אמבטיית קרח וטיול בדרום רמת הגולן

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 1 жов 2024
  • הרבה מאוד זמן רציתי להתנסות באמבטיית קרח- למה אתם שואלים? את זה אני מסביר בסרטון
    אני תמיד מאושר לנסוע לרמת הגולן (אחד האזורים האהובים עלי בארץ), ביקרתי חברים וכמובן שגם יצאנו לטיול קצר בנחל מיצר.
    אז חג פסח שמח וכשר ממקסיקו חברים,
    אני אחגוג את החג בבית חב״ד כמובן , והפרק הראשון של מקסיקו יעלה בזמן הקרוב אז שווה לעקוב
    והכי חושב צאו לטייל בארץ שלנו זאת בלי שום ספק אחת התקופות הכי יפות בטבע
    תודה לנטורה חווה אקולוגית על האירוח החם וכמובן לזרימת השחר על החוויה העוצמתית
    עריכה של האלוף - שלו שטיינבאום
    כתוביות: אליאור מצליח סאסי

КОМЕНТАРІ • 32

  • @liorzaiderman
    @liorzaiderman 2 роки тому +1

    לונלי פלג בבקשה בבקשה תעלה תסירטון של שביל ישראל חייב או שתשלח לי קישור

  • @HaimHadari
    @HaimHadari 2 роки тому +2

    מקום יפה . אני אוהב אותך ישראל. אני מקווה שאוכל ללכת לשם ולעשות סרטון נחמד לאנשים שמדברים ספרדית. 🇮🇱❤️🇮🇱

  • @משהעבדי-צ1מ
    @משהעבדי-צ1מ 2 роки тому

    אינטגרציה נכונה
    אינטגרציה פירושה לקחת דברים נפרדים ולמזג אותם לישות אחת. במובן החברתי, אינטגרציה פירושה חיבור בין אנשים שונים, בין קבוצות שונות וכדומה. תהליך כזה איננו פשוט כלל וכלל, וכדי לעשות אותו נכון נדרשת הבנה עמוקה בטבע האדם. מהם התנאים ההכרחיים להימנעות מטעויות?
    ראשית, צריך ללמוד לעומק מדוע אנחנו נמצאים כל הזמן בהתנגשויות, בכל מיני רמות. מצד הטבע, האדם אגואיסט, רוצה להרוויח על חשבון האחרים. ככל שהאגו מתפתח הוא נעשה יותר ויותר אכזרי, ממציא עוד ועוד דרכים לנצל את כולם לטובתו. מכאן נובעים כל המאבקים בין בני אדם, כפי שמוכיחה ההיסטוריה.
    יש האומרים: כזה הוא טבע האדם, נזרום עם החיים, מה שיהיה יהיה. אבל כשקצב האירועים השליליים מתגבר, כשכל כך הרבה סכנות ניצבות מולנו בכל שטחי החיים, כשמתחיל להיות ברור שאנחנו מפסידים בגדול כתוצאה מיחסים גרועים בין אנשים- עולה השאלה, אולי בכל זאת אפשר לעשות משהו?
    לפי חכמת הקבלה, התשובה היא בהחלט כן. הצעד הראשון הוא לימוד הטבע שלנו. עלינו לפתח הכרה עצמית: במה אנו חופשיים ובמה אנו מוגבלים? מה אנו מצליחים לעשות ומה לא? מי מנהל אותנו, הטבע או אנחנו? ואולי הטבע מנהל אותנו בצורה כה ערמומית ונסתרת, שגורמת לנו לחשוב שזה אנחנו?
    מבירורים כאלה ואחרים צריכה להתקבל תמונה: מי אני, מה גבולותיי, עד כמה אני מסוגל לשנות את גורלי, לאיזה כיוונים, מה יש לפניי. לימוד כזה צריך להיות נחלתו של כל אדם ואדם, מגיל הילדות ועד גיל הזהב, ורצוי שהוא ייערך במסגרת קבוצתית.
    במהלך עבודה קבוצתית שכוללת אינטראקציות מיוחדות, כל פרט מתחיל לקלוט את אופן פעולתו. עד כמה הוא אגואיסט, לא מתחשב באיש, עד כמה כך מפעיל אותו הטבע מבפנים. הוא מתחיל להבין שזה לא הוא, אלא האגו שלו, ואין בזה רע או טוב, אלא זהו הטבע.
    עם ההכרה הזו עוברים לשלב הבא, שבו כל אחד משתדל להתעלות מעל האגו שלו, כדי להתקרב לאחרים. המאמצים המשותפים, שנעשים על פי הדרכה מדויקת שנלמדת בשיטת החיבור של חכמת הקבלה, מעוררים לפעולה כוח מיוחד שטמון בטבע. תכונתו היא לחבר בין הפכים, והוא מוליד דרגה מתקדמת יותר של חיים משותפים.
    עתה הבדיקה היא: עד כמה אני מסוגל לחשוב על טובת האחרים? כאשר הקבוצה מתקדמת בכך, והופכת להיות כולה כמו איש אחד, או אז אפשר להתקדם לעבר חיבור עם קבוצה אחרת, שגם היא עברה תהליכים דומים.
    אינטגרציה בין שונים יכולה להתבצע רק לפי המודל הזה. כלומר, רק אחרי שכל אחד מהצדדים למד בינו לבין עצמו את השיטה לחיבור נכון בין פרטים ויישם אותה, רק אז הוא נעשה מוכן להתחיל התמזגות הדרגתית עם הצד השני. יוצא כי מה שיכול לאפשר אינטגרציה מוצלחת זו למידת השיטה לחיבור. דומה הדבר ללימוד של שפה חדשה, שכל מי שלמד אותה יכול כבר לתקשר בחופשיות עם האחרים.
    במבט כולל, האבולוציה שלנו כמין אנושי מקדמת אותנו לבניית אינטגרציה מתקדמת בין שונים. העולם שבו אנו חיים נעשה מקושר, אנו חיים ברשת, וכדי לשרוד את המאה ה-21 גם הלבבות והמוחות חייבים להיות מותאמים, כלומר מרושתים ומחוברים.
    כבר בשנות הארבעים כתב על כך "בעל הסולם", הרב יהודה אשלג, המקובל הגדול של המאה העשרים: "כל יחיד בעולם, מתוך שיונק לשד חייו והספקתו מכל בני העולם כולו - נעשה בזה משועבד, לשרת ולדאוג לטובת העולם כולו... כי טובתו ורעתו של כל יחיד ויחיד בעולם תלוי ומדוד במידת טובת היחידים שבכל העולם כולו. ואף על פי שדבר זה למעשה ידוע ומורגש למדי, עם כל זה בני העולם עדיין לא תפסו זאת להלכה כראוי. ומדוע - כי כן מהלכי ההתפתחות בטבע, אשר המעשה מקדים את הבנת העניינים. ורק המעשים יוכיחו וידחפו את האנושות קדימה".
    אכן כן, בפנינו חיים חדשים, שונים לחלוטין מכל מה שידענו.

