Türkçe yazıldığı gibi okunur. Burada bahsedilen hususlar birer istisnadır. Ve istisnalar kaideyi bozmaz. Türkçe’deki kelimelerin %98’i yazıldığı gibi okunur. Geri kalanlar da zamanında yazıldıkları gibi okunuyordu fakat halk zamanla onları daha kolayına gelecek şekilde okumaya başladığı için bu kelimelerin “doğru” okunuşu değişime uğradı. Gerçekler sıkıcıdır. Türkçe yazıldığı gibi okunmaz diyerek ilgi ve dikkat çekmeye çalışılıyor. Sanırım dil bilgisi Hocaları, bu şekilde insanlara yeni bir şey öğrettikleri düşüncesi ile kendilerini avutarak mutlu oluyorlar.
@@slaerkan7762 ama Sıla abla benim bildiğim kadarıyla günlük hayatında konuşurken TE-DE-KA denilebiliyor fakat resmi bir yerde ya da yazım gerektiren yerlerde gelen ekler TE-DE-KE ye göre yapılır. Biz bu mevzuyu okulda türkçe hocalarımızla epey tartıştık edindiğim bilgilere göre tedeka diye kullanılır fakat yazılışta tedekeye göre şekillenir yanlış mı acaba?
@@beyzabyk9778 "H" harfini "Ha" ya da "Haş" gibi okuyorsan "K"yi de "Ka" diye okuyabilirsin. Ama bunun doğrusu "Ke"dir ve böyle kullanman daha doğru olur.
Şey kelimesi Osmanlı Türkçesin'de "Şin ve Ye" harfleriyle yazılıyordu "şiy" olarak ve aynı Y' öncesi ünlü daralmasından dolayı "bi şi:" olarak söyleniyor
Türkçe bölümü öğrencisi olarak hocalarımızdan Türkçenin yazıldığı gibi okunduğu bilgisini alıyoruz , bu konuda diksiyon eğitmenleriyle hâlâ çakışmaktayız.
Aylık kurslara 2000-3000 tl verip eğitim almak yerine Sıla hocamızın harika bir şekilde anlattığı diksiyon hataları videosu çok yararlı olmuş. Şükranlarımı sunarım.
Sevgili arkadaşlar; diksiyonunuz için kitapçılarda pek çok kitap var. En önemlilerinden birisi Nüzhet Şenbay ın söz ve diksiyon sanatı dır.Başka kitaplardan örnek vermek gerekirse suna okur, sezgin koçyiğit in kitapları da mevcuttur.sizlere naçizane tavsiyem piyasada yer alan bu kitaplar ya da bu konuyla alakalı başka kitapları edinmeniz, incelemenizdir.Elbette ki bu kaynakların içinde bazı konular ya da sözcüklerde aynı noktada anlaşamama durumları da mevcuttur.size düşen her yazarın a fikir birliğine vardığı kuralları öğrenirken, bu ayrımlarda başka kaynaklara ya da videolara da bakmanız ve doğruyu o şekilde bulmanızdır. Sayın Erkan ın 2 videosuna denk geldim ve ikisi de bilgiden ziyade iç dökme, genel bakış içeriyor.Diksiyon dediğiniz olguda sadece sözcükler olmayıp diyafram, dil, dudak, gırtlak gelişimi vb konular da mevcuttur. Elbetteki bu tür videolar da yararlıdır ancak videolardaki şahıslardan bağımsız bir şekilde ifade etmek gerekirse geneli doğal olarak belli bir disiplin dahilinde olmadığı için faydadan çok zarar getririr. ilk önce ana kaynakları olabildiğince inceldikten sonra bu tür videoların daha faydalı olacağı ihtimal dahilindedir.yine videodaki şahıslardan bağımsız bir şekilde ifade etmek gerekirse bazı insanların bu konuyla alakalı profesyonel hayatının olması demek onların bu alanda her konuyu doğru bildiği ya da yaptığı anlamına gelmemektedir.İşte bu gibi konuların ayrımını yapabilmek için genel bakış açısıyla tekrar belirtiyorum ki bu işin tabiri caizse pirlerinin fikir birliğine vardığı kaynak ve mümkünse kaynakları incelemenizdir.şu da unutmamalıdır ki etkili iletişimin içinde yalnız diksiyon yoktur. beden dili gbi konular da mevcuttur. bu konuyla alakalı da dünyaca ünlü bir kitap önerebilirim ki- istisanalar elbette vardır- zevk alarak okuyacağınız ihitmal dahilindedir; joe navarro (beden dili ). saygılarımı sunarım.
