Multumesc Ion pentru ca ti-ai impartasit cunostintele si felul in care tu intelegi lucrurile. Apreciez foarte mult cand cineva reuseste sa ma faca sa ma gandesc din alte perspective, pentru ca atunci imi dau seama defapt cat de ingusta imi este viziunea. Vreau sa il laud si gazda acestui podcast pentru ca comparativ cu Galben (care in loc sa ciuleasca urechile se gandea doar la reputatia lui pe online), Vlaicu, ai fost un intervievator foarte dragut si chill si ai lasat omul sa isi dezvolte gandurile. De asemenea big fucking like pentru atmosfera vizual placuta si minimalista din studio! Pup dulkee :**
v-am urmărit pe FB in direct în acea noapte fără somn, sa trec prin tristețe și m-a ajutat mult faptul când actualizați câti alegători au mai rămas pentru atingerea obiectivului. Am tot respectul pt D-vostra
Wow, un podcast extraordinar! Fiecare subiect a fost discutat în detaliu, explorând atât modul de gândire și viață al unor persoane, cât și al grupurilor sau popoarelor. De asemenea, s-a explicat ce stă în spatele deciziilor pe care le luăm în viața de zi cu zi și în deciziile mai importante.
mi-a plăcut enorm să-l ascult pe Ion, mulțumesc pentru răspunsuri atât de explicite și la temă. Vlaicu, mulțumesc pentru această oportunitate și organizare!
@@candutot2514 nu știu dacă îmi veți fi recunoscători, dar începeți cu Ferdinand de Saussure, Curs de lingvistică generală. Pentru mine a fost o mare revelație pe la 20 de ani.
Se observa educatia filosofica a dnului Grosu ca un fir rosu prin tot interviul. Incearca, practic sa raspunda sau macar sa adreseze intrebari care macina omul de mii de ani: Cine sunt? Care este sensul vietii? Planeta are resurse finite, etc. Este un demers laudabil, dar creaza un pic de confuzie printre ascultatori. Da, la modul ideal, Moldova nu ar trebui sa aiba nevoie sa fie in EU, dar in viata reala si practica avem nevoie de Europa ca de aer daca vrem sa ne dezvoltam. Nu vine Rusia sa investeasca aici desi noi ca tara avem experienta de a face parte dintr-o uniune, URSS de exemplu. Singuri nu putem. Este bun exemplul cu Serbia. Am fost la ei si intradevar se simte diferenta. Una peste alta, dragi colegi de tara, important este ca Referendumul a trecut, mai avem un hop. Sa nu uitam totusi si sa nu fim imaturi, sa credem ca doar Maia, singura, poate schimba lucrurile. Suna un pic plin de patos, dar tine de fiecare dintre noi sa fim parte din schimbare.
Propunerea ar fi.. mai intii sa primim fonduri ca nou dupa vom decide dorim in UE sau nu? Adica nu se vede dezvoltarea economica in ultimii 30 de ani in care la fiecare 4-8 ani in dependenta de interesele candidatului si finantarea personala (cel mai des pro Rus, exmplu Dodon, toti democratii )adiem dintr-o parte in alta. Astazi aderarea la UE trebuie intordusa in constitutie pentru ca peate 4 ani alt candidat pro Rus sa nu intoarca inapoi si siguranta tarii.. dar in rest fiecare tara isi rezolva problemele si depinde de cetateni (daca tot vorbim la diferenta dintre RO si tarile baltice)
O dilemă implică o situație în care o persoană trebuie să aleagă între două sau mai multe opțiuni, fiecare având consecințe diferite și niciuna nefiind evident mai bună sau mai ușoară. Dificultatea provine din faptul că fiecare opțiune are atât avantaje, cât și dezavantaje, ceea ce face decizia complexă. Dacă ambele variante duc la același rezultat cum a menționat d. Grosu 1:20:05, atunci nu există o adevărată dilemă, deoarece indiferent de alegere, efectul final este același. O dilemă reală presupune că opțiunile disponibile conduc la rezultate diferite, iar alegerea are un impact semnificativ asupra situației.
