İnsan, idrak, tefekkür, tevekkülü kullanabildiği zaman Eşref-i Mahluk'tur. İnsan, letafet, feraset ve zerafeti; şuur, duygu, ahlak ve erdem ile birlikte kullanabildiği zaman Ahsen-i Takvim'dir.
@@ugurbati40 Bir sürü konuşmacı dinliyorum fırsat buldukça gerek TEDx gerek başka organizasyonlarda, sanırım şu ana kadar bir tek Uğur Batı'yı samimi ve kendime yakın buldum. Belki düşündüklerimi sesli söyleyen insanlarla az karşılaştığım içindir. Hz.Allah ilmini artırsın. Bu ademlikten sıyrılıp insan olmaya giderken ihtiyacımız olan ilimdir. Sizin gibilerin sayısı hep az kalacak malesef. Çünkü bunca devranı birkaç kulunun gözünden izlemek için döndürdüğünü yaşayan birinden duymuştum. O böyle istiyor. İsteseydi hepimize Kendisini açardı. (Aslında tek varlık Hz.Allah'tır. O'ndan başka varlık yoktur. Esasında şu an O'nun içinde bulunuyoruz. Daha neleer neler var da bu da bizden bir zerre-i miskal olsun bu uçsuz bucaksız kainatta.)
İnsanın özgürlüğü, Ahsen-i Takvîm ile Esfel-i Sâfilîn arasında kendine bir yer seçme özgürlüğü olarak Mefistofeles’in, Faust’un öğrencisine söylediği sözleri doğrular nitelikteydi: "Siz de Tanrı gibi olacak; iyiyi ve kötüyü bileceksiniz!" İşte, insanın temel macerası, tam da bu “özgürlük” arayışıyla birlikte başlayacaktı. İyiyi ve kötüyü bilmek, düşünce tarihi boyunca bütün disiplinlerin temel meselesi olacaktı böylece. Cennet’te insanın, böyle bir şeye ihtiyacı yoktu. İnsan, melekler gibiydi orada, iyi ve kötü arasında seçim yapmasına ve bu seçim için türlü kapasitelerini seferber etmesine gerek yoktu. Ama insan, Cennet için değil, dünyaya halife olsun diye yaratılmıştı ve bu da insanın zaten dünyaya "düşmeye" yazgılı olduğunu gösteriyor.
Sabah aklıma "Başınıza gelen herhangi bir musibet kendi ellerinizle kazandıklarınız yüzündendir." ayetini getiren, ve bir parça daha anlamlandırmamı sağlan videodur. Aklınıza sağlık hocam...
Muhteşem bi detay (Uğur Batı) hocam her konuşmasını hiç sıkılmadan dinlediğim izlediğim ve makalelerini okuduğum öğretmeyi ,anlatmayı bu kadar sevdiren muhteşem detayyy Eşrefi mahlukat insanoğlunun yaratılanların en üstüyse ;tefekkür ,letafet ,zarafet ,feraset ,erdem , ahlak yetilerini kullanarak ancak insan ı kamil mertebesine ulaşır İnsan şuurlu olan varlık beyni iyi şeyleri kullanarak geliştirse
Çok derin ve güzel bir bakış açısı... Bu kadar derin ve anlamlı konulari, nispeten kısa bir sürede böyle sakin, net bir üslupla anlatarak, tarzınızı da bir kere daha ortaya koyuyorsunuz. Teşekkürler.
Örnek aldığım ender insanlardandır kendisi. Reklam yazarlığı yapmıştır ve reklamcılık dışında birçok farklı alanda da kendini geliştirmiştir. Çok üretkendir. Reklamcılık sektörüne kazandırdığı kitaplar, üniversitemde ders olarak okutuldu ve hala okutuluyor. Ben de akademisyenlik için çabalıyorum aynı zamanda sektörde reklam yazarlığı yapıyorum. İnşallah sonunda Uğur hocam gibi başarılı ve saygı duyulan bir kişi haline gelebilirim :)
Uğur Batı hem felsefi hem de bilimsel anlamda insana dair ufuk açıcı, eğitici ve öğretici şeyler söylüyor. 20 dakikada ne kadar güzel anlatmış. Yazdığı kitaplar kadar ekranlarda da çok görmek arzusu ile...
Her halde hayatta ki en zor şeylerden bir tanesi en muazzam canlıyı, "insanı" anlatmaktır. Doyurucu bir konuşma daha... Kendimi gerçekten şanslı hissediyorum. Kişisel gelişiminin yanında, öğretmeye bu kadar meyilli bir insandan öğrenme şansım oldu. Lütfen çizginizi koruyun hocam... Türkiye' de en zor olan şeyi yapıyorsunuz: Çizginizi bozmadan öğretmeye devam ediyorsunuz. Harika!
Düzenli olarak izlerim @TEDx sunumlarını. Bilgi, sunum, içerik yönetimi, etkili anlatım olarak en iyilerinden biri Uğur Batı'nın sunumu. Tekrar tekrar izlenir. Yüreğine sağlık..
Kendisini hem dinlemekten hem okumaktan çokca keyif alan biriyim. Bahsettikleriyle kişiyi içe doğru yolculuğa çıkarışını ve insana insanı tekrar sorgulatmasını, konulara yepyeni bakış açısı getirişini seviyorum, ağzınıza sağlık çok güzel bir konuşma 👏🏼👏🏼😊
İnsanoğlu'nun varoluşunun evrimsel süreci ve bu süreçte evrende gelip geçici olan bu varlığın içinde hem iyiyi hem kötüyü barındırdığını hem ne kadar aciz hem de bir o kadar kendini yücelten bir varlık olduğunu ancak siz bu kadar güzel anlatabilirsiniz.Cok teşekkürler Sayın Batı.
Uğur hocamın sıkı takipçilerinden biriyim, sunduğu konular her zaman ilgimi çekmiştir. Bu konuşma da yine aynı şekilde merak uyandırıcı konular içeriyor ve oldukça güzel. Var olun hocam, emeğinize sağlık 😊
Tekrar tekrar izlenmesi gerekiyor. Yasamanin, insan olmanin gercekten ne oldugunu anlayip silkelenip kendimize gelmemiz icin cok guzel bi konusma... İzleyin, düşünün, kavrayin ve uygulayin... Ve de sadece burada degil diger alanlarda da Ugur Bati'nin takip edilmesi ve izlenilmesi gerekiyor. Ogretmeyi ve insani uyandirma cabasi var.
Fikirlerinizin sıkı takipçisi olan bizlere çok büyük katkılarınız var Uğur Hocam. Her zaman olduğu gibi yine ufkumuzu genişletmeyi başaran bir sunum ile sizi dinlemek keyifliydi. Birikiminize ve ağzınıza sağlık.
