زیبا ترین و عجیب ترین سوره شمس شیخ مصطفی اسماعیل سال 1955 میلادی

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 вер 2024
  • شاهکار افسانه ای شیخ مصطفی اسماعیل از سوره مبارکه مریم، تلاوتی که به اراده الهی و با عنایت حضرت مسیح در تاریخ ماندگار شد!
    به هفتاد سال قبل می رویم، اوایل دهه پنجاه میلادی، و به شهر «مَلّوی» که در جنوب کشور مصر (استان المنیا) واقع شده،
    ماجرا از آنجا آغاز میشود که یکی از رجال مهم و سرشناس شهر ملوی، به نام «عبدالمجید پاشا سیف النصر» ، تصمیم به بنای مسجدی در شهر خود می گیرد.
    خانواده سیف النصر، از عائلات معروف و شناخته شده شهر ملوی بودند که نسبشان به صحابی رسول خدا جناب زبیر بن عوام میرسید، و عبدالمجید باشا سالها از اعضای «مجلس الشیوخ» یا همان مجلس سنای کشور مصر بوده و به همین واسطه لقب «باشا» را از ملک فاروق پادشاه مصر دریافت کرده بود (لقبی که در دوران سلطنتی و قبل از انقلاب مصر، از طرف پادشاه این کشور به افرادی که اقدامات و خدمات ویژه ای انجام داده بودند اعطا میشد)
    عبدالمجید باشا شخصی خیّر و نیکوکار بود که اقدامات عام المنفعه فراوانی در شهر خود صورت داده بود، از جمله تاسیس چندین بیمارستان و پرورشگاه و یتیم خانه، و مدارس متعددی که هنوز هم باقی و برقرار است، همچنین قصر معروفی در شهر ملوی بنا کرده بود که به امور خیریه اختصاص داشت و همه ساله در ایام ماه مبارک رمضان محافل مذهبی و قرآنی در آنجا اقامه میشد و...
    اما جناب عبدالمجید باشا در اواخر عمر تصمیم گرفت تا برای تکمیل اقدامات خوب خود، مساجدی نیز در شهر ملوی بسازد. ابتدا یک مسجد در محوطه بیمارستانی که خودش تاسیس کرده بود بنا کرد (که به نام «مسجد المجیدی الغربی» معروف است، و خود پاشا هم طبق وصیتش در این مکان مدفون شده)
    و پس از آن هم تصمیم گرفت تا یکی از مساجد قدیمی و متروکه شهر را نیز بازسازی کرده و مسجد بزرگی بنا کند و اثر نیک دیگری از خود به یادگار بگذارد.
    عملیات توسعه و بازسازی این مسجد آغاز شد، اما خیلی زود به مشکل خورد! چرا که در همسایگی این مسجد افرادی مسیحی و قبطی سکونت داشتند که مایل نبودند در منطقه شان، مساجد مسلمانان رونق پیدا کند! بنابراین در عملیات توسعه و گسترش این مسجد اختلال ایجاد کرده، و از فروش زمین جهت الحاق آن به مسجد خودداری کردند. (مستحضر هستید که اقلیت قابل توجهی از پیروان آیین مسیحیت در کشور مصر زندگی می کنند و حتی برخی منابع، جمعیت مسیحیان مصری رو حدود 10 تا 15 میلیون نوشته اند!)
    اما علی رغم کارشکنی های مسیحیان و مزاحمتهای آنان، کار بازسازی و توسعه مسجد با موفقیت انجام شده و مسجدی که امروزه به نام «جامع المجیدی الشرقی» معروف است نهایتا در سال 1955 میلادی به بهره برداری رسید!
    جناب عبدالمجید پاشا که جهت بنای این مسجد زحمات زیادی متحمل شده بود، تصمیم گرفت مراسم افتتاح باشکوهی برای آن ترتیب دهد، و به همین منظور از برترین قاری کشور مصر، یعنی «قارئ مصر الأول، ملك القراء الشیخ مصطفی اسماعیل» جهت تلاوت در این مراسم دعوت به عمل آورد.
    وبدین ترتیب، در یکی از شبهای سال 1955 میلادی، شیخ مصطفی برای تلاوت در این مراسم ویژه، در شهر ملوی حضور پیدا کرد. شبی به یادماندنی که در تاریخ این شهر ثبت شده، و قدیمی های ملوی از آن به عنوان «لیله البیضاء» یاد میکنند (شبی که ملوی تا صبح نخوابید!!)
    اما قبل از شروع مراسم، بانیان محفل، مسئله کارشکنی های مسیحیان در فرایند ساخت و ساز مسجد را بصورت کامل برای استاد شرح داده، و از ایشان خواستند تا به صورت ویژه آیاتی از سوره مریم و ماجرای حضرت عیسی مسیح علیه السلام را تلاوت کند، تا درسی آموزنده باشد برای آن خانواده های مسیحی که در جوار مسجد سکونت داشته و بعضا نیز در مراسم حضور پیدا کرده بودند!
    استاد نیز در این شب باشکوه و این محفل تاریخی، آیاتی از سوره مریم را با سبکی خاص و کم نظیر قرائت کرد، و شاهکاری جاودانه و اسطوره ای خلق کرد که برای همیشه در تاریخ ثبت شده و در آسمان تلاوت قرآن می درخشد.
    به ویژه فرازهای «ذلك عیسی بن مریم...» و «ماکان لله أن یتخذ من ولد...» که با صلابت و تأکید خاصی قرائت شده، و گویی هشداری به پیروان آیین مسیح است و بر آنان نهیب میزند تا به خود بیایند و بدانند که عیسی تنها بنده و فرستاده خداست، و خداوند منزه از آن است که فرزندی داشته باشد.

КОМЕНТАРІ • 1