Esasında yaptıkları iş matematik ve olasılık Türkiye'de bir sürü üniversitede matematik bölümü var böyle birşeyi araştırıp sunsalar , mesala tramwaylarin içinde belirli periyotlar ile kontrol yakaladıklarına aylık ücretin iki katı ceza devlet kurumlarında sahtecilikten dava bu kadar kontrolcü gerek kalmaz. hatta güzel sistemler bile yapılabilir. Mesala herkesin cep telefonuna bir app telefonu olamayanlarada bir elektronik cihaz. Cihaz otobüse bindigin anda otomatik ücreti çekecek.
Yok be hacı bence bu videoyu bizim orada yaşayan öküzler için koymuşlardır, belkide en çok bilet almadan yakalanan millet biziz :) Adamlar o hatayı yapmış bir kere müslümanız doğruyuz ayağına oranın devletini dolandırıp Türkiye’de tatile gelip açız diyor herifler sen olsan alırmısın bir daha
Almanyaya 2 ay önce geldim. Hamburgta kalıyorum trenlerde bilet kontrolüne denk geldim ama otobüslerde hiç denk gelmedim ve çoğu insanın bilet almadığını düşünüyorum
Bu konuda herhangi bir veriye sahip olmasamda ordaki toplu taşimanin dolukuk oraninin buraya gore daha az oldugunu varsayiyorum(istanbul için en azindan) istanbulda toplu ulaşim gunun belli saatlerinde eziyet haline geliyo :/
Kalabalıklık şehirden şehire göre değişiyor, tabi ki hiçbir şehri istanbul kadar kalabalık değil ama Almanya'da büyük şehirlerde ya da öğrenci nüfusunun çok olduğu şehirlerde özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde filan çok kalabalık. Mesafe kuralı varken bile yapışık gidiliyordu, bantlanan koltukların üzerine mecbur oturuluyordu. Şuanda da durum farklı değil mesafe kuralı kalktı maske kuralı var ama şehir içinde bakan az takmayan çok ve özellikle Berlin, Köln ve Frankkfurtta çok kalabalık yani bazı hatlar dakikaya bir gelse de hep dolu. Çok düzensiz göçmen var. Epeydir bilet kontrolüne denk gelmedim. Ama olsa da çoğunun bileti yoktur bence hangi birine ceza kesecekler, çoğu almanca ve ingilizce de bilmiyor nasıl anlaşacaklar.. Kaotik bir ortam var turnike işi çözer mi belli değil. Ama bi yenilik gelmeli orası kesin.
@@ugur-kara Aynı Türkiye gibi işte, herkesin gündemine bağlı göçmenler problem veya problem olmayabiliyor. Ama şu var ki eskisi kadar rahat değil. Bi çekinerek yürüyoruz. Çantalara dikkat ediyoruz. Oturduğumuz yerde dilencilere filan dikkat ediyoruz. Ama eskiden daha rahattı, böyle cüzdanını barda düşür, ertesi hafta gelip alabiliyordun. Ama Türkiyeden bi artısı burada göçmenler için entegrasyon teşvikleri, eğitimleri var. Kimi dili iyi öğrendi, iyi adapte oldu. Ama Türkiyede bildiğim kadarıyla bu biraz eksik kaldı..
@@ugur-kara Bu tür şeyler halkın gündeminde olmaz. Bunlar ilgili merciilerin gündemindeki konular; meclis, bakanlıklar vs. Buradaki ceza sistemini bilmiyorum ama Türkiye'den çok farklı olduğu kesin. Sınır güvenliği Almanya'nın konusu değil, Almanya Schengen Bölgesi'nde ve Avrupa Birliğinde bir ülke. Bu yüzden bu tür kararlar Avrupa Parlementosunda (Strasburg ve Lüksemburg'ta) tartışılan konular. Bürokrasi çok fazla, alınan kararlar sadece Almanya'yı değil 100 milyonları ve onlarca ülkeyi etkiler. Bir düğümün içindeler orta yol bulacak şekilde düğümü çözmek için bi ülke bi yerinden asılıyor başka ülke diğer yerinden.. Daha fazlasını almamak diye bir şey o yüzden şimdilik yok. Düzenli ve kaliteli göçmenlere her zaman açık bir ülke.