Yine çok değerli mesajlar veren bir konuşma. Keyifle izledim. Mükemmel olmasak da her birimizin mucize olduğuna inananlardanım. Özüne doğru yolculuk yapmak bazen uzun bir süreç gerektirse de birbirini tamamlamak üzere yaratılmış insanoğlunun farkındalığı dolayısıyla iyi ve kötüyü tercih etmesinde önemli bir etken. Kendini keşfedebilen insan çıktığı yolculukta nasıl kötülüğü düşünebilir ki. Tam da söylediğiniz gibi İnanç ve sezgiselliği birleştirerek bilime yürüyen insanlar sayesinde bunca kötülüğe rağmen hayatta kalmaya çalışıyor insanoğlu diye düşünüyorum. Teşekkürler Uğur Batı.İyi ki varsınız. ..
Beyin en büyük navigasyon,insana yolunu gösteriyor. Ben küçük yaşantımda deneyimleyebiliyorum,yaratıcılık gerektiren konularda,Problem çözmede. Aynı şekilde düşünsenize çok zeki insanların var olduğu gerçeğini,ayrıca doğduğu ortamı,aldığı eğitimi düşünecek olursak o beyin durmuyor susmuyor çözüyor. Özel insanlar hep var hep olacaklar.sevgiler..
Bu sene Bursa Tedx konuşmalarının en iyisiydi bu konuşma. Başlangıcı, işlenişi, konu bütünlüğü bakımından ted konuşması nasıl olmalı sorusunun cevabı niteliğindeydi. Tekrardan tebrik ediyorum.
Her zaman olduğu gibi daha fazla sorgulamaya ve daha derin düşünmeye dayalı bir konuşma. Keyifle ve dikkatle sonuna kadar izledim. Ağzınıza, yüreğinize sağlık hocam 👍🏻😊
Günümüz insanının irade, tefekkür, latifeler, vicdan, şefkat, tevekkül, acz gibi değerleri yitirip;yitirdiğinin farkında bile olmadığını vurgulayan kaybettiklerini geri kazanma farkındalığı için çabalayan Harika bi konuşma.Keşke ruhumuzu daha çok konuşturabilsek.teşekkürler Uğur Hocam
Sayın uğur hocam sahne duruşunuz muhteşem... sıkılmadan sonuna kadar dinleyebileceğim insansınız... bu söyleşilerin devamını bekliyorum... görüşmek üzere;)
Hayata Bakış Açımız Aslında Çok Sıradan Detay'larla Çok İlgilenmiyoruz! Bu Söyleşi Aslında Hayata Ve canlılara Biraz Daha Dikkatli Bakmamızı Sağlıyor :) Ben Derim Ki Mutlaka İzleyin 👍 Teşekkürler Uğur Bey Yüreğinize Sağlık :)
Sayın Prof. Dr. Uğur Batı; TEDx Talks ile bir başka güzel. İnsanın potansiyelinin 1000 hali, böyle dile/ifade biçimlerine hakim pir pazarlama iletişimi feylesofunun dile-getirişinde başkaca bir etkiye bürünmüş. Batı Hoca, insana insanı insanla insanca anlatmış. Halt etsin insansız hava araçları, var iken iletişim evreni kralı Uğur Batı…
Bizlere farkindalik kattiginiz icin cok tesekkurler Ugur Bati. Kullanilmayan beyin geri alinir 👍 ve kesinlikle katiliyorum ki " insanin imal yetenegi ayni zamanda buyuk bir hadsizligi getirmekte " 👌
Uğur bey çok anlamlı bir konuşmaydı. Ağzınıza yüreğinize sağlık...👏👏👏👏 İnsanlık çok kıymetli bir varlık.. Malesef ki maneviyatımızı değerlerimizi kaybettik. En büyük hırsızlık nedir bilir misiniz? Bana göre duygularımızı çalıyorlar. Güven merhamet vicdan sabır hepsi yavaş yavaş yok oluyor. İnsanı insan yapan bu özellikler. Kendimize gelelim artık. Toplum olarak çalınmasına izin vermeyelim...
Yaratılanın En mükemmeli İnsan; An itibari ile Şeytandan da kötü Olabilen de İnsan, Melekler kadar temiz , İyi Güzel olabilen de insan| Haa birde güzel insan Olabilmeyi Bilme var| Unutuyor muyuz;Unutturuluyor bize, Sahi ne oldu bize¿| Ana dilimiz ‘Hal’ dili değil mi idi ¿| İyilik vE güzellik üzre sınanıyoruz, UNUTMAYALIM! Hiç bir şeyin bize ait olmadığını anlamaMız için, İlla Ölmemiz mi gerek| Her birimiz önce hakikat ile, Sonra Kendimiz ile yüzleşmeli vE Yüzleşebilmeyi Bilmeliyiz, Vesselam..
Gerçekten çok etkilendiğim sorgular ve tespitler bütünü olmuş. Düşünerek dinlemek sürekli geri almayı gerektiriyor bundan sebep birkaç defa dinlediğim yerler oldu. Hadsizlik, tefekkür, tevekkül ve tekamül. Hadsizlik, varoluş sürecinin tekamüle ulaşma yolundaki itici güç gibi. Yaparak yaşayarak öğrenen insan, tüm hadsizlikleri sonuna kadar deneyimlemeden tekamüle ulaşamayacak gibi.
İnsanın diğer canlılardan farklı olarak gelişmesinin tek sebebi olan "ellerin" üretim yeteneği konusunu; "ellerinize" sağlık diyerek çok güzel özetlemişsiniz.
Hocam merhaba.26 Ekim'de ülke TV de tanıdım sizi ve çok memnun oldum.içimdeki tüm soruların cevaplarını buldum videolarinizda .çok teşekkür ederim.saygilar sunarım
Uğur bey yine kısa sürede bize kocaman bilgileri özetlemeyi başarmış. Çok şey öğrendiğimi hissettim ama bir o kadar da kendimi eksik hissettim. Devirmem gereken ne çok kitap var, öğrenmem gereken ne çok şey var diye düşündüm. Belki de en değerli hediye bir nokta yerine bir sürü yeni soru işaretidir. Ağzınıza sağlık Uğur hocam 👏🏻👏🏻👏🏻
İnsanın yolculuğuna ve beynin sınırlarına dair çok etkileyici bir konuşma olmuş..Kullanılmayan beyin gidiyor gerçekten, sınırları zorlandığında ise mucizeler oluyor...Tebrikler Uğur Batı.
Harika. Keyifle izledim. Bahsedilen tüm dürtüler insanın içinde var olanlar. Açığa çıkması toplumsal etkilere bağlı olarak arttığı gibi kişinin benlik arayışında da değişiklik gösterebiliyor. En yakın zamanda İzmir'e bekleriz.
Bizim kendi bilimadamlarimizi anmaniz çok güzel bir davraniș.Zira kimilerinin, bizim çok değerli bilimadamlarimiz vs. dururken sürekli bizim insanlarimizi hor görüp israrla bașka milletlerin yetiștirdiği bilimadamlarini hatira getirmelerini üzülerek izliyorum.
Uğur Batı muhteşem gerçekten. Merak ettiğim çoğu sorunun yanıtını bulabileceğim pek çok harika konuşmandan biri daha. Başarılarının katlanarak artmasını diliyorum canım arkadaşım. Sevgilerimle
Merhaba Ugur Bati hocam.keske ilkokullarda da konusmalar yapsaniz.harika bi anlatiminiz var ve bundan herkes mumkun oldugunca kucuk yasta faydalanmali.selam ve sevgi ile...
