EROL EVGİN KİMDİR? '"En Büyük İmaj Danışmanım Mevlana'ydı"
Вставка
- Опубліковано 9 лют 2025
- EROL EVGİN. O DOĞDUĞUNDA TAKVİMLER 16 NİSAN 1947’Yİ GÖSTERİYORDU. İSTANBULUN MODA SEMTİNDE DÜNYAYA GELDİ. VAN’DA RUSYA İLE İTHALAT-İHRACAT İŞLERİ YAPAN BABASI, EVGİN’İN ÜÇ AĞABEYİ ORTAOKUL ÇAĞINA GELİNCE DAHA İYİ BİR EĞİTİM ALABİLMELERİ İÇİN İSTANBUL’A GÖÇ ETMTİ. EROL, AİLENİN İSTANBUL’DA DOĞAN İLK ÇOCUĞUYDU. ONU BİR KARDEŞ DAHA İZLEMİŞ… EVGİN HÜRRİYETTEN ZEYNEP BİLGEHANA VEDİĞİ RÖPORTAJDA ÇOCUKLUĞUNU ŞÖYLE ANLATMIŞTI: “BABAM İTHALAT İHRACAT İŞLERİNE İSTANBUL’DA DEVAM EDİYORDU. SİRKECİ’DE YAZIHANESİ VARDI. ANNEM AKŞAMÜZERLERİ ÖZENLE GİYİNİR, MAKYAJINI YAPAR, BENİ DE ALARAK MODA’DAKİ İSKELEYE GİDERDİ, BABAMI KARŞILAMAYA. RADYO YILLARIYDI… KOCAMAN, BÜYÜK BİR RADYOMUZ VARDI. ANNEM MÜTHİŞ TASARRUFLUYDU. BABAMIN ESKİYEN KIYAFETLERİ BİZE ADAPTE OLURDU. ANNEM KESERDİ, BİÇERDİ VE ELBİSELER BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE DOĞRU İNERDİ! YILDA SADECE BİR DEFA OKULA BAŞLAYACAĞIMIZ ZAMAN SÜMERBANK’TAN YENİ AYAKKABI ALINIRDI. HEM SAĞLAM HEM DE EKONOMİK OLURDU. SAKİN, MAHCUP BİR ÇOCUKTUM. MÜZİK KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN BİR TUTKUYDU. RADYOLARDA ÇALAN ‘SEVDİM BİR GENÇ KADINI’ GİBİ TANGOLARI SÖYLERDİM.”
MÜZİK HAYATI DAHA 4 YAŞINDA SANDALYE TEPESİNDE BAŞLAYAN EROL HER FIRSATTA ŞARKI SÖYLEYEN BİR ÇOCUKTU. BEŞ KARDEŞ DE MODA İLKOKULU’NDA OKUDU. MODA DENİZ KULÜBÜ VE LOZAN KULÜBÜ’NDE O DÖNEMLER MÜZİKLİ, DANSLI GECELER YAPILIRDI. EVGİN DE İLK AMATÖR ÇALIŞMALARINI O KULÜPLERDE YAPMIŞTI.
SAHNE YAŞAMI 1964TE CADDEBOSTAN GAZİNOSUNDA DÜZENLENEN ŞARKICILAR YARIŞMASIYLA BAŞLADI. KATILDIĞI BU İLK YARIŞMADA BİRİNCİ OLUNCA AİLESİNE ŞARKICI OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ. FAKAT HENÜZ LİSEDE ÖĞRENCİ OLDUĞU İÇİN İZİN ALAMADI.İSTANBUL ERKEK LİSESİNDEN MEZUN OLDU. BABASI DOKTOR MÜHENDİS YA DA AVUKAT OLMASINI İSTİYORDU. AMA EROLUN BUNLARIN HİÇBİRİNE İLGİSİ YOKRU. ÇAREYİ AĞABEYİ BULDU… VAPUR YOLCULUKLARINDA BEŞ DAKİKADA KARŞISINDAKİNİN DAKİNİN PORTRESİNİ YAPIVERİRDİ EROL. AĞABEYİ DE ‘SEN AKADEMİ’YE GİR, DESENİN VE RESMİN İYİ’ DEDİ. EROL DA DE BABASINI MUTLU ETMEK İÇİN MİMARLIK SINAVINA GİRDİ VE KAZANDI. EĞİTİMİNİ ALINCA MİMARLIĞI DA ÇOK SEVDİ.”
