Efterisolering af sokkel og kældervæg
Вставка
- Опубліковано 7 лют 2025
- Familien har en kold og fugtig kælder, og derfor får de isoleret soklen og kældervæggen udefra. Nu har de fået varmere gulve og ydervægge, fjernet kælderens fugtproblemer og fået en meget lavere varmeregning.
Stenuldsplader er kendt for at opsuge vand som en svamp, hvordan kan det bruges på yderside af kælder, mod jord?????????????
Hej Gunnar. Som nævnt i videoen etableres der blandt andet omfangsdræn for at sikre at der ikke kan stå vand op af væggen. Og det er blot en af flere tiltag der er mulige for at holde vandet væk. Vh SparEnergi
Alt overfladevand der løber ned, vil passere igennem isoleringen. Det vil sige den bliver sjask våd og vil holde på det uanset om der er dræn eller ej. Ydermere mangler der grundmurs plade og tjæring af nederste 30cm af fundament, hvilket der skal laves når der etableres omfangsdræn.
Drænet vil virke hvis det er lavet korrekt, hvilket intet af det ser ud til.
Værre sjusk skal man lede længe efter.
@@SparEnergi idiot. Det bliver vådt. Forstår i ikke tyngdekraften??
@@SparEnergi Jeg har lige stået for en renovering af en større erhvervsejendom, hvor der var massive fugtproblemer i kælderen, der var benyttet stenuld udvendigt og det var drivvådt - Det bør aldrig anvendes under jord. Sundolit og platonplader med løskanter i bund og top er den eneste rigtige løsning.
Smukt udført arbejde 👍
idiot
7.700 kWh sparet årligt? Argh vel
Man skal da bruge flamingo/styrolit når det er i sokkel højde.
God video om isolering af sokkel og kældervægge med fastisolering
Hotpaper