Mi sa parut ca ai un filtru pe tiava de condens Cand ai puso in functiune ai verificat daca functioniaza in parameri si dsca ai valorile cum a functionat la putere maxima si minima Amestecul de aer si restul ?
Teoretic 50° pe tur, dar in realitate eu le setez pe 55° la apartmentele cu doua camere, repectiv 58° la cele cu 3 camere. Neaparat trebuie facuta si o echilibrare hidraulica intrucat centrale din ziua de azi au pompele de recirculare cam subdimensionate din considerente economice. Pam-pam!
Salut, spune-mi te rog esti multumit de aceasta centrala, ai vreo problema cu ea? Eu nu stiu ce sa cumpar, intre aceasta, si Viessman Vitodens 100. Mentionez ca pt mine îmi trebuie una de 35kw. Aici ma refer la performanta de consum&fiabilitate! Multumesc!!!
Salut! Am aceasta centrala de 2 ani. Acum 3 zile mi-a dat eroare dupa eroare. 5 erori in 2 ore. Am chemat meseriasul si dupa demontare, a gasit scurgerea de condens infundata. Mai precis cotul din cauciuc negru ce intra din centrala in filtrul ala de evacuare a condensului. Cand la desfundat, a curs din centrala 2 l de apa cu mâl. A trebuit sa desfaca camera de ardere si sa curete bine acolo. Acum merge perfect. Verificati periodic scurgerea de condens. In rest centrala e super.
@@MarianGVMMulțumesc pt.răspuns!! 2 litri de apă cu mâl ??? În ce zonă a româniei locuiești? Dar când pornește e zgomotoasă, s-au în timpul funcționării, e silenţioasa??
Am de toate, inclusiv autorizația ISCIR, pe tubul de condens este un filtru y dar e scoasă sita și nu are rolul unui filtru, dacă cumva tubul de condens este înfundat surplusul va curge pe aici pentru că filtrul nu este închis ermetic( este o măsură de siguranță în plus ). Mai învață și tu de la ații fără să critici.
@@IulianSolo pe tiava de condensare nu se pune nimic , o sa se Infunde deoarece trage aer inauntru cu praf si ce msi e in admosfera us se corodeaza camera de arede Am inceput si eu un canal de UA-cam pt a inbunatati calitatea instalatiilor pe care le fac Eu pun in functiune in europa toate modelele de centrale pe gaz
@@IulianSolo cu urmatoarea ocazie cand am sa fac o verificare la centrale am sa postez un video cu condensarea Nu sunt aici sa bag de vina doar sa ajut cu instalarile dupa manualul de instructiuni
Buna seara. Sunteti multumit de aceasta centrala? Sunt si eu in dilema intre aceasta si Ariston Genus one 24 kw si tot cautam recenzii despre Ariston si am dat de clipul dumneavoastra. Multumesc anticipat.
@@IulianSolo Ei, ia ziceti, cum a mers centrala iarna asta, sunteti multumit?? M-ai ales ca afara sunt temperaturi destul de negative, sa va faceti o idee corecta...! Multumesc!!!
@@mugureltudor10 Am montat-o cu o firmă care asigură servic-ul la centralele Ariston. Intrați pe sit si vedeți firmele agreate de Ariston în județul d-vstră. Montajul a fost 450 lei, toate cheltuielile le găsiți în filmuleț.
Te uiți sub ea și vezi că sunt 2 șuruburi în față. Le desfaci și apoi scoți cu grijă capacul de sticlă. Dar termostatul trebuia pus de cel care ti-a pus-o în funcțiune.
Am luat legatura cu ei si au venit si au instalat ceva ca o bucatica de teava de plastic,cam de 4 cm lungime care a venit in pachet cu centrala, dar pe care nu au instalat-o de la inceput. Acuma nu m ai bubuie dat tot este foarte zgomotoasa si la consum este la fel ca cea veche de 20 de ani. Imi pare rau de alegerea facuta, ne-am lacomit ca se poate seta de pe telefon...prostie, deoarece poti s o setezi direct de la centrala. Mai bine luam vailant sau viessman.