Almanya’yı çok seviyorum ama toplu taşımada asla! Yahu böylesine güzel ve düzenli memleketin toplu taşıma sistemi gördüğüm kadarıyla (çoğunlukla arabayla seyahat ediyorum fakat okuluma tren vb kullanıyorum), inanılmaz kötü. En gelişmiş şehirlerde bile çok kötü. Almanya hayranı birisi olarak söyleyebilirim ki; telefon çekim gücü, toplu ulaşım ve bankacılık inanılmaz kötü. Toplu ulaşım devletin elinde değil ve bir sistem getirilmek istendiğinde firmalar manipüle ediyor. Mesela 9 Euro biletler olmuştu yaz sezonunda. Bende gidip geliyordum trenle. 9 Euro öncesi üç kat uzunlukta trenler vardı fakat karar çıktıktan sonra DB üçte bir kadar küçük tren verip birde saatlerini aksatarak bu durumu manipüle etmişti. Bir yerden bir yere gidemez olmuştuk. Açıklamaya insan nüfusu fazlalığı denmişti. Stuttgart tan kalkan tren istasyonunda dikkatimi çeken ise insan sayısı evet daha fazlaydı ama gelmeyen veya gelip küçük olan trenlerden dolayı her bir trende artış yaşanıyordu. Bu gerçek mi demiştim. Sadece bir adet uzun tren gelse (9euro öncesi gibi) tüm kalabalık bitecekken, gelen tren 40-50 kişi içindi.
@@ugur-kara tabi rahatsız edici bir bakış veya sigara isterken bir kinayeden taciz gibi usulsüz durumlar yaşanıyor falat bu terbiyesizliğinde bir sınırı var. Aksi takdirde almanya belki çok ceza vermeyebilir türkiyeye oranla ama mutlaka ceza verir. Ve dahi mülteci kanununda sığınmacı atılamaz diye bir madde yok. Şöyle ki öncesinde veya sonrasında sığınmanın farketmeksizin, eğer ki bir kişi insanlık suçu işlerse, sığınma talebi geçersizdir. Ve yine toplumsal bir düzeni bozarsa cezai işlemlerden bir tanesi sınır dışı etmektir. Tabi ki karşınızda çakmak isterken pişmiş kelle gibi gülen birisinin kötü niyeti sizi rahatsız eder, rahat bir durum değildir. Ama bu duruma iç kargaşada denemez değil mi?
Toplu taşıma uygulamasının 1800 civarında ABD'de icat edildiği yanlış gibi görünüyor. Hızlı bir aramayla 1600lerde Fransa'daki uygulamalara rastladım. Muhtemelen daha eskisi de bulunur.
Bizim Almanya'dan iyi olduğumuz bir konu varmış. Bizde tek bir kart ile bir şehirde bütün toplu ulaşım araçlarına binebiliyorsunuz. Sürekli bilet almak sadece kağıt israfı.
