Ben 40 yaşından sonra bisiklete binmeye başladım. Bursa'da yaşıyorum ve her yer yokuş burada. Yokuşlarda çok yorulduğum için yaklaşık 3-4 sene önce benzer bir ortadan motorlu elektrikli bisikleti almak istemiştim. 12.000 liraydı. O zaman inanılmaz pahalı gelmişti ve alamamıştım. Ben de hırs yaptım ve daha çok antreman yapmaya başladım. O kadar çok antrenman yaptım, uzun turlara çıktım ki şu an hiç bisikletten inmeden Uludağ'a tırmanabiliyorum ve elektrikli bisiklete ihtiyacım kalmadı. Yani hayat pahalılığının güzel tarafları da var :)
@@mehmetcanergulten4187 Çok teşekkür ederim. Gerçekten öyle oldu. Eğer o gün elektrikli bisikleti alabilmiş olsaydım kendimi hiç zorlamayacak, şu anki sağlıklı halime belki de hiç ulaşamayacaktım. İnanmazsınız belki ama 10 yaş gençleştiğimi hissediyorum. Nabzım düzeldi, bel ağrılarım tamamen geçti ve inanılmaz mutluyum bisiklete binerken. Gidebildiğim her yere, yaz/kış bisikletle gidiyorum şu an. İmkanı olan herkese, özellikle belli bir yaşın üzerindekilere kesinlikle tavsiye ediyorum.
Hiç terlememe söz konusu değil. Lakin nabız ve tempo korunarak belli bir kondisyon sonrası terlemeyi minimize etmek mümkün. Özellikle giyim kuşam çok önemli. Nefes alabilen ve termal sporcu giysilerinen faydasını gördüm. Nişantaşını ve Barbarosu az tırmanmadım. Gölgelerden kaça kaça tabi. :)
bu yaz için bisikletimi yaptırdım bende, 1 haftadır felan biyerlere gidip duruyorum. Baya eğlenceli ve sağlıklı, ama çok dikkat istiyor dikiz aynası almalıyım ilker hocam size de tavsiyemdir arkanızdan araba geliyor mu diye bakmak için kafanızı çevirmek yerine ayna takabilirsiniz.
hocam çok güzel bir seçim yapmışsınız. Ben 6 yıldır hollandada Cube markasının hardtrail mtb bisikletini kullanıyorum. aynı sizde ki gibi bosch midden motoruna sahip. Ben almadan önce elektrikliye ne gerek var dediler MTB ye ne gerek vardediler. lakin mtblerin üzerinde kullanılan donanımlar yağmura toza çamura olumsuz koşullara daha dayanıklı olduğu için daha uzun ömürlü olabiliyor. Ayrıca bosch grubu bu konuda çok başarılı seçenekler sunuyor. Ben imkanı olan herkesin denemesini isterim. Ayrıca elektrikli bisikletlerin hız sınırı 45 olan versiyonları da var. onlar ehliyet ve plakaya tabi oluyor. Şehir içi ulaşımda muazzam katkısı olan bir araç.... Arkanızdan korna çalanı görünce hiç özlemediğim trafik aklıma geldi. . Türkiyede trafikte bisiklet bilincinin artması dileğiyle güle güle kullanın.
@@Phronesis1037 kaldırımı yayalar haricinde herkes mal gibi kullanıyor diye bisikletlilere bu yorumu yapmak yanlış. ayrıca yazımın sonunda bisiklet bilincinin artması dileğiyle dedim...
Ufacık motorun bu kadar güçlü olması gerçekten şaşırtıcı, ikna edemiyoruz pek, deneyiminizi paylaşmanız çok güzel olmuş. Karbon ayak izinizi de azaltmışsınız.👏 Hayırlı olsun İlker Bey.
İlker Bey güle güle kullanın. Diz ağrısına bir kaç kez değinmişsiniz. Ben de yıılardır yol/yarış bisikleti kullanan uzun boylu ve yuksek ağırlığı olan biriyim. Diz ağrısı kendi bedeninize doğru olarak ayarlanmamış bisikletlerde olur. Tavsiye kabul ederseniz, size BikeFit öneririm ayrıca bisikletinize ve günlük yaşantınıza uygun kilitli pedal ile kullanbileceğiniz ayakkabılar da edinip yokuşlarda daha da rahat edersiniz.
4 katlık enerji artışı değil, 16 katlık bir artış. Kinetik enerjinin formülü 1/2mv^2 yani hızın karesi ile doğru orantılı. Formülü uyguladığımızda kütle sabit olduğu için hız 5 iken 25E kadar kinetik enerji, hız 20 iken 400E kadar kinetik enerjimiz olur. Yani 400/25 = 16 katı olur.
2-3 gün önce teslim edildi, kendi bisikletime dönüşüm kiti ile Alba Mid 750w modeli takıldı, menzil/güç/hız çok hoşuma gitti. Hayatımda bu kadar çok tavsiye ettiğim, çok az şey olmuştur. Teşekkürler Flu👏
Harika bir paylaşım. Elektrikli bisiklet daha güzel nasıl anlatılırdı bilmiyorum. Kullanılan ekipmanlar, ses kaliteleri kurgu, stüdyo çekimindeki renkler filan... bayıldım. Her zamanki gibi flu tv kalitesi direk göze çarpıyor
Kamerayi anlatana kadar nasil cekmislere kafa yormaktan anlattiklarina konsantre olamadim, neyseki sona dogru soyledi onuda. Bu arada her zamanki gibi izlemeden begendim, bugune kadar pisman etmedi❤
o bebek yokuşunu sıcak bir yaz günü yol bisikletimle terler içinde çıkmaya çabalarken yanından geçtiğim bir hanımefendi elindeki poşetleri bırakıp beni alkışlamıştı. öyle bi yokuş o
Hocam cok mantikli bi is yapmissiniz. Ben de 1000 km yaptim alali bi kac ayda. Cok keyifli cok guclu ve tam bir sehir ici makinasi. Sadece size tavsiyem sol tarafa ayna al mutlaka arkayi kollamak lazim hele ki istanbul trafiginde .
Elektrikli bisikletimle bisikletli kuryelik yapıyorum.Kuryelikte de bu değişimin yavaştan geleceğini düşünüyorum. İlker Hoca seni bisikletle görmek çok güzeldi. Trek klasik dağ bisikletin gözlerden kaçmadı. İyi sürüşler.
Hocam kola ya da gözlüğe takılan ve arkanızı görmenizi sağlayan aynalar var, onlardan edinmenizi öneririm. Ben Anıtkabir'in etrafında turlarken pek lazım olmuyor ama İstanbul'da size kesin lazım.
2 yıldır elektrikli bisiklet kullanıyorum ve şunu fark ettim. Ben her gün bir birbuçuk tonluk bir demir yığınını sadece kendimi taşımak için oradan oraya taşıyormuşum. Otomobil dünyanın en büyük israfı bence.
Çok güzel bir bölüm olmuş ve TREK'in size sponsor olması çok hoş olurdu, umarım olur . Bisiklet kullanmak hem sağlık hem doğa açısından güzel bir şey. Ayrıca harika bir etkinlik. Ayrıca şehirlerin bisikletler için de uyumlu hale getirilmesi şart. TREK markasını görünce vay be dedim ama kendi paranızla aldığınızı duyunca daha bir saygım arttı. Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Tekerinize taş değmesin.
43 yaşından sonra yol bisikletine binmeye başladım. 88 kilodan 75 kilolara kadar düştüm. (Şu an 48 yaşında ve 77 kiloyum) Elektriksiz yol bisikleti ile Gebze çıkışlı Kartepe'ye toplam 3 kere tırmandım.. 2. seferinde Üsküdar çıkışlı 270 km'lik bir etkinliğe katıldım ve bitirdim. (Bkz UZAK - Doppio&SingleShot Brevet sürüşü) En zevk aldığım 100+km şehir dışı köy yolları ve dağ tırmanışları. Merak edenleri kanalıma bekler, bu güzel video için "güzel insan" İlker Canikligil'e teşekkür ederim :-)
Benim de uzun süredir hayalimdi. Geçen sene Berlin'e taşınınca ilk işim güzel bir ortadan motorlu treking modeli bisiklet almak oldu. Cube markasının, Kathmandu modeli. Hergün 25 km işe gidip geliyorum, çok da mutluyum kendimi yeniden genç hissettim. Treking modellerde gömülü çamurluk ve pile bağlı far oluyor, geri kalan aksam dağ bisikleti ile aynı genelde. Dağ bisiklerinden kastım hard tail mtb olarak geçen modeller, iniş bisikletleri ayrı klasman. Bisiklet ağır olduğu için iyi bir hidrolik disk fren şart diyebilirim, normal bir bisiklete göre çok daha fazla fren gücü gerekiyor. Öndeki süspansiyonlar bütçeye göre havalı seçilirse çok daha konforlu bir sürüş elde edilebilir. Ayrıca bisiklet cenneti olan Berlin'de süspansiyonlu koltuk boruları var, sürüşü inanılmaz kongorlu hale getiriyor. Ek bilgi olarak bisikletlerin üzerinde Avrupa standardı olarak 1'den 5'e kadar numaralar olur. 1 yol bisikleti 5 iniş bisikleti olarak düşünülebilir. İlker Bey'inki sınıf 3 olarak geçiyor. 5 olanların ön maşa açısı farklı ve orta süspansiyonu olur, takla vs atılabiliyor. Chip tuning yapıldığında motor bir süre sonra arıza veriyor dikkatli olmak lazım. İlla hız bariyeri kırılacaksa hızı ölçen mıknatısı p pedala bağlamak en kolay yöntem. Böylecek devir sayısını düşük göstererek motoru kandırabilirsiniz. Bütün eğlence kaçıyor tabii ki çünkü tork sensörü vs düzgün çalışmıyor. Ancak 50-60 km/sate kadar motor desteği alınabiliyor. Burada trafik polisleri anlarsa bisikleti alıp teste sokuyorlar ve ağır cezaları var. Ayrıca ben aşırı tehlikeli buluyorum, sadece kask ile 30 km/saati geçmemek gerek. Ortadan motorlu modellerde yer alan tork sensörü sürüşü çok daha doğal hale getiriyor, motor sizin uyguladığınız kuvveti ölçerek moda göre onunla orantılı bir kuvvet uyguluyor ve siz de kendinizi çok fit hissediyorsunuz. Keşke İstanbul'da da bisiklet yolları, kuralları ve trafik ahlakı oluşsa. Şehirleşmede de bisiklete göre korunaklı park yerleri, aktarma noktalarında bisiklet parkları gerekecektir. Ancak sonuç çok daha az trafik ve sağlıklı bir toplum oluyor. İlk 1000 km'den deneyimlerim ve görüşlerim bunlar, güvenli sürüşler.