GENÇLİK YILLARINDAN BAHSEDERKEN KENDİSİNİ MUHALLEBİ ÇOCUĞU OLARAK TANIMLAYAN EVGİNİN İÇİNDEKİ ŞARKI SÖYLEME AŞKI DİNMEMİŞTİ. AMATÖR ORKESTRALARDA ŞARKI SÖYLEMEYE BAŞLADI ÖNCE. HALA AKADEMİDE ÖĞRENCİYKEN1969 SENESİNDE YSE SÖZLERİNİ KENDİ YAZDIĞI SE VE ESKİ GÜNLER ADLI ŞARKILARLA MÜZİK DÜNYASINA GİRDİ. ÇOK EFENDİ BİR GENÇTİ EROL EVGİN. BU YÜZDEN ARKADAŞLARINDAN DA ŞAŞIRTCI ELEŞTİRİLER ALIYORDU. ÇOK DÜZ GİYİNİYORSUN, FAVORİN YOK, SAÇIN SAKALIN YOK BÖYLE POSTAR OLUNMAZ DİYORLARDI. BAŞKA BU DURUMA ÜZÜLSE DE EROL ÇİZGİSİNİ HİÇ BOZMADI.MUHALLEBİ ÇOCUĞU VE İDEAL DAMAT ADAYI GBİ YAKIŞTIRMALARI OLAN SANATÇI POSTAYA VERDİĞİ RÖPORTAJDA İMAJIYLA İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ: BİZİM EN BÜYÜK İMAJ DANIŞMANIMIZ MEVLANA’YDI. ONUN, “YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL” SÖZÜ. ZATEN 70’LERDE HENÜZ ‘İMAJ’ DENİLEN ŞEYİ BİLE BİLMİYORDUK. ŞİMDİ DE İMAJ DEĞİL ‘ALGI YÖNETİMİ’ DENİYOR. ZATEN TÜRKİYE ALGIDAN YIKILIYOR ARTIK. HER ŞEYİMİZ ALGI OLDU.
BU İLK ÇALIŞMALARI İSTEMESEN DE , BİR GÜN BİTER, HER AKŞAM, GURBET TÜRKÜSÜ, GARİP GÖNLÜM OLMUŞ DELİ, GELİ GELİVER, ŞOFÖR MEHMET GİBİ 45LİKLER TAKİP ETTİ. 1976 SENESİNDE TÜRK POP MÜZİĞİDE İLK KEZ KİTLELERLE KUCAKLAŞAN BİR EKİP ÇALIŞMASINA ÇĞDEM TALU VE MELİH KİBARL BİRLİKTE İMZA ATTI. İŞTE ÖYLE BİR ŞEYİ SEVDAN OLMASA , BİR DE BANA SOR, SÖYLE CANIM GİBİ PEK ÇOK PARÇA ÇİĞDEM TALUNUN ARAMIZDAN AYRILIŞINA DEKK TAM YEDİ YIL SÜREN BİR EKİP ÇALIŞMASININ ÜRÜNLERİYDİ. USTA SANATÇI ZORLUPSM.COMDAN GÖZDE TEKAYA VERDİĞİ RÖPORTAJDA BU ÇALIŞAMLARLA İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ: İŞTE ÖYLE BİR ŞEY” VE “SEVDAN OLMASA” BENİM MÜZİKAL KARİYERİMİN DÖNÜM NOKTASIDIR. KARİYERİMDE BENİ ZİRVEYE TAŞIYAN ŞARKILARDIR ONLAR. ANKARA’ DA ÇALIŞIYORDUM. TELEFONLA GÖRÜŞÜYORDUK, “İŞTE ÖYLE BİR ŞEY”İ MELİH PİYANODA ÇALIP, ÇİĞDEM TELEFONDA SESLENDİRDİ. ÖYLE HEYECANLANDIM Kİ, “BEN GELİYORUM” DEDİM, HEMEN UÇAĞA ATLADIM İSTANBUL’A DÖNDÜM. ÇİĞDEM TALU, MELİH KİBAR VE BEN ŞARKIYI BİRLİKTE AKŞAMA KADAR ÇALIP, SÖYLEDİK. AKŞAM TEKRAR ANKARA’YA DÖNÜP, GAZİNO PROGRAMIMA YETİŞMİŞTİM. O ŞARKI ÇOK BÜYÜK SÜKSE YAPTI. O YILLARDA SUADİYE'DE BİR ÇIKMAZ SOKAKTA OTURUYORDUK. “SEVDAN OLMASA” NIN PROVA BASKILARI GELMİŞ, DEFALARCA DİNLİYORUM. BEN DİNLERKEN, YANDAKİ KOMŞUNUN CAMI AÇIKMIŞ; “BU ŞARKI ÇALAR ÇALMAZ PAPAĞANIM ŞARKIYA EŞLİK EDİP, OYNAMAYA BAŞLIYOR. ÇOK TUTACAK” DEMİŞTİ, ÖYLE DE OLDU ÇOK SEVİLMİŞTİ ŞARKI. KONSERLERİMİ HEP “SEVDAN OLMASA” YLA BİTİRİRİM.
#ErolEvgin #ErolEvginKimdir #SevdanOlmasa