A miałem podobne też z Play. Teraz mam też play ale chyba starszy. Mi brakuje że nie da się przełączać pomiędzy telewizja naziemna/kablowa a telewizji internetowej.
Następny odcinek bardzo ważny , oczekuję z nie cierpliwością , ponieważ mam propozycję z ofertą od PLAY , ale właśnie zależy mi na nagrywaniu , ewentualnym cofaniu do 7dni , i przede wszystkim czy da się nagrać wszystkie kanały czy tylko niektóre i na jaki czas bo różne są opinie.
No właśnie blokują, albo jest zły kraj zakodowany, we wcześniejszym 2 wersji box Play można było wejść w program systemowy HDTV tu gdzieś go ukryli i nie można oglądać wszystkich programów!
A więc potwierdza się to, że Play Box TV 4k to jest klapa po całości. DVB-T działa dramatycznie. DVB-C w tym sprzęcie to jest także fikcja gdyż o ile jakiekolwiek kanały się znajdzie to będą one z oferty niekodowanej nawet jeśli posiada się ofertę płatną. Nagrywanie nie jest dostępne. Obsługa nośników zewnętrznych jest ograniczona. Do IPTV można kupić znacznie lepszy sprzęt z pełną certyfikacją i bezproblemową obsługą urządzeń zewnętrznych. Zresztą są też boxy współpracujące z DVB-T/C na USB. Opłata 55 PLN miesięcznie za tak okrojony i wolny dekoder Play Box TV 4k jest pozbawiona sensu. Nie mówiąc już o tym, że w ofercie z internetem (który praktycznie jest niezbędny) kosztuje już 105 PLN miesięcznie.
Oczywiście dekoder DVB-C łapie tylko kanały niekodowane. Do odbioru reszty potrzebna jest karta dekorująca, której ten dekoder nie posiada tzn. gniazda na nią tak jak w tv slot na moduł CI. Poprzednie wersje boxa posiadały USB PVR. Może i w tym dołożą .
Przecież są tu płatne kanały, i wszystkie z naziemnej. W najniższym pakiecie masz około 60 kanałów w tym wszystkie TVP 3 oraz większość naziemnych (wszystko poza Wydarzenia 24 i Polsat News, jest ViDoc).
Kolejny szajs od Play jak wszystko inne . Zastanawiam sie kto dal zgodę na tem przekret z upc i aby operator gsm ktory nigdy nie mial kasy a jego uslugi byly najgorsze w Polsce wykupil bogatą sieć kablową ktora miala w Polsce kilka milionow aktywnych abonentow ktorzy co 30 dni placili za Tv+Net ponad 100 zł a upc mialo zyski i najlepsza oferte na rynku i jakisc. Teraz od play tylko jest gorzej i drozej
Ostatnio zacząłem mieć dziwne problemy z UPC, obejrzałem reklamy na stronie Play/UPC i spodobał mi się ten ich ruoter i pasujący do niego dekoder.Po konsultacji zamówiłem. Ale wieczorem jeszcze zadałem pytanie o opinie i na kilku portalach były całkiem świeże w podobnym tonie do tych wyżej. Podkreślano także słabszy zasięg Wi_Fi, kłopoty z łączeniem konsol z serwerami gier i komputerów do zdalnej pracy. Ponieważ instalator miał być w samo południe, zdążyłem jeszcze anulować zamówienie. Gdyby można było to przetestować ale na jakiś cud chyba nie można liczyć a kłopoty z siecią UPC mogą być wywoływane sztucznie.
A miałem podobne też z Play. Teraz mam też play ale chyba starszy. Mi brakuje że nie da się przełączać pomiędzy telewizja naziemna/kablowa a telewizji internetowej.
Następny odcinek bardzo ważny , oczekuję z nie cierpliwością , ponieważ mam propozycję z ofertą od PLAY , ale właśnie zależy mi na nagrywaniu , ewentualnym cofaniu do 7dni , i przede wszystkim czy da się nagrać wszystkie kanały czy tylko niektóre i na jaki czas bo różne są opinie.
Zapomnij. Żadnego kanału nie da się nagrać. Nic. Zero.
Prawda, tragedia 😠
Dlaczego nie wynajduje wcale programow gdzie podpoety inny decoder wyszujuje wszystkie na tej samej antenie
No właśnie blokują, albo jest zły kraj zakodowany, we wcześniejszym 2 wersji box Play można było wejść w program systemowy HDTV tu gdzieś go ukryli i nie można oglądać wszystkich programów!