Muasır medeniyetler seviyesine bir adım daha yaklaştık hocam sizi tebrik ederim :) Türk Trafik Kanunu'nun bisikletlerle ilgili maddeleri bir gün trafiğe katılan tüm motorlu taşıtlar tarafindan tanınması dileğiyle.
Hocam uzun zamandır kullanmadım dediğiniz için dayanamadım. Lütfen ön ve arka aydınlatmayı gece gündüz uyarı modunda açık kullanın. Türkiyede hiç görmedim ama kıyafetlerinizin üzerine kolayca giyebileceğiniz şerit şeklinde reflektör yelekler var bir tane kullanmanızı tavsiye ederim. Ve unutmayın ne yaparsanız yapın insanlar hiçbir zaman sizi görmeyecek. Işıklarda vs duracağınız zaman arkanızı da kontrol edin.
@@mehmetcanergulten4187 Yanlış anlamadıysam düz yelekten bahsediyorsunuz iş güvenligi vs için de kullanılan. Çoğu kişi onu kullanmak istemiyor. Benim bahsettiğim yeleğin tasarımı; kemer'e pantolon askısını çapraz şekilde eklemişsiniz gibi. Arkadan X şeklinde iki şerit gözüküyor. V şeklinde olanlar da var.
Рік тому+3
Koray bey lsatik konusunda yanlış yönlendirmiş. Bu lsatikler aslında şehir içi için yani asfalta göre lastikler değiller ve asfaltta daha riskliler. Slik lastik daha uygun olacaktı. Slik ama kalın lastikler bulunabilirdi ki zaten şehir bisikleti veya gravel lastikler var. Sizin için de Shimano motorlu bir gravel bisiklet daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. City bike olarak ekrana getirdiğiniz trek bisiklette aslında endurance yol bisikleti. Trek ülkemizde yurtfışı fiyatının da çoook üstünde fiyatlara satış yapıyor ki diğer ithal markalar böyle değil Specialized hariç. Keşke yurtdışından shimano motorlu bi gravel bisiklet alsaymışsınız ama hayırlı olsun diyelim :)
Ben de yakın zamanda eski şehir bisikletimi satıp yerine katlanır bisiklet aldım. Otomobilin bagajına koyup trafikten aşıp sahilde keyfini çıkarıp tekrar bagaja atıp eve dönüyorum. Keyifli.
Yurtdışından misafirlerim oluyor, trafikte neye dikkat etmeliyim geçiş üstünlüğüne nasıl karar veriyorsunuz diyorlar, tek kural ile açıklıyorum: "momentumu daha yüksek olan araç önceliğe sahiptir" (misafirlerim çoğunlukla mühendis oluyor)
harika bir video. elektrikli bisikletler için en kompakt ve şık tasarım olmuş. yıllar önce bu tip dişli destekli motorları incelemiştim fakat tamamlanmış bir tasarıma ulaşamamıştım. İstanbul için bisiklet kullanmak çok zor ve tehlikeli ama anadolu şehirleri için kesinlikle diğer ulaşım araçlarına tercih edilmeli. umarım doğru düzgün bisiklet yolu yapmak politik öncelik haline gelir.
Hayat hep tehlikelerle dolu, neyse ki büyük şehirlerde bisiklet talebi giderek artıyor. Zamanla daha medeni ve tehlikesiz olacağına inanarak çocukluğumdan beri, özellikle de şehir içinde bisiklete bindim hep son 48 yıldır. Saygılar
@@yosh1963 hocam selamlar. İstanbul'da 6 sene 35 bin km yaz kış motor kullandım. Büyük şehirlerde tabi ki bisiklete binilebilir ama istanbul kent yapısı, şehir planı, tarihsel gelişimi, sosyo-ekonomik durumu göz önüne alındığında bisikletler için çok zor ve tehlikeli. Ben de sizinle aynı temennideyim fakat istanbulu artık kurtarılamaz olarak görüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.
@@hasanklncarslan7536 maalesef buna katılmıyorum. mtv ödemediği için benzin almadığı için bozulup parça masrafı çıkarmadığı için kullanıcısını sağlıklı yapıp hastane diyetisyen vb harcamalardan uzak tuttuğu için devlet bisikletlileri sevmiyor
Hocam akilli saatin riitim olçmesi dogru olmayabiliyor. Bende bir donem yuruyus yaparken akilli saat kullandim ve ayni gün kalp ritmimi olcmek icin doktor cihaz( Holter) takmisti bana. Yuruyus esnasinda kalp atisim bir ara 170 e cikmis holterin sonuclarinda gormustum. ( hastanede ) Fakat akilli saat en fazla 120 olarak göstermisti. Bunu özellikle yaziyorum asla akilli saatin tansiyon ve ekg olcumune güvenmeyin.
Güzel bir tecrübe videosu olmuş. Ben şehir bisikletini tercih ediyorum;Mountain Bike asvaltta durma konusunda bir hayli riskli..Bisiklette ağırlık oldukça büyük problem.9 kiloluk Specialized kullanıyorum.Metroda turnikeden geçerken tek elle bile kaldırabiliyorsun. Bebek yokuşunu çıkamayabilirsiniz ama biraz daha sürüp barbaros yokuşunu kullanabilirsiniz.Yani rotaları bu derece en yokuş odaklı düşünmemize de gerek yok aslında. Günümüz teknolojileri ile artık elektrikli bisikletlerin yaygın olmasının yanında hafif bisikletlerin de kullanım kolaylığı gözardı edilmemeli.
Ben de İlker hocaya motosikletten ziyade bisiklete binmesini önermeyi düşünüyordum. Yalnız yollar İstanbul’da çok riskli görünüyor. Biz burada arabalar 50 santimden yakın geçse hır çıkarıyoruz. Yanlış görmediysem bir iki kere araba 15 20 santim mesafeyle geçti. Bu çok tehlikeli bir durum.
Eskiden normal bir dağ bisikletim vardı ne kadar iyi bir vites sistemine de sahip olsa yokuşlar kabusa dönüşüyordu. Şimdilerde son bir senedir Elektrikli pedal destekli Bulls marka bir dağ bisikleti kullanıyorum. Bana müthiş bir özgürlük kazandırdı. Yokuşlar kabus olmaktan çıktı. Bende spor için aldım aslında mümkün olduğu kadar motordan destek almadan gidiyorum ama yokuşlarda mecbur açıyorum. Benim bisikletimde çünkü 24 kg geliyor. Geçen 2 tur bitirdim toplam 100 km yaptığım halde hala 2 diş daha şarjı kaldı. Menzilinden çok memnunum. Elektrikli pedal destekli bisikletler müthiş icad kanımca, daha çok yaygınlaşacak. Bu arada İstanbul gibi bir şehir için dağ bisikleti tercihi bence iyi bir tercih, çünkü yollarımız çok yerde rezalete dönüşebiliyor. Kaldırıma çıkıp atlamak zorunda da kalabiliyoruz. O yüzden dağ bisikleti daha da fazla özgürlük ve sağlamlık vaad ediyor
3:10 Ortadan motorun en önemli özelliği vites avantajını insanın kullandığı gibi motorun da kullanabilmesi. Sonradan göbekten elektrikli motor kiti taktığım bir bisikletim var, ilk 5 viteste kalkarken ön kaldırıyor, 6. ve 7. viteslerde kaldırmıyor örnek olarak. Motoru sonradan kit olarak takınca 250watt regülasyonuna da takılmıyorsunuz, 25 km/s'de kesiciniz de olmuyor, gaz kolu ekleyip pedal çevirmeden gaz da verebiliyorsunuz. Tekerlekten motorlu elektrikli bisiklet de kullandım. Göbekten motorun bir diğer avantajı da pedal çevirmeyi bırakınca gücü çok hızlı kesmesi. Tekerlekten motorlularda bayağı gecikme var
Onbir yıldır İstanbul da işe bisiklet ile gidip gelen biri olarak sizi tebrik ediyorum. Bağdat cad. bisiklet yoluna da bir gelin de yamalı bohça nasıl olur bir görün derim😂Ben bıktım 153 ü aramaktan🥳
Bir dönem elektrikli motor kullandım. İçinde 6 tane küçük aküsü vardı kullandıgım modelin. Bisiklet gibi degil tabi ki tamamen alet sizi taşıyor ekstra bir şey yapmıyorsunuz. Avantajları - 1-Ehliyet gerektirmiyordu. Yasalar degişti mi bilmiyorum ama 50 km/s hızın üstüne çıkmadıgı için ehliyet gerekmemesi güzel bir durum. Her ne kadar b sınıfı bir ehliyetim olsada motor ehliyeti farklı oluyor. 2-Benzin derdiniz yok. 3- Sıcak havalarda keyifli bir deneyim. Dezavantajları- 1-Aküler başta %100 verim ile çalışırken 2-3 ay sonra ciddi anlamda performans kaybı oluyor. Başta 50km götüren araç akülerin zamanla eskimesi ile 30 lara düştü. Daha sonra iyice verimi düşmüştü. Aküler baya pahalı oluyor sürekli yenileyemiyorsunuz. Nerdeyse motor fiyatına batarya satılıyor. Benzin fiyatına denk gelebiliyor. 2-Şarj olayı çok sıkıntı. Eger sökülen bir bataryası varsa iyi ama benim kullandıgım modelde kablo ile şarj etmeniz gerekiyordu. Apartmanın bodrumuna sokup orda deniyordum ve baya zahmetli bir işti. Ayrıca komşular rahatsız olmuştu. Aslında aylık tükettigi elektrik 10 lira bile etmiyordu ama onun bile muhabbeti olmuştu. Kapıcıya parasını vermiştim. Eger batarya sökülüp evde şarj olayı yoksa ve benim gibi bir apartman dairesinde oturuyorsanız o işten vazgeçin. Yoksa her seferinde dairenin penceresinden bir uzatma kablosu sarkıtarak şarj etmeniz gerekir. Bu çok sıkıntılı bir durum. Birinci sebebi hava hep sıcak olmuyor. Soguk havada 8 saat şarj olurken pencerenin açık kalması söz konusu degil. İkinci problem güvenlik. O şekilde motoru 8 saat bırakmak ciddi problem. Neticede 6 ayın sonunda motoru sattım. Elektrikli motor kullanıp kar edecem diye düşünürken zarar ettim. Var olan şehir düzeni, apartman anlayışı elektrikli araç için uygun degildi. Ayrıca motor, bisiklet gibi bir araç kullandıgınızda trafiktaki araçlar ve yayalar siz yokmuşsunuz gibi bir tavır içine giriyorlar. Suratına bakarak üzerine yürüyen yayalar veya yolda herhangi bir işaret veya lamba yokken sizin hızla gitmenize ragmen umursamadan karşıya yüzünüze bakarak geçmeye çalışan insanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Sanki yokmuşsunuz gibi davranıyorlar. Oysa motor+100 kilo ben umursamadan karşıya geçen kişiye 40 la giderken çarpsam baya saglam hasar bırakırım. Araba kamyon gibi araçların üzerinize sürmesi yada arkanızdan sürekli sizi taciz etmesini saymıyorum. Yolların bozuk olması, insanların saygısız olup sizi görmezden gelmesi ve bir kısmının davar gibi üzerinize dogru umarsızca gelmesi gibi garip şeyler yaşıyorsunuz. 6 aylık deneyimim sonucu Türkiye ne yazık ki 2 tekerlekli araçlar için uygun bir ülke degil. Öyle bir kültür ne yazık ki yok. İnsanların trafik kültürü yok. Yollar uygun degil, araç kullananlar uygun degil, yayalar uygun degil. Zorlamanın anlamı yok diyip vazgeçtim ben. Bisiklet, motor gibi araçlara hevesli biriydim ama tüm hevesim öldü.
