shajariyan بزرگداشت استاد محمد رضا شجریان در بیان استاد شهرام ناظری، برای دانشگاه استنفورد آمریکا

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 13 гру 2020
  • A Tribute to Maestro Mohammad Reza Shajarian
    A celebration in memory of the life and work of Maestro Mohammad Reza Shajarian (1940-2020) features some of the foremost masters of classical Iranian music who collaborated with him or were his student. maestro SHAHRAM NAZERI
    مروری بر زندگی و احوال استاد محمد رضا شجریان در کلام استاد رامبد صدیف
    این مصاحبه در تهران به جهت بزرگداشت استاد در دانشگاه استنفورد آمریکا به انجام رسیده است
    لطفا بر روی دکمه قرمز رنگ سابسکرایب زیر ویدئو و علامت زنگ کنار آن بزنید تا از ویدئو های جدید ما مطلع گردید، سپاس
    plz subscribe
    محمدرضا شجریان (زاده ۱ مهر ۱۳۱۹ - درگذشته ۱۷ مهر ۱۳۹۹) موسیقی‌دان و خوانندهٔ سبک اصیل ایرانی بود. وی همچنین خوش‌نویس در خطِ نستعلیق، رئیس شورای عالی خانه موسیقی ایران، بنیان‌گذار گروه شهناز و آفرینندهٔ چند ساز موسیقی بود. او در قرائت قرآن نیز فعالیت داشت و دعای ربنا، نامدارترین تلاوت قرآنیِ او بود. شجریان در میان دوستداران خود با عنوان «استاد آواز ایران» و «خسروِ آواز ایران» نیز شناخته می‌شود. برخی او را مهم‌ترین چهرهٔ موسیقی ایرانی و یکی از نمادهای مهم فرهنگ و موسیقی ایران‌زمین می‌دانند. شجریان از آوازه‌ای بین‌المللی نیز برخوردار است.
    از فرزندان محمدرضا شجریان، همایون و مژگان در زمینهٔ موسیقی فعالیت دارند. خوانندگانی چون ایرج بسطامی، مظفر شفیعی، حسام‌الدین سراج، حمیدرضا نوربخش، علی جهاندار و پسرش همایون از شاگردان شجریان بودند.
    شهرام ناظری (زادهٔ ۲۹ بهمن ۱۳۲۸ در کرمانشاه) موسیقیدان و خواننده ایرانی است. او از مشهورترین و برجسته ترین چهره‌های موسیقی اصیل ایرانی است و ملقب به شوالیه آواز ایران است. مجمع انجمن آسیا وی را «هنرمند برتر آسیا» نیویورک تایمز او را «بلبل فارسی» و کریستین ساینس مانیتور او را «لوچانو پاواروتیِ ایران» نامیده است.
    زندگی هنری
    شهرام ناظری از آغاز دهه پنجاه در سطحِ کشوریِ ایران به عنوان یک هنرمند شناخته شد و نخستین آلبوم‌هایش به صورتِ آلبوم‌های مشترک با محمدرضا شجریان با محتوای میهنی و مضامینی نظیر آزادی‌خواهی در اواخر دهه پنجاه توسط کانون چاووش منتشر شد و از آثار کانون چاووش، تصنیف‌های «ایران ای سرای امید» ساختهٔ محمدرضا لطفی بر روی شعری از ه.ا.سایه که توسط هم شجریان و هم ناظری خوانده شد، و «آزادی» باصدای ناظری و «همراه شو عزیز» باصدای شجریان، به شهرت بالا رسیدند. پس از پایان کار کانون چاووش، ناظری در دهه شصت به خواندن قطعات بسیار با شعر مولانا جلال‌الدین بلخی پرداخت و نخستین خواننده‌ای شد که به‌طور ویژه به شعر مولوی توجه کرده‌است و از آن میان، آلبوم «گل صدبرگ» به شهرت و محبوبیتِ بالا رسید. در آغاز دهه هفتاد، هم‌کاری شهرام ناظری با پسرعمویش کیخسرو پورناظری منجر به خلق آثار بسیار با ساز تنبور شد. از آثار حاصل این دوره، تصنیف «مهتاب‌رو» شهرت خاصی یافت.
    از معروف‌ترین تصنیف‌های شهرام ناظری می‌توان به تصنیف‌های «اندک اندک» با شعر مولانا در آلبوم «گل صدبرگ»، تصنیف «آتشی در نیستان» با شعر مجذوب تبریزی در آلبومی به همین نام، «کاروان شهید» با آهنگ محمدرضا لطفی و «شیدا شدم» با شعر خودش، تصنیف «مهتاب‌رو» در آلبومی به همین نام، و تصنیف‌های میهنی و ایران‌دوستانه‌اش (مانند سرود «ایران جوان» یا آثار کانون چاووش) اشاره کرد. هم‌چنین، آثاری که ناظری به زبان مادری‌اش، زبان کُردی، اجرا کرده، مشهورند. از معروف‌ترین آثار کردیِ کرمانشاهانی که ناظری نیز خوانده می‌توان به تصنیف‌های قدیمیِ «کابوکی»، «شیرین شیرین» و «واران وارانه» اشاره کرد که او بازخوانی کرده‌است.
    ناظری در سال ۲۰۰۷، از سوی دولت فرانسه نشان لژیون دونور و در سال ۲۰۱۴ «نشان شوالیه ملی لیاقت» فرانسه به او اهدا شد. نیویورک تایمز به او لقب «بلبل ایرانی» داده‌است.
    لطفا بر روی دکمه قرمز رنگ سابسکرایب زیر ویدئو و علامت زنگ کنار آن بزنید تا از ویدئو های جدید ما مطلع گردید، سپاس
    plz subscribe
    لطفا برای استفاده بهتر و سریع تر به پلی لیست ها مراجعه فرمایید.
    please see playlists
    awayeirani
    email : awayeirani.mrj@gmail.com
    t.me/awayeirani1
    t.me/awayeirani1
    / awayeiraniii
    www,awayeirani.com
    مؤسسه فرهنگی هنری آوای ایرانی
    ـهیه کننده و کارگردان
    محمد رضا جعفری
    Producer and Director: mohammad reza jafari
    Editor and Photographer: mohammad reza jafari
    Mohammad Reza Jafari
    / awayeirani
    / awayeirani
    telegram.com/awayeirani
    / awayeirani
    www.aparat.com/awayeirani
    www.tumblr.com/blog/awayeirani
    / awayeirani
    / awayeirani
    ok.ru/awayeirani
    mix.com/awayeirani
    / awayeirani
    لطفا بر روی دکمه قرمز رنگ سابسکرایب زیر ویدئو و علامت زنگ کنار آن بزنید تا از ویدئو های جدید ما مطلع گردید، سپاس
    plz subscribe

КОМЕНТАРІ •