Sıla abla, ağız ifadesi daha yakın coğrafyalarda geçerli olan söyleyiş özellikleridir. Örnek olarak günümüzde kullandığımız İstanbul Türkçesi ağızdır, Karadeniz ağzı, Ege ağzı gibi, vikipedyaki kullanım şive ifadesi değil lehçe tanımıdır. Lehçe daha uzak coğrafyalardaki kullanım biçimidir. Azeri Türkçesi, Türkmen Türkçesi, Gagavuz Türkçesi gibi.
Türkiye içindeki farklı bölgelerin değişen dil yapısına ağız denir. Fakat bu değişkenlik ülkeler arası ise o zaman şive olur mesela Azeri şivesi. Doğrusun Sıla ablacım. 👍🏼
Rusçada da Istanbul (Стамбул) diye okunuyor. O yüzden biraz daha kolayıma geliyor galiba Türkçe. :)) Bu tarz videolar bende, Sıla. ✔️ Bu arada, "zararın neresinden dönersen, kardır" cümlesinde zarar kelimesindeki 2. a'yı hep uzatır dinlediğimiz insanlar. Buna da açıklama getirdiğin için ayrıca teşekkürler...
Türkçe de kelimelerin nasıl okunması gerektiği konusunda arkadaşlarımla bir çok iddiaya girdim ve hepsini kazandım 😂 Yani aslında iddiaya da girmek istemiyorum da böyle afedersiniz keçi gibi inatlaştıkları zaman da kendileri kaşınıyorlar . (Büyük bir iddia olmuyor , genelde bir tane çikolataya falan giriyoruz)
Zamanla bir sürü değerlerimiz yok edilmek isteniyor ya, acaba Türkçe’mizi de bozmak amacıyla yapılmış olabilir mi bu yöntemler?Bunu tembellik değil de, gerçek ve güzelden ayrılmak olarak algılamak gerekir diye düşünüyorum. İlk Türk dil kurumu bilgileriyle örtüşüyor mu bu bilgiler?Ancak anlatılanların hepsi için değil bu İtirazlarım.Bazıları bana ters geliyor. Örn: 13:51 Görücem, gelicem , isticem.
Ben 11 yaşındayım tek başıma Türkçe'nin yok olmaması için arkadaşlarımı düzgün konuşmaya ve yazmaya teşvik ettim. İlk başta kimse istemedi fakat şu an benim gibiler hatta beni bile bazen uyarıyorlar. Şive konusu ile ilgili de bana şunu da söyleyen oldu. Sen İstanbul Türkçesi kullanıyorsun diğer şivelere haksızlık değil mi? Bu duyduğum en mantıksız cümlelerden biriydi.
Arkadaşım büro yönetimi okuyor abla diksiyonda bunları çok geçiştiriliyor diyor sana bişiy söyliyim türkiyenin eğitimi nereden nereye gidiyor video çekersen sevinirim seviliyorsun ❤❤❤
Merhaba Sıla abla benim oyunculuk hayallerim var daha 11 yaşındayım ve İstanbul’a taşınacağız bana verebilecek tüyoların veya İstanbul’da önerdiğin bir tiyatro kursu var mı?