Elektrikli bisikletin önemli özelliklerinden biri de kalp ritminiz yükselmediği için sürekli yağ yakma aralığında kalıyorsunuz, kilo veriyorsunuz bol bol. Sürdükçe siz de güçleneceğiniz için çok daha eğlenceli olacaktır.
@@mustafanizamettinkablama2331 spor yaptıkça kalp ritmimiz yükselip azalıyor. Kendimizi çok zorlamadan spor yaptımızda vucut yağ yakmaya fırsat buluyor. Zone2 training diye ararsanız detaylı bulabilirsiniz.
@@yosh1963 evet haklısınız. Ama şöyle bir durum var. İşe giderken zaman sınırı olduğu ya da Ankara gibi düzlükten uzak memlekette yokuş çıkarken, ister istemez tempoyu arttırmak gerekiyor. Bu da zone 2 ye elveda demek oluyor. Pedal destekli elektrikli bisikletlerin bu konuda avantajı büyük olur bence.
Bisiklet bir toplumun kültür seviyesini de gösteriyor . Ben 90 larda İstanbulda bisiklet kullandım . yayalar bile bakıyor algılamıyor , 40 la geliyorum, önüme çıkıyor , 5 -10 ile geldiğimi varsayıyor tavuk.
Çok güzel bir video olmuş elinize sağlık. Bu video sayesinde elektrikli bisiklet kullanımı daha da artacaktır bence. Bisiklet tercihiniz de gayet yerinde olmuş. Bataryanız kapasitesinin 625 wh olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Teşekkürler.
hayırlı olsun ilker hoca. yıllardır bisiklete binen biri olarak, iyi bir seçim yaptığını düşünüyorum. ama böyle orjinal bir trek kullanmıyorsak, middrive motorlar bizi üzer, aktarma organlarına fazla yük bindiriyor.
Ben de elektrikli bisiklet kullanmaya başladım. İki ay oldu. Çok memnunum.. hem spor oluyor hem de trafik olmadan istediğin yere gidiyorsun. Kesinlikle tavsiye ederim:) fakat iyi araştırma yapın, acele etmeyin.. çok fazla işe yaramayan saçma sapan elektrikli bisiklet var piyasada:)
@@osmandikici2582 çok memnunum ama normal bisiklete dönüp daha iyi spor yapmak istiyorum. Asviva kullanıyorum. Sahibinden sitesinden 100 km menzilli elektrikli bisiklet diye aratın görürsünüz..
konfor sele, iyi süspansiyon, ışık, güvenli giysiler ile kaliteli bir bisiklet her açıdan yeterli ekonomik pratik bir alet. 11:05 deki inşaattan binlercesi yapıldı son 20 senede.. bir kaç tanesine harcananla ne kadar çok şey düzeltilebilirdi . Z gen düzeltebilir umuyorum.
Hollandalı bir İstanbullu olarak yaş/kilo/hastalık nedeniyle yıllardır bisiklete binmemiştim, geçen hafta İBB'in bisikletlerini deneyeyim dedim ... denemez olaydım. 50 metre bile zor gittim!!!! Hem nefes nefese kaldım hem de bacaklarımdaki kaslar felaket durumdaydılar. Hayatımın en uzun 40 dakikası ve 1 km bisiklet sürdükten sonra derin bir umutsuzluk, mutsuzluk içinde eve geldim. Ama internet beni yine mutlu etti - İsbike bir çok insanda bu etkiyi yaratıyormuş. Şimdi biraz toparlanıp, doğru bisikleti bulup, tekrar sürücem .... bir gün!🙃😵💫🤣
Selamlar İlker Hocam, kazasız, belasız ve keyifle kullanmanızı dilerim. Bende de iki senedir, oldukça dandik bir markanın elektrikli bisikleti var. Tabi yine de sürmesi oldukça keyifli :). Naçizane bir iki tavsiyem olacak size: Öncelikle mutlaka yazlık bir eldiven alın! Deneyimle sabit, düşünce avuç içleri çok pis zedeleniyor :). İkinci olarak da el gazı ya da parmak gazı taktırmanızı öneririm. Evet, motorun ve pilin ömründen yiyor fakat, İstanbul trafiğinde tam anlamıyla hayat kurtarıyor! Yokuşda mecburen durulduğunda, kalkışı gazla başlatıp hemen ardından pedala geçmek, emin olun çok konforlu. Bu sayede, elektrikli bisikletin o vicdansızı ağırlığı da dizlere yüklenmemiş oluyor. El gazının bir diğer avantajı da sıkışık trafikte dengenizin stabil kalmasını sağlaması. Örneğin iki arabanın arasında durmak zorunda kaldığınızda ya da arabayla kaldırım arasındaki dar boşlukta durduğunuzda, bu ağırlıktaki bisikletlerle maalesef yalpalamadan kalkış yapmak imkansız oluyor ve sağa sola savrulmak da ciddi bir kaza riski barındırıyor. Ama dediğim gibi bu tip sıkışık alanlarda da el gazıyla, dengede kalarak kalkış yapmak çok daha güvenli. Sevgiler, selamlar, keyifli sürüşler...
Abi tabii sizin paraniz vardir almışsınızdir ama trek gerçekten pahali bi marka ayrıca doğuştan elektrikli bisiklet olması da fiyati katlıyor, ben elektrikli fat bike kullanıyorum, gerçekten cok konforlu bisiklet yerli corelli zengo dönüşüm kiti gene yerli alba toplamda 1500 dolara mal oldu gayette memnunum, ben kit aldığım için baş parmak gazı da vardi ve ön yargıli olmaya gerek yok sarji bariz bir sekilde daha hızlı tüketmiyor ve özellikle trafikte cok avantajlı tum dikkatiniz trafikte oluyor ayrica 750 watt motor gücü var, baş parmak gazı ile 40 km max. Hız a pedal desteği ile 45 km max. Hiza ulaşıyor bence bu hızlar alıştıktan sonra gayet normal geliyor, birde yeniden sarj etmek icin batarya yi tamamen boşaltmaya gerek yok, li-ion pil olduğu yuzde seksen sarjda bile doldursan batarya ömrünü yemez, ben her gun batarya dolduruyorum, her gun tam dolu şarjla baslamak daha guven veriyor, yolda şarjın bitmesi gerçekten sinir bozucu, birde benim fat bike olduğu icin 40 kg ağırlığında 😢 umarım elektrikli bisikletlerin sayısı artar ve bisiklet yollarından yürüyen yayalarin sayisi azalır 😊
Carraro elektrikli Shimano kalitesinde sisteme sahip şehir veya dağ bisikletini tavsiye ederim en önemli sebebi üzerinde shimano steps sistem var herhangi bir sorunda firma kesinlikle arkasında durur
Almanya Hannover'de kiralık elektrikli bisiklet kullanıyorum. Swapfiets firmasının Power7 modeli. Kiraladığım için en ufak bir sorun olursa anında başka bir bisiklet veriyorlar. Ayda +1000 km yapıyorum. Hannover düz bir şehir. Bebek yokuşunu merak ettim. İstanbul'da sahil dışında bisiklet sürmek aşırı tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
Sanirim Turkiye de bulunmuyor ancak Surron markasini arastirmanizi tavsiye ederim harika bir alet. Gelecekte elektrikli bisikletlere ehliyet gelmeli cunku suan 1000w bir alet kullaniyorum ve harika birsey ancak benim dusuncem 6000w olmali ki keyfi ve menzili uzun sure olsun.