Benim Almanyada bulunduğum zamanlarda, tek bir 9 Euro'luk Ticket ile 1 ay boyunca RE Trenleri dahil Almanyanın herhangi bir şehrinde, herhangi bir toplu taşıma aracına binebiliyordun. Bu sayede bedava sayılabilecek fiyata (Aylık 9 Euro) Bir çok Almanya şehrini gezdim. Şimdilerde fiyatı konusunda tam emin olmasam da 59€'ya aynı tarzda ticketlerden alınabiliyor diye biliyorum. Bu bahsettiğim tarzda biletin olmadığı zamanlar ise bilet fiyatları gerçekten pahalı. Einzelfahre karte (Tek biniş) 3.5€'ya geliyor ve sadece 1 şehir için geçerli. Hatta Berlin adına konuşursak Berlin ABC diye 3'e ayrılmış ve biletlerin fiyatları geçerli oldukları bölgelere göre değişiyor. Bunun karşılığında ise her 5 dk'da bir duraktan geçen otobüsler ve hemen hemen tüm Berlini saran metro ağına sahip oluyorsun. Toplu taşıma konusunda Türkiyeden önde olduğu çok nokta var, ancak özellikle fiyat konusunda ülkemiz gerçekten aşırı ucuza çalışıyor. Metrolar da Berlindekilere göre nispeten daha yeni. Yazar: Almanyada farklı şehirlerde 3 ay kalmış, halihazırda Ankarada bulunmakta. Yanlış/Eksik bilgi olursa lütfen düzeltmekten çekinmeyin
Hahshsh cok komiksin. Öyle degil. Mesela türkiyede kisa mesefe gitsen de ayni pcreti ödüyorsun ama almanya öyle degil. Ben berlinde yasiyorum ve burda emein ulasim ve ücrrti cok iyi. Düsünsene ayda ben ögrenci oldgum icin 27,99 euro ödüyorum ams her yere gidebiliyorum berlinde. Türkiye yasarken aman kartimin uci deki Limit bitmesin diye bir yere gidemiyorduk. Ama berlinde bir kere lauyorsun ve berlinde ger yere gidiyorsun.
@@helyaroz3343 ben İstanbul'da yaşıyorum, aylık öğrenci abonman kart 140₺ 200 binim hakkın var. Metro, otobüs, vapur aklına ne gelirse binebiliyorum. Zaten 200 binim bin bin bitmiyor
Kartlar da var aynen akbil gibi para yükleyip kullanılıyor, inerken de tren, otobüs veya tramvaydaki makinelerde okutuluyor. Kağıt biletler ise sadece bir kaç kullanımlık.
Hacı adamlar matematik biliyor. Bak ben bundan önce bir firmada çalıştım 8 ay boyunca yazılım yaptım iş yerine gidip gelirken kontolcüler ara ara kontrol ediyorlar ben hesap ettim 8 ay boyunca 8 defa kontrole denk geldim. Normalde hamburgta cc-karte ler var sabah 10 -16 akşamda saat 18 den sonra kullanıyorsun ücreti 42 Euro idi. Şimdi yakalanırsa 60 Euro artı senin hakkında dava açıyorlar. Her gün gidip gelirsen yakalanıyorsun direkt kontrol etmiyorlar ama olasılık ve matematik ile kontrol ediyorlar. Sen matematik olasılık bilmessen her bir durağa bir kontrolcü dikersin bilirsen 5 on tane takım kurar insanların en çok kullandığı saatleri hesaplar Bekilli periyotlar ile kontol yapıp hem insan yükünü azaltirsin.
Almanyayı sevenlere bir şey sormak isterim hiç 5 gündür sıcak suyunuz kesildi mi ve hiç internetinizde sorun oluştu mu türkiyeye dönmüş almanya çok problemli sadece bunlar değil başka sorunlarda var ekonomiye gelince Türkiye için ekonomi konusunda tayyipçi değilim ama Recep Tayyip Erdoğan'a kızıyorsunuz ama Almanyanın ekonomisi çok mu güzel biraz düşünün derim.
Toplu taşıma şirketleri ve Deutsche Bahn gibi devlet tekelleri Almanya'nın en büyük yolsuzluk çukurlarıdır. En büyük şehirlerinde bile yaşıyorsanız ve parkyeri probleminiz yoksa kendi arabanız ile ulaşım her zaman toplu ulaşımdan daha ucuza gelir. Toplu taşımadaki hippi, gaspçı, hapçı, dilenci, dergici, rapçi, sarhoş ve bilumum hayvanatın yarattığı güvenlik tehlikesini saymıyorum bile.
@@ugur-kara Ben uzun süredir toplu taşıma kullanmıyorum saydığınız tehlikelerinden dolayı. Zannederim Almanlar da kullanmaktan vazgeçtiği için devlet sürekli bilet indirimi, kampanyalar vs şeklinde teşvik etmeye çalışıyor. Bu DW videosu da o propogandalardan biri.