Vaillant, varianta mai ieftina bubuie la pornire si din păcate meseriașii nu stiu ce să-i facă. Pe Emag veti gasi multe recenzii proaste la modelul lor cel mai ieftin. Iar Viessmann are ceva probleme din fabricație cu niste scurgeri de condens lăsate aiurea care.pot fi dăunătoare pentru centrală. La modelele 050 si 100. Se pot gasi de asemenea pe net informații. Deci probleme există cam la toate. Depinde ce model alegeți
De fapt centrală nu se pune cu ștecher și nu se cuplează la priza. Se cuplează direct pe cablu dedicat din tabloul electric cu disjunctor diferențial de 16 A. Componentele electronice sunt destul de fragile și se pot deteriora in cazul in care apar variații mari de curent. In cazul țevilor De cupru este imperios necesar pentru a împiedica scurgerile de curent in instaltia de încălzire.Cositorirea țevilor cu aliaj plumb-Staniu e de acum 100 de ani. Aliajul este interzis in cele mai multe tari europene. In cel mai rău caz se folosește un aliaj staniu-argint, dar și astă e depășit. Se folosește o rășină specială care rezista pana la 400 de grade. Lipsește filtrul in Y cu doi robineți la capat. Cei mai mult meseriasi pun doar unul, pentru economie, dar de fapt se pun doi, pentru a putea curată filtru in condiții de siguranța. Lucrarea e mediocra și neîngrijită, fără supărare. Condensul de la centrale este foarte toxic și se pune un filtru de purificare înainte de a fi deversate in rețeaua de canalizare.
Dacă citeai cartea tehnică găseai: ”Racordarea la reteaua electrică trebuie să fie făcută printr-o priză fixă (fără a folosi alte improvizații) și un comutator bipolar ce va deconecta echipamentul în cazul unei supratensiuni electrice. Sunt interzise prize multiple, prelungitoare sau adaptoare. Este interzisă folosirea tevilor instalaţiei sanitare, de încălzire şi de gaz pentru realizarea instalaţiei de împământare a aparatului. Centrala nu este protejată împotriva efectelor fulgerelor. În cazul în care este necesară înlocuirea siguranţelor de reţea, folosiţi siguranţe de 2A rapide.” În al doilea rând nu eu sunt meseriașul care a montat centrala, eu sunt beneficiarul.
Iulian Solo Comutatorul ăla bipolar de care Spuneti dumneavoastră se numește disjunctor.Tocmai ați citat corect ca centrală nu este protejata împotriva fulgerelor deci faptul de a fi racordată printr-un disjuncție diferențial, care o protejează împotriva supra sarcinilor este recomandabil. Faptul ca centrală este cuplata la împământarea tabloului electric face inutila împământarea prin alte improvizatii. Dumneavoastră nu faceți dacat sa repetați ce am zis eu, doar ca o faceți cu cuvintele dumneavoastră.
Salut. Intr-o zi am avut presiune scazuta pe coloana si mi-a aparut pe display mesajul "reumplere instalatie". Am deschis robinetul albastru de sub centrala si a crescut presiunea la 2.2. Acum am intre 1.9 si 2.2 bari. Am inteles ca recomandarea este ca presiunea de intrare sa fie 1.5 bari. Daca e mai mare e ok?
În cartea tehnică scrie : ” Controlaţi periodic presiunea apei şi verificaţi - când instalaţia este rece - ca aceasta să fie cuprinsă între 0,6 şi 1,5 bari.” Recomandarea mea este să fie de 1 bar la rece. Ca să scazi presiunea aerisește un calorifer (deschide un robinet de aerisire).
Greșit! Recomandarea celor cu cap este de 1 max. 1,2 intrucat este depasita presiunea din vasul de expsnsiune, cea ce poate duce in viitorul apropiat la o interventie asupra sa.
Vad ca e de 4 ani clipul. NU ai avut probleme cu futunul acela de condens, ca e montat prost liniar, trebuia sa aibe panta de 3-5%, iar cotul ala de 90° din furtunul indoit de la robineti NU avea ce cauta acolo? De ce NU ti-ai montat o pompa de condens???
@@IulianSolo Eu ți-am spus că cel care ai da drumul la prima funcționare și îți oferă garanția deobicei vine cu ștecherul, daca găsești un om mai ciufut in ziua aia sar putea să facă scandal că ai pus ștecherul și ai pus-o în funcțiune.
@@MadebyConstantin Centrală asta nu ai cum sa o pui în funcțiune, fără consecințe pentru că prima dată se setează calculatorul exact ca la un telefon nou. Dacă umbli la ea își dă seama imediat cel care vine să o pună în funcțiune.
