Analiza întreprinderilor legate

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 вер 2024
  • Potrivit noilor prevederi legale, un asociat cu o participație de peste 25% poate deține o singură micro-întreprindere. Când un asociat deține mai mult de 25% în mai multe afaceri, atunci aceste întreprinderi se numesc „legate”. Atenție, dacă veniturile acestora depășesc 500.000 euro, nici una dintre companii nu va fi catalogată drept micro-întreprindere.
    Sunt 4 cazuri prevăzute de lege, care de care mai stufos. Avem întreprinderi legate în… serie, dar și legate în… paralel. Guvernul leagă întreprinderile și de PFA-uri iar eu vă recomand să luați în calcul și ONG-urile.
    Avem dețineri directe și indirecte, persoane fizice care prin interpus persoană juridică deține altă persoană juridică. Oricum ar fi, trebuie să rămână o singură micro dintre toate, chiar dacă veniturile cumulate ale firmelor sunt sub pragul de 500.000 euro.
    Ordonanța „mocănița” este ca un labirint pe care trebuie să-l deslușești cu mare atenție, altfel riști ce este mai rău: adică afacerea în sine. Termenul pentru exprimarea opțiunii (dacă păstrați sau nu caracterul micro, și pentru care dintre întreprinderi) este 15 aprilie, pe baza datelor de la finalul anului 2023. În rest, analiza se face lunar. Mare grijă ce venituri aveți.
    Atenție, dacă ați depășit plafonul (de 500.000 euro) la final de lună, atunci se schimbă impozitarea de la începutul trimestrului în care s-a depășit. Să spunem că ați constatat acest lucru la final de iunie, atunci aveți cu totul alte obligații de plată la buget (impozit pe profit) începând din 1 aprilie! Caracterul retroactiv este extrem de clar. Din păcate.
    Vei găsi în materialul pe care ți l-am pregătit 4 exemple concrete despre „domnul Popescu”, acționarul cu peste 25% din acțiuni. Sau sub 25%. Dar și despre „domnul Ionescu”, administratorul. Și multe alte informații.
    Te rog să vizionezi materialul pe care ți l-am pregătit și nu uita să dai SUBSCRIBE dacă informațiile ți-au fost de ajutor și dacă vrei să fii anunțat la postările viitoare.
    Alte materiale video utile:
    Ordonanța „mocănița” și micro-legate
    • Ordonanța „mocănița” ș...
    Amânarea amenzilor pentru e-factura
    • Amânarea amenzilor pen...
    e-Factura pentru ONG-uri
    • e-Factura pentru ONG-uri
    e-Factura: termene și amenzi
    • e-Factura: termene și ...
    e-factura, pokemonii și SPV
    • e-factura, pokemonii ș...
    Articole blog:
    Analiza întreprinderilor legate
    valentinasaygo...
    Ordonanța „mocănița” și micro legate
    valentinasaygo...
    Amânarea amenzilor pentru e-factura
    valentinasaygo...
    e-Factura pentru ONG-uri
    valentinasaygo...
    (Aproape) Totul despre e-factura
    valentinasaygo...
    Stock Videos by www.videezy.com

КОМЕНТАРІ • 6

  • @stefb9800
    @stefb9800 5 місяців тому

    Când a fost sa treacă firmele la impozit venit micro ( cred că în 2017 februarie) n-au fost întrebate, pur și simplu... așa s-a decis

  • @sil778
    @sil778 5 місяців тому

    Nu avem ce vacanta sa facem, că trebuie să muncim pt niște bugetari care mor, saracii, de foame cu salarii de 50.000lei/luna

  • @ginaoprisanu777
    @ginaoprisanu777 5 місяців тому

    Intelegem ca in anul 2024 calculam incadrarea in plafonul de 500.000 eur adaugand la ce avema la 31.12.2023? Adica nu o luam de la 0?

  • @cristiandiaconu9118
    @cristiandiaconu9118 5 місяців тому

    A inceput Jihadul contra Antreprenorilor!

  • @gramacornel9381
    @gramacornel9381 5 місяців тому

    exact asa Valentina , cu " un lighean cu apa rece " sa ne bagam picioarele in ele de modificari fiscale 😂😂