İnsanın bir hayali olması çok güzel fakat oyunculuk bizim gördüğümüz gibi değil binlerce işsiz kalan oyuncu var öğretmenlik gibi umarım sen ünlü ve iyi bir oyuncu olursun benim sana tavsiyem ileride önüne gelen bir işi kabul et kötü olsa da her fırsatı değerlendir
Bize hep böyle öğretmiş olmak için ezber şeyler anlatıp geçiyorlar. Kimisi de vakit harcayıp beyin yorup herkese doğrusunu anlatıyor. 2. eylemi tercih ettiğiniz için teşekkürler
Türkçe konuşmada r harfleri fısıldar gibidir bunu kimi dinlesek görürüz ama sizin r harfleriniz çok baskın ruslar kadar olmasa da öyle gibi. Doğrusu baskın r midir yoksa hafif ş harfine mi kaymak lazım
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Çünkü olarak yazılır ve okunur ancak çünki denmesi de artık pek hatta olarak kabul edilmemektedir. Sevgiler...
Bugüne kadar hangi kanala gittiysem o kanalın abone sayısı fırladı. Bu kanalda böyle olacak. Bir internet atasözü vardır. Buralar değerlenicek vaziyet alın. Dipnot: Bu yorumu yazarken imlâ ve yazım yanlışı yaparım diye çok korktum kesin tamamı hatalıdır.
Yıllardır okulda "Türkçe yazıldığı gibi okunan bir dildir." bilgisini öğrendiğimden sindirmem zaman alacak sanırım 🤭😂
Evet, hepimiz için ilk öğrendiğimizde öyle. Ama doğrusunu bildikten sonra gerisi kolay. Sevgiler...
@@slaerkan7762 abla 8 ay olmuş niye video atmıyorsun 😪 ne güzel birlikte diksiyon çalışıyorduk
Aman siz yine de oyle bilin, bal gibi yazildigi gibi okunur. Bu aktarilanlarin hepsi telaffuz farkliliklaridir.
Türkçe yazıldığı gibi okunur. Burada bahsedilen hususlar birer istisnadır. Ve istisnalar kaideyi bozmaz. Türkçe’deki kelimelerin %98’i yazıldığı gibi okunur. Geri kalanlar da zamanında yazıldıkları gibi okunuyordu fakat halk zamanla onları daha kolayına gelecek şekilde okumaya başladığı için bu kelimelerin “doğru” okunuşu değişime uğradı.
Gerçekler sıkıcıdır. Türkçe yazıldığı gibi okunmaz diyerek ilgi ve dikkat çekmeye çalışılıyor. Sanırım dil bilgisi Hocaları, bu şekilde insanlara yeni bir şey öğrettikleri düşüncesi ile kendilerini avutarak mutlu oluyorlar.
Ben de İran’ın iki şehriyle ilgili düzeltme yapayım. Tebriz açık E ile söylenir. Doğrusu Tehran kapalı E ile, Tahran yanlış. 🌷 5:56
*sen kusursuz ve harika bi insansın*
sıla abla en çok yapılan ders çalışma hataları veya odaklanma hataları gelsin artı birleyin görsün sıla abla kalp seviliyosun
Abla Te-De-Ka değil Te-De-Ke sen böyle şeyleri önemsiyorsun diye söyledim umarım rahatsız olmamışsındır 🙂
Doğru söylüyorsun. Bazen benden de kaçıyor.
@@slaerkan7762 ama Sıla abla benim bildiğim kadarıyla günlük hayatında konuşurken TE-DE-KA denilebiliyor fakat resmi bir yerde ya da yazım gerektiren yerlerde gelen ekler TE-DE-KE ye göre yapılır. Biz bu mevzuyu okulda türkçe hocalarımızla epey tartıştık edindiğim bilgilere göre tedeka diye kullanılır fakat yazılışta tedekeye göre şekillenir yanlış mı acaba?
@@beyzabyk9778 Valla o kadar detaylı ben de bilmiyorum ama K sesi diğer harfler gibi Ke diye sesletilmeli diye düşünüyorum.
@@beyzabyk9778
"H" harfini "Ha" ya da "Haş" gibi okuyorsan "K"yi de "Ka" diye okuyabilirsin. Ama bunun doğrusu "Ke"dir ve böyle kullanman daha doğru olur.