Düşünsenize tüm okullarda Uğur Batı gibi hocalar ders verirmiş:) Nasıl bir ülke olurduk acaba? Ah ütopya sen ne güzel şeysin:) 23.59'un son saniyesine yetişmiş insan ve bitmek bilmeyen kibiri ve kötülüğü:( Beyninizi (güzel şeyler için)kullanın, merak edin, okuyun- ki Uğur Batı kitaplar da önerir ara ara... Bilimi, doğru bilgiyi, kitapları, sinemayı, sanatı ve müziği takip edin... Müzik demişken Uğur Batı'nın arka fonunda çalan Bab-ı Aziz sayesinde tanış olduğumuz muhteşem eser mesela- ilk dinlediğiniz andan itibaren çarpılırsınız ve bir daha asla hayatınızdan çıkmaz... bu vesileyle filmi de izlersiniz belki... Kendinize bir güzellik yapmak istiyorsanız Uğur Batı'ya nerde rastlarsanız, bir tv programında olabilir, bir durun izleyin, ya da onun olmazsa olmazı olan kitaplarını okuyun... çünkü o güzel ve içi bilgi dolu bir ruh...
Mükemmel bir konu ve konuşma olmuş.. İnsan tarafımızı düşünmeye dair ışık olmuşsunuz yine Değerli Hocam..Çok çok tebrik ediyorum👏👏 Bilgiyi bilmekten öte anlaşılır biçimde anlatabilmek konusunda sayılı bir akademisyen olan Uğur Batı Hocamın ilk okuduğum kitabı, aslında son çıkan "Ennegram" oldu..Bu kitapta hem muhteşem alalizlere hem de anlatım diline hayran oldum..Sonra okuduğum "Sinaps" kitabı beynimizin diline dair, onlarca bilimsel araştırma sonucuyla desenlenmiş bilgilendirici ve eğlenceli mutlaka okunası süper bir kitap olmuş😊🤗 Üreten insanlara çok ihtiyacımız olduğu güzel ülkemde Uğur Batı Hocam gibi, çalışan, araştıran, üreten ve öğreten insanlarımızın çoğalması temennisiyle😊 Tekrar tekrar tebrikler ve yürekten çok teşekkürler bizlere katkılarınızdan dolayı Sayın Hocam👏👏👏..Selamlar...
"İnsan nasıl oldu da diğer türlerden bu kadar farklılaştı ve sıçrama gösterdi?" sorusunun cevabı olarak diyebilirim ki; insan, inanılmaz bir kapasiteye sahip beynini akıllıca kullanmaya, hayatı kolaylaştıracak şeyler üretmeye ve sunmaya başladı; ve böylece diğer türlerden farklılaştı. "Bu sıçramayla birlikte bütün akıllı tasarımlar nasıl beraberinde bu kadar kötülüğü getirdi?" sorusunun cevabı olarak da; beynini kullanan insan sayısının artmasına bağlı olarak; rekabet, hırs, alternatifler ve kolayca pek çok şeye ulaşılabilirliğin artması da beraberinde kötülüğü ve bu yönde davranışı meydana getirdi diyebilirim.
İnsan dünyaya kusursuz ve keşfetme heyecanıyla tertemiz geliyor. Ancak diğer canlılardan farklı olarak duygularını kontrol etmekten bir miktar aciz kalabiliyor o nedenle de tüm sahip olunabilecek güzelliklerin yanında hırs ego bencillik empati yoksunluğu vs..gibi olumsuz davanışları da sergileyebiliyor.Sonuçta iyi ya da kötü karakterli ya da karaktersiz aciz ya da güçlü olarak gözlerimizi açmıyoruz dünyaya..Vee kendi bilmecemizi çözmek için bir çok sıçrama yapmak gerektiğini yaşayarak öğreniyoruz sayın profesörüm düşüncem budur. 🤗😉
1cni sorunuza cevabım; İnsan, diğer canlılardan farklı olarak Beyni ile beraber aklını da kullanabilme ayrıcalığı ile gelişim ve sıçrama sağladı. 2nci sorunuza cevabım; İnsana, beyni ve aklını istediği şekilde kullanabilme iradesinin kendisine bırakılması sonucu meydana getirdiği şeyleri iyi veya kötü yönde kullanıyor diye düşünüyorum
Uğur Hocam yüreğinize sağlık bize beynimizi kullanmayı bu kadar keyifli anlattığınız için ,adıma çok teşekkür ederim . "Dünya Malı Tv " kanalını da takip etmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
İnsanlar beyin ile ilgili konuşurken bakınız Kerem Dündar, yok beyin şöyle yok böyle. Nişasta, su, yağ modunda beyin tarifleri vererek basite kaçıyor, sulandırıyor. Ya da Oytun Erbaş modunda ne söylediği belli değil, başı yok sonu yok... Uğur Hoca efsane bir konuşma yapmış. Aklına sağlık
Hocam bunu gece yarısı izledim bi anda şimşekler çaktı anlatmaya çalıştığınız şeyin içinde kayboldum ve anlamak istediğimi hissettim. Durum şu ki yardıma ihtiyacım var belki bir kaç öneri, kitap bir şeyler söylemek istersiniz diye de yazmayı düşündüm. Saygılar. Bu arada harika bi konuşma idi.
Konuşmanızdan nedense daha söylemek istediğiniz çok şey olduğunu ama özetle kısa zamanda insan ile ilgili bir farkındalık yaratmaya çalıştığınızı gözlemledim.Keşke daha uzun olsaydı ve demek istediklerinizi duysaydık :) Konuşmanızda bahsettiğiniz üzere beynini etkin kullanabilen ve en önemlisi de geliştirebilen tek canlıdır insan.Ancak katettiği yollar boyunca (hayat) sahip olduğu kapasiteyi ya hiç kullanmaz ya da arttırmaya çalışır.İşte dünya,ikinci kategoriye girebilen insanlar sayesinde ayakta kalmaya devam eder.Çünkü bu insanlar varolan doğanın sadece ufak bir zerresi olduğunun farkına varmış,üretmekten,doğruyu savunmaktan,etrafındakileri yok etmeden ve çıkar savaşına girmeden üstüne düşen düşmeyen her sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayan gerçek insanlardır.İnstagramdaki sayfanızda bu konuşmanızdan önceki paylaşımınıza kızınızın ne kadar da şanslı olduğu hakkında yorumlar yazıldı.Sizin özgeçmişinize vakıf bir insan sizin asla tesadufen bir yerlere gelmediğinizi,üreterek beynini etkin kullanarak kendi şansınızı kendinizin (dolayısı ile kızınızın şansını da) yarattığınızı gayet iyi bilir.İsteseniz siz de beyninizi ortalama bir derecede kullanıp hayatınıza devam edebilirdiniz ancak siz koşmayı seçmişsiniz.Şartlar ne olursa olsun kendi kapasitesine erişme çabası olan her birey gerçek insan olabilir.Eğitim önemli bir etkendir.Ancak en büyük iş yine insanın kendisine düşer.Gerçekten istemek ve çaba göstermek çok önemlidir.Belki insanların çoğunun işine öyle geldiğinden belki de dünyadaki esas amaç olan tüketim ve yan gelip yatma,ortalamada kalma döngüsü sebebiyle çaba göstermeyen ve tabir yerinde ise ot gibi yaşamayı tercih eden insan sayısı gitgide artacak ve doğadaki kendi irkini bitirecek tek canlı insan olacak.Sayenizde birçok yeni bilgi öğrendim,ufkumu açtınız.Sizin gibi dünyaya yan gelip yatma yeri olarak bakmayan ve farkındalık yaratma çabasındaki insanların sayısının artması dileğiyle.Varolun.