De fapt centrală nu se pune cu ștecher și nu se cuplează la priza. Se cuplează direct pe cablu dedicat din tabloul electric cu disjunctor diferențial de 16 A. Componentele electronice sunt destul de fragile și se pot deteriora in cazul in care apar variații mari de curent. In cazul țevilor De cupru este imperios necesar pentru a împiedica scurgerile de curent in instaltia de încălzire.Cositorirea țevilor cu aliaj plumb-Staniu e de acum 100 de ani. Aliajul este interzis in cele mai multe tari europene. In cel mai rău caz se folosește un aliaj staniu-argint, dar și astă e depășit. Se folosește o rășină specială care rezista pana la 400 de grade. Lipsește filtrul in Y cu doi robineți la capat. Cei mai mult meseriasi pun doar unul, dar de fapt se pun doi, pentru a putea curată filtru in condiții de siguranța. Lucrarea e mediocra și neîngrijită.
Da, coșul trebuie să aibă pantă, scrie în cartea tehnică cât trebuie să fie. Am pus filtru y pe intrare apa și pe retur circuitul de calorifere.Cel care a pus-o în funcțiune a făcut și ISCIR - ul.
Îi faci circuit dedicat cu siguranță de 6 amperi, așa cum am făcut și eu. Nu cred că o poți lega direct în tablou pentru că tabloul nu o să fie lângă centrală, așa ca să ajungi în tablou tot trebuie să înădești cablul de alimentare.
@@IulianSolo Pai da,inadesti cablul ca nu pot sa cunoasca ei exact cat ai pana la tablou iar in tablou evident ca-i faci circuit dedicat.Asta e si scopul pentru care nu-ti da stecher,sa-i faci un circuit dedicat cu un diferential,insa trebuie si ceva de stabilizare pentru ca placa electronica nu are asa ceva. Asta de vrei ceva ca la carte insa merge si asa...! :)
Toate centralele vin fara stecher pentru ca manufacturierul nu stie ce priza ai tu in casa. Firul e de 1.5 mmp. Nici n`ai nevoie de mai mult avand in vedere cat consuma din punct de vedere electric. Cat despre estetica, imi place cum ti`a curs aliajul pe tevi la vale :)
Frumos ,simți diferența dintre cele două???mă refer la costuri sau este la fel??? .numa bine.
Buna ziua ! In tot timpul asta ati observat vreo economie la consumul de gaze ?! Si daca da,cam cat ?! Multumesc !
Mi sa parut ca ai un filtru pe tiava de condens
Cand ai puso in functiune ai verificat daca functioniaza in parameri si dsca ai valorile cum a functionat la putere maxima si minima
Amestecul de aer si restul ?
ai pus magnetita in instalatie ?
Salut.
Ai cumva o poza de cum se cuplează senzorul de exterior, respectiv cel de camera?
De unde ai luat centra cu kit cu tot?
Salut! A ta bubie când pornește? O ții pe auto sau setezi tu temperaturile?
Salut ai idee cum setea temperatura sa meargă în condensare
Teoretic 50° pe tur, dar in realitate eu le setez pe 55° la apartmentele cu doua camere, repectiv 58° la cele cu 3 camere. Neaparat trebuie facuta si o echilibrare hidraulica intrucat centrale din ziua de azi au pompele de recirculare cam subdimensionate din considerente economice. Pam-pam!
Buna, imi poti spune te rog.
Filtrul Y trebuie sa fie neaparat pe retur? nu se poate sa fie si pe tur?
Se recomandă pe retur pentru a reține eventualele impurități de pe rețea.
Salut, spune-mi te rog esti multumit de aceasta centrala, ai vreo problema cu ea? Eu nu stiu ce sa cumpar, intre aceasta, si Viessman Vitodens 100. Mentionez ca pt mine îmi trebuie una de 35kw. Aici ma refer la performanta de consum&fiabilitate! Multumesc!!!
Pot să-ți sun că până acum sunt mulțumit de ea. Nu am avut probleme cu această centrală până în prezent.
@@IulianSolo Am uitat sa întreb!!! Am văzut comm cuiva... acum e iarnă, ești în continuare mulțumit?? Nu ai probleme?
@@curcanu79 Da, sunt mulțumit. Nu am avut nicio problemă.