DILEMĂ, dileme, s. f. Raționament cu două soluții, dintre care trebuie aleasă una, deși ambele duc la aceeași concluzie. ♦ Alternativă care pune în dificultate. - Din fr. dilemme, lat. dilemma. sursa: DEX '09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni dilemă sf [At: MICU, L. 117 / V: (înv) ~limă / E: fr dilemme, lat dilema, ngr δίλημμα] 1 Raționament care propune două soluții dintre care trebuie aleasă una, deși ambele duc la aceeași concluzie. 2 Încurcătură în care se află cineva când este obligat să aleagă între două soluții cu perspective aproximativ egale. 3 Dificultate ce trebuie rezolvată pentru obținerea unui rezultat. sursa: DLRLC (1955-1957) adăugată de LauraGellner acțiuni DILEMĂ s.f. Raționament cu două premise contradictorii și contradicționale, care duc la aceeași concluzie. ♦ (Curent) Situație cu două ieșiri, ambele defavorabile; încurcătură; alternativă. [Cf. fr. dilemme, it., lat., gr. dilemma < gr. dis - doi, lemma - argument]. sursa: DN (1986) adăugată de LauraGellner acțiuni DILEMĂ s. f. raționament silogistic care pune două alternative contradictorii, dintre care trebuie aleasă una, deși amândouă duc la același rezultat. ◊ situație cu două ieșiri, ambele defavorabile; încurcătură; alternativă. (< fr. dilemme, lat., gr. dilemma) sursa: Șăineanu, ed. VI (1929) adăugată de LauraGellner acțiuni * dilémă f., pl. e (vgr. dílemma, d. dis, de doŭă orĭ, și lambáno, ĭaŭ. V. lemă). Argument, situațiune cu doŭă propozițiunĭ contrariĭ, dar cu rezultat egal. De ex.: cînd se aprinde corabia, morĭ și dacă staĭ într’însa, și dacă sarĭ sarĭ în apă saŭ săracu e nefericit că n’are banĭ, ĭar bogatu avîndu-ĭ, abuzează de traĭ bun și tot nefericit e.
Imi pare mie sau asta da impresia ca detine adevarul absolut? La fiecare intrebare are un raspuns clar si definitiv. Eu intrevad o aroganta trufasa dedesubtul modestiei afisate. Observ disonante de gandire cel putin in dezvoltarea ideilor pe partea economica.
Mi-a plăcut sa ascult asa idei argumentate, file din istorie, logică... pina cînd ati ajuns la Chirtoacă 😅 poate am un punct orb aici si nu inteleg aceste critici, majoritatea deciziilor fiind luate de Consiliul Municipal 😅 dar ok in rest am ascultat cu placere si mi-ati dat subiecte de reflexie
“Ce este România după integrarea europeană? E tot România, ciudată amorfă și ca și concept 1848” și tot dumnealui câteva minute mai devreme “ în România avem o creștere economică fantastică…”pai care-s așteptările? să primim sprijin spre o dezvoltare economică sau să vină Uniunea Europeană și să ne bage minte în cap cu dea sila ca să putem evolua? La fel și cu Brexitul: “există viața și după Brexit și trăiesc bine mersi “ ca mai apoi să aflăm ca “elita a fost împotriva brexitului” deci domnul recunoaște că cei mai slab informați au fost pro?!
Sunt încântat că algoritmul mi-a recomandat acest podcast. Majoritatea ideilor sunt expuse extrem de bine, cu niște alegorii reușite mai mereu. Totuși, unele (puține) frânturi de fraze sau idei sunt sărăcăcioase și de prost gust. Însă, per ansamblu, un podcast foarte bun pentru mine (ceea ce rar găsesc pe YT moldovenesc).
Despre Italia va gresiti…dacă îl vei întreba pe unul dintre ei cine e? O sa îți zică ca e venețian, lombard, abruzzese și apoi italian. La ei exista suficienți oameni care își pun întrebarea separării de Italia…aceeași Veneție, nu mai zic Trentino- Alto Adige, Sardinia, plus există nemulțumirea celor de la Nord față de cei de Sud. Nu văd proiectul lor de țară absolut deloc.
Cum poți spune ca Referendumul a făcut rău . Ca oamenii sant slab dezvoltați din punct de vedere moral și intelectual aici este marea problema . Societatea a crescut pe minciuna , neadevăr despre cine santem ca popor . Sistemul sovietic a ținut în întuneric poporul și acum ne trebuie îndelungă răbdare , înțelepciune și pricepere ca să esim din mocirla roșie .
