Mayıs 2017: Haberler ve Soru/Cevap

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 21

  • @cengizbarkin
    @cengizbarkin 7 років тому +12

    Hocam bütün videolarınızı izledim ve gerçekten içeriği bu kadar kaliteli Türkçe videoların azlığı hatta "yokluğu" büyük bir problem. Benim bir dil problemim olmamasına rağmen (eğitim dili İngilizce olan bir üniversiteden mezunum), sizin içeriklerinizi dinlemekten büyük bir keyif alıyor ve öğrenme hissiyatına sahip oluyorum. Sizden hem kendi adıma hem de buraya yorum yazmak istemeyen ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın adına rica ediyorum. Bu ülkede "Hiç bir başarının cezasız kalmayacağı" gerçeğine maruz kalacaksınız ve yorumlar ile insanlar size karşı Ego tatminliği uğruna saldıracaklar. Lütfen ama "lütfen" bu saldırıları ayırt edin ve sakın ciddiye almayın. Şu ana kadar zaten pek ciddiye almamışsınız bu belli oluyor, ancak videolarınızın izlenme sayısı arttıkça bu saldırılar çoğalacaktır. Lütfen bunu da akıl vermek olarak düşünmeyin ama insanların bir konu da düşüncelerini belirtirken kendilerini muhakkak sizden iyi olmak zorunda hissetmeleri çok yorucu olabiliyor. Bir çok kaliteli kanalı bu sebepten dolayı kaybediyoruz umarım bu Yalın Kod için geçerli olmaz. Emekleriniz için tekrar teşekkürler.

  • @pir-uzman
    @pir-uzman 7 років тому

    Dinlerken o kadar zevk alıyorum ki... Bu tecrübeleri bize aktarmanız paha biçilemez çok teşekkür ederim.

  • @kyrgyzcha-it
    @kyrgyzcha-it 7 років тому +4

    Merhaba hocam, öncelikle bugüne kadar zaman ayırıp yayınladığınız tüm videolar için çok teşekkür ederim. Kanalınızı yakın zamanda keşfetmeme rağmen tüm videolarınızı çok kısa sürede akıcı şekilde izledim. 4 senelik çalışma tecrübem oldu bugüne kadar ve iş hayatında öğrendiğim en önemli şey tecrübenin önemi, sizin videolarınızda tecrübelerinizden yola çıkarak sektöre doğru adım atmamız için nelere dikkat etmeliyiz neyi nasıl yaparsak daha iyi olacağı konularını çok net şekilde anlaşılabiliyor. Yayınlarınız benim için bulunmaz nimet değerinde video oldu. Çok teşekkür ederim bir daha. Devamını dilerim. *NOT: Soru cevap kısmında üzerinde durduğunuz bir talep vardı, teknik video çekme talebi. Bu konu hakkında ben de fikrimi belirtmek istiyorum. Ben bugün herhangi bir yazılım dili veya araç hakkında teknik bilgi içeren videoyu ararsam kesinlikle bulabilirim, illa ki bir yerlerde o kaynak vardır, ama sizin videolarınızdaki yıllardan gelen tecrübeleri bulamayabilirim. Ondan dolayı haftalık ayırdığınız 4 saatı aynı şekilde tecrübelerinizden yola çıkarak daha çok yönlendirme ve olaylara doğru yaklaşma üzerine devam etmesini dilerim. Çünkü herhangi birinin yıllar içerisinde elde ettiği tecrübe diğer herkes için çok önemli bir bilgi kaynağı olur, eğer ki tecrübe sahibi bunu paylaşmak isterse. Teknik ders için zaman harcamanız bence sizin zamanınızı boşa harcanması gibidir, çünkü her dakikanızdan çok şey öğrendim bugüne kadar. Çok teşekkürler hocam!*

  • @MehmetKoseDev
    @MehmetKoseDev 7 років тому +1

    'indie game : the movie' izleyip heyecanlandığım zamanlar aklıma geldi. orada sürecin teknik, psikolojik, mali yapılarının detaylı paylaşılıyor oluşu hoşuma gitmişti. bahsi geçen ek kanal harika olur.

  • @mehmetakyuz5290
    @mehmetakyuz5290 7 років тому +1

    Indie game development hakkında açacağınız yeni kanalı merakla bekliyoruz hocam. Buradan duyurmayı unutmayın lütfen :)

  • @erkan_erol_
    @erkan_erol_ 7 років тому

    Hatayı derleyicide değil de önce kendi kodunda arama mantığı literatürde "Select isn't broken" olarak geçer. Pragmatic Programmer kitabında anlatılıyor. Okunması tavsiye edilir :)

  • @kutipense
    @kutipense 7 років тому

    hocam bu 4 saat ayirma kararınız cok hosuma gitti. ben de boyle planli ve programli olmak istiyorum. cok iyisiniz.