Salut! Am aceasta centrala de 2 ani. Acum 3 zile mi-a dat eroare dupa eroare. 5 erori in 2 ore. Am chemat meseriasul si dupa demontare, a gasit scurgerea de condens infundata. Mai precis cotul din cauciuc negru ce intra din centrala in filtrul ala de evacuare a condensului. Cand la desfundat, a curs din centrala 2 l de apa cu mâl. A trebuit sa desfaca camera de ardere si sa curete bine acolo. Acum merge perfect. Verificati periodic scurgerea de condens. In rest centrala e super.
@@MarianGVMMulțumesc pt.răspuns!! 2 litri de apă cu mâl ??? În ce zonă a româniei locuiești? Dar când pornește e zgomotoasă, s-au în timpul funcționării, e silenţioasa??
😆😆Nu fac boss economie ESTE VORBA SĂ NU O MONTEZE ORICINE..SĂ VINĂ SERVICE..EI ÎȚI PUN STECHERUL ȘI PRACTIC EI ÎȚI PUN ÎN FUNCȚIUNE CENTRALA 😁👍
Ai autorizatie de montare?
Am de toate, inclusiv autorizația ISCIR, pe tubul de condens este un filtru y dar e scoasă sita și nu are rolul unui filtru, dacă cumva tubul de condens este înfundat surplusul va curge pe aici pentru că filtrul nu este închis ermetic( este o măsură de siguranță în plus ). Mai învață și tu de la ații fără să critici.
@@IulianSolo pe tiava de condensare nu se pune nimic , o sa se Infunde deoarece trage aer inauntru cu praf si ce msi e in admosfera us se corodeaza camera de arede
Am inceput si eu un canal de UA-cam pt a inbunatati calitatea instalatiilor pe care le fac
Eu pun in functiune in europa toate modelele de centrale pe gaz
@@IulianSolo cu urmatoarea ocazie cand am sa fac o verificare la centrale am sa postez un video cu condensarea
Nu sunt aici sa bag de vina doar sa ajut cu instalarile dupa manualul de instructiuni
@@instalatorklumea1926 Foarte bine. Nu sunt instalator, e centrala mea care a fost montată de o firmă agreată de Ariston.
@@IulianSolo eu doar asta fac instalati sanitare ,centrale comandate prin internet pe fiiecare camera, nivel,apa calda ,pompa pt recirculat apa calda
De unde a-ti cumparat-o?
www.cazanecentrale.ro/centrala-termica-ariston-alteas-one-net-24-kw-p673/
Buna seara. Sunteti multumit de aceasta centrala? Sunt si eu in dilema intre aceasta si Ariston Genus one 24 kw si tot cautam recenzii despre Ariston si am dat de clipul dumneavoastra. Multumesc anticipat.
Deocamdată sunt mulțumit, dar voi vedea la iarnă dacă iși face treaba cum doresc eu.
@@IulianSolo Ei, ia ziceti, cum a mers centrala iarna asta, sunteti multumit?? M-ai ales ca afara sunt temperaturi destul de negative, sa va faceti o idee corecta...! Multumesc!!!
@@adyady5141 Eu sunt mulțumit, a făcut față cu brio până acum.
@@IulianSolo cu ce firma ai montat centrala si cat te a costat ? Multumesc
@@mugureltudor10 Am montat-o cu o firmă care asigură servic-ul la centralele Ariston. Intrați pe sit si vedeți firmele agreate de Ariston în județul d-vstră. Montajul a fost 450 lei, toate cheltuielile le găsiți în filmuleț.
Cum se desface pentru a pune TA? Termostat
Te uiți sub ea și vezi că sunt 2 șuruburi în față. Le desfaci și apoi scoți cu grijă capacul de sticlă. Dar termostatul trebuia pus de cel care ti-a pus-o în funcțiune.
Buna, cum pot sa pornesc caldura? multumesc anticipat
Selectezi modul de iarnă.
@@IulianSolo totul este in engleza, nu inteleg ce scrie
@@АндрейЛека Descarca cartea tehnică de pe internet și vezi cum intri în meniu i.dedeman.ro/media/file/file/m/a/manual_de_utilizare_alteas_one.pdf
@@IulianSolo ok mersi mult
@@IulianSolo salut am si eu una la fel trebuie setat ceva la ia ca imi merge in continua pe caldura nu declanseaza
As avea o intrebare, face o bubuitura cand porneste centrala? Am tot vazut pe emag ca scriu multi desprea acea bubuitura la pornire...
La mine nu bubuie, se aude când se aprinde flacăra dacă ești aproape de centrală.
A mea bubuia si cei de la service au montat o diafragma.Ia legatura cu ei.