Türkiye'de durum tam tersi. Toplu taşıma olması gerekene göre çok ucuz, akaryakıt ise olması gerekene göre çok pahalı. O yüzden toplu taşıma aşırı uyguna geliyor, bu da ekstra yoğunluğa ve kapasite sorunlarına neden oluyor. Şimdiye kadar toplu taşımada hiç tekinsiz hissetmedim, günün ilk ve son araçları bile bunun olmayacağı kadar kalabalık oluyor. Bu söylediklerim Türkiye'nin en araba merkezli dizayn edilmiş şehri olan Ankara'da tecrübe edilenler ama diğer tüm şehirlerde de aşağı yukarı durum aynı gibi görünüyor.
Alım güçleri çok yüksek , otomobil devi bir ülke herkesin araç sahibi olma imkanı var ama çoğunluk toplu taşımayı kullanıyor ve bunu çevrecilik için yapıyor. Hatta bunu yapanlar arasında belediye başkanları bakanlar bile var. Halk çok eğitimli ve dürüst tüm dinlerin ana kaynağı olan ahlak ve dürüstlüğü toplumca harika benimsemişler toplu taşımada turnike yok ama kaçak kullanım oranı çok düşük. Genelde kaçak kullananlar göçmenler.
Cogunluk toplu tasima kullaniyor, neden mi? Akaryakit fiyatlari yukseldi, vergiler vs. diyerek bir diger problem de var: park yeri kitligi. Yani ahlakti dindi egitimdi alakasiz konular.
Birçok ülkeden ulaşım konusunda cok iyiyiz.Allahtan boyle sıkıntılarımız yok.zaten gundelik siyaset insanin enerjisini tüketiyor bir de telefon tam çekmese, ulaşım da sıkıntılar çeksek ya da güvensiz bir ulaşım ağı olsa saçınız sakalima 10 yaşında ağırmaya başlar. Uçaklar,tramway,metrolar, hızlı tren, şehirler arası minibüs,midibus veya otobus hizmetleri oldukça iyi bizde.
*Üniversite öğrencisiyim.. UA-cam den gelir kazanmak istiyorum aileme yük olmamak için bu kadar insan içinden 40 kişi bile a-bo-ne olsa cesaret ve moral verir, şimdiden çok sağolun* ✔️
Herkesin başına polis mi dikeceksin yeğenimmm diyenlere gelsin.
Sen yorum yapma 😂
Esasında yaptıkları iş matematik ve olasılık Türkiye'de bir sürü üniversitede matematik bölümü var böyle birşeyi araştırıp sunsalar , mesala tramwaylarin içinde belirli periyotlar ile kontrol yakaladıklarına aylık ücretin iki katı ceza devlet kurumlarında sahtecilikten dava bu kadar kontrolcü gerek kalmaz. hatta güzel sistemler bile yapılabilir. Mesala herkesin cep telefonuna bir app telefonu olamayanlarada bir elektronik cihaz. Cihaz otobüse bindigin anda otomatik ücreti çekecek.
bu almanlar yavaş yavaş almanya'ya alıştırıyor bizi galiba. talep edecekleri işçi göçünden önce genel bir oryantasyon gibi videolar geliyor.
Ne güzel işte.
@@huseynhasanov8162 aynen umarım işçi göçünü de başlatırlar yakında.
Yok be hacı bence bu videoyu bizim orada yaşayan öküzler için koymuşlardır, belkide en çok bilet almadan yakalanan millet biziz :) Adamlar o hatayı yapmış bir kere müslümanız doğruyuz ayağına oranın devletini dolandırıp Türkiye’de tatile gelip açız diyor herifler sen olsan alırmısın bir daha
Seni almiyacaklari kesin
@@atmav339 sen önce Türkçe yazmayı öğren sonra konuşursun. almıyacak ne
Rachel Stewart nerede? Biz ona alıştık. Onun tarzı ve anlatımı çok daha samimi ve eğlenceliydi.