Selamun aleyküm peki duzde pedal cevirsek bayırda elektirik desdegi alsak daha uzun gider peki elektirikli bisiklet hangi türünü tavsiye edersiniz yani yokuş da yormayan ben hiç bi bilgim olmadığından soruyorum yaş 50 kacoro fs plus aklimda var sizin kullandığınız bisiklet hoşuma gitti ne fikir verirsiniz bana bide bunu saygılar
Tork sensörü olan bisikletlere, pedala uygulanan kuvvetle orantılı güç verilir motora. %50 demek, sizin yarınız kadar destek veriyor. %200 demek, sizin iki katınız kadar destek veriyor yani, bisikleti 3 kişi sürüyor gibi düşünebiliriz
Yaklaşık 1 senedir arkadan motorlu olan "ucuz" elektrikli bisiklet sahibiyim, birkaç gün önce 1000km'yi devirdim. Arkadan motorlu bisikletlerde, videodakinden farklı olarak destek miktarını değil, desteğin kesileceği hızı seçiyorsunuz (hız yerine göstergede 5 kademe seçiliyor kullanınca anlaşılıyor). İstanbul yolları ve trafik konusunda çok haklısınız, kask ışık yüksek sesli korna kesinlikle şart. Genelde sahilde sürerim diye süspansiyonsuz almıştım fakat o da şartmış.
Normal bir dağ bisikleti alıp aliexpressten alıdğınız bisiklet motor kiti ile çok rahat 50 60 yapabilen bisiklet/motor karışımı bir alete de sahip olabilirsiniz.
Bisiklet güzeldir ama sabah saat 6:00 da yola çıkıp trafiksiz antrenman yaparken bile 4 şeritli bomboş yolda arkanıza bir (maganda) araba ile gelip korna çalabiliyor hatta çarpa biliyor bile maalesef. Ama inadına bisiklet. Keyifli sürüşler hocam :) Trek iyi markadır iyi yapmışsınız. Gönül ister ki yüzme ve koşu antrenmanlarına tekrar başlayın da bu işi bir triathlon yarışı ile bağlayın :)
3:50 burada hesap şaşmış, Newton-metre bir tork birimi. Kilogram-kuvvet ise bir kilogram kütlenin yerçekimi ivmesi altında uyguladığı kuvvet birimi. Yani biri tork birimi, biri de kuvvet birimi.
Bisiklet süreyim sağlıklı yaşayayım derken dikkat edin dizlerinize çok yüklenmeyin doğru pozisyonda kullanın patellar kondromalazi için risk oluşturuyor
Bisiklet çok güzel bir şey ama sürecek düzgün yollar olmaması büyük sorun. Trafikte otolarla yanyana gitmek büyük risk. Bir de bir yere uğrayınca çaldırmamak için gelişmiş bir çözüm bulmak gerek. Zinciri falan koparıyorlar.
İlker bey, teşekkür ederim bilgi içerikli güzel bir sunum olmuş. Kazasız belasız güle güle kullanın lütfen eldiven ve koruyucu ekipman kullanın sadece kask düşmelerde yeterli değil. Videonun sonunda ulan Nazımla bitti😅😅😅😅😅😅
Hocam, hats-off 👏👏 . Cok takdir ettim yine. Sevimsiz bir marka tercih etsenizde, amaciniza uygun ve dogru tipte biri bisiklet almissiniz ve seviyeye gore yeterli ve gerekli cogu seyi ogrenmissiniz ve biliyorsunuz. Bebek yokusunu normal yol bisikletiyle cikabilen biri olarak :) size verecegim tek tavsiye seyir halindeyken isaretleri ogrenin ve uygulayin. En basitiinda sinyal isaretleri ve duracaginizi arkaya belirtmeniz onemli. Araba suruculeri tahmin etmeyeceginiz olcude yol vermeye baslayacaklar...Bunu da duz ve trafige kapali alanda calisarak rahatsa kavrayabilirsiniz.
@@yunus8605 Acikcasi sahsi fikrim o bakimda genel bir durum degil:) Trek gecmiste,10-15 sene once, bisiklet sporundaki doping mevzularini sirf kendi imaji, sponsorluklari zedelenmesin diye sumenalti edilmesine goz yumdu, hatta bu duruma karsi duranlara maddi, manevi zararlar verdi. Bir tik kirlenmis bir marka yani.
11:05 olur mu ilker bey adım başına 78 tane cami yapmazsak eğer ölürüz yok oluruz biteriz. Sonra mağdur oluyor bazıları 21 yıl boyunca mağdur edebiyatı yapıyorlar.
1 kilogram bir cismin yere uyguladığı kuvvet (ağırlığı) 9.8 Newtondur. Bisikletin uyguladığı torku anlamak için yaklaşık 50 kglık bir cismin bisikletin pedalının üzerine krank yere paralel halde iken konduğunu düşünün. O anda uyguladığı tork 85 Newtonmetredir.(krank boyu 17 cm. 50kg x 9.8m/s**2 x 0.17m= 85.)
Ben 52 yasindayim ve elektikli bisklet hiç düşünmüyorum bende yarı karbon yarış bisikleti var normal sürüşüm le elektirikli bisikletleri f1 pilotu gibi solluyom bazen 40 kmh hiza ulastigim oluyor selamlarla
Hocam selamlar 85 Nm nasıl 86 kg a karşılık oluyor 8.6 kg demek istemiş olabilir misiniz? Ayrıca 8.6kg metre olması gerekiyor birimde de dönüşüm olmaması gerekir. Saygılar.😊
Hocam mtb alarak hata yapmışsınız, tur bisikletleri şehir içi kullanıma daha uygun, keşke onlardan alsaydınız. - Ayrıca tekerlekteki o dişler birşeye geçerse iyi tutunur, asfaltta tur bisiketlerinin tekerlekleri daha iyi tutunur. - Bir de mtbler ağır. Ulaşım için kullanıcaksanız katlanır bisikletler de iyi olabilirdi. Arabada bagaja koymak, toplu taşımaya binmek rahat. Neyse gene de hayırlı olsun :D Bir de bence eksik ekipmanlarınız var: - Sele altına güçlü bir kırmızı ışık - Kask arkasına güçlü bir kırmızı ışık - Ayak bileklerine reflektörlü bant - Bir de kask aynası (alışması zor ama çok işe yarıyor, saçma falan demeyin)
Ben 40 yaşından sonra bisiklete binmeye başladım. Bursa'da yaşıyorum ve her yer yokuş burada. Yokuşlarda çok yorulduğum için yaklaşık 3-4 sene önce benzer bir ortadan motorlu elektrikli bisikleti almak istemiştim. 12.000 liraydı. O zaman inanılmaz pahalı gelmişti ve alamamıştım. Ben de hırs yaptım ve daha çok antreman yapmaya başladım. O kadar çok antrenman yaptım, uzun turlara çıktım ki şu an hiç bisikletten inmeden Uludağ'a tırmanabiliyorum ve elektrikli bisiklete ihtiyacım kalmadı. Yani hayat pahalılığının güzel tarafları da var :)
Helal abim
Tebrikler kendiniz büyük br iyilik yapmışsınız
@@mehmetcanergulten4187 Çok teşekkür ederim. Gerçekten öyle oldu. Eğer o gün elektrikli bisikleti alabilmiş olsaydım kendimi hiç zorlamayacak, şu anki sağlıklı halime belki de hiç ulaşamayacaktım. İnanmazsınız belki ama 10 yaş gençleştiğimi hissediyorum. Nabzım düzeldi, bel ağrılarım tamamen geçti ve inanılmaz mutluyum bisiklete binerken. Gidebildiğim her yere, yaz/kış bisikletle gidiyorum şu an. İmkanı olan herkese, özellikle belli bir yaşın üzerindekilere kesinlikle tavsiye ediyorum.
@@paupsa7712 Çok teşekkür ederim 👍
Hocam ben de Bursalıyım görünce sevindim :) Tebrik ederim, kanalınıza abone oldum⚡️
Aslında mesela yokuşu çıkabilmek değil, çıktıktan sonra terlemeden iş yerine girebilmek
Terlemek normaldir 😅
@ ama sonra dus almak da normaldir :) alamayinca ikisi de anormal oluyor.
Is yerinde dus olmamasi da mesele
@@alipehlivan4154 benim is yerinde vardi hic kullanamadan ayrildim jdndjnd
Hiç terlememe söz konusu değil. Lakin nabız ve tempo korunarak belli bir kondisyon sonrası terlemeyi minimize etmek mümkün. Özellikle giyim kuşam çok önemli. Nefes alabilen ve termal sporcu giysilerinen faydasını gördüm. Nişantaşını ve Barbarosu az tırmanmadım. Gölgelerden kaça kaça tabi. :)
istanbul trafiginde bolca bisiklet kullanmis biri olarak vahsiliginiz, yol alisiniz, trafikteki durusunuz beni keyiflendirdi hucam
bu yaz için bisikletimi yaptırdım bende, 1 haftadır felan biyerlere gidip duruyorum. Baya eğlenceli ve sağlıklı, ama çok dikkat istiyor dikiz aynası almalıyım ilker hocam size de tavsiyemdir arkanızdan araba geliyor mu diye bakmak için kafanızı çevirmek yerine ayna takabilirsiniz.
hocam çok güzel bir seçim yapmışsınız. Ben 6 yıldır hollandada Cube markasının hardtrail mtb bisikletini kullanıyorum. aynı sizde ki gibi bosch midden motoruna sahip. Ben almadan önce elektrikliye ne gerek var dediler MTB ye ne gerek vardediler. lakin mtblerin üzerinde kullanılan donanımlar yağmura toza çamura olumsuz koşullara daha dayanıklı olduğu için daha uzun ömürlü olabiliyor. Ayrıca bosch grubu bu konuda çok başarılı seçenekler sunuyor. Ben imkanı olan herkesin denemesini isterim. Ayrıca elektrikli bisikletlerin hız sınırı 45 olan versiyonları da var. onlar ehliyet ve plakaya tabi oluyor. Şehir içi ulaşımda muazzam katkısı olan bir araç.... Arkanızdan korna çalanı görünce hiç özlemediğim trafik aklıma geldi. . Türkiyede trafikte bisiklet bilincinin artması dileğiyle güle güle kullanın.