  • @bebars6464
    @bebars6464 2 роки тому

    هذا الجولان ليس من حقكم انتم مستعمرين

  • @idanmergi5786
    @idanmergi5786 2 роки тому +4

    רואה את כל הסרטונים שלך והם נראים מדהים . עכשיו אני בתאילנד ואני עושה ולוג כזה עם הגו פרו בהשראתך . אתה פשוט מלך🤯🌄👑

  • @zlr6981
    @zlr6981 2 роки тому +2

    קר רק מי לראות את הסרטון

  • @lioralfsi9079
    @lioralfsi9079 2 роки тому

    סרטון מגניב,נ.ב מה המדינה הכי טובה שהייתה בה? אשמח אם תענה

  • @naorchzi7898
    @naorchzi7898 2 роки тому +1

    נדיררר
    נסיעה טובה למקסיקו 🤙

  • @Ohad_musical_instruments
    @Ohad_musical_instruments 2 роки тому +1

    מדהים אף
    פעם לא משעמם לראות מה שאתה מעלה תמשיך ליצור תוכן כזה יפה ושונה

  • @דודחמרי-ס1צ
    @דודחמרי-ס1צ 2 роки тому +2

    אחלה לפג

  • @salmanswed
    @salmanswed 2 роки тому +3

    מהמם תהנה אח שלי

  • @peterhast
    @peterhast 2 роки тому +1

    I love seeing your videos, great job on the shots and the editing, you are very talented!

  • @YaronAlayza
    @YaronAlayza Рік тому

    🫶

  • @חוה-ס7ר
    @חוה-ס7ר 2 роки тому +1

    איך יפה הגולן.
    והצילומים גם..