  • @bu7emba
    @bu7emba 7 років тому

    Selamlar, JVM ile ilgili yazdığım yorumda kastettiğim şey aslında bu tarz kurallardan çok kullandığınız dilin derleyicisi ile yakından ilgilenmenizin aslında yapılabilecek en mantıklı iş olduğu. Eğer derleyicinin dilinden konuşabilirseniz ve ne istediğinizi anlarsa o zaten arka planda makina ile nasıl konuşacağını bilir ve üzerine düşeni runtime'da da olsa halleder. Bu durumda C++ gibi bir dil ile çalışmıyorsanız makina dilinin kurallarını öğrenmek yapacağınız son şey olmalı diye düşünüyorum, geriden gelerek ara katmanlar (derleyici, operating system gibi) üzerinden başlanmalı ki bir sonraki öğrendiğiniz anlam kazansın. Bu arada videolar için çok teşekkürler, sosyal olmayan biri için (ki ben de öyleyim) büyük bir özveri. :) Yorumlara videolar içinde atıfta bulunduğunuzda yorumun altına da not düşebilirseniz takibi daha kolay olur diye düşünüyorum. Bir gün görüşmek üzere, sevgiler.

  • @alfastatic7066
    @alfastatic7066 7 років тому +2

    hocam nerelerdesiniz?? yeni videolarınızı merakla bekliyoruz

  • @reyou7
    @reyou7 7 років тому +1

    Hocam yeni video ne zaman gelecek? Yeni oyununuzuda merakla bekliyoruz :)

  • @ArdaKaraduman
    @ArdaKaraduman 7 років тому +1

    Estafurlah Bilgem cim, wikipedia senin için değil, video'yu izleyen genç arkadaşlar içindi. Big O, endüstride olan bir çok kişi için otomatik olarak zaman kompleksite boyutuna indirgeniyor, bunu anlıyorum. Ama yeni başlayan, müfredat ile çok haşır neşir olmamış arkadaşlar için bir kaynak belirtmek istedim.

  • @mehmettanlak3096
    @mehmettanlak3096 7 років тому +1

    Hocam merhabalar, ingilizce kanalınızdaki videolara altyazı ekleyebilirseniz çok memnun oluruz. :)

  • @oguzakankan518
    @oguzakankan518 7 років тому +1

    O ileride yapacağınız videolara Türkçe altyazı eklemeyi düşünüyor musunuz? Ya da İngilizcesi iyi olan arkadaşların size yardımcı olmasını bekler miydiniz?

  • @bilgehandemirkaya6897
    @bilgehandemirkaya6897 7 років тому

    Abi hangi linux sürümünü tavsiye ediyorsun? Ubuntu, Mint, Elementary os, Debian...

  • @yunusunver6910
    @yunusunver6910 7 років тому

    hocam matematik konularında sayısal analiz, mühendislik matematiği,lineer cebir gibi konular bunlardan ayrı olarak veri yapılari konusu yazılım mühendisliginde hangi alanlarda daha çok işimize yarıyor?tam olarak önümüzü görmek için ve ilerde ne işimize yarayacagını kestirebilmek icin bununla ilgili video yapabilirmisiniz? saydıgım konulardan daha fazlası varsa kendinizde ekleyebilirsiniz.

    • @selimtan8013
      @selimtan8013 7 років тому +1

      Bu saydıklarına analitik geometri ve kalkülüsü de ekleyebiliriz, ayrıca bilgisayar grafikleri özelinde fizik ile ilgili konularda da fikir sahibi olmak gerekiyor. Örn. hareket(vektörler), kuvvet ve newton yasaları gibi.

  • @nefdulin7988
    @nefdulin7988 7 років тому +4

    Hocam shingeki no kyojin izliyoruz galiba :)

    • @YalinKod
      @YalinKod  7 років тому +13

      hem animesinin hem mangasının hastasıyız :)

    • @ozu7779
      @ozu7779 4 роки тому

      @@YalinKod yaşasın otaku !!!! XD

  • @emreerkan94
    @emreerkan94 7 років тому

    Hocam cidden bir sorum var cevaplarsan sevinirim. Yazılım mühendisi, elektronik mühendisi, bilgisayar mühendisi ve matematik mühendisi nedir kısaca anlatır mısın ? Matematik mühendisi her şeyin mühendisi mi ? Tamam matematik temeli almış ama inşaat mühendisi gibi bina dikme yetkisi ve becerisi var mı ? Veya diyelim var inşaat mühendisi boşuna mı okudu, yapamıyor mu ? Yazılım mühendisi matematik mühendisi diye neden ayrılıyor ? Sizin görüşünüze çok net katılıyorum, yazılımda her şey matematik üzerine kurulu ( Ki olmaması imkansız fizik dahi matematik kullanarak çalışırken). Ve merak ettiğim bir diğer soru ise, yazılım mühendisi dersleri bir eterin içine hapsolmuş nesneler ise :) elektronik devrelerde ki yazılımları da yapıyor mu ? Sonuçta donanıma yakın dendiği için yazılım mühendisinin karışmaması bilgisayar mühendisinin yapması lazım. Elektronik mühendisinin bu alanda bilgisi daha yüksek olacağını düşünüyorum. Şuan aklımda sonra herkes aşçıya tarzında bir model var :) Açıklarsan sevinirim.

    • @emreerkan94
      @emreerkan94 7 років тому

      Hocam ayrıca videonuzu yeni bitirdim. Efsane şeyler anlattınız. Egonuzu cidden soyutlayabilmiş bir insan olduğunuzu düşünüyorum ve her anlattığınız cümle benim için önemli (en azından araştırmak için) ve kimilerinin ego olarak görebileceği şeyleri aslında bizim verimliliğimiz açısından söylediğinizi çok iyi ifade ediyorsunuz. Ve bu savunma mekanizması denen şey tamamen ortadan kalkıyor. Kesinle böyle devam edin harikasınız.