@@Phronesis1037 kaldırımı yayalar haricinde herkes mal gibi kullanıyor diye bisikletlilere bu yorumu yapmak yanlış. ayrıca yazımın sonunda bisiklet bilincinin artması dileğiyle dedim...
1:00 "bisiklet dünyanın en güzel seyidir" bu sözü bir tek kendimin düşündüğünü sanıyordum ve evet bisiklet dünyanın en güzel icadıdır
Ufacık motorun bu kadar güçlü olması gerçekten şaşırtıcı, ikna edemiyoruz pek, deneyiminizi paylaşmanız çok güzel olmuş. Karbon ayak izinizi de azaltmışsınız.👏 Hayırlı olsun İlker Bey.
İlker Bey güle güle kullanın. Diz ağrısına bir kaç kez değinmişsiniz. Ben de yıılardır yol/yarış bisikleti kullanan uzun boylu ve yuksek ağırlığı olan biriyim. Diz ağrısı kendi bedeninize doğru olarak ayarlanmamış bisikletlerde olur. Tavsiye kabul ederseniz, size BikeFit öneririm ayrıca bisikletinize ve günlük yaşantınıza uygun kilitli pedal ile kullanbileceğiniz ayakkabılar da edinip yokuşlarda daha da rahat edersiniz.
4 katlık enerji artışı değil, 16 katlık bir artış. Kinetik enerjinin formülü 1/2mv^2 yani hızın karesi ile doğru orantılı. Formülü uyguladığımızda kütle sabit olduğu için hız 5 iken 25E kadar kinetik enerji, hız 20 iken 400E kadar kinetik enerjimiz olur. Yani 400/25 = 16 katı olur.
2-3 gün önce teslim edildi, kendi bisikletime dönüşüm kiti ile Alba Mid 750w modeli takıldı, menzil/güç/hız çok hoşuma gitti. Hayatımda bu kadar çok tavsiye ettiğim, çok az şey olmuştur. Teşekkürler Flu👏
Reklam amaçlı yazmadım firmayla bağım yok, araştıranlar için öneri olabilir sadece.
@@erayc_ alba çok kazık çok pahalı
@@hasanksndr4979başka tavsiye ?
İstanbul'da yaşadığım süre boyunca en sık geçtiğim yerlerden geçmişsiniz, çok keyifliydi izlemesi, bir gün yolda denk gelmeyi de bekliyorum.
Harika bir paylaşım. Elektrikli bisiklet daha güzel nasıl anlatılırdı bilmiyorum. Kullanılan ekipmanlar, ses kaliteleri kurgu, stüdyo çekimindeki renkler filan... bayıldım. Her zamanki gibi flu tv kalitesi direk göze çarpıyor
Kamerayi anlatana kadar nasil cekmislere kafa yormaktan anlattiklarina konsantre olamadim, neyseki sona dogru soyledi onuda. Bu arada her zamanki gibi izlemeden begendim, bugune kadar pisman etmedi❤
14:58, ulan Nazım 😂 güle güle kullanın İlker Bey.
o bebek yokuşunu sıcak bir yaz günü yol bisikletimle terler içinde çıkmaya çabalarken yanından geçtiğim bir hanımefendi elindeki poşetleri bırakıp beni alkışlamıştı. öyle bi yokuş o
Hocam cok mantikli bi is yapmissiniz. Ben de 1000 km yaptim alali bi kac ayda. Cok keyifli cok guclu ve tam bir sehir ici makinasi. Sadece size tavsiyem sol tarafa ayna al mutlaka arkayi kollamak lazim hele ki istanbul trafiginde .
Video için teşekkürler. Gerçekten kıymeti bizim gibi ülkelerde maalesef bilinememekte. Bir çocuğun alabileceği en iyi karne hediyesi.
pilin bitmesi harika olmuş. Video nun ne anlatmak istediği tam olarak anlaşılmış oldu.
Elektrikli bisikletimle bisikletli kuryelik yapıyorum.Kuryelikte de bu değişimin yavaştan geleceğini düşünüyorum. İlker Hoca seni bisikletle görmek çok güzeldi. Trek klasik dağ bisikletin gözlerden kaçmadı. İyi sürüşler.
Hocam kola ya da gözlüğe takılan ve arkanızı görmenizi sağlayan aynalar var, onlardan edinmenizi öneririm. Ben Anıtkabir'in etrafında turlarken pek lazım olmuyor ama İstanbul'da size kesin lazım.
2 yıldır elektrikli bisiklet kullanıyorum ve şunu fark ettim. Ben her gün bir birbuçuk tonluk bir demir yığınını sadece kendimi taşımak için oradan oraya taşıyormuşum. Otomobil dünyanın en büyük israfı bence.
Çok güzel bir bölüm olmuş ve TREK'in size sponsor olması çok hoş olurdu, umarım olur . Bisiklet kullanmak hem sağlık hem doğa açısından güzel bir şey. Ayrıca harika bir etkinlik. Ayrıca şehirlerin bisikletler için de uyumlu hale getirilmesi şart.
TREK markasını görünce vay be dedim ama kendi paranızla aldığınızı duyunca daha bir saygım arttı. Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Tekerinize taş değmesin.
43 yaşından sonra yol bisikletine binmeye başladım. 88 kilodan 75 kilolara kadar düştüm. (Şu an 48 yaşında ve 77 kiloyum) Elektriksiz yol bisikleti ile Gebze çıkışlı Kartepe'ye toplam 3 kere tırmandım.. 2. seferinde Üsküdar çıkışlı 270 km'lik bir etkinliğe katıldım ve bitirdim. (Bkz UZAK - Doppio&SingleShot Brevet sürüşü) En zevk aldığım 100+km şehir dışı köy yolları ve dağ tırmanışları. Merak edenleri kanalıma bekler, bu güzel video için "güzel insan" İlker Canikligil'e teşekkür ederim :-)
Benim de uzun süredir hayalimdi. Geçen sene Berlin'e taşınınca ilk işim güzel bir ortadan motorlu treking modeli bisiklet almak oldu. Cube markasının, Kathmandu modeli. Hergün 25 km işe gidip geliyorum, çok da mutluyum kendimi yeniden genç hissettim.
Treking modellerde gömülü çamurluk ve pile bağlı far oluyor, geri kalan aksam dağ bisikleti ile aynı genelde. Dağ bisiklerinden kastım hard tail mtb olarak geçen modeller, iniş bisikletleri ayrı klasman. Bisiklet ağır olduğu için iyi bir hidrolik disk fren şart diyebilirim, normal bir bisiklete göre çok daha fazla fren gücü gerekiyor. Öndeki süspansiyonlar bütçeye göre havalı seçilirse çok daha konforlu bir sürüş elde edilebilir. Ayrıca bisiklet cenneti olan Berlin'de süspansiyonlu koltuk boruları var, sürüşü inanılmaz kongorlu hale getiriyor.
Ek bilgi olarak bisikletlerin üzerinde Avrupa standardı olarak 1'den 5'e kadar numaralar olur. 1 yol bisikleti 5 iniş bisikleti olarak düşünülebilir. İlker Bey'inki sınıf 3 olarak geçiyor. 5 olanların ön maşa açısı farklı ve orta süspansiyonu olur, takla vs atılabiliyor.
Chip tuning yapıldığında motor bir süre sonra arıza veriyor dikkatli olmak lazım. İlla hız bariyeri kırılacaksa hızı ölçen mıknatısı p pedala bağlamak en kolay yöntem. Böylecek devir sayısını düşük göstererek motoru kandırabilirsiniz. Bütün eğlence kaçıyor tabii ki çünkü tork sensörü vs düzgün çalışmıyor. Ancak 50-60 km/sate kadar motor desteği alınabiliyor. Burada trafik polisleri anlarsa bisikleti alıp teste sokuyorlar ve ağır cezaları var. Ayrıca ben aşırı tehlikeli buluyorum, sadece kask ile 30 km/saati geçmemek gerek.
Ortadan motorlu modellerde yer alan tork sensörü sürüşü çok daha doğal hale getiriyor, motor sizin uyguladığınız kuvveti ölçerek moda göre onunla orantılı bir kuvvet uyguluyor ve siz de kendinizi çok fit hissediyorsunuz. Keşke İstanbul'da da bisiklet yolları, kuralları ve trafik ahlakı oluşsa. Şehirleşmede de bisiklete göre korunaklı park yerleri, aktarma noktalarında bisiklet parkları gerekecektir. Ancak sonuç çok daha az trafik ve sağlıklı bir toplum oluyor.
İlk 1000 km'den deneyimlerim ve görüşlerim bunlar, güvenli sürüşler.
Hocam CANYON konusunda bilgi sahibi misiniz. Daha uygun fiyatlı kıyasla
Sürüş kısımlarının ses kalitesine bayıldım. Sanki odada çekilmiş gib
Muasır medeniyetler seviyesine bir adım daha yaklaştık hocam sizi tebrik ederim :) Türk Trafik Kanunu'nun bisikletlerle ilgili maddeleri bir gün trafiğe katılan tüm motorlu taşıtlar tarafindan tanınması dileğiyle.
Hocam uzun zamandır kullanmadım dediğiniz için dayanamadım.
Lütfen ön ve arka aydınlatmayı gece gündüz uyarı modunda açık kullanın.
Türkiyede hiç görmedim ama kıyafetlerinizin üzerine kolayca giyebileceğiniz şerit şeklinde reflektör yelekler var bir tane kullanmanızı tavsiye ederim.
Ve unutmayın ne yaparsanız yapın insanlar hiçbir zaman sizi görmeyecek. Işıklarda vs duracağınız zaman arkanızı da kontrol edin.
HEryerde var o yeleklerden, mesela decathlonda
@@mehmetcanergulten4187 Yanlış anlamadıysam düz yelekten bahsediyorsunuz iş güvenligi vs için de kullanılan. Çoğu kişi onu kullanmak istemiyor. Benim bahsettiğim yeleğin tasarımı; kemer'e pantolon askısını çapraz şekilde eklemişsiniz gibi. Arkadan X şeklinde iki şerit gözüküyor. V şeklinde olanlar da var.