Am luat legatura cu ei si au venit si au instalat ceva ca o bucatica de teava de plastic,cam de 4 cm lungime care a venit in pachet cu centrala, dar pe care nu au instalat-o de la inceput. Acuma nu m ai bubuie dat tot este foarte zgomotoasa si la consum este la fel ca cea veche de 20 de ani. Imi pare rau de alegerea facuta, ne-am lacomit ca se poate seta de pe telefon...prostie, deoarece poti s o setezi direct de la centrala. Mai bine luam vailant sau viessman.
Vaillant, varianta mai ieftina bubuie la pornire si din păcate meseriașii nu stiu ce să-i facă. Pe Emag veti gasi multe recenzii proaste la modelul lor cel mai ieftin. Iar Viessmann are ceva probleme din fabricație cu niste scurgeri de condens lăsate aiurea care.pot fi dăunătoare pentru centrală. La modelele 050 si 100. Se pot gasi de asemenea pe net informații. Deci probleme există cam la toate. Depinde ce model alegeți
Man dar nu trebuie ISCIR pentru centrala?
S-a făcut ISCIR-ul când a fost pusă în funcțiune (ISCIR-ul este obligatoriu la fiecare 2 ani).
Mie unul nu imi place la instalatie sa am cupru...mai misto este ppr
De fapt centrală nu se pune cu ștecher și nu se cuplează la priza. Se cuplează direct pe cablu dedicat din tabloul electric cu disjunctor diferențial de 16 A. Componentele electronice sunt destul de fragile și se pot deteriora in cazul in care apar variații mari de curent. In cazul țevilor De cupru este imperios necesar pentru a împiedica scurgerile de curent in instaltia de încălzire.Cositorirea țevilor cu aliaj plumb-Staniu e de acum 100 de ani. Aliajul este interzis in cele mai multe tari europene. In cel mai rău caz se folosește un aliaj staniu-argint, dar și astă e depășit. Se folosește o rășină specială care rezista pana la 400 de grade. Lipsește filtrul in Y cu doi robineți la capat. Cei mai mult meseriasi pun doar unul, pentru economie, dar de fapt se pun doi, pentru a putea curată filtru in condiții de siguranța. Lucrarea e mediocra și neîngrijită, fără supărare. Condensul de la centrale este foarte toxic și se pune un filtru de purificare înainte de a fi deversate in rețeaua de canalizare.
Dacă citeai cartea tehnică găseai: ”Racordarea la reteaua electrică trebuie să fie făcută
printr-o priză fixă (fără a folosi alte improvizații) și un comutator bipolar ce va deconecta echipamentul în cazul unei supratensiuni electrice.
Sunt interzise prize multiple, prelungitoare sau adaptoare.
Este interzisă folosirea tevilor instalaţiei sanitare, de încălzire şi de gaz pentru realizarea instalaţiei de împământare a aparatului. Centrala nu este protejată împotriva efectelor fulgerelor. În cazul în care este necesară înlocuirea siguranţelor de reţea, folosiţi siguranţe de 2A rapide.”
În al doilea rând nu eu sunt meseriașul care a montat centrala, eu sunt beneficiarul.
Iulian Solo Comutatorul ăla bipolar de care Spuneti dumneavoastră se numește disjunctor.Tocmai ați citat corect ca centrală nu este protejata împotriva fulgerelor deci faptul de a fi racordată printr-un disjuncție diferențial, care o protejează împotriva supra sarcinilor este recomandabil. Faptul ca centrală este cuplata la împământarea tabloului electric face inutila împământarea prin alte improvizatii. Dumneavoastră nu faceți dacat sa repetați ce am zis eu, doar ca o faceți cu cuvintele dumneavoastră.
mediocra? esti batut in cap! Inca nu ai vazut una mediocra!
Da e adevarat
Salut. Intr-o zi am avut presiune scazuta pe coloana si mi-a aparut pe display mesajul "reumplere instalatie". Am deschis robinetul albastru de sub centrala si a crescut presiunea la 2.2. Acum am intre 1.9 si 2.2 bari. Am inteles ca recomandarea este ca presiunea de intrare sa fie 1.5 bari. Daca e mai mare e ok?
În cartea tehnică scrie : ” Controlaţi periodic presiunea apei şi verificaţi - când instalaţia este
rece - ca aceasta să fie cuprinsă între 0,6 şi 1,5 bari.” Recomandarea mea este să fie de 1 bar la rece. Ca să scazi presiunea aerisește un calorifer (deschide un robinet de aerisire).