İnstagramda yaptığım yorumdan farklı bir yorum yazacağım insanın bu noktalara gelirken diğer türleri geride bırakma sebebi olarak söylediğiniz prefrontal lobun bir aygıtı olarak insanın seçme ve eleme sistemine sahip olmasına değinmek istiyorum. Diğer türler kendilerine verilen habitatı değiştirme ve geliştirme çabasına girmeye çalışmazken sadece uyum sağlamaya çalışırken insan hem geliştirmek hem de değiştirmek için çabalar uygarlığın çıkışı ve gelişimi buraya çekilebilir diye düşünüyorum. Türcü yaklaşımla bakıldığında buna sahip iki tür vardır insan ve arılar arılardaki etkisi daha kısıtlıdır tabii ki. Fazla ayrıntıya girmeden bunları söylemek istiyorum. Sunum için çok teşekkürler elinize sağlık.
Hocanın konuşmasını yeni izledim. Harika harika harika Ben bu konuşmayı zaman zaman acip izlerim. Hadsizligimin altında ezilmemek için Kim olduğumu hatırlamak için
Az çoktan fazladır kelimesi bu güzel insan için geçerli. Çünkü Türkiyede bu kadar kaliteli içerikler üretebilen insan sayısı malesef çok az
Klasik "beyin" konuşmalarının çok çok ötesinde. Ne güzel bir kurgu, nasıl etkileyici bir anlatım. Bayıldım
Teşekkürler, nezaketiniz ilham verici.
İnsan, idrak, tefekkür, tevekkülü kullanabildiği zaman Eşref-i Mahluk'tur. İnsan, letafet, feraset ve zerafeti; şuur, duygu, ahlak ve erdem ile birlikte kullanabildiği zaman Ahsen-i Takvim'dir.
Serpil harikasın. Sevgiler
Serpil Uygun Çiçek amin
Sayin Serpil Uygun Cicek hanim, kusura bakmayin boyle bir elestiri yaptigim icin: , Tevekkul, tefekkur, esrefi-mahluk ahsen-i takvim gibi Arapca, Fars kokenli kelimler anlatmak istediginiz ince noktayi sifirladi. Ben anlayamadim. Sade Turkce ile yazabilir misiniz anlatmak istediginizi?
@@ugurbati40 Bir sürü konuşmacı dinliyorum fırsat buldukça gerek TEDx gerek başka organizasyonlarda, sanırım şu ana kadar bir tek Uğur Batı'yı samimi ve kendime yakın buldum. Belki düşündüklerimi sesli söyleyen insanlarla az karşılaştığım içindir. Hz.Allah ilmini artırsın. Bu ademlikten sıyrılıp insan olmaya giderken ihtiyacımız olan ilimdir. Sizin gibilerin sayısı hep az kalacak malesef. Çünkü bunca devranı birkaç kulunun gözünden izlemek için döndürdüğünü yaşayan birinden duymuştum. O böyle istiyor. İsteseydi hepimize Kendisini açardı. (Aslında tek varlık Hz.Allah'tır. O'ndan başka varlık yoktur. Esasında şu an O'nun içinde bulunuyoruz. Daha neleer neler var da bu da bizden bir zerre-i miskal olsun bu uçsuz bucaksız kainatta.)
İnsanın özgürlüğü, Ahsen-i Takvîm ile Esfel-i Sâfilîn arasında kendine bir yer seçme özgürlüğü olarak Mefistofeles’in, Faust’un öğrencisine söylediği sözleri doğrular nitelikteydi: "Siz de Tanrı gibi olacak; iyiyi ve kötüyü bileceksiniz!" İşte, insanın temel macerası, tam da bu “özgürlük” arayışıyla birlikte başlayacaktı. İyiyi ve kötüyü bilmek, düşünce tarihi boyunca bütün disiplinlerin temel meselesi olacaktı böylece. Cennet’te insanın, böyle bir şeye ihtiyacı yoktu. İnsan, melekler gibiydi orada, iyi ve kötü arasında seçim yapmasına ve bu seçim için türlü kapasitelerini seferber etmesine gerek yoktu. Ama insan, Cennet için değil, dünyaya halife olsun diye yaratılmıştı ve bu da insanın zaten dünyaya "düşmeye" yazgılı olduğunu gösteriyor.
Sabah aklıma "Başınıza gelen herhangi bir musibet kendi ellerinizle kazandıklarınız yüzündendir." ayetini getiren, ve bir parça daha anlamlandırmamı sağlan videodur. Aklınıza sağlık hocam...
Olağanüstü bir konuşma. İlham verici. İlk kez dinliyorum ama hem üslup hem içerik çarptı beni
Muhteşem bi detay (Uğur Batı) hocam her konuşmasını hiç sıkılmadan dinlediğim izlediğim ve makalelerini okuduğum öğretmeyi ,anlatmayı bu kadar sevdiren muhteşem detayyy
Eşrefi mahlukat insanoğlunun yaratılanların en üstüyse ;tefekkür ,letafet ,zarafet ,feraset ,erdem , ahlak yetilerini kullanarak ancak insan ı kamil mertebesine ulaşır İnsan şuurlu olan varlık beyni iyi şeyleri kullanarak geliştirse
Bertilda çok sağol
Saatlerce hiç sıkılmadan dinleyebileceğim nadir insanlardan...
Çok derin ve güzel bir bakış açısı... Bu kadar derin ve anlamlı konulari, nispeten kısa bir sürede böyle sakin, net bir üslupla anlatarak, tarzınızı da bir kere daha ortaya koyuyorsunuz. Teşekkürler.
Sağolun varolun
Örnek aldığım ender insanlardandır kendisi. Reklam yazarlığı yapmıştır ve reklamcılık dışında birçok farklı alanda da kendini geliştirmiştir. Çok üretkendir. Reklamcılık sektörüne kazandırdığı kitaplar, üniversitemde ders olarak okutuldu ve hala okutuluyor. Ben de akademisyenlik için çabalıyorum aynı zamanda sektörde reklam yazarlığı yapıyorum. İnşallah sonunda Uğur hocam gibi başarılı ve saygı duyulan bir kişi haline gelebilirim :)
Uğur Batı hem felsefi hem de bilimsel anlamda insana dair ufuk açıcı, eğitici ve öğretici şeyler söylüyor. 20 dakikada ne kadar güzel anlatmış. Yazdığı kitaplar kadar ekranlarda da çok görmek arzusu ile...