@@beyzabyk9778 Keşke Türkçe yazarken de aynı hassasiyeti gösterseydin.
Böyle şeyleri sunum şeklinize hayranım👍
Şuan uyuyor gibiyim abla sabah söz izleyeceğim. Seni seviyorum 💜🌈
Ilgilimi çeken bir konu ve oldukça yararlı oldu her iki video da. Üst üstte izlemek tamamlayıcı oldu.
devamı gelsin
8 ay olmuş, niye video atmıyorsun sıla abla
Benim de bir katkım olsun o zaman . Ağız sözcüğü bu şekilde yazılır ancak"ağaz" diye okunmaktadır .
Verdiğin bilgiler sayesinde daha iyi ve düzgün konuşuyorum ama okullda anlatilanlar yalanmiş
*Lütfen devamı gelsin, bir de çoğul ekini kullanma biçimini görünce nasıl sevindim anlatamam*
Şey kelimesi Osmanlı Türkçesin'de "Şin ve Ye" harfleriyle yazılıyordu "şiy" olarak ve aynı Y' öncesi ünlü daralmasından dolayı "bi şi:" olarak söyleniyor
Çok yararlı bir video olmuş izlemeden beğendim.🤗🤗
Türkçe bölümü öğrencisi olarak hocalarımızdan Türkçenin yazıldığı gibi okunduğu bilgisini alıyoruz , bu konuda diksiyon eğitmenleriyle hâlâ çakışmaktayız.
*diksiyonun ne kadar mükemmel sen gibi
Abla gerçekten samimiyetinle ve bilginle bize çok yararlı videolar çekiyorsun teşekkürler❤️
Bilmediklerimi öğrenirken bildilerimin de doğruluğundan emin oldum. Bu serinin devamı gelsin lütfen. Emeklerin için teşekkür ederim. 😊
“Hiçbir şey” kelimesini nasıl telaffuz edeceğiz?
Aylık kurslara 2000-3000 tl verip eğitim almak yerine Sıla hocamızın harika bir şekilde anlattığı diksiyon hataları videosu çok yararlı olmuş. Şükranlarımı sunarım.
19. saniyede gördüm seni çok seviyorum Sıla abla
Sevgili arkadaşlar; diksiyonunuz için kitapçılarda pek çok kitap var. En önemlilerinden birisi Nüzhet Şenbay ın söz ve diksiyon sanatı dır.Başka kitaplardan örnek vermek gerekirse suna okur, sezgin koçyiğit in kitapları da mevcuttur.sizlere naçizane tavsiyem piyasada yer alan bu kitaplar ya da bu konuyla alakalı başka kitapları edinmeniz, incelemenizdir.Elbette ki bu kaynakların içinde bazı konular ya da sözcüklerde aynı noktada anlaşamama durumları da mevcuttur.size düşen her yazarın a fikir birliğine vardığı kuralları öğrenirken, bu ayrımlarda başka kaynaklara ya da videolara da bakmanız ve doğruyu o şekilde bulmanızdır. Sayın Erkan ın 2 videosuna denk geldim ve ikisi de bilgiden ziyade iç dökme, genel bakış içeriyor.Diksiyon dediğiniz olguda sadece sözcükler olmayıp diyafram, dil, dudak, gırtlak gelişimi vb konular da mevcuttur. Elbetteki bu tür videolar da yararlıdır ancak videolardaki şahıslardan bağımsız bir şekilde ifade etmek gerekirse geneli doğal olarak belli bir disiplin dahilinde olmadığı için faydadan çok zarar getririr. ilk önce ana kaynakları olabildiğince inceldikten sonra bu tür videoların daha faydalı olacağı ihtimal dahilindedir.yine videodaki şahıslardan bağımsız bir şekilde ifade etmek gerekirse bazı insanların bu konuyla alakalı profesyonel hayatının olması demek onların bu alanda her konuyu doğru bildiği ya da yaptığı anlamına gelmemektedir.İşte bu gibi konuların ayrımını yapabilmek için genel bakış açısıyla tekrar belirtiyorum ki bu işin tabiri caizse pirlerinin fikir birliğine vardığı kaynak ve mümkünse kaynakları incelemenizdir.şu da unutmamalıdır ki etkili iletişimin içinde yalnız diksiyon yoktur. beden dili gbi konular da mevcuttur. bu konuyla alakalı da dünyaca ünlü bir kitap önerebilirim ki- istisanalar elbette vardır- zevk alarak okuyacağınız ihitmal dahilindedir; joe navarro (beden dili ). saygılarımı sunarım.