Emekli olmus. Eyt vurmus.. :)
Almanyaya 2 ay önce geldim. Hamburgta kalıyorum trenlerde bilet kontrolüne denk geldim ama otobüslerde hiç denk gelmedim ve çoğu insanın bilet almadığını düşünüyorum
Ben Hamburgta kimsenin almadığını düşünüyorum
Öyle Düsün 60 Euro ödeyince :))
Bu konuda herhangi bir veriye sahip olmasamda ordaki toplu taşimanin dolukuk oraninin buraya gore daha az oldugunu varsayiyorum(istanbul için en azindan) istanbulda toplu ulaşim gunun belli saatlerinde eziyet haline geliyo :/
Kalabalıklık şehirden şehire göre değişiyor, tabi ki hiçbir şehri istanbul kadar kalabalık değil ama Almanya'da büyük şehirlerde ya da öğrenci nüfusunun çok olduğu şehirlerde özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde filan çok kalabalık. Mesafe kuralı varken bile yapışık gidiliyordu, bantlanan koltukların üzerine mecbur oturuluyordu. Şuanda da durum farklı değil mesafe kuralı kalktı maske kuralı var ama şehir içinde bakan az takmayan çok ve özellikle Berlin, Köln ve Frankkfurtta çok kalabalık yani bazı hatlar dakikaya bir gelse de hep dolu. Çok düzensiz göçmen var. Epeydir bilet kontrolüne denk gelmedim. Ama olsa da çoğunun bileti yoktur bence hangi birine ceza kesecekler, çoğu almanca ve ingilizce de bilmiyor nasıl anlaşacaklar.. Kaotik bir ortam var turnike işi çözer mi belli değil. Ama bi yenilik gelmeli orası kesin.
@@ugur-kara Aynı Türkiye gibi işte, herkesin gündemine bağlı göçmenler problem veya problem olmayabiliyor. Ama şu var ki eskisi kadar rahat değil. Bi çekinerek yürüyoruz. Çantalara dikkat ediyoruz. Oturduğumuz yerde dilencilere filan dikkat ediyoruz. Ama eskiden daha rahattı, böyle cüzdanını barda düşür, ertesi hafta gelip alabiliyordun. Ama Türkiyeden bi artısı burada göçmenler için entegrasyon teşvikleri, eğitimleri var. Kimi dili iyi öğrendi, iyi adapte oldu. Ama Türkiyede bildiğim kadarıyla bu biraz eksik kaldı..
@@ugur-kara Bu tür şeyler halkın gündeminde olmaz. Bunlar ilgili merciilerin gündemindeki konular; meclis, bakanlıklar vs. Buradaki ceza sistemini bilmiyorum ama Türkiye'den çok farklı olduğu kesin. Sınır güvenliği Almanya'nın konusu değil, Almanya Schengen Bölgesi'nde ve Avrupa Birliğinde bir ülke. Bu yüzden bu tür kararlar Avrupa Parlementosunda (Strasburg ve Lüksemburg'ta) tartışılan konular. Bürokrasi çok fazla, alınan kararlar sadece Almanya'yı değil 100 milyonları ve onlarca ülkeyi etkiler. Bir düğümün içindeler orta yol bulacak şekilde düğümü çözmek için bi ülke bi yerinden asılıyor başka ülke diğer yerinden.. Daha fazlasını almamak diye bir şey o yüzden şimdilik yok. Düzenli ve kaliteli göçmenlere her zaman açık bir ülke.
İtalya'dada bu durum aynı. Sadece metro binişlerinde karta ihitiyaç duyuyorsunuz. Otobüs ve Tramwaylarde turnike bulunmuyor.