Koray bey lsatik konusunda yanlış yönlendirmiş. Bu lsatikler aslında şehir içi için yani asfalta göre lastikler değiller ve asfaltta daha riskliler. Slik lastik daha uygun olacaktı. Slik ama kalın lastikler bulunabilirdi ki zaten şehir bisikleti veya gravel lastikler var. Sizin için de Shimano motorlu bir gravel bisiklet daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. City bike olarak ekrana getirdiğiniz trek bisiklette aslında endurance yol bisikleti. Trek ülkemizde yurtfışı fiyatının da çoook üstünde fiyatlara satış yapıyor ki diğer ithal markalar böyle değil Specialized hariç. Keşke yurtdışından shimano motorlu bi gravel bisiklet alsaymışsınız ama hayırlı olsun diyelim :)
Ben de yakın zamanda eski şehir bisikletimi satıp yerine katlanır bisiklet aldım. Otomobilin bagajına koyup trafikten aşıp sahilde keyfini çıkarıp tekrar bagaja atıp eve dönüyorum. Keyifli.
Bende kullanıyorum okadar güzel bir his ki Almanya da yaşıyorum ormanlarin içinde dolaşmak çok güzel
Yurtdışından misafirlerim oluyor, trafikte neye dikkat etmeliyim geçiş üstünlüğüne nasıl karar veriyorsunuz diyorlar, tek kural ile açıklıyorum: "momentumu daha yüksek olan araç önceliğe sahiptir" (misafirlerim çoğunlukla mühendis oluyor)
harika bir video. elektrikli bisikletler için en kompakt ve şık tasarım olmuş. yıllar önce bu tip dişli destekli motorları incelemiştim fakat tamamlanmış bir tasarıma ulaşamamıştım. İstanbul için bisiklet kullanmak çok zor ve tehlikeli ama anadolu şehirleri için kesinlikle diğer ulaşım araçlarına tercih edilmeli. umarım doğru düzgün bisiklet yolu yapmak politik öncelik haline gelir.
Hayat hep tehlikelerle dolu, neyse ki büyük şehirlerde bisiklet talebi giderek artıyor. Zamanla daha medeni ve tehlikesiz olacağına inanarak çocukluğumdan beri, özellikle de şehir içinde bisiklete bindim hep son 48 yıldır. Saygılar
@@yosh1963 hocam selamlar. İstanbul'da 6 sene 35 bin km yaz kış motor kullandım. Büyük şehirlerde tabi ki bisiklete binilebilir ama istanbul kent yapısı, şehir planı, tarihsel gelişimi, sosyo-ekonomik durumu göz önüne alındığında bisikletler için çok zor ve tehlikeli. Ben de sizinle aynı temennideyim fakat istanbulu artık kurtarılamaz olarak görüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Bisikletliler ne kadar bisiklet yolu tslep ederse ne kadar çok kişi tslep ederse belediyelerden ve devletten o ölçüde yapılır
@@hasanklncarslan7536 maalesef buna katılmıyorum. mtv ödemediği için benzin almadığı için bozulup parça masrafı çıkarmadığı için kullanıcısını sağlıklı yapıp hastane diyetisyen vb harcamalardan uzak tuttuğu için devlet bisikletlileri sevmiyor
Azıcık sabır ile eskisinden çok daha sağlıklı olacaksınız👍👏🚴💪🧿
Hocam akilli saatin riitim olçmesi dogru olmayabiliyor. Bende bir donem yuruyus yaparken akilli saat kullandim ve ayni gün kalp ritmimi olcmek icin doktor cihaz( Holter) takmisti bana. Yuruyus esnasinda kalp atisim bir ara 170 e cikmis holterin sonuclarinda gormustum. ( hastanede ) Fakat akilli saat en fazla 120 olarak göstermisti. Bunu özellikle yaziyorum asla akilli saatin tansiyon ve ekg olcumune güvenmeyin.
Güzel bir tecrübe videosu olmuş.
Ben şehir bisikletini tercih ediyorum;Mountain Bike asvaltta durma konusunda bir hayli riskli..Bisiklette ağırlık oldukça büyük problem.9 kiloluk Specialized kullanıyorum.Metroda turnikeden geçerken tek elle bile kaldırabiliyorsun.
Bebek yokuşunu çıkamayabilirsiniz ama biraz daha sürüp barbaros yokuşunu kullanabilirsiniz.Yani rotaları bu derece en yokuş odaklı düşünmemize de gerek yok aslında.
Günümüz teknolojileri ile artık elektrikli bisikletlerin yaygın olmasının yanında hafif bisikletlerin de kullanım kolaylığı gözardı edilmemeli.
Hocam bisiklet üzerindeyken hangi mikrofonu kullandınız?
Bu konsept cok guzel olmus, oturup sakin sakin anlatiyorsunuz. Elinize saglik.
Ben de İlker hocaya motosikletten ziyade bisiklete binmesini önermeyi düşünüyordum. Yalnız yollar İstanbul’da çok riskli görünüyor. Biz burada arabalar 50 santimden yakın geçse hır çıkarıyoruz. Yanlış görmediysem bir iki kere araba 15 20 santim mesafeyle geçti. Bu çok tehlikeli bir durum.
Bisiklet yarışlarını izlemeyi de çok severiz 😊
Hocam 3:49 da ki hesaplama yanlış. 8.6 kgf olur
En doğru e-bile seçimi olmuş hocam.
Eskiden normal bir dağ bisikletim vardı ne kadar iyi bir vites sistemine de sahip olsa yokuşlar kabusa dönüşüyordu. Şimdilerde son bir senedir Elektrikli pedal destekli Bulls marka bir dağ bisikleti kullanıyorum. Bana müthiş bir özgürlük kazandırdı. Yokuşlar kabus olmaktan çıktı. Bende spor için aldım aslında mümkün olduğu kadar motordan destek almadan gidiyorum ama yokuşlarda mecbur açıyorum. Benim bisikletimde çünkü 24 kg geliyor. Geçen 2 tur bitirdim toplam 100 km yaptığım halde hala 2 diş daha şarjı kaldı. Menzilinden çok memnunum. Elektrikli pedal destekli bisikletler müthiş icad kanımca, daha çok yaygınlaşacak. Bu arada İstanbul gibi bir şehir için dağ bisikleti tercihi bence iyi bir tercih, çünkü yollarımız çok yerde rezalete dönüşebiliyor. Kaldırıma çıkıp atlamak zorunda da kalabiliyoruz. O yüzden dağ bisikleti daha da fazla özgürlük ve sağlamlık vaad ediyor
3:10 Ortadan motorun en önemli özelliği vites avantajını insanın kullandığı gibi motorun da kullanabilmesi. Sonradan göbekten elektrikli motor kiti taktığım bir bisikletim var, ilk 5 viteste kalkarken ön kaldırıyor, 6. ve 7. viteslerde kaldırmıyor örnek olarak. Motoru sonradan kit olarak takınca 250watt regülasyonuna da takılmıyorsunuz, 25 km/s'de kesiciniz de olmuyor, gaz kolu ekleyip pedal çevirmeden gaz da verebiliyorsunuz. Tekerlekten motorlu elektrikli bisiklet de kullandım. Göbekten motorun bir diğer avantajı da pedal çevirmeyi bırakınca gücü çok hızlı kesmesi. Tekerlekten motorlularda bayağı gecikme var
hangi kit
@@uydudanbak Bafang BBS02 var bende, Bafang BBSHD de var daha üst modeli
Onbir yıldır İstanbul da işe bisiklet ile gidip gelen biri olarak sizi tebrik ediyorum. Bağdat cad. bisiklet yoluna da bir gelin de yamalı bohça nasıl olur bir görün derim😂Ben bıktım 153 ü aramaktan🥳
Bir dönem elektrikli motor kullandım. İçinde 6 tane küçük aküsü vardı kullandıgım modelin. Bisiklet gibi degil tabi ki tamamen alet sizi taşıyor ekstra bir şey yapmıyorsunuz.
Avantajları -
1-Ehliyet gerektirmiyordu. Yasalar degişti mi bilmiyorum ama 50 km/s hızın üstüne çıkmadıgı için ehliyet gerekmemesi güzel bir durum. Her ne kadar b sınıfı bir ehliyetim olsada motor ehliyeti farklı oluyor.
2-Benzin derdiniz yok.
3- Sıcak havalarda keyifli bir deneyim.
Dezavantajları-
1-Aküler başta %100 verim ile çalışırken 2-3 ay sonra ciddi anlamda performans kaybı oluyor. Başta 50km götüren araç akülerin zamanla eskimesi ile 30 lara düştü. Daha sonra iyice verimi düşmüştü. Aküler baya pahalı oluyor sürekli yenileyemiyorsunuz. Nerdeyse motor fiyatına batarya satılıyor. Benzin fiyatına denk gelebiliyor.
2-Şarj olayı çok sıkıntı. Eger sökülen bir bataryası varsa iyi ama benim kullandıgım modelde kablo ile şarj etmeniz gerekiyordu. Apartmanın bodrumuna sokup orda deniyordum ve baya zahmetli bir işti. Ayrıca komşular rahatsız olmuştu. Aslında aylık tükettigi elektrik 10 lira bile etmiyordu ama onun bile muhabbeti olmuştu. Kapıcıya parasını vermiştim. Eger batarya sökülüp evde şarj olayı yoksa ve benim gibi bir apartman dairesinde oturuyorsanız o işten vazgeçin. Yoksa her seferinde dairenin penceresinden bir uzatma kablosu sarkıtarak şarj etmeniz gerekir. Bu çok sıkıntılı bir durum. Birinci sebebi hava hep sıcak olmuyor. Soguk havada 8 saat şarj olurken pencerenin açık kalması söz konusu degil. İkinci problem güvenlik. O şekilde motoru 8 saat bırakmak ciddi problem.
Neticede 6 ayın sonunda motoru sattım. Elektrikli motor kullanıp kar edecem diye düşünürken zarar ettim. Var olan şehir düzeni, apartman anlayışı elektrikli araç için uygun degildi.