Ma minunez si ma ingrozesc in acelasi timp de modul de gindire a acestui domn.Mintea lui, cum ar zice rusii " национальное достояние" pentru Moldova. Foarte limpede, foarte multe lucruri noi - enciclopedie deschisa.Referitor la "ma ingrozesc" - ce ar fi cu moldova, daca un astfel de "creier" ar fi rau intentionat si s-ar baga in politica ? Vlad Plahotniuc 2 ?- mai bine sa nu cunoastem -e bine cum e la moment.
@@iongrosu85buna dimineața! O discuție foarte interesantă! Spuneți-ne va rog și nouă de unde mai citiți, ce cronicari știți, ce cărți citiți,? Foarte,foarte interesant! O zi binecuvântată!
@@andr90340 afirmația mea din emisiune este că pentru cancelarul Germaniei deciziile legate de portul Hamburg sunt mult mai importante decît deciziile pe Moldova, dar în pofida acestui fapt vreo 10 minute pe săptămînă el dedică Moldovei. Nu știu de ce v-a deranjat atît de mult Hamburgul :)
incalzirea in pardoseala e foarte buna. doar ca tre sa tii temperatura de max 24 gr C a pardoselii, iar casa tre sa fie bine izolata. praful este un mit cu privire la incalzirea in pardoseala. cu sistemul tau (soba pe lemne cu spirala ceia) ar fi foarte dificil sa faci acest lucru.
Eu înțeleg talmeș-balmeș-ul lui Ionel, și anume faptul de a o apuca pe arătură în așa fel încât să impresioneze o minte mediocră care nu prea cunoaște în detalii cum funcționează lumea în general, însă pentru persoanele care cunosc o bază geopolitică și economică a lumii, felul de exprimare a limbajului și calitatea conținutului, a ideilor (chiar dacă dumnealui este expert în acest domeniu) de a reda un înțeles consecvent sunt foarte abstracte, contradictorii iar pe alocuri de-a dreptul puerile. Nu vreau să fiu înțeles greșit, multe lucruri spuse de dumnealui sunt corecte, însă firul discuției și anume împleticirea subiectelor contradictorii într-o viziune simplistă și liniară nu au nici o noimă cu felul în care se desfășoară dinamica statelor și a populațiilor. Atâta timp cât oamenii vor continua să participe la podcast-uri pentru a impresiona dar nu pentru a spune lucruri utile și importante, să nu ne așteptăm că vom putea învăța ceva din ele și că ne vor fi de folos.
Sa-i spuneti invitatului Dvs. ca poate e specialist in comunicare, dar nu e specialist juridic. Ca atare, ar fi bine să nu dea parerea lui drept ADEVAR. Nu e nevoie de introdus si cine a mai introdus in Constitutie astfel de prevederi -- serios?! 🤦♂️😱 Toate statele membre UE au introdus astfel de prevederi si este nevoie juridic sa le introduci. Verificati daca nu credeti. Ce face invitatul Dvs. dovedeste doar ca si el a crezut propagandei ruse si nu s-a consultat cu un specialist juridic inainte de a debita astfel de enormitati. Doamne fereste! 🤷♂️🤡 In general, discursul lui este foarte "alunecos". Este un discurs tipic dezinformator, sub pretextul sustinerii ideii europene -- promoveaza si expune lucruri negative (UE nu are nevoie de noi; SUA este rau si imperiu care exploateaza alte tari; tarile din Africa sunt subjugate de Occident, etc). Atentie: pe mine nu ma interesează cine spune aceste lucruri (nimic personal), eu ma focusez pe fapte/ vorbe -- nu pe persoana.
@@23049353Care Rentv ? Tu te informezi de la tv ? Eu personal am invatat asta la universitate. Nu repet ca papagalul ce se spune nu stiu unde. In ziua de azi internetul e tot asa de 💩 ca tv (iertati mi cacafonia dl politolog)
Această țară are nevoie de mai multe discuții cu Ion Grosu și de mai puține cu Patric Hanganu! Domnule Grosu, veniți mai des pe la emisiuni!
