזה הורג כל יום היית מגיב אחרת..
אם הבנתי נכון את שנאמר בכתבה - אינני מבין מדוע עיקרון הפעולה של המתקן נחשב ל"ירוק", הרי הוא מכלה מים (ליצירת הקיטור) על מנת לפעול?
וכן, כמות האנרגיה המושקעת בכל המערכת (בגלל הסרבול שלה), לעומת התפוקה - גם היא לא נראית כה מרשימה (ביחס לטכנולוגיות האחרות הזמינות כבר כיום)?!
כנראה שכאן מעורב רצון לבצע מחקרים וניסויים נוספים, ולכן מובן גם מדוע חברות זרות משתתפות במימון ההשקעה הרבה.
התועלת היחידה - מעבר לתועלת הברורה שבביצוע מחקרים באמצעות המתקן - היא ככל הנראה היכולת שלו לייצר זרם חילופין באמצעות הטורבינה, שניתן לשלוט במהירות הסיבוב שלה ולייצר תדר בצורת גל סינוס טהור, בצורה נקייה וטבעית, מבלי ל"זייף" אותו באמצעות ממירים ממוחשבים למיניהם.
מעניין לדעת.
הוא לא מכלה מים הוא הופך אותם לקיטור ואז אחרי שהאנרגיה עברה לסיבוב טורבינה המים מתקררים ואז מחממים אותם שוב לקיטור וכל התהליך הזה חוזר על עצמו
@@yonatanbehar3322 מעניין. תודה!
ואוו כל הכבוד😃
Sci-fi !!!
כאילו נלקח מאיזה סרט מדע בדיוני של תקופת/שנת.. 4875...
@anatoli p לא דיברתי על הטכנולוגיה עצמה , כי אם על המראה של כל הדבר הזה.
@anatoli p אפילו לפני
האנרגיה הכי ירוקה זה אטומי.
אגב אתה חשוף לפחות קרינה ליד תחנת כח אטומי מאשר ליד תחנת כח פחמי.
חח ממש לא
מלא פסולת גרעינית
Yup. Its the greenest but they have the weekest lobby.
@@nitaimatan2247 הרבה פחות פסולת מכל שאר סוגי האנרגיה.
@@jackcohen4931 כן, אבל זה פסולת קטלנית. רדיואקטיבית בטירוף. עוד אין פתרון בעולם מה עושים עם הבעיה הזאת חוץ מאשר לטמון אותה במיכלי עופרת באיזה חור בעולם. וגם אז, תמיד יש איזה סיכוי לדליפה שתייצר קטסטרופה.
כן תספר את זה לתושבי צ'רנוביל והסביבה או ליפנים מאזור פוקוסימה
את מי זה כעת משרת. מי משתמש בחשמל המיוצר היום?
איזה יופי תמשיכו
מתקן בסדר גודל כזה בבני ברק
מדהים
אין עליכם!!!
AMazing!!!
מי ישמע כולה אחוז בודד אחד!!!
איתי ש זה עדיין משהו.
בכל זאת , זה 50 אלף בתים (שאם אין את התחנה הזאת , אין להם חשמל בבית)
בינתיים נסתפק במה שיש 🙂
מספיק
הגיע הזמן שננצל את הטכנולוגיה הסולרית לייצור חשמל, גם ידידותי לסביבה וגם בעתיד לא נצתרך את חברת החשמל .
אין כמו הנסיעות לפני שמגיעים לבהדים
מדהים מדהים מדהים
זה כל כך יפה !
תדייקו במידע שאתם מספקים, הארובה בחדרה גבוהה יותר, אז לא הכי גבוה בארץ
די מדהים אבל עדיין מציק לי שבטקסס יש מספיק כוח סולרי למיליונים של בתים ולא מנצלים אותו מספיק
פלאי ישראל 👍🏻
כל הכבוד עכשיו סוף סוף יהיה חשמל בכמעט חינם :)
כן זה בדרך לאילת
שמונים תחנות כאלה ואנחנו נהיה המדינה הירוקה בעולם
יש משהו דומה במכון ויצמן כבר שנים
1:10 זה לא הראשון מסוגו חברות ישראליות בונות תחנות כאלה כבר שנים בחו"ל
בגודל כן וזה הראשון שזה ממש תחנת כוח אני חושבת
זה בארץ ומיועד לאזרחים, זה מה שחשוב
אני עברתי טירונות בשבטה והמפקדים אמרו לנו שכל החשמל של שבטה מיוצר בתחנה הזאת
ישראל בטופ 5 של המדינות המתפתחות ללא ספק .