Ayrıca motor, bisiklet gibi bir araç kullandıgınızda trafiktaki araçlar ve yayalar siz yokmuşsunuz gibi bir tavır içine giriyorlar. Suratına bakarak üzerine yürüyen yayalar veya yolda herhangi bir işaret veya lamba yokken sizin hızla gitmenize ragmen umursamadan karşıya yüzünüze bakarak geçmeye çalışan insanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Sanki yokmuşsunuz gibi davranıyorlar. Oysa motor+100 kilo ben umursamadan karşıya geçen kişiye 40 la giderken çarpsam baya saglam hasar bırakırım. Araba kamyon gibi araçların üzerinize sürmesi yada arkanızdan sürekli sizi taciz etmesini saymıyorum. Yolların bozuk olması, insanların saygısız olup sizi görmezden gelmesi ve bir kısmının davar gibi üzerinize dogru umarsızca gelmesi gibi garip şeyler yaşıyorsunuz.
6 aylık deneyimim sonucu Türkiye ne yazık ki 2 tekerlekli araçlar için uygun bir ülke degil. Öyle bir kültür ne yazık ki yok. İnsanların trafik kültürü yok. Yollar uygun degil, araç kullananlar uygun degil, yayalar uygun degil. Zorlamanın anlamı yok diyip vazgeçtim ben. Bisiklet, motor gibi araçlara hevesli biriydim ama tüm hevesim öldü.
İlker'i sokaklarımızda görmek uzayzamanı büktü resmen benim için :D Hayal ürünü değil, gerçekmiş adam :) keyifli sürüşler
Elektrikli bisikletin önemli özelliklerinden biri de kalp ritminiz yükselmediği için sürekli yağ yakma aralığında kalıyorsunuz, kilo veriyorsunuz bol bol. Sürdükçe siz de güçleneceğiniz için çok daha eğlenceli olacaktır.
Yağ yakma aralığı nedir tam olarak?
@@mustafanizamettinkablama2331 spor yaptıkça kalp ritmimiz yükselip azalıyor. Kendimizi çok zorlamadan spor yaptımızda vucut yağ yakmaya fırsat buluyor. Zone2 training diye ararsanız detaylı bulabilirsiniz.
Uygun vites kullanımı ve kontrollü sürüş ile düz bisikletler ile de yağ yakma aralığında kalmak mümkün.
@@yosh1963 evet haklısınız. Ama şöyle bir durum var. İşe giderken zaman sınırı olduğu ya da Ankara gibi düzlükten uzak memlekette yokuş çıkarken, ister istemez tempoyu arttırmak gerekiyor. Bu da zone 2 ye elveda demek oluyor. Pedal destekli elektrikli bisikletlerin bu konuda avantajı büyük olur bence.
Bisiklet bir toplumun kültür seviyesini de gösteriyor . Ben 90 larda İstanbulda bisiklet kullandım . yayalar bile bakıyor algılamıyor , 40 la geliyorum, önüme çıkıyor , 5 -10 ile geldiğimi varsayıyor tavuk.
tam modelini anlayamadim ama rail 9.9 xtr gen 4 ise kanada fiyati $16,499. gorusmek uzere :) esg satosu var demisti de inanmamistik 😀
Bu aksam, Apple yeni ürün ve yeniliklerini online tanıttı. bisiklet icin bir cok data toplanabiliyor, mutlaka bakın.
Küçükbebek caddesinin başında nefes nefese kaldığınızı gördüm :) ama helal olsun o yokuşu ben motosiklet ile çıkamıyorum
Çok güzel bir video olmuş elinize sağlık. Bu video sayesinde elektrikli bisiklet kullanımı daha da artacaktır bence. Bisiklet tercihiniz de gayet yerinde olmuş. Bataryanız kapasitesinin 625 wh olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Teşekkürler.
12:59 bisiklete bağlı olduğu çubuğu silmiş ama gölgesini silememiş :)
Çoğu bisiklet vlogurundan daha iyi olmuş :D
hayırlı olsun ilker hoca. yıllardır bisiklete binen biri olarak, iyi bir seçim yaptığını düşünüyorum. ama böyle orjinal bir trek kullanmıyorsak, middrive motorlar bizi üzer, aktarma organlarına fazla yük bindiriyor.
Ben de elektrikli bisiklet kullanmaya başladım. İki ay oldu. Çok memnunum.. hem spor oluyor hem de trafik olmadan istediğin yere gidiyorsun. Kesinlikle tavsiye ederim:) fakat iyi araştırma yapın, acele etmeyin.. çok fazla işe yaramayan saçma sapan elektrikli bisiklet var piyasada:)
Alba city2 tavsiye edermisiniz
@@osmandikici2582 onu bilmiyorum ama kendiminkini satıyorum elektriksiz bisiklete gecicem
@@birfikir101 memnun kalmadınızmı ? Sizce ne marka var
@@osmandikici2582 çok memnunum ama normal bisiklete dönüp daha iyi spor yapmak istiyorum. Asviva kullanıyorum. Sahibinden sitesinden 100 km menzilli elektrikli bisiklet diye aratın görürsünüz..
konfor sele, iyi süspansiyon, ışık, güvenli giysiler ile kaliteli bir bisiklet her açıdan yeterli ekonomik pratik bir alet.
11:05 deki inşaattan binlercesi yapıldı son 20 senede.. bir kaç tanesine harcananla ne kadar çok şey düzeltilebilirdi . Z gen düzeltebilir umuyorum.
Güle güle kullanın. Aaa ne kadar iyiymiş ben de alayım dedim, ta ki fiyatını görünceye kadar. Bisiklet bile zengin sporu oldu ülkemizde.
Trek bi dünya markasıdır ve çok pahalıdır carraronun elektrikli şehir veya dağ bisikletlerine bakabilirsiniz
hayirli olsun hocam guvenli surusler dilerim
Stüdyodaki çekim düzeni güzel olmuş
Hollandalı bir İstanbullu olarak yaş/kilo/hastalık nedeniyle yıllardır bisiklete binmemiştim, geçen hafta İBB'in bisikletlerini deneyeyim dedim ... denemez olaydım. 50 metre bile zor gittim!!!! Hem nefes nefese kaldım hem de bacaklarımdaki kaslar felaket durumdaydılar. Hayatımın en uzun 40 dakikası ve 1 km bisiklet sürdükten sonra derin bir umutsuzluk, mutsuzluk içinde eve geldim. Ama internet beni yine mutlu etti - İsbike bir çok insanda bu etkiyi yaratıyormuş. Şimdi biraz toparlanıp, doğru bisikleti bulup, tekrar sürücem .... bir gün!🙃😵💫🤣
Hocam yoksa hâlk ile daha çok içli dışlı olabilmek için mi böyle bir transportaayon aletini tercih ettiniz
Selamlar İlker Hocam, kazasız, belasız ve keyifle kullanmanızı dilerim. Bende de iki senedir, oldukça dandik bir markanın elektrikli bisikleti var. Tabi yine de sürmesi oldukça keyifli :). Naçizane bir iki tavsiyem olacak size: Öncelikle mutlaka yazlık bir eldiven alın! Deneyimle sabit, düşünce avuç içleri çok pis zedeleniyor :). İkinci olarak da el gazı ya da parmak gazı taktırmanızı öneririm. Evet, motorun ve pilin ömründen yiyor fakat, İstanbul trafiğinde tam anlamıyla hayat kurtarıyor! Yokuşda mecburen durulduğunda, kalkışı gazla başlatıp hemen ardından pedala geçmek, emin olun çok konforlu. Bu sayede, elektrikli bisikletin o vicdansızı ağırlığı da dizlere yüklenmemiş oluyor. El gazının bir diğer avantajı da sıkışık trafikte dengenizin stabil kalmasını sağlaması. Örneğin iki arabanın arasında durmak zorunda kaldığınızda ya da arabayla kaldırım arasındaki dar boşlukta durduğunuzda, bu ağırlıktaki bisikletlerle maalesef yalpalamadan kalkış yapmak imkansız oluyor ve sağa sola savrulmak da ciddi bir kaza riski barındırıyor. Ama dediğim gibi bu tip sıkışık alanlarda da el gazıyla, dengede kalarak kalkış yapmak çok daha güvenli.
Sevgiler, selamlar, keyifli sürüşler...
ilk 2 yıl el gazsız kullandım.. 2 yıldır da el gazlı kullanıyoırum.. mükemmel anlatmışsınız..
Ali bey aldığınız marka nedir?
@@serdar2493 ben rks pro’nun bir modelini 4 yıldır kullanıyorum. Çoook memnunum. (Yaş:45)
@@serdar2493 selamlar, rks rk3 kullanıyorum.
@@orkunyoutube teşekkürler
13:14 böyle geçişlerde arkana bakmayı unutma, arkandaki adam dikkatsiz olsaydı şu anda helvanı yiyor olurduk.
Çekim nasil yapildi acaba
Ilker Bey NotJustBikes kanalini tavsiye ederim. Insan dogasina uygun sehir dizaynina çok ihtiyacimiz var
Çok bilgilendirici bir video olmuş. Teşekkür ederimm.
Abi tabii sizin paraniz vardir almışsınızdir ama trek gerçekten pahali bi marka ayrıca doğuştan elektrikli bisiklet olması da fiyati katlıyor, ben elektrikli fat bike kullanıyorum, gerçekten cok konforlu bisiklet yerli corelli zengo dönüşüm kiti gene yerli alba toplamda 1500 dolara mal oldu gayette memnunum, ben kit aldığım için baş parmak gazı da vardi ve ön yargıli olmaya gerek yok sarji bariz bir sekilde daha hızlı tüketmiyor ve özellikle trafikte cok avantajlı tum dikkatiniz trafikte oluyor ayrica 750 watt motor gücü var, baş parmak gazı ile 40 km max. Hız a pedal desteği ile 45 km max. Hiza ulaşıyor bence bu hızlar alıştıktan sonra gayet normal geliyor, birde yeniden sarj etmek icin batarya yi tamamen boşaltmaya gerek yok, li-ion pil olduğu yuzde seksen sarjda bile doldursan batarya ömrünü yemez, ben her gun batarya dolduruyorum, her gun tam dolu şarjla baslamak daha guven veriyor, yolda şarjın bitmesi gerçekten sinir bozucu, birde benim fat bike olduğu icin 40 kg ağırlığında 😢 umarım elektrikli bisikletlerin sayısı artar ve bisiklet yollarından yürüyen yayalarin sayisi azalır 😊
Biz bisikletliler belediye ve devletten daha fazla bisiklet yolu talep etmeliyiz ne kadar çok kişi talep ederse o ölçüde yapılır
Hocam outdoor performans göstermiş bayaa, Respect.Trek, ikinci-üçüncü el eski model araba parası olmali😅
Hocam vidyoyu ne zaman cektiniz var bataryaya 5 bin lira zam gelmis.