Discuția asta e aur! Într-un moment mi-au dat lacrimile de bucurie de la faptul ca avem oameni care gândesc!
de-o dragoste sa-l asculti pe Ion
Ăsta-i cu siguranță cel mai bun invitat și episod pe care l-ai avut. Cred că în general ar fi numărul 1 pentru Moldova în acest an. Felicitări
Multumesc Ion pentru ca ti-ai impartasit cunostintele si felul in care tu intelegi lucrurile. Apreciez foarte mult cand cineva reuseste sa ma faca sa ma gandesc din alte perspective, pentru ca atunci imi dau seama defapt cat de ingusta imi este viziunea. Vreau sa il laud si gazda acestui podcast pentru ca comparativ cu Galben (care in loc sa ciuleasca urechile se gandea doar la reputatia lui pe online), Vlaicu, ai fost un intervievator foarte dragut si chill si ai lasat omul sa isi dezvolte gandurile. De asemenea big fucking like pentru atmosfera vizual placuta si minimalista din studio! Pup dulkee :**
L am ascultat cu multă plăcere. Bravooo
v-am urmărit pe FB in direct în acea noapte fără somn, sa trec prin tristețe și m-a ajutat mult faptul când actualizați câti alegători au mai rămas pentru atingerea obiectivului. Am tot respectul pt D-vostra
Wow, un podcast extraordinar! Fiecare subiect a fost discutat în detaliu, explorând atât modul de gândire și viață al unor persoane, cât și al grupurilor sau popoarelor. De asemenea, s-a explicat ce stă în spatele deciziilor pe care le luăm în viața de zi cu zi și în deciziile mai importante.
Total de acord. Si pentru mine a fost o revelatie, am gasit raspuns la multe intrebari.
Foarte frumoasa si constructiva discutie. Respect!
Felicitări prezentatorului de felul cum i-a acest interviu.
Bun podcast. Invitatul bun, valoros. De gândit.
Mulțumesc!
mi-a plăcut enorm să-l ascult pe Ion, mulțumesc pentru răspunsuri atât de explicite și la temă. Vlaicu, mulțumesc pentru această oportunitate și organizare!
Asculti-caif informational! Ion,recomanda niste carti,multumesc!
Ion, te rog, recomandă!
@@candutot2514 nu știu dacă îmi veți fi recunoscători, dar începeți cu Ferdinand de Saussure, Curs de lingvistică generală. Pentru mine a fost o mare revelație pe la 20 de ani.
Se observa educatia filosofica a dnului Grosu ca un fir rosu prin tot interviul. Incearca, practic sa raspunda sau macar sa adreseze intrebari care macina omul de mii de ani: Cine sunt? Care este sensul vietii? Planeta are resurse finite, etc. Este un demers laudabil, dar creaza un pic de confuzie printre ascultatori. Da, la modul ideal, Moldova nu ar trebui sa aiba nevoie sa fie in EU, dar in viata reala si practica avem nevoie de Europa ca de aer daca vrem sa ne dezvoltam. Nu vine Rusia sa investeasca aici desi noi ca tara avem experienta de a face parte dintr-o uniune, URSS de exemplu. Singuri nu putem. Este bun exemplul cu Serbia. Am fost la ei si intradevar se simte diferenta. Una peste alta, dragi colegi de tara, important este ca Referendumul a trecut, mai avem un hop. Sa nu uitam totusi si sa nu fim imaturi, sa credem ca doar Maia, singura, poate schimba lucrurile. Suna un pic plin de patos, dar tine de fiecare dintre noi sa fim parte din schimbare.
Mulțumesc pentru acest interviu ♥️
Ion Grosu for president! Vlaicu, salut! Bravo pentru podcast!
Ar fi tare să mai intre pe la podcast. Bune observații are domnu.
Ion Grosu - Idee nu am cine e!
Dar îmi place cum gândește și cum argumentează!
Azi are un 👍
Mi-a placut analiza dnl Grosu. Mult respect din partea mea
"Rufe" - epic :))))
Asta da, rapiditate 😎 Bravo! Tare fain!
Imi place acest domn, foarte înțelept
Eu socul deja l-am avut in sectia de votare, cine era in jurul meu, batrini rusi, era foarte clar ca e la limita..
Foarte buna discutie.