Almanya’yı çok seviyorum ama toplu taşımada asla! Yahu böylesine güzel ve düzenli memleketin toplu taşıma sistemi gördüğüm kadarıyla (çoğunlukla arabayla seyahat ediyorum fakat okuluma tren vb kullanıyorum), inanılmaz kötü. En gelişmiş şehirlerde bile çok kötü. Almanya hayranı birisi olarak söyleyebilirim ki; telefon çekim gücü, toplu ulaşım ve bankacılık inanılmaz kötü. Toplu ulaşım devletin elinde değil ve bir sistem getirilmek istendiğinde firmalar manipüle ediyor. Mesela 9 Euro biletler olmuştu yaz sezonunda. Bende gidip geliyordum trenle. 9 Euro öncesi üç kat uzunlukta trenler vardı fakat karar çıktıktan sonra DB üçte bir kadar küçük tren verip birde saatlerini aksatarak bu durumu manipüle etmişti. Bir yerden bir yere gidemez olmuştuk. Açıklamaya insan nüfusu fazlalığı denmişti. Stuttgart tan kalkan tren istasyonunda dikkatimi çeken ise insan sayısı evet daha fazlaydı ama gelmeyen veya gelip küçük olan trenlerden dolayı her bir trende artış yaşanıyordu. Bu gerçek mi demiştim. Sadece bir adet uzun tren gelse (9euro öncesi gibi) tüm kalabalık bitecekken, gelen tren 40-50 kişi içindi.
@@ugur-kara tabi rahatsız edici bir bakış veya sigara isterken bir kinayeden taciz gibi usulsüz durumlar yaşanıyor falat bu terbiyesizliğinde bir sınırı var. Aksi takdirde almanya belki çok ceza vermeyebilir türkiyeye oranla ama mutlaka ceza verir. Ve dahi mülteci kanununda sığınmacı atılamaz diye bir madde yok. Şöyle ki öncesinde veya sonrasında sığınmanın farketmeksizin, eğer ki bir kişi insanlık suçu işlerse, sığınma talebi geçersizdir. Ve yine toplumsal bir düzeni bozarsa cezai işlemlerden bir tanesi sınır dışı etmektir. Tabi ki karşınızda çakmak isterken pişmiş kelle gibi gülen birisinin kötü niyeti sizi rahatsız eder, rahat bir durum değildir. Ama bu duruma iç kargaşada denemez değil mi?
Toplu taşıma uygulamasının 1800 civarında ABD'de icat edildiği yanlış gibi görünüyor. Hızlı bir aramayla 1600lerde Fransa'daki uygulamalara rastladım. Muhtemelen daha eskisi de bulunur.
Toplu taşıma tarihinden bahsederken direk londraya atlamanıza fena gümledim
Hanım efendi çok tatlı ve güzel, başarılarının devamını dilerim. :)
Bizim Almanya'dan iyi olduğumuz bir konu varmış.
Bizde tek bir kart ile bir şehirde bütün toplu ulaşım araçlarına binebiliyorsunuz.
Sürekli bilet almak sadece kağıt israfı.
Benim Almanyada bulunduğum zamanlarda, tek bir 9 Euro'luk Ticket ile 1 ay boyunca RE Trenleri dahil Almanyanın herhangi bir şehrinde, herhangi bir toplu taşıma aracına binebiliyordun. Bu sayede bedava sayılabilecek fiyata (Aylık 9 Euro) Bir çok Almanya şehrini gezdim.
Şimdilerde fiyatı konusunda tam emin olmasam da 59€'ya aynı tarzda ticketlerden alınabiliyor diye biliyorum. Bu bahsettiğim tarzda biletin olmadığı zamanlar ise bilet fiyatları gerçekten pahalı. Einzelfahre karte (Tek biniş) 3.5€'ya geliyor ve sadece 1 şehir için geçerli. Hatta Berlin adına konuşursak Berlin ABC diye 3'e ayrılmış ve biletlerin fiyatları geçerli oldukları bölgelere göre değişiyor.
Bunun karşılığında ise her 5 dk'da bir duraktan geçen otobüsler ve hemen hemen tüm Berlini saran metro ağına sahip oluyorsun. Toplu taşıma konusunda Türkiyeden önde olduğu çok nokta var, ancak özellikle fiyat konusunda ülkemiz gerçekten aşırı ucuza çalışıyor. Metrolar da Berlindekilere göre nispeten daha yeni.
