Film 1 Festival National de EPIGRAMĂ „Cât e Buzăul de Mare” Buzău 2024

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 тра 2024
  • Film 1 Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de Mare” Buzău 2024
    FESTIVALUL NAȚIONAL DE EPIGRAMĂ „CÂT E BUZĂUL DE MARE”
    SPECTACOLUL DE GALĂ 2024
    Ne bucurăm că suntem împreună la Spectacolul de gală al Festivalului Național de Epigramă „Căt e Buzăul de mare”, ediţia a 25-a, 2024, cu emblema „Nunta de argint”!
    Cenaclul umoriștilor „Nicolae Grigore Mihăescu-Nigrim” și Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” împlinesc 25 de ani de la fondare
    Acordurile Imnului festivalului buzoian aparțin epigramistului buzoian Ion Mitică, text şi muzică, aranjamentul muzical profesorului Nicolae Tănase, iar interpretarea cunoscutului solist al formației Savoy George Mitrea.
    Sunt Alexandra Panaete, prezentatoarea spectacolului și împreună cu domnul Mihai Sălcuțan, directorul festivalului, vom fi gazde pentru două ore de umor, de muzică îndrăgită, pentru toate vârstele.
    Invit pe scenă membrii bundului sărbătorit: Victor Bivolu, Mihail Cuţulencu, George Eftimie, Liviu Gogu, Mirela Grigore, Dumitru Hangu, Ion Mitică, Constantin Voicilaş, Mihai Sălcuţan.
    Doamna Oana Paraipan, din partea Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” conferă membrilor Cenaclului Nigrim diplome aniversare, în semn de apreciere a activității creative desfășurate în Cenaclul umoriștilor „Nicolae Grigore Mihăescu - Nigrim” și la Festivalul Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare”.
    Distincție aniversară este acordată d-lui Mihai Sălcuțan, fondator și președinte al Cenaclului umoriștilor „Nicolae Grigore Mihăescu - Nigrim”, inițiator și organizator al Festivalului Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare”
    Invit la microfon epigramiști din țară: Ioan Toderașcu, Dan-Viorel Norea, Loredana-Florentina Dalian, Petru Brumă, Mihai Teognoste, Vali-Petronela Slavu, Liviu Kaiter.
    O nouă serie de invitați Valentin David, Cătălina Orșivschi, Radu Păcurar, Gheorghe Gheorghe, Corneliu Vasile, Gheorghe Bălăceanu, Ștefan Ciocianu.
    Invit în scenă pe domnii George Corbu, președintele Uniunii Epigramiștilor din România, Petru-Ioan Gârda, președintele Cenaclului „Satiricon” din Cluj-Napoca, Ştefan-Cornel Rodean, președintele Cenaclului „Nicolaus Olahus” din Sibiu, Daniel-Ionuț Țucă, președintele Cenaclului „Prăvălia cu umor” din Constanța, Vasile Vajoga, președinte de onoare al Asociației Umoriștilor „Al. O. Teodoreanu-Păstorel” din Iași, Victor-Daniel Bratu, președintele executiv al Asociației Umoriștilor „Al. O. Teodoreanu - Păstorel” din Iași și pe doamna Sanda Nicucie din Iași.
    Organizatorii au organizat și în acesr an o tombolă și acordă premii spectatorilor, un număr de 25 de exemplare ale volumului „Nunta de argint”. Tragerea la sorți va fi făcută de Mirela Grigore și de Mihai Sălcuțan.
    Organizatorii festivalului, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău şi Cenaclul „Nicolae Grigore Mihăescu - Nigrim”, se bucură de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Buzău, de cel al Consiliului Judeţean Buzău și al Muzeului Județean. Le adresăm călduroase mulțumiri!
    Şi la această ediţie a fost organizat un concurs de epigramă și un altul de creație literară.
    Premiile sunt acordate de Centrul Cultural și Educational „Alexandru Marghiloman” Buzău și decernarea este făcută de doamna Oana Paraipan și de domnul Mihai Sălcuțan.
    Din păcate câțiva laureați ai concursurilor noastre absentează din motive întemeiate: Cireap Gheorghe din Cluj-Napoca, Cotul Grigore din com. Șanţ, jud. Bistriţa-Năsăud, Moraru Ion din Galați, Opaiț Maximilian din Bârlad, Urdă Violeta din București.
    Invit în scenă câștigătorii prezenți: Constanța Apostol, Gheorghe Dănăilă, Mihai Haivas, Mihai-Doru Lungescu, Gheorghe Șchiop.
    La Concursul de creație literară
    Premiul II este atribuit dlui Mihai Haivas din Iași = Se înmânează diploma =
    Premiul I este decernat dlui Gheorghe Șchiop din Porumbacu de Jos, Sibiu
    premierea câștigătorilor Concursului de epigramă, care a avut trei teme: „Odată pentru totdeauna”, „Până în pânzele albe” și „La paștele cailor”.
    Mențiune este acordată d-nei Apostol Constanța din Galați.
    Premiul II îl primește dl Mihai-Doru Lungescu, președintele Cenaclului „Hohote” din Târgu-Jiu
    Premiul 1 este conferit dlui Gheorghe Dănăilă din Smârdan, jud. Galați
    Festivalul nostru are un invitat de onoare pe măsura evenimentului, pe cunoscuta și îndrăgita interpretă de muzică ușoară Luminița Anghel, multiplă laureată la Festivalul Național Mamaia, premiată la Festivalul Internațional „Cerbul de aur”, la festivaluri din Bulgaria, Cehia, Egipt, locul al III-lea la Eurovision, ediția 2005. S-o primim cu aplauze!
    Ediţia a 25-a a Festivalului Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” a ajuns la final, vă aşteptăm la ediţia a 26-a,La bună vedere!
    PROMO- Fragmente din spectacol
    Foto-diverse surse
    Film- Studio ASCIOR
    ASCIOR PENTRU CIVILIZAȚIA VIEȚII

КОМЕНТАРІ •