Propunerea ar fi.. mai intii sa primim fonduri ca nou dupa vom decide dorim in UE sau nu? Adica nu se vede dezvoltarea economica in ultimii 30 de ani in care la fiecare 4-8 ani in dependenta de interesele candidatului si finantarea personala (cel mai des pro Rus, exmplu Dodon, toti democratii )adiem dintr-o parte in alta. Astazi aderarea la UE trebuie intordusa in constitutie pentru ca peate 4 ani alt candidat pro Rus sa nu intoarca inapoi si siguranta tarii.. dar in rest fiecare tara isi rezolva problemele si depinde de cetateni (daca tot vorbim la diferenta dintre RO si tarile baltice)
Vlaicu chiar asteptam sa îți faci propriu Podcast, SUPERB!!!
Mulțumesc, că nu ați trișat !!!
Și ați redat realitatea .
Așa o plăcere să-l asculți pe Ion Grosu, are talent de povestitor, explică lucruri foarte profunde și complicate pe înțelesul tuturor. 😊
O dilemă implică o situație în care o persoană trebuie să aleagă între două sau mai multe opțiuni, fiecare având consecințe diferite și niciuna nefiind evident mai bună sau mai ușoară. Dificultatea provine din faptul că fiecare opțiune are atât avantaje, cât și dezavantaje, ceea ce face decizia complexă.
Dacă ambele variante duc la același rezultat cum a menționat d. Grosu 1:20:05, atunci nu există o adevărată dilemă, deoarece indiferent de alegere, efectul final este același. O dilemă reală presupune că opțiunile disponibile conduc la rezultate diferite, iar alegerea are un impact semnificativ asupra situației.
DILEMĂ, dileme, s. f. Raționament cu două soluții, dintre care trebuie aleasă una, deși ambele duc la aceeași concluzie. ♦ Alternativă care pune în dificultate. - Din fr. dilemme, lat. dilemma.
sursa: DEX '09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni
dilemă sf [At: MICU, L. 117 / V: (înv) ~limă / E: fr dilemme, lat dilema, ngr δίλημμα] 1 Raționament care propune două soluții dintre care trebuie aleasă una, deși ambele duc la aceeași concluzie. 2 Încurcătură în care se află cineva când este obligat să aleagă între două soluții cu perspective aproximativ egale. 3 Dificultate ce trebuie rezolvată pentru obținerea unui rezultat.
sursa: DLRLC (1955-1957) adăugată de LauraGellner acțiuni
DILEMĂ s.f. Raționament cu două premise contradictorii și contradicționale, care duc la aceeași concluzie. ♦ (Curent) Situație cu două ieșiri, ambele defavorabile; încurcătură; alternativă. [Cf. fr. dilemme, it., lat., gr. dilemma < gr. dis - doi, lemma - argument].
sursa: DN (1986) adăugată de LauraGellner acțiuni
DILEMĂ s. f. raționament silogistic care pune două alternative contradictorii, dintre care trebuie aleasă una, deși amândouă duc la același rezultat. ◊ situație cu două ieșiri, ambele defavorabile; încurcătură; alternativă. (< fr. dilemme, lat., gr. dilemma)
sursa: Șăineanu, ed. VI (1929) adăugată de LauraGellner acțiuni
* dilémă f., pl. e (vgr. dílemma, d. dis, de doŭă orĭ, și lambáno, ĭaŭ. V. lemă). Argument, situațiune cu doŭă propozițiunĭ contrariĭ, dar cu rezultat egal. De ex.: cînd se aprinde corabia, morĭ și dacă staĭ într’însa, și dacă sarĭ sarĭ în apă saŭ săracu e nefericit că n’are banĭ, ĭar bogatu avîndu-ĭ, abuzează de traĭ bun și tot nefericit e.
Respect! Mulțumim!❤
Interesant și curajos! Bravo ambilor!
Imi pare mie sau asta da impresia ca detine adevarul absolut? La fiecare intrebare are un raspuns clar si definitiv. Eu intrevad o aroganta trufasa dedesubtul modestiei afisate.
Observ disonante de gandire cel putin in dezvoltarea ideilor pe partea economica.
Mulțumesc pentru atâta înțelepciune.
Mulțumesc pentru acest podcast 😊
Moldovenii trebuie mereu sa aiba un model de urmat.