Nolur devamı gelsin🙏o kadar güzel anlatmışsınız ki❤️
Çok yararlı bir video olmuş😊🌹
Yine mükemmel bir video abla. her zaman tam destek ❤
Bu kadın çok iyi ya cidden diksiyonu çok iyi umarım daha çok abonesi olur
Devamı geliyor mudur acaba ?
Çok iyi olmuş emeklerenize sağlık .
Abla teşekürler güzel bir video olmuş 👍
Diksiyonunuza gercekten hayranım hitabetiniz çok kuvvetli ayri kanalinizi kesfettigim icin cok mutluyum :))
İnanmıyorum Sıla abla ben 14 yaşındayım hep bir şeyi yanlış söylüyorum sanıyordum meğer ben doğru söylüyormuşum.😂
İşte merakla beklediğim video😍
Şu videonun bildirisini okurken bile direksiyon diye okudum artık halimi sen düşün
Cok teşekkürler güzel anlatım güzel konuşma👍
Sıla abla, ağız ifadesi daha yakın coğrafyalarda geçerli olan söyleyiş özellikleridir. Örnek olarak günümüzde kullandığımız İstanbul Türkçesi ağızdır, Karadeniz ağzı, Ege ağzı gibi, vikipedyaki kullanım şive ifadesi değil lehçe tanımıdır. Lehçe daha uzak coğrafyalardaki kullanım biçimidir. Azeri Türkçesi, Türkmen Türkçesi, Gagavuz Türkçesi gibi.
Sıla abla önünde sonunda bu yorumu görecek 😉🤭
Türkiye içindeki farklı bölgelerin değişen dil yapısına ağız denir. Fakat bu değişkenlik ülkeler arası ise o zaman şive olur mesela Azeri şivesi. Doğrusun Sıla ablacım. 👍🏼
Herkesin yanlış yaptığı yerde sen doğru yaparsan, senin ki yanlış onlarınki doğru olurmuş.
Yaaa çok güzelsin💞🦋🌈
Diksiyon eğitiminizi nerden aldınız ? Lütfen cevap verin şok ihtiyacım var . Diksiyon ve hitabetinize bayılıyorum ❤
Abla senin kanalını çok seviyorum çok tatlısın♡
Çok yararlı oluyor bu seri 🖤 çok samimisin seni çok seviyorum
“ Bir dakika bekle?” derken nasıl söylenmesi gerekiyor? Bir dakika mı , Bi dakika mı?
Ankara'da okuyorum ve bayılıyorum bu şehre. Şu an ailemin yanında İstanbul'dayım, burnumda tütüyor 😪
Videoların az izleniyor ama keşke daha fazla diksiyon hataları videosu atsan :(
Uykum geliyor ama söz izleyeceğim yarın sıla ablaa 💗💗💗💗💗💗
Rusçada da Istanbul (Стамбул) diye okunuyor. O yüzden biraz daha kolayıma geliyor galiba Türkçe. :)) Bu tarz videolar bende, Sıla. ✔️ Bu arada, "zararın neresinden dönersen, kardır" cümlesinde zarar kelimesindeki 2. a'yı hep uzatır dinlediğimiz insanlar. Buna da açıklama getirdiğin için ayrıca teşekkürler...