Naci Bey eyvallah....
Her halde hayatta ki en zor şeylerden bir tanesi en muazzam canlıyı, "insanı" anlatmaktır. Doyurucu bir konuşma daha... Kendimi gerçekten şanslı hissediyorum. Kişisel gelişiminin yanında, öğretmeye bu kadar meyilli bir insandan öğrenme şansım oldu. Lütfen çizginizi koruyun hocam... Türkiye' de en zor olan şeyi yapıyorsunuz: Çizginizi bozmadan öğretmeye devam ediyorsunuz. Harika!
Deniz sevgiler. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğendiğinize.
Masallah hocam. Uçmuş bir sunum, uçmuş bir sen. Bu kadar bilgiyi sentezleyerek ne güzel sundun.
Düzenli olarak izlerim @TEDx sunumlarını. Bilgi, sunum, içerik yönetimi, etkili anlatım olarak en iyilerinden biri Uğur Batı'nın sunumu. Tekrar tekrar izlenir. Yüreğine sağlık..
Ümit Bey hürmetlerimle
Kendisini hem dinlemekten hem okumaktan çokca keyif alan biriyim. Bahsettikleriyle kişiyi içe doğru yolculuğa çıkarışını ve insana insanı tekrar sorgulatmasını, konulara yepyeni bakış açısı getirişini seviyorum, ağzınıza sağlık çok güzel bir konuşma 👏🏼👏🏼😊
İnsanoğlu'nun varoluşunun evrimsel süreci ve bu süreçte evrende gelip geçici olan bu varlığın içinde hem iyiyi hem kötüyü barındırdığını hem ne kadar aciz hem de bir o kadar kendini yücelten bir varlık olduğunu ancak siz bu kadar güzel anlatabilirsiniz.Cok teşekkürler Sayın Batı.
Zümrüt Hanım siz çok sağolun. Ne mutlu bana.
Hocam yine hayran kaldim. Sevgimle kucakliyorum ❤❤❤
Uğur hocamın sıkı takipçilerinden biriyim, sunduğu konular her zaman ilgimi çekmiştir. Bu konuşma da yine aynı şekilde merak uyandırıcı konular içeriyor ve oldukça güzel. Var olun hocam, emeğinize sağlık 😊
Uğur batı öğrenmeye ve öğretmeye o kadar açık biri ki gerçekten muzzam....
Cansın
Tekrar tekrar izlenmesi gerekiyor. Yasamanin, insan olmanin gercekten ne oldugunu anlayip silkelenip kendimize gelmemiz icin cok guzel bi konusma... İzleyin, düşünün, kavrayin ve uygulayin... Ve de sadece burada degil diger alanlarda da Ugur Bati'nin takip edilmesi ve izlenilmesi gerekiyor. Ogretmeyi ve insani uyandirma cabasi var.
Sevgiler ve çok sağolun
Bilinçli tesadüf.
TEDx konuşmaları içinde buna rastlamam tesadüfün en güzeli. Başarı artık avuçlarımın içinde. İnsan mühendisliği 👌
Çok teşekkürler, nezaketiniz için...
Mükemmel bir anlatım harika tespitler dinleyenlerde oluşması muhtemel farkındalık ağzınıza sağlık Hocam iyi ki varsınız 🤗
Derin ve özenli bir paylaşım. İnsanı aradığımız her anda tekrar tekrar izlemek gerekiyor. Tebrikler Uğur Hocam👏🏻👏🏻👏🏻
Duygu:))
Fikirlerinizin sıkı takipçisi olan bizlere çok büyük katkılarınız var Uğur Hocam.
Her zaman olduğu gibi yine ufkumuzu genişletmeyi başaran bir sunum ile sizi dinlemek keyifliydi.
Birikiminize ve ağzınıza sağlık.
Yine çok değerli mesajlar veren bir konuşma. Keyifle izledim. Mükemmel olmasak da her birimizin mucize olduğuna inananlardanım. Özüne doğru yolculuk yapmak bazen uzun bir süreç gerektirse de birbirini tamamlamak üzere yaratılmış insanoğlunun farkındalığı dolayısıyla iyi ve kötüyü tercih etmesinde önemli bir etken. Kendini keşfedebilen insan çıktığı yolculukta nasıl kötülüğü düşünebilir ki. Tam da söylediğiniz gibi İnanç ve sezgiselliği birleştirerek bilime yürüyen insanlar sayesinde bunca kötülüğe rağmen hayatta kalmaya çalışıyor insanoğlu diye düşünüyorum. Teşekkürler Uğur Batı.İyi ki varsınız. ..
ferda frdc süper
Yorumu düşünüyorum, çok güzel bir yerden yakalamışsınız. Aklınıza sağlık
Beyin en büyük navigasyon,insana yolunu gösteriyor. Ben küçük yaşantımda deneyimleyebiliyorum,yaratıcılık gerektiren konularda,Problem çözmede. Aynı şekilde düşünsenize çok zeki insanların var olduğu gerçeğini,ayrıca doğduğu ortamı,aldığı eğitimi düşünecek olursak o beyin durmuyor susmuyor çözüyor. Özel insanlar hep var hep olacaklar.sevgiler..
Gülseren Hanım çok sağolun...
Kullandiğiniz terimler cok hoş. Tefekkür, tevekkül Eșref-i mahluk, letafet, feraset,zerafet Ahsen-i takvim, tedrici tekamül vs. insanin kulağina çok hoş geliyor. Sayenizde söz dağarciğim genișledi.
Tam da bu konuşmada beni rahatsız eden neydi diye düşünürken... neyce bu kelimeler?
Gayet güzel ve ilham verici bir konuşma. Teşekkürler Uğur Batı.
Sağolun
Bu sene Bursa Tedx konuşmalarının en iyisiydi bu konuşma. Başlangıcı, işlenişi, konu bütünlüğü bakımından ted konuşması nasıl olmalı sorusunun cevabı niteliğindeydi. Tekrardan tebrik ediyorum.
Çok teşekkür ederim.
Uğur Hoca yine harika ve zihin açıcı bir konuşma yapmış , iyi ki varsın Uğur Batı.. 👏🏻👏🏻👏🏻
EYvallah...
çok başarili ve merak uyandirici bir yorum. insani arastirmaya sevkediyor. Tebrikler...
Dinlemekten çok keyif aldığım harika bir konuşma. Tebrik ederim hocam
Her zaman olduğu gibi daha fazla sorgulamaya ve daha derin düşünmeye dayalı bir konuşma. Keyifle ve dikkatle sonuna kadar izledim. Ağzınıza, yüreğinize sağlık hocam 👍🏻😊
Sizin gibi bilgili sizin gibi donanımlı insanların çevremizde olması inanın insanı çok mutlu ediyor. Ağzınıza sağlık hocam
İtiraz edeceğim, daha doğrusu soru sorabileceğim çok yer olmasına rağmen iyi bir sunumdu. Belki de bunun sayesinde iyi bir sunumdu.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sağlıcakla kalınız.