Mi-a plăcut sa ascult asa idei argumentate, file din istorie, logică... pina cînd ati ajuns la Chirtoacă 😅 poate am un punct orb aici si nu inteleg aceste critici, majoritatea deciziilor fiind luate de Consiliul Municipal 😅 dar ok in rest am ascultat cu placere si mi-ati dat subiecte de reflexie
E mult de învățat din acest interviu.Bravo pentru așa un invitat!
Nu înțeleg un lucru dacă moldovenii care sunt in Europa si au probleme si greutăți de se merg acasa in Moldova nu cred că europenii nui țin legati
Moldovenilor le Place sa se planga! E un talent😊
“Ce este România după integrarea europeană? E tot România, ciudată amorfă și ca și concept 1848” și tot dumnealui câteva minute mai devreme “ în România avem o creștere economică fantastică…”pai care-s așteptările? să primim sprijin spre o dezvoltare economică sau să vină Uniunea Europeană și să ne bage minte în cap cu dea sila ca să putem evolua?
La fel și cu Brexitul: “există viața și după Brexit și trăiesc bine mersi “ ca mai apoi să aflăm ca “elita a fost împotriva brexitului” deci domnul recunoaște că cei mai slab informați au fost pro?!
❤
Ce placut sa asculti oameni destepti❤
Frumos.
Sunt încântat că algoritmul mi-a recomandat acest podcast. Majoritatea ideilor sunt expuse extrem de bine, cu niște alegorii reușite mai mereu. Totuși, unele (puține) frânturi de fraze sau idei sunt sărăcăcioase și de prost gust. Însă, per ansamblu, un podcast foarte bun pentru mine (ceea ce rar găsesc pe YT moldovenesc).
Căutați și podcasturi unde e invitat Chironda, asta dacă vă interesează despre urbanism și dezvoltarea Chișinăului.
Capitalismul nu este un sistem politic, este un model de dezvoltare ECONOMICĂ.
Despre Italia va gresiti…dacă îl vei întreba pe unul dintre ei cine e? O sa îți zică ca e venețian, lombard, abruzzese și apoi italian. La ei exista suficienți oameni care își pun întrebarea separării de Italia…aceeași Veneție, nu mai zic Trentino- Alto Adige, Sardinia, plus există nemulțumirea celor de la Nord față de cei de Sud. Nu văd proiectul lor de țară absolut deloc.
Am ascultat cu mare plăcere. Am venit aici la recomandarea Dinei Zaiaț
Cum poți spune ca Referendumul a făcut rău . Ca oamenii sant slab dezvoltați din punct de vedere moral și intelectual aici este marea problema . Societatea a crescut pe minciuna , neadevăr despre cine santem ca popor . Sistemul sovietic a ținut în întuneric poporul și acum ne trebuie îndelungă răbdare , înțelepciune și pricepere ca să esim din mocirla roșie .
E grabă de integrare europeană pentru că stăm cu războiul la ușă!!
O viziune diferite asupra visului european,dar te trezește la realitate!
Mie îmi dau lacrimi
Ma minunez si ma ingrozesc in acelasi timp de modul de gindire a acestui domn.Mintea lui, cum ar zice rusii " национальное достояние" pentru Moldova. Foarte limpede, foarte multe lucruri noi - enciclopedie deschisa.Referitor la "ma ingrozesc" - ce ar fi cu moldova, daca un astfel de "creier" ar fi rau intentionat si s-ar baga in politica ? Vlad Plahotniuc 2 ?- mai bine sa nu cunoastem -e bine cum e la moment.
Nu vă paște nici un pericol. Prefer să cresc pătlăgele și să citesc.
@@iongrosu85noi de fapt vă vrem în politică! Suntem gata să ne asumăm riscul 😄
Eu atât de mult rezonez referitor cu ceea ce a spus 👍
Mi-am amintit de Aristovichi.
Poate Ion Grosu să facă podcastul lui personal în care numai el să vorbească. 🙂
Toate a fost bune pina la comparația cu GDPul sau portul din Hamburg.
Hamburg
GDP
• City €144.220 billion (2022)
• Per capita €76,910 (2022)
Hamburgul are un PIB de 9 ori mai mare decît Republica Moldova.
@@iongrosu85 ok, și? In primul rand ele reflectă doar un cuantum material; și doi - când aceste două subiecte/evenimente s-au intersectat direct?