  • @Avraham_haber
    @Avraham_haber 2 роки тому +1

    פרק מדהים

  • @omrivol
    @omrivol 2 роки тому +1

    אחלה פלג

  • @שושכהן-ס6ק
    @שושכהן-ס6ק 2 роки тому

    להאכיל את הדיכאון במשמעות
    אנחנו חיים בזמנים מיוחדים. אם בעבר אנשים היו מחוברים יותר לאדמה, היום הכול מלאכותי. אנחנו נולדים בין כותלי בית היולדות, עוברים לחיות בין קירות הדירות, אחר כך בין קירות בית הספר ואז לרוב כלואים בין קירות מקום העבודה. המעבר מהחוץ לפנים שינה את הגישה שלנו לחיים.
    השינוי הזה משפיע גם על מצב הרוח שלנו. מרכז המחקר של אוקספורד פרסם לאחרונה דו"ח המראה כי במדינות רבות "אנשים מאובחנים עם דיכאון בגיל מוקדם יותר מאשר בעבר". למשל, בשנת 1996 בדנמרק השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היה בסביבות גיל חמישים. עשרים שנה מאוחר יותר, השיעור הגבוה ביותר של אנשים שאובחנו עם דיכאון היו בני עשרים וארבע.
    כדי למנוע דיכאון בדורנו עלינו להשקיע בגישה נכונה ומותאמת, מכיוון שאנשים אינם מותאמים יותר לחיים הטבעיים. ההשקעה אינה כלכלית, אלא עלינו לבנות מעטפת שתשמש כמתווך בין הדור החדש למציאות שבה הוא חי. המעטפת הזו צריכה להכין אותם לחיים בכל רמה - אישית, חברתית וסביבתית. הצעירים צריכים ללמוד כיצד להתקשר ולהתחבר אחד עם השני ועם הטבע. אחרת, הם ידעכו, כפי שכבר קורה להם.
    אם בעבר אנשים היו שוהים בחוץ יותר ממה שהם היום, וחלק גדול מחייהם כלל התקשרות עם אנשים אחרים, היום אנחנו עושים הכול באינטרנט, והסביבה בחוץ פחות מעניינת אותנו. ההתקדמות הטכנולוגית של העשורים האחרונים עטפה אותנו בגאדג'טים וניתקה אותנו מאנשים. אפילו האוכל הפך תעשייתי ומחומם במיקרוגל.
    אנחנו לא צריכים להתנער מהטכנולוגיה, אלא לאזן את החיים. איך? ליצור קשרים אנושיים בונים, חיוביים ותומכים. כשאנשים יגלו שהקשרים עם אחרים מספקים אותם בדרכים שהטכנולוגיה לא יכולה, הם יקפידו לטפח אותם.
    הבעיה היא שאנשים מרגישים שהקשרים עם אחרים הם תחרותיים - כל אחד מנסה להערים על האחרים ולהתנשא עליהם - והם מראש מתעייפים ופונים באופן טבעי לסביבה הדיגיטלית, שהיא פחות תחרותית ופוגענית.
    אבל אם לאנשים היו חוויות חיוביות כתוצאה מיחסים עם אחרים והם היו חשים סיפוק ואושר, אז לא הייתה להם סיבה לסגת לסביבה וירטואלית. הם היו מוצאים משמעות בחיים - מה שאף טכנולוגיה לא יכולה להעניק להם.
    הנתינה ההדדית נותנת תכלית לכל מה שאנו עושים. כשאנחנו עושים משהו בשביל אדם אחר, זה נשאר. המעשה מקבל חיים משלו, משמעות חדשה, והוא משפיע על חיינו ועל חיי אחרים בדרכים שאיננו יכולים לחזות. כשאנחנו עושים משהו באינטרנט, עם עצמנו, המעשה שלנו הולך לאיבוד בענן הדיגיטלי ומותיר אותנו בתחושת ריקנות חסרת משמעות.
    לכן כדי לרפא את הדיכאון צריך למצוא דרכים לעודד אנשים לצאת, לתקשר ולהתחבר לאנשים אחרים. זה יוסיף להם שמחה, סיפוק ומשמעות, ומשמעות בחיים יכולה למנוע דיכאון..

  • @dekelpolak4190
    @dekelpolak4190 2 роки тому

    "בוא וראה, בעת שכל בני העולם יסכימו פה אחד, לבטל ולבער את הרצון לקבל לעצמם שבהם, ולא יהיה להם שום רצון אלא להשפיע לחבריהם, אז היו מתבטלים כל הדאגות וכל המזיקים מהארץ, וכל אחד היה בטוח בחיים בריאים ושלמים, שהרי כל אחד מאתנו, היה לו עולם גדול, שידאג בעדו וימלא את צרכיו.
    אמנם, בזמן שכל אחד אין לו אלא הרצון לקבל לעצמו, מכאן כל הדאגות, הייסורים והמלחמות והשחיטות, שאין לנו מפלט מהם. שהם מחלישים גופנו בכל מיני מחלות ומכאובים. והנך מוצא, שכל אלו הייסורים, המצויים בעולמנו, אינם אלא גילויים מוצעים לעינינו, בכדי לדחוף אותנו לבטל את קליפת הגוף הרעה, ולקבל צורה השלמה של רצון להשפיע".
    בעל הסולם, הקדמה לספר הזוהר

  • @Lior-shuv
    @Lior-shuv 2 роки тому

    מזה עושה לגוף ?
    מה בריא בזה?
    כמה העלות של זה?

  • @yinon_tal
    @yinon_tal 2 роки тому

    פרק הצגה

  • @idob3646
    @idob3646 2 роки тому

    ..........

  • @idob3646
    @idob3646 2 роки тому

    ......¹

  • @amirlavi5286
    @amirlavi5286 2 роки тому

    פלג כרגיל נתת בראש אחלה סירטון למדנו ממך כרגיל על מקום חדש וטוב אוהבים אותך פסח שמח ומהנה

  • @lidordesta
    @lidordesta 2 роки тому

    פלג מתי אתה חוזר לדרכים בחול כי זה קצת יותר מעניין עם להגיד תאמת

    • @LonelyPeleg1
      @LonelyPeleg1  2 роки тому

      אני כרגע במקסיקו.. יעלה מפה פרק ממש בקרוב

    • @lidordesta
      @lidordesta 2 роки тому

      @@LonelyPeleg1 ממתין לזה בטח היה פאן

  • @Naor1
    @Naor1 2 роки тому +2

    פלגגגג ימלךךך וולוג פסיכי❤❤ חג שמח לכל עם ישראל🔥🥳