מהסוף אולי. איך זה מצביע על התפתחות כלשהי? בגלל שזה הכי גדול?
Regrades the Solar thermal project in Ashalem Israel'
why the partners of this project decided to make a thermal system that can provide about 250Mw using more than 50 thousand mirrors instead of using solar panels energy that may be cost less and provide more energy ?
@Coldfury good assumptions. thanks for your reply .
ממש גאווה
תחנת הכוח הזו לא מספקת מספיק חשמל יחסית לגדלה. ומה הבעיה הייתה לקבל אץ ההמצאה של הישראלי הזה ששיפר תאים סולריים כדי שייצרו פי עשרים יותר חשמל? הכל עניין של אגו ומשחקי כח.
והנה התוצאה. שדה מראות ענקי שלא נותן עבודה.
אגב לא סיפרו לכם על הציפורים שמתות שם בכמויות...
החום שמוקרן רוצח אותן?
@@רפיבלולו-י1ט חום לא רוצח. הוא פשוט חום.
בהחלט.
10 קילומטר בשביל 300 מגהוואט... תחנת כוח גרעינית סטנדרטית שבונים עכשיו ברוב העולם מייצרות בערך 1000 מגהוואט לכור יחיד, רוב התחנות כוללות לפחות 2 כורים.
👏👏👏👏👏
להאכיל את הדיכאון במשמעות
אנחנו חיים בזמנים מיוחדים. אם בעבר אנשים היו מחוברים יותר לאדמה, היום הכול מלאכותי. אנחנו נולדים בין כותלי בית היולדות, עוברים לחיות בין קירות הדירות, אחר כך בין קירות בית הספר ואז לרוב כלואים בין קירות מקום העבודה. המעבר מהחוץ לפנים שינה את הגישה שלנו לחיים.
השינוי הזה משפיע גם על מצב הרוח שלנו. מרכז המחקר של אוקספורד פרסם לאחרונה דו"ח המראה כי במדינות רבות "אנשים מאובחנים עם דיכאון בגיל מוקדם יותר מאשר בעבר". למשל, בשנת 1996 בדנמרק השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היה בסביבות גיל חמישים. עשרים שנה מאוחר יותר, השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היו בני עשרים וארבע.
כדי למנוע דיכאון בדורנו עלינו להשקיע בגישה נכונה ומותאמת, מכיוון שאנשים אינם מותאמים יותר לחיים הטבעיים. ההשקעה אינה כלכלית, אלא עלינו לבנות מעטפת שתשמש כמתווך בין הדור החדש למציאות שבה הוא חי. המעטפת הזו צריכה להכין אותם לחיים בכל רמה - אישית, חברתית וסביבתית. הצעירים צריכים ללמוד כיצד להתקשר ולהתחבר אחד עם השני ועם הטבע. אחרת, הם ידעכו, כפי שכבר קורה להם.
אם בעבר אנשים היו שוהים בחוץ יותר ממה שהם היום, וחלק גדול מחייהם כלל התקשרות עם אנשים אחרים, היום אנחנו עושים הכול באינטרנט, והסביבה בחוץ פחות מעניינת אותנו. ההתקדמות הטכנולוגית של העשורים האחרונים עטפה אותנו בגאדג'טים וניתקה אותנו מאנשים. אפילו האוכל הפך תעשייתי ומחומם במיקרוגל.
אנחנו לא צריכים להתנער מהטכנולוגיה, אלא לאזן את החיים. איך? ליצור קשרים אנושיים בונים, חיוביים ותומכים. כשאנשים יגלו שהקשרים עם אחרים מספקים אותם בדרכים שהטכנולוגיה לא יכולה, הם יקפידו לטפח אותם.