Muhteşem ötesi ifadeler, kısacık sürede ancak bu kadar dolu konuşulabilir...teşekkürler
Teşekkürler, gurur duydum
O kadar dolu bir konusma ki anlamak ve derinligine varmak icin birkac defa dinlenmeli
Sevgiler Fatma Hanım
Günümüz insanının irade, tefekkür, latifeler, vicdan, şefkat, tevekkül, acz gibi değerleri yitirip;yitirdiğinin farkında bile olmadığını vurgulayan kaybettiklerini geri kazanma farkındalığı için çabalayan Harika bi konuşma.Keşke ruhumuzu daha çok konuşturabilsek.teşekkürler Uğur Hocam
Muhsine Hanım, umarım
doğal anlaşılır müthiş biri...dinlemek keyifli
Sayın uğur hocam sahne duruşunuz muhteşem... sıkılmadan sonuna kadar dinleyebileceğim insansınız... bu söyleşilerin devamını bekliyorum... görüşmek üzere;)
Çok teşekkürler, nezaketiniz için...
Efsane statüsünde. Gördüğüm en iyi TED x konuşması. Net
Çok teşekkürler
Çok müthiş bir sunum. ufuk açıcı bir bakış sağladığı için teşekkür ediyorum.
👍İnsanın Eşref-i mahlukat olabilmesi;idrak,tefekkür,tevekkül,letafet,feraset,zarafet,şuur,duygu,ahlak ve erdem kapasitelerini kullanabilmesi ile mümkündür.Esas mesele Ahsen-i takvim’e yaraşır olabilmek🙏📚💫📖
Pınar çok sağol
Olmak,
Ya da Olabilmek; Önce İstemekten Geçer!
Kaç Kişi Güzel İnsan Olmak İstiyor? Herkes Güzeli Ararken, , ,
Hasan Beyi gerçekten öyle. Güzel yorum...
Hayata Bakış Açımız Aslında Çok Sıradan
Detay'larla Çok İlgilenmiyoruz!
Bu Söyleşi Aslında Hayata Ve canlılara Biraz Daha Dikkatli Bakmamızı Sağlıyor :)
Ben Derim Ki Mutlaka İzleyin 👍
Teşekkürler Uğur Bey Yüreğinize Sağlık :)
Sayın Prof. Dr. Uğur Batı; TEDx Talks ile bir başka güzel. İnsanın potansiyelinin 1000 hali, böyle dile/ifade biçimlerine hakim pir pazarlama iletişimi feylesofunun dile-getirişinde başkaca bir etkiye bürünmüş. Batı Hoca, insana insanı insanla insanca anlatmış. Halt etsin insansız hava araçları, var iken iletişim evreni kralı Uğur Batı…
Batur Bey sevgilerimle
Neden avrupalı gibi davranmak konuşmak zorundasınız. Bizden biymiş gibi davranarak. Gençlere ilham olalirsiniz. Hem yakın hissederler kendilerini.
Bizden birisiniz bu arada ister kabul et ister etme
Mesele Doğan Cüceoğlun u seviyorum çünkü yakın hissediyorum kendimi.
Gerçekten uzun zamandır dinlediğim en müthiş TED konuşmasıydı.. 👌🏻👌🏻
Soluksuz odaklanarak bilgiye aç bir sekilde dinledim . Teşekkürler
Bizlere farkindalik kattiginiz icin cok tesekkurler Ugur Bati. Kullanilmayan beyin geri alinir 👍 ve kesinlikle katiliyorum ki " insanin imal yetenegi ayni zamanda buyuk bir hadsizligi getirmekte " 👌
Uğur bey çok anlamlı bir konuşmaydı. Ağzınıza yüreğinize sağlık...👏👏👏👏 İnsanlık çok kıymetli bir varlık.. Malesef ki maneviyatımızı değerlerimizi kaybettik. En büyük hırsızlık nedir bilir misiniz? Bana göre duygularımızı çalıyorlar. Güven merhamet vicdan sabır hepsi yavaş yavaş yok oluyor. İnsanı insan yapan bu özellikler. Kendimize gelelim artık. Toplum olarak çalınmasına izin vermeyelim...
Sevgiler...Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğendiğinize.
Neden uşalı başarılı tanıdığım biri yok.
Muhteşem söyleşi çok teşekkürler
Keşke daha önce sizi tanımış olsaydım, bağlantılar öyle kurulmuşki muhteşem... teşekkürler Uğur bey
Başından beridir amacını seziyordum ama sabrettim. Akıllı tasarım kanıtı yapmaya çalıştı resmen. Çok şey anlattı ama hiçbirşey anlatmadı bilmediğim.
Yaratılanın En mükemmeli İnsan;
An itibari ile Şeytandan da kötü Olabilen de İnsan,
Melekler kadar temiz ,
İyi
Güzel olabilen de insan|
Haa birde güzel insan Olabilmeyi Bilme var|
Unutuyor muyuz;Unutturuluyor bize,
Sahi ne oldu bize¿|
Ana dilimiz ‘Hal’ dili değil mi idi ¿|
İyilik vE güzellik üzre sınanıyoruz, UNUTMAYALIM!
Hiç bir şeyin bize ait olmadığını anlamaMız için,
İlla Ölmemiz mi gerek|
Her birimiz önce hakikat ile,
Sonra Kendimiz ile yüzleşmeli vE Yüzleşebilmeyi Bilmeliyiz,
Vesselam..
Yahya Bey çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok etkilendiğim sorgular ve tespitler bütünü olmuş. Düşünerek dinlemek sürekli geri almayı gerektiriyor bundan sebep birkaç defa dinlediğim yerler oldu. Hadsizlik, tefekkür, tevekkül ve tekamül. Hadsizlik, varoluş sürecinin tekamüle ulaşma yolundaki itici güç gibi. Yaparak yaşayarak öğrenen insan, tüm hadsizlikleri sonuna kadar deneyimlemeden tekamüle ulaşamayacak gibi.
Özlem çok teşekkür ederim. Çok güzel yorum
İzlediğim en iyi ted x konuşması. Net
Sevgiler
Dinlerken çok keyif aldım, akıcı ve lezzetli bir konuşma olmuş... "Eller"inize sağlık hocam, tebrik ederim.
İnsanın diğer canlılardan farklı olarak gelişmesinin tek sebebi olan "ellerin" üretim yeteneği konusunu; "ellerinize" sağlık diyerek çok güzel özetlemişsiniz.
Sizlerin sayesinde ben ve benim gibi daha nice insanlar her gün öğrenmeye daha da çok hevesleniyor hocam.