2 ay oldu
Bizim için efor harcayan, hocaların hocası İlker hoca'nın elektrikli bisiklet günlüğü :)
Carraro elektrikli Shimano kalitesinde sisteme sahip şehir veya dağ bisikletini tavsiye ederim en önemli sebebi üzerinde shimano steps sistem var herhangi bir sorunda firma kesinlikle arkasında durur
Onlar da az para degildi yalniz
En merak ettiğim konuydu...
Almanya Hannover'de kiralık elektrikli bisiklet kullanıyorum. Swapfiets firmasının Power7 modeli. Kiraladığım için en ufak bir sorun olursa anında başka bir bisiklet veriyorlar. Ayda +1000 km yapıyorum. Hannover düz bir şehir. Bebek yokuşunu merak ettim. İstanbul'da sahil dışında bisiklet sürmek aşırı tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
cok güzel içerik teşekkürler
Sanirim Turkiye de bulunmuyor ancak Surron markasini arastirmanizi tavsiye ederim harika bir alet. Gelecekte elektrikli bisikletlere ehliyet gelmeli cunku suan 1000w bir alet kullaniyorum ve harika birsey ancak benim dusuncem 6000w olmali ki keyfi ve menzili uzun sure olsun.
Güç artınca niye menzil artsın
@@mehmetguvenc1426 guc ile battery kapasitesini de mecbur olarak ureticiler arttiriyor dolayisiyla menzil de artmis oluyor.
dört parmak yerine işaret parmakları yeterli fren için. fren dozajı ve gidon tutuşu için daha iyi tutuş şeklidir
Güzel video hocam
Selamun aleyküm peki duzde pedal cevirsek bayırda elektirik desdegi alsak daha uzun gider peki elektirikli bisiklet hangi türünü tavsiye edersiniz yani yokuş da yormayan ben hiç bi bilgim olmadığından soruyorum yaş 50 kacoro fs plus aklimda var sizin kullandığınız bisiklet hoşuma gitti ne fikir verirsiniz bana bide bunu saygılar
Tork sensörü olan bisikletlere, pedala uygulanan kuvvetle orantılı güç verilir motora. %50 demek, sizin yarınız kadar destek veriyor. %200 demek, sizin iki katınız kadar destek veriyor yani, bisikleti 3 kişi sürüyor gibi düşünebiliriz
Hocam kesinlikle bende katılıyorum
😊😊😊😊😊
Yaklaşık 1 senedir arkadan motorlu olan "ucuz" elektrikli bisiklet sahibiyim, birkaç gün önce 1000km'yi devirdim.
Arkadan motorlu bisikletlerde, videodakinden farklı olarak destek miktarını değil, desteğin kesileceği hızı seçiyorsunuz (hız yerine göstergede 5 kademe seçiliyor kullanınca anlaşılıyor). İstanbul yolları ve trafik konusunda çok haklısınız, kask ışık yüksek sesli korna kesinlikle şart. Genelde sahilde sürerim diye süspansiyonsuz almıştım fakat o da şartmış.
Bende alba city2 almayı düşünüyorum . 45 bin tl be düz yolda sürmeyi düşünüyorum hedefim 10 km . Kg 62 iş görürmü acaba?
Normal bir dağ bisikleti alıp aliexpressten alıdğınız bisiklet motor kiti ile çok rahat 50 60 yapabilen bisiklet/motor karışımı bir alete de sahip olabilirsiniz.
@japonic kalındaki abimiz japonyada böyle bir bisikleti acayip bir performansta kullanmıstı. size de öneririm.
Dik yokuşlarda sorun yaşamamak için 500W motorlu seçenekleri değerlendirmekte fayda var. Hayırlı olsun.
Yada grup dişli oranlarını değiştirmede ..
Bisiklet güzeldir ama sabah saat 6:00 da yola çıkıp trafiksiz antrenman yaparken bile 4 şeritli bomboş yolda arkanıza bir (maganda) araba ile gelip korna çalabiliyor hatta çarpa biliyor bile maalesef. Ama inadına bisiklet. Keyifli sürüşler hocam :) Trek iyi markadır iyi yapmışsınız. Gönül ister ki yüzme ve koşu antrenmanlarına tekrar başlayın da bu işi bir triathlon yarışı ile bağlayın :)
3:50 burada hesap şaşmış, Newton-metre bir tork birimi. Kilogram-kuvvet ise bir kilogram kütlenin yerçekimi ivmesi altında uyguladığı kuvvet birimi. Yani biri tork birimi, biri de kuvvet birimi.
85 newton = 8.67 kgf
Bisiklet süreyim sağlıklı yaşayayım derken dikkat edin dizlerinize çok yüklenmeyin doğru pozisyonda kullanın patellar kondromalazi için risk oluşturuyor
Harika bölüm!
Hayırlı olsun hocam, kazasız belasız iyi günlerde kullanın, trafiğe fazla girmeyin😂
Güçe newtonmetre denmez uygulanan kuvvetin birimi newtondur, bunu uzaklıkla çarpınca (m) tork elde edilir ve onun birimi newtonmetredir.
Bisiklet çok güzel bir şey ama sürecek düzgün yollar olmaması büyük sorun. Trafikte otolarla yanyana gitmek büyük risk.
Bir de bir yere uğrayınca çaldırmamak için gelişmiş bir çözüm bulmak gerek. Zinciri falan koparıyorlar.
İlker bey, teşekkür ederim bilgi içerikli güzel bir sunum olmuş. Kazasız belasız güle güle kullanın lütfen eldiven ve koruyucu ekipman kullanın sadece kask düşmelerde yeterli değil. Videonun sonunda ulan Nazımla bitti😅😅😅😅😅😅
Hocam, hats-off 👏👏 . Cok takdir ettim yine.
Sevimsiz bir marka tercih etsenizde, amaciniza uygun ve dogru tipte biri bisiklet almissiniz ve seviyeye gore yeterli ve gerekli cogu seyi ogrenmissiniz ve biliyorsunuz.
Bebek yokusunu normal yol bisikletiyle cikabilen biri olarak :) size verecegim tek tavsiye seyir halindeyken isaretleri ogrenin ve uygulayin. En basitiinda sinyal isaretleri ve duracaginizi arkaya belirtmeniz onemli. Araba suruculeri tahmin etmeyeceginiz olcude yol vermeye baslayacaklar...Bunu da duz ve trafige kapali alanda calisarak rahatsa kavrayabilirsiniz.
hocam marka neden sevimsiz?
@@yunus8605 Acikcasi sahsi fikrim o bakimda genel bir durum degil:) Trek gecmiste,10-15 sene once, bisiklet sporundaki doping mevzularini sirf kendi imaji, sponsorluklari zedelenmesin diye sumenalti edilmesine goz yumdu, hatta bu duruma karsi duranlara maddi, manevi zararlar verdi. Bir tik kirlenmis bir marka yani.
Türkiye'de arabalar dönüş yalarken sinyal vermiyor, bisiklet sürücüsüne karşı böyle bir beklenti olacağını hiç zannetmiyorum
11:05 olur mu ilker bey adım başına 78 tane cami yapmazsak eğer ölürüz yok oluruz biteriz.
Sonra mağdur oluyor bazıları 21 yıl boyunca mağdur edebiyatı yapıyorlar.
1 kilogram bir cismin yere uyguladığı kuvvet (ağırlığı) 9.8 Newtondur. Bisikletin uyguladığı torku anlamak için yaklaşık 50 kglık bir cismin bisikletin pedalının üzerine krank yere paralel halde iken konduğunu düşünün. O anda uyguladığı tork 85 Newtonmetredir.(krank boyu 17 cm. 50kg x 9.8m/s**2 x 0.17m= 85.)
Ben 52 yasindayim ve elektikli bisklet hiç düşünmüyorum bende yarı karbon yarış bisikleti var normal sürüşüm le elektirikli bisikletleri f1 pilotu gibi solluyom bazen 40 kmh hiza ulastigim oluyor selamlarla
Kazak link gelir mi
dolar 18ken çekilmiş şuan 21 :) teşekkürle TÜRKİYEMMM
Seçimlerden 1 hafta sonra dolar %10 artmışken hala koyduk mu diye davul zurnayla halay çekerler mi?
24 a
@@hasanksndr4979 34
Hocam selamlar 85 Nm nasıl 86 kg a karşılık oluyor 8.6 kg demek istemiş olabilir misiniz? Ayrıca 8.6kg metre olması gerekiyor birimde de dönüşüm olmaması gerekir. Saygılar.😊
Hocam mtb alarak hata yapmışsınız, tur bisikletleri şehir içi kullanıma daha uygun, keşke onlardan alsaydınız.
- Ayrıca tekerlekteki o dişler birşeye geçerse iyi tutunur, asfaltta tur bisiketlerinin tekerlekleri daha iyi tutunur.
- Bir de mtbler ağır.
Ulaşım için kullanıcaksanız katlanır bisikletler de iyi olabilirdi. Arabada bagaja koymak, toplu taşımaya binmek rahat.
Neyse gene de hayırlı olsun :D
Bir de bence eksik ekipmanlarınız var:
- Sele altına güçlü bir kırmızı ışık
- Kask arkasına güçlü bir kırmızı ışık
- Ayak bileklerine reflektörlü bant
- Bir de kask aynası (alışması zor ama çok işe yarıyor, saçma falan demeyin)