הבעיה היא שאנשים מרגישים שהקשרים עם אחרים הם תחרותיים - כל אחד מנסה להערים על האחרים ולהתנשא עליהם - והם מראש מתעייפים ופונים באופן טבעי לסביבה הדיגיטלית, שהיא פחות תחרותית ופוגענית.
אבל אם לאנשים היו חוויות חיוביות כתוצאה מיחסים עם אחרים והם היו חשים סיפוק ואושר, אז לא הייתה להם סיבה לסגת לסביבה וירטואלית. הם היו מוצאים משמעות בחיים - מה שאף טכנולוגיה לא יכולה להעניק להם.
הנתינה ההדדית נותנת תכלית לכל מה שאנו עושים. כשאנחנו עושים משהו בשביל אדם אחר, זה נשאר. המעשה מקבל חיים משלו, משמעות חדשה, והוא משפיע על חיינו ועל חיי אחרים בדרכים שאיננו יכולים לחזות. כשאנחנו עושים משהו באינטרנט, עם עצמנו, המעשה שלנו הולך לאיבוד בענן הדיגיטלי ומותיר אותנו בתחושת ריקנות חסרת משמעות.
לכן כדי לרפא את הדיכאון צריך למצוא דרכים לעודד אנשים לצאת, לתקשר ולהתחבר לאנשים אחרים. זה יוסיף להם שמחה, סיפוק ומשמעות, ומשמעות בחיים יכולה למנוע דיכאון.
איפה ארובות השרב איפה...
אבל זה המון שטח לא?
😨 שלוש מיליון מטר ריבוע מעניין כמה מטר מרובע דרושים בשביל תחנת כוח רגילה
זה בסך הכול אחד מתוך שבע אלף שלוש מאות שלושים ושלוש משטח ישראל זה לא כזה הרבה
רק שככו להגיד שהדבר הזה בהפסדים מטורפים .בגלל שזה לא הולך להם
חכה זה רק התחיל
ברור שיהיו הפסדים, ככה זה
@@kivsa85 כן אב זה הפסדים מטורפים. ולא רק זה. בגלל שזה לא מייצר חשמל בלילה חיברו לזה צינור גז מאשקלון מה שהופך את שעלול להפוף את המקום הזה לאסטרגי . לאסטרגי
לאויבינו
כן זה יתחיל להרויח רק בכוד כמה שנים
יאללה שימשיכו, בנורבגיה אין הרבה שמש והם מקבלים 98% של החשמל מהטבע, אנחנו עדיין מאחורה, אבל צעד נכון אבל איטי, תמשיכו בעשייה 👍
זה לא לנו זה להם לנו החשמל רק יעלה במשך השנים בעקביות מדהימה כמו חוקי הטבע ולהם יהיה יותר כסף לחלק לעצמם
כאן 11,
התחנה התרמו סולאריץ הגדולה בעולם נמצאת במרוקו ולא בישראל .תבדקו לפני .
בתקציב של הבחירות החוזרות היה אפשר להקים עוד תחנה כזאת💵💵🏭,
בכללי המדינה צריכה להשקיע יותר בתחנות כאלה ועם היו עושים את זה כבר מזמן היינו יכולים להיות כמו גרמניה בתחום יצור חשמל ⚡ באמצעות אנרגיות מתחדשות או אפילו יותר, הבעיה שטייקונים ותאגידים🤑🤑🤑💪 גדלוים שולטים ביד קשה בתחום ובאמצעות לחצים, שוחד ולוביסטים בכנסת הם לא יתנו לזה לקרות כל עוד הם ממשכים לעשות מזה מילארדים 💰😈💰 על חשבון הציבור כמובן.
יופי
עכשיו חסר רק עוד 20 כאלו
כן ירבו ומהר!
הבדואים הולכים לחגוג על הדבר הזה, כל יום יבואו עם משאיות ויתחילו להעמיס את המראות.
הם כבר חוגגים בבסיס שיבטה שבדיוק ליד. היינו מבריחים אותם בכמויות מהאזור וכל פעם היו חוזרים. אבל לא נראה לי שיצליחו להעמיס בקלות את המראות על הטרקטורונים שלהם. ואם מצליחים להביא משאית ולגנוב את המראות בלי שום בעייה אז צריך להחליף את השומר במהירות.