Yazar: Almanyada farklı şehirlerde 3 ay kalmış, halihazırda Ankarada bulunmakta. Yanlış/Eksik bilgi olursa lütfen düzeltmekten çekinmeyin
Hahshsh cok komiksin. Öyle degil. Mesela türkiyede kisa mesefe gitsen de ayni pcreti ödüyorsun ama almanya öyle degil. Ben berlinde yasiyorum ve burda emein ulasim ve ücrrti cok iyi. Düsünsene ayda ben ögrenci oldgum icin 27,99 euro ödüyorum ams her yere gidebiliyorum berlinde. Türkiye yasarken aman kartimin uci deki Limit bitmesin diye bir yere gidemiyorduk. Ama berlinde bir kere lauyorsun ve berlinde ger yere gidiyorsun.
@@helyaroz3343 ben İstanbul'da yaşıyorum, aylık öğrenci abonman kart 140₺ 200 binim hakkın var. Metro, otobüs, vapur aklına ne gelirse binebiliyorum. Zaten 200 binim bin bin bitmiyor
Turks praising turkey and at the same time demanding German visas 🤣🤣🤣
@@helyaroz3343 why or how are you allowed in Germany? Turkey isn't in the EU. Makes no sense
GELECEK BİLİMCİ DAYIYI GÖRENE KADAR VİDEOYA BİR SAYGIM VARDI AMA... AMA... BUNA DAYANANMAM
Çevre için toplu taşıma ve elektrikli arabaların elektriğini ücretsiz veya aşırı ucuz olmasi lazim umarim yakinda onlar da olur
Idea of European City mity bitti o hikaye. fransa kotasını doldurunca yeni hayvanat bahçeleri berlinde de açılacak.
Bizim türklerin biletsiz bindiğine eminim
Eskisi gibi değil
Hiç mantıklı gelmedi kentkartlar çok daha iyi bir fikir değil mi?
Yalnızca tramvaylar için bu yöntem iyi olabilir sokağın ortasında kocaman durak olmasına gerek kalmaz
Bg gibi para var. Aslında umurlarında değil ama para verip de binenler keris yerine koymamak için kontrol ediyorlar bence.
Kartlar da var aynen akbil gibi para yükleyip kullanılıyor, inerken de tren, otobüs veya tramvaydaki makinelerde okutuluyor. Kağıt biletler ise sadece bir kaç kullanımlık.
Bizde olsa bu ulaşım sistemi kimse bilet falan almaz, çöker o sistem :D
Hacı adamlar matematik biliyor.
Bak ben bundan önce bir firmada çalıştım 8 ay boyunca yazılım yaptım iş yerine gidip gelirken kontolcüler ara ara kontrol ediyorlar ben hesap ettim 8 ay boyunca 8 defa kontrole denk geldim. Normalde hamburgta cc-karte ler var sabah 10 -16 akşamda saat 18 den sonra kullanıyorsun ücreti 42 Euro idi. Şimdi yakalanırsa 60 Euro artı senin hakkında dava açıyorlar. Her gün gidip gelirsen yakalanıyorsun direkt kontrol etmiyorlar ama olasılık ve matematik ile kontrol ediyorlar. Sen matematik olasılık bilmessen her bir durağa bir kontrolcü dikersin bilirsen 5 on tane takım kurar insanların en çok kullandığı saatleri hesaplar Bekilli periyotlar ile kontol yapıp hem insan yükünü azaltirsin.
Wo ist rachel Stewart? 😃?
Ben bir Almanya’ya gideyim bilet de alırım araba da alırım en son bisikletle gezerim
Almanya gibi bir ülkede toplu taşıma ücreti çok pahalı
Great reason to stay in turkey
Almanyayı sevenlere bir şey sormak isterim hiç 5 gündür sıcak suyunuz kesildi mi ve hiç internetinizde sorun oluştu mu türkiyeye dönmüş almanya çok problemli sadece bunlar değil başka sorunlarda var ekonomiye gelince Türkiye için ekonomi konusunda tayyipçi değilim ama Recep Tayyip Erdoğan'a kızıyorsunuz ama Almanyanın ekonomisi çok mu güzel biraz düşünün derim.
