Muhayyer Makamında Solfej Kayıtları DERS 8 - Gülşah SÖNMEZ

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 вер 2024
  • İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Gülşah Sönmez “Seçilmiş Eserler Üzerinden Türk Müziği Solfeji Serisi” videoları ile Türk Müziği öğreniminde doğru ve temiz seslerle solfej yapabilmeyi amaçlayanlar için Türk Müziği’nin çeşitli makamlarına ait eserlerin solfej kayıtlarını musıki severlerle paylaşıyor.
    Videodaki Eserler;
    Gözden Cemalin Çün Irağ Oldu
    İltimas Etmeğe Yare Varınız
    Kanala Abone Olmak İçin: bit.ly/2N1wRWQ
    İnstagram: bit.ly/2XsSfbE
    Facebook: bit.ly/2WYKFWT
    Twitter: bit.ly/31KhlC8
    Dijital Medya: 1u2g.com
    #GülşahSönmez Kimdir ?
    1985’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Vefa Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü’nü ve aynı dönemde Bakırköy Musıkî Konservatuarı Vakfı Yarı Zamanlı Türk Müziği Bölümü’nü bitirdi. Başta Prof. Dr. Nevzat Atlığ olmak üzere Doç. Ayşegül Kostak Toksoy ve Cengizhan Sönmez gibi değerli hocalarla çalışma fırsatı buldu.
    2006 yılında KASDAV bünyesinde düzenlenen Ses Yarışması’nda 1., aynı yıl Türk Eğitim Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Safiye Ayla-Zeki Müren Ses Yarışması’nda 3. oldu.
    Bakırköy Musıkî Konservatuarı Vakfı’nın hazırladığı Nevzat Atlığ yönetimindeki “Fasıl” adlı cd çalışmasında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Cengizhan Sönmez yönetimindeki Ses ve Nefes Klasik Türk Müziği Topluluğu’na hazırlatmış olduğu “Kutlu Peygamberim” isimli cd çalışmasında yer aldı. 2007-2008 kurs dönemi Bahçeşehir Gelişim Akademisi’nde Türk Sanat Müziği dersleri verdi.
    2007 yılında İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü kazandı, Prof.Dr.Nevzat Atlığ, Münip Utandı, Doğan Dikmen, Çiğdem Yarkın ve Doç.Dr. Sinem Özdemir’den üslûp-repertuar dersleri aldı. 2012 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu.
    T.C. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Mûsıkîsi Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Programını kazandı, bu programda; Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça ile seste ileri icrâ derslerinin yanında, Prof. Mutlu Torun’dan eser analizi, Dr. Öğr. Üyesi Çetin Körükçü’den makam analizi dersleri aldı.
    2015-2016 yıllarında Bakırköy Mûsıkî Konservatuarı Vakfı’nda Türk Müziği solfej-nazariyat dersleri verdi. Çeşitli dernek ve vakıfların Türk Müziği konserlerine konuk sanatçı olarak katıldı. TRT radyo ve televizyon yayınlarında program sunucusu ve solist olarak görev aldı. 2017 yılında Büyükçekmece Belediyesi 1. Altın Köprü Beste Yarışması’nda Proje Koordinatörü ve Jüri Üyesi olarak yer aldı.
    Ocak 2018’de ilk solo albümü “ÖMÜR BORCU” yayınlandı. Bu albüm Hayatına Bir İyilik Kat Platformu tarafından “Yılın Albümü” ödülüne layık görüldü.
    2012 yılında İ.T.Ü. Türk Musıkîsi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nde ders saati ücretli Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.
    2016 yılında Öğretim Görevlisi olarak atandı ve halen bu görevine Ses Eğitimi Bölümü Başkan Yardımcısı olarak devam etmektedir. Aynı zamanda halen Büyükçekmece Belediyesi Musıki Derneği Konservatuarı’nda solfej-nazariyat dersleri vermektedir.
    Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musıkîsi Sanatta Yeterlilik Programı öğrencisi olarak akademik kariyerine devam etmektedir.
    #MuhayyerMakamı #SolfejDersleri #GülşahSönmez

КОМЕНТАРІ • 13

  • @omer_unal
    @omer_unal 4 місяці тому +1

    Rıfat Bey'in eserini ilk kez solfej olarak dinlemiş oldum. Selahattin Pınar, Muhayyer makamı için o lafları boşuna etmemiş.
    Teşekkür ederim, nefesinize sağlık.

  • @adnangunay
    @adnangunay 2 роки тому +1

    Emeğinize, yüreğinize sağlık değerli hocam. Sizin çalışmalarınızdan çok çok yararlanıyorum. Devamını diliyorum.

  • @merteryldrm9709
    @merteryldrm9709 2 роки тому +1

    harikasınız Gülşah hanım..emeğinize sağlık...

  • @JozefJansen-e8w
    @JozefJansen-e8w Рік тому +1

    Gulsah hanim yeni videolarinizi sabirsizlikla bekliyoruzz lutven bizi bu degerli bilgilerden mahrum etmeyin hollandadan bol selamlar.

  • @Sahin066_
    @Sahin066_ Рік тому +1

    Hocam muhteşem siniz .Öyle berrak. ve güzel okuyorsunuz ki .Güftesini dinlemeye gerek kalmıyor. Sağolun nefesinize yüreğinize ve bizlere sunduğumuz emeğinize binlerce kez teşekkürler ❤❤❤

  •  2 роки тому +1

    Hocam ritme uyum sağlayıp sağlayamadığımı anlayamıyorum müzik çalarken ritim döngülerini nasıl anlayacağım? :/

    •  2 роки тому

      Nota takibi yapmadan yalnızca eseri dinleyerek başlayabilirsiniz.. eserin ritmi bedenimizde de dönmeye başlamalı.. eğer biraz nota biliyorsanız, usulün mertebesine göre, her vuruşa o mertebe değerinde (2,4,8,16’lık) bir not gelecek şekilde takip edebilirsiniz..

    •  2 роки тому

      @ Çok teşekkür ederim hocam. Biraz nota biliyorum ama usulleri hiç bilmiyorum sayılır. Eser geçerken ritim döngülerini takip edebilmenin püf noktalarını arıyordum.

  • @gulerisik8078
    @gulerisik8078 2 роки тому +1

    Benim güzel öğretmenim.Sizlerle bir arada olmak, eğitiminizden faydalanmak çok güzel. 2.sınıf öğrencinizim , corona yıllarını nota , solfej, usul, makamlarla dolu dolu geçiriyoruz. Verdiğiniz seyir örnekleri , eserlerin solfej ile geçkisi bizler için artı lezzet.Sevgiler🧿💐💐💐

  • @ylmazozkan9126
    @ylmazozkan9126 2 роки тому +1

    Emeğinize sağlık hocam teşekkürler 👋👋

  • @mahmutyesil6020
    @mahmutyesil6020 2 роки тому +1

    Nefesinize sağlık sevgili hocam
    👏👏👏❤️🧿🧿🧿

  • @gulerisik8078
    @gulerisik8078 2 роки тому +1

    Kayahan ımıza ve Sönmez ailesine🧿🧿🧿🧿

  • @cagnararat2705
    @cagnararat2705 2 роки тому +1

    Çok geçmiş olsun hocam.