Greșit! Recomandarea celor cu cap este de 1 max. 1,2 intrucat este depasita presiunea din vasul de expsnsiune, cea ce poate duce in viitorul apropiat la o interventie asupra sa.
Vad ca e de 4 ani clipul. NU ai avut probleme cu futunul acela de condens, ca e montat prost liniar, trebuia sa aibe panta de 3-5%, iar cotul ala de 90° din furtunul indoit de la robineti NU avea ce cauta acolo?
De ce NU ti-ai montat o pompa de condens???
Salut,am observat ca vechea centrala e identica cu ce am eu,daca cunva o mai ai si daca e disponibila?? sunt interesat
Toate vin fara ștecher. Cînd vine cel de la garanție îți aduce el ștecher. Azi termin și eu de montat una identica cu cea a ta.
Ștecherul l-am pus eu, dar aveau și cei care mi- au montat-o, nu cei care o pun în funcțiune.
@@IulianSolo Eu ți-am spus că cel care ai da drumul la prima funcționare și îți oferă garanția deobicei vine cu ștecherul, daca găsești un om mai ciufut in ziua aia sar putea să facă scandal că ai pus ștecherul și ai pus-o în funcțiune.
@@MadebyConstantin Centrală asta nu ai cum sa o pui în funcțiune, fără consecințe pentru că prima dată se setează calculatorul exact ca la un telefon nou. Dacă umbli la ea își dă seama imediat cel care vine să o pună în funcțiune.
De fapt centrală nu se pune cu ștecher și nu se cuplează la priza. Se cuplează direct pe cablu dedicat din tabloul electric cu disjunctor diferențial de 16 A. Componentele electronice sunt destul de fragile și se pot deteriora in cazul in care apar variații mari de curent. In cazul țevilor De cupru este imperios necesar pentru a împiedica scurgerile de curent in instaltia de încălzire.Cositorirea țevilor cu aliaj plumb-Staniu e de acum 100 de ani. Aliajul este interzis in cele mai multe tari europene. In cel mai rău caz se folosește un aliaj staniu-argint, dar și astă e depășit. Se folosește o rășină specială care rezista pana la 400 de grade. Lipsește filtrul in Y cu doi robineți la capat. Cei mai mult meseriasi pun doar unul, dar de fapt se pun doi, pentru a putea curată filtru in condiții de siguranța. Lucrarea e mediocra și neîngrijită.
Salut! ti-a dat iscir-ul ? Cum ai rezolvat cu cosul ca eu stiu ca trebuie sa aiba o panta la centralele in condensatie,nu am vazut filtru y pe retur.
Da, coșul trebuie să aibă pantă, scrie în cartea tehnică cât trebuie să fie. Am pus filtru y pe intrare apa și pe retur circuitul de calorifere.Cel care a pus-o în funcțiune a făcut și ISCIR - ul.
Păi si diferenta de consum la gaze
Vine fara stecher pentru ca se presupune ca o legi in tablou la o siguranta de 6 amperi.
Îi faci circuit dedicat cu siguranță de 6 amperi, așa cum am făcut și eu. Nu cred că o poți lega direct în tablou pentru că tabloul nu o să fie lângă centrală, așa ca să ajungi în tablou tot trebuie să înădești cablul de alimentare.
@@IulianSolo Pai da,inadesti cablul ca nu pot sa cunoasca ei exact cat ai pana la tablou iar in tablou evident ca-i faci circuit dedicat.Asta e si scopul pentru care nu-ti da stecher,sa-i faci un circuit dedicat cu un diferential,insa trebuie si ceva de stabilizare pentru ca placa electronica nu are asa ceva. Asta de vrei ceva ca la carte insa merge si asa...! :)
Nu am vazut filtru y pe retur inainte de filtru antimagnetita era bine sa fie pus
Este dar e mai jos.
Filtrul antimagnetita are si sita. De ce ar mai fi nevoie si de filtrul "y" ?
Care ai dat dislike ba?🙄
De ce nu pui electrica?🤣🤣🤣🤣🤣era o gluma man.
Toate centralele vin fara stecher pentru ca manufacturierul nu stie ce priza ai tu in casa. Firul e de 1.5 mmp. Nici n`ai nevoie de mai mult avand in vedere cat consuma din punct de vedere electric. Cat despre estetica, imi place cum ti`a curs aliajul pe tevi la vale :)