Ted sahnesine yakışır bir konuşma olmuş yine. Sevgiler hocam 😇
Hocam merhaba.26 Ekim'de ülke TV de tanıdım sizi ve çok memnun oldum.içimdeki tüm soruların cevaplarını buldum videolarinizda .çok teşekkür ederim.saygilar sunarım
Uğur bey yine kısa sürede bize kocaman bilgileri özetlemeyi başarmış. Çok şey öğrendiğimi hissettim ama bir o kadar da kendimi eksik hissettim. Devirmem gereken ne çok kitap var, öğrenmem gereken ne çok şey var diye düşündüm. Belki de en değerli hediye bir nokta yerine bir sürü yeni soru işaretidir. Ağzınıza sağlık Uğur hocam 👏🏻👏🏻👏🏻
İnsanın yolculuğuna ve beynin sınırlarına dair çok etkileyici bir konuşma olmuş..Kullanılmayan beyin gidiyor gerçekten, sınırları zorlandığında ise mucizeler oluyor...Tebrikler Uğur Batı.
Işıl çok sağol...
Ağzınıza sağlık. Hakikaten de çok güzel anlatmışsınız; hayran kaldım. 👏👏👏
Harika. Keyifle izledim. Bahsedilen tüm dürtüler insanın içinde var olanlar. Açığa çıkması toplumsal etkilere bağlı olarak arttığı gibi kişinin benlik arayışında da değişiklik gösterebiliyor. En yakın zamanda İzmir'e bekleriz.
Harikasınız...
Bizim kendi bilimadamlarimizi anmaniz çok güzel bir davraniș.Zira kimilerinin, bizim çok değerli bilimadamlarimiz vs. dururken sürekli bizim insanlarimizi hor görüp israrla bașka milletlerin yetiștirdiği bilimadamlarini hatira getirmelerini üzülerek izliyorum.
Ağzınıza sağlık... "Knowledge comes but wisdom lingers." (Kullanacaklara uyarı: lincır değil lıngır telaffuzu :)
Uğur Batı muhteşem gerçekten. Merak ettiğim çoğu sorunun yanıtını bulabileceğim pek çok harika konuşmandan biri daha. Başarılarının katlanarak artmasını diliyorum canım arkadaşım. Sevgilerimle
Hocam yine çok iyisiniz 👏👏.. Gönlünüze, bilginize sağlık..
Merhaba Ugur Bati hocam.keske ilkokullarda da konusmalar yapsaniz.harika bi anlatiminiz var ve bundan herkes mumkun oldugunca kucuk yasta faydalanmali.selam ve sevgi ile...
Kendimizi, dünyamızı anlamak ve anlatmak gerek çok faydalı olmuş..
Hocam tıpkı kitaplarınız gibi zihin açıcı bir konuşma olmuş... Tebrikler. Daha çok konuşun lütfen 🙏
Yine dilinize saglik hocam .Sizinle tüm soruların cevaplarına ulaşmak daha kolay
Herkesin dinlemesi gereken harika bir konuşma👏 dinleyin ve sonra tekrar düşünün bazı şeyleri🙏ağzınıza sağlık Uğur hocam👏
Gözde sağolun
Evrimi anlatırken dinden çıkmayayım birazda İslamiyetten bahsedeyim. Kralsın Uğur baba. Doğu Batı sentezi gibisin
Düşünsenize tüm okullarda Uğur Batı gibi hocalar ders verirmiş:) Nasıl bir ülke olurduk acaba? Ah ütopya sen ne güzel şeysin:) 23.59'un son saniyesine yetişmiş insan ve bitmek bilmeyen kibiri ve kötülüğü:( Beyninizi (güzel şeyler için)kullanın, merak edin, okuyun- ki Uğur Batı kitaplar da önerir ara ara... Bilimi, doğru bilgiyi, kitapları, sinemayı, sanatı ve müziği takip edin... Müzik demişken Uğur Batı'nın arka fonunda çalan Bab-ı Aziz sayesinde tanış olduğumuz muhteşem eser mesela- ilk dinlediğiniz andan itibaren çarpılırsınız ve bir daha asla hayatınızdan çıkmaz... bu vesileyle filmi de izlersiniz belki... Kendinize bir güzellik yapmak istiyorsanız Uğur Batı'ya nerde rastlarsanız, bir tv programında olabilir, bir durun izleyin, ya da onun olmazsa olmazı olan kitaplarını okuyun... çünkü o güzel ve içi bilgi dolu bir ruh...
Yasemin:))
Mükemmel tam da gerçek bilimle yoğrulmuş bir insan ve onu yansıtıyor harika😊
Size helal olsun hocam yine dusundurdunuz ve merak tohumlari attiniz icimize ve yine efsanesiniz ❤
Sağol Ece
Mükemmel bir konu ve konuşma olmuş.. İnsan tarafımızı düşünmeye dair ışık olmuşsunuz yine Değerli Hocam..Çok çok tebrik ediyorum👏👏
Bilgiyi bilmekten öte anlaşılır biçimde anlatabilmek konusunda sayılı bir akademisyen olan Uğur Batı Hocamın ilk okuduğum kitabı, aslında son çıkan "Ennegram" oldu..Bu kitapta hem muhteşem alalizlere hem de anlatım diline hayran oldum..Sonra okuduğum "Sinaps" kitabı beynimizin diline dair, onlarca bilimsel araştırma sonucuyla desenlenmiş bilgilendirici ve eğlenceli mutlaka okunası süper bir kitap olmuş😊🤗
Üreten insanlara çok ihtiyacımız olduğu güzel ülkemde Uğur Batı Hocam gibi, çalışan, araştıran, üreten ve öğreten insanlarımızın çoğalması temennisiyle😊
Tekrar tekrar tebrikler ve yürekten çok teşekkürler bizlere katkılarınızdan dolayı Sayın Hocam👏👏👏..Selamlar...
Nermin...Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğendiğinize.
Bilgi koşarak gelir ,aklı hikmet ise emekleyerek gelir. .
Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğendiğinize.
TED Sahnesine ve size yakışır bir konuşma olmuş ağzınıza sağlıkk..
Bengisu:))
"İnsan nasıl oldu da diğer türlerden bu kadar farklılaştı ve sıçrama gösterdi?" sorusunun cevabı olarak diyebilirim ki; insan, inanılmaz bir kapasiteye sahip beynini akıllıca kullanmaya, hayatı kolaylaştıracak şeyler üretmeye ve sunmaya başladı; ve böylece diğer türlerden farklılaştı.
"Bu sıçramayla birlikte bütün akıllı tasarımlar nasıl beraberinde bu kadar kötülüğü getirdi?" sorusunun cevabı olarak da; beynini kullanan insan sayısının artmasına bağlı olarak; rekabet, hırs, alternatifler ve kolayca pek çok şeye ulaşılabilirliğin artması da beraberinde kötülüğü ve bu yönde davranışı meydana getirdi diyebilirim.
