Bager Akbay - Sanat ve Sibernetik
Вставка
- Опубліковано 5 лют 2025
- Seminerde; şiddetli öğe olarak sistemlerin görüldüğü bir dünyada, sanat nesnesi olarak sistemin kendisinin üretilmesi; imge üretiminin teknikleri ve yöntemlerinin kolaylaşması, imgeler üzerinden manipülasyon yapmanın halk sanatı haline gelmesi ve sanatçının gözlemlediği yegane sabit nesnenin sistemler olmasının doğal sonucu olarak sanatçının gördüğünü veya hayal ettiğini betimlediği bir pratikte sanat nesnesinin sisteme dönüşmesi ve sanatçının imge üretimini bırakıp, sanat nesnesi olarak sistemler üretmesi konu edilecektir.
Biyografi:
Tasarımcı, Sanatçı, Eğitmen. Robot Şair Deniz Yılmaz’ın hikaye anlatıcısı. Sanat eserleri Ars Electronica, Todays Art, Transmediale gibi festivallerde sergilendi. Çocuklar için Scratch kitabının yazarlarından olan Bager Akbay, İskele47’nin ortak-kurucusu ve Istanbul Maker Fuarı’nın ortak-küratörüdür. 2007 yılından itibaren teknoloji ve sanat alanında festivaller düzenleyen Amber Platform’un ve katılımcı, barışçıl öğrenme toplulukları kurmayı hedefleyen Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin yönetim kurulu üyesidir. Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Berlin Ernst Busch Sanat Akademisi’nde “Günümüz Sanat Tarihi” ve “Kuklacılık İçin Yazılım” dersleri vermekte ve FLU TV’de “Sanat Sohbetleri” programını yürütmektedir.
inanılmaz bir söyleşi, oturup üzerinde düşünülmesi gereken bir video izlemedim hiç. Ciddi bir ilk yaşıyorum.
Müthiş bir dersti.
Bager, senin anlattıklarını "biz bunları 2024 de bager den dinlemiştik zaten" diyerek referans göstereceğiz. -sana Bager bey demek gelmiyor hiç içimden ))))) Muazzam söyleşi tebrikler
Harikaydı teşekkür ederim ❤❤
20:57
33:27
50:43
1:00:43
1:20:43
1:36:08 da vinci
ses sterioda sağdan geliyo sadece çekim hatası olmuş birazcık :/
Akıllı telefonlar ve Instagram halk sanatçılarını mı yarattı? Üretilen bir sistem sanat nesnesine dönüşebilir mi ? Dikkat çekici konular ancak V. Gogh örneği oturmadı. Günümüzde yaşasaydı iş mi kurardı ? hiç sanmam. Karakteri ve psikolojik durumu düşünülürse V. Gogh günümüzde yaşasaydı kesik kulağının fotosunu instagrama yüklerdi, fenomen olurdu.. :) )