Abla yılardır takip ediyorum seni, çok tatlısın yaa😍😍❤️❤️😍😍❤️❤️
Abla ben gaziantepliyim senin bu iki videoyu izledim ama bizim memlekette böyle konusmam çok mümkün değil yine de tesekkur ediyorum
Türkçe de kelimelerin nasıl okunması gerektiği konusunda arkadaşlarımla bir çok iddiaya girdim ve hepsini kazandım 😂 Yani aslında iddiaya da girmek istemiyorum da böyle afedersiniz keçi gibi inatlaştıkları zaman da kendileri kaşınıyorlar . (Büyük bir iddia olmuyor , genelde bir tane çikolataya falan giriyoruz)
Oooh afiyet olsun.
@@slaerkan7762 Teşekkürler abla senin sayende daha fazla çikolata yiyebileceğim 😂
@@berriebunny7473 ama olmuyor böyle buradan hazır videoyu izle sonra çikolatayı al. Bari arkadaşlarına da bu kanalı izlemelerini söyle. :D
@@tugbanurtosun4548 😂 söylerim tabii
Diksiyon kursunda cok zorluk cekmiştim ama şu an cok basit geliyor hele o diyafram yokmu canim cok yaniyordu
Böyle ufak bilgileri bu biçimde öğrenmek çok keyifli. Devamı gelirse çok sevinirim.
Fakat nasıl okunur bir de okuyacağım geleceğim gideceğim bunlar
Sılacım çok güzel bir kızsın.
Zamanla bir sürü değerlerimiz yok edilmek isteniyor ya, acaba Türkçe’mizi de bozmak amacıyla yapılmış olabilir mi bu yöntemler?Bunu tembellik değil de, gerçek ve güzelden ayrılmak olarak algılamak gerekir diye düşünüyorum. İlk Türk dil kurumu bilgileriyle örtüşüyor mu bu bilgiler?Ancak anlatılanların hepsi için değil bu İtirazlarım.Bazıları bana ters geliyor. Örn: 13:51 Görücem, gelicem , isticem.
çok güzel bir insansın sıla abla 🙏🏼😊
Sıla abla seni çok seviyorum çok güzelsin seni görmek için apartman tiyatro sanırım oraya gelicem 😙😘
Bende gideceğim
Çok tatlısın ve çok güzelsin bayılıyorum sana ❤❤❤❤❤❤❤❤😘😘😘💖💖💖
Okulda öğrendiğimiz her şeyi acaba doğru mu diye sorgulamaya başlayacağım yakında
Ben 11 yaşındayım tek başıma Türkçe'nin yok olmaması için arkadaşlarımı düzgün konuşmaya ve yazmaya teşvik ettim. İlk başta kimse istemedi fakat şu an benim gibiler hatta beni bile bazen uyarıyorlar. Şive konusu ile ilgili de bana şunu da söyleyen oldu. Sen İstanbul Türkçesi kullanıyorsun diğer şivelere haksızlık değil mi? Bu duyduğum en mantıksız cümlelerden biriydi.
Diksiyon videoları lütfen devam etsin
Cok guzelsin cok guzel konusuyosun tesekkurler abla 🤍🎠
Neden bu kadar güzel :D
Aaa Sıla abla kanal açmış🤩
2:40 - Sıla hanım çünki diyorsunuz bunun doğrusu çünkü değil miydi? Doğrusunu söylerseniz memmun olurum.
:) abla çok tatlısın
Arkadaşım büro yönetimi okuyor abla diksiyonda bunları çok geçiştiriliyor diyor sana bişiy söyliyim türkiyenin eğitimi nereden nereye gidiyor video çekersen sevinirim seviliyorsun ❤❤❤
Abla seni neden bu kadar çok seviyorum Bilmiyorum😍😍
abla senden yönetmen olursun
abla diksiyon ne demek
Güzel, doğru konuşma
Bide şu oluyor diksiyon dersi alanlarda deftere okuduğu gibi yaziyor ben ilk zmanlar da cok yapıyordum farketmeden diksiyonlu yaziyordum
sesletmek ne demek ve bu kullanım doğru mu acaba ? ilk defa duydum bu kelimeyi
Türkçe yazıldığı gibi okunan bir değildir. Ancak Türkçe önemli ölçüde yazıldığı gibi okunan bir dildir....