Toplu taşıma şirketleri ve Deutsche Bahn gibi devlet tekelleri Almanya'nın en büyük yolsuzluk çukurlarıdır. En büyük şehirlerinde bile yaşıyorsanız ve parkyeri probleminiz yoksa kendi arabanız ile ulaşım her zaman toplu ulaşımdan daha ucuza gelir. Toplu taşımadaki hippi, gaspçı, hapçı, dilenci, dergici, rapçi, sarhoş ve bilumum hayvanatın yarattığı güvenlik tehlikesini saymıyorum bile.
@@ugur-kara Ben uzun süredir toplu taşıma kullanmıyorum saydığınız tehlikelerinden dolayı. Zannederim Almanlar da kullanmaktan vazgeçtiği için devlet sürekli bilet indirimi, kampanyalar vs şeklinde teşvik etmeye çalışıyor. Bu DW videosu da o propogandalardan biri.
Türkiye'de durum tam tersi. Toplu taşıma olması gerekene göre çok ucuz, akaryakıt ise olması gerekene göre çok pahalı. O yüzden toplu taşıma aşırı uyguna geliyor, bu da ekstra yoğunluğa ve kapasite sorunlarına neden oluyor. Şimdiye kadar toplu taşımada hiç tekinsiz hissetmedim, günün ilk ve son araçları bile bunun olmayacağı kadar kalabalık oluyor. Bu söylediklerim Türkiye'nin en araba merkezli dizayn edilmiş şehri olan Ankara'da tecrübe edilenler ama diğer tüm şehirlerde de aşağı yukarı durum aynı gibi görünüyor.
@@egesanli619ayn
Oldum olası şu Almanya'yı sevemedim.
Avusturya’da yaşıyorum burda da yok Hollanda çek cumhuriyeti Macaristan Slovakya Slovenya Polonya bu ülkelere de gidiyorum burda da yok 😊😊
Altyazı okumaktan hoşlanmıyorum.
Ortadoğuda yaşıyorsanız uygarlığa şaşırabilirsiniz
Alım güçleri çok yüksek , otomobil devi bir ülke herkesin araç sahibi olma imkanı var ama çoğunluk toplu taşımayı kullanıyor ve bunu çevrecilik için yapıyor. Hatta bunu yapanlar arasında belediye başkanları bakanlar bile var. Halk çok eğitimli ve dürüst tüm dinlerin ana kaynağı olan ahlak ve dürüstlüğü toplumca harika benimsemişler toplu taşımada turnike yok ama kaçak kullanım oranı çok düşük. Genelde kaçak kullananlar göçmenler.
Cogunluk toplu tasima kullaniyor, neden mi? Akaryakit fiyatlari yukseldi, vergiler vs. diyerek bir diger problem de var: park yeri kitligi.
Yani ahlakti dindi egitimdi alakasiz konular.
saçma sapan bir sistem, bilmeyen adam girdiğinde herkesin önünde hırsız konumuna düşüyor bir anda utanç verici
Birçok ülkeden ulaşım konusunda cok iyiyiz.Allahtan boyle sıkıntılarımız yok.zaten gundelik siyaset insanin enerjisini tüketiyor bir de telefon tam çekmese, ulaşım da sıkıntılar çeksek ya da güvensiz bir ulaşım ağı olsa saçınız sakalima 10 yaşında ağırmaya başlar.
Uçaklar,tramway,metrolar, hızlı tren, şehirler arası minibüs,midibus veya otobus hizmetleri oldukça iyi bizde.
👍👍
*Üniversite öğrencisiyim.. UA-cam den gelir kazanmak istiyorum aileme yük olmamak için bu kadar insan içinden 40 kişi bile a-bo-ne olsa cesaret ve moral verir, şimdiden çok sağolun* ✔️
Kess lan
sahiden ilk defa almanyaya geldiğim zamanı hatırlıyorum havalimanında s-bahn a gittiğimde turnikeler nerde diye etrafa bakınıyordum
Bir turnikeleri bile yok açlıktan ölüyorlar :) Almanya bizi kıskanıyor :)
abartmıyorum 200 sene ilerimiz de batı
Abartin abartin