@@iongrosu85buna dimineața!
O discuție foarte interesantă!
Spuneți-ne va rog și nouă de unde mai citiți, ce cronicari știți, ce cărți citiți,? Foarte,foarte interesant!
O zi binecuvântată!
@@andr90340 afirmația mea din emisiune este că pentru cancelarul Germaniei deciziile legate de portul Hamburg sunt mult mai importante decît deciziile pe Moldova, dar în pofida acestui fapt vreo 10 minute pe săptămînă el dedică Moldovei.
Nu știu de ce v-a deranjat atît de mult Hamburgul :)
Oleg, dacă cineva te impune să faci ce nu vrei, dă un semn 😄
ti-o dat like ))
Bun podcast! Mai cheamă-l te rog ..
incalzirea in pardoseala e foarte buna. doar ca tre sa tii temperatura de max 24 gr C a pardoselii, iar casa tre sa fie bine izolata. praful este un mit cu privire la incalzirea in pardoseala. cu sistemul tau (soba pe lemne cu spirala ceia) ar fi foarte dificil sa faci acest lucru.
Cred ca ar trebui difuzat la TV pentru a vedea cat mai multa lume si a se lumina cat de putin!❤
Eu înțeleg talmeș-balmeș-ul lui Ionel, și anume faptul de a o apuca pe arătură în așa fel încât să impresioneze o minte mediocră care nu prea cunoaște în detalii cum funcționează lumea în general, însă pentru persoanele care cunosc o bază geopolitică și economică a lumii, felul de exprimare a limbajului și calitatea conținutului, a ideilor (chiar dacă dumnealui este expert în acest domeniu) de a reda un înțeles consecvent sunt foarte abstracte, contradictorii iar pe alocuri de-a dreptul puerile. Nu vreau să fiu înțeles greșit, multe lucruri spuse de dumnealui sunt corecte, însă firul discuției și anume împleticirea subiectelor contradictorii într-o viziune simplistă și liniară nu au nici o noimă cu felul în care se desfășoară dinamica statelor și a populațiilor. Atâta timp cât oamenii vor continua să participe la podcast-uri pentru a impresiona dar nu pentru a spune lucruri utile și importante, să nu ne așteptăm că vom putea învăța ceva din ele și că ne vor fi de folos.
Sa-i spuneti invitatului Dvs. ca poate e specialist in comunicare, dar nu e specialist juridic.
Ca atare, ar fi bine să nu dea parerea lui drept ADEVAR. Nu e nevoie de introdus si cine a mai introdus in Constitutie astfel de prevederi -- serios?! 🤦♂️😱
Toate statele membre UE au introdus astfel de prevederi si este nevoie juridic sa le introduci. Verificati daca nu credeti.
Ce face invitatul Dvs. dovedeste doar ca si el a crezut propagandei ruse si nu s-a consultat cu un specialist juridic inainte de a debita astfel de enormitati. Doamne fereste! 🤷♂️🤡
In general, discursul lui este foarte "alunecos". Este un discurs tipic dezinformator, sub pretextul sustinerii ideii europene -- promoveaza si expune lucruri negative (UE nu are nevoie de noi; SUA este rau si imperiu care exploateaza alte tari; tarile din Africa sunt subjugate de Occident, etc).
Atentie: pe mine nu ma interesează cine spune aceste lucruri (nimic personal), eu ma focusez pe fapte/ vorbe -- nu pe persoana.
Gresit. Se modifica constitutia doar atunci cand nu e compatibila tratatelor fondatoare ale UE. In nici intr un caz asta nu e obligatoriu
Oprește RenTv-u măcar din când în când
@@23049353Care Rentv ? Tu te informezi de la tv ? Eu personal am invatat asta la universitate. Nu repet ca papagalul ce se spune nu stiu unde. In ziua de azi internetul e tot asa de 💩 ca tv (iertati mi cacafonia dl politolog)
@@rinaghera un mesaj pt comentatorul de mai sus, care înclină spre teorii conspiraționiste
Depresiv... Dezamagitor... Neinspirat... Prea de STÂNGA...
Prin podea!! Caloriferele e despre trecut..
Da, am primit foarte multe încurajări online în acest sens. Mersi.
Băiatul a uitat undeva antidepresantele😂😂😂
Ion Grosu tot respectul