Abla seni çok seviyorum
Abla ağzıma ekendi/ökendi diye bir şey var ya bunun doğrusu nasıl
Navigasyonumuz 🤗
Abla bu saatte videomu atilir ya 😂😂
Sanki videonun sesinde çok az bir senkronizasyon kayması var gibi .
meraba demeseydiniz keşke...
Sıla abla "önünde sonunda" 1mn olacak.:-D
Surpriz kelimesi sur-priz olarak okunur, surp-riz olarak degil.
Merhaba Sıla abla benim oyunculuk hayallerim var daha 11 yaşındayım ve İstanbul’a taşınacağız bana verebilecek tüyoların veya İstanbul’da önerdiğin bir tiyatro kursu var mı?
Olabildiğince tiyatro izle derim canli olarak
gokhan xx tavsiyen için teşekkür ederim
İnsanın bir hayali olması çok güzel fakat oyunculuk bizim gördüğümüz gibi değil binlerce işsiz kalan oyuncu var öğretmenlik gibi umarım sen ünlü ve iyi bir oyuncu olursun benim sana tavsiyem ileride önüne gelen bir işi kabul et kötü olsa da her fırsatı değerlendir
Rick Sanchez teşekkür ederim,evet ülkemize saçma sapan aşk dizilerine önem gösteriliyor ama mis gibi tiyatrolara önem gösterilmiyor
❤❤
UA-cam ‘ da takip ettiğim en yararlı içerik hele sizden izlemek ayrı bir keyif , çok güzel bir akşam videosu , özletmiştiniz güzel bir dönüş oldu 🙂🙏🏻
Peki "Birçok" kalıbı "birçok" mu "biçok" mu olarak telaffuz edilir, yanıtlarsanız çok sevinirim🤍🤍
Doğrusu birçok tur
Hehehehhe önünde sonunda'yı biliyordum
Yaaa ben de önünde sonundayı doğru kullanan birisini görünce çok seviniyorum bir de Istanbul diye okuyanları
❤️
Eninde sonunda yazilir, onunde sonunda okunur. Ama siz yazildigi gibi okuyun, dogrusu bu.
sürpriz Fransızca. merak eden olursa diye yazdım.
Bize hep böyle öğretmiş olmak için ezber şeyler anlatıp geçiyorlar. Kimisi de vakit harcayıp beyin yorup herkese doğrusunu anlatıyor. 2. eylemi tercih ettiğiniz için teşekkürler
Türkçe konuşmada r harfleri fısıldar gibidir bunu kimi dinlesek görürüz ama sizin r harfleriniz çok baskın ruslar kadar olmasa da öyle gibi. Doğrusu baskın r midir yoksa hafif ş harfine mi kaymak lazım
Güzel nokta. Bu konuya da değinelim.
👍👍👍
Türkçe Çok Köklü bir Dil
Çok yakışıklı olmuşsun abla BENI UNUTMA
Heyoooo
Aklıma takılan bir soru var. "Çünkü" bağlacı "çün-ki" şeklinde mi yoksa direkt yazıldığı gibi mi okunmalıdır?
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Çünkü olarak yazılır ve okunur ancak çünki denmesi de artık pek hatta olarak kabul edilmemektedir. Sevgiler...
2 dk önce mi yee
Diksiyon ne demek olmayan gariban ben:(
Bugüne kadar hangi kanala gittiysem o kanalın abone sayısı fırladı. Bu kanalda böyle olacak. Bir internet atasözü vardır. Buralar değerlenicek vaziyet alın. Dipnot: Bu yorumu yazarken imlâ ve yazım yanlışı yaparım diye çok korktum kesin tamamı hatalıdır.
Yapıyo, ediyo mu? Yapıyor*, ediyor* mu okunuşu?
Geleceğiz o konulara da. Sevgiler
@@slaerkan7762 Sevgiler size de:)
video mu vidyo mu yaaa
💜💜💜💓💓💓