יגאל, בדיוק לפני שבוע הייתה כתבה על זה שהם פורצים אל תוך יישובים עם אבטחה, דורסים את הגדר של הישוב עם סמי טריילרים עם מנופים ופשוט מעמיסים רכבים שלמים על המשאיות ובורחים. חלק מהישובים נאלצו לחפור תעלות נ"ט כדי למנוע מהמשאיות לעשות את זה.
ככה זה שראש ממשלה גנב אז כל המדינה נהיו גנבים..הכל בא מלמעלה חח
חבל מאד על הפרוייקט הזה. עלות יצור מאנרגיה סולארית פוטוולטאית הרבה יותר זולה..
@roi c תאמין לי שאני בעניינים ולא סתם קפצתי.. אתה מוזמן לבדוק מה עלות יצור מתרמו סולארי לעומת פוטוולטאי. פשוט היה מכרז והם קיבלו תעריף שהספיק בשביל להרוויח מיזה אבל נחש מה? התעריף גבוה מהתעריף של המכרז הפוטוולטאי..
רגע רגע רגע, באיזה מקום פלסטין נמצאת ברשימה?
אה, רגע רגע,,,,,, הפרויקט הזה לא הוקם על שטח כבוש?
בחישוב גס 40 כאלה מייצרים חשמל לכל הבתים במדינה,
שנתחיל?
כן
כן אז כמה מראות כאלה יש כי עם אתה אומר ש40 כאלה ייצור חשמל לכול הבתים בישראל תחשוב גם אל בתי עסק בתי חולים שדות תעופה וכול מה שצורך חשמל שזה כמעט כול דבר בעולם חוץ מהאויר
@@שיכהן-ר8ת
בכוונה אמרתי לכל הבתים במדינה ולא לכל המדינה,
ברור שיש גם את התעשייה
3 מיליארד כפול 40 = יותר מדי
אפילו לבחירות! אין תקציב אז לזה?
ומה תעשה בלילה. או בחורף שיש שבוע גשום רצוף. תחמם מים בקומקום חחחחחח
סוף סוף משהו טוב בישראל!
כל הכבוד!
המגדל הזה זה "החייזר"
אתה יודעים שזו הסיבה העיקרית שמחיר החשמל עלה לאחרונה. כן?
אין בעיה, בשביל עתיד נקי וזול יותר, אני מוכן לשים עוד כמה שיקלונים
@@kivsa85 פי כמה אתה מוכן לשלם? כי כיום זה הרבה יותר מכמה שקלונים.. כיום זה גם לא יכול להיות חלק משמעותי מצריכת החשמל, כי הוא לא מספיק אמין (עננים, לילה..)
איזה בזבוז כסף ... אחוז אחד... מה יהיה...
No molten salt? o_O
😉😊😄
אשאלים
בזבוז לדעתי, עדיף להתקין על בתים
המראות האלה הרבה יותר זולות מלוח סולרי שיכול להפיק חשמל ישירות לבית.
@@royler8848 אבל מעניין מה עושה יותר אנרגיה
ורק לאחרונה יצא דוח שיצא נגד ביזבוז הכספים העצום ביחס לתמורה
ואי ואי כמה הקבלנים עשו כסף שם חחח
נראלי לא הגיוני 3 מיליון מטרים מרובעים
1 ק"מ = 1000 מטר
10 ק"מ = 10000 מטר
100 ק"מ = 100000 מטר
1000 ק"מ = 1000000 מטר
מה שאומר שמדובר ב3000 ק"מ
בערך 6 פעמים מדינת ישראל
Knifeous שלוש מיליון מטרים מרובעים הם 3 קמ״ר ושטח ישראל הוא עשרים ושתיים אלף קמ״ר
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
מה משמעותי ב2%
זה כלום
זה בזבוז
רק אנרגיה גרעינית
למה החשמל כזה יקר אז בישראל , כזה שקר הכל פה , בישראל 20 סנט לקילו וואט שעה בהרבה מדניות 10 סנט לקילו
בחשבונית של חברת החשמל שאנו מקבלים כתוב שהמחיר הממוצע לצרכן הבייתי בעבור קילו-וואט/שעה בישראל (כולל מע"מ) הוא כ-55 אגורות.