Yorumu düşünüyorum, çok güzel bir yerden yakalamışsınız. Aklınıza sağlık
Saatlerce sohbet etmeyi hayal ettigim insan🙏
İnsan dünyaya kusursuz ve keşfetme heyecanıyla tertemiz geliyor. Ancak diğer canlılardan farklı olarak duygularını kontrol etmekten bir miktar aciz kalabiliyor o nedenle de tüm sahip olunabilecek güzelliklerin yanında hırs ego bencillik empati yoksunluğu vs..gibi olumsuz davanışları da sergileyebiliyor.Sonuçta iyi ya da kötü karakterli ya da karaktersiz aciz ya da güçlü olarak gözlerimizi açmıyoruz dünyaya..Vee kendi bilmecemizi çözmek için bir çok sıçrama yapmak gerektiğini yaşayarak öğreniyoruz sayın profesörüm düşüncem budur. 🤗😉
Nuray Hanım çok sağolun
1cni sorunuza cevabım; İnsan, diğer canlılardan farklı olarak Beyni ile beraber aklını da kullanabilme ayrıcalığı ile gelişim ve sıçrama sağladı. 2nci sorunuza cevabım; İnsana, beyni ve aklını istediği şekilde kullanabilme iradesinin kendisine bırakılması sonucu meydana getirdiği şeyleri iyi veya kötü yönde kullanıyor diye düşünüyorum
>Ertan çok teşekkür ederim
Yine muhteşem bir konuşma tebrikler Uğur bey
Çok teşekkürler
Cok güzel hocam👍👍fakat biraz düşünüp öyle yanıtlamak lazim..İnce düşünmemiz gereken bir konuya deginmissiz😉Cok cok tesekkurler
Sevgiler
Uğur Hocam yüreğinize sağlık bize beynimizi kullanmayı bu kadar keyifli anlattığınız için ,adıma çok teşekkür ederim . "Dünya Malı Tv " kanalını da takip etmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Gereksizliği ölçüsünde de malesef çokça izlenen saçma programlara da gönderme yapmışsınız👍👍👍Konuşmanın her kelimesi için sonsuz teşekkürler...
Gül Hanım çok teşekkürler. Sevgiler
Zarafetiniz takdire şayan kıymetli hocam.Uzun ömürler diliyorum size bu ülkeye lazımsınız...
İnsanlar beyin ile ilgili konuşurken bakınız Kerem Dündar, yok beyin şöyle yok böyle. Nişasta, su, yağ modunda beyin tarifleri vererek basite kaçıyor, sulandırıyor. Ya da Oytun Erbaş modunda ne söylediği belli değil, başı yok sonu yok... Uğur Hoca efsane bir konuşma yapmış. Aklına sağlık
Kağan Bey aklınıza sağlık
Harikasınız sayın hocam ağzınıza sağlık 👏
Hocam bunu gece yarısı izledim bi anda şimşekler çaktı anlatmaya çalıştığınız şeyin içinde kayboldum ve anlamak istediğimi hissettim. Durum şu ki yardıma ihtiyacım var belki bir kaç öneri, kitap bir şeyler söylemek istersiniz diye de yazmayı düşündüm. Saygılar. Bu arada harika bi konuşma idi.
Vedat Beyi çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğendiğinize.
Etkileyici bir anlatım güzel bir bakış açısı
Büşracığım seni kanalıma bekliyorum abone olma ama beni dinlemeni tavsiye ediyorum çok beğeneceksin inşallah çok farklı bir kanalım var
Bir mükemmel konuşma daha uğur batı hocamdan
Konuşmanızdan nedense daha söylemek istediğiniz çok şey olduğunu ama özetle kısa zamanda insan ile ilgili bir farkındalık yaratmaya çalıştığınızı gözlemledim.Keşke daha uzun olsaydı ve demek istediklerinizi duysaydık :) Konuşmanızda bahsettiğiniz üzere beynini etkin kullanabilen ve en önemlisi de geliştirebilen tek canlıdır insan.Ancak katettiği yollar boyunca (hayat) sahip olduğu kapasiteyi ya hiç kullanmaz ya da arttırmaya çalışır.İşte dünya,ikinci kategoriye girebilen insanlar sayesinde ayakta kalmaya devam eder.Çünkü bu insanlar varolan doğanın sadece ufak bir zerresi olduğunun farkına varmış,üretmekten,doğruyu savunmaktan,etrafındakileri yok etmeden ve çıkar savaşına girmeden üstüne düşen düşmeyen her sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayan gerçek insanlardır.İnstagramdaki sayfanızda bu konuşmanızdan önceki paylaşımınıza kızınızın ne kadar da şanslı olduğu hakkında yorumlar yazıldı.Sizin özgeçmişinize vakıf bir insan sizin asla tesadufen bir yerlere gelmediğinizi,üreterek beynini etkin kullanarak kendi şansınızı kendinizin (dolayısı ile kızınızın şansını da) yarattığınızı gayet iyi bilir.İsteseniz siz de beyninizi ortalama bir derecede kullanıp hayatınıza devam edebilirdiniz ancak siz koşmayı seçmişsiniz.Şartlar ne olursa olsun kendi kapasitesine erişme çabası olan her birey gerçek insan olabilir.Eğitim önemli bir etkendir.Ancak en büyük iş yine insanın kendisine düşer.Gerçekten istemek ve çaba göstermek çok önemlidir.Belki insanların çoğunun işine öyle geldiğinden belki de dünyadaki esas amaç olan tüketim ve yan gelip yatma,ortalamada kalma döngüsü sebebiyle çaba göstermeyen ve tabir yerinde ise ot gibi yaşamayı tercih eden insan sayısı gitgide artacak ve doğadaki kendi irkini bitirecek tek canlı insan olacak.Sayenizde birçok yeni bilgi öğrendim,ufkumu açtınız.Sizin gibi dünyaya yan gelip yatma yeri olarak bakmayan ve farkındalık yaratma çabasındaki insanların sayısının artması dileğiyle.Varolun.
Başak, harikasın
İnstagramda yaptığım yorumdan farklı bir yorum yazacağım insanın bu noktalara gelirken diğer türleri geride bırakma sebebi olarak söylediğiniz prefrontal lobun bir aygıtı olarak insanın seçme ve eleme sistemine sahip olmasına değinmek istiyorum. Diğer türler kendilerine verilen habitatı değiştirme ve geliştirme çabasına girmeye çalışmazken sadece uyum sağlamaya çalışırken insan hem geliştirmek hem de değiştirmek için çabalar uygarlığın çıkışı ve gelişimi buraya çekilebilir diye düşünüyorum. Türcü yaklaşımla bakıldığında buna sahip iki tür vardır insan ve arılar arılardaki etkisi daha kısıtlıdır tabii ki. Fazla ayrıntıya girmeden bunları söylemek istiyorum. Sunum için çok teşekkürler elinize sağlık.
Yusuf Bey cansınız...
Hocanın konuşmasını yeni izledim. Harika harika harika
Ben bu konuşmayı zaman zaman acip izlerim.
Hadsizligimin altında ezilmemek için
Kim olduğumu hatırlamak için
Çok teşekkürler
Yüreğinize sağlık
Muhteşem. Teşekkürler 👏🏻
Demek ki neymiş : "' dışına değil, içine içine giyeceksin kıymetli kumaşlarını"'
İzlenebilir 👍
Eyvallah
hocammm öğrenmemde yol arkadaşlığınız için teşekkürederim çok öğreticiydi benim içinnn 😊
Deniz.... teşekkürler