@@piotrthe1 Blokują Trwam, Republika, wPolsce. ?
@@SuperMirekS To akurat jest na plus że blokują Propagandę
Na początku filmu powiedz czego nie wyszukał wszystkich programów
A więc potwierdza się to, że Play Box TV 4k to jest klapa po całości. DVB-T działa dramatycznie.
DVB-C w tym sprzęcie to jest także fikcja gdyż o ile jakiekolwiek kanały się znajdzie to będą one z oferty niekodowanej nawet jeśli posiada się ofertę płatną.
Nagrywanie nie jest dostępne. Obsługa nośników zewnętrznych jest ograniczona.
Do IPTV można kupić znacznie lepszy sprzęt z pełną certyfikacją i bezproblemową obsługą urządzeń zewnętrznych. Zresztą są też boxy współpracujące z DVB-T/C na USB.
Opłata 55 PLN miesięcznie za tak okrojony i wolny dekoder Play Box TV 4k jest pozbawiona sensu. Nie mówiąc już o tym, że w ofercie z internetem (który praktycznie jest niezbędny) kosztuje już 105 PLN miesięcznie.
Oczywiście dekoder DVB-C łapie tylko kanały niekodowane. Do odbioru reszty potrzebna jest karta dekorująca, której ten dekoder nie posiada tzn. gniazda na nią tak jak w tv slot na moduł CI. Poprzednie wersje boxa posiadały USB PVR. Może i w tym dołożą .
A ja głupi zastanawiałem się nad tym tunerem jako alternatywa do DVB-T... Totalnie się nie opłaca.
Przecież są tu płatne kanały, i wszystkie z naziemnej. W najniższym pakiecie masz około 60 kanałów w tym wszystkie TVP 3 oraz większość naziemnych (wszystko poza Wydarzenia 24 i Polsat News, jest ViDoc).
Witam mam pytanie czy można ustawić sobie kanaly według swojej kolejności?
niestety nie, a przynajmniej nie znalazłem takiej możliwości
Jest hbbtv ?
Było o tym w filmie, nie ma
No fakt jest na końcu o tym mowa , pisałem po środku bo nyslalem że nie wytrwam.
To trzeba zgłosić na prokuraturę że sprzedają niezgodnie z ustawą bez hbbtv
@@TabletradarSmartTestJaki jest producent tego dekodera? SDMC czy KAON? Bo jest dwoch producentow i chciakbym wybrac ten
bardziej sprawdzony.
7:43 stare dobre tvp info xd pinokio w formie, łezka w oku
Oj każdy za tym tęskni 🤣😂🤣
Wy tu narzekacie ale np. poprzedni dekoder od UPC był bardziej bez sensu. Bo to jest goła tylko IPTV. I czym tam było się ekscytować?
UPC 4K Box to dopiero jest kupa...
UPC 4K Box to dopiero jest kupa...
Na pewno lepszy od tego najnowszego z playa
Kolejny szajs od Play jak wszystko inne .
Zastanawiam sie kto dal zgodę na tem przekret z upc i aby operator gsm ktory nigdy nie mial kasy a jego uslugi byly najgorsze w Polsce wykupil bogatą sieć kablową ktora miala w Polsce kilka milionow aktywnych abonentow ktorzy co 30 dni placili za Tv+Net ponad 100 zł a upc mialo zyski i najlepsza oferte na rynku i jakisc.
Teraz od play tylko jest gorzej i drozej
Ostatnio zacząłem mieć dziwne problemy z UPC, obejrzałem reklamy na stronie Play/UPC i spodobał mi się ten ich ruoter i pasujący do niego dekoder.Po konsultacji zamówiłem. Ale wieczorem jeszcze zadałem pytanie o opinie i na kilku portalach były całkiem świeże w podobnym tonie do tych wyżej. Podkreślano także słabszy zasięg Wi_Fi, kłopoty z łączeniem konsol z serwerami gier i komputerów do zdalnej pracy. Ponieważ instalator miał być w samo południe, zdążyłem jeszcze anulować zamówienie. Gdyby można było to przetestować ale na jakiś cud chyba nie można liczyć a kłopoty z siecią UPC mogą być wywoływane sztucznie.